Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Irány a 32 bit: játékprogramok 1994-1995-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
Sziasztok,
Nemrég jutottam hozzá egy Asrock 4Core-Dual SATA2 laphoz, ami egy hibrid 775-ös lap, támogat DDR1 és DDR2 memóriákat is valamint van rajta AGP és PCI-E is. Eddig 1 GB-os DDR400-as modullal használtam, de ma vettem egy Kingston Hyper-X 1066 mhz-es 2x1 GB-os dual-channel kitet.
A lap csak 667 mhz-ig kezeli a DDR2 memóriákat, tehát kihasználva nem lesz, viszont gondoltam ha beteszem egyből mennek majd duálban, a lap által bírt legnagyobb sebességen (667). A duál megy is szépen, viszont... a rendszerbe belépve a CPU-Z azt mutatja, hogy csak 200 mhz-en mennek a ramok a 333 helyett. Sajnos ezekben nem vagyok otthon, sose tuningoltam vagy állítottam át az alap értékeket és most fogalmam sincs mihez nyúljak, hogy el tudjam érni a 333 mhz-et. A BIOS-ban a memória beállításoknál átállítottam Auto-ról DDRII 667-re, ezt is mutatja ott, de a Win 7-ben már nem.
A DRAM - FSB ratio 1:1, tehát én arra következtettem, hogy az E4400 alapértelmezett 200-as FSB-je miatt a memória is csak 200-on megy. Igen ám, de ezt nem is lehet fentebb "tekerni"? Óvatosan próbáltam fentebb kapcsolni az FSB-t, akkor a memória órajele is emelkedik, de kizártnak tartom hogy az a megoldás, hogy én 333-ra állítsam az FSB-t ahhoz, hogy rendesen működjön minden.
Kerestem a DRAM - FSB arány átállítására szolgáló beállítást, de nem találtam vagy csak nem látom.
Valaki segítse ki a kezdő "tuningost" legyen olyan kedves
-
sunny84
senior tag
válasz
darál0w #15293 üzenetére
coretemp ilyen szépeket ír
cpu temperature system information utility működése leállt
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: Core Temp.exe
Alkalmazásverzió: 0.99.5.26
Alkalmazás időbélyegzője: 4a778996
Hiba – modul neve: Core Temp.exe
Hiba – modul verziója: 0.99.5.26
Hiba – modul időbélyegzője: 4a778996
Kivételkód: c0000005
Kivétel – eltolás: 000000000001b609
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: 41c7
További információk 2: 41c78806f0deecb0bc699128ebde093e
További információk 3: 55f3
További információk 4: 55f3f19e01350e740d1f6f35ce85b8baOlvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040eHa nem érhető el az online adatvédelmi nyilatkozat, olvassa el az offline változatot:
C:\Windows\system32\hu-HU\erofflps.txtezt írja a 64 bites verzió
-
Flashrider86
tag
válasz
#19617792 #15283 üzenetére
Köszi a választ ! Szóval akkor a dupla magos procim húzását felejtsem el.... És ha új biost tennék fel? Vagy ez nem fog menni. Mondjuk az is érdekes,hogy az ecs honlapján nem találom az alaplapom. Pedig állítólag támogatja a quad procikat. Akkor mivel érhetnék el gyorsulást? Valami erősebb core 2 duo procival vagy esetleg quad ha támogatja. ÉS egy jó memóriával? CSXO-CEC-800-2gb-KIT erre gondoltam. Ja más, a lapom 800 mhz ddr2-őket kezeli max. Na most ha veszek egy 800-as memóriát ,és járatom pl. 1200-on akkor azt kezelni fogja? Vagy másik verzió,hogy veszek egy gyárilag 1066-os ddr2-őt,ezzel menni fog,de csak 800-on? Vagy hogy van ez? Köszönöm a segítségetek. Annyira nem értek ezekhez
-
pojzon
tag
válasz
#19617792 #15283 üzenetére
Köszi a részletes választ, akkor magyarán szólva ugyan az a szitu mint a c2-es rendszer esetén, csak itt nem aza alaplap fog melegedni rendesen, hanem a proci.
A sebességgel nem lenne gond, mert most sem a névleges frekrencián megy, csak akkor lehet még több fesz kellene a memória vezérlőnek, amit nem biztos hogy akarok.
Lehet inkább megvárom mire lesznek 4gb-os modulok.
-
törölt tag
válasz
shadow1901 #15280 üzenetére
Igen, ez a lap már SB750 déli híddal szerelt így fel lehet oldani magokat megfelelő prociban. Ha veszel egy Phenom II X3 710 procit, ami alapból 3 magos, ha szerencséd van és 4. mag hibátlanul megy, akkor használhatod 4 magosként, amennyiben a 4. mag hibás, attól még 3 magosként továbbra is használható, mivel eleve 3 magos procit vettél. A tápos kérdést nem értem, tápon vannak vezetékek, azokat a megfelelő helyre kell dugni. Bár, ha a kiegészítő tápcsatlakozóra gondolsz (ami a lapon 8 tűs, tápon meg 4), nem lesz gond, mert a 8 tűs tűpcsatlakozó csak extrém tuningnál hozhat előnyt, attól, hogy 4 tűset dugsz bele, menni fog, ahogy kell.
(#15281) sunny84: Amikor elindítod a Prime95-t, akkor megjelenik egy ablak, ahol választható a teszt, amennyiben nem, akkor Options -> Torture Test, itt Blend, Small-FFT testet érdemes nyomatni, jó sokáig. A Real Temp az egy monitorozó progi (mint az Everest), proci hőmérsékletét, feszültségét, terheltségét és némi adatot ír ki, Real Tempet elindítod, majd a Prime-t, teszteled és közben figyeled a hőfokokat, tartósan ne legyen 60-65 fok felett, nem a legjobb.
(#15282) pojzon: Ha alapórajeleken járnak a cuccok, akkor semmi hátránya nincs annak, ha 3 modul helyett 6 van. Ennek csak tuningnál van jelentősége. A több modul azért nehezíti meg a tuningot, mert egyrészt 6 modul közül nagyobb valószínűséggel fordul elő olyan, amelyik már nem bírja a nagyobb iramot, másrészt nagyobb terhelést jelent a memóriavezérlő számára. Ez C2D és Ci7 rendszereknél ugyanúgy előfordul, csak az különbség, hogy C2D-nél még a chipset északi hídjában volt a memvezérlő, így 4 modulos tuning esetén az északi hídnak kellett több fesz, Ci7-nél már a prociban van IMC, így az kap nagyobb terhelést több modul hatására, bár azt nem tudom, hogy azt mennyire lehet feszelni, 1.65V-ig biztos.
(#15278) Flashrider86: Mivel ez egy gyárilag összeszerelt OEM gép, ahol elsősorban a stabilités a fontos, ezért meglehetősen lebutítják a BIOS-t, hogy ne lehessen tuningolni és így elrontani valamit.
-
pojzon
tag
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy i7-es konfignál mennyire befolyásoló tényező, ha az ember nem 3 rammodult használ hanem 6-ot? Természetesen ugyan azon gyártótól, illetve ugyan azon sebességgel rendelkező modulok esetén.
Mert mintha C2-es rendszereknél negatív tényező is lehetett ha minden memória foglalat használatban volt.
-
sunny84
senior tag
hello.. kérdésem lenne.. procit húzok konkrétan.. athlon ll x 2 240 -et ( 2,8ghz alap ) ,,,,
mondjuk nem 1 tuning barát lapom van asus m2n-e ( 570 ultra ) .... most nem a húzás.. + feszkó emelés a gond. ,,,,,, hanem a prime95 használata .. abban hol van valami blend teszt + valami realtemp,,,, abszolút nem ismerem ezt a progit. .... a stabilitás miatt kéne futtatnom mert elvileg 3,5 ghz ra fel lehet tolni a prockót..
üdv..
-
shadow1901
aktív tag
hello!
GIGABYTE GA-MA790X-UD3P lapot néztem ahhoz a bizonyos PII 710es procihoz.
Azt vágom, h ebbe már fel lehet oldani, de hogy is működik ez? Ha kifogtam a procit akkor 4 magos, ha nem akkor használhatom tovább 3 maggal? Szóval egy reset és mintha nem is történt volna semmi? Vagy ha megy is a 4. mag, csak nem stabil, vannak gondjai akkor szintén reset és már jó is?
Még valami: hogy oldjam meg a superB tápot az alaplapba? Adnak vmi kábelt? -
Flashrider86
tag
Na,kérme itt a kép a biosomról. Itt hol kéne feszt emelni? :S Vagy ezt felejtsem el ?
http://kephost.hu/image-064F_4BB0E352.jpg
-
Flashrider86
tag
Hello All !
Lenne egy két kérdésem
Szóval kezdem az elején. Bő 1 éve kaptam egy Fujitsu Siemens Scaleo L asztali pc-t. Ebbe a gépbe a következők vannak :
[url=http://kephost.hu/share-86D6_4BB0D3A7.html][img]http://kephost.hu/thumb-86D6_4BB0D3A7.jpg[/url]
[url=http://kephost.hu/share-4FFE_4BB0D3A7.html][img]http://kephost.hu/thumb-4FFE_4BB0D3A7.jpg[/url]
[url=http://kephost.hu/share-6B3A_4BB0D3A7.html][img]http://kephost.hu/thumb-6B3A_4BB0D3A7.jpg[/url]
[url=http://kephost.hu/share-43B6_4BB0D3A7.html][img]http://kephost.hu/thumb-43B6_4BB0D3A7.jpg[/url]
[url=http://kephost.hu/share-5346_4BB0D3A7.html][img]http://kephost.hu/thumb-5346_4BB0D3A7.jpg[/url]
mint látható nem egy mai darab,de most is elég gyors.agy ? Amit tudni kell rólam nem vagyok játékos,szóval ez egy natúr pc videó kódolásra,és írásra használom.Konvertálásnál a convertX pl. nekem 1 óráig szöszmötöl egy filmmel. Vagy pl. a dvd kicsomagolás is lehetne egy picit gyorsabb. Szóval mit ajánlanátok,mit cseréljek ki a gépbe?Más: Próbálgattam feszültséget emelni,de ennek a lapnak a biosába nem találok semmit :S Hol keressem? Vagy mivel ez nem gyári lap,ezt kivették belőle?
Köszönöm válaszaitok !
ÜDv -
proci985
MODERÁTOR
szeretnék segítséget kérni újrapasztázás előtti takarítás kérdésében.
szóval újra kéne pasztázni a CPUmat, illetve egyik ramsüni alatt kellene takarítanom. használhatok acetonmentes körömlakklemosót a takarítás céljára?
a procon van heat spreader (tehát fémkupak), a memórián értelemszerűleg nincs.
nem vagyok benne biztos, hogy jó/tökéletes topikban vagyok, de jobb ötletem nem volt
Magyarországon patikás etilalkoholt használtam, de az itt nem kapható (pontosabban orvosi receptre adnak csak a patikában). a helyette adott sebfertőtlenítő nem viszi le a szennyeződéseket
-
törölt tag
Az a baj, hogy a York procikhoz P45-ös lap illene, azokban lehet igazán jól húzni, a 965P kicsit régi. Amúgy egy Q8000 proci kerül kb annyiba, mint egy jó AM2+ lap + AM3 proci. Egy két magos proci is elég az 5770-hez, ha legalább 3,3 GHz-en jár, de ez felbontás függvénye is, ha 1280x1024 felbontáson nyomod, oda magasabb órajel kell, mert procilimites felbontás, ha 1680x1050, akkor az már VGA limitesebb.
-
kNG
senior tag
válasz
darál0w #15273 üzenetére
Láttál már ilyen chipes lapban egy q8200-at, vagy q8300-at működés közben? Körülbelül mennyire lehet őket feltuningolni? Egy nagy problémám van, az pedig az hogy úgy érzem a HD 5770-em nincs így kihajtva! Arra sajnos nincs pénzem, hogy egy komplett platformcserét vigyek véghez, de ha már megvan ez a videókari jó lenne kihajtani...te mit ajánlasz ebbe a lapba (ASUS P5B) ami már biztosan kihajtja a karit? C2D , C2Q is lehet, csak jól lehessen tuningolni lehetőleg
-
Barcageri
tag
darálow. azt megnéznéd engem, itt
http://hu.asus.com/product.aspx?P_ID=KO1Q2EGHFX3qBo5U&templete=2
hogy vmelyik frissítés hátha segítene tuningban, pls nézd meg utolsó reményem lenne -
mcmike
őstag
Sziasztok,
Segítség kellene E8400 tuning terén, mert már kifogytam az ötletekből. Alaplap Giga P35-DS3 rev2.1. Már adtam BIOS-ban 1.35v-ot a CPU-nak, a végén már a GMCH-nak is plusz 0.1-et, de sehogy sem akar stabillá válni 9*426-on. 1066-os ramjaim vannak, azok fixen 2.1-en mennek, azokkal biztos nincs gond. De a Prime95 5 percen belül eldobja magát (Win 7 azt írja hogy a program hibát jelzett és leáll). Olvastam egy hozzászólásban hogy az MCH Ref-nél van hasonló tünet. Az micsoda? És hol tudom állítani, ill. mi lenne a jó érték?
Előtte E6750-em volt, ami stabilan ment 426-os FSB-vel, aminél csak a CPU feszt kellett emelni minden más normál feszen ment. Létezik az hogy még 1.3500V-nál is többet kell adnom az E8400-nak a BIOS-ban?
Előre is köszönöm...
-
szbalogh
addikt
Hali!
4050e procim 4350 videókarim 780g-s lapban. AMD OverDrive nem indul. Azt írja ki, hogy Failed to start. Mit tegyek?
Köszi!
-
törölt tag
DDR2 és DDR3 között minimális a különbség (pár %, nem éri meg a felárat), persze 3trémárkban kijön, de kit érdekel az. Amik jó lapok, pl amit írtam is, elvileg támogatni fogják a 6 magos procikat is, de ott van még az MSI 790XT-G45, vagy Gigabyte 790X-UD3P. Például a Gigabyte 770-UD3 rev2.1 már támogatja a 6 magosokat. CPU Support Egyébként még 6 magos procira jódarabig nincs szükség, még játékok esetén sem, szóval ez a kérdés talán 1.5-2 év múlva lehet majd érdekes, addig (sőt még tovább) is bőven elég egy jó 4 magos proci.
-
kNG
senior tag
-
törölt tag
Hát, az AM3-as AMD procik pont hogy nem gyengék, a C2Q szintjén vannak, egálban vannak velük (van, amikor gyorsabbak annál), ellenben sokkal-sokkal olcsóbbak annál, nem is beszélve arról, hogy LGA1366-os i7 prociknak törekédébe kerül, egy i7 proci kb annyi, mint egy AM3-as lap, proci együtt. Amúgy ha egy megfelelő AM2+ lapot veszel (pl Gigabyte MA770-UD3, MSI 770T-C45), akkor a DDR2 RAM maradhat is és belemegy az AM3 proci és úgy működik benne, ahogy a nagykönyvben meg van írva (nagyon jól működik), szóval DDR3 nem is kell, "csak lap és proci". Aztán használtan el lehet passzolni a meglévő cuccokat, vagy beszámítással venni újakat.
-
kNG
senior tag
válasz
darál0w #15258 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged! Akkor megpróbálok érdeklődni majd a közeli boltban h beszámítanak-e egy e4500+ASUS P5B+4GB ramot, ha nem akkor pedig én lehúztam a rolót, mert nemhinném hogy akárki akarna downgradelni AM3ról
Egy gyenge AM3ért 2GB rammal pedig nem érdemes sok többletet fizetni, max. 10E Ft-ot erre a félkonfigra véleményem szerint...
-
kNG
senior tag
válasz
darál0w #15254 üzenetére
Kivettem a ramokat, és próbáltam, nem ment
úgyhogy ez van, így jártam
sztem is a ram miatt nem megy, kipróbálhatnám más ramokkal, de annyit nem ér nekem az a plusz 200mhz...akkor inkább egy gyenge AM3as proci egy jó lappal, 2gb ddr3rammal, mint ez a lap egy q8300 és 4gb ddr2es ram?
-
kNG
senior tag
válasz
darál0w #15252 üzenetére
Az a gond hogy amikor csak 2 gb ram volt benne akkor sem ment többet a proci...
olvastam h ez a lap nem szereti a kingmax ramokat...de azért megpróbálom mindjárt...Milyen york-ot érdemes bele venni? Vagy inkább hagyjam és térjek majd át valamikor AM3-ra vagy az új LGA-ra?
-
darál0w
Jómunkásember
-
kNG
senior tag
válasz
darál0w #15248 üzenetére
Na most 333ról próbáltam, a ramokat visszaosztottam hogy 667Mhzen menjenek, és CMOS reset lett a vége
d***ljek meg ha értem...ettől sokkal magasabb eredményeket is láttam már, ugyanilyen lappal, ugyanilyen procival! (3,42 ghz pl...). Én nem akarok ennyit elérni, csak 3,2 GHz elég lenne, de leginkább azt lenne jó tudni, hogy a lap antituningos, vagy a proci? Vagy másképp feltéve a kérdést : érdemes-e váltanom EBBEN a lapban Q8200-Q8300-ra és lenne-e igazán látványos sebességnövekedés alkalmazások és játékok alatt, vagy nem, tuningolható lenne-e a quad ebben a lapban, vagy nem?
Amit még elfelejtettem megemlíteni : Próbáltam 282-es FSB-t alacsony szorzóval is, ugyanúgy elkezdte tölteni a windowst, majd restartolt...10-es szorzóval próbáltam, simán bírnia kéne sztem, mert a 3GHz-et is viszi stabilan!
-
darál0w
Jómunkásember
-
Barcageri
tag
darálow szted meik? msi p45t-c51, vagy GIGABYTE GA-EP45-UD3LR
ja meg vki azt mondta: h az a giga cpu tápellátása csak 4 fázisú.az pedig nem szerencsés ha quadot akarsz tuningolni. ezt írta:S szal itt se tok majd semmit tuningolni -
darál0w
Jómunkásember
-
kNG
senior tag
válasz
darál0w #15237 üzenetére
ASUS P5B lapom van, a hagyományos : "Adjust speed as you wish!"
Próbáltam a magas FSB alacsony szorzó kombót is, 300-as, 400-as, és 401-es FSB-vel is, de ekkor sem bootolt a rendszer! A NB és SB-nek adtam 1,4 illetve 1,45 V-t, majd ezeket is emelgettem, de semmi eredmény...tanácstalan vagyok -
kNG
senior tag
válasz
darál0w #15237 üzenetére
Igényelném @ #15236
Mindent úgy állítottam be, ahogy a p5b-s első hsz volt, csak a memória feszültséget nem annyira, csak 1.9 V és 2.0 V-on próbáltam, mivel mezei kingmax 800 MHz-es ddr2esek...de nem bootolt be a rendszer, CMOS reset kellett neki...emelgettem már a NB SB feszkókat, a pci-e frekit 110-re, ezeket kombináltam össze-vissza, legalább 20 féle verziót megpróbáltam, és egyszerűen nem...nem megy...
próbáltam az fsb-t 282-vel is, úgy windows töltésig eljutok, majd bill egér világítás eltűnik és újraindul a gép...nem hiszem el hogy 273-274-es FSB wallba ütköztem volna...lehetséges ez? :S
-
Titinho31
csendes tag
Hello!
Az a kérdésem lenne, hogy a régebbi processzorok között az AMD-k, vagy az Intelek a megbízhatóbbak és erősebbek?
Előre is köszi!
-
darál0w
Jómunkásember
hujujjj látom pörgött a topik, visszaolvasni meg még mindig fáradt vagyok
aki igényli még a segítséget , az linkelve a hozzászolását, amiben segítséget kért, az most megkaphatja
-
kNG
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy core2duo e4500 tuningolásában, jelenleg 3 GHz-en megy gyári hűtővel, 3,2 GHz-et szeretnék belőle kihozni!
A helyzet az, hogy egész pontosan 2944 MHz-en atomstabil, de amint feljebb viszem az FSB-t (akár csak 280-ra is -> 280*11) akkor már nem tölt be a windows! Feszt állítottam feljebb kis léptékben, mindig ugyanez volt az eredmény! Szorzót lejjebb vettem, FSB-t feljebb, ilyenkor már nem is pittyegett a gép, és kellett 1 CMOS reset...alapból 2200 MHzen megy a proci, nem hinném hogy csak ennyi benne a tartalék...ötletek valakinek? :S Egy ASUS P5B lapban nyúzom! Proci feszkó 1,425 volt-ra állítva, de a lap droppol (valós fesz 1.38 1.41 között ugrál Everest ultimate szerint)!
Másik kérdés : szoktam figyelni a processzor hőfokát is, a kérdésem az, hogy magok hőfokát, vagy az egész CPU hőfokát kell nézni? Maxtemp-re a CoreTemp 85 fokot ír, ez a procira, vagy egyenként a magokra vonatkozik?
Köszönöm mindenkinek előre is a segítséget!
-
rvn_10
senior tag
Az IBT az elég fura, h 0,11 sec alatt végez. Nálam max sterssen 1 kör olyan 500 sec, én ebből szoktam ráengedi 10-15 kört. Valószínünek tartom, h nem stabil a rendszer, de a határon táncolsz vele( Render lefut, everest lefut - valszeg ezek nem terhelik meg annyira a rendszert mint az ibt vagy a prime és ezeket bírja). Próbálj meg adni neki egy pici feszt még és ugy próbáld meg.
-
brobi76hun
tag
Na, ezt is nekem kellet megoldani, pedig én nem értek hozzá!!!
Néztem az Everesten a hőfokot de semmi változást nem tapasztaltam. -
brobi76hun
tag
Csoda történt!!
Allitottam a N.O.S Mode=STANDARD-ra
És a TURBO N.O.S=Overlock 20%-ra
Leteszteltem 3DMark06-ban. -
brobi76hun
tag
Csoda történt!!
Allitottam a N.O.S Mode=STANDARD-ra
És a TURBO N.O.S= -
NaNorbert
aktív tag
válasz
F.B.I. #15226 üzenetére
Nexus HOC-9000 cpu hütöm van, Chiftec szerver házikóban rengeteg ventivel felspécizve.
Jó szájba rágosan kell majd csinálni.... mindjárt csinálok egy képet a biosrol, mert frissített bios van benne.
3000 ren fesz nélkül elmegy, de mián progit vagy játékot indítok, kék halálozik. -
xGP
csendes tag
Sziasztok
Q9550 procimat felhúztam 3400ig (400x8,5) alapfeszen (VID: 1,25V) egy Gigabyte P45-UD3R alaplapban. A memóriák 800asak, CL5, van 2x1 GB Kingmax és 2x2GB Corsair, de a tuning során ők nem változtak. 64 bites Win7-et használok.
Ahogy felhúztam, el is kezdtem renderelni, 33 órán át nem volt semmi gond. Most, hogy végzett elkezdtem játszani, de egyszer csak kilépett a játék, próbáltam egy másikkal, de idővel az is. IntelBurnTest 0,11 sec alatt kiírja, hogy a rendszer stabil (tuning előtt is kiírta). Everest stress test is ment jóideig, az nem írt ki semmit. Super PI 32M is gond nélkül lefutott. A Prime95 esetében ha elindítom a testet, akkor pár sec után kiírja, hogy a program hibát észlelt és leállt, de előtte olykor, hogy "FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4. Hardware failure detected, consult stress.txt file."
Ezek után arra kéne gondolnom, hogy a proci nem stabil ? Vagy mi okozhatja a problémákat ? -
F.B.I.
veterán
válasz
NaNorbert #15225 üzenetére
Az alaplapod bioszában fixáld le a feszültséget mondjuk 1,35V-ra ha nem gyári hűtőd van és próbáld az órajelet 3,0Ghz-re megemelni, memókat oszd vissza, hogy az adott órajelüknél ne menjenek többet, esetlegesen azoknak is fixáld le a feszültségét. Ha elindul a gép 1,35V-on 3Ghz-en, akkor egy prime95, blend tesztet futtass vagy fél órát esetleg játékot. Figyeld a hőmérsékletet ne menjen 60C fok felé e tesztek alatt, a bioszban beállíthatod, hogy kapcsoljon le a gép bizonyos hőmérsékletnél ha nincs türelmed a hőfokot mérni. Gyári hűtővel, azért ne cibáld.
Az a proci 3Ghz-en kihajtja a kártyádat. -
brobi76hun
tag
válasz
brobi76hun #15223 üzenetére
Lehet hogy ebben rejlik a megoldás???????
-
brobi76hun
tag
Most vettem észre hogy van ilyen! N.O.S
Ai Overlocking Tuner
=MANUAL
=AUTO
=N.O.S
ha N.O.S modra állítom akkor ki jön a
N.O.S Mode
=AUTO
=STANDARD
=SENSITIVE
=HEAVY LOAD
és a
TURBO N.O.S
=Overlock 3%-tól van 30%-igezt a kettőt nem tudom CPU RATION SETTING és a FSB FREQUENCY-t állítani de minden mást igen!!!
-
F_Zolee
nagyúr
Hello
Szeretném kicsit húzni a procimat de nem igazán tudom, hogy miket kéne állítani. Egyedül a feszt vettem lejjebb, alulfeszeltem talán. Többi mind auto értéken van. Ezek közül mit kéne állítani vagy mit érdemes? Én most konkrétan a feszekre vagyok kíváncsi nem a szorzó+fsb-re. -
NaNorbert
aktív tag
Szaisztok.
Ide invitáltak mivel elég gyenge eredményt futott a 3d mark teszt program proci ügyben.
Amit tudni lehet: Asus P5N32-E SLI lap, E6400 @ 2800mhz a max. nálam, fesz emelés nélkül.
Valaki aki jobban ért hozzá segítene nekem egy kicsit meg röffenteni?
Olyat hallatom hogy képes tulfeszre az alaplap ha nincs minden beállítva.. vagyis ennek tudatában segítsenek kérem. -
darál0w
Jómunkásember
akinek nem válaszoltam, majd írok, csak kicsit másnap van...pihenni kell erre
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
brobi76hun #15201 üzenetére
Ai overclocking manual
ezt be tudtad állítani?
-
zolyee
tag
válasz
kenesei1982 #15215 üzenetére
1.5 ig biztosan de fölé már nem mennék.
-
-
zolyee
tag
válasz
kenesei1982 #15213 üzenetére
hőmérséklettől függetlenül a magas fesz hazavághatja procit.
-
a procit mi ölheti meg?
ha túl nagy feszt kap v a hőmérséklet?
a hő a feszből adódik, de ha a proc a megengedett tartományon belül marad hőmérsékletben, attól függetlenül a magas feszültség kinyírhatja-e? -
bivalyolo
őstag
válasz
bajtokarpi #15210 üzenetére
az fsb-t állítsd 375-re.
a memory multipliert 2.0-ra.
pci-e frekit fixáld 100-ra.
a ramoknak nem kell 750mhz-hez +feszt adni ugyhogy az maradhat normálom.
a proci feszt is tedd normálra aztán ha fagy teszt alatt akkor egyesével növelni kell de csak akkor emelj rajta ha nem alap gyári hűtőd van.ezek a régi 6ezresek nem tudom mennyire húzhatóak alapon de talán megy 3g-t.
-
bajtokarpi
őstag
válasz
darál0w #15195 üzenetére
Üdv.!
Full-full kezdő vagyok tuning téren. Életem első tuning-ját sueretném végrehajtani, mégpedig azért, mert szeretnék vásárolni egy Ati 5850-es vga-t, és azt hallottam, hogy a proci kevés hozzá? Állítólag legalább 3 ghz környékére kéne tuningolnom.
Alaplapom: Gigabyte P35C-DS3R
Cpu: Core 2 Duo E 6750
Ram: 2 gb geil ultra 800 mhz. 2gb kingmax 800 mhz
Táp: Chieftec 550wAzért kérdeznék tőled, mert olvastam, hogy éppen egy 6750-es procit segítettél az egyik kolegának tuningolni. Ezek a beállítások nálam is mérvadóak lehetnek?
Előre is köszönöm a segítségedet, és bocsi, ha zavartalak!
-
Manson19
csendes tag
-
-
Boki1982
csendes tag
Meg még azt kérdezném, hogy ez a program mennyi ideig fut? Mert a múltkor kipróbáltam, és nem bírtam kivárni a végét
-
Boki1982
csendes tag
Sziasztok
Már jóval előrébb volt róla szó, hogy az alaplapom (Asrock P5B-DE(p965chipset)) nem való tuningra, de gondoltam aprólékosan növelem az FSB-t, valameddig csak jó lesz.
A kérdésem, hogy a Prime95 programmal, kell valami beállítást változtatni, vagy csak úgy ahogy van indítsam majd el?
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciófigyelő: 30% kedvezmény az Earfun új fejhallgatójára
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Óra topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Politika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 7
- Eredeti játékok OFF topik
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest