- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkrisz
tag
üdv mindenkinek!
egy picit meghúztam a procim 3600Mhz-en (400X9) megy most 1.168 V-on Prime95 alatt belnd-el tesztelve proci max. 53-55fok. szeretném megkérdezni,h ugyanezen a feszen elmegy-e a gép csak épp 500X7.5-en, mert szeretném, ha a CPU
AM az 1:1 lenne...
köszi előre is!
szerk.: jah és a ramjaim így 1066on mennek CL5-ben 2V
-
szkrisz
tag
Sziasztok!
szeretnék egy kis segítséget kérni feszültség beállításokhoz. (gép konfigom az adataimnál és a procim C0-ás)
szóval úgyszeretném most beállítani a gépet, h cpu:ram 1:1ben menjenek, ehhez az kéne, h 3800MHz-re a proci (505 X 7,5) és akk lenne a ram 1010MHz.
ezeket a beállításokat bírná az alaplapom? milyen feszeket kellene állítanom még a cpu és a ram feszen kívül és ezeket is nagyságrendileg mekkorákra kellene beállítani??
(azért lenne jó tudni ezt a pár dolgot, mert most auto feszen van minden és 3,6GHz-en megy a gép és szerintem bőven elég lenne kevesebb fesz is neki)köszi előre is
-
szkrisz
tag
helló mindenkinek!
szeretném megkérdezni, hogy akinek ugyanolyan alaplapja van mint nekem, annak hány fokos a lapja, mert nekem az everest játék alatt vagy más komoly terhelés esetén 56°C-t ír és ezt egy picit sokallom...
üdv -
szkrisz
tag
üdv srácok!
hogy is kell használni a memtestet, mert már elfelejtettem...
-
szkrisz
tag
válasz
darál0w #14494 üzenetére
mikor visszaraktam 1.1-re és újra felállt a gép, valami fura szag jött a gépből, mintha égett volna valami...
Erre gyorsan lecsaptam az áramot és azóta nem is mertem bekapcsolni a vasat, most is telóról írok...
Lehet valami köze ahoz, hogy mch-t visszaraktam?? Bár kétlem... -
szkrisz
tag
válasz
darál0w #14492 üzenetére
ház oldala alapból levan véve
egyébként vége a tesztnek és a játék alatt is tartotta az 5-6°C-kal hűvesebb értéket
COD6-tal teszteltem
proci legmelegebb hője: 54°C
alaplap hője: 51°Ceverest és coretemp szerint
ha meg visszarakom a helyére akk meg alaplap 56-57°C
az nem sok?? vélemény??
megpróbáljam, hogy mch-t visszarakom alapra?? -
szkrisz
tag
-
szkrisz
tag
válasz
zalman90 #14475 üzenetére
nekem a "Mester" segített és azt mondta, hogy ez így tökéletes...
egyébként neked a hűtőd komolyabb és a primeodat is csak 3 perc futás után fotóztad és akk persze, hogy alacsony a hőfok még...
nekem 2óra futás után produkálta a 63°C-t...
futtass te is 2 órásat és akk tudunk viszonyítani
-
szkrisz
tag
válasz
krammerka #14467 üzenetére
huhh... kisebb feszt kapott
egyébként nekem nincs cpu vtt és dram vtt külön beállítva csak "Normál"-on hagyva... az nem para??viszont az cpu mch-t azt 1.2V-ra állítottam be
és még1 kérdés: akinek ilyen alaplapja van mint nekem (nevemre katt), annak terhelés alatt mennyi szokott lenni max az alaplapi hőmérséklet, mert nekem 57-58°C??!!
-
szkrisz
tag
válasz
darál0w #14178 üzenetére
jah, jólvan akkor
van egy kérdésem.
ez nem a tuninghoz tartozik, de külön erre topicot nem láttama probléma a következő: elindítom a utorrentet és elkezdi szedni a fájlt és nem teil el kb 30 sec és lefagy a gép (biztos, hogy nem a tuning miatt!!
) utorrent 2.0-ám volt, de mondták hogy az szokott ilyet csinálni, hogy fagyassza a gépet, jólvan mondom, akk leszedtem egsy régebbi verziót a 1.8.5-öt és ezzel is ezt csinálja... :S
mi lehet a baj?? hálózat?? vagy mi??
-
szkrisz
tag
válasz
szkrisz #14101 üzenetére
szevasztok!
itt vannak az ígért teszteredmények (tesztprogik: Everest 5.30-as; 3DMark06)
memória olvasás= 7715 MB/mp
írás= 9219 MB/mp
másolás= 8655 MB/mp
késleltetés= 69.8 ns
CPU Queen= 16566
PhotoWorxx= 18465
ZLib= 50877 kB/mp
AES= 14528
FPU Julia= 7254
Mandel= 3713
SinJulia= 19403DMark06 Score= 13104 ebből,
SM 2.0 Score= 5322
SM 3.0 Score= 6056
CPU Score= 3626köszi még1x a segítséget!!!
-
szkrisz
tag
-
szkrisz
tag
35 percnél hibázik a prime95, akk emeljek még 1 szintet a cpu fesznél??
(most biosban: 1.30000V - cpu-zben: 1.264V) -
szkrisz
tag
na most megint elindítottam a prime95-öt, az előzőnél 33 percnél fatal error volt :p
Emeltem 1-el a cpu feszt biosban 1.3v (cpu-zben 1.264v)Most várom, hogy eredményesen végezzen
-
szkrisz
tag
válasz
darál0w #14038 üzenetére
nekem nem az a lényeg hogy 4000MHz legyen csak az hogy a mostani frekihez a feszeket belőjem
fsb: 434
cpu fesz: 1,2250V
fsb termination: 1,2V
MCH: 1,2
ram szorzó: 2
dram voltage: 2.00V
időzítés: 5-5-5-15többi fesz normálon??
ez azt jelenti, hogy ne nyúljak hozzá vagy hogy amikor kiválasztom az első lehetőséget állítsam be?? -
szkrisz
tag
darál0w: szia tegnal előtt beszéltünk, hogy segítenél belőni a procim feszét, mert most auto feszen megy ami jelen esetemben 1.328-1.344V között ugrál cpu-zben
azt mondtad, hogy ez így nagyon nem jó és majd segítesz
konfigom jelen beállításai a nevemnél van
-
szkrisz
tag
üdv mindenkinek!
a profilomban látható gépről lenne kérdésem.
milyen feszeket kellene beállítanom a procinak kb. hogy ne legyen gyári feszen olyan sok (1,328V a procifesz) a procifeszen kívűl valamit még kellene állítani, hogy stabíl legyen?? gondolok: MCH, PLL meg ilyenek...
köszi előre is!!
egyébként ebben az állapotában is stabil a gép, mert lefutattam rajta egy Prime95-öt és hiba nélkül 2 órát ment
-
szkrisz
tag
válasz
kbalazsa #12701 üzenetére
ez most jelenleg (kb 4 napja teszteltem) 68°C volt prime 95 alat 2 óra teszt után a max, gyári hűtővel, gyári értékeken, szóval semmi tuning, full gyári értékek
de nem a cpu, hanem az egyik mag, a másik meg 66°C-os volt
jah és akkoriban (újjonan) volt gyári hűtővel annyi, most meg már alapjáraton ilyen sok... :S
-
szkrisz
tag
válasz
zolo96 #12688 üzenetére
ilyet már nekem is csinált a lapom, úgyhogy egyből vágtam, hogy gigabyte lapod van... azért csinálja, mert úgy érzékeli, hogy valami nincs jól beállítva/nem stabil és ilyenkor visszarak mindent alapra a biosban
milyen beállításokon futtatod a rendszert??
igaz az enyém megkérdezi, hogy visszaállítsa-e a tuning beállításokat, de lehet azért, mert újabb
-
szkrisz
tag
látom komoly márkájú ramjaid vannak... én kipróbálnám velük a kb 900Mhz cl4-es futtatást, ez így kb jobb, mint 1088 cl5
és próbáld az fsb:dram arány 1:1-re állítani, ez azt jelenti, hogy a ram szorzót 2-szeresre rakod
jah és amikor a ramokat teszteled én előbb a ram frekijét tesztelném, állítanám be stabilra és utána az időzitéseket -
szkrisz
tag
válasz
Tamas7 #12640 üzenetére
na jó, most már látom
az auto érték a proci fesznek egy picit sok, lehetne ez kb, 1,22V - 1,24V közötti érték is, ha kézzel kitapasztalnád, és akkor a gép fogyasztása is kisebb lenne
stabilitás tesztnek meg inkább prime95-öt használj az kifejezetten ilyen túljatott rendszerekhez van, hogy figyelje a stabilitást és legalább 2 óráig futtasd, de ha lehet 5-6 órát javaslok
-
szkrisz
tag
válasz
Tamas7 #12634 üzenetére
fesz értékeket azért nem tudok mondani, mert ugyanazok a fajta procik más és más feszekkel tudnak csak üzemelni, ezt neked kell kitapasztalni, nézd meg a procid vid-jét és onnét kezd tesztelgetni, hogy meddig bírja stabilan
csak, ha már nem bírja a frekit a lapod és kénytelen vagy feszt emelni, akkor azért ne addj neki a vid-jénél jóval nagyobbat, mert akkor szia proci...
zörgő táp?? mije zörög?? milyen táp??
-
szkrisz
tag
válasz
Tamas7 #12631 üzenetére
nekem a cpu gyári értéken fut, 333-as fsb és így is tudom a ramjaimat 1066-on járatni, mert állítottam a ram szorzón, úgyhogy ha csak a ramjaidat akarod 1066-on , akkor nem kötelező a 400-as cpu freki...
a feszeket meg én kézi értékekre állítanám, auto értéken lehet hogy a lapod nagyobb értéked ad és az fogyasztás szempontjából sem jó...
a proci hőmérséklet terhelve max. 70-75C-ig mehet, különben megrövidül az élettartama
-
szkrisz
tag
válasz
Tamas7 #12629 üzenetére
a Ram-jaid tényleg jó fajták, de a frekije borzalmas!!!
az első képen látszik is, amikor a cpud 400-on megy a ramjaid 1203MHz-enez nagyon nem jó!!!
nem csodálom, hogy nem indul a gép, ráadásul a feszeket is auto-n járatod
vissza kell osztani a ramjaidat, a ram-szórzót rakjad kisebbre ilyesmit kell keress: System Memory Multipleregyébként az American bios-t nem szeretem, nehéz benne kiigazodni az Award sokkal jobb, de ez csak az én véleményem
-
szkrisz
tag
válasz
Tamas7 #12625 üzenetére
auto feszen mindent elvisz, de tuningnál ajánlatos neked, kézileg beállítani a feszt
akkor most neked 9X366=3294MHz-en megy jelenleg a proci?? (ezen működik)
9X400=3600MHz (itt jön ki a hibaüzi)én megnézném a RAM-okat is, amikor 400-ra teszed a cpu frekijét, hogy akkor a ramok mekkora frekin mennek... mert lehet azoknak meg túl magas az órajele, ahogy húzod a cpu frekijét és már nem bírja a gép
leírnád a Ram-jaid beállítását is??Aggregátor: egy rugóra jár az agyunk
-
szkrisz
tag
-
szkrisz
tag
"1,45Vot adok a procinak"
ezt nagyon gyorsan felejtsd el!!!
velem már akkor ordibáltak, amikor (egyszer próbáltam a tuningot) 1,36V-ra raktam a proci feszét
azt mondták, hogy nem kell neki ennyi fesz, mer akkor kuka lesz a végén!!!
jah és ez a sorozatu proci max a 70-75°C-t "bírja"
és everestnek meg ne kell mindig hinni, inkább cpu-z -vel nézd a feszt -
szkrisz
tag
akkor ez nálam a gyakorlatban úgynéz ki, hogy 1066-os ramom van akkor nekem az "A" jelű szorzó kell??
mert ha én más frekin üzemeltetem a ramot (pl.: 860MHz) akkor az már más "-betű-" -jelű??
vagy ez most mitől függ??
és én a "(G)MCH Frequency Latch"- Auto-n szoktam hagyni, az baj????bocsi, hogy ennyit kérdezek, de a linkedből ez nem derült ki és én meg nem szeretném kukába dobni a gépem :S
köszi előre is!!!
-
szkrisz
tag
a bios-ban a ram szorzónál, mi az a betű a szorzó után?? (pl.: 2,00A ; 2,00D)
mert a betűkhöz meg frekik tartoznak pl A-hoz: 266MHz és D-hez: 400MHzvalaki tudja??
-
szkrisz
tag
oké, rendben. akkor próbálkozok
de előtte egy kis help... még nem futtattam cl4-ben. a cl4 az a 4-4-4-12??
és akkor ha FSB-t 435-re rakom a CPU szorzót meg 8-ra, akkor az 3480MHz.
ha a RAM szorzót 2.00 ra rakom akkor a ramok 870MHz-en mennének CL4-ben, 2.00V-on
eddig tiszta
na de ha én a cpu frekit 435-re rakom akkor kb mennyi fesz kell a procinak?? és akkor már hozzá kell nyúlni ezekhez is: vcore, pll, vtt, lap fesz?? nem is tudom mik ezek...mert ha így menne a gép, az azért már jó lenne, nem??
-
szkrisz
tag
szevasztok!
szeretném húzni egy picit a gépet... tudnátok javasolnivalamilyen tuning beállítást??
a procin gyári hűtő van úgyhogy nem gondoltam egy nagy tuningra csak proci terén kb 500MHz jah és a másik szempont az lenne, ha az FSBRAM arány 1:1 lenne...
megköszönném, ha feszültségeket is javasolnátokkonfig aláírásban
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- iPhone topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Posta, csomagküldés
- Műholdaktól is képes segítséget kérni az Apple Watch Ultra 3
- EAFC 26
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest