- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 18:48 Téma összefoglaló
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
Nagyon beteg setup, grat
Szólj amikor kukázod az Aorus-t
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
Az Alphacool később jött ki, úgy reklámozták, hogy minimálisan fogja meg az áramlást. A kettő közötti különbséget és nem fogom tudni megmondani neked, csak saját mérésekre tudok hivatkozni és a high flow NEXT-re, csatijaim 16/12-esek, fekete EKWB ZMT csövet használok, bár ez semmit nem befolyásol
Ötletnek én is úgy gondoltam, hogy könnyű lesz pucolni ha bármi van, áramláson azonnal meglátszik ha elkoszolódott
-
Ubi82
őstag
Szia, gyorscsati egyéni preferencia kérdése, mennyit szeded szét, szereled át, azzal számolj, hogy egy csati pár kb -10l/h. Nálam 3db Alphacool BLH1A pár mellett két D5-el és egy Mora 420 Pro-val 100%-on kb 230l/h (cpu, gpu és ram is vizezve).
Szűrő megint egy jó kérdés, sima Alis Barrow tette dolgát, két gyorscsati között lakik

Többit boytee kolléga jól megfogalmazta, de a 90 fokos csatikat én is kerülöm. 
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
Műszakilag inkább szivattyú, de vízhűtésben nálam is pumpa. A gyártó Xylem is szivattyúnak hívja, de ráírva nincs, angolban meg nyilván "Pump" néven fut
-
Ubi82
őstag
Faca lett a változás, már csak egy kérdés, pumpa/tartályon melyik a kilépő ág?

-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
Tetszik
(harisnyázott madzagokat tennék még bele
) -
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
Grat, brutál kis gép lett (gyári vizes 5090 nem volt még topikban, az a 600W
)
-
Ubi82
őstag
Komoly darab, grat
Teflon szalag csak a szűrőben landolt? Proci (vga) blokkba nem jutott? 
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
Mármint összekattintás előtt tegyél rá pár csepp vizet a szürke becsúszós részre és kend szét vagy vizes ronggyal "töröld meg", ereszteni nem fog, csak határozottan kattanjon

Note: To avoid damaging the O-ring, do not open or close the quick-release fastener when it is dry. ) A gyűrű a dundi feketében van.
-
Ubi82
őstag
Elsőre én sem értettem, néztem vagy fél órát mit is kellene rendelni. A szűrő előtt mindkettő OT (menetes)
Ha rendelsz nem kell megijedni, elsőre nehezen cuppan össze, gyártásból adódóan lesz rajta/benne egy sárgás zsír szerű akármi, azt töröld le és soha ne szárazon kattanjon össze (ha nem kattan nem fog rendesen nyitni), árt a tömítő gyűrűnek, mindig legyen vizes. Nyitáskor pár csepp megjelenhet
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
Jó bonyi rendszer
Itt egy gyári EK leírás 90 fokos fittingekről és áramlásról, amit én kipróbálnék: tartály/pumpáról kiszedni a 3db 90 fokost, legyenek sima fittingek, korábban tanácsként olvastam, hogy pumpa ki/bemenőn ne legyen 90 fok. A második pumpa kimenőt is kicserélném sima fittingre illetve radiknál is elhanyagolnám a 90 fokosakat és fent ki, lent be, megnézni hogy változik-e az áramlás.
Ha meg nagyon ragaszkodsz a 90 fokokhoz akkor megnézném 2db D5 pumpával mit tud a rendszered
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
Légtelenítés nem egy óra, nálam 1-2 hét mire beáll, tartályon is látszik, akkor rátöltök. Radiknál érdemes a bemenőt az alsó ágra kötni, hogy a buborék felfele ússzon és ne felülről alulra dolgozza ki a pumpa, a tartály is a legmagasabb pont legyen, könnyebben távozik a buborék.
Az egypumpás légtelenítést Dr V kolléga leírta már, hasznos tanács
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
Egy loop: Mora420Pro, 2db D5, 3 pár Alphacool ES gyorscsati, IceManCooler ram blokk, EK Magnitude, Alphacool Eisblock gpu blokk, HFNext, Barrow szűrő, 6m cső (12/16mm), 1db 90 fok, 1db 45 fok, többi sima fitting -> 230l/h (ha 100% a két pumpa)

-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
Saját tapasztalatból az Alphacool ES kb -10 L/h per pár, a QD3-at nem ismerem. Így egy szavazat részemről az ES-re. Betehetnék egy harmadik D5-öt is, de teljesen felesleges, nem 100%-on járatom a két pumpát, csak légtelenítésnél
#85895 flashpointer
Rendszerfüggő és egyedi a L/h, milyen hőfokot szeretnél, mi a cél, nálam van Iceman ram blokk is és nem bumszli az ES, kb mint egy EK fitting
-
Ubi82
őstag
A radiátort nem mostam át, lehet onnan jött a cucc. Úgy terveztem, hogy bármikor kiszedhető legyen tisztításra, ha meg látványosan romlik az átfolyás akkor elkoszolódott illetve szűrő nélkül is használható a loop

Szerk: szűrő nélkül nálam vagy cpu vagy gpu blokkban kötött ki régebben a trutyi, azokat macerás tisztításra szétszedni

#85889 MastR
Köszi
#85890 RazoR
Alis Barrow, valami 6e volt

-
Ubi82
őstag
Köszönöm, egy kicsi kiegészítés, a Barrow szűrővel bekerült egy harmadik pár Alphacool ES gyorscsatlakozó, a Velocity cpu blokkot Magnitude blokkra cseréltem és a High Flow Next a szűrő elé költözött, vga után a radi alsó ágára, az az inlet. Ezzel tudom mérni a radi belépő és kilépő víz hőfokát. A 2db D5 100%-on így is 230 liter/órát tud, szerintem még mindig az egyik legjobb gyorscsati

(garanciális vga FC blokk csere utáni feltöltés clear DP Ultraval)
A szűrő is szépen teszi a dolgát
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
EK nikkel nem kompatibilis sima desztvízzel, ioncserélttel, Alphacool króm sem, sajnos tanulópénz, legközelebb előre bekevert spéci lötyit kell beletenni a rendszerbe mint pl Aquacomputer DP Ultra Clear, ezen nem szabad spórolni

Saját Alphacool blokkom, igaz gariban cserélték V2 verzióra
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
Te találtad ki, hogy a Velocity 1 EK blokk +10 fok, a többi történelem

Megsúgom a 300 Euro-s Magnitude blokk -2..3 fokkal jobb, mint a Velocity 1, saját mérésekkel alátámasztva, én azt mondom, hogy az egyik legjobb blokkjuk mai napig, áramlásban pedig jobb a Magnitude
Eddig a kazán az Intel volt, az sem hűthető, de nem ennek a topiknak a témája, de az remélem megvan hogy 130W vs 250W és mindkettő 70 fok
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
End of life
Régen valami 5e volt a plexi, valahol van nekem elfekvőben
-
Ubi82
őstag
Használtam pár Velocity blokkot, mai napig megvannak, de ilyet még nem láttam
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
Kettőből kettő gyárilag nem volt sík 300..400 Euróért, Alphacool nálam elsőre jó lett, többen szívtak vele itt a topikban pad méretek miatt, korrodálás miatt gariban cserélték az elsőt, azóta nincs probléma, a második Alphacool blokk is jó lett, padokkal együtt, mondjuk V2 lett a verzió és már garimatricás a blokk

EK minőség (ingyen posta és visszafizetés lett mindkettő, EK és Caseking is korrekt volt)

Alphacool V1 korrodálás (Aquatuning kérdezés nélkül ingyen visszaposta és új V2 küldés)

-
Ubi82
őstag
Azt én nem tudhatom, két fos EK FC blokk után a 4090 Strixen Alphacool blokk (egyet gariban cseréltek) van DP Ultra-val közösen, nem mellesleg 3ad áron EK-hoz képest

-
Ubi82
őstag
Szerintem Alphacool Eisblock Aurora Acryl vagy Core

-
Ubi82
őstag
Kiállításra tökéletes házikó
#85550 DrV
Én lebeszélnélek, inkább külső radi ha megteheted és van hely. Attól is függ hogy mi a cél, mi a hűtendő alkatrész, leendő kör
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
Alphacool blokk, itt elég jól látni mi történik szűrő nélkül, ezt mondjuk gariban cserélték korrodálás miatt, garimatrica az első szérián nem volt, kilehetett pucolni, na az új V2-es széria már matricás, esélytelen kiszedni a blokk és a plexi közé menő trutymákot, de mikrolamelláknál is megpihentek
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
Szűrőt ajánlok használni, csodákra képes, nálam is dolgozott a tisztának gondolt loopban, gyorscsatlakozók között van így bármikor tisztítható, HF Next l/h átfolyás értéknél is látszik ha elkoszolódott

-
Ubi82
őstag
Nem tudom hol olvastad, én évek óta fekete EK ZMT-t használok, (EPDM gumi) ez mondjuk spéci de cserébe semmi baja, nem nézem mi kering benne, DP Ultra teszi a dolgát

#85394 flash
Na ezért nem használok átlátszót, max kiállításra jó színes lötyivel, de idővel mind béna lesz (max 2 évente csere, nem nagy összeg, oké bontással jár, de legalább kipucolod a loopot)
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
Loopba bekerült a 6ezres Barrow szűrő, meglévő gyorscsatik közé +1 gyorscsatival radi inletre, -10l/h az ára

-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
High Flow Next a barátod egy külső hőmérővel
Gépedre visszatérve, vízes loopnál nincs olyan hogy 1xer összerakod és nem nyúlsz hozzá, maximumra törekszünk
Vga blokk amúgy rendesen felfekszik, pad lenyomat vagy paszta lenyomat, sík a blokk gpu része?
Én az alábbiakon változtatnék:
1.Loop sorrend - Tartály/pumpa->cpu->radi1->vga->radi2->tartály pumpa
2.Cpu voltage "-" offset, kikeresni a legalacsonyabb stabil feszt CB23-al, tudom ez időigényes
3.Gpu UV, rengeteg Wattot és hőt tudsz nyerni, ez is pöcsölős de megéri
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
Első körben rendeltem aliról egy Barrow szűrőt, meglátjuk, kap még egy db Alphacool gyorscsatit a loop
Vga takarításhoz most megint húzhatom ki a 16pin 12vhpwr-t, tartós lesz ez a kábel is
#84783 Fezo
Nálam ioncserélt kering hónapok óta, nulla lerakódás
-
Ubi82
őstag
Köszi az infót, valami kell mert a nagyon apró gumidarabkák vagy a cpu blokkban rakódnak le a jet plate között vagy a vga blokkban szóródnak szét plexi és blokk közé egy szerelés után, nem is értem hogy vágja meg a fitting a csövet, elég bosszantó
-
Ubi82
őstag
Az ajánlott szűrő mennyire fogja az áramlást?
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
Tibcsi jól írta, szauna ez a ház vízhűtésre és akkor az üveg oldallap még fel sem került
Kiállításra és demózásra viszont tökéletes
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
-
Ubi82
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Witcher topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- One mobilszolgáltatások
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Lian Li akkordokat pendít meg az ASUS új, TUF szériás géplakja
- Autós topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 8gb 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha nem vagy benne biztos olvass utána

Grózi