Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
djyuri
őstag
válasz
darál0w #17398 üzenetére
akkor egyesével marad....
de most eszek,mert ma még nem tudtam az idegességtől eleget enniamúgy nem elég a blue ray-re...de mivel hűvösebb a gép 2,9ghz-en (procit kivéve),így így marad....
úgyhogy pakolom fel a win7-et....így jártam....de szerintem kevés a tápom..ez abból látszik,hogy most már annyira kevés a fesz mindenhol(12,5,3,3),hogy vészes..ilyenkor én már harangot kongatok..úgyhogy a télen beruházok egy 1kw-os tápra....nincs mese...így jártam...
Meg amikor áttettem a legfelső crazy tunningra rendesen hallatszott a nagyfrekis zaj mind a gépből,mint a tápból..még talán zenélt is...úgyhogy elég ennyi!
köszönöm mindent
majd publukálom a legminimálabb feszeket...
-
djyuri
őstag
válasz
darál0w #17396 üzenetére
OK....
sajna nem sikerült...2,9 a vége,mivel a következő fokozaton csak 3ghz-re emeli a procit,de közben 800-ról 952-re emeli a ramokat....a bios bebootol,de a vindóóz nem
nem csodaA crazy mód meg már be se bootol...sajnos ezek a módok hozzányúlnak a végén a ramokhoz,így nem jó az alkalmazásuk...
Azt hagy kérdezzem még meg,hogy elkezdtem visszacsökkenteni a feszeket,de ugye 15 féle van és gondoltam 3-asával...nade
melyik feszültség kevésségétől lehet az,hogy kiválasztom melyik oprendszer boot-oljon és átvált fekete képernyőre és nem megy tovább...? -
djyuri
őstag
válasz
darál0w #17394 üzenetére
végre valami eredmény!
mondom magamba(de lehet kihallatszott a fejemből is,mert feljött fater mit üvöltözök
)
,hogy most széthúzlak te szemét****így hát adtam neki feszt rendesen....mondom most égjél szét,ne fél év múlva a semmitől.
Van benne egy crazy mód a bios-omban...nah az nefélj..megküldte....jelentem 2,93ghz-en itt csücsülök egy időzített bombán
csak az a baj,hogy nem árulja el a program a bios-ban,hogy hogy húzta fel.
Mindesetre most megnézem elég-e a blue ray-emnek..ha nem,akkor rámegyek a csupa piros betűs tinungra..és ha azon megy,akkor elkezdem visszavenni a feszeket annyira,amin még elmegy.nah majd jelentkezek
jah egy kicsit megcsappant a tápfeszem a feszhúzástól!!! és a cpu mag feszt nem méri jól egyik program sem,mert 1,37-en áll most,de a cpu z szerint is csak 1,12-1,264 (everest 1,33)
[link] -
-
djyuri
őstag
válasz
darál0w #17391 üzenetére
mind az én 4 és mind a haver 4 ramjával egyenként kipróbáltam....ráadásul egyszer kétszer hagytam is betölteni a windows-t alap órajellel és még a driverekkel sem tudtam variálni,mert 1 giga rammal egyik driver telepítője sem indul el
Hol élünk vazze
De ez már csak érdekesség.
az az igazság,hogy annyira közel van a két tápegység egymáshoz,hogy én még mindig arra gondolok,hogy valahonnan kellene szereznem kölcsönbe egy 1KW-os tápegységet.
meg valami geil ultra ramokat....csak míg kipróbálom....de hát itt gödön? P3 forever van
Vagy lúzer laptopok....
jah de így feszemelve próbáljam ki egy modullal?
-
djyuri
őstag
válasz
darál0w #17387 üzenetére
hát ez eléggé reménytelennek tűnik.
Mindent betettem a saját feszére....alapon jó...1199-en is természetesen....de 1200-on nincs boot.
emeltem az összes létező feszültségen...logikus mennyiségeket kb természetesen....de úgysincs változás...
ezzel a fesz manualitásával annyit nyertem,hogy 5 fokkal minden melegebb és most már magától kétszer újraindul a gép bios töltéskor,ha 1199 fölé állítom és bios setup hibaüzenettel visszadob alapra,hogy próbálkozzak más nénikéjével. Így legalább nem nekem kell resetelnemés nem tudom az everest áramfelvételében mennyire hiteles,de a 11,2A-ről most 15-19A között ingadozva mér.
-
djyuri
őstag
válasz
darál0w #17385 üzenetére
ok,akkor azokat hagyom.
rendben...elvileg színezi is,tehát,ha zöld,akkor még jó,,,sárgától lenne keményebb....tehát elvileg a zöld maximumáig is mehetnék.
igen a cpu feszt és hőt azokkal....a rengeteg további feszültségről beszéltem csak...van vagy 15nah kilépek biosba...most tuning nélkül,csak manuálra teszek mindent,amit kell.
-
djyuri
őstag
válasz
darál0w #17383 üzenetére
ok...
megpróbálom...csak kicsit sok feszültség van nekem a bios-ban
A PCI-E frequency-ből van kettő,de mindig 100-on voltak eddig állítva gyárilag is.
Van alattuk egy SPP <-> MCP Ref Clock (ez auto-n van,de olyan 200 körül kezdődik..ennek mit tehetnék be,ha kell?A feszültségek kiolvasására elég az everest corporate edition és a bios voltage monitor? Mert neten sehol nem találtam meg mennyi a gyári érték.
hát,3,5 GB van most perpill,de egy darab rammal is ugyanazok a jelensége..egyenként az összes ramot kipróbáltam. De természetesen ráteszek 0,1V-ot.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
djyuri #17382 üzenetére
értem.
akkor első lépések :
pcie freki 100.
minden feszt fixálni. normal értéken. proci normal értéke a coretemp által mutatott VID.
3-3,2ghzhez bőven elég a VID érték sztm...de majd kiderül.
FSBt elkezded emelni , de ugye mivel ezzel együtt nő a ram orajel is, így azt vissza kell osztani alaporajelle, vagy alá, netán ha van tesztelt stabil eredmény, akkor addig
ha jol vettem le, akkor 4gb kingmax ramod van...így az NBnek sem árt egy kis plusz fesz...+0,1V.
és akkor lássuk bootol e.
-
djyuri
őstag
válasz
darál0w #17381 üzenetére
OK
coretemp szerint a VID:1,325V
Igen a Strikerben van. Ez lett kifejezetten a tuning célra megvéve.
Hát remélem a ramokkal nem lesz gond,mivel azokat nem szeretném húzni....csak az órajelemmel van a gond...más nem kell a programomhoz...de amúgy 800-as Kingmaxok közös nagy ramhűtéssel (így azok hűtésével se lesz gond) (de már járattam őket 850mhz-en véletlen haver gépébe,de nem volt gond.
-
djyuri
őstag
válasz
darál0w #17379 üzenetére
Csak a procit szeretném tuningolni. És ezekből is a Q6600-ot,mert az az enyém. a Q6700-et referenciának hoztam,hogy kipróbáljam mi a rossz..meg persze a többi alkatrészt is annak hoztam.
Vízzel hűtöm természetesen.
A gépbe is igen sok ventilátor van mindenfelé és a lapra is közvetlen fújva...Ha a CPU-z megfelel,akkor:
0,89-től 1,216
A 1,216 van most,ha terhelem a CPU-t.
De néha 1,204-et mutat terhelve....mikor hogy....lehet a 2-4 mag terhelésfüggő. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #17376 üzenetére
rammal probálkozz be ramos topikban...ddr2 tuning vagy nagy ramos topik. ott többet tudnak rola mondani...aztán gyere vissza, h mit ajánlottak
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17370 üzenetére
Rendben, azért megpróbálok egy kicsit alakítani rajta, hogy ne legyen ez a stand by időnként...
A ramokra valami megoldás lehet? Nem lehet, hogy pl. procim kevés hozzá, vagy valami más, esetleg hogy kis feszültségű a ramom, vagy akármi... a lap elméletileg tudja kezelni a 2000-es ramot!
-
djyuri
őstag
Üdv
Ne küldjetek el légyszíves,mert minden topcik halott,ahova eddig küldtetek.
Vannak új fejlemények,amikkel talán többre juttok Ti is.
Ma sikerült egy komplett gépet szereznem tesztalanynak az enyémhez.
És tegnap sikerült beszereznem egy Asus Striker 2 Formula lapot.Nos,amiket ma ki tudtam próbálni:
Q6600 G0, Q6700 G0
9800GTX+ , 9600GT
4 GB Kingmax 800 , 4 GB Crosair 667
márkás 650 és 720W tápok (gigabyte)
Saját lapom és haver gigabyte Ds4 (vagy Dq4..mindegy...)
és persze sok türelem és vízhűtés és stb...Elsőként ami tényként bizonyítja a CPU-k működését:
Haver gigabyte lapjába mindkét PCU 3,5Ghz-en lazán bootolja az XP-t...semmi feszemelés...csak FBS (350mhz)Nálam:
az én procim már 1200 (300mhz) FSB-n már nem bootol....(ha feszt emelek,ha nem akkor se)
haveré simán bootol biosig 375mhz-en is...és itt se emelek feszt
de egyik CPU sem bootolja 1199 (299mhz) felett az Oprendszereket...se az XP live cd-t.
Akármelyik táppal,akármelyik vga-val és rammal párosítom....és persze vinyókat is leveszem..akkor se indul be a live cd se..... 1200(300mhz)-nél még kiírja a live xp,hogy system halted....de a többinél kriksz-kraksz-al megáll...Fesz mindkét tápnál stabil....talán az én 50-esem egy picivel jobb is.
Bármi ötletet szívesen várok
köszönöm
-
Benhill
senior tag
válasz
darál0w #17371 üzenetére
c.i.a.2 333ra teszi fsb-t, es 500ra ramokat(ami ugye 1000). orajel 3ghz.
ekkor 1.2Vcore, 2.0V ram 5-5-5-15, nb 1.3V biosban.
es igy beton stabil. ugye 2.4ghz-el, es 800as ramokkal bootol be, ami winben terheleskor no, de fesz, ramok, nb marad ugyanannyi.probaltam kezzel beallitani 333fsb-t, semmi mashoz nem nyultam, ramokat auton hagytam mivel ekkor 1000mhz, amikor a cia2, idozites is maradt. es a monitor kesznlettol nem jut tovabb.
kicsit elemtem feszt hatha.....egyre tobb fesz emelgetessel tovabb jutottam, most 1.27500on nincs gond, de akkor cia2-vel miert eleg 1.2V 3ghzen? kezzel pedig 1.27500...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #17367 üzenetére
hali.
velem is előfordult már ilyen párszor....vminek néha kevés a fesz induláskor...ha egyébként nem zavar és stabil is...én nem törődnék vele...de 1-1 lépcsőfok fesz megoldhatja a problémát...vagy CPUnak vagy ramnak vagy NBnek...másnak nem kell.
CPU FSB ugy jo, ha ugyan akkora vagy kevesebb, mint CPU Vcore...
-
sestertius
őstag
oh.. ez a monitor "stand by" látom nem egyedi jelenség...
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17256 üzenetére
Üdv!
A 2000-es ramomat 1800-on tudom hajtani, tovább nem /fesz-hez nem nyúltam/.
A procinál is próbáltam módosítani kicsit, még mindig serényen kutatva a min. feszültségeket... Van egy-két számomra érthetetlen reakciója a masinának. Pl.: van, mikor gondol egyet, és nem indul el. Van, amikor egymás után akár 4-5 indítást is gond nélkül vesz, aztán meg nem - stand by. Ilyenkor reset, BIOS, nem állítok semmit(!!), csak mentés és kilépés, aztán indul is... hm...
Egyébként az 1,1V-os VID mellett /és alap CPU Core 1,17-1,21, CPU FSB 1,1/ valójában van valami "olyan", hogy melyiknek legyen nagyobb a feszültsége? A core-nak vagy az fsb-nek? Vagy legyen egyenlő?
Most core 1,2V, fsb 1,23750V, 3600MHz-nél. IBT szerint jó, hőmérséklet max 61 C.Szia!
-
csaby1984
tag
szép jó reggelt mindenkinek!
-
Benhill
senior tag
válasz
darál0w #17363 üzenetére
akkor azt mondod, h ha beallitom ugyanugy kezzel, amit ez a cia 2 hasznal, az ugy jobb? Fog is menni? Milyen hibakra gondolsz ezzel a cia2 vel kapcsolatban?
csak meg anno az mondtad, h ramokat vissza kell osztani ha tuning van, ez a cucc pedig emeli szinkronban.
1.2V-on, 3ghzen, 800as ramokkal, ha ezt kezzel allitom be biosban, meg be sem bootol.
-
Benhill
senior tag
C.I.A. 2 -t hasznal valaki tuninghoz? Csak giga lapoknal van.
Gondoltam kiprobalom mi is ez, es most 1.2Val biosban, a Q6600 3ghzen eddig 40 perce prime stabil. Everestbe 1.10V is droppol, de ugy tunik nem fagy. (kopp-kopp)
Everestbe azt figyeltem meg, hogy szinkronban van az fsb az orajellel(ugyanannyi %), a ramokat is fentebb veszi gondolom, viszont feszt nem emel.Amikor kezzel tuningoltam akkor a ramokat inkabb vissza osztottam, es az fsb, meg az orajel nem volt szinkronban. Nem is fogalkoztam vele. Lehet h talan kezzel is igy kellett volna csinalni?
Ha terhelem gepet akkor 3ghz-re kuszik az orajel, ramok pedig 1000; alapbol ha nem, akkor 2.4en ketyeg es a ramok is csak 800, a fesz az marad 1.2, valamint 2.0.
Eddig egesz jo ez a kis c.i.a.2
darál0w, meg a tobbiek, mit gondoltok errol?
-
darál0w
Jómunkásember
-
NOD
senior tag
Sziasztok, két kérdésem lenne.
1. Most e8400em van ennek a szorzoja 9, de látom hogy sokan inkább 8 vagy 8,5ös szorzoval nagyobb fsbvel huzzák inkább a procit. Ennek van valami elönye hátránya?
2.Most egy kingston hyperx 1066os ramom van cl5ös gyárilag. Ha ezt huzni szeretném a késöbbiekben akkor a mhz kéne emelnem vagy inkább az idözítést hogy gyorsabb legyen? (föleg játékra használom) -
csaby1984
tag
Hello,
lenne egy kérdésem szeretném a procim egy kicsit húzni! ezt mivel lehet elérni bios vagy valami program kell hozzá?
előre is köszönöm, -
darál0w
Jómunkásember
válasz
csucsbicep #17336 üzenetére
nem ugyan ezeket írtam le?
minek ismételsz?
-
-
Keksz03
senior tag
cpu 300on ram 500on van
de ezt is írtam feljebb
-
Keksz03
senior tag
kicsit próbálkoztam még 1,2V-on 300FSBvel 10,5ös szorzó azaz 3150MHz simán 60on tartotta a gyári hűtő és nem is fagyott semmi kékhalál, úgyh amíg nem lesz új hűtő addig ezen pörgetem
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest