- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nézőpont kérdése. 2-3 óra alatt két és félszeresére növelni a fertőzöttek számát egyáltalán nem rossz eredmény. Akik elkövették, 3 óra alatt tuningolták fel az R számukat 1,5-tel, ami epidemiológiai szempontból szerintem kiemelkedően jó teljesítmény. (Pláne, ha tartani is tudják ezt a tempót.)
Szerk: Government data shows mass events can take place safely but fans urged to remain cautious in crowds and get vaccinated (Ez az eredeti press release, ha valakit érdekel.)
-
Ispy
nagyúr
Minekután gyárilag az egyik fő ér hiányzik az asszony agyából és ezért már a fogamzásgátló is kockázatot jelent neki, meg néha rájön random szédülés vagy csak úgy lekapcsol az egyik szeme, azt gondolom, hogy az. Mert ki tudja egy covid mit fog ott okozni. De persze legyünk optimisták!
-
Ispy
nagyúr
válasz
#20749568 #28488 üzenetére
Mert itthon HO-ban dolgozik, heti 1 nap bejárással, de akkor is üres az iroda.
De a nejem se érti miért nem tetszik ez nekem, szóval el is engedem a témát, nincs itt semmi látnivaló, ha pechünk lesz és valaki benyeli a long covidot vagy elpatkol, akkor majd vigasztalhat minket, hogy mennyien nem haltak bele vagy lettek long covidosok.
Szerintem nem jó ötlet egy felfutóban lévő 2x veszélyesebb covid idején céges meetingekre játni, ahol 3 napig össze lesznek zárva emberek, de úgy látszik én vagyok túl parás.
Nem lessz itt semmi gond.
-
RubbishBin
senior tag
-
Ispy
nagyúr
válasz
RubbishBin #28480 üzenetére
Az lehet, de egy hónapja volt a dánoknál napi 155 eset, most meg van napi 1000, 2 hét múlva tudja valaki mennyi lesz? Relülővel megy, az vajon mennyire rizikó? Van asztmája, krónikus betegsége, meg 2 adag kitudjamirejó oltása. Annyira nem vagyok nyugodt, pedig szaftos életbiztosítása van.
-
RubbishBin
senior tag
-
Ispy
nagyúr
Nejemnek szept elején menni kell Dániába céges ügy miatt, a legjobbkor, majd leteszteljük a csájna csodát. Nem vagyok boldog.
-
Ringman
félisten
[link]
Egyetlen érv sem szól amellett, hogy a kormány tömegrendezvények megtartását bátorítsa, minden szakmai érv amellett szól, hogy ne tegye – értékelte a hétvégi tíz-, sőt százezres tömeget megmozgató eseményeket és a közeljövő nagyszabású hazai rendezvényeit lapunknak Balkányi László. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) korábbi osztályvezetője a CNN beszámolója alapján kiemelte, a vírus gyors terjedését jelzi, hogy a foci EB döntőjén 67 ezren voltak a Wembley Stadionban, s annyian fertőződtek meg koronavírussal, hogy szuperfertőző eseménnyé nyilvánították a meccset. Hangsúlyozta, hogy nálunk remélhetően nem kell hasonló helyzetre készülni, mert sokan megkapták már a védőoltást, ráadásul akár milliós is lehet a szám, ahányan átestek a fertőzésen. Az ő számukra a vírussal való találkozás nagy valószínűséggel nem jelentene komolyabb megbetegedést egy átlagos influenzánál, de nem ismerjük a védettek számát – tette hozzá a járványügyi szakember. -
Darmol
senior tag
válasz
koncsik #28360 üzenetére
"de mivel ezt jóval drágább lenne tesztelni"
Minek akarsz genomot szekvenálni? Teljesen indokolatlan.
Pracinak is mert PH: Minek szekvenálni? EÜ adatbázis bigdata elemzése összehasonlíthatatlanul gyorsabb, összehasonlíthatatlanul olcsóbb. Ja hogy politika? Ez van kérem szépen. -
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen pfizer oltóanyag a comirnaty covid-19 mRNS vakcina (nukleozid-módosított), mire lett módosítva?
-
válasz
Ringman #28470 üzenetére
Ebben a viktoriánus korszakban, ahol az emberek jogérvényesítési eszközei gyakorlatilag megszűntek, a legtöbb ember félti a megélhetését, a karrierjét. Pillanatok alatt képesek embereket ellehetetleníteni. Azt is látjuk, hogy simán elengedtek közel ötezer embert az amúgy is szakemberhiánnyal küszködő egészségügyből. Simán hagynak megszűnni traumatológiai osztályokat, ahol mindenki felmond. Oké valahogy később találtak megoldást, de azok megint a betegek sérelmére történhettek csak, hiszen máshonnan vontak el az amúgy is szűkös forrásokból.
-
Ringman
félisten
válasz
Dare2Live #28436 üzenetére
A Direkt36-nak több vezető beosztású kórházi forrás is arról beszélt, hogy kapacitásproblémák miatt vidéki és fővárosi kórházban is előfordult, hogy a 60–70 év feletti betegeknek nem volt esélyük lélegeztetőgépre kerülni, ennek következtében pedig a túlélési esélyeik is csökkentek.
miért csak nekik (utólag), mi történt volna ha tavasszal kiállnak a nyilvánosság elé, kirúgnak mindenkit a járvány tetőzésekor?illetve mi van az orvosetikával?
-
Asbee
veterán
válasz
Chesterfield #28457 üzenetére
Eddig az mrns sem hozza el a csodát nagyon úgy néz ki. Hirtelen jó, aztán 3-4 havonta lövesd magad.
-
Jablocskov
tag
válasz
Az ésszerűség eddig sem volt szempont.
-
válasz
A magyarok elölt vírusos gyárat építenek. Gondolom az oroszok innét könnyebben látják el az eu piacot, azért akarnak ide gyárat építeni.
-
Kaba
veterán
Szputnyik vakcina gyárat terveznek az oroszok Magyarországon.A holnapi nap folamán érkező orosz külügyminiszter többek között erről is tárgyalni fog.
-
(Ha volt, akkor bocs.)
A foci Eb döntőjét szuperfertőző eseménnyé nyilvánították -
Z.É.T.
őstag
Transzparencia. Utópia.
Szürreális. De tényleg.
Két link a NZ official oldalról, aki még nem járt itt, érdemes átfutni.
Oltási adatok
Médiaközlemények -
Ringman
félisten
Izraelben már három évtől mérik a gyerekek antitestjeit, hogy minél kevesebben kényszerüljenek karanténba
Akiről kiderül, hogy átesett a betegségen, mentesül a karantén alól. A cél, hogy minél kevesebben essenek ki a tanévből. -
mpo
veterán
A holdra szállás 52 éve volt.
Milyen számítógép volt akkor és mit tud a mobiltelefon a kezedben?
Van MI (AI) és az önvezető autók, automata parkolás, az arcfelismerés, a fordítóprogramok lett a fontos.
Azt a néhány paramétert kellene bevinni az MI-be, amivel szimulálható a járványkezelés és hatása.
Tologatom a csúszkát és látszik a gazdasági hatása, a kórház leterheltsége, a halottak száma.
Egy ország adottságait kell csak induláskor megadni.
Az oltottság, a vakcinák fajtája és hatásosságuk csökkenése is figyelembe vehető lenne.
A Marsra tervezett projektek ennél csak bonyolultabbak lehetnek. -
Tigerclaw
nagyúr
Telthazas focimeccsek? Ez melyik orszag?
Hacsak nem rendeznek egy uj EB-t vagy VB-t iden, nemhogy telt, de se fel se negyedhazas meccsek nem lesznek, hacsak nem Felcsutrol van szo, ahol eleg kicsi a stadion, hogy odarendelheto legyen eleg biodiszlet.Amugy egyetertek, csak vicces telthazas meccseket vizionalni a magyar bajnoksagb eseten... sajnos.
-
mpo
veterán
Nem akarok itt se politizálni, mert aki tisztában van vele, annak nem kell mondanom, akit meg a hite vezet, azt meg száz lúd sem győzi meg (sajnos az öcsém is ilyen 200 km-re).
Csak a cikkből idéztem, azért, hogy mit ér a szakemberek tanácsa vagy azé, aki megértette és aszerint cselekedne.
Remélem a cikket végigolvasod. -
PuMbA
titán
Ja, de ez az összes, én meg csak az előző 6 hónapról beszélek. Ebben az időszakban több volt a halál Izraelben. Valószínű belejátszhat az is, hogy UK-ban mérések alapján a népesség 90%-nak van antiteste, hiszen az oltások mellett a fertőzés is jobban ment, mint Izraelben.
Azt hiszem igaza lesz azoknak, akik azt mondták, hogy majdnem mindenkin végig fog menni, kérdés, hogy hogy. Elkerülni nem lehet úgy látszik, akármit csinálunk. Új-Zéland is most mondta szakértőkre hivatkozva, hogy örökké nem maradhatnak bezárva. Szigorúan, de engedni fogják a dolgokat.
-
Drizzt
nagyúr
Hejjho!
Nem-nem, ez 4 napos adat most. Pentek reggel nem volt adatkozles, igy ha az egy hettel korabbival akarod osszevetni, az ennek megfelelo idoszakra az 104 + 188, tehat 292. Ehhez kepest a 340 kb. 16%-os novekedes. Viszont azt valoszinunek tartom, hogy alul van merve, mert unnepi hetvegen annyira nem hinnem, hogy porogne a teszt. Kozben most latom, a teszt pozitivitas felment 1.4%-ra. Ebbol azt tartom valoszinunek, hogy jelenleg is 1.3-as szorzoval novekszunk egyhetes periodusban. -
-
mpo
veterán
válasz
Dare2Live #28436 üzenetére
Ezt politikai beállítódástól függetlenül mindenkinek kötelező lenne elolvasni, mert itt él.
A tájékoztatást ezentúl is így kell komolyan venni és elhinni az adatokat.
A legfontosabb a párt népszerűsége, az összes többi csak utána jön.már februárban be kellett volna zárni az iskolákat, akkoriban a kormányzaton belül nem volt olyan, aki hangosan korábbi zárást sürgetett volna. Egy kormányzati forrás ezt azzal magyarázta: „A védekezést Orbán vezette, felségsértés lett volna, ha valaki önálló alternatívával állt volna elő” vele szemben.
-
mozso
senior tag
Megjelentek az új számok, a 3 napra 340 embert jelentettek, egy hete ez 188 volt (1 héttel előtte pedig 156). Rosszabb, mint vártam, x1,3 helyett ez x1,8.
-
Dare2Live
félisten
Semmi uj megis ujra pofan ver.
-
emvy
félisten
válasz
bulikavagyok #28428 üzenetére
Semmi értelme az ilyen videóknak. Annyira jók, hogy lehet ilyen fórumokon köpködni.
-
Vesa
veterán
válasz
bulikavagyok #28428 üzenetére
Te jó ég! Ennyi suttyót egyrakáson...
-
Nem félek a haláltól sem, csak az oltástól - Telex YT
-
PuMbA
titán
Ez érthető, de mi történt USA-ban vagy Izraelben, hogy beindult a terjedés, míg nyugat európában (nagy britannia, németország, franciaország stb.) és nálunk eléggé megnyugvó jelenleg? Eléggé nem azonosak a körülmények a világban (népsűrűség, utazási kedv például) és ez szerintem sokat fog számítani, hogy hol mi fog történni. Ezért vagyok bizakodó, hogy nálunk is remélhetőleg egy sima 4. hullám lehet.
-
balojazz
aktív tag
Attól, hogy egy grafikon fölfele kunkorodik, lehet rémisztő, de grafikai megoldás kérdése. Hetente átlagban 10 millió főre vetítve 25 halottnál járnak, az havi 100 jelenleg. Nálunk azt hiszem, napi 300 körül volt a csúcs, Izraelben jelenleg napi 3,57. De kb 9,3 millióan vannak, az napi 3,32, ami kb kilencvened része a mi napi csúcsunknak.
-
PuMbA
titán
[link] Na jó, akkor most mi van Izraelben? Elég nagy átoltottság, csak Pfizer és mégis sok a halál
Segítsetek az értelmezésben.
-
Sir Pocok
őstag
-
Kékes525
félisten
válasz
Hieronymus #28403 üzenetére
Pontosan erre értettem, de látom, hogy te viszont nem, nem baj. Ráadásul még külön is megfogalmaztam, hogy egyetértek, de kevésnek találom. Mit nem lehet ezen érteni? Te tudod...
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Z.É.T. #28397 üzenetére
Egy ideig vakartam ezt a táblázatot elnézve a fejemet, hogy mit jelent pontosan, mert amiket én írtam számokat, azok is ugyanabból a forrásból származnak. Én a konkrét esetszámokat írtam. Ez viszont a 100e-re leosztottat mutatja. Azért nem ugyanaz a két grafikon alakja, mert nem 100e lakosra, hanem 100e oltott lakosra, 100e egyszer oltott lakosra, illetve 100e kétszer oltott lakosra van arányosítva. Ami sajnos a táblázat leírásából nem jön le abszolút, de alant kiszámoltam, hogy miket jelent ez.
Pl. konkrét duplán oltott 50-59 éves 43 van súlyos állapotban. Oltatlan ugyanebben a korosztályban meg 44 van súlyos állapotban. A 100e-re vonatkoztatott adat meg ~6 duplán oltottaknál, ~53 oltatlanoknál. Ez azt jelenti akkor, hogy kb. 43/6 * 100000 ~= 720000 oltott van ebben a korosztályban Izraelben, illetve ~44 / 53 ~= 83000 oltatlan. Tehát összesen van kb. 803e ember 50-59 között Izraelben, ezek közül éppen 87 súlyos állapotban kórházban, fele duplán oltott, fele oltatlan. Összesen 8.6-szor annyi duplán oltott van, mint oltatlan ebben a korosztályban. Tehát ha duplán be vagy oltva 50-59 között, akkor kb. 8.6-szor kisebb az esélyed a súlyos megbetegedésre, mint vakcina nélkül. (Egyébként 36%-a már harmadik dózist is kapott ennek a korcsoportnak, de még nem szerepel a fertőzöttek/súlyos állapotúak táblázatában külön a 3 dózist kapottakra adat. Gondolom majd lesz)
Milyen remek kis matekérettségi feladat lehetne ebből. -
Vesa
veterán
Nálunk már mindenki kétszer oltott, gyerekek is. Sulira védettek lesznek, már amennyire lehet. Hogy ez mire lesz elég, az kiderül.
-
Ringman
félisten
válasz
Z.É.T. #28410 üzenetére
nem lesz semmi korlátozás itthon amíg nem ég a ház, ezt biztosra veheted. a plasztikkártyával sem lesz semmi, akár nyugdíjazni is lehet majd.
--
The importance of vaccine timing -
Z.É.T.
őstag
válasz
Ringman #28400 üzenetére
Számomra egy percig sem volt kérdéses a harmadik (második) szükségessége, ahogy megtudtunk ezt-azt a deltáról. Max annyi, hogy elég lesz a v.1 vakcina, vagy mindenképpen kell a módosított. Szerencsére úgy néz ki, hogy nem kell a módosított. Egyelőre.
(a védettségit lassan visszavonnám a 3. shotig és 60< majd 40< és végül 40> korosztálynak priorizálnám;
ha pedig több infó jön az átesettek újrafertőződéséről, az adatok alapján nekik 1/2 shotig vonnám vissza, vagy a második átesésig, ha valakinek úgy jobban ízlik) -
-
válasz
koncsik #28372 üzenetére
nem igazán értettem akkor meg a kommentedet, de egyrészt mindegy, másrészt így már tiszta (azt én sem mondtam, hogy az i semmire sem jó, folyami vakság ellen például remek
, és valószínűleg covid ellen is ér... valamit). nekem sem az jut eszembe mindenről, csak azt hittem, hogy arról beszélsz a korábbiak alapján.
Új hozzászólás Aktív témák
- Padavan firmware
- Autós topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Tőzsde és gazdaság
- Mini-ITX
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Motoros topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!