- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Én és a számítógép
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisinto
őstag
válasz
sestertius #17897 üzenetére
Igen,majd holnap nekiállok ,csak most bolondok napja van
köszi a segítséget azért! -
Krisinto
őstag
Tuning próbálkozás feladva..ez nekem nem megy
Esetleg,majd jobban átrágom oliverda cikkét,ha ráérek jobban,de nem látom nagy jövőjét,mert ez sem sikerült
FSPB-t fellőttem 250-re,aztán kidobott valami képernyőt,hogy safe modban indul vagy micsoda,és az FSB visszaállt...majd a legközelebbi próbálkozás... -
Krisinto
őstag
Hiába olvasom,akkor sem megy
minden úgy van ahogy oliverda leírta,és így vagyok 1,6 ghz-n
nb x6
cpu clock x8
FSB-t kezdejem akkor emelni?
250-re feltoltam,de bedobott valamit újraindítás után,és visszaállt auto-ra -
acc200
tag
valamint 1 olyan kérdésem lenne még, hogy FSB-t 400-ra állítottam és akkor ramoknál profilok közül kiválasztottam azt, hogy 800 jöjjön ki ugye.. de a cpu szorzót csak 8x-ra raktam, 10-re nem mertem..
szóval, ha 10 raknám akkor elvileg 4ghz-en menne 1 mag?
valamint akkor már elképzelhető, hogy kéne neki 1 kis + áramocska?
-
pckownz
őstag
válasz
Krisinto #17878 üzenetére
Alap ref clock 200. (RC)
RC emel ----> PCI-E freki 100-ra fixál -----> CPU szorzó vissza 2,7GHz alá ----> fesz vid-re fixál ----> NB szorzó vissza 2GHz alá ----> HT szorzó egyezzen meg NB szorzóval -----> reboot
Ha bootol megint bios, ha nem bios resi és próba más értékkel.
Na ha bootol vissza bios,
RC marad -----> CPU szorzó emel gyári órajel fölé 1 léptékkel ----> fesz marad -----> NB marad -----> HT marad -----> Ramokat visszaoszt/beállít, időzítéseket és feszt fixál.
Ha a CPU emelt órajel mellett hibázik akkor CPU-nak + fesz.Ennyi lenne az egész.
ref clock ot,hogy és meddig?
Rámész és nyomod a numerikus billen a + gombot.
Meddig?
Eslő nekifutásra 230-at próbálhatod. Ha bootol, mehet 5-ösével fölfele. Ha bekapcsol akkár már fix a RC.
Bár ha csak 3-3,1GHz-et akarsz kihozni, akkor a 230-as RC bőven elég.
(saját tapasztalat, hogy ha nem bírja az RC értékét, akkor is menyj tovább. nálam 230 és 270rc között meg se nyikkan a lap) -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Titmouse09 #17874 üzenetére
mint láthatod ez a bios hw monitora...itt nem tudsz állítani semmit...ez csak mutatja neked mi merre áll....
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Krisinto #17869 üzenetére
semmit?!
akkor veled van a gond...attol szájbarágosabban nem lehet leírni...
lényeg : ref clock emelésére reagál az NB és HT is és természetesen a ram is....szoval azokat vissza kell osztani ~alaporajelre, ami 2ghz, ramnál meg annyi amennyi....a HT orajele nem lehet magasabb az NBnél...és bezárul a kör.
fesz értékeket leírta mi mennyi....
-
L.C
csendes tag
Tápot majd jövő hónapban tudok venni.
Amúgy egy 500W-os elég lesz?
Egyébként amikor a gép megy már egy ideje(persze terhelés alatt), akkor szokott belaggolni egy kicsit rendszer(Gondolom nem tud több feszültséget adni a táp), ezért is már gondoltam a tápcserére. -
L.C
csendes tag
Egyébként az Advanced->Chipset->Northbridge Configuration-ban tudom állítani a memóriát és ott ilyen lehetőségek vannak:
(A félkövérek vannak beállítva)
- Memory Remap Feature, lehetőség [Disable] [Enable]
- Frekvencia, lehetőségek: [533] [667] [800] [Auto] (Lehetne 800 is, de auton hagytam)
- Configure DRAM timing SPD (Itt vannak a késleltetések),lehetőségek: [Enable] [Disable]
[Enable]-nél bejönnek a késleltetési beállítások:DRAM CAS# Latency[5]
[3] [4] [5] [6]DRAM RAS# to CAS# Latency[6 DRAM clocks]
[3 DRAM Clocks] [4 DRAM Clocks] [5DRAM Clocks] [6 DRAM Clocks]DRAM RAS# Precharge[6 DRAM clocks]
[3 DRAM Clocks] [4 DRAM Clocks] [5DRAM Clocks] [6 DRAM Clocks]DRAM RAS# Activate to Precharge[15 DRAM clocks]
[9 DRAM Clocks] [10 DRAM Clocks] [11 DRAM Clocks] [12 DRAM Clocks]
[13 DRAM Clocks] [14 DRAM Clocks] [15 DRAM Clocks]- DRAM 1N Mode Select [Auto] [Disable]
- Memory Hole [15-16MB] [Disable]+Videókártya Port beállítások
-
pckownz
őstag
válasz
Krisinto #17858 üzenetére
Az FSB(Ref Clock) értéket kell növelni először minden más nélkül, és az órajeleket visszaosztod az eredeti alá.
Ha emelt RC-vel bootol a gép, akkor go vissza bios, fikszálod rá a ramokat, és mehet a szorzó a gyári érték fölé, lépcsőzetes feszültség emeléssel.
Közbe a NorthBridge frequency-t oszd vissza az eredeti 2000környékére. NB voltage-et lehet emelned kell az RC emeléséhez, ilyenkor 1-2léptékkel mehetsz fölfele, de semmiképpen se érje el a feszültsége a processzorét.(#17830) netmesterke
Találkoztam egy ugyan ilyen lappal, nem dobtam el az agyam a tudásától.
Azt a Celeron D-t pedig nem is biztos, hogy érdemes tuningolni.
A cpu dióda hőmérséklet lenne a belső maghő? Ne nagyon menyjen a belső maghő 65fok fölé. -
netmesterke
aktív tag
válasz
netmesterke #17830 üzenetére
Nekem a 17 830-ra senki?
-
Krisinto
őstag
Üdv
megint zavarok ezzel a tuning kérdéssel!
Lenne egy Phenom B25-ös procim,és meg szeretném rántani 3-3,1 ghz-re
a gép az adatlapomon van!
Mit állítsak? -
pckownz
őstag
válasz
acc200 #17848 üzenetére
Akkor 800MHz-en (400 fsb 1:2 DRAM default esetben), szóval effektív 800MHz-en mindenképpen 5-5-5-18 értékeket állíts be a Timing Control részben, és 1,8V -ot fixálj le neki.
De igen, irány a lapod topicja és ott többet segítenek.
Látom nincs topicja a lapodnak, go át ide:
[link]
Elmondod milyen típusú lapod van, pontosan mit szeretnél a 800-as CL5 ramokkal és segíteni fognak.(#17854) L.C
Az a codegen táp nagyon necces.
Főleg a Quaddal. Nem tudom valós hány W-ot tud leadni az a táp. Ha tudsz szerezni multimétert, mindenképp mérd le, hogy melyik ágon hány V-ot ad le az a táp. Még komoly problémád is származhat belőle.
Ha tudsz kérj kölcsön egy komolyabb tápot, és nézd meg azzal a gépedet. -
acc200
tag
a táp szerintem elég parás.. de inkább nem mondok semmit..
-
L.C
csendes tag
BIOS: amibios
CPU: Intel Core2 Quad 2.5Ghz Q8300, 45nm, FSB 1333, Cache 4 MB
CPU hütés: Artic Cooling Alpine 7 Pro
Táp: Codegen/Display 300W -
acc200
tag
válasz
darál0w #17850 üzenetére
igen, csupaszok a kis drágák
viszont mit csináljak a lapom topikjában?
valamint 1 olyan kérdésem lenne, hogy miért látom elcsúszva a hozzászólásokat? a témákat uan úgy, szóval nem tudom kikeresni a lapok topicját mert csak azt látom ki indította..
amúgy meg azt mondom, hogy ha a késleltetéseket a legkisebbre raknám akkor az lenne a legjobb? és akkor aza 200 mhz honnan jön?
-
acc200
tag
az az igazság, hogy 2x 2 gb és azt hiszem samsung vagy milyen márka, de nincs rajta semmi extra..
biosban a ram beállításainál a profilokat nem lehet editelni..
viszont találtam olyan menüpontot, hogy (G) MCH Frequancy Latch [ha jól írtam] és itt Mhz-eket tudok választani:266, 333, 200, 400megnéztem cpu-z t és és ezeket találtam:
400 mhz 5 5 5 18 24 1.8V
266 mhz 4 4 4 12 16 1.8V
200 mhz 3 3 3 9 12 1.8Vnamármost h ha biosban a DRAM Timing selectable-ban én pl az alsót állítanám be, akkor az lenne a legjobb? valamint akkor mit kellene állítani még?
bocsi, hogy ennyit kérdezek csak meg szeretném érteni ezt az egészet..
és ha értem akk tok haveroknak is helpelni ami nekik komoly sörökbe kerülne
-
pckownz
őstag
válasz
acc200 #17838 üzenetére
Gyanítom, hogy a profilokban lévő FSB értékek a valós DDR clockot, ami effektív órajelben 2* -es szorzóval értendő.
FSB400 1:2 -tes default arányban DDR2 @ 800MHz -re jön ki.
Időzítések:
CPU-Z -vel megnézed, hogy mekkora frekin milyen időzítést tud a ramod, és beállíthatod neki.
Általában 800MHz-en CL5 azaz 5-5-5-18 sorrendben néznek ki az időzítések, az összes többi időzítés auto.A profilokat nem tudod editelni? Biztos jó helyen voltál?
Nálam pl külön vannak oc profilok és külön kézi beállítás, más-más menüpont alatt. -
L.C
csendes tag
Szevasztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy a következő konfigurációhoz mi lenne az ideális(semennyire se húzva) FSB beállításKonfiguráció:
ASUS P5B SE
Intel Core2 Quad 2.5Ghz
2*2GB 800Mhz DDRII Kingmax
Ati Sapphire Radeon HD 3870 GDDR4 512Mb(300MHz-es GPU, memóriafrekvencia 1126Mhz)Most 300Mhz-en van az FSB
A proci szorzóm 7.5Szóval, vegyem lejjebb vagy feljebb vagy hagyjam így, hogy hardvereimhez viszonyítva normálon legyen(A BIOS alapbeállítások nem jók, állandóan elhalálozott a rendszerem tőle[valószinüleg nagyon alacsonyon volt]), azaz hosszú ideig ne legyen semmi baja a gépemnek.
Előre is kösz a segítséget.
-
acc200
tag
válasz
darál0w #17836 üzenetére
nah, eljutottam addig, hogy FSB-t 300-ra raktam és amit mondtál h ramokat visszaosztod.. itt az lenne a kérdésem, hogy ugye az alap órajel 800 Mhz és ahogy növelem az FSB-t így nőne a ram órajele is és ezért kell visszavenni úgy, hogy 800 jöjjön ki?
Bocsi h ha az idegeidre megyek, csak meg szeretném érteni.
Valamint ott, hogy system memory multiplier ott vmi profiok vannak csak..
x.xxA-->FSB266
x.xxB-->FSB333
x.xxC-->FSB200
x.xxD-->FSB400ezek a profilok közül nem is tudom már melyiket választottam ki, de ezek közül választottam.
Valamint van vmi más féle ram időzítés vagy micsoda ahol így vannak a számok: 5 5 5 18 meg előttük vmi betűk amiknek gondolom megvan a jelentőségük.. azt kérdezném még, hogy ezek mire valók?
-
-
rvn_10
senior tag
Lenne egy kérdésem, mert lehet beruházok egy quadra. Az lenne a kérdés konkrétan hogy a p35 és a quadok mennyire szeretik egymást?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
csabika0001 #17831 üzenetére
g31es lap ennyit tud...
ha nem akarsz FSB korlátba ütközni a lap felől, akkor p35 vagy p45ös lapot vegyél.
-
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem. Van egy most összedobott noti pótló gépem, amit szeretnék tuningolni. Viszont egy ismerős mondta hogy integrált vga esetén nem javasolja, mivel a plussz hő kinyírja a lapot, az élettartama mindenképpen rövidül.
Ez mennyire igaz, illetve mennyire kell ettől félnem?
A gép a következő alkatrészekből áll:
-Asus P5KPL-AM SE
-Celeron 430 (1,8GHz)
-2x512 MB DDR II Dual Channel
-Gyári intel hűtő
-Chieftek 400-as silentes táp
Próbaképpen a BIOS-ban az overlocking mód segítségével 20%-al túlhúztam, 2166 MHz-en megy a proc, de a hőfok nem ment feljebb... W7 élményindex teszt közben sem.
Milyenek ezek az értékek:
-proc 35
-proci dióda: 56
Előre is köszönöm! -
-
pckownz
őstag
válasz
sestertius #17825 üzenetére
Win7 vagy XP?
Amúgy ez csak DEBUG infót fog adni, amivel Te nem sokra mész. Elküldheted a cégnek, majd egy pár év mulva ha elolvassák megnézik, hogy mi is az. Szóval a problémádon segíteni nem fog.
(#17827) csabika0001
FSB1600 (O.C.)/1333/1066/800 MHz FSB
Annyit jelent, hogy effektív 1333fsb-t biztosan támogat, az 1600-ra már csak esélyed van.
Újabb biost próbáltál? -
csabika0001
senior tag
Hát nem megy ez.
341 nél megállt a tudomány az alaplapomba.
342 nél már nem bootol be így sajnos csak 3,58GHz értem el.
Póbáltam minden feszt az egekbe rakni + 0,3V az FSB nek de semmi.
De viszont ez akkor hatalmas kamu az alaplap dobozán hogy 1600MHz FSB OC.
KB 1370MHz és kifulyt ennyi.(Gigabyte G31M-ES2L)
Lehet bekéne szereznem egy tuningosabb lapot és menne a dolog.
Én már abban se lennék biztos hogy egy Q9550 elmenne a lapban ha ennyire nehezére esik ennyi FSB.
Pedig papíron támogatja még a 9650 et is. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
csabika0001 #17808 üzenetére
a lapnak lesz vége...FSB overvoltage emelés segíthet még egy kis + mhz eléréséhez...max 1.4V...de ahhoz már komoly hűtés kell...
-
pckownz
őstag
válasz
csabika0001 #17815 üzenetére
50fok környékén már nem igen bírja ki az emberi bőr.
Annyival még nem lesz gáz.(#17817) sestertius
Őszintén szólva még nem is hallottam erről az IBT-ről. -
csabika0001
senior tag
válasz
csabika0001 #17813 üzenetére
Megnéztem a chipsetet kézzel kb 2-3 mp ig tudom rajta tartani az ujjamat. Ez baj monjuk elég méretes sárga borda van rajta??
[link] -
pckownz
őstag
válasz
csabika0001 #17811 üzenetére
Nemtudom pontosan nálad hogyan van.
Nekem Asus P5K lapban külön lehetett állítani az NB feszt, és nagyobb fsb-hez rádobtam egy minimális feszt és ment faintul minden. -
pckownz
őstag
válasz
csabika0001 #17808 üzenetére
NB-nek nem tudsz adni egy minimális + feszt?
(#17798) sestertius
************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.For example:
<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.[link]
Ezt a .cfg fájlt kell megkeresned, és a fenti példa alapján system.windows.forms jitDebugging="true" -ra kell átírnod az eredetileg valószinüleg "false" értéket. -
csabika0001
senior tag
Sziasztok
Elkezdtem kicsit újra foglalkozni a proci tuningal de sajnos elakadtam.
Gigabyte G31M-ES2L
Intel Dual Core E6300 2,8 GHz VID Voltage Range (0.8500V-1.3625V) --1,2875 megy.
Kingston Hyper X 800Mhz ram
Szóval a prockó még alapfeszültségen is beindul 3,5Ghz en ahogy most is használom csak adtam neki egy kis plusz feszt hogy ne legyen porbléma (1,3V).
Tesztekben egyikben sem hibázik jól ismerjük van sokféle én a Super PI meg Orthos , Intel Burn testet futattam le. Orthos kb egy órát mennt.
Én arra gyanakszom hogy az alaplapom nem bírja a strapát nem tudom pontosan nem teszteltem ki de 3,57GHz még ok a dolog. Ez kb 343 -342 Mhz FSB 10,5 ös a szorzó.Ha ettől fentebb rakom akkor gondolkodik kétszer újraindul és visszaáll defultra.
Van egy pár dolog amit nem tudom micsodaerformance Enchance
FSB Overvoltage Control +0,1V -0,3V
Arra vagyok kíváncsí tudok e még kicsikarni párszáz MHZ a prociból. -
gamf
csendes tag
Sziasztok! Segítséget kérnék. Van az alaplapomon a CPU beállításai között ACC és azon belül szerepel ilyen, hogy value -14% tól +14% ig. -2%-on van alapból, de mi is ez?:-) Az értékek állításával sebességet lehet állítani, vagy valami teljesen más?
köszönöm -
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #17798 üzenetére
semmit...
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Okos Otthon / Smart Home
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- PlayStation 5
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S3 TG Corsair 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman N5 MF CM 650W
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15AHP9 15 FHD notebook - R7 8845HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest