- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- talmida: Változások
- 25
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- kreténtehén: Gazdit keresünk
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ciccuka
veterán
válasz
lev258 #22796 üzenetére
Igen. Formázd a pendrive-ot valami linuxos fájlrendszerre (ext2/ext3), aztán telepítsd az Ubuntut a /dev/sdX1-re, a GRUB-ot pedig a /dev/sdX-re. Az X helyébe a pendrive betűjét írd. Ha 1 merevlemez van a gépedben (merevlemez, nem pedig merevlemez-partíció), akkor a pendrive /dev/sdb, ha 2 merevlemez, akkor /dev/sdc, stb. Ha pendrive helyett a merevlemezt formázod, magadra vess!
Ha kész, akkor a BIOS-beállításokban állítsd be, hogy a gép pendrive-ról induljon.A merevlemezt semmiképp se kéne elcseszni.
-
Ciccuka
veterán
válasz
lev258 #22794 üzenetére
Próbáltam úgyis, de úgysem volt jó. Továbbá mások Ext4 fájlrendszert javasoltak több helyen, mert tönkremegy az eszköz hamar.
Teljes értékű telepítés USB pendrive-ra
Lehet a hdd-t is mindenképp ki kéne szedni?
-
-
Spuri2000
senior tag
Sziasztok!
Kellene 1 kis segítség. Windows 8.1 alatt futtatok Virtualboxot amin egy 64 bites Ubuntu csücsül. A kérdésem az lenne amire még nem találtam választ, hogyan tudok külső ext4-es hdd-t csatlakoztatni?
-
laszlohu
addikt
Felraktam ubi - ra a legújabb Libreoffice 5.0.2 - őt , 64 bitest ( deb ),
nagyonultraszupergyors,
persze előtte eltávolítottam a 4.4 - etparancsikonja az alábbival műkszik :
libreoffice5.0 %U
Terminálból :
libreoffice5.0
beírásával
indul -
törölt tag
válasz
winhate #22772 üzenetére
Sajnálatos példa a mint állítólagos professzionális felhasználóbarátságára,hogy évek óta nem tudnak egy frissített iso-t kidobni ami egyrészt nem akarja használni az említett rég nem működő tárolót másrészt esetleg tartalmazza az azóta kiadott temérdek frissítést!
Persze orvosolható a probléma egyszerűen,de egy abszolút kezdőnek biztos szüksége van rögtön egy hibaüzenetre?Na mindegy csak egy vélemény a részemről...
-
törölt tag
válasz
winhate #22776 üzenetére
Szerintem nem néztem el. Mert ezt írtad, ugyebár:
„Gondolom be kene dobni a sources.list be aktív szervert.”Azok a szerverek két éve nem aktívak. Amit megoldásként linkeltél, ott éppen az van, hogy az /etc/apt/sources.list-ből kitörlöd a sort, így nem jelenik meg zavaró hibaüzenet. De ettől még nem kell újra, másik szervert beleírni a fájlba, hiszen amit én linkeltem, azon az oldalon ott van a megoldás.
sudo apt-get install libdvdread4 (Bár ez az ubuntu-restricted-extras csomag telepítésével automatikusan települ.)
sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.shÉs lesz libdvdcss-ed, ha az hiányzik.
-
winhate
őstag
válasz
#40553216 #11982 üzenetére
Szintén Medibuntu frissitési hibám volt (linux mint 13 maya 32bit),de megtaláltam rá a megoldást a hivatalos oldalon:
Egyenlőre új csomagokat nem talál ez után:
The solution is to remove Medibuntu from your list of repositories:
Open a terminal
Type gksu gedit /etc/apt/sources.list to edit the list of repositories (replace “gedit” with “pluma” if you are running MATE, or with “kate” if you are running KDE)
Remove any line which contains “medibuntu” in it and save the file
Type apt update in the terminalGondolom be kene dobni a sources.list be aktív szervert.
Esetleg erre valakinek 5lete van ?köszi
-
-
Gery1987
őstag
válasz
Kendek #22766 üzenetére
Nem igazán láttam még, de ha anno amikor telefon cserénél hajlandó voltam Android-ról WP-re válatani és megtanulni (tudom nem ugyanaz) meg kipróbáltam XP-től felfele szinte az összes Windows-t ami elterjedt akkor nem hiszem hogy ne tanulnám meg.
Főleg ha van kézikönyv ami csodákat tehet. Még meggondolom, de alternatíva lehet.
amúgy is tesztelgetős vagyok amíg meg nem találom magamnak az igazit. És ha kell egy Windows-t bármikor fel tudok csapni.
-
válasz
Gery1987 #22765 üzenetére
Éppenséggel ha van időd és kedved akkor egy újabb Windows telepítés előtt megnézheted az Ubit. De ha nem is láttál még, és főleg nem kezeltél Linux-rendszereket, akkor egészen biztos, hogy nem emiatt a gép miatt fogod leváltani a Windowst. Mert az Ubuntu jó, sőt, sokkal jobb mint bármely Windows (nyilván mi sem önsanyargatásból használjuk), viszont alapjaiban különböznek, így meg kell tanulni használni. Arra már sokan nem hajlandóak.
-
Gery1987
őstag
Szóval olyan veszettül nem éri meg ezzel erőlködnöm.
Az AutoCAD egyenlőre rajzoláshoz kellene. Gépészeti rajzhoz. Arra nem tudok rájönni hogy miért nem kap a vista-m netet. A wifi routertől. Ha az meglenne kapásból tenném vissza. Eleinte volt ezzel konfiguráltam a routert, majd feltettem egy 7-est ami bedöglött felraktam a Vista-t és semmi. Hálózat van, internet nuku.
A pörgősség nem gond. Tudom hogy nem erőmű.
-
lev258
veterán
válasz
Gery1987 #22759 üzenetére
Van MSOffice alternatíva, a LibreOffice. Skype-nak van Linuxos változata, de azon programoknak, amiknek nincs, ott valamilyen kompromisszumos alternatíva van. Van a Wine is, ami egy kvázi Windows emulátor, ezzel tehetsz próbát a játékokkal is. De mint írták, a videókártyád nem mai darab. Ubuntut én nem is javasolnék, inkább Xubuntut, Lubuntut és LTS verziót (14.04).
-
válasz
Gery1987 #22759 üzenetére
Windows 7-hez nincs is hivatalosan kompatibilis AMD meghajtó, így nem csodálom, hogy nem megy valami jól. Viszont az Ubuntu sem fog csodákat tenni, habár a nyílt meghajtó egész jó, de a rendszer maga nem lesz valami pörgős, és persze a windowsos programokat is elfelejtheted. Persze Skype, Office meg VLC az van, de pl. játékokban szerintem nem is érdemes gondolkodni.
-
Gery1987
őstag
Sziasztok!
Szeretném kipróbálni a Linux-ot és ha beválik azon is maradni. A gépemre hivatalosan Windows Vista van, de az valami miatt nem kap internetet. Csak hálózat van Wifi-n kábelen működik. A 15.04-et tenném fel.
Jelenleg egy Win7 Prof van rajta de kalóz verzió.
A gép: Packard Bell Easynote MX52
AMD Athlon TK-57 processzor 2x1,9GHz,
ATI Radeon X1200 256MB VRAM,
3GB RAM,
500GB HDD.A következőket szeretném futtatni rajta:
MS Office, vagy ennek bármely alkalmas más alternatívája,
AutoCAD ha fut,
Skype,
valamilyen jó fajta böngésző,
játékok (jelenleg FM2012 amivel játszok meg FIFA10),
videólejátszó ami viszi a HD felbontás vagy .mkv kiterjesztést.Fontos lenne a stabilitás. Ha kell valamihez fent hagyom a Windows-t de csak ha muszáj.
Szerintetek megérné? Elég öreg gép de a Win7-et nem szereti. Igazán. A processzor elbírja a 64 bites rendszert is papíron. Win7-ből biztosan, Win8 és a felett már nem.
-
-
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Telepítettem az Unity mellé a KDE-asztali összeállítást is teljesen. Valami horror lassú... Váltottam is vissza unity-re. Kijelentkezés, és beállításoknál magadtam neki az alapértelemzett unity-t. Eddig minden kerek volt. De újraindítás után full csíkos lett az asztal, amikor elindult az Unity felület, egyszerűen használhatatlan lett a gép, konzolra setudtam kilépni belőle... Nem értem miért lehetett ez, szerencse, hogy volt biztonsági lemezképem, amiről visszarántottam a korábbi állapotot, amikor a KDE nem volt telepítve. De amilyen horror lassú ez az 5-ös verzió... Hihetetlen... Poénként el is rontotta a rendszert. Remek.
-
törölt tag
-
törölt tag
Üdv!
A konzolon nem tudom, miért, de nem ugyanaz a billentyűzet kiosztásom, mint a grafikus felületen és a terminálemulátorokban. Meg tudom változtatni grafikus felületről? Mert a jelszavamhoz kellene. Vagy Live rendszerről kell? -
BoB
veterán
-
Mtbsrác
senior tag
Nemakarok semminek se dedikálni. Szimplán a munkahelyi program nem kompatibilis a routerrel és ennyi. Spec program mielőtt megkérdeznéd mi az, csak így fut és fejlesztették ki (routert nemszeresse). Ezért szeretném megoldani hogy a gépem adja tovább a jelet a routernek, hogy a család többi tagja is használhassa a netet. Tűzfal ilyesmi nemérdekel.
-
-
Tim82
félisten
Mondjuk az integrált GPU + 3 kijelző együttes kezelése csak a 3. generációs Core i-kben lévő GPU-któl van.
Se a Te T410-edben lévő 1. generációs Core i5, se az én X220-amban lévő 2. generációs nem tudja még.
-
válasz
Lathronos #22748 üzenetére
Nem tudom, nekem a céges lapos + projektor, az 1 bedugás, esetleg állítok kimenetet. Mostanra ez még windóz alatt is jól működik, de Ubival sem nehéz belőni egy másik megjelenítőt.
Különben procit az asztaliban sem cseréltem a 7 éves élettartama alatt, szóval ez a laposon sem gáz (úgy fél éve csak az van). És lehet cserélni (annyira nem si macerás, ha már szétszedek egy asztalit, akkor pl. ki is takarítom, az is van ennyi idő), de abban sincs durvább Intel chip, így az se kezel 3 monitort. Márpedig még munkaeszközként is több ember van pl. a cégnél, aki 2 monitort hajt, és simán jól jönne neki még egy. És ezt a prociban levő VGA-akkal nem tudjuk biztosítani.
-
Lathronos
őstag
Hát az pech. Amúgy lehet cserélni a CPU-t, de nagyon macerás. Én ezért is veszek minden esetben otthonra PC-t, hogy ne kelljen 1-2 órát sz@rakodni ha cserére szorul a CPU. Laptop csak és kizárólag munkaeszköz. Főnököm is laptopot használ mindenre, elég mókás jelenet, mikor egy-egy konferencián a kis laptopját a projector-ral össze akarja szexualizálni.
Az sem egy egyszerű mutatvány.
-
válasz
Lathronos #22746 üzenetére
"Már az is felér egy kisebb csodával, hogy 2 monitort kezelni tud, úgy ahogy."
Az már igaz, de igazából a 3 megjelenítő kezelése nem lett volna akkora dolog, nem a 3D teljesítménytől függ.
Nekem is arra van a VGA chip a gépben, hogy képet adjon, de egy laptopban nem tudom cserélni. -
Lathronos
őstag
"Inkább az Intelnek jár egy feketepont, hogy csomó VGA-juk nem kezel 2 megjelenítőnél többet."
Igen, mert az IGP mag arra lett tervezve, hogy HD minőségben filmet nézhessen az ember. Nem kívánnak az AMD-vel és az NVidia-val harcba szállni a csúcskategória trónjának uralásáért. Ezt aligha lehet a szemükre vetni, ők mindössze kényelmi funkciónak szánták alapvető multimédiás feladatok ellátására, valamint HTPC-k kiszolgálására. Persze megoldható lenne nagyobb teljesítményű, funkciógazdagabb IGP-t beletenni, de az már nagyon megdobná az árát, és ebből adódóan nem sokan vennék. Már az is felér egy kisebb csodával, hogy 2 monitort kezelni tud, úgy ahogy.
-
Hát, az ennek megfelelő árú HDMI-VGA ért, de PC-vel nem ment
Mindegy, a lényeg, hogy nem túl drágán még működőt is kap, és nem feltétlen kell dVGA a gépbe.
Amúgy olcsó DP-VGA-ból is tervezek venni, meglátom majd, hogy mit tud.
Inkább az Intelnek jár egy feketepont, hogy csomó VGA-juk nem kezel 2 megjelenítőnél többet.
-
Tim82
félisten
Az 1200 Ft-nak megfelelő árú "DP-VGA" tuti, hogy semmit sem ér. A DP csak digitális jelet ad ki, azt meg valamiféle konverternek át kellene alakítania analóg jelre. Ilyen konverter meg 100%, hogy nem lesz az olcsó kínai cuccban.
DP-DVI és DP-HDMI esetén nem kell a jelet átalakítani, ott nincs ilyen gebasz.
-
Mtbsrác
senior tag
Hogyan tudom majd megosztani az internetet úgy hogy a gépem alaplapjába megy be az UTP a modemből de egy hálókártyán akarnám tova küldeni utp-n a jelet a routernek.
-
-
jimmy399
senior tag
válasz
Nagytalp #22739 üzenetére
Én annyit tudok segíteni neked, hogy 2 monitort használok D-sub-ról. Egy integrált HD 7650d-m van, nem használom, mert csak DVI-D, HDMI, Display port van rajta, a két 19" kijelző meg CSAK D-SUB-os. Vettem bele egy Ati HD 5550-et, DVI-I és VGA kimnenet van rajta, a DVI-I még oké, mert van hozzá DVI-VGA konverter...
-
Nagytalp
senior tag
Használ(t) valaki több monitoros konfigot, több videókártyával Ubuntu alatt?
Jelenleg egy NV kártyáról hajtok két monitort de sajnos a kártya csak ennyit tud (LP). Beszúrnék mellé még egy kártyát és egyidejűleg szeretnék használni 3 monitort + 1 LCD TV-t.
Van valakinek erre működő konfigja? Vagy NV driver képes ezt beállítani? Esetleg Kubuntu alatt megoldható?
-
gery2123
őstag
válasz
Neil Watts #22735 üzenetére
És ha nem nautilus által osztod meg.
sudo gedit/nano amelyiket szereted tehát
sudo nano /etc/samba/smb.confés a végére hozzácsapod
[share]
comment = megosztott mappa
path = /home/xxxxx.......
browsable = yes
guest ok = no
read only = no
create mask = 0755ez egy egyszerű megosztás, majd persze ki lehet ezt egészíteni még pár dologgal ha úgy van bővebben [link]
sudo restart smbd
sudo restart nmbdRemélem jó lesz és nem írtam nagy hülyeségeket
-
-
gery2123
őstag
válasz
Neil Watts #22732 üzenetére
Ugye smb service restart megvolt?
Ha nem akkor indítsd újra. Ha igen akkor okoskodunk -
nemurea
aktív tag
válasz
Ciccuka #22730 üzenetére
Valóban ext2, és úgy kell megcsinálni, mint bármely más telepítést HDD-re: van egy live CD-d (vagy a telepítő iso kiírva egy másik pendrive-ra), arról bootolsz, és a telepítésnél a cél pendrive-ot választod ki CÉL-nak.
Tipp1: ha csak lehet, vedd le a gépről a többi HDD-t, a hibák lehetőségét csökkentendő
Tipp2: ha a 'telepítő' live egy másik pendrive-on csücsül, és látszólag rendben feltelepül a 'cél' penre, de az a boot folyamat során rejtélyes okból megáll valamilyen root-ra vonatkozó hibaüzenettel, és nem jutsz vele dűlőre, akkor írd ki a live iso-t CD-re és onnan telepítsd a cél pendrive-ra -
Sziasztok!
Két Ubuntus gép közt szeretnék egy mappát megosztani.
Megosztottam a gépemen a Public mappát, ekkor feltelepült a samba.Mikor a nautilusban a Browse network/Windows Network útvonalra megyek, majd ott a WORKGROUP-ra kattintok, akkor kér tőlem egy jelszót,
sudo smbpasswd -a felhasznalonevem parancssal lett jelszavam. Beírtam, és nem fogadja el. Hogyan tovább?
Üdv. core2
-
Ciccuka
veterán
Pendrive-ra, hogy érdemes telepíteni, milyen fájlrendszerre és hogy kell megcsinálni?
-
-
válasz
spammer #22723 üzenetére
Köszi, de az elérési út bemásolásával nem boldogultam.
Az irfanviewnak minden csínját bínját ismerem , nem csak képnézegetőként használom ,hanem képfeldolgozóként is. A GIMP nekem túl bonyolult. Az irfanview-val két három kattantással tudok 512kilobájt fájlméret alá begyűrt jépeget csinálni és ez a lényeg. -
lev258
veterán
Na itt állj meg, kezd érthetetlenné válni. A leírások szerint Winetricks-szel egyedül a mfc42-t kell felrakni. Semmi egyebet. Ez után simán indíthatod a telepítőt. Az még jelenthet akadályt, ha 64 bites rendszert használsz. Ilyenkor a Wine is alapértelmezetten 64 bites környezetet kreál, viszont ez még nem olyan szintű, mint a 32 bites. Ebben az esetben generáltatni kell vele egy 32 bites környezetet és oda telepíteni az alkalmazásokat.
-
válasz
stopperos #22719 üzenetére
A saját telepítőjével csak karikázik a homokóra és a végén nem csinál semmit.
Winetrickses megoldással át kell neveznem a .cache/ ... akarmi mappában a telepító exe fájl olyan nevűre amilyet a winetrick szeretne és a végén ott lesz a telepítés a wineprefixes mappában , de nem kerül át a drive_c/Prrogram Files (x86) mappába.Nem valami dll vagy mittomén mi kell még a wine helyes működéséhez?
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok a témában, ezért olyan segítőt keresek aki Teamviewer-en keresztül segítene a gondomon. Virtual desktop van a felhő szerveremen és wine-nal vannak telepitve mt4 platformok. Eddig minden rendben ment de most a NoMachine nem tud kapcsolódni a szerveremre. Ezt félig meddig megoldottam, de most a platformokra telepített fájlokat nem jeleníti meg. Részletesebben megmutatnám,ezért kellene a Teamviewer. Ha valaki tud segíteni privátban irjon és felhívom. Előre is kösz!
-
imibogyo
veterán
Itt elég jól leírják a Wine-os link létrehozását azon verziókban, ahol van "Create Launcher" jobb egérgombos menüpont. Itt pedig azon kiadásokról olvashatsz, amikben már nincs meg ez menüpont. Ebben a pillanatban mondjuk kipróbálni nem tudom egyik megoldást sem.
-
-
Spuri2000
senior tag
Sziasztok!
Most kezdtem el foglalkozni az ubuntu linuxal és olyan kérdésem lenne, hogy szépen feltelepítettem a rendszert, de a képernyő felbontást nem tudom 1024x768-nál nagyobbra felcsalni. Mit kell tennem, hogy ez sikerüljön.
Külön grafikus kártyát nem használok mint az intel i5 3570k-ba lévő HD-t. Esetleg az ehhez való drivereket is fel tudom valahogy frissíteni? -
-
ThePoweR
senior tag
Üdv,
Nem tudom jó helyre írok e, de ubuntu serverrel lenne problémám VirtualBox-on.
Feltelepítettem a 14.04.3-mas Ubuntu szervert ahogy kell. Bridgelt kártya van beállítva, kap is ip-t szépen, de se ubuntu-ról a hostot sem hostról az ubuntut nem tudom pingelni. Ubunturól a router-t és más hálózaton lévő gépet tudok pingelni csak a hostot nem.
Windows 10.
Mi lehet a gond?
Köszi!
-
Sonja, ubyegon2: Köszönöm a segítségeteket!
Üdv. core2
-
válasz
Neil Watts #22701 üzenetére
Próbáld ki a Psensor-t hőmérséklet kijelzéshez. [link]
-
Sonja
nagyúr
válasz
Neil Watts #22701 üzenetére
Abszolút nem, ugyanis ez a hangszint felel meg a Windows-os hangszintnek. Ez lenne a default beállítás, de valamiért az alsamixer nem teszi maxra Xonar kártyák esetén.
-
Már csak az a kérdésem, s utána nem zavargok, hogy miután meghúztam így az alsamixert (kristálytisztának tűnik a hang) eképpen:
Az nem fog károsan hatni a hangkártyára vagy esetleg a hangcuccomra? Vagy amit az ALSAmixer-ben beállítok az a 100% és amit a gnome mutat, az téves?
Magyarán: Van félnivalóm?
Illetve bocsi, lenne mégegy:
Ahhoz, hogy AMD kártyánál meg tudjam nézni a hőmérsékletet, az sudo aticonfig --odgt parancsot kellene futtatnom. Ez a parancs mindig kiirja, hogy az sudo aticonfig --initial -t kell először futtatnom.
Ez nem fogja elcseszni a jelenlegi beállításaimat? Ergo minden a jelenlegi módon fog tovább működni csak egy plusz xorg.confba lejegyezve?
Üdv. core2
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Spórolós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mini-ITX
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest