Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: VGA-im eddig - képekkel bővítve
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Rap, Hip-hop 90'
Aktív témák
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
upszilon
üzenetére
Látom illeszked befelé a közösségbe. Szerintem fontold meg amit kendek mond.
Hogy érted, hogy nem ment? Nálam is kellett fél perc, mire kesselt.
Ha a vezérlő gombok megjelennek, akkor már menni fog.(#22378) noxon:
link
Te is linuxozol már vagy 3 perce. Ennek most szezonja van?
-
válasz
upszilon
üzenetére
Nem azért mondod, de én leírtam a lehetőségeket, majd az magyaráztam, hogy külső lejátszóval, nevezetesen VLC-vel, hogyan tudod lejátszani. Főleg azért, mert le is akartad tölteni, gondoltam így a legjobb, hisz bármikor megnézheted, csak net kell hozzá, nem kell keresgélned. Én csak erre mondtam, hogy ezt kipróbáltam, de mint láthatod, akár a böngészőben történő lejátszás is gond nélkül mehet.
Az ember segíteni akar, de Te csak mindenkit kritizálsz, hülyének nézel, mintha Te lennél a "Jani". Biztos most is csak próbára teszel minket, hogy hány ostoba válaszol neked.
Szerintem belőled itt szinte mindenkink elege van, mindenkit lenézel, megítélsz, magadat meg elfelejted az ítélőszékre beültetni...
Ne használj Ubuntut, örök időkre felejtsd el már csak a Linux szó is! Nem neked való és kész.
Már egyszer elmentél, és szeretnélek megkérni, hogy menj el még egyszer, és ne is nézz vissza, ne akarj másokból, de leginkább magadból hülyét csinálni. A múltkori beírogatásod éppen elég volt, már pontosan értem, hogy mért tiltottak ki már téged azelőtt innen... -
Vladi
nagyúr
válasz
upszilon
üzenetére
Én a totem böngészőbővítményt használom, (ami az alapértelmezett) amihez kellenek a gstreamer pluginok a wmv dekódoláshoz. Megy krómmal a firefoxszal is.
"Már idegbajt kapok a sok okostojástól"
Szerintem ezeket pihentesd, mert amúgy sem túl jó itt a megítélésed.
ba+ mostmár megnézem ezt a videót, tornézok én is.

-
Major Major
senior tag
-
válasz
upszilon
üzenetére
Látom közben ráleltél a plugines megoldásra. Amúgy nem, nálam nem megy a lejátszás a böngészőben, nem is telepítettem semmilyen plugint, főleg, hogy Operát használok, ott a Firefoxos beállításokkal nem mennék sokra. Én a letöltős majd lejátszós megoldást használom, ha nagy ritkán szükség van rá.
A Firefoxban a jobb egérgomb megnyomására mindig előjön egy menü, próbáld meg úgy akkor, hogy a szövegnél kattintasz és ott biztosan előjön. Ugyanúgy, a View Page Info-ra kattints, majd a Media fül alatt megtalálod a keresett címet. Vagy akkor a menüsávnál Tools -> Page Info, esetleg Ctrl+I (i).
Ennél jobban nem tudom elmagyarázni sajnos... -
válasz
upszilon
üzenetére
Egyrészről onnan tudod, hogy nem játsza le, hanem kiírja, hogy beépülőt kell letölteni hozzá, ad egy linket. Ha a linkre a Microsoft oldala jön be, gondolhatod, hogy nem véletlen, hogy nem megy egyből.
Mondom, a legegyszerűbb, hogy akkor Firefoxban a megnyitott oldalon Jobbegérgomb, majd a View Page Infót választod és a Media fülnél megtalálod a címet, Embended típusút kell keresned.
Letöltöd, majd lejátszod, ennyi. -
válasz
upszilon
üzenetére
Nem kell varázsolni fekete ablakban semmit. Mielőtt leírtam volna a megoldást, előtte természetesen teszteltem, és jó volt. Más megoldást nem tudok, én így szoktam csinálni, ha Windows Media Video van beágyazva. Nekem is csak az Ubuntu Restricted Extras van fönnt, nem is kért pluszba semmit hozzá.
Sokszor le lett írva, nem kötelező Linux alapú operációs rendszert használni, ha nem kedveled, akkor ne erőltesd, ne legyél mazoista, használd a Windowst.#22338: Firefoxban a videó helyére jobbegérgomb, View Page Source, majd kikeresed a címet.
Vagy ennél egyszerűbb, ha a View Page Infót választod és a Media fülnél megtalálod, Embended típusút kell keresned. -
válasz
upszilon
üzenetére
Vagy telepítesz plugint mondjuk a Firefoxban, ezt felajánlja egyből, hogy megnyissa egy külső alkalmazással, vagy kinézed a címét a videónak, és azt bemásolva egy lejátszóba (pl. VLC), máris megnyitja neked.
A szóban forgó beágyazott videó címe:
http://ondemand.video.t-online.hu/origo/egeszseg/gyogytorna/dornyei_marianna_gyogytorna.wmvLetölteni ugyanezen cím böngésző címsorába történő bemásolásával tudod, és akkor hozzátársíthatod a lejátszóhoz. De akkor is a netről húzza le mindig lejátszásnál.
Vagy gyors link. -
Major Major
senior tag
válasz
upszilon
üzenetére
nemrég linkeltem egy tesztet erről.
(#22124) alitak
frissítés nem volt közben? csak úgy magától nem megy tönkre, hacsak nem valami hardver meghibásodás áll a háttérben(#22126) Nagytalp
telepítsd újra az ubuntu-desktop csomagot, az hozza majd magával az összes szükséges gnome függőséget -
harry
veterán
válasz
upszilon
üzenetére
Szóval, van egy elképzelésed, rákérdezel, és ami nem a te véleményeddel egyezik, az egyből marhaság, úgy, hogy nem is nézel utána a dolgok körülményeinek, ráadásul rendes érved sincs. Ez nagyjából kimeríti talán a flamekeltés fogalmát, vagy a trollkodást.
Na de azért nem semmi:
"nem feltétlenül lesz egyes programok végrehajtási sebessége gyorsabb"
"De. Sokkal. A renderelések esetenkét akár..."
Általánosságról volt szó, erre te beírod, hogy de igen, akár, esetenként, a renderelés, na de az nagyon - ez így kissé nevetséges.Másfelől én használtam általános célokra 4gb-rammal mindkét rendszert, és bár 32biten csak 3.5GB-ot lát most (ami lehetne orvosolni egy PAE támogatással forgatott kernellel, és máris meg tudná címezni / látná), nem érzek lassulást, sőt, az áltagos ramhasználat 300MB körül van, 64biten több volt, kompatibilitási gondok voltak (flash/java), én maradnék ennél, hacsak nincs valami speciális alkalmazás/ok, ami kihasználná a 64 OS+program előnyeit.
-
Lenry
félisten
válasz
upszilon
üzenetére
200-szorosával? ezt gondold át még egyszer. 1 sec alatt le tudnál valami olyat renderelni 64 biten, amit 32-n 3 perc? még most védesd le, mert nagy filmes cégek ölnének ezért.
(#22123) Sk8erPeter: igen, azt akartam kifejezni.
azért írtam, hogy hacsak nem kifejezetten 64 bites műveleteket végez, akkor csak azért, mert 64 bites az OS, nem igazán lesz gyorsabb semmi.(a +/- -szal pedig a mérési hibahatárt szerettem volna kifejezni)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
upszilon
üzenetére
Remélem azt is láttad, amit a zárójelbe írtam, és nem csak kiemelsz kényed-kedved szerint a szövegből bizonyos idézeteket: "(ELVILEG, bár én érzésre mást gondolok, de ez mellékes)". Azért is tettem hozzá ezt, mert eddig sokan azt állították nekem is, hogy attól önmagában nem lesz gyorsabb, bár én ezzel nem értettem egyet, és itt nem is akartam erről vitát nyitni.

De ha már belementünk a dologba: erre a 200X-os renderelés dologra van valami tényszerű bizonyítékod? Mert úgy sajnos nem tudok elfogadni dolgokat, hogy valaki egyszer csak látszólag légből kapottan előrukkol egy ilyen állítással. Ha be tudod bizonyítani az állításodat, akkor le a kalappal.
És amúgy Te szándékosan provokálod az embereket?
-
Nagytalp
senior tag
válasz
upszilon
üzenetére
Én nem akartam reagálni eredetileg. De tényleg nem megy neked ez a személyeskedés és szakmai dolgok szétválasztása. Előszerettel sértegetsz másokat -"marhaság, buta beszéd" és persze itt csak Te lehetsz a munka dandárjának elesett áldozata. Most megmondták mások is a véleményüket de Te nem tűröd a kritikát. Ez nem az óvoda barátom! Már egyszer elmondtam ezt Neked. De látom nem tanulsz és nem fogadod meg a jótanácsot. Én túl tenném magam ezen és nem offolnám azt a helyet amelyik segít. De ezen a munka témán nem tudok átlépni. Szerinted a Te videóeditáló melód miatt sajnálnom kellene?? Elviszlek hónapra acélcsöveket szerelni. Te fogod cserélni a palackokat és viheted a 4"-os csöveket a tetőn lévő gépházba. Talán ha már fájnának a térdeid és izzadtál volna valaha "vért" akkor lenne benned némi tisztelet!
Egyébként elismerem a hozzáértésed és örülök is, hogy segíteni próbálsz. Már csak azért is mert amikor elkezdtem linuxot használni csak a HUP és a #Debian csatorna volt a Freenode-on segítség képpen. Mára hála az égnek már sok ilyen hely van. Mint például ez a közösség amiért valóban hálásak lehetünk mindannyian. Manapság az egymásnak nyújtott segítség a legnagyobb érték. Ne sz@rj hát oda ahonnan eszel!
A törlést pedig nem kell kérni tudtommal van erre menüpont.
Téma részemről lezárva.Üdv.
U.i.: Ha tényleg annyira ott vagy szakmailag akkor nekem jól jönne most a segítség a VBox kérdésemre.
-
Major Major
senior tag
válasz
upszilon
üzenetére
idéznék az alapelvekből:
amit tiltunk fórumunkban:
önmaga kitiltatását. Saját kérésre nincs ban, ha a felhasználónevéről valaki nem kíván többet írni, akkor nem ír.továbbá javaslom a szótárban a személyeskedés szó jelentését megnézni, mert eddig rajtad kívül a topikban senki nem "élt vele".
-
válasz
upszilon
üzenetére
A virtualizáció annyira nem való munkára, hogy az egyik általunk felügyelt mainframe-en 39000 Linux fut egymás mellett; meg annyira nem, hogy az általunk felügyelt rendszerek, amelyek még dedikált szervereken futnak, mind költöznek valamilyen virtualizációs megoldás alá, mert sokkal olcsóbb az üzemeltetés, sokkal könnyebb a távmenedzsment...
-
ecaddict
senior tag
válasz
upszilon
üzenetére
A virtualizációt talán ne korlátozzuk le a VirtualBox-ra. Az egy konkrét implementáció. Van jópár más is implementáció is. Pl. Linuxon lehet a KVM fontosabb is.
Nagyon jól használható munkára is. Ha nem hiszed kérdezz meg. pl egy web fejlesztőt. Mi a véleménye, ha mindent egy gépen le tud tesztelni. Nagyon jól jöhet akkor is ha egy heterogén rendszert kell egy kicsit homogenebbé és jobban kihasználhatóva tenni. Hosszan sorolhatnám.
Nem teszem. Akit ez nem érdekel, ne olvasson utána, ne foglalkozzon vele. Vannak elegen akik ezt (is) fontosnak tartják akár tanulni is.
-
válasz
upszilon
üzenetére
Az ubin a virtualbox nem való másra csak játszani, tanulni rajta. Komoly munkára a felhasználása értelmetlen.
Ez érdekes... Akkor én, h tudom rajta (a gépem 90%-os teljesítményével) futtatni a munkám eszközeit? Mint lejjebb írtam, corel draw-t használok, grafikusként... (ezt mondjuk nem írtam).
-
törölt tag
válasz
upszilon
üzenetére
najo, belepofazok. ez itt nem sacc v kitalacio, hanem tenyek:
nagy ceg, tesztlaborban sok (ertsd tobb, mint 100) foleg blade server, es lam-lam, egy reszukon virtualizacio alatt futnak oprencerek. azert, mert leteznek olyan tesztapplikaciok, aminek viszonylag kicsi az eroforras-igenye (es egyszerre ugysem fut az osszes), de igenyli az onallo kornyezetet. 1 blade-> 4 virtualbox.es megvalami. a solaris/linux blade-eket kiszolgalo jumpstart live servert ubuntu 8.04 server-en csinaltam es az osszes valtoztatast vbox-on teszteltem le. a teszt tobb volt mint jo, csak a hw-fuggetlenseget kellett igazi vason tesztelnem es javitanom. sokkal gyorsabb volt igy es olcsobb is.
-
ZCoyote
őstag
válasz
upszilon
üzenetére
Kijönnek és meg fogják állapítani hogy vonatkozik rám. Na ehhez mit szólsz?
Arról egyébként hallottál hogy munka mellett szokott tanulni néhány ember? Csak mielőtt játszadozó kisdiáknak titulálsz fiacskám.Megkérlek hogy ezt a témát és a személyeskedést ne itt erőltesd mert nem ebbe a topikba való.
Ja és kérlek hogy ne akarj kihozni a sodromból. Köszönöm.
-
ZCoyote
őstag
válasz
upszilon
üzenetére
Nézd, válaszoltam a priviben feltett kérdéseidre. Mivel a szoftvert érintő kérdéseket ide is betetted ezért itt is válaszolok rá.
Ugye hallottál az MSDNAA-ról? Mert ha utánanézel akkor tudni fogod a választ.
Eszem ágában sincs személyeskedni, te teszed azt, plusz még illegális szoftverhasználattal is megvádolsz.Ezekután jöhet a BSA bár sok értelme nem lesz.
-
Stirlitz
senior tag
-
ZCoyote
őstag
válasz
upszilon
üzenetére
Írtad hogy a virtualizáció egy marhaság. Nincs semmi haszna azon kívül hogy pistike lopott win-t futtasson rajta. Gondolom magát a virtualizációs megoldásokat üzleti környezetben nem kérdőjelezed meg.
Nézzük a Virtualboxot és társait: Nekem például állati jól jött hogy fel tudtam tenni egy Ubuntu-ra egy Windows 2003 szervert és úgy gyakorolni pl a domain környezetet a tanulmányaimhoz és ha csináltam egy kis káoszt akkor csak simán újrahúzni az Ubuntu-n belül.
Ráadásul szét sem kellett particionálnom fizikailag a merevlemezt.
Pistike sem vagyok és lopott XP-m sincs. -
FixY67
senior tag
válasz
upszilon
üzenetére
Szerintem olvasd el mégegyszer! Mert nem azon folyt a vita, amibe megpróbáltál belekötni.
Szerk:Megjegyzem, az ott említett 300ms alatti átállás sem feltétlenül hülyeség. Tudtommal pl. egy alkalmazás szervert fel lehet építeni úgy is egy clusteren, hogy minden cluster tagon fut belőle egy-egy példány és szükség esetén az elhalt szerepét átveszi minden különösebb macera nélkül. Az adatbázis szervernek nem kötelező ugyanazon a gépen futnia. Az meg mondjuk lehetne egy Oracle RAC és akkor máris ott vagyunk, hogy nagyjából igazat is írtak.
Persze mindez SZVSZ. -
ntomka
nagyúr
válasz
upszilon
üzenetére
Szerintem neked nem kéne ebbe belefolyni. Én írtam, hogy ne vitatkozzunk róla, de láthatólag neked van legkevésbé fogalmad a virtualizációról.
Nem mintha én szakember volnék belőle, de be tudom határolni hol van értelme, és kb miért, és ahogy írtátok hasonlattal, nem Pistike az, akinek kitalálták ezt. 
Jah, és ecaddict szerintem nagyon jól megfogalmazta a lényeget.
-
ecaddict
senior tag
válasz
upszilon
üzenetére
A virtualizáció előnye nem ottholi felhasználásnál van. Ez a dolog ismeretségét jelentősen növeli, de nem erre lett kitalálva. Már évtizedekkel ezelőtt is létezett nagygépes környezetben.
Amikor egy szerverparkot üzemeltet valaki igenis nagyon számít, hogy egy régi rendszer miatt amit hébe-hóba használ valaki ne legyen szükséges, hogy non-stop menjen egy gép.Másik aspektus, hogy a procik órajelét fizikai korlátok miatt már nem nagyon lehet emelni. Viszont egyre több és több magot lehet egy chipre rakni.
A hatékony kihasználás esetenként itt is virtualizációval lehetséges.
Megintcsak nem hiszem, hogy ottholi felhasználásra valaki oly nagy szüksége lenne pl. egy 6 magos rendszerre.
A hozzá tartozó hálózati interface sem feltétlen szokványos. Hogy egy példát is mutassak.
A chip.Röviden: Jópár cég nem azért ölt nem kevés pénzt és energiát valamibe, hogy Pistikének ne legyen szüksége dual boot-ra. Ennyire nem lehet naiv elképzelése senkinek sem.
-
ntomka
nagyúr
válasz
upszilon
üzenetére
Inkább a kérdésemre adj választ, minthogy ezen vitatkozzunk. Ha csak szoftveresen virtualizálsz, ne is várj átütő eredményt, mielőtt szidod a technológiát. Van haszna, csak nem személyi környezetben. Ennyi.

Szóval, nemtok eltávolítani egy csomagot. Visszább írtam a hibaüzenetet.

-
válasz
upszilon
üzenetére
A WINE az tényleg más, "Wine Is Not an Emulator", hanem egy kompatibilitást biztosító szoftverréteg, amely a windowsos alkalmazások által meghívott DLL-ek alternatív implementációját biztosítja, vagy akár a Windows saját DLL-jeit is képes használni, amennyiben a felhasználó rendelkezik velük. Semmi köze ahhoz a virtualizációhoz amit mondjuk egy VirtualBox nyújt.
Aztán meglátjuk, hogy meddig jutnak el vele, de ahogy halad a fejlődés, egyre nehezebb lépést tartani a Windows-al. Mármint a rá írt alkalmazások futtatásának szempontjából... -
gyurman
tag
válasz
upszilon
üzenetére
Az a kérdés, hozzá akarod adni a másik particiót is a grubhoz, vagy utána csak azt használod? Mert nyívlán tudnod kell, hogy utána melyik buszon fog figyelni.
Amúgy grub2őt kell használnod, hogy a 9.10 el is induljon, én úgy tudom.
http://www.howtoforge.com/how-to-install-grub-2-on-ubuntu-9.04 Csak egy link.
Nézz utána, melyik buszon fog figyelni a wincsid, és akkor elég átírni a grubot, ha a másikat kidobod, vagy a meglévő helyére dugod, nem is kell tenni semmit. Érted-é? -
Siriusb
veterán
-
Siriusb
veterán
válasz
upszilon
üzenetére
Ha jól emlékszem, ezzel lehet játszani partíciós táblától kezdve mindennel.
Szerintem nem bonyolult, csak uuid-t használ
és nem a /dev/sda1 -et, ezért tűnik soknak. Következő kernelt szépen hozzáadja, mindent megőrizve, csak /boot/vmlinuz sor lesz frissítve (mármint új bejegyzésként hozzáadva). Legalábbis eddig így működött. 
-
-
Nkboy
senior tag
válasz
upszilon
üzenetére
Leírom Neked teljesen őszintén. Azért használom a Kubuntut, mert Nekem sokkal jobban tetszik a KDE asztali környezet mint a Gnome.
Hogy vannak e előnyei vagy hátrányai, azt mindenki döntse el maga! Ki kell próbálni!

78zolika: Használtam, de Nekem nem hozott semmi olyan "hűű" de újat, hogy kelljen. Igaz, hogy még csak két éve használok linuxot, de amire Nekem kell arra tökéletes.
-
FixY67
senior tag
válasz
upszilon
üzenetére
Azért láttam én már nagyobb csodát is, mint hogy egy DOS-ra írt program funkcionalitását és adatait áttegyék más (windows/linux) platformra. Ez messze nem lehetetlen, csak munka(és persze pénz) kérdése (lenne).
Újonnan írt programokat meg nyugodtan lehet mondjuk java alapokon készíteni, netán web-es felületre és attól kezdve végképp mindegy, milyen platformon működik a rendszer. -
Takhanto
őstag
válasz
upszilon
üzenetére
Én nem vagyok fanatikus,az a fanatikus aki csak egy os-t használ és nem próbálja ki másmilyet.Nem rád értettem.Én mindent kipróbálom,sőt egyszer wine-t is.
Más téma: most macről írok. A fene az ubuntu telepítőnek,asszem elbasztam,nem tudtam hogy csinálni akart egy indító file-t az ububtu. W7-es winyóra írta és azóta nem megy a w7.
Most leformázhatom újra mert w7-es dvd-ről lehetetlen kijavítani.Később re -
törölt tag
válasz
upszilon
üzenetére
vicces, amiket írsz. egyrészt elvárod, hogy a te jövővíziódat elfogadja bárki, másrészt ha a jelenlegi helyzetből (ami egy bebetonozott, nehezen mozdítható valami) kifelé mutató törekvések vannak, azokat meg lesajnálod.
upszilon
(fanatikus tag)
én befejeztem. Boldog Karácsonyt! -
törölt tag
válasz
upszilon
üzenetére
http://www.szamlazaslinuxon.hu/linux.xml
http://www.zvkft.hu/szoftverekm.php?azon=62
http://www.tavugyvitel.hu/
http://cinelerra.org/te kezded:
"a meghatározó mindig is az elvégzendő munka lesz, nem pedig a csicsamicsa vagy a fekete-ablakos varázsolás...">ha gyorsabb, hatékonyabb, akkor lesz, akinek örökre a "fekete-ablakos varázsolás..." -
Takhanto
őstag
válasz
upszilon
üzenetére
Nemtom minek írtál,de jólvan.
Nekem W7 van fent és nincs semmi bajom vele,mellette hacintosh ami mindennap azt használom. Most per pill Ubuntu-t használom,persze próba módban van,úgy értem úgy bootoltam be.
Csodálatos módon van hangom,wireless (azon jön be a netem). De valami nem stimmel, magyart választottam ki erre fele magyar fele angolul van. Tán akkor van full magyarul ha feltelepítem a winyóra? -
törölt tag
válasz
upszilon
üzenetére
"Ezért kell partíciómentést használni. (Megint egy segédprogram.) Nem uninstallálni kell, hanem visszarakni a mentést. A "kell" szót pontosan a Te kedvedért vastagítottam meg. Nehogy megint értetlenkedni tudjál.">te ezt vastagítottad, mert te abban a világban éltél (és még élsz), hogy "nem tudunk eltávolítani egy alkalmazást, illetve, hogy el tudjuk távolítani, de rengeteg Registry-bejegyzés, könyvtár, DLL és egyéb szemét marad utána." Linuxnál sem árt a partíciómentés (különben nem lennének backup programok), de nem ezért és nem kell. csak ennyi a különbség.
"Számtalanszor volt már, hogy elállítgattam a rendszert annyira, hogy könnyebb volt (időben meg pláne) visszarakni a korábbi mentést, mint visszaállítgatni a rendszert...">egyszerű PEBKAC.
de szerintem tényleg hagyjuk.(#20837) body007
rosszul emlékszel, az EULA-ban kifejezetten tiltva van nem-Apple-labelled gépre tenni. -
Major Major
senior tag
válasz
upszilon
üzenetére
(#20794) upszilon
Ha valóban hatékonyan kell valamit matatni, még ma is a DOS-os programok tudnak csak segíteni igazán...
(#20811) upszilon
Néhány nap még és 2010-et írunk. Nem lehet örökké a DOS-os segédprogramokkal, a linuxos fekete-ablak varázsszavaival megoldani ezeket a másodrendű feladatokat.hiába, no, gyorsan változnak az idők

-
törölt tag
válasz
upszilon
üzenetére

"Akármilyen jó szakember vagy, még Te sem szegülhetsz ellent a fejlődésnek...">kedves, hogy ilyeneket feltételezel rólam.
de ha már kategóriáknál tartunk:
alapvetően két nagy kategóriója van az ámítógép használóknak
1. a hobby
2. a professzionális
mindkét kategória igen sok alkategóriára osztható, és mindkettőben rengeteg olyan, aki alapvetően grafikusan használja a gépet, illetve olyan, aki nem grafikusan. mindkettőnek vannak előnyei, függetlenül attól, hogy melyik korban élünk, vagy mennyi idő telik el Neumann után. a korábbi kis "vitánknak"FixY76-tel a tárgy egy szerver OS volt. én VBoxban futtattam, és a VBox így a host rendszeren nem használt többet 200MB-nál, talán annyit sem. Ezzel szemben egy Win7-et megnyitva 1GB fölött van. érzel különbséget? más feladat, más követelmények. az Ubuntu abszolút minimum rendszerigénye pl. Intel 486 processzor, 32 MB RAM, 300 MB HDD. minek több, mikor az igénynek megfelel? csak mert olcsón van sok? felesleges pénz és energiapazarlás.ha az ms marketingdumáját elhiszed, akkor te sosem tettél vírusirtót egyetlen windowsodra sem, mert telepítéskor mindig ott volt a szöveg, hogy az eddigi legbiztonságosabb. és persze a legstabilabb is. csak ha baj van, akkor az általános módszer az "újrahúzom". mert nem ért hozzá, hiába is "gyorsuló világunkban nincsen idő szarakodni letűnt szoftverekkel, varázsszavak megtanulásával".
"Nem lehet örökké a DOS-os segédprogramokkal, a linuxos fekete-ablak varázsszavaival megoldani ezeket a másodrendű feladatokat. Ideje olyan operációs rendszert alkotni, ideje olyan programokat írni ahol már nincsen szükség rájuk.">de erre nem az a megoldás, hogy az összes alternatív lehetőségből kizárjuk a júzert. tudod, ez olyan, mint a fentebb említett karbantartó nap."Beköszöntött ez a korszak.">legfeljebb az ms és apple-marketingesek álmában.
Windows PowerShell
ennek alapján vagy nem beszélték meg egymással házon belül a marketing és a szerver osztály, vagy nem úgy van, ahogy gondolod.
"A PowerShell a Microsoft .NET Framework 2.0-s változatán alapul, több mint 120 rendszeradminisztrációs segédprogramot tartalmaz...">ez a félmondat nem éppen a segédprogramok használatának elvetésére utal.
de még kivonat ebből:
"A PowerShell nélkülözhetetlen eszköz minden Windows-rendszergazda számára, aki - munkáját segítendő - maga is szeretne könnyen és gyorsan egyedi felügyeleti programokat írni, és nem elégszik meg a Windows nyújtotta grafikus felügyeleti eszközökkel."de magad is olvashatod.
kell még?
az utóbbi pár hsz-edben furcsa mód egy Linuxos topikban is egy DOS-programot istenítettél, mint panacea-t. ehhez képest érdekes e hsz-ed tartalma.

(#20814) upszilon
de, át kell, mert ha eddig nem jfs-t használt, akkor ezután hogy fog:
-
törölt tag
válasz
upszilon
üzenetére
1. ma már gyakorlatilag elfelejtheted, csak ha egy kevésbé hozzáértő kér tanácsot hiba javítására, a gyakorlottabb emberkének is sokszor egyszerűbb(!), gyorsabb(!) a megoldást konzolos/terminálos formában megtalálni, esetleg kipróbálni, illetve a terminálban pár parancs beírása általában jóval rövidebb, mint a végigkattintgatás leírása.
2. a) az amúgy a "felhasználói élmény fokozására" törekvő ms egyrészt a vista bevezetésével együtt hozta be a powershellt, kifejezetten azzal a marketingdumával, hogy a Unix-féle cli windowsos kvázi megfelelője.
b) a "felhasználói élmény fokozását" a végletekig vinni szándékozó ms termékeiben MÉG MINDIG rengeteg ténylegesen szükséges beállítás registry-turkálással oldható csak meg, érhető el. ez persze, grafikus felületen, de szerintem nem kevésbé ijesztő. vagy pl. olyan beállítások, amit grafikus felületen kellene megoldj, meg is oldható, csak vagy a legvaskosabb windows-telepítősegédlettel kell rendelkezz, vagy a netet kell kutatni.
tegnap előtt szembesültem azzal, hogy részben miért használ rengeteg windows júzer rg fiókot. sógorasszony vett egy notebookot. előre telepítettek neki XP-t (lényegtelen, hogy miért ezt, én nem szólok bele), természetesen 1 db rg fiókkal. gondoltam, csinálok neki egy korlátozottat is, biztonság végett. így is tettem. újraindítás után finoman leesett állal látom, hogy az rg fiókba jelentkezik be, automatikusan. no, mondom, megnézem a fiókbeállításoknál. őőőőő, semmi lehetőség az automatikus bejelentkezés ki-bekapcsolására. gondolom, jelszó az rg-re, majdcsak lesz valami. nem lett, azaz lett, de ugyan az, mint előbb. először felügyeleti eszközök között matatás,eredménytelenül. nosza, fel a netre, guglizzunk! első találat run>control userpasswords2. de nem ms oldal, így további linkek. először registry-turkálós találatok. de ahhoz inkább nem volt kedvem. valamelyikben a fentebbi leírás, de ez már ms oldal. megcsinálom, működik. ez most komoly, vazze?! miért is? mikor 2001ben már bőven többfelhasználósnak lett készítve az XP. ráadásul a Vezérlőpult>Felhasználói fiókok nem ugyan azokat a beállításokat adja. pedig ez nem sok, csak az az alapvető elvárás lenne, hogy NE CSAK rg fiókot lehessen elérni. és engem az távolról sem érdekel (sem most, a "könnyű"kezelés tárgyalása közben, sem egyébként), hogy ezt a galibát valószínűleg az xp-t telepítő emberke közreműködése okozta. és attól nem volt könnyebb megoldani, vagy nem volt jobb a lelkemnek, mert végig grafikus felületen voltam. sőt, jelen esetben még bosszantóbb is, mert ugyan azt a funkciót miért nem tudom elérni grafikus felületen az egyik oldalról megközelítve, míg a másikról igen. az meg már más kérdés, hogy ez a grafikus felület milyen. konkrétan az eszközkezelő vagy a felügyeleti eszközök windows 3.1-es grafikai színvonalát hozza. olyan ez, mint még az előző rendszerben a hadseregben a karbantartó nap. mikor az autókat vagy (a fegyvereken kívül) az egyéb eszközöket tartottuk karban, a gyors munkavégzés érdekében a rozsdás részekről pl. nem lekapartuk a rozsdát, csiszoltuk, felületkezeltük, stb., hanem lefestettük. jól nézett ki! deeeeeee, tényleg! -
DraXoN
addikt
válasz
upszilon
üzenetére
Még is honnan tudja a szoftver, hogy te mit is akarsz pontosan? nem lehet minden ember gondolatát kitalálni (még ha a többségét esetleg sikerül is).
Azonkívül hogy egy biztonsági rendszer magától működjön, és maga csinálja a "biztonságosabbá tétel"-t?? És ki, vagy mi dönti el akkor, hogy hogyan is működjön? Értem ez alatt, hogy minden program emberek által készül, de más és más igények lehetnek, nem lehet mindig, mindenkit jól "kiszolgálni" vagy "megvédeni". Vagyis a gép nem működhet az ember nélkül (felügyelni kell legfeljebb, ha kivan adva a munka, vagy feladat a gép számára, de akkor se csinál semmit se magától).
Egyébként is a felügyeletet egy külső "kéz"be adni (mert a program készítője egy külső "kéz"), milyen alapon bízol meg a készítőben? Egyébként milyen ellenőrző szoftver csinál meg helyetted mindent? És ki programozta az intelligenciáját? (mert egy ilyen szintű programnak már kell valamilyen szintű M.I.)Akárhogy is, amíg M.I. nem létezik a számítógép nem az emberért van, hanem az emberrel van (azaz ez egy kölcsönös kapcsolatot igényel, nem működik csak úgy, nem dolgozik önmagától, főleg azt nem találja ki, hogy mit is akar a felhasználó). Ha meg lenne M.I. könnyen lehet, hogy idővel eljutna olyan szintre, hogy nem viselné el ha csak úgy ugráltatnák... (esetleg még kedve támadna az M.I.-nek eltávolítani vagy kizárni a feleslegessé vált "lusta" létformát a köreiből.. ha az M.I. tanulni volna képes ez bekövetkezne.. de ez már más téma...)
-
törölt tag
válasz
upszilon
üzenetére
amennyiben ezeket a kérdéseket nem te tetted fel, akkor valóban összekeverlek.
"Tőlem meg azt várnád, hogy már most tudjam melyik az a szoftver és én személyesen ne engedjem futni? Meg egyáltalán hogyan gondolod, hogy ez elvárás legyen magamtól? Méghogy én tudjam? Én? Az ember? Mert én vagyok a gépért, vagy mi a fene?" -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
upszilon
üzenetére
Nem én rágalmazok és bomlasztom a közösséget, hanem Te. Ilyen stílussal a haverjaiddal beszélj, de velem ne, főleg egy szakmai topicban ne. Kedves upszilon, ha értelmesen tudsz kommunikálni, akkor írj, ha nem akkor meg tudok ajánlani egy pszichiátert. Bocsi, hogy megpróbáltalak kérni valamire. Be is fejezem, nem szemetelem tele a topicot.
-
törölt tag
válasz
upszilon
üzenetére
előkészületek 2008ban
http://www.voipsa.org/pipermail/voipsec_voipsa.org/2008-March/002603.htmleredmény 2008:
http://www.engadget.com/2008/03/29/linux-becomes-only-os-to-escape-pwn-2-own-unscathed/(#20617) upszilon
windowson hogy döntöd el? felraksz egy nem interaktív tűzfalat? az honnan fogja tudni, milyen folyamatot, kommunikációt engedjen, kifelé a gépről vagy két program között, mit ne? vagy egy interaktívat, amelyik tanul, és megkérdezi, mit engedjen, mit ne? honnan fogod tudni, melyiket engedjed meg neki, melyiket ne? -
törölt tag
válasz
upszilon
üzenetére
ha erre olyan nagyon rá akarsz gyúrni, akkor az ufw-ben az alkalmazásokra is szűrhetsz, vagy tilthatsz mindent, és engeded, ami kell. ja, igen, ez a *nix rendszerek és a windows közötti egyik alapvető különbség:
1. minden tiltva van, amit nem engedtél>*nix
2. minden szabad (volt, most már talán nem, az uac miatt, márha em kapcsolják ki egyből), tehát minden szabad, amit nem tiltasz>windows. pont emiatt a "jó" tulajdonság miatt vannak az alkalmazásalapú tűzfalak a windowsokra, mert azt is kontrollálni kell, mi mit hívhat, hova írhat, stb. vagy nem?
jöhet a cáfolat, csak felületes "hitem" van. 
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
upszilon
üzenetére
Nem kötekszem, csak igyekszem felhívni a figyelmedet arra, hogy a fórumot bárki olvashatja (egy linuxszal most ismerkedő user is).
Pl. ez: ,,Percek alatt törnek be a linuxos gépekre (is) és veszik korlátlan hatalmukba, anélkül, hogy nyitva lenne egyetlen port, vagy hogy ismernék a root-jelszót.,,
Ez, ha nem lenne kiemelve, teljesen jogos véleménynyilvánítás lenne, De pl. képzelj el egy ismerkedőt: rögtön ezt olvassa el, amint görget lefele, és teljesen megijed a Linux használatától, hiszen egy átlaguser azt sem tudja, hogy egy Windowsos gépbe is belehet törni ennyi idő alatt. Ezért az a téves információ rögzül benne, hogy egy Linux rendszer sokkalta veszélyesebb, mint egy Windows. Mindez azért, mert kiemelted félvastag betűkkel. Én csak annyit kérek, hogy finomabban fejezd ki magad.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
upszilon
üzenetére
Jó ezt megértem. De ha nem haragszol, a felhívásod arra, hogy ne érezzék magukat teljes biztonságban linuxon a felhasználók, kicsit durva volt. Egy bizonytalanabb felhasználót még akár el is téríthettél az op.rendszer használatától. Kérlek legközelebb ne ilyen heves megfogalmazást használj.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB RAMPAGE Shiva Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- XBOX Series X 1TB // Számla+Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB GDDR6 Zalman T4 Plus ADATA 600W
- 205km-t futott! Dualtron Togo limited elektromos roller
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nagyító is kell