- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Asbee
veterán
Ez is hozzá tartozik, ha vicces számodra ha nem. Ha tényleg enyhébb, akkor ilyen szempontból is nézni kell. Láthatóan a 3-4 havonta oltás a terjedésen semmit nem segít, a totális vesztegzár pedig nem opció. Így marad az hogy bízunk benne, hogy enyhébb. Egyébként ilyen napi számokkal ez hamar ki fog derülni, mert ha pl hozza a deltát ilyen téren, akkor brutális állapotok lesznek mindenhol, nagyon hamar. De eddig szerencsére nem úgy néz ki.
-
-
Drizzt
nagyúr
Jogos!
Az országosak tényleg le vannak maradva, a londoniak viszont frissek elvileg. Ott a 7 napos kórházi növekmény: 2036 -> 3310(+62%) , lélegeztető: 198 -> 229(15%). A halálozás is gyanúsan alacsonynak néz így ki. Az esetszámok tükrében viszont mindenképpen jobban néz ki, mint ugyanennyi delta fertőzöttel. De az, hogy mennyivel, tényleg nem látható még tisztán. -
A bétával van pár közös mutáció, ez esetleg segítségére lehet a D-Afrikai populációnak.
#50384: grrh, pont most, hogy vettem a fáradtságot és összedobtam az adatsort
.
Viszont így, ha tleg 90%+, akkor a brit halálozásnál átfordulhatnának a ki halt meg a deltától megközelítésre. -
-
Nako
csendes tag
Nem tudom, hogy az újságíró elolvasta-e a tanulmányt, majdnem 5 oldal, úgyhogy nyílván nem, de szó sincs arról, amit a cikkben állít.
Annyi a lényege, hogy mivel az omicron arányaiban jóval több korábban átesettet, oltottat fertőz meg mint a delta, ezért a jelenleg ismert IFR nem feltétlenül tükrözi a valóságot, és súlyosabb lehet annál, mint ami látszik. Tehát, ha nem lennének oltottak/átesettek akkor magasabb lenne a halálozás. Erre mondjuk tényleg nem kellett volna 5 oldalt pazarolni.
-
Soulfly842
addikt
A pozitivitási ráta is egyre magasabb. Szerintem ott is a tesztelési képesség csúcsán lehetnek sacc/kb
(tesztelési szám még nem frissült a worldometers-en)
A dán adatokat ne vegyük alapul.. ők az egyik legjobb stat-okat szállító ország volt mindig.
'Érdekesebb' lesz az angol, a portugál, az olasz, a spanyol, az ír (basszus, 5K lakosság 15 napi eset, s hol van még a csúcsa?), vagy a francia adatok.
A spanyoloknál, olaszoknál, portugáloknál magas az oltottság és mégis rakátéból lőnek ki a számok...
#50213: tüdőt kevésbbé, de vajon mi a helyzet az aggyal/egyéb, nem instant intenzívre küldő szervvel
?
ott a pont, s erről erőteljesen hallgatnak... s az sincs fókuszban, hogy utána ugyanúgy rámehet a tüdőre... csak ez később következik be.
-
-
-
Elnézést, Nekem tényleg ilyen a "szavajárásom"....
Legközelebb, ha ilyet írok, hogy pl. szmötyi/lötyi/trutyi/humandarts/vuduvér/izomlazító/féreghajtó/puhavángliodavissza stb stb, akkor azt nem hangulatkeltésnek írtam/írom, pusztán ilyen "segg" vagyok...UI: Arról nem tudok, hogy egy hölgy kapott-e ilyen dózist (tényleg nem, de lehet), de arról igen, hogy egy pasi igen.... "Legjobb az egészben", hogy lacafaca ismerte is ezt az embert(ha emlékezetem nem csal, írta is a LAZA-ba, hogy mellette árult) és nem volt "boldog"...
-
Amekkora D-vitamin számok repkednek egyes mindentjobbantudó FB csoportokban (napi 20kIU-t is láttam már!) ez már kp-ben is észrevehető. Pláne, ha a vitaminkufár a saját, dupla áron számoló bioboltocskájába tereli a báránykákat. (mifelénk a legolcsóbb: 3.5£/90kIU, de ez 90db tabletta, amit állítólag 4nap alatt kéne beszedni ha vki covidos).
Rendszerszinten biztos nem támogatnék egy ilyen mániát, különösképp olyan országban, ahol a D-vitaminhiány töredéke pl a magyar 90%-nak.
-
Műhiba, ami potenciálisan veszélyes. A gyógyszergyári termékek tól-ig határai elég szigorúak, egyik-másiknál igencsak necces lehet ha többszörös dózist szed be, oltat be, stb az illető.
Nem lötty, hanem rossz típus(!) és többszörös túladagolás a gyártói speckókhoz képest, akkora, amennyit esélyesen már humán tesztalany sem kapott a klinikai tesztek során.
Amennyiben ez a kaland gond nélkül lezajlik, az jó indikátora annak, hogy az oltóanyag biztonságos.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Nézd egy kicsit másképp: reméljük (!), hogy a fertőzések legalább részleges védelmet adnak az új variáns ellen. A delta hullám alatt kb 6millió esetet regisztráltak, ennyien kaptak egy talán valamit érő "minimális oltást", vagy a meglévőkre már igencsak hatékony boostert.
Az NHS hellyel-közzel bírta. Más kérdés, hogy gyerekek valószínű százezres nagyságrendben szenvednek longcovidtól.
RE delta-kiszorítás: a delta-"plató" nagyjából napi 40-45e eset környékén húzódott június és november között, ehhez képest pl a mai közel 60k többlet. Ha erre megáll a 20%-os omikron arány országosan, akkor a delta abszolút esetszámban mért teljesítménye semmit sem csökkent.
-
Sped
aktív tag
Amúgy a teszt hogy védene? Tesztelni már azt tesztelik, akinek vmi tünete van, az meg már akkor van, ha eléggé felszaporodott a vírus. Vagy ezt úgy kellene elképzelni, hogy tesztelőpontok szerte az országban ahova ha kedvem tartja egy bevásárlás után beugrok? Mert ennek talán még van értelme, de nem tudom ahol ilyen van/volt (Ausztria, Anglia), ott ez hogy milyen tapasztalatokkal ment? Gyanítom a sok hipohonder járt hetente tesztelni.
-
-
-
kellene egy "5 hónapnál nem régebben, min.2x oltottak" járványgörbéje. Tartok tőle, hogy valóban lennének körükben is oltatlanok hiányában elkerülhető longos/halálos esetek.
#46041: január elején adatnék rá, hogy a szilveszteri bulik + suli újrakezdése utáni, már esélyesen omikron megugrást jól vegye.
-
-
BlackV
őstag
mert jelenleg nincs elég adat, hogy meg lehessen határozni egy biztonságos küszöbértéket, ami felett valaki védettnek számít.
Tökéletesen értem és világos. De a tudomány le van maradva ebben a kérdésben ezért a lakosság kézbe vette a dolgot és konkrét korrelációt (ami viszont bizonyítottan létezik is) keres megfigyelési alapon. Mert az emberek rájöttek arra, hogy nem mindenkinek jó az, hogy "fél év múlva oltass és kész." -
Jó, de amekkora vagdalkozással nekiállnak, a többtízezer antitestes, esélyesen 2 hete deltával találkozott/megúszta ügyfelet is zavarnák szúrásra. Kérdemén: miajóistennek?
A konkrét poszt alatt volt egy komment:
A többség 3 mRNS oltással nem képes ilyen magas antitest szintet összehozni, esélyesen a sejtes immumemóra komponens is rendben van. Kérdemén: egy profilképek alapján max 50 kilós tinédzserbe mi a jó életbe kell a legerősebb, legnagyobb adag mRNS-t belenyomni (alapból ugye...), ráadásul ilyen szintre.
Értemén, hogy az 50AU lókaki, de ha nem totál kuka az oltás, akkor a többtízezres szintre miért kell még rátolni és miért kell erre pocsékolni a legértékesebb oltóanyagot, amikor az mehetne egy 90kilós, szív-érrendszeri betegségekkel küzdő 60évesbe?
Kieg: a posztban tessenek megfigyelni, milyen szép "oltásköz" van a fertőzés és a Spájzerek közt
. Igen valószínű, hogy ez is hozzásegítette az igencsak szép értékhez.
Kieg2: tűkön ülő anyuka mondjuk nem tudom mit képzelt, Júniusi Pfizerre augusztusban rohanni mérni
? Én a második dózis után min. 5 hónappal mérettem volna, ha a booster időzítése a cél.
-
Vesa
veterán
Arra is van bizonyíték, hogy az aktuálisan meglévő antitestszám korrelál a betegség lefolyásának súlyosságával (nyilván statisztikai alapokon, tehát lehetnek kivételek, de az orvoslás és a biosz már csak ilyen). Ha releváns küszöbértékek nincsenek is meghatározva, az előzőekben említett megfigyelés önmagában is indokolhatja a tesztelést. Ráadásul boosterről beszélünk, és a heterológ olási sorok miatt eleve kiszámíthatatlan, hogy kinek hogyan áll az egyéni védelme. Tehát ezt egy általános időbeni skálán lerendezni meglehetősen kocka megoldás, főleg a kvázi éles tesztelési fázisban működő oltási soroknál, ahol egyelőre nem egyértelmű a különböző mixek hatásossága sem.
Előbb-utóbb -remélhetőleg-, lesz majd kialakult, jól bevált protokoll, de addig, -kérdéses esetben- az egyéni tesztelés véleményem szerint indokolt lehet.
-
Soulfly842
addikt
egészen nevetséges az, hogy sokáig folyamatosan duplázódtunk, aztán szép csendesen az exponenciális görbe csitulni kezdett... aha... persze... főleg annak a tükrében, hogy a korábbi 2 hét a nagyobb átfertőzöttség miatt (oltás miatt sokkal több a passzív, tünetmentes hordozó) 3-4 hét lehet az amire bármilyen eredménye lehet egy szigorításnak, vagy egy maszkviselésnek...
Semmi nem indokolja ezt, hogy csak ennyivel nőtt volna... Szép a tükör, de rohadt torz.
-
mozso
senior tag
Megint csak visszanyal a mutyi es mi fogunk szivni. Mivel az alaptezis az volt, hogy 2021 majusban integetett a kormany a covidnak, hogy bye-bye.
Csak nem igy lett.
Hogy milyen vakcina lesz itthon, ha kiderul hogy 4. szuri is kell? Hat passz. Maximum lejart keleti, lejart nyugati aztan ha elfogy az is, akkor szerintem semmi. Vagy felporgetil a hazai gyar epitest es kesz lesz.
Most komolyan, elhisszuk, hogy az amugy nagyon korrektul szallito Pfizer majd a magyar mutyival fog szerzodni es elobb vagy kozel azonos idoben szallitani, mint az EU-nak?
LOL
-
-
Gothmog
senior tag
Mintha Vattay Gábor valami olyat jósolt volna a múltkor, hogy a kórházban/halálozásban az őszi iskolaszünet kontaktcsökkentő számai miatt várható (múlt hétre vagy e hétre, már nem rémlik - de lényegtelen is, mert a hivatalos adatok finoman szólva sem real-time érkeznek a kormánytól) egy visszaesés a növekedés mértékében, de azután (sajnos) újra bele fog húzni a járvány, és meredeken robogunk tovább a csúcs felé. Mindenesetre halálozásban időarányosan már szarabbul állunk, mint a második hullámban voltunk. (A harmadik csúcsát szerintem sem érjük el e tekintetben, de nem lepődnék meg, ha sikerülne azt megközelíteni.)
-
catroot
veterán
Az a tesztpozitivitás oda.basz.
Közben feleségem munkahelyén (állami cég) nem engedélyezik a HO-t, csak a megyei központokban. Csak akkor mehet HO-ba az irodai dolgozó, ha karanténban van ő, vagy gyereke.
Ez azért is érdekes, mert még 2019/2020-ban én is ott dolgoztam (ugyanaz volt a munkakörünk) és akkor elküldtek minket 3 hónapra.
Most meg maradjon a dolgozó, ha a fene fenét eszik is. Nem normálisak!
-
Nazo
tag
A linkelt cikken csak a dátumot néztem hogy elég régi. Tovább nem ástam.
Voltak linkelve itt vagy talán a komolyban újabb kutatások, ahol talán CT vagy röntgen képek is voltak és látszott a károsodás az agyban ahol a szaglás/ízlelés van.
Meg ez jobban magyarázza hogy miért megy el az ízlelés is, mint a cikk szerinti, hogy orrban végez károsodást, és a szaglásnak van köze az ízérzékeléshez is, és azért megy el az is.
De aztán nem értek hozzá, csak itt olvasgatok a fórumon amiket linkeltek, és fura volt, hogy nem a legfrissebb infók alapján írnak cikket. -
inf3rno
nagyúr
-
Nazo
tag
Ahhoz képest hogy tegnapi cikk még ezt írják benne:
"A koronavírus jelen álláspont szerint az orrban végez károsító tevékenységeket. Még az orrban található idegsejtekbe nem, de az őket támogató támasztósejtekbe már valószínűleg eljut, és ott állítja át a dolgokat."
Az hogy az agyban/idegrendszerben is károsodást okozna említve sincs.
Bár nem tudom min csodálkozok, a telexen még helyesírás ellenőrzőt se használnak sokszor. -
tisn
addikt
kizarolag olthato de oltatlanokra ertem ezt. aki nem oltatja magat az erosen tesz azert, hogy belehaljon. aki oltas ellenere belehal azt termeszetesen sajnalom (lehet en is ilyen leszek), neki rosszat dobott a gep.
annal a csaladnal a gyerekek is felnottek voltak, kepek alapjan sulyosan elhizva.
-
-
törölt tag
Nos ez a logikai hozzáállás az amivel esetleg talán meg lehetne győzni. Gratulálok (irónia nélkül )
mert ez egy mérlegelési szempont lehet és talán van vagy lehet alapja (még ha én nem is hiszek annyira benne, mivel nem látom még alátámasztva tudományosan hogy ez az úgy nevezett long tömeges lenne)
szerintem bármilyen betegség után alakulhat ki long tünet ami visszamarad a betegség után vagy legalább is sokáig fenn áll még a betegség után is.
az valóban gond ha egy betegség után ( több mint 50% fölötti arányban tehát tömegesen alakul ki maradandó károsodás ) de én ezt a kovidnál nem látom.
tuti hogy egy sima tüdőgyulladás után is akar hónapokkal később is fáradt egy gyerek ezen nem is csodálkoznék , vagy van olyan hogy tavaszi fáradság , meg olyan is van hogy depresszió mivel be van zárva el van tiltva a barátaitól és osztálytársait Teams-en látja csak pedig kamaszodnak és ebben a korba nagyon fontos a vele egykorú társaság… szóval azért mindenre nem fogjuk már rá a long kovidot mert ez egyszerűen nem igaz.
erdekes a pszichés hosszútávú hatásokról senki sem értekezik ilyen lelkesen … az elmúlt 2év hihetetlen károkat okozhatott mind a gyerekek lelkében és persze a felnőttek lelkében is, meg persze az emberi kapcsolatokat teljesen kicsinálta, ne EZ Pedig igen is nagy gond. -
-
-
BlackV
őstag
Biztos vagyok benne, hogy a jó szándék vezérli. De szerintem is árthatnak. Álbiztonságot jelenthet annak, aki 6 hónapon belül kapta. "Dobson szerint még jók vagyunk." (Nem ezt mondta, de ez jöhet le.) Holott ha nulla antitestje van, nem áll túl jól. És igen például a sinosoknak - csak, hogy (ph)korrekt legyek -már biztos hogy nem sok ellenanyaga van még akkor is ha volt. Az antitest méregetést viszont határozottan ellenezte többször is, ugye Kékesék csoportját is elhajtotta anno. Szóval nagyon sok hasznos és segítő írása van, de fura egy fazon és nagyon vaskalapos. Kimásolta megint a pfizer kiskönyvét, de arra meg bárki képes. (Ugye a pfizer írta le talán először konkrétan, hogy 6 hónap után mehet a booster.)
-
, részvétem. Továbbra is az az álláspontom, hogy a fiatalembernek vagy volt valami rejtett eü-problémája, vagy egy extra rezisztens variánst kapott el (már egy mű, ami a delta árfolyam kb dupláján forog is elég nagy baj lehet régi oltással), vagy volt valami társfertőzés, kórházban nem ritkák a multirezi bacik...
Effektíve 3 dózist kapott a fertőzéssel ráadásul. -
A fiatal nyilván tényállás, ahogy a kritikus állapot/kórház is. Tételezzük azt is fel, hogy az oltóanyag is hibátlan volt. Ahol gondok lehetnek, az az egészség tényleges állapota, és ahogy írtad is "covid és covid között is lehet (van?) különbség" - nagyonis, és sokkal többet kéne szekvenciálni, különösképp a gyanús esetekben. Ez egy gyanús eset.
-
Túl gyenge van, ha túl korán vetted fel a boostert és a jövő tavaszi körnek "lejárt" oltással kell majd nekiállnod. Semmi garancia nincs arra, hogy pl Február-Márciusban lehet majd 4.adagot kérni.
Két oltást kapott+fiatal+egészséges = kritikus állapot egyenletből szvsz egy tényező szinte egészen biztosan hibádzik, VAGY már nem deltáról beszélünk hanem egy ütősebb variánsról.
-
Az első részre nem tudok mit reagálni, a cikket olvasva írtam a kommentet, arra írtam a reakciót.
A második részre: A két oltást kapottak közül akik igazoltan fertőzöttek lettek, azoknak a halálozási rátája közel 1 %. Szerintem te próbálsz ebbe többet belesúlykolni.
De mindegy is. Te azt olvasod ki belőle, én meg amit írtam.
-
Értem a gondolatmenetedet, mindössze a cikk nem erről szól.
140 470-en lettek koronavírus-fertőzöttek azok közül, akik mindkét oltást megkapták,
Tehát ők igazoltan megfertőződtek két oltással a hátuk mögött.
közülük 1264-en elhunytak
Ebből következik, hogy az igazolt halálozási rátája ennek a csoportnak közel 1 %. Ezek tények. A cikkben nem is tudom a 0,02% hogy jött ki nekik.
-
ja, ez volt a mai nap csúcspontja: a gonosz pájszfer lemásolta a szent generikus gyógyszert, és most saját neve alatt milliókért árulja majd, ezért lett elhallgattatva az ivernectarin mostanáig. az idióta merck meg ezexerint ahelyett, hogy ráírta volna a dobozra, hogy
ivermectinjózsipiravir és árulta volna trilliárdokért, képes volt nekiállni csinálni egy molnupiravirt, hogy közben a pájszfer lemásolja a saját régi bajnok cuccukat. -
kolopele
nagyúr
Szinte minden ilyen eset megalapozatlan, igazolatlan link. Egyedül az volt bizonyított, amikor a szennyezett Moderna okozott haláleseteket, de az sem az oltóanyag bűne volt. Az Astra vérrögképző mellékhatása esetén is kiderült egy-két esetben, hogy az illetők trombofíliások voltak.
-
FіkuszKukіsz
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkuval, ND és NDPL szűrőkkel - megkímélt állapot
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Avata drón +MasterAirscrew tuning propellerek (AV5)
- Nux NDL-3 Hook Drum and Loop - dobgép és looper pedál
- 2Drive Off-Road 8.5" Hoverboard
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest