Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz cappa72 #38204 üzenetére

Az amit az lspci -v ír a 2MB és 256MB, az nem a VRAM, hanem a VRAM-nak egy előtöltésre használt része csak. Nem a teljes videómemóriát írja akkorának.

Igazából ezt kerneldriveren keresztül lehet lekérdezni, hogy mekkora a kártyán a VRAM és abból mennyi szabad. Az én AMD integrált GPU-mon jelenleg így tudom lekérdezni:
    cat /sys/class/drm/card0/device/mem_info_vram_total
    cat /sys/class/drm/card0/device/mem_info_vram_used

Vagy
    cat /sys/kernel/debug/dri/0/amdgpu_vram_mm

Esetleg felrakhattam volna a radeontop vagy gpustat progikat. Nálad majdem biztosan nem ezekkel kell lekérdezni, GPU-tól függ, még a gyártót sem elég tudni, konkrét GPU generációnként és kerneldriverenként is változhat, hogy melyik GPU-nál hol lehet lekérdezni, meg millyen GPU információs programok támogatják. Kerneldriveren azt értem, hogy egyes régi AMD kártyák pl. nem csak az amdgpu kerneldriverrel hajthatók, hanem radeon driverrel is. Ki kell nyomozni a GPU-dhoz tartozó Arch Wiki és Gentoo Wiki szócikkeiből, akkor is, ha nem ezeket a disztrókat használod, hanem Ubuntut.

Ez ilyen, a Linux nem annyira felhasználóbarát, nincs egységes driver interface, mint Windowson, amihez cégek írhatnának mindenféle kacsalábon forgó információs progit. Linuxon neked kell a kernelből kiküzdeni az infókat, esetileg, adott hardverre vonatkozóan.

Új hozzászólás Aktív témák