Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Dr. Mózes: Lakberendezési tanácskérés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
quby
őstag
Sziasztok!
Van egy "kis" gondom plz help! A homserveremben van egy 1,5T-s vinyó ami tártérként funkcionál. Samba-val van róla 2 megosztás. az egyik storage (/home/storage/share) a másik backup néven fut. A share browseable és mindenkinek 777 joga van, a backup nem browseable és 750 joga van egy mappa kivételével (nemtudom ez számit-e) Ma reggel bekapcsolom a HTPC-t a ami irja hogy nem tud csatlakozni a share megosztáshoz, ez NFS-en kersztül megy(menne). Leülök a serverhez, és látom hogy a sahre mappa nem létezik (600GB hagynemondjam menyire fontos adatokkal)
A backup létezik, de üres, kivéve azt az egy mappát ami 750-es volt. Azóta log-ban kutakodok de nem látok semmit. A samba log szerint 30-án kikapcsoltam a noti-t closed connection-el minden rendben, majd tegnap du már újboli bekapcsoláskorcanonicalize_connect_path failed for service storage, path /home/storage/share csak nem vettem észre mert onnan nem kellett semmi, de dél körül még távolról elértem az adott mappát. Ami a legaggasztóbb, hogy a df -h parancs kimenete szerint is majdnem töküres a lemez.

A kérdéseim a következők!:
Logolja e valami az I/O műveleteket, mert syslogban nem láttam. Hol tudom logbol kideriteni mi történhetett, törlödött, vagy:
Lehet-e valami filrendszer hiba ez? Ext2 (tudom nem azt kéne használni, de ez egy régebbi partició. Ha ez megoldódik mindnent megigérek
) egy késöbi sikeres adatvisszaállitás esélyeit rontom-e fsck-val?
Milyen adatvisszaálitási lehetőségek vannak. Win alatt okos vagyok de linux alatt sosem csináltam ilyet. (elsösorban grafikus felület nélkül)
Az OS ubuntu 10.04 server
Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Most tényleg 8 GB VRAM-mal szúrja ki szemünk az NVIDIA??
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Nem elég a RAM-ok, NAND-ok és VGA-k áremelkedése
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Próba
- AMD FX
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
- Új HP Victus 16 FHD IPS 144Hz Ryzen7 8845HS 16GB 1TB SSD Radeon 780M+Nvidia RTX4060 8GB W11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) egy késöbi sikeres adatvisszaállitás esélyeit rontom-e fsck-val?