Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Giii

senior tag

válasz nyul105 #45714 üzenetére

Szia! Kérdésedet tedd fel a Ryzenes topicban ott biztosan tudnak segíteni. Üdv.

• Giii

senior tag

Sziasztok!
    Aida vagy HWInfo megbízhatóbb CPU mérésre?Aida-ban és Hwinfoban a CPU mag hófok ugyanaz és minden egyébb fontos adat megegyezik.De viszont a CPU-nál 5-6 fokkal többet mér a HWinfo.Procim AMD 1055T@3,753@4020 Ghz TC-vel @ 1,475 V.
    Előre is köszönöm.

• Giii

senior tag

Sziasztok!

Sikeresen beépítettem a Giga 990FXA UD7-et.Pöccre indult csak kelett neki egy új win reg.
    Ebben az alaplapban egy AMD Phenom2 X6 1055T dolgozik.A célom az lenne,hogy elérjem a 4Ghz-es álomhatárt.Eddig ezt nem tudtam elérni semmilyen szinten,mert elötte egy Giga M68Mt s2 v3.1 dolgoozott benne 3+1-es VRM-el.Itt alapon ment a proci.
    Van még egy Kingston 120-as SSD ami kiváló állapotban van és pluszba egy Samsung F3 Spintpoint 1 terrás vinyó ami szintén kiváló állapotban teszi a dolgát.Igaz ez csak 5400RPM-es 64mb cashe-el.
    A procit egy Cooler Master Hyper 212-es hűti dupla ventivel.VRM-re is tettem amúgy egy kis ventit.
    Nos a lényeg elkezdtem nézegetni a biost.Találtam olyan beállításokat amivel nem tudok mit kezdeni,de inkább azt mondám nem értek hozzá.
    CPU PLL Voltage ---- 2.000V (itt ugye lehet húzni ezt elég durván.Itt adtam neki 0,025V-ot.(nem tudom,hogy szükséges-e
    .
    DRAM Voltage----Normálon van. Ez maga a ramra vonatkozik.?!?

HT Link Voltage---Normálon van 1,200V (ezt is lehet pöckölni rendesen bár nem tudok arról,hogy ennek lenne e értelme mert visszavettm 8-as szorzóra mert már nyaldostaa 2300 MHz-et 240-es FSB-vel.
    NB/PCIe/PLL Voltage---Normálon van---1,800V. EZt sem értem,hogy mi.

DDR VTT Voltage----Normálon van. Kérdésem ez a DIMM-ekre vonatkozik?

CPU NB VID--- 1,200V az alap,de adtam neki 0,025V-ot mert az NB-m az most 2160-on teker.Szeretném itt elérni legalább a 2400Mhz-et.Itt ugye megindulnak a folyamatok,jót tesz az L3 cashnek is.

Lenne még egy kérdésem.Van egy olyan beállítás a ramoknál amivel simán csak az 1333Mh-es ramokat 1600,1866,2000-re lehet pattintani.Na most ez olyan hasonló lehet mint mostanság az XMP profil.??? Az én mezei ramjaim nem tudnának menni 1600 Mhz-en gondolom.??!? Nincs is rajta hűtő.Vagy amúgy is a ram kellene tudja ezeket a "tuning" dolgokat?
    A procim most 240-es FSB-vel 3360Mhz-en megy.Még annyi hogy a CPU Vcore-ból leszedtem egy tizedet,hogy ne pörgesse már 1,5V-on!!
    AMD CE1 kilőve amúgy.Tudom,hogy össze vissza irogattam ezért elnézéseteket kérem.
    Szeretném srácok ha gatyába tennétek a dolgokat a fejemben. :DDD

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket. :) :R

Üdvözlettel:Zoltán

Új hozzászólás Aktív témák