Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manson19
csendes tag
válasz
darál0w #14796 üzenetére
Szia! Nem volt túl eredményes a tegnapi tuning!!!
először felhúztam 2.4 ig ott elment normálisan,de terhelés alatt, már ott 52°-os volt a proci!
Utána felvittem 2.8-ra, ott nem nagyon tesztelgettem, mert feszültségre azt írta, hogy 1.39, valszeg azért mert auto-n volt, ja és az everestben meg azt írta, hogy a burkolatba behatolás történt: igen
Meg lejjebb néha megjelent hogy mennyi áramerősség van a procin!
Levittem 2.5-re, ott terhelésen 55° fok volt és az volt a legidegesítőbb, hogy 3D Mark vantage-ban kevesebbet mért mint 2.0 án!!!
Mit ronthattam el, vagy mi lehet a gond? -
kriszbon
őstag
válasz
darál0w #14796 üzenetére
Fúúú mindkét fronton árúló vagy, én saját célra Ájemdé procit nem vennék az biztos(vga más tészta). Az első és utolsó Amd procim amit használtam is egy 286-os 16MHz-es volt.
Viszont eladásra(ha ez elmegy) lehet bevállalok egyet (ami itt volt cikk a skót ajánlat címmel).
Majd azért a teszteket megnézem én is. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
kriszbon #14795 üzenetére
mivel intel lap, hát nvidia VGAt tartsd meg
el fogsz szorakozni vele
eladtam a lapomat meg a quadot és vettem helyette AMDt
620as athlon, amiben van L3
...szal phenom...olcsoé
kerestem ugy 10kt a cserén, a teljesítmény meg nemhogy esett...még nőtt is, de ez titok
teszteket majd tolok fel logoutba...épp most fejeztem be...holnap írok, meg grafikonozok majd
-
kriszbon
őstag
válasz
darál0w #14794 üzenetére
Ááá nem magamnak lesz, főleg így hogy 3.5 felett már nagyon kéri a feszt(pedig gondolkodtam a cserén mielőtt megjött). Fogyasztásra meg kb ott van ennyin mint az 5200-as. Pont úgy viselkedik mint az hogy ettől kezdve nagyon kellene a fesz neki, mert 1.36v-on még nem stabil 3.8Ghz-en. Mondjuk nem is igen melegszik mert 53 fok csak. Ja a Vid az nagyon magas 1.275v.
Megy el mert kell egy kis lé, így vettem lapot is G-S2L na meg lett egy ház ratyi táppal, mert ram/Vga/winyó/Dvd volt. Vga választék most van Galaxy 8600GT, Sapphire 2600XT, Sapphire 4670 GDDR4 még nem döntöttem mit tartok meg.
Mire cseréltél most? -
kriszbon
őstag
Halihó! Nekem is segít valaki hogy mit csináljak az E3300-as procimmal hogy alapfesszel ne csak 3.5-öt menjen? Má megint belenyúltam a sz@rba mint az 5200-as procimmal, mert ez is egy fostalicska.
Mod. Csak költői beszólás volt! -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Overclocked #14789 üzenetére
milyen leírásban?
az AM3 az AM2 és AM2+ kompatibilis...amennyiben a BIOS is támogatja, megy benne az adott processzor.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Overclocked #14784 üzenetére
általában le vannak korlátozva vmennyire a servereken az FPSek...
(#14786) Overclocked EC AMDnél olyan, mint intelnél az FSB
mind1...
a BE az meg a Black Edition procik rövidítése.
-
zalman90
őstag
válasz
Overclocked #14784 üzenetére
az érdekes , sokkal gyengébb karival is megvan 250 fps , nekem maxon is kiakad 250
persze amig nem volt 4ghz en a procim , erős proci limitem volt , és alig volt fps , meg a 3dmark pontszám is 5000 -rel keevsebb volt!
-
bulgesz
tag
válasz
darál0w #14766 üzenetére
Helló!
a memória:
Kingston 2GB 1066MHz DDR2 HyperX (KHX8500D2K2/2G) memória (2x1GB kit)a processzor egy 45nm-es e8400-as Core 2 Duo (Wolfdale)
nagyon szépen köszönöm amúgy az eddigi segítségedet is!
akkor várom a tanácsokat a továbbiakkal kapcsolatban
a fent belinkelt képekhez képest annyi a változás,hogy az LLC-t enabledre állítottam!
-
erdomester2
tag
Az Orthosnak mennyi ideig kell menni? Másfél óra után állítottam le, hogy 8k 1024k stb test passed.
A biosban lehet még állítani a ram frekit (100 v 133) és a CAS Latency-t (ez mi?): 2 v 2.5-re. Most 1,8-ra húztam fel, meglátjuk működik-e. Gondolom nem igazán eredményezhetett ez teljesítménynövekedést tekintve, hogy celeron.. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Overclocked #14770 üzenetére
ez meg a support list
helyedben vmi BEs procit vennék, mert az ECt nemtom meddig lehet emelni a lapodban...
x2 550BE, x3 720BE és felfele..
-
zalman90
őstag
mekkora fsb felett kell + feszt adni az fsb nek?
Overclocked: milyen grafon nem akad ki a 250 fps cod4 be?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Overclocked #14768 üzenetére
cpu support listben elvileg az össze AMD proci támogatva van...mire használod a gépet?
-
Overclocked
tag
Blaze71!
Milyen CPU-t vegyek az alaplapomba az Athlon x2 6000+ helyett hogy ne legyen CPU limitem EN9800Gx2-nél?
Lapom: Asrock AliveDual eSata2
A válaszodat előre is köszönöm!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bulgesz #14761 üzenetére
ezért kérdeztem, h blend vagy Small FFT...a belnd nem csak a procit teszteli, hanem a ramot is...az IBT azért fut le, mert a proci stabil. azt hagyhatod is....a ramodat kell belőni....
mennyin megy most? és milyen is a procid? ha 45nmes, akkor 1.3625V a határ ameddig elmehetsz...ne nagyon kínálgasd 1.4Vokkal...(#14762) bulgesz itt most látom is, ha a ramjaid 5-5-5-18ban mennek 1066on 2.1Val. milyen ramok ezek és mennyi van belőle?
-
bulgesz
tag
válasz
darál0w #14732 üzenetére
nos emeltem az fsb feszt és a cpu voltage-ot (a cpu voltage 1,3-on volt és úgy 0,6v-al lehet állítgatni,de én rögtön 1,4V-re állítottam,nem tudom így gondoltad e) lefuttattam a prime95-öt,ugyanaz! kb 59perc után a már belinkelt és említett hibát kapom! utánna vissza állítottam a fesz-eket teljesen alapra,úgy ahogyan anno lefutott az IBT max stress-en,ez most is megtörtént,ám a prime95 1 óra után megint ugyanazt a hibát írta! mi a f*ne van már vele?
a prime95-ben mindig a blend tesztet futtattam
az megfigyeltem amúgy,hogy amikor 1,4V-ra állítottam a cpu voltage-ot,akkor kb 5-10 fokkal megnőtt a proci hőmérséklete
és a prime95-ben van amikor az első és van amikor a másik "felére" ír ki hibát
-
rvn_10
senior tag
válasz
erdomester2 #14759 üzenetére
A memória órajelét az fsb határozza meg. Mint láthatod az fsb 102 és igy már a memória is 102 mhzen üzemel.
-
erdomester2
tag
Sziasztok,
bnőméknél van egy régi 1,7es Celeron 2*256 noname rammal, több nem is fontos.
Gondoltam kipróbálom a tuningot, felnyomtam a 100-as fsb-t 102-re (jó vicc, tudom). Ez ugye hatással van a ram frekijére is, de mit is kéne keresnem? Nem teszteltem ekkora hihetetlen terhelés növekedést, egyelőre megy a gépBecsatolok a cpu-zből pár linket, segítsetek magyarázni, értelmezni kérlek
Jól látom, hogy két különböző memória van? A memó szorzója a CAS latency, vagy mi? Ha lehetne, mit és hogyan kellene állítani?
Mi az a rated FSB? (CPU ablak)
Köszi
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Manson19 #14748 üzenetére
ha nagyjábol megy, akkor csak írok pár gyors értéket, amit ne nagyon lépj át
elkezded emelni az FSBt azzal nő a ram orajele is. FSB*ramszorzo = ramorajel. ezt mindig ugy oszd vissza, h a gyári érték alatt maradjon, aztán azt is lehet tuningolni, ha már a proci stabil
ramoknak is adhatsz+ feszt, vszínű azért indulgat ujra, mert keveslik a feszt. 2.1-2.2V 24/7re.
procinak 24/7re 1.5V mehet, de gyári hűtővel még az is sok neki...a gyárto 61°C adott meg max hőmérsékletnek. na ezt nem szabad átlépned.
ha beállítottad a kívánt értéket, akkor teszteld le a procit IBTvel. hőt figyeld.itt egy kis teszt...3200mhz 1.3Von
-
Manson19
csendes tag
válasz
darál0w #14747 üzenetére
Naggyából igen!
Már húztam a procit egy másik lappal csak az volt mindig a problémám, hogy mikor húzom, akkor a Ramnak is ment feljebb a frekie, így azt mindig vissza kellett venni és olyankor ha újraindítottam a gépet, akkor mindig kikapcsolt, mjajd be, majd megint ki és után a indult el!
Szal azért is kérek inkább segítséget, hogy ne vágjak haza semmit!!! -
Manson19
csendes tag
Naggyából igen!
Már húztam a procit egy másik lappal csak az volt mindig a problémám, hogy mikor húzom, akkor a Ramnak is ment feljebb a frekie, így azt mindig vissza kellett venni és olyankor ha újraindítottam a gépet, akkor mindig kikapcsolt, mjajd be, majd megint ki és után a indult el!
Szal azért is kérek inkább segítséget, hogy ne vágjak haza semmit!!! -
Manson19
csendes tag
Sziasztok!!!
Van egy Intel Core 2 Duo E4400-as procim, GIGABYTE EP41-UD3L lappal!
Tudnátok nekem segíteni, hogy gyári hútővel meddig tudom húzni a procit, anélkül, hogy gond legyen?! 2*1GB 800MHz CSX ram van benne, meg van még 2 samsung 1GB 800MHz.es RAMOM is, de nem működnek együttElőre is köszönöm!!!
-
Sanya200
csendes tag
Sziasztok lenne egy gyors kérdésem van egy athlon x2 7750 Black Edition procim és mellé egy giga790x-ud3p lap és 3gb kingmax memória. Azt szeretném kérdezni hogy miért nem lehet bekapcsolni az AAC-t biosba korábban be lehetett de azóta frissítettem a bios-t ha alapórajelnél bekapcsolom nem csinál semmit restart után ki van kapcsolva ha tuningolok és úgy kapcsolom be akkor pedig behal az egész és csak bios nullázás segít, a bios frissítés lehet az oka vagy valami más?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
animatrix11 #14742 üzenetére
akkor várd ki a sorod
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
animatrix11 #14736 üzenetére
ez a te topikod.
-
animatrix11
őstag
Üdv
Esetleg tudtok segíteni, szeretnék váltani i5re kinéztem két x58as lapot (most x38 van nem nagyon akarom lejjebb adni) találtam is kettőt ami megfizethető árban van számomra: EVGA X58 SLI Micro, XFX X58i XT EDITION s1366 mennyire jók ezek a lapok, mindenketten a nem annyira ismert márkába tartoznak, az evga-ról csak jót hallottam (kicsit zavar a micro atx) xfxről viszont semmit nem tudok, tuning fontos!
-
kangoo
tag
Most lehet hogy őrületes ostobaságot kérdezek (mivel szikrányi tapasztalatom sincs a témában), de egy C2D E6320-ast meg lehet hajtani "pusztán szoftveren is", minden egyéb babrálás és költség nélkül, valamennyire?
-
bulgesz
tag
válasz
darál0w #14511 üzenetére
helló!megcsináltam amit mondtál az LLC-t enabledre állítottam így megszünt a fesz ingadozás meg az újraindítási gondok (bár csak néhányszor kapcsoltam ki és be azóta a gépet...) és a north bridge feszt 1.3-ról 1.2V-ra vettem le és ahogy mondtad elindítottam a prime95-öt az eredmény lent látható! mit tegyek? mi a hiba? az IBT max stress-en ha emlékszel még a hozzászólásomra 12x lefutott hiba nélkül mielőtt a fent leírt két dolgot (llc,north bridge fesz) át nem állítottam,azóta nem néztem)
-
Blaze71
őstag
Valahol ott kell lennie, ahol a procinak is tudsz feszt adni. Azon a lapon keresd, ahol megtaláltad a memória visszaosztására a menüt, valamint ahol az FSB-t emelted.
Kop8! Ja, kérem, az teljesen más. Be kéne tenni egyszer a gépet a frigóba.
Satis! Ezek szerint a 790-es deszkákban elérhető a 300 MHz-es EC.
-
Satis
tag
válasz
darál0w #14691 üzenetére
Rendben, köszi szépen!
Én is próbálgatom, csak tényleg nem tudom, hogy mire adjak feszt ha az NB emelése miatt nem indul a gép? NorthBridge Volt control vagy CPU NB VID control? Mindegyik van nekem és mindegyik hasonló feszültségen van alapbeállításon. Nem akarok véletlenül felesleges dologra plusz feszt. adni.
Mellesleg tegnap sikerült 300-ra bírni a referenciát és még hőhatáron belül maradt a CPU, 3.6Ghz mellett. -
kop8
őstag
válasz
Blaze71 #14704 üzenetére
Ezt jeges vízhűtésel csináltam ma.
És nekem alapon 1,325Volton megy a proci.
Everest memóriasebességteszet nem csináltam mert nem az volt a célom hogy mit megy a memória, hanem a procit néztem mit tud
.
Minden alap feszen ment kivéve a procit és memóriát, NB, SB, HT fesz emelésre sem ment tööbet. -
Blaze71
őstag
Ja, ha csak ennyit akarsz rajta húzni, akkor ne állítsd át 3,33-ra, hanem tedd nyugodtan 4-re. Csak adj a memóriának feszt, azt szereti. Nem fog 2,0 V-tól sem melegedni, sem leégni. Ne félj tőle. Amúgy azért a helyedben és a 3 GHz-et céloztam volna meg, mert ezt a 10%-ot nem nagyon fogod észrevenni.
Boki1982! Bocs, nem ismerem az ASRock Inteles lapjait. Már a számozásba belekeveredtem, amit az ASUS-tól örökölt.
Sokkal jobban szeretem, ha a típusszám adja a Chip típusát is. Egyébként ettől függetlenül még igaz, amiket leírtam, így hasonlót keress a BIOS-ban.
-
Mach5
aktív tag
válasz
Blaze71 #14715 üzenetére
De ha lejebb veszem a ramot és húzom a procit, akkor a ramom kb 730mhz környékén lesz, mivel 2.5ghzről 2.8ghzre szeretném húzni a processzoromat. Ramot meg nem szerettem volna 896on járatni hátha nem bírja, de a 730kb. az meg kevés. Olyan 800 környékére valahogy nem lehet kihozni?Se processzornál se ramnál nem állítok feszt, mivel ezt még alapbeállításokkal is bírnia kéne. Amúgy ha húzom a processzort netalántán a ramot akkor csak fagyások lépnek elő nem? Nem fog meghalni vagy valami ettől a kis tuningtól igaz? Ha meg fagyás van akkor úgy is vissza állítanám kisebbre vagy alapra.
-
Blaze71
őstag
válasz
Boki1982 #14713 üzenetére
NEM!
Ezért írtam, hogy osszd vissza a memóriát. Azt ne kérdezd, hogy hol találod a BIOS-ban, mert hála az égnek nem volt még G31-es ASRock lapom, de valahol biztosan lehet állítani. Ha most az FSB-d 200 MHz, akkor valami olyan memória beállítást keress, ami 4x200, aza 800 MHz-re utal. Na, ezt állítsd át 3,33x200-ra és így már 667 MHz-et kapsz. Ha ezután elkezded emelni az FSB-t, akkor a 3,33 marad, csak a 200 mászik el vele és mindjár nem 1066 MHz-en fog menni a memóriád, hanem csak 880-920 MHz közt. A kingmax modulok meg ennyivel még szépen elboldogulnak, csak meg kell őket kissé feszelni. A 2,0-2,1 közötti feszültség még messze nem sok. Nekem mentek már tartósan 2,3 V-on is. Igaz, hogy akkor bírták az 1050 Mhz-et is, de felesleges kíntatni őket, jobb a békesség.
Na, látom Mach5 megtalálta amire Neked is szükséged van. Mivel neki is G31-es lapja van, csak Giga, valószínüleg ugyan azt kell megkeresned. Hajrá...
Mach5! Értelemszerűen tedd át auto-ról 3,33-ra, így fog alapórajel mellett 667 MHz-en menni. Aztán kezdheted emelni az FSB-t, de a memóriának Te is adhatsz nyugodtan 2,0-2,1 V-ot és akkor nem fogja a memória miatt eldobni magát.
-
Boki1982
csendes tag
Sziasztok
Érdeklődnék, hogy vettem pár alkatrészt:
Asrock P5B-DE: max 1333FSB; DDR2 800/667533
E3300 Celeron proci 2,5GHz/800 (12,5*200MHz)
Kingmax 2GB/800Lehetséges-e hogy felhúzzam 12,5*266MHz=3325MHz-re(tehát ez ugye 1066FSB), de ugye a memória csak 800ig megy? Attól mégmegtehetem?
-
Mach5
aktív tag
Hellotok! INTEL E5200 2.5ghz procimat szerettem volna tuningolni, tudom is, hogy kell csak az a baj, hogy ramnak a mhze is megy feljebb, azt, hogy lehet beállítani, hogy ram az ne menjen feljebb? vagy ha nem lehet akkor legalább azt, hogy kisebb legyen. Ha alaplap fontos akkor Gigabyte G31M-ES2C
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Blaze71 #14706 üzenetére
azért az az 1.4V sem kevés
Q8200nél nálam az a határ pedig az is 45nmes...
most tesztelek egy gyors 24/7es beállítást., aztán holnap nekiülök, megnézni, h mit tud...de még az is lehet, h ma este...a c'n'qnak meg utánajárok...
minek az a 790?
nem elég az a 294es EC?
vagy csak a kíváncsiság...
-
Blaze71
őstag
válasz
darál0w #14705 üzenetére
Én addig, amig nincs meg a hűtő, addig nem feszelem meg, marad 1,4 V-on. Ha már van egy ilyen jó procim, nem akarom szénné feszelni. Inkább vigyázok rá. Ha lesz egy kis pénzem, akkor lehet, hogy beruházok egy 790-es deszkára, az UD3-at meg elküldöm nyugdíjba, netes gépnek. Nem lenne hülyeség a 3 gép, mert így én vagyok az, aki hol az egyikhez, hol a másikhoz ül, ha éppen nem használja a fiam, vagy a nejem.
-
-
Blaze71
őstag
Szép eredmény. Már és is szemezgettem ezzel a 790-es deszkával. Lehet vennem kellene egyet. Még soha sem sikerült elérnem a 300 MHz-es EC-t, igaz még soha sem kapott a proci 1,45 V-nál több feszt. A 620-as meg csak 1,4 kapott. Majd ha lesz egy jobb hűtőm, azért megpróbálom. NB, SB, HT mennyi feszt kapott? Dobhatnál egy Everest memóriasebességteszt eredményt is, csak úgy kiváncsiságból megnézném.
-
kop8
őstag
Egy eredmény:
[link] -
darál0w
Jómunkásember
válasz
erdomester2 #14701 üzenetére
pedig ez így van.
van OEM és BOX. oem a tálcás...hűtő és doboz nélkül. a BOX meg egyértelmű
szvsz akkor is gáz, h belerakják...mivan ha 2 külön helyre menne a cucc....idioták..
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini PC
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Le Mans Ultimate
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Nők, nőügyek (18+)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Lightyear - befektetési app
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Prime H370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 BitFenix 550W
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Új, csak kipróbált Philips 41,5" / 105.5cm 4K OLED 138Hz 98% DCI-P3 0.1ms
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest