- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
kNG
senior tag
Sziasztok!
Gyors kérdés : az alaplapra gyanakszom, bár nemtudom ezt mi okozhatja.
Szóval adott : 4 GB DDR2 800 MHZ-s mezei ram, Q8200 @ 3 GHz (429*7), és Gigabyte ga-p35c-ds3r alaplap.A tuning sikeres, intel burt test minden fokozaton sikeres, prime test stabil, 3 órás...DE(!)
játék közben, vagy munka közben sosem fagyott le a gép, de amikor böngésztem, akkor előfordult kb. 3-4szer is mostanában, hogy egyszerűen lefagyott a gép...se kék képernyős hibaüzenetesdi, se semmi, egyszerűen a ventik mennek tovább, de az egeret nem tudom mozgatni, se semmit nem tudok csinálni...tulajdonképpen szó szerint kifagy a gép...Én az alaplapra gyanakszom...bár akkor játékok alatt is kifagyna nem? Vagy nem ártana egy format C inkább?
Előre is köszönettel, és üdvözlettel : kNG
-
Valaki le tudná írni, hogy hogy kell egy i7 túlhajtásához hozzákezdeni?
Köszi
-
szbalogh
addikt
Mindegyik e5200-es illetve 420-as megy 266-os fsb-vel alapfeszen ha a lapom 1333-ig bírja? BSEL-re gondoltam
-
MayFlo
csendes tag
Hali!
Nos még életemben nem tuningoltam, és lenne egy óriási kérésem: csak azt mondd meg nekem,mit hogyan állítsak be, hogy a következő konfigurációnál az alábbi értékeket kapjam (processzor órajel)Abit KN9Ultra alaplap (NF570 , MCP55)
AMD Athlon 64 X2 3600+
2x512mb Kingston DDR2-667mhz ram
MSI R4650-512MB VGAA kívánt órajelek:
2,4Ghz
2,6Ghz
2,8GhzAmennyiben így ebben a formában nem tudod teljesíteni a kérésem, adnál tanácsot hogyan tovább ? (amint emelem az FSB-t nem bootol a gép, vcore emelés nem segít)
-
RAVEN59
tag
Sajnos a harcot kezdem feladni,az FSB 425ig ment de kékhalál volt hogy fel sem indult,nem tudtam tesztig elmenni.Ezt a ram visszaosztást az úristennek sem értem.Irtad hogy ma rossz napod van inkább nem is dühitlek.
-
RAVEN59
tag
Sziasztok ismét itt,azt irtátok hogy a DFI X48T3RS lapban nem biztos hogy a yorkfield proci jobban megy,szerintetek a Wolfdale?
-
Daczy
aktív tag
Srácok az mitől lehet, hogy 3,4 GHz-nél a C2DE7400-am kékhalállal kidob?
Pedig emeltem feszt neki, 15 századot, és mégse bírja... Érdekes.
Melyik fesz lehet kevés, ami okozhatja a kékhalált? -
Ferdzsoo
addikt
Hello!
Mostanában fagyogatott a gépem emiatt visszavettem a tuningot, mert prime is meghalt
a blend1 óra 1 perc után a negyedik magon.
Bár már 2 éve megy a gép 3200-on és eddig nem fagyogatott egyáltalán.
Visszavettem 200MHZ-el az órajelet most fut frankón, de az hogy lehet hogy kerek 100W-al csökkent a teljesítményfelvétele a számítógépemnek?A magofeszt az 1.5V helyett (alaplapi auto) 1,35-re vettem vissza (kézileg.)
De nemár hogy ez 100W... -
darál0w
Jómunkásember
válasz
papaizsolt #16749 üzenetére
akkor mehet.
de tul sokat ne várj tőle...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
papaizsolt #16747 üzenetére
de amiket linkeltél a jotol igencsak mesze állnak...
olcso és jo TÁP.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
papaizsolt #16745 üzenetére
a táp a legfontosabb alkotoeleme egy számítogépnek. erről ennyit.
-
papaizsolt
tag
válasz
papaizsolt #16743 üzenetére
de tápért szerintem felesleges kiadni 10-15 ezret
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
papaizsolt #16743 üzenetére
te tudsz olvasni?
javaslom fusd át még1x az ez előtti 2HSZemet.
ott van, h mi az az alap.
és mi az az IDLE.
látom nem megy....
alapfesz, alaporajel. ez az alap.
ha üresjáratban van a proci, azaz nem megy semmilyen program azt hívják IDLE-nek. és nem alapnak.
nem vagyok jokedvemben....inkább menj át egy másik topikba, boldogítsd ott az embereket a hükyeségeddel...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
papaizsolt #16740 üzenetére
ez micsoda?
egyre jobb tápokat sorolsz itt....ez is kuka.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
papaizsolt #16739 üzenetére
alapfesz, alaporajel. ez az alap. el vagy te tévedve.
amiről te beszélsz az IDLE.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
papaizsolt #16737 üzenetére
az a táp kuka...ezzel nemhogy tuningolni...de sima gépet összerakni sem lenne szabad...
ha alapon 56°C akkor szerinted egy kis fesz emelésre ez mennyi lesz?
bőven tullépi azt a 64°Cot, ami ennél a procinál a határ.
-
papaizsolt
tag
válasz
darál0w #16736 üzenetére
MTECH 450W (Mercury M-Tech 450 W, (12) S-ATA, PCI-E, 20+4 )
hát am ja téllég nem a leghűvösebb darab de most vettem egy 14 cm es ház hűtés ami faragott jócskán a hőfokából prime95 max terhelés alatt 56fok szerintem ettől a procitól jóó .
am akarok rá venni majd egy komolyabb hűtést .http://prohardver.hu/teszt/fel_tucat_eros_processzorhuto/smithfield_helyett_kentsfield_es_uj_ventilator.html
"ezek a smithfield tényleg melegednek "
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
papaizsolt #16733 üzenetére
gyári coolerrel nemigen fog menni....azok a procik nagyon melegednek...alapon épphogy elég rá a gyári hűtő, de sztm IBT alatt még itt alaporajel/alapfeszen is átlépik a megengedett hőt alapcoolerrel.
táp egyébként milyen?
#16735) papaizsolt ha a gyárto által megadott feszen és hőfokon belül maradunk, akkor nem árt neki...
-
papaizsolt
tag
mennyire árt a procinak a tuning ???érdemes szerintetek ?
-
papaizsolt
tag
válasz
darál0w #16728 üzenetére
akkor most kérnék ,meddig húzzam a pentium dual core (820 as) pocimat ? múltkor 3,5ig húztam .Aztán bese akart indulni a gép resetelni kellett az alaplapot
. 3.0 GHZ megy stabilan de azzal nem vagyok előbbről .3.0GHZ 1600 pont a 3dmark06 ban
intel alap 775 gyári cooler van a proci
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
papaizsolt #16721 üzenetére
nyilván hozzánemértés vagy hulladék összetevők....ezért van ez a topik...legközelebb kérj segítséget.
-
yolan
őstag
válasz
papaizsolt #16724 üzenetére
passz, tehát lövésed szincs pci-e freki mit kapott a proci tuning során, így gyanús hogy nem fixáltad, arra azért emlékszik az ember
-
bivalyolo
őstag
válasz
papaizsolt #16721 üzenetére
most nem azért de hogy tud meghalni egy kari attól h húzod a procit?
persze ha nem szinkronba ment felfelé a pci-e freki is..
-
papaizsolt
tag
Szisztok !
Én azt mondom nem érdemes húzni a procikat sokal előbb megdöglenek .
Anno volt egy 7600GT meg egy intel celeronom 2,66 os volt felhúztam 3,2 ig stabil volt meg minden 3dmark alatt se volt semmi egyszer csak a 7600 GT elkezdett haldoklani (szemetelni) gyorsan vissza vettem alapra a proci óra jelét aztán nem szemetet ....2hónapra rá kinyiffanta proci még meg van a polc alján annak semmi baja
attól az 500 mhz tól nem lessz sokkal jobb ,és nagyon jobb se .szerintem de ha valakinek más a véleménye akkor ossza meg .
-
yolan
őstag
válasz
megint én #16718 üzenetére
i5-ben nem vagyok otthon
olyasmi jutott eszembe, c2d-nél lehet külön finomhangolni a magokat, vagy hogy milyen feszt kapjanak, bár ez inkább csak eltérő stabilitásnál kellhet asszem, viszont a blck emelés elvileg jobb döntés, összteljesítmény jobban nő, de i5-ben tényleg nem vagyok jártas, eddig csak egyszer fogtam i7 procit, bár igaz az 965ee volt -
megint én
őstag
Sziasztok megint, szia Yolan!
Lenne egy probléma: az i5 750 procimat húztam és alap fesz alatt ment 200 x 19 (3800 Mzh-en). Ez eddig jó, de a 20as szorzót +0.1v vel sem bírja... Gondoltam adok neki VTT-t, hátha az segít, de nem... Emeltem 2-3 lépésnyit minden feszen ami létezik, de még mindíg nem. Emellett azt vettem észre, hogy még stabil feszeken, a 3. mag (#2 core) sokkal gyengébben teljesít. Ezt prime alatt vettem észre. Megy a 4 mag, és 3 egyszerre dobálja a passed-eket, ez meg lemarad, mint a borravaló. Van, hogy már az elsó 5 perc alatt 3 percet késik, szóval nagyon dúrván gagyi. És alulfeszeknél is mindíg 10ből 10szer ez adja be a törülközőt. Szóval a kérdésem az lenne, hogy ilyenkor mi a teendő?Erre azt a választ kaptam, hogy "mert nem nagyon szereti a proci a páros szorzókat, ne szorzó emeléssel tuningold hanem bclk emeléssel. többit ne ide."
Mivel nem oda illő topicba írtam, úgyhogy jöttem ide...
Szóval, ez egy 21-es szorzóval mehetne? vagy inkább legyen a bclk 205 -210?
És akkor nem lehet semmit sem csinálni a #2core-van??? -
JoolsNOS
veterán
Azt fogják mondani a tápot azonnal cseréld le...és van is benne valami
Bár azért ez a táp tuti nem szól bele a 3dmark pontba. Inkább egy friss wint tegyél fel, előtte természetesen vinyó formázással. De még ezen kívül is van ott valami, mert ennyi pontot a 9600gt vel is kapok, ami nem kevéssel gyengébb kártya. -
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #16715 üzenetére
Elírtam win7 van fent csak 32 bites. Nem csak 3dmark miatt akarom húzni. FullHD-ban játszanék amivel csak lehet meg crysis-t is szeretnék játszani és minden fps számít...
Meg persze mindenhol 17ezer körülire teszik ennek a videókártyának az erejét és ha már kifizettem szeretném ha azt a teljesítményt adná amiért fizettem...
565wattos hkc a táp... A vinyón kívül más nincs a gépben ami pluszban szívná a tápot. -
Myth
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy mit és hogyan csináljak? Vettem egy számítógépet:gigabyte ga-p35-ds3 rev2.1, e8200, 2x2gb ocz reaper 800mhz, sapphire 4890 vapor-x 1gb oc... Az eleve rajta lévő oprendszeren (vista 32bit) futtatam egy 3dmark06ot és csak 12500 pontot kaptam. Elviekben olyan 17000 körül lenne a vége ennek a kártyának nem? Persze gondolom ahhoz húzni kell a procit gondolom. A catalyst 10.4es van fent. Mást nem tettem fel mert nem volt még soha Ati-m szóval nem is tudom miket kell felrakni még hozzá.
Valamint a tuningban is tudnátok segíteni lépésről lépésre? Hogy mit hogyan mennyit s merre (gondolom a biosban) ami még biztonságos. (feszültség,fsb,memória időzítések meg ami még kell) A cpu-n egy cooler master hyper tx3-as van.
(Gondolom érdemes lenne egy full re-install is 64bites vistával...)
Előre is köszi!
-
yolan
őstag
válasz
krypton #16708 üzenetére
Bár én a BIOS-ban nem ekkora feszültséget állítottam be, hanem 1.1875V-ot.
ezt hívják vdrop-nak, bios fesz (vbios) minusz winfos alatti fesz = vdrop mértéke
a vdroop meg a terhelésnél lévő fesz érték
bár azt most nem tudom vdroop-nál vbioshoz vagy vdrop-hoz nézzük a csökkenést. minden lap csinálja, bár llc-vel kijátszható a vdroop, de ha jól emlékszem vdrop akkor is jelen van, de passz, nem sokat llc-zek pedig egy időben menő dolog volt, ha jól emlékszemszorri srácok, ma vagy jól emlékszem vagy nem, benne van a pakliban, fáradok, tanulni küzdök
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 5700X3D dobozában eladó
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-12900K 16-Core 3.2GHz LGA1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-12700KF 12-Core 2.7GHz LGA1700 Box (25M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Új HP 16 Elitebook 865 G10 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 7540U 4.9Ghz 16GB 1TB Radeon 740M Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest