Hirdetés
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
kNG
senior tag
Sziasztok!
Gyors kérdés : az alaplapra gyanakszom, bár nemtudom ezt mi okozhatja.
Szóval adott : 4 GB DDR2 800 MHZ-s mezei ram, Q8200 @ 3 GHz (429*7), és Gigabyte ga-p35c-ds3r alaplap.A tuning sikeres, intel burt test minden fokozaton sikeres, prime test stabil, 3 órás...DE(!)
játék közben, vagy munka közben sosem fagyott le a gép, de amikor böngésztem, akkor előfordult kb. 3-4szer is mostanában, hogy egyszerűen lefagyott a gép...se kék képernyős hibaüzenetesdi, se semmi, egyszerűen a ventik mennek tovább, de az egeret nem tudom mozgatni, se semmit nem tudok csinálni...tulajdonképpen szó szerint kifagy a gép...Én az alaplapra gyanakszom...bár akkor játékok alatt is kifagyna nem? Vagy nem ártana egy format C inkább?

Előre is köszönettel, és üdvözlettel : kNG
-
kNG
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Ez nagyon szép eredmény, itt már azért szárnyalhat!
Hát a lap még bírná is sztem, mert mostmár szinte 100%-ra mondom hogy stabil anélkül hogy adtam volna feszt neki, a ramokból hamarabb elfogyna a szufla, mert ez nem GEiL de se nem CSX vagy BUFFALO vagy akármi nagy cucc
ezek a kis ramok max. 900 MHz-t mennének nem? (Ha visszavenném az időzítést és adnék neki egy kis feszt)... -
kNG
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget!
1.1V-ről indul, ma reggel próbáltam +0.1 V-vel, de az még kevés volt, a +0.2 V teljesen stabil..szóval a VTT-m ezek szerint 1.3V, ezzel elégedett vagyok ha 1.4V-ig minden jó!
Így van, egész pontosan 430-as FSB-nél vok, CPU terhelve 1,248-1,26 V-t kap, ez is bőven jó szerintem

MCH-nak adtam plusz feszt, és stabil volt, aztán miután rájöttem hogy a VTT limitált, most normálon van, eddig 1 óra prime, és minden kőstabil!
A 7*-es szorzó miatt a ramok kaptak +0,1 V-t, és most 860 MHz-n mennek (egyébként 800-asak).
Lenne még ebben tartalék emberi keretek között? Csak a kíváncsiságom miatt kérdem, szerintem ettől tovább nem megyek mert feltehetően minden így marad a gépemben ahogy most van vagy 2-3 évig, ha elég lesz, ha nem, mert nem akarok erre költeni egy ideig!

-
kNG
senior tag
Sziasztok!
A minap sikerült egy Intel C2Q Q8200 procira rátenni a kezem, és meg is kaparintottam!

Szóval most ezt a procit használom, de az alacsony szorzó miatt nehéz tuningolni...lényeg a lényeg 3000 MHz fölé nem szeretnék menni...ez a 3000 MHz meg is van, alacsony Vcore mellett, DE(!) ennek bizony kell a VTT...ha nem adok neki, akkor nem bootol be, adtam neki +0,1 V-t, és akkor bebootolt, nyomtam neki a primeot, és háromnegyed óra után kifagyott...ha +0,2 V-t adok neki, akkor atomstabil, egyébként hűvös is, Distance to TJ max. 42-től 50-ig terjed FULL PRIME teszt alatt, természetesen kisebb terhelés alatt még hűvősebbek...(azt olvastam hogy quad esetében a legjobb, ha a distance to TJ max.-ot 30 felett tartjuk 24/7 use-hoz, ez nekem bőven megvan).A kérdés : ekkora VTT biztonságos-e? Azt olvastam hogy léghűtés alatt a quadok nem szeretik az 1,4-nél nagyobb VTT-t, én nem is akarok neki többet adni...ha jól sejtem 45 nm-es procik esetén a p35-ös lapok alap VTT-nek 1,1 V-t adnak...jó ez a sejtésem? Tehát ha én +0,2 V-t adok a VTT-re akkor a procimat biztonságban tudhatom jó léghűtés mellett? Pasztám is erős szóval azzal nincs gond!
Köszi előre is a segítséget mindenkinek!

-
kNG
senior tag
válasz
frankmiklos
üzenetére
Szia!
Sztem kezdetnek tölts le két progit : Prime 95 (32 bit ha 32 bites rendszered van, 64 bit ha 64bites rendszered van), és a coretempet! Nyisd meg a coretempet, és figyeld a maghőmérsékletet, közben indíts el egy prime 95 stress testet! Ha 1 órán keresztül megy teszem azt és egyszer sem fagy ki, akkor valószínűleg más okozhatta a kék halált! Ha kifagy, akkor 99% h kevés a procinak a fesz...de emeld nyugodtan, ha 1 kicsit emelsz rajta az még nem vészes! Nézd meg az intel hivatalos honlapján a vid range-ét a CPU-nak, azaz mennyi feszt kaphat max. 24/7-es használatra...a feszütlséget annak megfelelően emeld, amilyen hűtésed van, pl. én az én hűtésemmel a kis c2d e4500-amnak mertem emelni, mert jól lehűti, de a tiédhez NAGY fesz emeléshez már komolyabb kellhet, hangsúlyozom, NAGY fesz emelés esetén!
Tesztelj, és írj h mi a helyzet!
Sikeres tuningolást kívánok! -
kNG
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget, sokat számít amúgy mert nagyon procilimites vagyok ezzel a videókártyával, de új procit egy ideig nem szeretnék még venni...és kb. 1.5v ilyen hűtés mellett (mint írtam fentebb terheletlenül maghőm. 28-29 fok, terhelve max. 50 fok ilyen beállítások mellett) mennyire rövidíthetné meg az élettartamát?
-
kNG
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Re, egyszerűen ennyit tud...próbáltam alacsonyabb FSB magas szorzó, tökmind1, a lényeg kb. 1.46-1.47 v-t kell neki adni, hogy 3,2 GHzen stabil legyen
Kérdés : Érdemes-e ennyin használni, nem lesz-e baja ilyen hűtés mellett mint ami nekem van a magas fesz ellenére, vagy érdemes inkább 333*9-en használni 1,36 v mellett? -
kNG
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Néztem ha csökkentettem az FSB-t és a feszt (is bőven, amennyire nekem szimpatikus), akkor töltött a windows aztán kifagyott..erre bepöccentem és feldobtam 3,3 GHz-re
de ide kevés volt az a fesz amit így eddig adtam neki 3,2 Ghz-hez
, próbálkoztam még fsb termination voltagel, de csak +0,1 V-t adtam, de ez nem jelentett sokat...egyébként a proci 400 MHz-s FSB-t is visz, próbáltam 400*6on, egész alacsony fesszel! Sztem ez így ennyit tud, de biztos van bőven user error is...egyelőre tesztelgetem 3,2 GHz-en...mi lenne a max. fesz amit adni kéne szted egy antituningos e4500-nak ilyen órajelen átlagban? :S -
kNG
senior tag
Idle 28-29 fokosak a magok!
-
kNG
senior tag
Sziasztok, Szia darál0w, bizonyára emlékszel rám!
Megvan az új alaplap, Gigabyte P35C-DS3R!
A proci (c2d e4500) 333*9-en futott, közel alapfeszen, 1.36 v max, vid 1.325
Magasabb órajelre már kellett neki bőven a plusz fesz hogy stabil legyen, most 1.45v valós, 320*10 = 3200 MHz, teszteltem, stabil, max. maghőmérsékletek : 50-50 fok!A kérdésem hogy nem vészes ha így menne a proci a gépemben? Nem vok 24/7 user, viszont van amikor több órára úgy marad a gép (letöltés) de akkor csak a windowsban vok természetesen...a hivatalos oldal szerint a maximális ajánlott fesz az 1,5v!
Válaszotokat, véleményeteket előre is köszönöm!

-
kNG
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Láttál már ilyen chipes lapban egy q8200-at, vagy q8300-at működés közben? Körülbelül mennyire lehet őket feltuningolni? Egy nagy problémám van, az pedig az hogy úgy érzem a HD 5770-em nincs így kihajtva! Arra sajnos nincs pénzem, hogy egy komplett platformcserét vigyek véghez, de ha már megvan ez a videókari jó lenne kihajtani...te mit ajánlasz ebbe a lapba (ASUS P5B) ami már biztosan kihajtja a karit? C2D , C2Q is lehet, csak jól lehessen tuningolni lehetőleg

-
kNG
senior tag
-
kNG
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged! Akkor megpróbálok érdeklődni majd a közeli boltban h beszámítanak-e egy e4500+ASUS P5B+4GB ramot, ha nem akkor pedig én lehúztam a rolót, mert nemhinném hogy akárki akarna downgradelni AM3ról
Egy gyenge AM3ért 2GB rammal pedig nem érdemes sok többletet fizetni, max. 10E Ft-ot erre a félkonfigra véleményem szerint... -
kNG
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Kivettem a ramokat, és próbáltam, nem ment
úgyhogy ez van, így jártam
sztem is a ram miatt nem megy, kipróbálhatnám más ramokkal, de annyit nem ér nekem az a plusz 200mhz...akkor inkább egy gyenge AM3as proci egy jó lappal, 2gb ddr3rammal, mint ez a lap egy q8300 és 4gb ddr2es ram?

-
kNG
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Az a gond hogy amikor csak 2 gb ram volt benne akkor sem ment többet a proci...
olvastam h ez a lap nem szereti a kingmax ramokat...de azért megpróbálom mindjárt...Milyen york-ot érdemes bele venni? Vagy inkább hagyjam és térjek majd át valamikor AM3-ra vagy az új LGA-ra? -
kNG
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Na most 333ról próbáltam, a ramokat visszaosztottam hogy 667Mhzen menjenek, és CMOS reset lett a vége
d***ljek meg ha értem...ettől sokkal magasabb eredményeket is láttam már, ugyanilyen lappal, ugyanilyen procival! (3,42 ghz pl...). Én nem akarok ennyit elérni, csak 3,2 GHz elég lenne, de leginkább azt lenne jó tudni, hogy a lap antituningos, vagy a proci? Vagy másképp feltéve a kérdést : érdemes-e váltanom EBBEN a lapban Q8200-Q8300-ra és lenne-e igazán látványos sebességnövekedés alkalmazások és játékok alatt, vagy nem, tuningolható lenne-e a quad ebben a lapban, vagy nem? 
Amit még elfelejtettem megemlíteni : Próbáltam 282-es FSB-t alacsony szorzóval is, ugyanúgy elkezdte tölteni a windowst, majd restartolt...10-es szorzóval próbáltam, simán bírnia kéne sztem, mert a 3GHz-et is viszi stabilan!

-
kNG
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
ASUS P5B lapom van, a hagyományos : "Adjust speed as you wish!"
Próbáltam a magas FSB alacsony szorzó kombót is, 300-as, 400-as, és 401-es FSB-vel is, de ekkor sem bootolt a rendszer! A NB és SB-nek adtam 1,4 illetve 1,45 V-t, majd ezeket is emelgettem, de semmi eredmény...tanácstalan vagyok
-
kNG
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Igényelném @ #15236
Mindent úgy állítottam be, ahogy a p5b-s első hsz volt, csak a memória feszültséget nem annyira, csak 1.9 V és 2.0 V-on próbáltam, mivel mezei kingmax 800 MHz-es ddr2esek...de nem bootolt be a rendszer, CMOS reset kellett neki...emelgettem már a NB SB feszkókat, a pci-e frekit 110-re, ezeket kombináltam össze-vissza, legalább 20 féle verziót megpróbáltam, és egyszerűen nem...nem megy...
próbáltam az fsb-t 282-vel is, úgy windows töltésig eljutok, majd bill egér világítás eltűnik és újraindul a gép...nem hiszem el hogy 273-274-es FSB wallba ütköztem volna...lehetséges ez? :S -
kNG
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy core2duo e4500 tuningolásában, jelenleg 3 GHz-en megy gyári hűtővel, 3,2 GHz-et szeretnék belőle kihozni!
A helyzet az, hogy egész pontosan 2944 MHz-en atomstabil, de amint feljebb viszem az FSB-t (akár csak 280-ra is -> 280*11) akkor már nem tölt be a windows! Feszt állítottam feljebb kis léptékben, mindig ugyanez volt az eredmény! Szorzót lejjebb vettem, FSB-t feljebb, ilyenkor már nem is pittyegett a gép, és kellett 1 CMOS reset...alapból 2200 MHzen megy a proci, nem hinném hogy csak ennyi benne a tartalék...ötletek valakinek? :S Egy ASUS P5B lapban nyúzom! Proci feszkó 1,425 volt-ra állítva, de a lap droppol (valós fesz 1.38 1.41 között ugrál Everest ultimate szerint)!
Másik kérdés : szoktam figyelni a processzor hőfokát is, a kérdésem az, hogy magok hőfokát, vagy az egész CPU hőfokát kell nézni? Maxtemp-re a CoreTemp 85 fokot ír, ez a procira, vagy egyenként a magokra vonatkozik?
Köszönöm mindenkinek előre is a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Bomba ár! HP 250 G9 - i5-1235U I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
azóta alaposan kiteszteltem, és bizony kellett neki ennyi...de amúgy stabil...de néha és csak(!) windows alatt fagy ki...ez az érdekes...bizarrul hangzik, de már reménykedtem hogy a memókkal lesz a gond 

Hát a lap még bírná is sztem, mert mostmár szinte 100%-ra mondom hogy stabil anélkül hogy adtam volna feszt neki, a ramokból hamarabb elfogyna a szufla, mert ez nem GEiL de se nem CSX vagy BUFFALO vagy akármi nagy cucc 
Kérdés : Érdemes-e ennyin használni, nem lesz-e baja ilyen hűtés mellett mint ami nekem van a magas fesz ellenére, vagy érdemes inkább 333*9-en használni 1,36 v mellett?
de ide kevés volt az a fesz amit így eddig adtam neki 3,2 Ghz-hez