-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darmol
senior tag
Elég egyértelmű a genetikai háttér szerepe.
Ennek csak az a veszélye, hogy sokan azt hiszik majd: ők "genetikailag védve vannak".
Pedig a genetika az "hajlam". A kifejeződésben viszont a "környezetnek" (életmódnak) legalább akkora szerepe van. Sok példa volt az utóbbi egy évben, mikor a delikvens azt hitte, könnyen megúszta, "csak egy kis nátha volt". Nem foglalkozott vele, hiszen "csak kicsit fáradékonyabb", de ő kemény és csak tolja és tolja. A munkát, a piát, a cigit. Aztán mikor három hónap múlva megvizsgáltatta magát mert csak nem akartak elmúlni: "a covidra visszavezethető szövődmények".Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
-
Ringman
nagyúr
én is whitelabnél voltam tavasszal (szintén konténerben csak békéscsabán), de nekem csak az első értéket adták meg, az ELISA IgG tesztnél.
amit te csináltattál, az a "Komplex védettségi vizsgálat (S+N fehérje ellenanyag)"?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
na, megjött az eredmény:
anti-SARS-CoV-2 IgG Negatív Valid
NTU: 4,424
Negatív: 9 alatt (NTU)
Határérték: 9-11 között (NTU)
Pozitív: 11 felett (NTU)
SARS-Cov2 neutralizáló IgG vizsgálat Pozitív BAU/ml Valid
WHO egység / WHO Unit: 148,24 BAU/ml
21,8 BAU/ml - 200 BAU/ml: Mérsékelt neutralizációs teszt titer
200 BAU/ml - 600 BAU/ml: Erõs neutralizációs teszt titer
600 BAU/ml - 3270 BAU/ml: Kiemelkedõ neutralizációs teszt titerszóval nem delta volt a két hete masszívan fejfájós izé, ezen felül az antitestjeim zöme is elpárolgott az elmúlt 2,5 hónap alatt.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
BlackV
őstag
válasz koncsik #26880 üzenetére
Igen erre emlékeztem.
Ez így még nem zárja ki az enyémet sem, mert ha a védekezés korai szakasza nem a tüdőben kezdődik, akkor nem biztos, hogy akkora a jelentőségük ezeknek a részben vagy teljesen genetikai hibás NK sejteknek. De nem néz ki jól a szelvényem."Antiviral immune responses limit viral infections and influence the severity of viral diseases. Among these, natural killer (NK) cell responses are of major importance and significantly contribute to the early defense against pulmonary virus infections."
És kérlek ne szívd mellre!
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
teljes agybaj:
Governor of State Leading Nation in Kids Hospitalized with Covid Fights to Ban School Mask Mandates+ vannak olyan trumpista tagállamok, ahol jóval alacsonyabb az átoltottság: [link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
titán
Az Egyesült Államok keleti partján, Florida államban az összeomlás szélére kerültek a kórházak. A Covid-ban szenvedő betegek soha nem látott számban lepték el a kórházakat, a kezelésre szorulók száma felülmúlja az eddig tapasztalt csúcsot, ami tavaly nyáron detektáltak az orvosok.
A mostani esetek száma a 2020 július 13-án észlelt rekordot is 13 százalékkal múlja fölül. A kórházi osztályokat ellepték a koronavírus fertőzésben szenvedő betegek, ezért nem jut hely semmilyen más betegséggel érkező páciensek kezelésére. A műtők leálltak, egyáltalán nem, vagy csak akadozva tudják például a balesetet szenvedők sérüléseit megoperálni. Akadozik azonban a Covid betegek ellátása is. [link] -
Tigerclaw
nagyúr
Arra tippelek, hogy ugyanugy kell evi legalabb egy emlekezteto oltas, ahogy az influenza eseten is, csak ennel nehezebb lesz kiszamolni, hogy mikor kellene beadni. Kesobb remelhetoleg a kezeleshez is lesz valami gyogyszer, bar influenzanal jellemzoen nem kezelik magat a virust csak a tuneteket csokkentik, illetve a hozza tarsulo bakterialis fertozeseket.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
veterán
válasz kolopele #26855 üzenetére
ez annyiban megdőlt az már, hogy csak télen kell. D vitamint az életmód alapján kell szedni aki irodai munkát végez nyáron is kell D vitamint szednie ... különben nyáron is vitamin hiányos lesz... (nálunk feleségemmel több vérvétel volt nyáron 2500-3000 ne körül kell ennünk télen 4000e körül ahhoz hogy 100 körüli D vitamin szintünk legyen (75 felett már jó 100-125 között ajánlott baba projekthez) ...
Mindezt úgy hogy hétvégén fél fél napot kint vagyok az udvaron / kertben és így is kevés a D vitaminunk...
[ Szerkesztve ]
-
válasz BlackV #26877 üzenetére
Németország első covid fertőzése egy München közelében működő, Kínai kapcsolatokkal rendelkező cégnél történt meg. Egy kínai munkacsoport látogatott a céghez. Kapcsolatépítés, tapasztalatcsere, ...
Az egyik nővel irodában tárgyalt kb 20 percem keresztül egy német férfi. A megbeszélést követő napokban visszamentek a kínaiak. Időközben a férfin megjelentek az első megfázásra emlékeztető tünetek. Szarul vét, háziorvos, gyógyszerek. Jobban, majd rosszabbul lett. Ekkor még semmi para, a covid csak a hírekben létezett.
Otthon várandós feleség, két kisgyerek, távolságtartás nulla volt. A feleség is csak párhetes igazolt terhes.Amikor a kínaik megküldték a figyelmeztető üzenetet, már legalább 5 napja beteg volt a férfi. Azonnal karanténba ment a teljes cég. Az orvos és csapata, valamint a rendelőbe látogat betegek. Az egyéb kontaktusokkal együtt, amit sikerült kideríteni. Pont. Nem volt további fertőzés.
A családban is volt hasonló eset. Fiatal házasok. A feleség egy hónapon keresztül szenvedett. Covid tagadó, szóval csak íztévesztése volt. A férjnek semmi. Egészséges életet él, szóval cigaretta, whiskey és sör biztosítja a védelmet. A feleség életéből a whiskey kimaradt. Szóval vagy a whiskey vagy a gének védték meg a férjet.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
HÁZIGAZDA
válasz Z.É.T. #26882 üzenetére
anyáméknál is volt 150+ kilós, végstádiumos user, aki simán átszipogta a covidot, de feleségem nagyanyja is 97 évesen "jajj, kicsit oda voltam" szinten kifeküdte, míg van (volt) életerős, sportos, egészséges 35 éves anyuka, akit kivégzett.
-
Z.É.T.
őstag
válasz koncsik #26880 üzenetére
(Meg volt még ennél korábban ahol meg valamelyik receptorral - talán a TLR7 receptor volt - kapcsolatos összefüggést is találtak, most meg nem keresem és tuti van még más is... )(de bosszant, mikor typo-k maradnak a hsz-omban, mert mire visszaolvasom, már lejárt a szerkesztési idő)
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Plusz nagyjából minden elhunyt ismerősöm extradózis D-vitamint szedett, a hosszú hónapok óta longosok szintén, a 24 eltemetettből 15-16-ról egészen biztosan tudom, de mivel én voltam az a csapatban az elején aki minden szalmaszálat keresett és többszáz ember vásárolt az ajánlásom alapján kiegészítőket, így eléggé képben voltam, ki meddig ment el. Nagyjából a fele feketeköményezett is.
Utóbbi egyébként allergiára tényleg hatásosnak tűnik, többen is erről számoltak be.De szívesen vennék bárkitől egy fordítást egy tanulmányból, ahol kifejezetten arról van szó, hogy a betegség előtt normális D-vitamin szintet mért csoportban az extra d-3 boosternek volt szignifikáns pozitív hatása. Ha van ilyen, akkor elfogadom hogy - bár a saját tapasztalat nem ezt mutatta, de mégis - lehet jelentősége a boosternek és nem arról van szó, hogy a D-vitamin hiány súlyosabb lefolyáshoz vezethet.
(ami meg kb evidens)A temetéses génlottós minta mellett is volt számtalan agyonvert immunrendszerű, kövér és trashfood-on élő ismerős, akinek sem súlyos tüneteket, sem longot nem hozott, meg a saját köreimben biotanyás-vitorlás, akit elvitt. A természetgyógyász barátom is akkor kezdte hangosan támogatni az oltást, amikor az ő köreiből is elkezdett agyonverni makk egészségeseket.
Szóval, én továbbra is azt látom, hogy akik megúszták családilag barátilag, ők verhetik a mellüket, csak felesleges, mert elég nagy a valószínűsége, hogy nem rajtuk múlt, hanem az "osztón".
Ezt persze lehet aztán ideológizálni.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
na ez elég shit hits the fan hír a csökkenő vakcinahatékonyságokat nézve, de tegyük hozzá, hogy az eü-dolgozók általában nagyobb vírusterhelést kapnak.
[link]
Recent study: Vaccination does not prevent long covid. 19% of vaccinated healthcare workers who developed breakthrough infections developed long COVID—about the same proportion as those who are not vaccinated.
Small study with total of 39 cases
Covid-19 Breakthrough Infections in Vaccinated Health Care Workers
In this study, we characterized all Covid-19 breakthrough infections among 39 fully vaccinated health care workers during the 4-month period after the second vaccine dose and compared the peri-infection humoral response in these workers with the response in matched controls. We found a low rate of breakthrough infection (0.4%). Among the 39 workers who tested positive for Covid-19, most had few symptoms, yet 19% had long Covid-19 symptoms (>6 weeks).Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
MODERÁTOR
Nem kell tippelni (a tudormányos totyikból)
Rájöttek a bécsi tudósok, miért lesz az egyik ember súlyos beteg a koronavírustól, míg a másik nem
Deletion of the NKG2C receptor encoding KLRC2 gene and HLA-E variants are risk factors for severe COVID-19[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
őstag
Delta variant renders herd immunity from Covid ‘mythical’
Head of Oxford Vaccine group rules out overall immunity, but also questions need for booster jabs
(Szerintük ráér addig a booster, míg nem látják, hogy nagyobb számban halnak meg oltottak covid-ban. (Persze lehet, hogy a nagyobb számú covid-ban elhunyt oltottaknak más lenne a véleménye, ha még élnének.))''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
HÁZIGAZDA
genetika. kérdezd meg Z.É.T-et, aki komplett "minitanulmányt" hozott egy temetésről, ahol a család egyik ágát végigverte a covid (csak nem tüdőzte le mindenki...), a másik ága meg megúszta nagyjából. de más miatt is ezt mondom, orvos anyám is ezt látja a covid osztályon, "érzésre".
-
daneel_hu
addikt
válasz Darmol #26873 üzenetére
"Sajnálatos.
A saját és környezetem tapasztalatai alapján az a fertőzéstől számított két hét az valójában legalább öt hét. Nálunk kb. ennyi idő volt, amíg a szervezet elfogadható mértékben regenerálni tudta a szöveti károsodásokat a tüdőben és az érrendszerben. Sajnálatos módon az öt hetes betegállomány veszélyezteti a profitot, ezért nem nagyon reklámozzák. Pedig addig szvsz tiltani kéne a fizikai megterhelést."2 hónapig nem mertem teniszezni.
Abban a 2 hónapban (a "gyógyulás" után!) kvázi megőrültem, összetörtem a ház robotajtaját a kocsival (a kocsit is), pulzus össze-vissza ugrándozott. Dolgozni azért valamennyire tudtam.De aztán... valahogy elkezdtem sportolni és minden jó lett. (kopp-kopp)
-
HÁZIGAZDA
így van. nevetségesek ezek a d-vitaminos megfejtések, mert semmire sem jó. ne legyen belőle hiányod, mert az rossz, de amúgy az, hogy súlyos covidot kapsz-e, elsősorban genetikai faktorokon múlik - szerintem. (komoly téteket teszek rá)
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem tunik drasztikusnak egyik szabaly sem. Az mondjuk betarthatatlan, hogy korhazba se mehetsz, de gondolom itt nem surgos esetekre gondoltak, hanem valami olyanra ami tervezheto, elhalaszthato.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Darmol
senior tag
Sajnálatos.
A saját és környezetem tapasztalatai alapján az a fertőzéstől számított két hét az valójában legalább öt hét. Nálunk kb. ennyi idő volt, amíg a szervezet elfogadható mértékben regenerálni tudta a szöveti károsodásokat a tüdőben és az érrendszerben. Sajnálatos módon az öt hetes betegállomány veszélyezteti a profitot, ezért nem nagyon reklámozzák. Pedig addig szvsz tiltani kéne a fizikai megterhelést.[ Szerkesztve ]
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Tigerclaw
nagyúr
Lehet, hogy meg aznap elpasszolta a feketepiacon, vagy akar sajat maga adta be penzert. Ott is biztos voltak olyanok tavasszal, akik jo penzt fizettek volna azert hogy elobbre keruljenek a sorban. Sokat gondolom nem varhatott. Csak vakcinaelleneskent szerintem nem kockaztatott volna idegen emberekert.
-
Darmol
senior tag
-
Darmol
senior tag
Ööö... A linkelt cikkel kapcsolatban:
Ugye tisztában vagy azzal, hogy a
- megfertőződés
- betegség kialakulása
- immunválasz kialakulása
- stb.
alapvetően különböző folyamatokat fednek le? Egy cikk ami arról szól, hogy a megfertőződéshez nincs köze a D vitamin koncentrációnak, kb. annyi értelme van, mint az ha azt tárgyalnák, hogy vajh Vér Pistike naponta átlagosan WC-n eltöltött idejének van e köze a pingvin halandósághoz.Hogy a hsz-re tételesen válaszoljak:
- kezelhető-e: Persze hogy kezelhető.
- gyógyítható-e vele: Nyilván nem. A D3 vitamin többek között az immunrendszer működését segíti. Egyenlőség jelet teszel ez közé és a stressz kezelés közé. Úgy gondolod egy Diazepám és egy D3 alkalmazás esetén ugyanarról beszélünk?
- segíthet-e a "könnyebb verzióban": Igen. Nem mellékesen te is ezt mondod. Az arányokon vitatkozhatunk, de minek? Megjegyzem a betegségnek az érfalakra és véredényekre gyakorolt hatása miatt a nagyobb terhelést okozó fizikai tevékenység (kb. bármilyen sport is) elég komoly poszt-covid kockázattal jár. Szóval csak óvatosan a betegség utáni szaladgálással.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
t72killer
titán
-
mpo
veterán
Volt szó róla, hogy tudjuk-e milyen vakcina van a fecskendőben.
Megáll az eszem!
Németországban csaknem 9000 embert kell újra oltani, miután egy ápolónő oltásokat cserélt sós vízre.
Az érintettek mindegyike 70 év feletti volt.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
natë
nagyúr
válasz Darmol #26865 üzenetére
Nem az immunrendszerre való hatásáról volt szó, ott nincs kérdés. Én kb. a sport miatt kb. 20 éve szedem, normál dózisban.
Arról volt szó, hogy kezelhető-e, gyógyítható-e vele a covid, illetve segíthet-e a "könnyebb verzióban". Nagyjából ugyanannyira, mint a normális táplálkozás, sport, illetve a stressz minimalizálása. Egy apró szelet a qrva nagy kirakóból, semmi több.[ Szerkesztve ]
-
Darmol
senior tag
Komolyan nem hiszem el, hogy másfél év után még mindig viharos érzelmeket kelt a biliben a D vitamin téma. Ha valakit bővebben érdekel, nézzen utána az immunrendszere gyakorolt hatásának.
De ha valaki rövidre zártan szereti:
[Semmelweis ajánlás D3-ra]Emlékszik még valaki mikor anno mondtam, hogy ne ajánlgassuk nyakra-főre, mert az átlag nem képes értelmezni azt, hogy a klinikai teszteken csak egyetlen napon adtak 40.000 NE-t, és elkezdik rendszeresen napi szinten tolni befele?
Nem a vitaminnal van a probléma (és a biológiai aktivitása kb. annyira megkérdőjelezhető mint a gravitáció), hanem a mértékkel (tehát az emberi tényezővel).[ Szerkesztve ]
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Magyar-angol nyelvű igazolással kapcsolatban az oltópontra érdemes menni, vagy hülyeség ezzel zaklatni őket? Áprilisban oltottak kínaival, akkor még csak magyar nyelvű igazolást adtak az oltáskor. Utazáshoz kéne, de kínaival ugye nem tudok EU-s igazolást letölteni. Itt az van, hogy bármelyik egészségügyi szolgáltató kiállíthatja. A háziorvos kicsit macerás, holnap a Csengery utcában gondoltam tenni egy próbát. -
mpo
veterán
Nehéz élet vár az oltatlanokra Németországban.
Hat új szabályt akar hatályba léptetni a német szövetségi kormány a koronavírus-járvány őszi hullámának a megfékezése érdekében.
-
t72killer
titán
válasz syberia #26856 üzenetére
Természetesen a vitaminhiányos állapotot el kell kerülni - ha akarjuk, ezt teljes joggal hívhatjuk a szervezet betegségre való FELKÉSZÍTÉSÉNEK - ahogy pl a megfelelő testsúly beállítását, egyéb vitaminok és tápanyagok szintjére odafigyelést, stb-stb. Ettől még a lélegeztetőn vegetáló beteg nem fog felugrani az ágyról, ha belenyomsz egy fecskendő D-vitamint, és hiába vagy a D-vitamin mérgezés határán, a deltát úgy el fogod kapni oltás nélkül, mint a sicc. Peer review ide vagy oda, bár elég nagyot csalódtam a reviewed tartalomban is az utóbbi 8-10évben.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
syberia
veterán
D supplementation with the aim of preventing or treating COVID-19 was still lacking and that the topic should be further investigated.
Ezért linkeltem a tanulmányt, ami peer review.
Hozol egy újságcikket amiben van 2 preprint.
Szép és jó, de nem egy szint a kettő, hadd ne magyarázzam el miért.
https://howbad.info/
-
t72killer
titán
Jól értelmezem a worldometers adatokat, és tényleg kb 23ezer teszt történt az elmúlt nap, amiből csak 35 pozitív? (a két nap total tests adatát vontam ki egymásból) Mert ha ez így van, akkor csillagos ötös
-
natë
nagyúr
válasz syberia #26849 üzenetére
On Dec 17, 2020, the National Institute for Health and Care Excellence (NICE), in collaboration with Public Health England and the Scientific Advisory Committee on Nutrition, published an updated rapid review of recent studies on vitamin D and COVID-19. Their recommendations support the current government advice, revised in April, 2020, during the first lockdown in the UK, for everyone to take vitamin D supplements to maintain bone and muscle health during the autumn and winter months. The recommendations are also in line with new guidance from the UK government, released on Dec 22, 2020, allowing extremely clinically vulnerable people to opt in to receive a free 4-month supply of daily vitamin D supplements—similar to an initiative launched earlier in Scotland. However, the rapid review concluded that sufficient evidence to support vitamin D supplementation with the aim of preventing or treating COVID-19 was still lacking and that the topic should be further investigated. Experts studying vitamin D welcomed the call for more research, but the lack of specific recommendations in the context of COVID-19 was also met with disappointment by many in the scientific community who have argued that vitamin D supplementation is generally safe and that any potential low toxicity would likely be strongly outweighed by any potential benefits in relation to protection from COVID-19.
Meg talán ez...
[ Szerkesztve ]
-
-
Ezekiell
veterán
-
t72killer
titán
Valahogy még se az "elvárt" irányba halad ez az evolúció...
[ Szerkesztve ]
-
Coyot
őstag
válasz syberia #26843 üzenetére
Már a cáfolatát annak amit mondani szeretnél, amivel nem tudsz mit kezdeni
Ha hatásos lenne a d vitamin a koronával szemben nem lenne járvány. Az hogy az átlag ember jobban bírja ha nominális vitamin szinteken van a szervezete az nem egyenlő azzal, hogy hatásos ellene, mivel ez így kijelenthető bármilyen vitaminról és ásványi anyagról, sőt a mákus gubáról is.
Má' nem
-
syberia
veterán
Bemásoltad a semmit, ezzel mit kezdjek?
A D vitamin hatásos a koronával szemben.
Lauda: Állítólag Nyíregyházán 170 EÜ-s adta be a felmondását. Szerk: több forrásból is ez az infó jön, elég meredek a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Másfél napra teljesen leállítják a sürgősségi ellátást a Honvédkórházban
a Honvédkórházban valószínűleg az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 12-i budapesti zárómiséje miatt állítják le a sürgősségi ellátást. „Tehát a Honvédkórház a lakosság ellátása helyett ebben az időben a zarándokok és turisták ellátására fog átállni, amire szükség is lehet, tekintve a látogatók átlagéletkorát” – írja erről Kunetz Zsombor.
Gratulálok.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz syberia #26837 üzenetére
Egesz jol kezdodik az a video, aztan kibujik a szog a zsakbol es meg sajat maganak is ellent mond par percen belul.
Ettol fuggetlenul szerintem erdemes megnezni, mert sok hasznos dolgot mond el, de erdemes utana megnezni egy reakciot is:
-
UberMutant
őstag
válasz Jablocskov #26836 üzenetére
sőt, a fejlécben tesztelt betegről írnak, holott, aki negatív az nem is lehet beteg.
-
t72killer
titán
válasz Z.É.T. #26832 üzenetére
Kellene egy oltatlan kontrollcsoporton mért pozitivitás, hogy lássuk merre jár a delta hullám.
#26838: erősen valószínű itt is józan ész rulez: masszív vitaminhiány nem jó, túladagolással meg 99% valószínű, h annyira mész, mintha dupláznád a lábujjkörömvágás gyakoriságát.
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
válasz syberia #26837 üzenetére
There is currently insufficient evidence to determine the benefits and harms of vitamin D supplementation as a treatment of COVID-19. The evidence for the effectiveness of vitamin D supplementation for the treatment of COVID-19 is very uncertain. Moreover, we found only limited safety information, and were concerned about consistency in measurement and recording of these outcomes.
-
syberia
veterán
válasz Ringman #26809 üzenetére
(#26808): Feketekömény olaj többször volt említve, nem panaszkodni kell.
(#26820) Az problemas hogy az influenzaval ellentetben lathatoan jol erzi magat magasabb homerseklet es paras levego eseten is, sot az se zavarja, hogy az emberek tobbsegenek immunrendszere valoszinuleg nyaron lehet a legerosebb, mikor tobb napfenyhez jut.
A populáció D vitamin szintje...
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Ringman #26831 üzenetére
Ezt valoszinuleg tobb orszag at fogja venni, ha meg nem lepte meg eddig. Egyreszt nehez a hivatasos katonakat egymastol elszeparalni, masreszt egy komolyabb helyzetben nekik is be kellene segiteni. Lehet hogy NATO kozos gyakorlatokon is keres, majd feltetel lesz ez.
Az USA-ban ha nem is lesz orszagosan kotelezo meg egy ideig ez az oltas, sok ceg kotelezove teszi majd a dolgozoi kozott. Lehet hogy a ceg egeszsegbiztositoja is ezt varja majd el.
-
Z.É.T.
őstag
Új, augusztus 5-én publikált izraeli vizsgálat a Pfizer vakcina csökkenő hatásosságáról az áttöréses fertőzések ellen, az idő és az életkorcsoportok függvényében - Sz. D. Fb
Amint a táblázatból látható, valamivel kevesebb, mint 5 hónappal (146 nappal) a második oltást követően az áttöréses fertőzések gyakorisága összességében kb. a duplája az oltástól számított 146 napon belülinek.
A korcsoportok között nem mutattak ki statisztikailag jelentős különbséget, de tendenciájában az idősebbek esetén a különbség markánsabb. Az áttöréses fertőzések mögött vélhetően a delta vírus variáns áll.
Ez egy retrospektív kohorsz vizsgálat volt, amelyben 33.993 két Pfizer oltást kapott személy (49% nő; átlagéletkor 47 év) vett részt. A PCR teszteket 2021. 05. 15-2021. 07. 26 között végezték el, legalább két héttel a második oltás után.
Hivatkozás: Israel A; Merzon E.; Schaeffer A. et al.: Elapsed time since BNT162b2 vaccine and risk of SARS-CoV-2 infection in a large cohort. https://www.medrxiv.org/content
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.03.21261496v1.full.pdf
-
Ringman
nagyúr
-
BlackV
őstag
a leírásban szerepel, hogy a lineáris tartomány 0,4-250 u/ml között van. ebből arra következtetek, hogy ezen a tartományon kívül nem (feltétlenül) lineáris
még annyit hogy, a tippem erre:
ez azért lehet, hogy ezt írták, mert amikor "kiakad a mérő" 250-nél akkor azt csinálják praktikusan, hogy felütik egy kis kólával a szérumot és a hígabbat már ki tudja fejezni a tartományon belül. Ezt később pedig a hígtásnak megfelelően felszorozzák. De ez pici mérési hibát eredményezhet a gyárihoz képest. -
HÁZIGAZDA
nem, dehogy, az szerintem legkésőbb holnap. abban lesz N-antitest is (azért csináltam elsősorban, hogy tudjam, hogy az a múltkori kör az volt-e -- ha igen, akkor jóval nyugodtabban küldjük a gyerekeket a mindenhova).
-
-
Sir Pocok
őstag
Azért a kórházi ápoltak és a lélegeztető gépen lévők száma azért kúszik felfele:
(Nem károgás, nem pánikkeltés, csak tényadat, nincs még probléma csak a tendencia miatt említem.)Napi új fertőzöttek száma: 35 (az összesítetten kiadott hétvégi adatokhoz képest – 121)
Napi elhunytak száma: 0 (az összesítetten kiadott hétvégi adatokhoz képest – 4)
Kórházi ellátást igénylők száma: 87 (az összesítetten kiadott hétvégi adatokhoz képest + 12)
Közülük lélegeztetőgépre szorulók száma: 15 (az összesítetten kiadott hétvégi adatokhoz képest + 4)
Új mintavételek száma: (az összesítetten kiadott hétvégi adatokhoz képest )
Az első dózissal oltottak száma: 5 654 096 (az összesítetten kiadott hétvégi adatokhoz képest + 4 971)
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 494 110 (az összesítetten kiadott hétvégi adatokhoz képest + 2723)[ Szerkesztve ]
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Ringman #26809 üzenetére
Ez konnyen lehet kozvetett hatas is, a maszkhordas miatt. Ahogy az angol peldabol is latni lehet, a tul steril kornyezet visszauthet, mert nem vagyunk kiteve annyi korokozonak, vagy epp pollennek. Ezert is lenne hasznosabb foleg oltasra epiteni a vedekezesunket.
Talan a delta megoldja majd azt a problemat, hogy sokaknak nincs vedelme se oltas se fertozodes alltal. Biztos lesz az ara annak is, de nem tehetunk mast. Ezen a vonaton mar csak utasok vagyunk.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nagyjabol semmiben sem hasonlit Ausztria hozzank, igy max. annyi ertelme van elorejelzesre hasznalni, hogy a kozvetlen szomszedunk. Itt is csak akkor varhatoak majd hasznos intezkedesek, amikor mar tuzet kell oltani.
Raadasul nalunk problemas lehet hogy pont osszel fog tetozni es a tunetek tobbsege hasonlit a szezonalis influenzakhoz.
Az problemas hogy az influenzaval ellentetben lathatoan jol erzi magat magasabb homerseklet es paras levego eseten is, sot az se zavarja, hogy az emberek tobbsegenek immunrendszere valoszinuleg nyaron lehet a legerosebb, mikor tobb napfenyhez jut.
A hullamszeru megjelenes, eltunes foleg az egyre szigorodo vedelmi intezkedeseknek koszonheto. Az elejen van eselye terjedni, aztan ahogy ajanlott majd kotelezo lesz pl. a maszkhordas, social distancing, ugy veszit teret, de globalis szinten pont ugy tulel mindent, mint a tobbi korokozo. Nem lehet lezarni az egesz foldet mondjuk 30 napra, de valoszinuleg allatokban akkor is tulelne. Hosszabb tavon ez egy olyan jarvany lesz, ami nem szezonalis. Talan a kotelezo oltas az egyetlen, amivel egyutt lehet majd elni ezzel, egyeb korlatozo intezkedesek nelkul, illetve nagyon fontos, hogy aki epp beteg, akar ezzel, akar barmilyen leguti korokozoval, hasznaljon maszkot, amig meg nem gyogyul, hogy ne terjessze, de a legjobb ha akkor nem megy se dolgozni, se iskolaba, mivel a teljesitmenye/koncentralasa valoszinuleg amugy is tul alacsony lenne.
Valoszinuleg az influenza oltasokhoz hasonloan hasznos lesz evi egy ujraoltas, legalabb az idosebbeknek, immunhianyosoknak, arra az idopontra idozitve, amikorra varhato a megjelenese, de ehhez folyamatosan monitorozni kell minden orszagban laborokkal, hogy milyen jarvany indult be.
-
mpo
veterán
35 új fertőzött van.
Szennyvízadatok sehol, pedig (szerintem) már tegnap kész lett.
Mégis van:
[link][ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
BlackV
őstag
De lineáris lesz az csak éppen a határértéked eleve sokkal érzékenyebb mint az abbotté, és azt viszi tovább "lépésköznek." A határérték 1400x-osa az, de ez azért van mert a küszöb eleve nagyon érzékeny. A Roche teszt egy professzionális svájci teszt, régebbi fertőzések kimutatására is alkalmas.
Van abből is többféle. Ha a tied Roche S tAb, akkor egy egészes a szorzód who egységre, tehát 1134 BAU-d volt, ami elég jó. A hídalatti teszted is bau-ban lesz megadva, így össze tudod hasonlítani majd. -
Sir Pocok
őstag
-
-
daneel_hu
addikt
Lehet nem megfázás vagy delta ez, hanem csak szimplán a szokásos parlagfűallergiám indult be.
Ha viszont ez augusztus elején ilyen, akkor meg fogok dögleni a hónap végén. -
Kékes525
félisten
Úgy tűnik kiderült, hogy mi okozhatta a feleségem hőemelkedését. Íngyulladása volt (van), csak ezt elfelejtette megemlíteni. Este vettem észre, hogy egy kicsit fel van dagadva az arca. Azonnal gyulladáscsökkentőt és Curasept 212-öt kapott és már most reggel jelentősen csökkent a gyulladás és a hőemelkedés is elmúlt. A biztonság kedvéért ma elmegy egy szájsebészhez.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
HÁZIGAZDA
válasz BlackV #26802 üzenetére
van más. a roche tesztnél például a leírásban szerepel, hogy a lineáris tartomány 0,4-250 u/ml között van. ebből arra következtetek, hogy ezen a tartományon kívül nem (feltétlenül) lineáris
tehát például az én 1134 u/ml eredményem nem a 0,8-as határérték 1400x-osa
-
mpo
veterán
Laborország:
Karantén alá kerül két kelet-tiroli település Ausztriában a koronavírusos megbetegedések növekvő száma miatt szerdától.
-
BlackV
őstag
Szerintem meg a Synlab tesztjet sem tudjuk ertelmezni, nem vilagos, hogy az 1000 mennyivel rosszabb a 10000-nel.
A nagyobb nevű teszt gyártók megadják a váltószámot a nemzetközi who BAU/ml értékhez.
Onnan pedig már könnyű dolgod van.Abbott 1000 = 142 BAU/ml ez mérsékelt neutralizáció vuhanira. Ezt további 3-8-cal kell elosztani deltára.
Abbott 10000 = 1428 BAU/ml ez kiemelkedő neutr vuhanira, küszöbértéken "erős" neutr deltára.
Más vmi?
Nem haálpontos ez így. De a lényeg a következtetés. Megint máshogy kell értelmezni, ha immunválaszt vizsgáljuk, és megint más ha immunkészültséget.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz BlackV #26797 üzenetére
A gondom vele, hogy "érzéketlenül bután skáláz." Nehéz belőle következtetéseket felállítani.
Szerintem a medicoveres 10 ref -> 18-as értéked synlab abbottján nagyon nem 50 -> 90 lenne, hanem több százas, talán ezres is.
Szerintem meg a Synlab tesztjet sem tudjuk ertelmezni, nem vilagos, hogy az 1000 mennyivel rosszabb a 10000-nel. Epp ezert ertelmetlen az, ami itt is meg mashol is zajlik, ahol a rettegok 50-es ref limit mellett kapot 500-as erteknel meg elmennek a feketepiacra ratolni egy extratripla fejzert, mert 30000 alatt jon az epszilon pi varians, es leharapja a fszat, a masik banda meg 1-es ref ertek mellett kapott 0.9-es erteknel kiposztolja a facsera, hogy o a sejtes vedelemben hiszwhile (!sleep) sheep++;
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Minden ami hőszivattyú
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Autós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...