Új hozzászólás Aktív témák

• Raynes

tag

válasz cigam #24581 üzenetére

Nem fáj, ha DE-t is futtat, de égbekiáltó amatőrség szerveren, és óriási pazarlás. Egyszerűen annyira felesleges, mint Trabantba a muskátli. Nem is a DE a legfőbb gond, mert egy alap LXDE tényleg megáll 170 megából (bár Wine+TeamViewr további 200-300 mega legalább), meg nem is muszáj végig futnia, hanem az egész körítés gáz, amit akar hozzá. Jó, hogy már C64 emulátort, karaoke programot, meg akváriumos képernyővédőt nem akar rá feltenni.

Pl. fel akar tenni whatpulse-t. Tudod mi az? Én nem tudtam, utánanéztem, összefoglalom: méri az egerészés, billentyűleütések számát, megtett távolságot grafikus felületen. Mi a francnak ez szerverre? Szervert úgyse használ napi szinten, az csak pöfékel magában, ha meg távolról használja, akkor a billentyűleütéseket, meg egérutat nem is tudja rendesen számolni ez a progi, pláne nem TeamVieweren keresztül. A többi elképzelése is hasonló. Mondom, nekem nem fájna, szabad ország, felőlem azt csinál, amit akar, de szerveren és Linuxon ez nagyon rossz hozzáállás, teljesen hibás windowsos mentalitás.

Egyébként nem csak szerveren, hanem általában Linuxon ez a fő baja a frissen érkezett Windows-usernek. Elvárja, hogy a Linux Windows legyen, és ezen nem csak azt értem, hogy úgy nézzen ki, meg meglegyenek rá ugyanazok a programok, hanem elvárja azt is, hogy az egész teljesen ugyanúgy működjön, ugyanolyan logikával. Hát nem fog, vagy ha valahogy ki is hozza, hogy nagyon Windows-szerűséget farag belőle nagy munka árán, akkor pedig jórészt azt az előnyt veszti el, ami miatt Linuxot igazából megérné használni. Tehát felesleges önszopatást lehet vele kizárólag megvalósítani.

Sok Windows-user nem tud megszabadulni a windowsos beidegződésektől, és Linux alatt is aktív vírusirtót, meg ilyen hülyeségeket akarnak, meg MS Office-ot, Flashgetet, WinRAR-t, TrueCryptet, stb., meg ragaszkodnak az NTFS-hez.

A qBittorrentjének nem tudom, hogy mi baja lehet. Utánanéztem, de egy néha előjövő hibáról van szó, aminek az okát még nem tudták megfejteni. Nekem lenne egy olyan tippem, hogy az az elérési út, amire a qB letöltené a torrentet, nem elérhető jogosultsághiány miatt miatt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés