Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
PH-User
addikt
válasz
BRIKLY #26697 üzenetére
Én szinte biztosra venném, hogy a tápoddal van probléma, azért csinálja a hülyeségeket.
Most tesztelem a procim, kicsit jobba belemásztam a DFI BIOS-ba, 1,088V-tal nézem most a 3400MHz-et, mert a 1,040V kevésnek bizonyult. Remélem ennyivel már elviszi.lipi67 - Próbálok még egy-két dolgot, aztán ha csak nem megy, akkor szerdán küldöm a procit!
-
SRS
tag
Sziasztok
Van egy intel E 4500 ös 2.2 es 2 magos procim gyári hűtéssel 2.8Ghz re húztam így 100%-os terhelésnél stabil 52°C
Érdemes vennem valami profi hűtést meddig lehet ne vele húzni?
Meddig melegedhetnek ezek a procik? -
lipi67
nagyúr
válasz
PH-User #26684 üzenetére
Mielőtt veszel ezt-azt, el kéne küldened a procidat, hogy lássam, normális környezetben mit tud 24/7-ben. Ha kuka..mind1 milyen lap van alatt mert egy Vargáné és társásával és asrock G31-ben 667-es ramokkal is ki lehet hozni azt belőle amit most produkál. Ha nálam se indul be, fölösleges szerintem HW-ra költened. Vagy használod úgy, vagy eladod az egészet. Viszont ha megy..
Megbeszéljük.
Corsair tápok 1 év után kezdenek "beindulni". Azzal nem hiszem, hogy baj lenne. -
eight
senior tag
válasz
PH-User #26687 üzenetére
Bizony, főleg hogy 450-es-ként kell egy Quad-os 6850-es tunning gépben helyt állnia, és voltak itt azért forró nyári napok az elmúlt három évben.
Persze az is igaz hogy 450-hez sose voltál közel, meg elvileg 3 év az nem sok egy Corsair-nak, azokba azért nem vasvellával hánnyák bele a ganajtui.: a vertikális dologgal kapcsolatban meg: nem kell azt olyan komolyan venni, simán el leszel úgy is. Táp alá tegyél be még egy halk ventit, szvsz az számít a legtöbbet ilyen esetekben, nekem is úgy van, és azóta sosem pörög fel max-ra a táp ventije (mondjuk kicseréltem swif2-re szóval akár fel is pöröghetne
)
-
eight
senior tag
válasz
darál0w #26679 üzenetére
Van annak egyáltalán most még értelme?
Én mindenhol azt olvastam (itt egy példa), hogy jelenleg ez az egész tri-channel dolog nem más mint profit-orientált marketing fogás, és még ha tényleg érezni is lehetne valahol, akkor sincs sok értelme a "QPI bus" sebessége miatt.
Mondjuk a több ram az mindig jobb
-
BRIKLY
veterán
nem teljesen offos.
VGA-t keresünk hogy legye értelme tuningolnom a procit.Radeon HD 6990??
azért van 10 körül jobb mint az enyém. nem kell nekem csúcsteljesítmény a crt monitorhoz.
pl: x1950GT 512Mb GDDR3,256bit a régi vga-m -
ETOM
addikt
válasz
BRIKLY #26676 üzenetére
Nvidiába tudnék mondjuk nem 10 alatt.. használtat én nem vennék még1x semmi gari stb.., de mondjuk 10e alatt nem kapsz teljesítmény növekedést.
5570 GDDR5 ez alatt én nem vennék már, de ezt meg használtan kétlem h lehet szerezni.
kicsit offos ez a téma, de rem belefér.. -
ut3
csendes tag
Vga csere kész,driver fent,most teszt köv!!!
-
BRIKLY
veterán
a határokon túl húztam a VGA-t, ( kép hibák,pár mp.kép fagyás) de így sem használja ki a procit maxra.
szóval nem procit kell tuningolnom, hanem VGA-ra gyűjteni. -
BRIKLY
veterán
válasz
darál0w #26659 üzenetére
rákerestem. de nem lettem okosabb..
első verzió: C1E Support (C1E-támogatás)A speciális üresjárati idõ (C1E) a legalacsonyabb szorzóra csökkenti a processzor sebességét, amikor a processzor teljesítménye csökken.
második.
AMD C1E: a CPU energiatakarékos funkciója, amely minden új processzorban megtalálható. A C1E, azaz az Enhanced Halt State engedélyezése szoftveres órajel- és feszültségcsökkentést tesz lehetővé.keressek még tovább,
vagy ezek közül valamelyik igaz?
-
BRIKLY
veterán
-
davidsone
addikt
Hali!
Volna 1 problémám: raktam új ramot a gépbe: muskin 3x2GB 6-7-6-18 cl6 1600mhz ddr3
gigabyte p55a ud3 alaplapba...
a proci: i7 860 3,3 Ghz-en ment de mikor beraktam a ramot és az időzitést átállÍtottam visszaállt alapra. a ramot is csak dualchanel-ben látja és a 6Gb-ból csak 3,25Gb használható...
Nem szeretnék sz*arakodni, próbálgatni, tud valaki konkrét beállÍtást, lehet több mint 3,3Ghz
AC freezer xtreme hűtő van a procin
előre is kösz -
ut3
csendes tag
Ahoj darál0w! - it vok.....
Pillanatnyilag Vga cserézek.de azért figyelek!
-
BRIKLY
veterán
uraim.
hírek vannak!
a gépemet majdnem elcseréltem egy Thosiba Satelite Pro L300 laptopra, csak az illető nem jelent meg a megbeszélt helyen...privátra nem válaszol,a telefont nem vesz fel.az út számomra 800ft-ba,és fél napomba került,de azért jelezni fogom a megfelelő topikban!de hogy ne csak nem ide tartozó dolgot írjak!
a BIOS-ban 210 FSB beállítást elfelejtettem vissza állítani,meg hát nem ért semmit,mert 200-on ment.
a gépet kitakarítva akartam átadni,ezét szétszedtem. most hogy haza hoztam,a windows látja a 210 FSB-t
ráadásul a RAM-ok 700Mhz-en mennek. (667)
ez most akkor hogy lehet? -
-
Hauptmann
veterán
Sziasztok,
Feltettem ugyanezt a kérdést a Giga P35 topicban, de hátha itt hamarabb kapok választ. Adva van egy GA-P35DS3 és egy Q9300, mellette 1066MHz-s OCZ RAM-ok. Szeretném a procit kb. 3 GHz körüli értékre húzni. Ugye alapban 7,5x333 Mhz a beállítás. Az FSB-t szép lassan emelve 2,6 GHz után (346 MHz FSB) az alaplap visszaállítja az alapértékeket, és nem tudom tovább húzni a procit. Emeljek feszültséget (ha igen, mennyire)? Vagy a procim csak ennyit bír?
-
eight
senior tag
Utánna olvastam egy-két helyen neked egy picit, de előre elmondom hogy én ebben nem vagyok szaklértő, i5-ös laptopot legközelebbről vitrinben láttam
1, Minek?, Ahhoz hogy túlhajts egy laptopot, olyan sokat kell költened egy jó laptop hűtőre, hogy megérte volna inkább jobb procival szerelt gépet venni.
2, Lehet hogy elforralod a gépedet, és nem lesz semmi hatása, vagy ha lessz is az minimális lessz.
3, Aki próbálta és volt hűtése simán BCLK-t tudta emelni minden más érintése nélkül, csak a ramok Freqijét kellett visszavenni mivel hogy az is megy akkor felfele, de mind1 mert a magas ram freqi "állítólag" nem is számít annyira.
4, Lehet egyáltalán a biosodban állítani valamit?
5, Inkább a VGA-t kéne húznod, de ahhoz is hűtés kéne.Remélem valaki aki ért hozzá azért majd segít, sok sikert
-
apollo12
veterán
heló egy van egy asrock 785gxh lapom és azzal olyan 1.43volton olyan 3.7ghz en megy a phenom 2 x4 b55 proci
de akitől vettem annak egy Gigabyte MA770-UD3 Rev 2.0 lapja van és ott 1.4volton ment neki 3.7ghz et érdemes lapot váltanom?? -
eight
senior tag
válasz
Kowi84 #26619 üzenetére
rendben
akkor IBT ahogy a priviben írtam, (majd ha megtaláltuk max stabil MHz-t ami még hűthető, akkor foglalkozunk majd a ramokkal meg a feszek visszavételével)
majd mond mennyi a hő 10 kör után...
ui.: MEM feszt a "DDR2 OverVoltage Control" pontnál lehet majd állítani, ha szükség lesz rá
-
eight
senior tag
válasz
Netius #26617 üzenetére
Nincs mit
CM Hyper 212 Plus-t mindenki isteníti (8pénz), nem tudom elférne e neked,
A jelenlegi egyik legjobb air pedig az NH-D14-es, csak az már egy vagyon
Én nekem egy ősrégi Big-Typhoon van lappolva ráengedve a kupak nélküli procira, Még soha nem volt kevés pedig ventijét az alaplap csak 0% és 40% között mozgatja -
Netius
csendes tag
Hát, 3 GHznél már elég meleg a helyzet, pedig még feszt se emeltem. Csóri procihűtőnek meg ha több kraftot adok is, olyan hangja lesz mint egy felszáló helikopternek
Valami nem kerek ezzel a hűtővel. Van valami jó tippetek ami el is fér a configban? A circu-pipe hűtés északi hidas félköríves rezes lamellás története, meg a ramokon az RC prok miatt elég szűkös a hely. Kinéztem így hirtelen egy rev1es Alpenföhn Matternhornt, de lehet nem férne be :S egy H50es Corsair lenne még egy alternatíva, de ha 8400 meg nagy tuning, és ráadásul víz... -
eight
senior tag
válasz
Mr. Bituman #26613 üzenetére
Kicsit bővebben, vagy ez már a max?
-
Netius
csendes tag
Na próbálkoztam még egy kicsit, bekapcsoltam a d.o.t.ot meg feldobtam a dual core centert, hátha, hát 10%nál elszált
El se indult, szal CMOS reset és láss csodát.
A hőfokok nem az igaziak, lehet egyelőre ennyinél maradok. Majd durrantok rá valami brutál hűtőt, és akkor... (Meg gondolkodom egy e8400on, lehet procicsere lesz)
-
eight
senior tag
válasz
Kowi84 #26609 üzenetére
ramokat tedd le 1:1-re hogy 800 legyen, minél lazább beálításra, hogy lássuk nem azokkal van a baj.
tényleg nem értem, annak a lapnak még a biosa is tök jó értékeket ad autora, még csak voltot sem kéne emelned: PCI-E:100, PCI 33.3, ramok 800, és egy csomó ideig el kéne tudnod menni, nem értem
:S
-
eight
senior tag
válasz
Netius #26607 üzenetére
Tényleg jó lap, kellő hűtéssel 500-at is el kéne tudnod érni, (talán csak System Clock Mode: Linked-el, de az már akkor mind1
)
Gondolom biosban megmarad tehát nincsen elem gond, legfrissebb bios, nvidia driverek, stb... ezzel nem is akartalak nyaggatni.
Sajna nincs ötletemtalán kérdezd meg topicjában)
Remélem megoldódik.
-
Netius
csendes tag
Sziasztok!
Egy E7200as C2Dm van jelenleg egy MSI P7N Zilent deszkában. (Adatlapon ott a teljes config).
Kacérkodtam már pár alkalommal túlhajtással de ez a cumó eléggé megviccelt, úgyhogy valamivel tapasztaltabb segítséget kérnék tőletek.Tehát a problémám a következő:
A proci alap beálítása 266x9,5 1,15 V on Biosban a valós FSBt nem, csak az effektívet lehet állítani (1066) ezt tornáztam fel 1100ra kezdetnek feszemelés nélkül.
BIOS post op.ban ki is dobta szépen megemelt fsbt, órajelet, el is indult a vas, az op rendszer betöltése után egyetlen diagnosztikai program sem vette észre a változtatást
CPU-Z, Everest, Coretemp, egyse.
Ötletek esetleg? Végigbabráltam a teljes biost, bármit tudok változtatni, de fsbt, feszt hiába lövök, semmi nem látszik win7 alatt, és nincs is valós teljesítmény növekedés, szal nem csak benézi.(Bocs ha volt már ilyesmiről szó, nem böngésztem végig mind a 22k HSZt
)
N.
-
eight
senior tag
válasz
PH-User #26599 üzenetére
Fiatal koromban megőrültem ha nem volt meg mindig mindenből a legjobb, kisebb vagyonokat költöttem a legújabb procikra és egyéb kütyükre. Igazából 4 dologból állt az életem, és mind a 4-et imádtam (Csajok, munkám, haverokkal buli, hardverek).
Most meg szegény öregemberként még mindig c2d-n vagyok, bár az az igazság hogy nekem ez most még elég, ha kell bekapcsolom a ventiket és megkergetem egy kicsit
ui.: na megyek durmizni, jó éjt
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3332
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest