- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soulfly842
addikt
válasz
radi8tor #27794 üzenetére
Ennyi erővel azt se tudjuk még 100%-ig biztosan, hogy a genetikai szőnyegbombázásnak lesz-e az emberekre 10-20-30-40 (és így tovább) év múlva bármilyen hatása (DNS, RNS alapú vakcinák). A pillanatnyi siker kiemelkedő, de hosszútávon nincs róla tudományos tapasztalat.
"Mondjuk ki: [ez is] tömeges emberkísérlet [, ami itt] folyik real time-ban.
Nem új keletű konklúzió, de az a helyzet, hogy most ez az egész tényleg megfogta a világot és a tudományt. Amég nincs egyidejűleg világszintű átoltottság, addig állandó lesz - a tudomány jelenlegi állása szerint - a mókuskerék.
-
Drizzt
nagyúr
(Ma amugy mar konkretan tobb oltast kapok egy evben, mint kavet.
Kavet legutobb a pendemia kezdete elott ittam, oltast meg kaptam azota kettot.
)
Mai fertozott szam 109. Az egy napi szamok regen nem voltak mar haromjegyuek. Egy hete 80 volt, egy hettel ezelotti adatokhoz kepest jo 30-40%-os novekmenyek latszanak par hete. Ez valoszinuleg noni fog egy kritikus szamot elerve.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Kékes525 #27787 üzenetére
Nem is akartam ellent mondani ezzel annak, hogy terjed a covid észrevétlen - csak azt mondtam, hogy más IS terjed.
#27789mpo
Másoknál nemtom - nálunk kölöknek gyorstesztje volt nyálból, nekem sima gyorsteszt, asszonynak PCR, mind negatív. Gyerekorvosnak gyorsteszt, szintén negatív (oda jár neki is a gyereke, őket is leverte a cucc). -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Soulfly842
addikt
Ettől függetlenül a józan ész ezt diktálja. Ha a gyerek hazahozza könnyen, akkor neked is hasonlóak az esélyeid, h. találkozol vele, mint nekem kelet-mo egyik legnagyobb edzőtermében
Szerintem nem kérdés. Jelenleg így áll a tudomány, s gondolj erre:
(pill telefonról szerkesztem a képet
)
Szerk:
A lényeg, amit ezzel mondani akarok: mérhetetlen mennyiségű vackot magunkba tömünk, végeláthatatlan mennyiségű E-t, már nem ezen fog múlni, hogy egy pillanatnyi dact kreáljunk az ellenérzésből és egy szúrás miatt.
A tudomány így áll, ezt kell szeretni. S szerintem igazán nagy dolgokat eddig nem ért el a vakcina piac. Most még nem állunk ott, hogy hezitáljunk (hogy kell-e, vagy sem).
-
válasz
Soulfly842 #27791 üzenetére
nem én fogom hazavinni a gyerekeknek, akiket nem tudunk oltani még úgy sem, hanem ők fogják elkapni és hazahozni nekem. és azért ez nem egy kávé, hogy négy havonta beverjek egyet, ki kéne találni, hogy akkor mi van.
-
Soulfly842
addikt
Ööö... izé
Újra átgondoltam (pontosabban megnéztem
), hogy mikor is volt az első oltás.
Jövő héten lesz meg a második oltáshoz képest a 4 hónap
Kicsit elszámoltam magamat az emlékeim tárházában lapozva
Őszintén? Szerintem ne várj addig. A családod veszélyeztetése se ér annyit. Indiai mutáns mellett még a hordozás is könnyebb, illetve még a Pfizer is elismerte, hogy a korábbi 90-en sok százalék ~4-5 hónap után leesik legalább ~80%-ra.
A mutációk ebbe a számba meg igazából nincsennek is belekalkulálva (szintén komoly százalékos romlást vonhat magával). Szépítget továbbra is mindenki, de minél több idő telik el annál jobban ki vagyunk téve ennek.
A szputnyikról me akkor még nem is beszéltünk. Bár hatékonynak mutatkozott a vakcina, de mivel semmit nem tudunk róla, hogy mennyit romlik a hatékonysága - egy percig nem fogok gondolkodni: jöhet tőlem a harmadik, hagy lőjenek ki a mutatók
Vektor alapút már úgyse akarnak most adni rá, így jó eséllyel lehet Pfizer, vagy moderna.
Illetve én amiatt se fogok gondolkodni, mivel az utóbbi 3-4 hónapban 2-3 naponta szigorúan járok edzőterembe
ott meg ugye, annak az esélye, hogy találkozik vele: jóval-jóval magasabb.
Jön az ősz, jön a nyálkás idő, ismét eljön az új vírustenyészeti időszak európára is, ami hirtelen azzal járhat, hogy új mutációk is megjelenhetnek. A mutációk - a vírusoknak is van egyfajta mutációs evolúciója, így gyorsabban igazodnak is - száma meg ugyanúgy kilőhet.
Amikor meg új mutáció van, akkor
a, vakargatják amit vakargatni lehet és elemezgetik sokáig
b, 2-3 hónap, vagy több is lehet, amikorra elismerik, hogy 'ütősebb' is lehet jóval az adott mutációAz idő eltolódás meg bőven adott így, s nem akarok már akkor sorban állni, amikor már késő/nagyon rossz a helyzet.
-
Kékes525
félisten
válasz
Ezekiell #27781 üzenetére
Ettől még másutt terjedhet a koronavírus. Mivel más hasonló tünetekkel járó betegségek is terjednek, ezért sokkal nehezebb észrevenni a koronavírus fertőzést. Másrészt nagyon sok helyen nem tesztelnek. Kevés embernek van erre pénze és igénye. Az állam meg nagy ívben tesz az egészre.
-
Darmol
senior tag
Most találtam. Régi így lehet már volt de lehet érdekel valakit.
[link] -
Ezekiell
veterán
válasz
Kékes525 #27772 üzenetére
gyerekek között nagyon terjed a nátha szerű tünetek
Meg minden IS. Nálunk most valami vírus a teljes bölcsit letarolta, gyerekestől/gondozónőstől/családostólMaradt 2 gyerek és 1 gondozó, aki nem kapta el, mindenki más kifeküdt (velünk együtt...) Erős köhögés, torokfájás, orrfolyás, arcüregek gyulladása, egyeseknél emésztőrendszeri panaszok, láz - és nem covid, mert mindenki tesztelte magát, mi is
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tigerclaw #27771 üzenetére
"Azonnal fel is vette a telefont, azonban a 20 másodperc alatt nem tudta bemondani a jelszót, mert számítógépen nézte az adást, ahol késett a műsor"
Ez a gáz inkább, hogy nem tájékoztattak megfelelően. Szegény nő honnan a fenéből tudta volna, hogy számítógépen perceket is késhet az adás?
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Szombathelyen szeretném magamat Pfizer vagy Modernaval oltatni, de már több hete csak 12-18 közti, vagy határon túli magyaroknak dob fel időpontot az eeszt. (korábban voltam covidos, első oltás lenne). A kérdésem az lenne, hogy mostanában mi a tapasztalat, ha az adott napon az oltoponthoz megyek, tudok (szép szóval kifejezve) oltakozni? Vagy csak regisztrációval megy? Köszi!
-
Kékes525
félisten
"Enyhe tünetekre vezethető vissza"
Ez valószínű. Most erről volt szó a "💉Sinopharmmal oltottak negatív laboreredményekkel - 3. oltás tapasztalatok :" Facebook csoportban, hogy a gyerekek között nagyon terjed a nátha szerű tünetek. Viszont a gyerekek átfogják adni a szülőknek és az idősebbeknek is, akkor már a kórházban lévők számában is elfog kezdődni az emelkedés. Tavaly is ez volt a tünetmentes gyerekekkel kezdődött és azután került át az idősebb nemzedékekre. Azaz, már elkezdődött nagy valószínűséggel, csak még zömmel "láthatatlanul" terjed. A 20.-ai ünnepségek nagyon felfogják gyorsítani és hamarosan láthatóvá is fog válni.
Azaz a "nagy talány" ezzel meg is van fejtve, szerintem.
-
Tigerclaw
nagyúr
Na ez minden amilyennek nem kellene lennie a "vakcina lottonak":
[link]Jo hogy nem Ninja Warrior indulasi lehetoseget adnak es a gyoztes viszi a penzt. Hogy lehet valaki ennyire sotet es gonosz, hogy szerinte ez a megoldas?
Akkor meg megertenem, ha ez egy extra jatek lenne, amit egy TV csatorna penzel, de ez a kormanyuk valasza, amit adofizetok penzebol finansziroznak. Ha csak erre kepesek, inkabb ne is talaltak volna ki.
-
BlackV
őstag
Az osztrákok a vektorosokat az idős, krónikus betegekkel egy kategóriába tették prioritásba a 3. oltásnál.
Ausztriában ősztől jöhet a harmadik oltás -
t72killer
titán
válasz
Kékes525 #27739 üzenetére
"mert amikor kimennek szünetre hatalmas a ricsaj, ordítás és ott tobzódnak a légúti fertőzések."
Tobzódnak azok vastagon a zárt osztályteremben is, sőt, csak ott igazán. Persze ez tabu már másfél éve, amit csak akkor mernek megpiszkálni és akkor is rosszul, amikor már késő/mind1.
-
Asbee
veterán
válasz
1. Alacsonyról indult de lassan 3 hónapja ittvan. Ha annyira fertőz, jelenlegi semmi szabályok mellett, nehezen tudom elképzelni se egy kisebb góc se semmi nem alakult ki. Vagy nem tudunk róla, mert okozott olyan tüneteket.
2. Ez lehetséges , viszont hasonló klímával rendelkező helyeken mégis volt emelkedés.
3. Nem tudják elhallgatni. Kiderülne pikk pakk.
4. Iskola biztos, hogy nem fog kedvezni, viszont az oktatásnak mennie kell.
5. Ez lehetséges. Viszont akkor mégsem annyira veszélyes a delta?
6. Kevesebb a kontakt? Az emberek orrba szájba összejárnak. Lelett 100x írva már milyen szinten tele minden.
7. Nem biztos az utazók akkora szeletet tesznek ki ebből már. Oltások miatt.
8. Enyhe tünetekre vezethető vissza
-
balojazz
aktív tag
válasz
bigdady #27682 üzenetére
Most vettem a fáradságot, telepítettem a facebookot, megkerestem a Kemenesi-féle posztot, amiben Eric Topol twitter posztját említi, de csak aug 16-i dátummal, és végig kell pörgetni a napi csiripeléseit, amit neked kellett volna, és megnéztem, hogy ezek a kutatások melyik vakcinahatékonyságot vizsgálják. És, no nézd csak: "studies for preventing Delta infections". Már megint a fertőzés elleni hatékonyság, ami a lófasz és a semmi közti határvonalon mozog a fontossági sorban. Gondolom, nem véletlenül tweetelte be rögtön utána az izraeli táblázatot, ahol a komoly betegség elleni 91-92%-os hatékonyság szerepel... Szóval amikor forrást kérünk, akkor járj már utána, légyszíves, mit linkelsz arra, aki linkel valamit, ami linkeli a konkrét infót, ami csak a lánc végén van. Kemenesi is pongyola volt. Vakcinahatékonyság fertőzésre, ehh....
-
Kékes525
félisten
"Az emlékeztető oltás hatására a két alapoltáshoz képest is jelentősen megnőtt az eredeti, a béta és a delta vírusvariáns elle termelődött semlegesítő (neutralizáló) ellenanyagok szintje."
Azok a vuháni elleniek, csak hatnak a béta és a delta ellen is, persze nem olyan hatékonyan. Ezek számát növeli meg a 3. oltás. A 3. oltás azért kell, mert a delta mintegy hetedeli a neutralizáló antitestek számát. A nagyobb mennyiség hetedrésze több lesz, mint a 3. oltás nélkül.
-
natë
nagyúr
Volt már?
A Pfizer tegnap (08. 16.) benyújtotta az amerikai gyógyszerhatósághoz (FDA) a harmadik (emlékeztető) COVID-19 elleni oltással kapcsolatos első klinikai dokumentumokat. Az emlékeztető oltás hatására a két alapoltáshoz képest is jelentősen megnőtt az eredeti, a béta és a delta vírusvariáns elle termelődött semlegesítő (neutralizáló) ellenanyagok szintje. A Pfizer a harmadik oltást univerzálisan ajánlja minden 16 éven felüli embernek, nemcsak bizonyos csoportoknak. Ugyanakkor az oltási politikáról az adott országok hatóságai döntenek.
Hivatkozás: https://www.cnbc.com/2021/08/16/covid-vaccine-booster-shot-pfizer-submits-data-to-fda-for-approval.html?fbclid=IwAR3DpmktW1XWqee3bPIXOGv65XL72TIc6S9z24N0jHoEQtIqk7pIldi-ha8link
-
válasz
Darmol #27753 üzenetére
És már az elején megnyugtattak mindenkit, hogy az sem gond, ha elfogynak, mert még rengeteg remek ötletük van az új változatok elnevezésére.
Ha már rejtélyek: az angol számok kb. egy hónapja stagnálnak (esetszám, kórházban lévők, lélegeztetőgépen lévők), viszont a halottak száma azóta is emelkedik hétről-hétre.
-
Cs1csó
titán
válasz
headhunter #27750 üzenetére
Lassan tényleg el kell engedni ezt az egészet, egyszerűen ez nem lehetséges hogy alfa, béta, gamma, delta, stb. variánsokat számon lehessen tartani. Szélmalomharc.
Ami oltás van azt használni azt vagy véd vagy nem, sőt lehet, hogy az adott variáns sem fog sok kárt okozni egy adott személynél.
-
headhunter
addikt
Új, veszélyes koronavírus-variánst azonosítottak Magyarországon - Újabb mutáns érkezett hazánkba...
"...Először azt hittem, hogy valamit elrontottam… A laborban rutinszerűen végezzük a vírus kimutatását, ám Benedek András kollégámmal mi azon is dolgozunk, hogy meg tudjuk határozni, melyik vírusvariáns az, amelyik a pozitív mintában jelen van. A felfedezésünkkor éppen azon dolgoztunk, hogy megfelelő új metodikánk legyen arra, hogy meg tudjuk határozni pontosan, hogy milyen variánssal van dolgunk. Ennek a módszernek a validálásán munkálkodtunk ekkor. Ezért is volt az első gondolatom az, hogy valamit elrontottam, hiszen ilyen variánst (C.36.3) még nem írtak le Magyarországon" – mondta Tátrai Kitti.
Majd hozzátette: „A kísérletet újra megismételtük – András tőlem teljesen függetlenül is elvégezte, és ugyanezt az eredményt kapta. Ekkor azonban még nem mondhattuk, hogy ez az a bizonyos variáns, csak azt jelenthettük ki, hogy arra a variánsra jellemző mutáció jelen van a mintában. Szakmailag van ebben egy árnyalatnyi különbség”.
Ahhoz, hogy biztosan azt állíthassák, hogy a C.36.3 törzsről van szó, külön nukleinsav-szekvenálásra volt szükség. A kapott eredmény pedig beigazolta az erős gyanút:
egy olyan új vírusvariánst sikerült felfedezniük, amelyet Magyarországon eddig nem jelentettek.Érdekesség, hogy ezt a variánst elsőként Thaiföldön azonosították egyiptomi beutazók pozitív mintáiból. 2021. július 24-ig világszerte összesen 1 403 pozitív mintában találták meg. Ennek oka nem feltétlenül az, hogy ennyire ritka lenne, jóval inkább az, hogy még nincs rá gyors és tömegesen elvégezhető PCR-metodika. Néhány országból már van feljegyzés róla, de Magyarországról még korábban nem volt jelentett eset..."
-
Szingapúr azt tervezi, hogy "elengedi" a járványt. Eleddig nagyon sikeresen védekeztek (a járvány kezdete óta 44 halott összesen), és jól állnak a védőoltások terén is. A következő egy-két évben így 1000 halottal számolnak. (Forrás: The Guardian.)
-
mozso
senior tag
Az osztrák Cebina és a német Ursapharm Arzneimittel által közösen szponzorált kutatás második fázisú klinikai vizsgálatának eredményei azt mutatják, hogy az azelasztint tartalmazó orrspray hatékonyan csökkentette a koronavírusos betegek vírusterhelését.
Klinikai tesztek eredményei:
[link] -
húgom cégénél (amerikai multi) bejelentették, hogy az oltás kötelező, aki október 15-ig nincs beoltva, azt elküldik.
-
mpo
veterán
válasz
9.
A Kormány 457/2021. (VIII. 3.) Korm. rendelete az augusztus 20-i állami ünnep, valamint egyes nemzetközi rendezvények megrendezésére vonatkozó eltérő szabályokról
[link]
Már aug. 3-án tudták, hogy szept. 12-ig korlátozás nem kell.Háziorvos barátom csak vasárnap jön haza a nyaralásból, így nincs információm a történésekről.
-
válasz
Soulfly842 #27733 üzenetére
mi sputnikosak vagyunk az asszonnyal, de még nem telt el a 4 hónap és amúgy sem tudom, hogy azonnal rohannék-e, vagy inkább novemberben, amikor igazán beindulni szoktak ezek a felsőlégúti szarok.
-
Kékes525
félisten
A lehetséges okok, kibővítve, mint amit Parcinak írtam:
1. Nagyon alacsony bázisról indult a Delta.
2. Az időjárás. A száraz meleg az ami a legkedvezőtlenebb neki és az UV. Tavaly is az volt, hogy az alacsony bázisról nem tudott feljebb kapaszkodni nyáron.
3. Esetleg elhallgatják az eseteket. Nagymértékű elhallgatásban nem hiszek, mert ezt nem tudnák teljesen titokba tartani.
4. Nincs még iskola. A gyerekek tudják legjobban terjeszteni, mert amikor kimennek szünetre hatalmas a ricsaj, ordítás és ott tobzódnak a légúti fertőzések.
5. Enyhe tünetekkel terjed, mert még nem érte el az idősebb korosztályt.
6. Nyáron nálunk kevesebb a kontaktus, főként mindenki a családjával van.
7. Kevesebb magyar is utazik és ide sem jön annyi turista.
8. Kevés a teszt.
Azt hiszem ezek elég okok a magyarázatra.
-
mpo
veterán
válasz
Hívd föl őket, én is azt tettem 3 hete, amikor egy ismerőst regisztráltam volna, de nem ment.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Lehet nagyon alap kerdes, de itt probaljatok?
-
mpo
veterán
Augusztus 20. és a vírus: senki nem érti mi is történik Magyarországon
[link] -
fatal`
titán
válasz
Z.É.T. #27093 üzenetére
Ez szerintem az orvosok hozzállásán múlik. Ha visszaolvasol, voltak/vannak gondjaim és beszéltem a háziorvossal. Kizárandó elküldött egy COVID tesztre, pedig ő is és én is szinte biztosak voltunk benne, hogy nem az. (Nem is, negatív lett - szerencsére a stresszérzet/félelemérzet/pánik elmúlt, most majd kell nyomozni, hogy mi a fene van, de így már tudok dolgozni rendesen legalább)
A tesztkérés után már fél órával hívtak az OMSZ-től, hogy be tudok-e menni másnap és el is végezték a tesztet a 13. kerületben.
#27733: Mikor kaptad a második oltást?
-
Tigerclaw
nagyúr
Valoszinuleg tobb egymastol fuggetlen dolog miatt egyreszt tenyleg nem indult be komolyan meg, illetve azt se latjuk ami van. Latni az EU-s terkepeken, hogy ahol nem tesztelnek szeleskoruen, ott a szamok is alacsonyan maradtak. Par napja valaki meg irta is, hogy komoly rautalo tunetek mellett sem kuldte tesztelesre a haziorvosa.
A kulfoldi turistak elkerulnek minket, az atutazo pl. roman vendegmunkasok meg tenyleg csak vegigmennek az autopalyan kevesekkel erintkezve. Par szazezer magyar meg epp kulfoldon nyaral, szoval a belfoldi turizmus se porog, kisebb a zsufoltsag. Foleg a nyari vakacios celpontok pirosodnak UK-t es szomszedait kiveve.
-
mpo
veterán
válasz
Soulfly842 #27729 üzenetére
Gondolom nem regisztrálni szeretnél, hanem időpontot foglalni.
Ha igen, akkor nézd meg, hogy jól vitték-e be a születési időt.
Olvastam, hogy a kártyán hibás, de csak azzal működött. -
Kékes525
félisten
"vagy nagyon alacsony bázisról indult,"
Ez a legvalószínűbb, másrészt az időjárás. A száraz meleg az ami a legkedvezőtlenebb neki és az UV. Tavaly is az volt, hogy az alacsony bázisról nem tudott feljebb kapaszkodni nyáron. Az "esetleg elhallgatják" nem valószínű, mert nagymértékben ezt nem hiszem, hogy megtudnák tenni, akkor erről azért lenének ismereteink. Ja és nincs még iskola. A gyerekek tudják legjobban terjeszteni, mert amikor kimennek szünetre hatalmas a ricsaj, ordítás és ott tobzódnak a légúti fertőzések.
"nagyon enyhe tünetekkel terjed"
Ez ellentmondana az eddigi ismereteinknek. Gyengébb valószínűleg mint a brit variáns, de inkább csak azért, mert a veszélyeztettek jórészt be vannak oltva. Habár Magyarországon azért elég sok idős van oltás nélkül.
-
Drizzt
nagyúr
Az a baj, hogy ez a kiadott adat megint egy olyan, amibol fogalmunk nincs, hogy a delta a dominans-e, vagy nem. Eloszor jonnek azzal, hogy az 3xx elkuldott mintabol 2xx delta lett, de ez valami osszegzes majus ota. Milyen alapon valasztottak ki a mintakat? Milyen idotavon?
Aztan meg azt irjak, hogy az elmult ket hetben 60-60 koruli volt a deltas eset. A leiras alapjan en azt olvasom ki, hogy akkor ket het alatt volt 120 deltas eset, az osszesen 800 korulibol. Ha ez a helyes olvasat, akkor a delta nem dominans. Mit nem ertettem jol a reggeli hirkozlesbol? -
Ispy
nagyúr
Ha jól emlékszem tavaly ilyenkor is még vihar előtti csend volt, majd novemberben látjuk mi a szitu, ha akkor is ilyen napi 100 beteg van, akkor valami működik vagy majd nem.
De az is lehet, hogy komolyabb szigorítások nélkül lesz egy kisebb hullám, aztán 1 év múlva tovább finomodik, majd pár év múlva meg majd jaacovidozunk és legyintünk.
Én ebben bizok.
-
Ispy
nagyúr
Nem ilyen vonalon értem, ami volt elmúlt. Hogy hogyan lehetett volna az már mindegy. Most van egy adag átesett, egy adag oltott meg féligátesettoltott, meg féligtűnetmentes user, ami tavaly ősszel nem volt. Meg sokmindenkit elvitt ez a szar, ők se fognak 2x meghalni. Szóval ez egy teljesen más alap, okoskodni lehet, de majd a gyakorlat megmondja. Ja és egy másik virnyák is, csak hogy egyszerűbb legyen az élet.
-
annyiban egyetértek, hogy ha az ember úgy logikázik, hogy idővel úgy is mindenki elkapja, akkor nem biztos, hogy nem jobb korábban, egy még enyhébb variánssal. annyiban meg nem, hogy azért csak az az ideális, ha előbb oltással találkozik a user és csak utána a vírussal...
-
válasz
Kékes525 #27710 üzenetére
azért van igazsága. ha a minták kétharmada már delta, akkor a delta domináns. védekezés meg nincs, azt tudjuk. ha a delta domináns, akkor vagy nagyon enyhe tünetekkel terjed nagyon (hurrá), vagy elhallgatják a sok kórházi esetet (nem hurrá), vagy nagyon alacsony bázisról indult, vagy ezek egyszerre ilyen-olyan mértékig mind.
de az mindenképp jó hír, hogy nincs armageddon per pillanat, örüljünk neki.
-
Asbee
veterán
válasz
Soulfly842 #27701 üzenetére
Tehát már rég óta a delta dominál mégsem történt berobbanás , pedig egymás hegyén hátán van rengeteg ember. Érdekes. Persze szeptemberben befog, akkor majd a külföldi nyaralók lesznek a hibássak, meg aug 20. Igaz május óta már a delta a fő. Valami itt nem kerek….
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Ringman #27679 üzenetére
A redox (oxidáns-antioxidáns) egyensúly felborulása lehet a kapocs a poszt-covid szindróma és az ME/CFS között?
-----
Az Amerikai Tudományos Akadémia tudományos lapjában, vagyis a Proceedings of the National Academy of Sciencesben jelent meg az az áttekintés (https://www.pnas.org/content/118/34/e2024358118) a Johns Hopkins Egyetemről, amely a neve ellenére az egyáltalán nem csupán fáradtsággal járó krónikus fáradtság szindróma (BNO-10: G9330, vírusfertőzés utáni kifáradásos tünetegyüttes) és az igen hasonló, nem múló tünetekkel járó poszt-covid szindróma esetében igyekszik megmutatni a lehetséges közös biológiai rendellenességeket.Mivel a poszt-covid szindrómánál a fentiekkel kapcsolatban még kevés a kézzelfogható kutatási eredmény, ezért az akut covid fertőzéssel kapcsolatban végzett kutatásokra támaszkodtak. A közös rendellenességek az ME/CFS-nél és a covid fertőzésnél az áttekintés szerint: a redox egyensúly (antioxidánsok és oxidánsok) felbomlása (oxidációs stressz, nitrozatív stressz), az egész szervezetet érintő gyulladás, gyulladás az agyban, csökkent képesség az adenozin-trifoszfát (ATP – energiahordozó molekula) gyártására, csökkent anyagcsere állapot.
Az egyik szerző, a gyógyszertannal és molekuláris biológiával foglalkozó Bindu Paul szerint az egyre gyűlő bizonyítékok alapján ez a redox egyensúlyi felbomlás rossz hatással lehet az immunrendszerre. Úgy gondolja, több olyan gyógyszer klinikai vizsgálatára lenne szükség, amely ezt az egyensúlyt javítja a covidnál és amely csökkentené azt a gyulladást, ami esetleg ezt okozhatja. Illetve a fenti folyamatok megértése segíthet az ME/CFS és a poszt-covid megfelelő kezelésének kifejlesztésében is.
-----
Itt lehet csatlakozni a csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/446987496274141
A készülő új brit orvosi irányelvek (PDF): https://www.nice.org.uk/guidance/GID-NG10091/documents/draft-guideline Illetve az amerikai Orvostudományi Akadémia igen alapos anyaga a betegségről: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25695122/
BETEGEKNEK: Itt megnézheted, illik-e rád a szindróma (diagnosztikai kritériumok, tünetek):
https://www.facebook.com/kronikusfaradtsagszindroma/posts/139387154636507Továbbá rövid ismertető (nem csak) poszt-covidosoknak:
https://www.facebook.com/kronikusfaradtsagszindroma/posts/203390471569508 -
Drizzt
nagyúr
válasz
Ringman #27699 üzenetére
Az meg egy dolog, de ebben a honapban en ugy tapasztalom, hogy maganegeszsegugyben is rohadt nehez ellatashoz jutni. Bar ebben valoszinuleg a szabadsagok okozzak a fo problemat, de akkor is ez most mindenhol szembejon, hogy mar az csodaszamba megy, ha egyaltalan fel tudok hivni egy maganrendelot es nem foglalt/hangposta/mar nem dolgozik itt.
-
mpo
veterán
válasz
Soulfly842 #27701 üzenetére
Csak akkor lehet bármit, ha a 4 hónap eltelt a 2. oltás óta.
-
Soulfly842
addikt
Lassan jön az új 'szezon' (sajnos) így sok hónap kihagyás után én is visszapillatok ide... sok-sok-sok ezer hozzászólást visszaolvasni nem fogok (a híreket azért zömében követtem), de innentől ismét követem a témát.
Egy gyors kérdés: Szputnyik esetén - mivel nincs még gyakorlat nem is kérhető 3. oltás? Néztem a saját nevemben a párom adataival is, de nem vagyok jogosult. Mi erre a gyakorlat?
Friss adatok érkeztek a delta variáns magyarországi terjedéséről
Azért megy még mindig a ködösítés rendesen.
"Az NNK májusig visszamenőleg megvizsgálta a laborok által beküldött összes mintát, ezeknél 393 mintából 253-nál igazoltak deltát, vagyis a beküldött minták 64 százalékánál.
Az első delta variánst májusban találták, azóta folyamatos az emelkedés - közölték.AZ UTÓBBI KÉT HÉTBEN HETI 60-61 DELTA VARIÁNST IGAZOLTAK A HATÓSÁGOK MAGYARORSZÁGON.
Azt nem közölte az NNK, hogy hány mintából találták az utóbbi két hétben a 60-61 delta variánst. Az utóbbi hét napban összesen 503 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, a megelőző hét napon pedig 365 az új esetszám.
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK"Ez alapján - illetve a nem közölt adat alapján - a delta variáns dominanciája folyamatosan növekszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest