Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Ringman
nagyúr
válasz Ezekiell #28296 üzenetére
Desantis gyerekei privát schoolba járnak, ahol van mask mandate
+ monoclonal kezelést promóz, gondolom valamelyik támogatója shareholder.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Kékes525
félisten
Pont ezt akartam linkelni. Hulljon a férgese. Az biztos, hogy a közhangulat ilyen, de azért ők nagymértékben felelősek. Engem az nem vigasztal, hogy másutt is hasonló, persze nem ennyire, de mégiscsak mi Magyarországon vagyunk. A magyarokat nem érintette meg 30 000 ember halála. Az sem, hogy az egészségügy romokban. Elkeserítő.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Ringman
nagyúr
Harminc+ százalékos a tesztpozitivitas. [link]
Itthon akkor lesz kedvezőbb a helyzet, ha előzőleg jóval tobben átestek már a fertőzésen
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Drizzt
nagyúr
Elolvasva az egészet, egészen döbbenetes. Tényleg nem tudom melyik a rosszabb, ha ennyire tájékozatlan a témában, vagy ha tudatosan beszél hülyeségeket róla. És a kettő közül legalább az egyik fennáll. Ezen a napon olyat leírni, hogy 500 oltottból csak egy fertőződhet meg. Teljes homályban van.
I am having fun staying poor.
-
Ringman
nagyúr
A floridai pro-covid kormányzati hozzaallas elég megdöbbentő a jelenlegi számok alapján.
-
Drizzt
nagyúr
[Több mint 3000-en fertőződhettek meg koronavírussal az Eb-döntő alatt]
Persze az akkori UK állapotok között ez kb. csepp volt a tengerben. Szeptember 2-án, meg 8-án lesz két teltházas meccs a Puskás stadionban itt is. Nyilván 3000 fertőzött ott nem lesz a végeredmény, mert annyira még nem lesz jelen a vírus az általános populációban. Viszont a szabadban terjedés akkor úgy látszik, hogy könnyen összehozható. Ezek alapján azért olyan helyen, ahol nem tudok lazán távolságot tartani, ott visszaveszem majd én is az FFP2-t.
Tegnap Szilvásváradon is már erősen elgondolkodtam rajta. Egyébként amúgy arra például nagyrészt tökre széles az út és lehetne tartani a távolságot, ha nem úgy mennének a társaságok, hogy a lehető legszélesebb részét lefedjék az útnak. De úgy mennek. Mondjuk az ősember barlang felé vezető úton viszont lehetetlen a távolságtartás fizikailag is kb. Ott javarészt egy embernyi hely van. És kardio edzésnek kiváló, elég meredek.
-
Kékes525
félisten
válasz Hieronymus #28286 üzenetére
"Felénk még mindig kötelező az üzletekben FFP2 maszkot viselni. Viselik is az emberek. Általános lett a gyorsteszt használata. Ha akarod minden reggel tesztelheted magad, mert megfizethetővé vált a teszt.
Beindult az oltatlanok korlátozásának folyamata."Magyarországon nem. Én arról beszéltem.
"Őszre érkeznek az első covid gyógyszerek. Ez csökkenti kórházak terhelését."
Ez nagyon jó lenne, de lesz az december is és az elterjedése, hozzáférése pedig csak jövőre. Úgyhogy a deltába azoknak nulla szerepük lesz.
"Ha valaki oltatlanul kapja meg a betegséget és belehal, az Ő dolga. Más nem tartozik felelősséggel ezért."
A járványkezelés jó része ÁLLAMI feladat. Azt az egyén NEM tudja megcsinálni. Az egyéni védekezés messze nem elég. Ha a járvány eszkalálódik, akkor egyre több lesz a vírus és egyre könnyebben tudja áttörni a vakcinák védelmét, másrészt a nagyobb kópia szám a mutációk számát is megnöveli, ami szinté mindenkit érint. Tehát messze nem ilyen egyszerű.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Kékes525 #28265 üzenetére
"...ha Magyarország lazára veszi a figurát, akkor a külföld megszakítja vele a gazdasági kapcsolatokat egy időre..."
Ühümmm.
Kettő komoly ok miatt nem fog előfordulni ez.1. Ha a Magyarországról jövő importot korlátoznák, a saját gazdaságukat büntetnék.
2. Az EU gazdasága nagy rossz állapotban van, sehol sem lesz komolyabb lezárás.Helyi lezárások fordulhatnak elő, ha a kórházak telítettsége indokolja.
Őszre érkeznek az első covid gyógyszerek. Ez csökkenti kórházak terhelését.Az immunizálás és a betegségkezelés egyszerűsödése, szükségtelenné teszi a komolyabb lezárásokat.
Felénk még mindig kötelező az üzletekben FFP2 maszkot viselni. Viselik is az emberek. Általános lett a gyorsteszt használata. Ha akarod minden reggel tesztelheted magad, mert megfizethetővé vált a teszt.
Beindult az oltatlanok korlátozásának folyamata.Rajtunk már nem segít a lezárás. A gazdasági kár nagyobb, mint lezárás nélkül. Ha az EÜ finanszírozás omlik össze az országokban, többen halnak majd meg, mint covid betegségben.
Van egy nagyon személyes véleményem.
Ha valaki oltatlanul kapja meg a betegséget és belehal, az Ő dolga. Más nem tartozik felelősséggel ezért.
Azokat korlátozni akik védettek, idiótaság. Nyilván megfertőződik az oltással védett is, csak a betegség lefolyása sokkal kedvezőbb vagy észre sem vehető.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Kékes525
félisten
válasz daneel_hu #28279 üzenetére
"a gyerekek miatt van kis para, nem nagy persze. (valószínűleg anno ők is túlestek rajta)"
Valószínűleg nekik csak nyálkahártya védelem alakult ki, ha tünetmentesek, vagy enyhe tünetesek voltak. A vírus nem tudott tovább menni. Ha ismét elkapják, akkor legközelebb is valószínűleg ez lesz.
-
mpo
veterán
Akkor ahogy megjelennek a tömegközlekedésen a diákok, maszkot visszaveszem
Most nem zavarnak a külföldről frissen hazaért utastársak?
Egy baráti pár már hétfőn megjött, a másik ma jön haza Horvátországból.
Holnaptól meg lehet, hogy red zone lesz.A ritka boltba járáson kívül nem megyek tömegbe, a giccsparádéra sok pénzért se mentem volna és nem a 200 km-es távolság miatt.
Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Ivermectin
Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala arra kéri az embereket, hogy hagyják abba az állatgyógyászati készítmények szedését a Covid-19 kezelésére vagy megelőzésére, miután több bejelentést kaptak azokról a betegekről, akik kórházba kerültek, miután "öngyógyítást végeztek lovaknak szánt ivermektinnel"-írja a szövetségi hivatal.
"Nem vagy ló. Nem vagy tehén. Komolyan, mind. Hagyd abba!" - írta Twitter -üzenetében az FDA szombati hivatalos fiókjából, valamint egy fogyasztói frissítést, amely részletezi, miért lehet a gyógyszer veszélyes az emberekre.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Amikor a svédek úgy döntöttek, hogy nem korlátoznak, a feleségemmel vitám volt.
Ő azt mondta igazuk van, jól csinálják, én meg azt, hogy hülye a Tegnell, mert egyedül ő megy szembe a sztrádán.Itt az eredmény Google fordította:
Másfél évvel azután, hogy Svédország úgy döntött, hogy nem zár be, a COVID-19 halálozási aránya akár tízszer magasabb, mint a szomszédokéA gazdaságban sem a várt eredmény lett:
Ráadásul Svédország gazdasága tavaly áprilistól júniusig továbbra is 8,6% -kal zsugorodott - ez a legnagyobb negyedéves csökkenés legalább 40 éve. Összehasonlításképpen: Dánia gazdasága ez idő alatt 7,4%-kal, Norvégia 5,1%-kal, Finnország pedig mindössze 3,2%-kal zsugorodott. (Ezeknek a gazdaságoknak egyike sem csökkent 4% -nál nagyobb mértékben 2020 folyamán.)
Svédország munkanélküliségi rátája szintén emelkedett a 2020 márciusi 6,6% -ról 2021 márciusára 9,5% -ra. Norvégiában, Dániában és Finnországban a munkanélküliség kisebb mértékben emelkedett: átlagosan egy százalékpont körül.
-
Ringman
nagyúr
Korábban is voltak ilyen esetek (nem feltétlenül halaleset, hanem súlyosabb 2. kör) de nem tudom van-e erről megbízható stat.
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Drizzt #28273 üzenetére
az újrafertőződésnél is az lesz a kérdés a gyakoriságán túl, hogy mennyire halálos. amúgy épp tegnap mesélte egy haverom, hogy az ismerettségi körben volt, aki januárban covidos lett, márciusban megint, és másodszorra meg is halt.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Drizzt
nagyúr
Okés, kicserélik gyorsan. És mi történik utána? UK-ben a felnőttek között valahol 95%-ra becslik azoknak az arányát, akiknek van Covid-19 antitest a szervezetében. Ez a hivatalos UK szervek szerinti becslés. Ennek ellenére lassan megint 40K felett van a napi új fertőzöttek száma. Iskola nélkül. Picit furcsa, mert lassan annyira összeérnek a számok, hogy vagy teljesen baromság, amit UK mond az antitest jelenlét arányáról, vagy szép számban beindulnak/tak az újrafertőződések. De erről meg nem mondja senki, hogy így lenne, pedig maguknak a fertőzötteknek biztosan feltűnne.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Yep, fogadni mertem volna hogy már nem lesznek lezárások.
El kelll engedni ezt a csiki csukit, ez nem működik Európában.Saját vélemény: mehettem volna Ausztriába, Horvátországba bárhova külföldre. Nem mentem. Mindenki maga dönti el mit vállal be. Én idén még nem akartam.
⭐ Stella
-
Kékes525
félisten
válasz #20749568 #28261 üzenetére
Ez a gondolkodás mód, még a te szemszögedből is több sebből vérzik. Csak akkor lehetne megvalósítani, ha minden ország így gondolkodna. De nem így van. Ezért, ha Magyarország lazára veszi a figurát, akkor a külföld megszakítja vele a gazdasági kapcsolatokat egy időre, turisták még annyira sem jönnek be, mint eddig és megnézhetjük magunkat, hogy mit tudtunk elérni a lazaságunkkal.
-
Drizzt
nagyúr
Őszintén szólva nem teljesen értem miért számítottok rövid hullámra. Goto UK adatok: a delta június legeleje óta terjed érdemben. A legmagasabb napi esetszám július végén volt. Utána volt egy nagy bezuhanás, de azóta folyamatosan nő a fertőzöttek száma, mégha csak lineárisan is. Én személy szerint még az ottani hullámnak nem látom a végét, a magyar meg nem tudom mitől lenne enyhébb.
Indiában március eleje -> július közepe volt a nagy delta hullám. Ami azért picit ott is aggasztó, hogy egy a delta előttinél magasabb szintre beálló stagnálás lett mára belőle. Nagyon lassan csordogál lefele az esetszám és a halálozás is azóta.
Az említett két ország között a fő különbség az oltottság aránya volt a delta érkezésekor.
Izraelt kell figyelni megint, ott igyekeznek mindenkit meggyőzni a harmadik oltásról. Azt mondják olyan hatszorosra növeli a védettség mértékét. Talán a teljes elfojtáshoz is elég lehet, de erősen kérdéses.I am having fun staying poor.
-
mozso
senior tag
Hónapokkal ezelőtt megírtam már pár ország adatai alapján, hogy a delta mindent visz.
Itt van a német helyzet, de mindenhol ez van, itthon is.
Azt is látszik, hogy drámaian (felére!) esett a delta verziót elkapók között, aki tünetmentes (zöld terület). Azaz ha elkapod megérzed, akkor is ha oltott vagy. Az oltás miatt azonban valamennyi csökkent a kórházba kerülők aránya (piros terület).
Az intézkedések ellenére nem tudják 1.25-1.3 alá vinni a terjedést, pont mint Izraelben sem.
Egyik helyen sincs még iskola jelenleg, ez szerintem gáz lesz.
Főleg itthon a hazai hatékony védekezéssel. -
Kékes525
félisten
válasz #20749568 #28255 üzenetére
Már azt, hogy lazára vesszük és gyorsan túl leszünk rajta? Ja, meglehetett volna de akkor kicsi kevesebben lennénk. Persze akkor működne a darwini szelekció, huljon a férgese. Milyen gondolkozás ez???
-
PuMbA
titán
Akkor ahogy megjelennek a tömegközlekedésen a diákok, maszkot visszaveszem és kihúzzuk valahogy. Jó lenne, ha csak kis hullám lenne, de ha mégse a városligeti műjégpályát hagyják békén, mert tavaly végig be volt zárva, nem tudtam korcsolyázni. Védettségi igazolvánnyal lehessen menni, azt viszlát
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Kékes525 #28251 üzenetére
https://hvg.hu/vilag/20210821_Szlovakiaban_a_koronavirus_delta_variansa_dominal_az_e_heti_mintakban
158/160 delta a szekventált mintákból, úgyhogy jelenleg az összes többi variánst szépen elfelejthetjük. és innentől az is mindegy, hogy ha valaki itthon koronás, akkor vajh melyikkel lehet, mert száz a kérdés, egy a válasz: delta.
ami az egészségügyet illeti, az már nem lesz használható, remélem ez mindenkinek leeset mostanra. nem fárasztom a topikot részletekkel, néha beszélek anyámmal, hallgatni is fáj. eddig is recsegett az egész, most komplett osztályok zárnak be, szerveződnek át, mert itt nincs doki, ott nincs nővér, egyszerűen nem működik. tényleg nem.
[ Szerkesztve ]
-
andor80
senior tag
Merkely meg azt mondja nem ér semmit a delta ellen.
Izrael szétvan oltva erre rajuk robban éppen a brutalitás
Nincs igaza senkinek sem.
A tavasszal oltott pfizeres idősek gyk szarabbúl állnak mint a pár hónapos sinoval oltottak..Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
Kékes525
félisten
Talán az iskolákban nem is annyira, mint összességében. De összességében is hamar túl leszünk rajta. Terjedni fog, mint a futótűz. Ez lesz majd a tökéletes vakcinázása az antivaxereknek. Csak a baj az, hogy ezt mindenki megfogja szívni, az egészségügy használhatatlansága miatt. És már túl régóta használhatatlan...
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Kékes525 #28248 üzenetére
akkor okozhat meglepetést, ha tényleg azonnal berobban az osztályokba. akkor viszont egy-két hónap alatt túl lesz rajta mindenki. illetve mindenképp arra számítok, hogy masszívan terjedni fog, én csak annyit mondtam, hogy nem lesz zárka.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Plusz a tesztelésnek, kontaktkutatásnak és izolálásnak. Ezzel lehetne csökkenteni a kórházakra nehezedő nyomást, elnyújtani a járvány görbét, csökkenteni a csúcsot. Megállítani a deltát nem lehet, de a magas csúcsot le lehetne faragni, ami önmagában is sokat jelentene, sok életet mentene meg. Persze tudom, hogy ez is csak vágyálom Magyarországon.
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz kolopele #28234 üzenetére
Milan Krek, a szlovén közegészségügyi intézet vezetője arra figyelmeztetett, hogy a delta variáns gyors terjedése miatt romlik a járványhelyzet Európában.
Mindenki, aki külföldön tervezi nyaralását, javaslom, hogy augusztus 15-ig jöjjön vissza
- üzente Krek. 2021.07.21 -
mpo
veterán
Rusvai: Minden maszkviselésnek van most értelme
[link]Nem mondja elég hangosan, ott fönn nem hallják.
-
Kékes525
félisten
válasz daneel_hu #28229 üzenetére
"És vajon az élő vírus ad(ott) sejtes védelmet? "
Ad, pillanatnyilag a legkomplettebb védelmet (már persze, ha élve maradsz). Habár összességében a megfelelő vakcina erősebb védelmet ad, kivéve a nyálkahártya védelmet.
1. Nyálkahártya védelmet (egyik vakcina sem ad olyan erőset). Kicsiről már cikkeztek mRNS vakcináknál.
2. Antitestes védelem.
3. Sejtes védelem.
Akkor lehet megpróbálni, ha vakcina erős védelmet alakított ki és nem vagy veszélyeztetett (idős és/vagy krónikus beteg és/vagy elhízott). Más esetben orosz rulett a szándékos megfertőződés. Persze lehetőleg akkor se kapd el full-ban, ne legyen masszív fertőzés. Mondjuk ezt szabályozni nem nagyon lehet.
Rusvai próbálkozik ilyennel. Ő tudja, hogy mennyire egészséges. Én nem kockáztatnék. Persze én is idős vagyok, de elég kövér és van egy pár krónikus betegségem is.ű
Hoppá, most jut eszembe, te már elkaptad. Akkor te szuper védett vagy.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz Drizzt #28236 üzenetére
Kiemelte, a Széchenyi-díjjal felelősség jár: feladatának érzi, hogy az új, alapítványi struktúrájú egyetem Európa és a világ egyik legjobb orvos- és egészségtudományi képzője legyen. Az egyetem fejlesztéséhez szükséges erőt az orvos-beteg találkozókból meríti, éppen ezért évente sok műtétet végez, és a koronavírus-járvány alatt 20 ezer embernek személyesen adott be oltást – mondta Merkely Béla.
-
mpo
veterán
Horvátországot és Szlovéniát már elérte, és minket sem kerül el a negyedik hullám.
"Emlékszünk: tavaly nyáron is visszahúzódott a vírus, és nagyrészt mindenki háborítatlanul tudott nyaralni itthon és külföldön. Az most igencsak elgondolkodtató, és a delta variáns valóban gyors terjedését mutatja, hogy a fertőzöttszámok Szerbiában, Ausztriában, Horvátországban és Szlovéniában már most magasabbak, mint tavaly ilyenkor.
Ausztriában most ötszöröse az új esetszám az egy évvel korábbinak.
Horvátországban kétszerese.
Szlovéniában másfélszerese."Van pár grafikon is.
-
Drizzt
nagyúr
Merkely-ről kezdem azt hinni, hogy amióta beoltották, azóta tényleg megnyugodott, olyannyira, hogy azóta nem is nézett semmilyen koronavírussal kapcsolatos fejleményt a világban. Aztán most meg valahogy eljutott az elefántcsont-tornyába a delta híre.... A nyilatkozataiból kb. az jön le.
-
kolopele
nagyúr
Lesznek itt még komoly gondok:
"
Ide is meg fog érkezni a negyedik hullám, de ez alapvetően el fog térni a korábbiaktól – fogalmazott Gulyás Gergely.
Mindenkinek köszönetet mondott a miniszter, hogy beoltatta magát. A hatékony védekezési eszköz az oltás. Ha valaki megbetegszik oltottan, akkor a sokkal kisebb az esélye annak, hogy súlyos állapotba kerül.
Mindenkit felkeresnek az idősek közül, akik eddig nem oltották be magukat. 165 ezren vették fel eddig a harmadik oltást. Közel 8 millió vakcina áll rendelkezésre – mondta a miniszter.
A fiatalok oltása a 12-18 éves korosztályban augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án lesz az iskolákban, tömeges oltási akció keretében – mondta Gulyás. Mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát, aki eddig nem tette.
Nem kerül sor az ország lezárásra, munkahelyi korlátozás sem kell – tette hozzá.
Újabb oltási akció indul majd ősszel – mondta Szentkirályi Alexandra."
Mindeközben:
[link][ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
Azt hiszem ahhoz megint jogszabályt kell módosítani, nem mintha számítana.
Arról van infó hogy, hogy ugyanaz a dózis, v más kiszerelés kell belőle?
-
mpo
veterán
Ha Merkely mondja, akkor van esély az ellenkezőjére:
- lehet, hogy visszatér a maszkhasználat
Nem lehet, hanem biztos!
- a fertőzöttek száma emelkedik – napi 100-120 új esetet jelentenek -, de a második-harmadik hullámhoz szerinte hasonló már nem lesz, a mostani hullám az egészségügyet nem terheli meg majd.
- a delta variáns a brit variánssal azonos tünetekkel jár, de fertőzőképessége nagyobb.(A másodikban az "azonos tünetekkel jár" nem igaz).
-
HÁZIGAZDA
válasz student #28225 üzenetére
az egyébként izgalmas lesz, ha turulpeti két hét múlva engedélyezi a sinót itthon 3 éves kortól. mert hogy dacára mindennek, az akkor is csak egy oltás, és nem haszontalan, viszont a doksija rövid és fura karakterekből áll.
-
student
őstag
2 sino után nem lehet boosternek sinot kérni?
más érdekesség
China approves emergency use of Sinopharm COVID-19 vaccine for children aged 3-17 -
-
MODERÁTOR
Jóváhagyták a világ első koronavírus elleni DNS-vakcináját (Indiában)
India approves world's first DNA Covid vaccineEladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
student
őstag
van már rá valami tanulmány hogy egy fiatal mennyire van bevédve delta variáns ellen sinopharmal?
-
Asbee
veterán
Az a baj nem érted a különbséget aközött, hogy egy vakcina milyen hatékonysággal véd a megfertőződés ellen, és nálunk hány oltott kapta el gulyás valamilyen halmazában. Gulyás valószínűleg az utóbbi alapján tett egy kijelentést vakcina hatékonyságra, ami teljesen fals. Te pedig csak az utóbbiról beszélsz. Nagyon nem ugyanaz a kettő. Mint írtam, hogy megfertőződés elleni hatékonyságról ilyen kijelentéseket tegyünk, ahhoz egy reprezentatív hosszabb távú megfigyelés kell, ami van ahol létezik is. Abból lehet kiindulni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest