- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dapro
senior tag
Üdv.
Mennyi a megengedhető hőfok tuningolt processzor esetében?
E5200 (2.5ghz) @ 3.33ghz.
Most 70 fok terhelten INTELBURN tesztel ami állítólag 25fokkal tovább fűti mint a prime.
idle 52 kb.
Hűtő narancssárga toronyhűtő amit itt PHn szereztem be. Valami beklin vagy mi.szerk:
Ja és még húznám tovább, így is még csak alapfeszen van. -
Dapro
senior tag
-
Dapro
senior tag
válasz
krammerka #14433 üzenetére
Helló.
Lefuttattam a ramtest-et ahogy javasolva lett. Nem talált hibát.
Lefutattam a prime-ot small fft-n és nemtudom mikor, olyan háromnegyed-1 őra után kékhalált kaptam. Multkor ugyanez volt orthossal is. háromnegyed óra után kékhalál.
Krammerka. a memory multiplier nem 2, hanem 2.4 vagy mennyi. A lényeg, hogy pont 800 legyenElírtam, bocsi
A feszt akkor meg leveszem róla.
Amúgy amikor visszraktam 3.2ghz-re (320x10) akkor is háromnegyed óra után kékhalál.
Most 333x10 és 1.36v-n van. rakjam feljebb?Köszi
u.i.: krammerka igazad volt
-
Dapro
senior tag
válasz
darál0w #14426 üzenetére
Visszaraktam 3.2ghz-re 1.3v -al. A képen nem ennyi v-t ír ki. nemtudom miért. Az orthos hibázott 40akárhány perc után.
Most akkor felrakom megint 333x10-re 1.36v -al.
És prime small fft teszt megy rá.
Viszont a ramra milyen tesztet eresszek rá? melyik progi és melyik beállítás? És ha mégis az a ludas akkor mivan? feszt kell emelni neki? -
Dapro
senior tag
válasz
krammerka #14411 üzenetére
Szia.
Mit értesz az alatt, hogy a névleges órajel alatt járatom? Nem afölött?
Ha a proci hibás akkor miért ram stressznél hibázik?
Amúgy ha például 4ghz-re valahogy sikerül beállítanom és nem hibázik az orthos 1 óra alatt akkor az nem lenne stabil?
Olyankor mi történik, ha például én most így használom a gépet mondjuk napi 10 órát egy héten? Leég? Vagy mi baja lehet? És ha leég akkor csak a proci száll el vagy jó eséllyel rántja magával pl az alaplapot is? Mert ha csak a proci akkor lehet kockáztatok, hiszen így a battlefield 2 bad company high-on elfut, 1680x1050-ben.Aminek nagyon örülök.
Amúgy hogyan állítsam be 3.2-re ? mármint ?x? és hány volt stb.Tudom, hogy sok kérdés, de köszönöm a választ előre is
-
Dapro
senior tag
Na üdv.
Szóval megint:
Lapom p31-ds3l
Procim E2220Jelenlegi beállítás:
333x10
A Memory multiplier az 2-n van, hogy 800 legyen. Mert 800mhz es a memóriám
Pci 100-on.
Vcore 1.36v.
Memóriának adtam +0.02-t.Intelburn test végigment.
Prime elmegy sokáig, nem volt türelmem 24 órát járatni, kb fél órát ment.
orthos hibázott, aztán nyomtam orthosban csak cpu tesztet az sokáig elment, majd arra gyanakodtam, hogy akkor ram lesz a baj. nyomtam csak ram tesztet orthosban és hibázott is elég gyorsan (pár perc)Hogy tudom megoldani, hogy ne hibázzon és stabil legyen?
A biosban konkrét feszt nem láttam h lehet állítani csak olyant, hogy +0.01... +0.02... egészen +0.05-ig ami már pirosan villog? Most 0.02 van megadva. Mit tegyek?A másik kérdésem az, hogy ennél feljebb húzhatom? És ha igen meddig?
A harmadik az, hogy mi a jobb? Alacsony fsb és magas szorzó vagy fordítva?
Összegezve, most 2.4ghz proci 3.33on fut. és stabilnak tűnik, így használom.
Köszönöm a segítséget, ha kapok előre is -
Dapro
senior tag
Helló.
Szóval a mostani beállításaim:GA-P31-DS3L lap
E2220 proci333x11
1.35v
pci fre. - 100
system memory multiplier spd - 2 (így 800)orthos 1 hibát ir ki kb 2 perc után.
mi lehet a baj?
1.3v óta próbálom és mindig hibázik, de most legalább nem fagy ki. Kevés az 1.35v neki?
vagy hiányzik valami? ez a legmagasabb beállítás eddig amin elindul.
így 2.4ghz ről 3329.86-ra raktam. hőmérséklet is jó. 50fok körül. mi lehet a baj?amugy 3.2nél találtam egy stabilt. itt az orthos sokáig ment csak reseteltem és utána csinaltam a képet, a képen meg az orthos épp idle....
[link]
vajon meddig mehetek fel?
Az orthos amúgy miért ír ki 3996mhz-et? nem is annyin van. meg a prime is annyit ir -
Dapro
senior tag
válasz
rvn_10 #14351 üzenetére
Jelenleg 250x12-n megy. így stabilnak tűnik. 266x12-t próbáltam de akkor már bios recovery-t nyomott egy reset után magának.
A fesz auton van. 1.2 körül osztja ki magának. Nem tudom h lehet e auton hagyni vagy sem de igy fel ora orthos teszt utan stabilnak tunik. hőmérséklet sem megy 55 fok fole. nem tuningolva 35 fole nem megy.
-
Dapro
senior tag
Sziasztok. Megvan az új alaplapom. Szeretném, most kérni a hozzáértő személyeket, hogy aki ráér az segítsen nekem ma beállítani a cpu tuningot esetleg ram tuningot.
Jelenleg egy olyan probléma is fent áll, hogy valamiért a cpu-m szerintem le van korlátozva ebben az új lapban. 3dmark06-t futattam, hogy lássam, gyorsabb-e az új lapban a gép de kevesebb pontot kaptam. a proci pontjai jóval kevesebbek voltak.
Információk a gépemről még egyszer: [link]
Ha lehetséges akkor azt kérném, hogy a szakértő aki segítene felhúzni a processzort, esetleg a ramokat (vagy hogy MSI Afterburnerben akár egy pici tuningnál is miért hibázik a videókártyám) kérem, hogy vegyen fel msn-re. Szeretném még ma befejezni a tuningolást és elérni valamilyen eredményt.
MSN címem: unn4m3d@freemail.hu
-
Dapro
senior tag
válasz
rvn_10 #14195 üzenetére
Rendben akkor elfelejtem az SLI-t egyenlőre. Viszont az még mindig érdekelne, hogy mennyire dobná meg a gépet ha feltuningolnám a 2.4es E2220 procit 3-3.2 ghz-re (ami még stabil) Igazából AVP-t már LOW-ban játszom mert medium is akad. Szóval valamihez had tudjak viszonyítani, hogy milyen szintű lenne a javulás, ezért kérdezem. Köszönöm.
Sorry, hogy spamolom a topikot, igérem ON topikká váltok ha meglesz a lap -
Dapro
senior tag
válasz
darál0w #14189 üzenetére
Pedig ez az lc power eddig jól teljesített
procit se tudok huzni ezzel?
Közben beleástam magam az SLI tudományába és azt bogóztam ki, hogy két ugyanolyan kártya kell hozzá tutira? Még a gyártónak is uannak kell lennie? Ez igaz?
u.i:
Még annyi kérdésem van, hogy ha pl egy giga alaplapot veszek amit pl te is (darál0w) ajánlottál és sikerül felhúznom ezt az e2220 -as procit pl 3.2ghz re akkor milyen mértékben változik a gépem gyorsasága? Pl ha most mediumon akad egy játék (pl AVP) akkor elfogja bírni high-on? Vagy ilyenről ne is álmodjak? Vagy valami összehasonlítási alapot tudtok mondani? Hogy átgondoljam, hogy megéri e most 9000 forintért az alaplap (ep31-ds3l -est annyiért tudnék szerezni most)Mostani konfigom még egyszer:
inno3d 9600gt
e2220+narancssárga hűtő EKL(közben beszereztem)
2gb ddr2 800mhz ram kingmax. -
Dapro
senior tag
válasz
darál0w #14182 üzenetére
tápom egy LC POWER LC6550. 550W.
Procit meg pont kapóra jönne h felhúznám és akkor talán eltolja az SLI-t.Szerk:
Még annyi kérdésem van, hogy ha pl egy giga alaplapot veszek amit pl te is (darál0w) ajánlottál és sikerül felhúznom ezt az e2220 -as procit pl 3.2ghz re akkor milyen mértékben változik a gépem gyorsasága? Pl ha most mediumon akad egy játék (pl AVP) akkor elfogja bírni high-on? Vagy ilyenről ne is álmodjak? Vagy valami összehasonlítási alapot tudtok mondani? Hogy átgondoljam, hogy megéri e most 9000 forintért az alaplap (ep31-ds3l -est annyiért tudnék szerezni most)Mostani konfigom még egyszer:
inno3d 9600gt
e2220+narancssárga hűtő EKL(közben beszereztem)
2gb ddr2 800mhz ram kingmax. -
Dapro
senior tag
válasz
darál0w #14175 üzenetére
Igen csak közben rájöttem, hogy hamarosan lehet bekell újítanom egy SLI-be. (olcsóbb lap és veszek még egy 9600osat) így talán jó lesz a gépem a high játékokhoz is. Sajnos most elég gagyin futnak a gammák. Bár szerintem ez az e2220 procim veti vissza a legjobban a teljesítményt, nincs pénzem egy 30k-s procira így ezt felhuzom 3ghz max 3.5ghz (ahogy itt már mondták hogy kb eddig lehet, 24/7 re.) és mellé egy SLI. akkor talán jó is lenne. Most találtam ezt az asus lapot, 3000 forint. az IDE sajnos nem jó rajta de talán betudok szerezni egy átalakítót. Ráadásul SLI is van rajta szóval később jöhet bele a másik kari esetleg azonnal egy másik. (van itthon még gép ami hasznalaton kivuli, HA támogatja). Ezért kérdeztem, hogy ezzel is tudok e húzni rajta.
-
Dapro
senior tag
Helló. Valaki egy gyors választ légyszi, hogy megéri-e Asus P5NSLI alaplapot vennem? Az IDE nemjó rajta aszondja de a sata igen. A kérdésem, hogy ezzel jól lehet tuningolni? És az SLI miatt is veszem szóval (én nagyon nem értek hozza es tudom h nem ez a topik, csak itt gyorsabb
szerintetek egy jó arra is? Köszönöm.
-
Dapro
senior tag
válasz
krammerka #13958 üzenetére
Rendben, az alaplap beszerzés akkor már tervben is van.
Viszont másik procit nem tudok beszerezni arra már nincs keret jelenleg.
E2220 ahogy nézem ugyanolyan mint az E3200. Nem sok különbséget látok, bár nem értek hozzá, ugyanugy 1mb l2 cache és 2.4ghz. Ebből mennyit tudnék kihozni STABILan? Mármint az e2220-ból.
Viszont a 4ghz es tuninghoz grat. elég faszán hangzikValaki megmondja addig, hogy a ramokat, hogyan tudom húzni vagy az fsb-t? kipróbálnám
Köszönöm. -
Dapro
senior tag
válasz
darál0w #13954 üzenetére
darál0w még ittvagy? Mert akkor mond el kérlek, hogyan és mit kell tennem, hogy fehúzzam a ramokat és az fsb-t. Mert akkor megcsinálom. Meg, hogy mit kell figyelni. És mi van ha nem indul tőle?
Az 56 fok az sztressz alatt van.
Ebben a pillanatban amúgy 35 fokos. Csak az msn és a firefox megy.
Ha bekapcsolom a játékot akkor megy fel addig.u.i.: Ha most felhuzzuk egy jobb szintre az fsb-t meg a ramokat meg amit lehet, és ha veszek egy másik alaplapot akkor ujrakell mindent? Vagy ugymarad? És akkor elég csak a cpu-t huzni?
Esetleg a EP31 DS3L, G31 ES2L/ES2C alaplapok mellé tudtok még mondani másikat amit akár itt a hardveraprón is megtalálok? mert ezek közül nincs
Köszönöm.
-
Dapro
senior tag
-
Dapro
senior tag
válasz
bobalazs #13943 üzenetére
Ezt nekem mondod?
Nem álltam én neki semminek. Ez magától ilyen.Szerintem mióta megvettem ilyen. Mit tegyek, hogy ne ilyen legyen?
Akárhányszor tesztelen vagy játszok, ilyen. Vegyek rá hűtőt, a procira ? A narancssárga jó? Vagy micsináljak? Lehet, hogy ezért lassú a gépem a játékoknál?
Összehasonlításképp:
Tesómnak a konfigja:
picit jobb alaplap (pár ezerrel kb)
2gb ram ugyanugy
3ghz dualcore amd proci
9800gt 1gb.Enyém
945pl neo alaplap
2gb ram ugyanugy
2.4ghz dualcore intel
9600gt 512mbÉs az alien Vs predator (az uj) az nála HIGH ban megy, nálam LOW-ban és lassú...
-
Dapro
senior tag
válasz
darál0w #13906 üzenetére
Na ittvagyok. Sajnálom sok dolgom volt ma. Holnap nem is leszek szerintem. Vagy nagyon későn este
Akkor elmondod, hogy mit is húzzunk most és mit csináljak? Mivel a cpu-t nem tudjuk így gondolom akkor ramot húzunk vagy valamit
Miközben leírod (vagy valaki más aki tudja még) leszedem a progikat gyorsan
-
Dapro
senior tag
válasz
darál0w #13902 üzenetére
Na jó. Megnéztem és proci húzást nem láttam sehol én sem
Most igazán szomorú lettem, azt hittem lesz esélyem jobbá tenni a gépet egy picit, hátha elfutnak a játékok jobban
Milyen alaplapot lenne érdemes barterolnom a hardveraprón, hogy tudjak jól tuningolni?
Olyan lap érdekelne ami olcsó kategóriás, de mégis valamilyen szinten jó.945pl neo - ez a mostani alaplapom. Kb 5.000 HUF-ot ér.
Szóval olyan 10k-s alaplapok érdekelnének kb. azaz 5k-ból megúszom
(sajnos most szar a helyzetem -nuku meló- így nem tudok beújítani valami faszát.)Tudsz ajánlani valamit, darál0w, mivel úgy látom te tudod miről beszélsz itt
A progikat beszerzem addig és akkor holnap majd húzzuk a többit a procin kívül.
Köszi addig is, jóéjt.
-
Dapro
senior tag
válasz
darál0w #13898 üzenetére
ez a hűtőt néztem ki. szép és jó
állítólag.
Szerinted?
Ezzel biztos hűvösebb lenne.
Pill közben akkor megkeresem hátha megtalálom a cuccot.
Esetleg ha van kedved és akarsz akkor vegyél fel msn-en.
unn4m3d@freemail.hu
Bár így a többiek nem tudnak okulni az esetemből, hogy hogyan is kell ezt csinálni. (Ez az ami a fórumok lényege szerintem)"így annyit tudunk tenni, h emeljük az FSBt ramokat pedig "visszaosztjuk" és közben nézzük a hőt és a feszt."
Ez jól hangzik és én benne vagyok
Közben milyen programmal kell figyelni a hőt és a feszt meg, hogy mennyivel lett jobb?
És köszönöm a segítségedet, akkor majd holnap.
-
Dapro
senior tag
válasz
darál0w #13895 üzenetére
Az e2220 as proci gyárija. kb 3 hónapja van meg vagy kevesebb és a cooler az kibontatlan volt. a proci hasznalt volt persze.
Esetleg, hol kell keresnem a proci fesz állítási lehetőséget? Vagy milyen név alatt( angolul ugyertem)
Vagy kapható valami olcsóbb cooler ami jó is? ÉS akkor már lehetne húzni ? (ha meglesz a fesz dolog)
-
Dapro
senior tag
Sziasztok. Mivel ez egy ilyen "szájbarágósan" típusú fórum, úgyérzem ez a legjobb hely a kérdésemnek
"Tuningban" iszonyat kezdő vagyok, nem is akarok profi lenni, de azért jó lenne ha értenék hozzá egy picit
Szóval, a kérdés az, hogy a következő konfigomat meddig lehetne tuningolni? Minden alapon van most.
Először is a konfigom:-Alaplap MSI 945PL Neo (MS-7236 v2.2)
-PCI Express 1.0 x16: nVIDIA GeForce 9600 GT 512MB (p545)
-SAMSUNG SP2014N (200 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
-Oaztor"6N160R0" (152 GB, IDE)
-ST380013AS (80 GB, 7200 RPM, SATA)
-Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2220 @ 2.40GHz
-Kingmax KLDE88F-B8KU5 2 GB DDR2-800 DDR2
-LC Power Silent Giant 550W táp
(A vinyókat nemtudom miért írom le, hátha kell valamihez.)Először is processzor tuningon gondolkozom. Meddig lehetne húzni szerintetek? (biztonságosan azért)
Vagy pl. olyan van, hogy ram tuning?
Vagy videókártya tuning?A célom: Dirt2, AVP (új) full high-ban dx11-ben (amit állítólag nem is támogat a vidi karim) vagy dx9-en menjen tökéletesen.
Ha esetleg valaki ad leírást, hogy hogyan is kell felhúzni ezeket. (El sem tudnám kezdeni, annyira nem értek hozzá). Az nagyon nagyon megköszönném és emailben menne is egy pizza
Köszönöm.
u.i.
op rendszerem egy win7 ulti 64x.
itt meg a pontozásaim:-Windows 7 Ultimate x64 rating: 5.2
-Pc minimark 2008 eredmény : 10968 pont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux Mint
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Notebook hibák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hobby elektronika
- Nintendo Switch
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Intel Core i7-14700 20-Core 2.1GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.40GHz) Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Samsung Galaxy XCover 6 Pro / Kártyafüggetlen / 6/128GB / 12 Hó Garancia / AKCIÓÓÓ
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest