Új hozzászólás Aktív témák

• The DJ

addikt

Sziasztok,

Nemrég jutottam hozzá egy Asrock 4Core-Dual SATA2 laphoz, ami egy hibrid 775-ös lap, támogat DDR1 és DDR2 memóriákat is valamint van rajta AGP és PCI-E is. Eddig 1 GB-os DDR400-as modullal használtam, de ma vettem egy Kingston Hyper-X 1066 mhz-es 2x1 GB-os dual-channel kitet.

A lap csak 667 mhz-ig kezeli a DDR2 memóriákat, tehát kihasználva nem lesz, viszont gondoltam ha beteszem egyből mennek majd duálban, a lap által bírt legnagyobb sebességen (667). A duál megy is szépen, viszont... a rendszerbe belépve a CPU-Z azt mutatja, hogy csak 200 mhz-en mennek a ramok a 333 helyett. Sajnos ezekben nem vagyok otthon, sose tuningoltam vagy állítottam át az alap értékeket és most fogalmam sincs mihez nyúljak, hogy el tudjam érni a 333 mhz-et. A BIOS-ban a memória beállításoknál átállítottam Auto-ról DDRII 667-re, ezt is mutatja ott, de a Win 7-ben már nem.

A DRAM - FSB ratio 1:1, tehát én arra következtettem, hogy az E4400 alapértelmezett 200-as FSB-je miatt a memória is csak 200-on megy. Igen ám, de ezt nem is lehet fentebb "tekerni"? Óvatosan próbáltam fentebb kapcsolni az FSB-t, akkor a memória órajele is emelkedik, de kizártnak tartom hogy az a megoldás, hogy én 333-ra állítsam az FSB-t ahhoz, hogy rendesen működjön minden.

Kerestem a DRAM - FSB arány átállítására szolgáló beállítást, de nem találtam vagy csak nem látom.

Valaki segítse ki a kezdő "tuningost" legyen olyan kedves :B :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés