- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
eight
senior tag
-
danilow
csendes tag
Oké akkor nem érdekel nem tuningolok én semmit !
-
BRIKLY
veterán
és érdekelne hogy ebben van-e energiagazdálkodás..??
proci fesz kitapasztalva. haladok lefelé. 1.2750 on fut a prime95
-
BRIKLY
veterán
üdv.
összedobtam egy intel konfigot,de nekem idegen..
alaplap: ASUS P5LD2-SE
proci: celeron D331 (E0) a nagyobbik gyári hűtővel. terhelve 35fok
1Gb DDR2 800Mhz
táp: TITOK!
célozzunk meg 3Ghz-et! ennyit csak elbír
BIOS kép
nem ismerem még az intelt,úgyhogy nem tudom minek hány V kell.
köszi előre is! -
PH-User
addikt
válasz
madarasz92 #27191 üzenetére
Annyival nem erősebb, amennyivel többe kerül az E8400 vagy az E8500.
-
h0o2a7j6
tag
Egy kérdés:
az alaplap támogatja az 1333as fsb-t
a procinak 1333 az fsbje /E6550/
a ramok szintén 1333 DDR3A fentiek ellenére mégis 1066on mennek a ramok, fsb:dram arány 5:8
Ez miért lehet?
A biosban minden auton van. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
madarasz92 #27187 üzenetére
minek?
van jopár ember, aki e5xxxről váltott e8xxxre, majd kevés idő után vissza is váltott, mert nem hozott tul sok pluszt, és csak a pénz állt benne
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
madarasz92 #27185 üzenetére
persze.
de mondom...előbb minden képpen kapd ki a gyngébbik ramokat.
-
danilow
csendes tag
Nem tudom hova kell írni ezért ide írom!
Intel Pentium D 820 2.8GHz hűtés:Gyári Terhelve 53Cfok Alapjárat 46Cfok
Kingmax 3Gb RAM
ATI HD 5670 512MB 128bit
ASRock P5B-DE -
darál0w
Jómunkásember
válasz
madarasz92 #27156 üzenetére
igen...meg mellette 2 másik ram, más specifikáciokkal...
kezdésnek kapd ki a kisebbeket és nézd meg ugy.
-
danilow
csendes tag
HOgyan tudok tuningolni egy Intel Pentium D 820 at? Alaplap AsRock P5B-DE! Fogalmam sinc shogyan kezdjek hozzá !Csak annyira akarom h ne kelljen feszültséget emelni de ha muszály akkor leelek is!
-
danilow
csendes tag
Értem de nekem pont CPU limitem van azért lérdeztem!
-
eight
senior tag
válasz
danilow #27161 üzenetére
Ez nem így működik.
Adott videokártyával adott játék adott felbontáson megy valahány fps-el. Ha a kérdéses szituációban nem a videokártya a szűk keresztmetszet, (tehát ha a videókártya még több fps-el is simán ki tudná rakni a játékot, csak éppen a proci nem tudja gyorsabban "utasítani" hogy mit is kéne megjeleníteni), akkor a gyorsabb (túlhajtott) procival (abban a játékban azon a felbontáson és azokkal a beállításokkal!) addig több és több fps-t fogsz kapni amig el nem éred a videokártya maximális teljesítményét, (és akkor már a videokártyát kell majd túlhajtani
). A nyert sebességnövekedés lehet 1-2 ,de akár 10-20 fps is, szóval minden szituációban más és más.
Érdemes megjegyezni, hogy az esetek lényegesen túlnyomó töbségében, inkább a videókártya szokott a szűk keresztmetszet lenni.
-
danilow
csendes tag
Mennyit ér játékoknál ha kicsit meghúzod a procit? Sokat számít vagy elhanagolható és nem is érdemes? Vlahol olvastam ,hogy valaki 10FPS-t is nyert ezzel az eljárással!
-
-
Forceman
tag
Sziasztok!
Mostanában kez dassú lennni a gépem, intel 775 631 P4 3ghz, HT-vel.
Kicsit meg van hajtva most (3.5 ghz) alapfeszen, de az alaplapom eléggé langyi ezen a téren.
Kéne valami olcsó lap amivel még jobban meghúzhatnám(a sz*rt is kihajtani belőle).
A lényeg az hogy ne legyen drága, nem akarok annyit ölni már a 775be.
Remélem tudnak az itteni űbertuningosok segíteni.
-
madarasz92
őstag
válasz
madarasz92 #27156 üzenetére
Asus P5KR
Intel Pentium Dual Core E6500 2.93ghz, Scythe Mugen,
2x512mb Geil 800mhz,OCZ Reaper 1066mhz 2x1gb,
Seagate Barracuda 7200.12 500gb ,
Gigabyte GTX 260 OC 896mb,
,Thermaltake V3 Black Edition,
Enermax Noisetaker EG495W -
enemy107
senior tag
válasz
madarasz92 #27151 üzenetére
Csökkents a szorzón, 9-es szorzón 400 felé lehet vinni, de előbb csak 10-esre.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
madarasz92 #27151 üzenetére
ramok?
-
darál0w
Jómunkásember
-
trekkes
csendes tag
miért több a fesz terheletlenül? (1,296 v) terhelten meg 1,264 v.
józan paraszti ésszel azt gondolná az ember, hogy akko emel feszt a lap, amikor nagyobb az órajel, nem? (vagy csak én gondolom igy?
)
-
madarasz92
őstag
Sziasztok!
Van egy E6500-as gyárilag 2.93/2mb CPU-m na most elkezdtem húzni de 3.6ghz megakadtam szóval kellene egy kis segitség nekem hogy mit kellene állitanom mert ha felállitom 3.7ghz-re elkezd kékhalálozni stb vagy kifagy a prime teszt alatt.
Szerintetek? -
trekkes
csendes tag
u:i
a fsb dram ratio-nak mindig 1:1 nek kéne lennie?
-
trekkes
csendes tag
válasz
darál0w #27138 üzenetére
a normál érték azt jelenti, hogy hadjak mindent normal opcion, vagy állitcsam be azokat az értékeket, amit ő normál értékeknek lát?
ha nem állitom át , az milyen bajt, vagy lassulást okozhat?
Tévedés ne essék, nem akarom azt mondani, hogy nincs érteleme, csak szeretném érteni hogy mit okozhat, vagy miért kell fixálni ezeket az értékeket.
válaszodat előre is köszönöm
-
eight
senior tag
válasz
P3TR!CK #27129 üzenetére
egyébként gondolom pci-e 100-on van, mert attól is lehet ilyen gond.?
szerk.: @#27136 : annyin
Csak megosztanám a topikkal, hogy múlt hétvégén tuningolgattam egy kicsit a gépet, és aztán ahogy kell a végeredményre ráengedtem mindent amim csak volt. (6 óra prime-blend, memetest, ibt, orthos, aida-stabilitás teszt.. stb...szóval mindent)
Viszont most Pénteken gyerekre vigyáztam, aki ügyes volt és jutalomból játszhatott egy kicsit a Minecraft-al. Már a kezdetektől tolja, (amikor még elég ismeretlen volt), szóval hozzászokott már hogy sokszor lefagy. De most szólt hogy valami baj van. Én elintéztem azzal hogy biztos frissitettek, és ez most valami bug, de aztán ránéztem, és tényleg a feltünően sokszor dobta ki a desktop-ra, meg egyszer reset is lett a dologból.
Jött egy megérzés (én kis korom óta zsigerből kezelem a gépeket
), és adtam egy kis +feszt a procinak. Meggyógyult töle, majdnem lepetéztem.Ha visszaveszem egyel a feszt, akkor is lefut minden létező tesz amit csak akartok, de a Minecraft-nak kell az a kicsi plusz, pedig 20% jobban meg sem kergeti a procit, szóval még csak nem is értelmes a történet, de tényleg, ha nem kapja meg a + feszt, akkor állandóan ledobál a szerverről, vagy csak simán kidob a desktopra.
Szóval csak ennyit a szintetikus stabilitás tesztekről
-
-
P3TR!CK
senior tag
Na erre mondjatok valamit. Ugye 3,8Ghz-en Prime stabil volt a proci (e8400). Most meg jöttek ilyen random gép fagyások. Mire nagy nehezen megfigyeltem, hogy minden esetben futott az uTorrent. Kicsit utánna jártam, és rengeteg felhasználónak voltak ilyen gondjai Atheros L1 LAN vezérlővel. Mi ebből a tanúlság ? Ne torrentezz vagy ne legyen Atheros L1-ed ?
-
BRIKLY
veterán
-
trekkes
csendes tag
bocsi elég amatör vagyok.... hogy kell a feszültséget fixálni?
ha tudod ird le szájbarágósan
köszönöm
-
eight
senior tag
válasz
Karesz000 #27106 üzenetére
akkor az már régen nem alapfesz, auto-val nem tuningolunk ha nincs a szobában pénzfa
, De ezek szerint elég jól belőtték gigabyte-éknál azt a biost.
Vagy kezd el szépen "kitalálni" minek mit ad a BIOS auto-n hogy ötszázvalahányon is "hűvös" és stabil vagy, vagy elégedj meg a jelenlegi maxal, de "vakon" azért én nem erőltetném, csakis manuális feszbeállításokkal.
MSI lapok is simán elmennek auto-val 450-ig, de 533? az már azért szépszerk.: ha alapfesz, akkor azt a procit tedd majd vitrinbe mikor cserélsz, mert nem egy mindennapi darab
szerk2: legújabb cpu-z és a coretemp is a proci vid-jét mutatja és nem pedig a jelenlegi Vcore-t! HWmonitor, vagy cpu-z 1.55
-
Karesz000
csendes tag
Halihó!
A következő a történet.
Intel E6550 2,33GHz (7*333)
Eljutottam vele stabil 7*500-ig, teszteltem is (IBT, Orthos).
7*533ban elindult a gép és a Win is, de fagy. Nem mintha olyan fontos lenne, de lenne esélyem stabilabb működésre, ha emelném a feszt a procihoz?
Nem nyúltam sem a memória sem a proci voltjaihoz, csak FSB emeléssel jutottam idáig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- ASUS notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Philips Hue – az okos lámpák királya
- Milyen légkondit a lakásba?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X 2025.10.28 ig Alza GARANCIÁLIS
- Be quiet! Pure Rock procihűtő
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest