- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Tudományos Pandémia Klub
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
29900 - 29801
73830 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 31901 31900 - 31801 31800 - 31701 31700 - 31601 31600 - 31501 31500 - 31401 31400 - 31301 31300 - 31201 31200 - 31101 31100 - 31001 31000 - 30901 30900 - 30801 30800 - 30701 30700 - 30601 30600 - 30501 30500 - 30401 30400 - 30301 30300 - 30201 30200 - 30101 30100 - 30001 30000 - 29901 29900 - 29801 29800 - 29701 29700 - 29601 29600 - 29501 29500 - 29401 29400 - 29301 29300 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-10-13 13:01 Téma összefoglaló
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Tigerclaw
nagyúr
-
Tigerclaw
nagyúr
-
Tigerclaw
nagyúr
Mindenkiet be lehet fogni es az elmult sok ev azt mutatta, hogy ha a kormany azt mondja "ugorj!", akkor a nep csak megkerdezi, hogy milyen magasra. Birkak a noverek, a tanarok, meg kb. mindenki az orszagban, igy valoszinuleg en is. Neha mondjuk elegem lesz es elmegyek kulfoldre dolgozni, de csak visszaesz a fene, mert itt akarok boldogulni, nem mashol.
-
Z.É.T.
addikt
D. Szabolcsnál a kérdés, alatta jelenleg ~140 válasz, szerintem sok érdekes van. (többnyire hazai, meg néhány külföldi példa)

-
radi8tor
MODERÁTOR
Azt csicseregték a madarak hogy szeptember közepétől magasabb szintre kapcsol a védekezés a kórházakban.
-
t72killer
titán
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Mr K
őstag
Állítólag rozsdamentes acél részecskék (amiket Japánban találtak a moderna vakcina fiolákban), egészségre nem veszélyesek, és az üvegcséket lepecsételő gépből származhatnak.
Szerk: Bocs, ez #29821 Tigerclaw hozzászólására lett volna válasz.
-
Mr K
őstag
Újabb görög betű. Vagy ha nem is teljesen új, de lehet, hogy többet hallunk majd róla.
WHO monitoring new coronavirus variant named Mu
(A Betához hasonló jellegzetességekkel bír, és látszólag tud terjedni Delta mellett is.)Szerk: A betű két napos, maga a variáns már régóta ismert.
-
fatal`
titán
-
Ringman
félisten
-
mpo
veterán
Én úgy értelmeztem, hogy oltás után várt 25 percet és látta, hogy a később jövők kapták a Pfizert.
-
Kaba
veterán
Még mindig jobb egy újabb 25 perces várakozás,mint egy nem megfelelő vakcina.
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
UberMutant
őstag
-
Ispy
nagyúr
-
mpo
veterán
-
Kaba
veterán
-
t72killer
titán
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
mpo
veterán
Nem maradt ki.
Very common (≥1/10)
Common (≥1/100 to <1/10)
Uncommon (≥1/1,000 to <1/100)
Rare (≥1/10,000 to <1/1,000)
Very rare (<1/10,000)
Not known (cannot be estimated from the available data)Egyébként gyógyszereknél sokkal több mindent fölsorolnak, mint az mrna vakcináknál.
-
emvy
félisten
-
Parci
HÁZIGAZDA
viszont az tényleg megnyugtathat (öröm az ürömben a long miatt), hogy most már elég egyértelmű, hogy a betegségen nem simán átesetteknek nagyon hosszú, nagyon összetett, erős immunválaszuk és védettségük van, erősebb, mint egy sima oltottnak. te erre még kaptál még két pfizert, szóval egész biztosan (oké, ilyen nincs az életben, de: turbó valószínűséggel) ultra védett vagy.
-
Parci
HÁZIGAZDA
fater azt mondja, hogy látszólag igyekeztek spórolni a pfizerrel, de hogy ez valami felsőbb utasítás, nem volt mozgástér, 2 pfizerre nem jár 3. pfizer, ha 70 év alatti vagy alapbetegség nélkül (ja, és a slusszpoén: a magas vérnyomás nem számít annak. meg kellett volna kérdezni, hogy akkor miért írják oda az életkorom mellé a halállistán, csókolom (tudom, hogy nem az orvos írja oda)).
-
t72killer
titán
-
natë
nagyúr
Annyi, hogy egy kollégám fiatalon belehalt, s ha én nem szoptam volna a vírussal 6 hónapot (and still...) hanem még "covid-szűz" lennék, akkor kicsit valószínűleg "rettegnék", vagyis inkább paráznék. Így, hogy az első verzió él, csak nem akarom újra az elejéről kezdeni. Nagyon nem buli...
-
Teodor52
senior tag
-
mpo
veterán
A kórházi dolgozók száját be lehet fogni, de a tanárokét és leginkább a szülőkét azt nem, tehát a mismásolás nem fog menni.
A gyerek meg elmondja otthon, hogy a tanár bácsi/néni egész nap tüsszög, folyik az orra, köhög.
A szülő meg bemegy és a vérmérsékletétől (IQ-tól) függően alakul a szitu. -
Ringman
félisten
-
mpo
veterán
-
sipi700
tag
Ennél csak az a jobb, hogy a “sulikat kis eséllyel fogják bezárni, mert a legtöbb tanár oltott és nem betegszik majd meg… “ Ezt olvasva, ha tanár lennék és tünetmentes pozitív úgy értelmezném, hogy nyugodtan dolgozzak nehogy már zárni kelljen a sulit
Biztos, ami biztos maszkot se vennék fel
Semmi bajom azokkal, akik a jelenléti oktatás mellett teszik le a voksukat és szenvednek az 1 hónap digitális alatt, és azt is, hogy nem mindenki home office-ban van, de a nagyobb szívást az kapja, aki meg tudná oldani a gyerek otthoni oktatását. Semmi jogi lehetőség nincs és ugyanúgy mi is elkapjuk. 1,5 éve senki nem tesz semmit, csak rohanunk fejjel a falnak. -
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Egy kis infóra lenne szükségem.
Van valami infó arra vonatkozóan, hogy jövőre is oltakozni lehet Pfizerrel?
A másik kérdésem, hogy a személyi igazolványom hamarosan lejár, ellenben a védettségi igazolványon a jelenlegi azonosító szerepel, azonban ha meghosszabbítom a személyit, akkor új védettségit is kell igényelnem?
-
mpo
veterán
-
t72killer
titán
-
Ringman
félisten
-
Tigerclaw
nagyúr
Nekem meg frissebb a masodik AZ, de en kicsit tartok attol, hogy mire sorra kerulok mar nem lesz se Pfizer, se Moderna, de ha a szeptembert megusszuk nagyobb szamok nelkul, valoszinuleg nem kerik tomegesen a harmadik oltast. Nagyobb problema, hogy tartalekolniuk kell utanpotlas hijan a 18 ev alattiaknak, nem csak idenre hanem jovore is.
-
Ringman
félisten
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Ringman
félisten
-
Tigerclaw
nagyúr
Lehet hogy az app fejlesztoi nem szamoltak ezzel a dologgal. Amugy az EESZT mobilos alkalmazas nem is eleg kulfoldre utazaskor? Ha megnyitom nekem ugyanugy magyar nyelvu az EU-s oltasi igazolvany is. Persze lehet nekik amugy is csak a vonalkod kell. Az azert fura, hogy alatta az szerepel, hogy ez az igazolvany nem minosul utiokmanynak. Kell egy masik app utazashoz, vagy az csak nyomtatott formaban erheto el?
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
mpo
veterán
-
Tigerclaw
nagyúr
-
t72killer
titán
-
balojazz
senior tag
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
mpo
veterán
-
Ringman
félisten
-
Drizzt
nagyúr
Azert irom relativkent, mert embere valogatja, hogy kinek milyen tevekenyseg mennyire kockazatos. Annak, aki nem jar zart terbe egyeb okbol, kifejezetten magas ez a kockazat.
"Egyrészt elkerülhető az idősávos rendszerrel, másrészt ha láttad mit műveltek nyugdíjasok az idősávos vásárlás idején nem hivatkozási alap."
Idosavos rendszer pont ugyanugy nincs, mint zart teri maszkviseles. Szoval eppen nem tudom hogyan jon ide. En meg nem lattam semmilyen problemas viselkedest nyugdijasoktol idosavos vasarlas eseten. De ettol nyilvan kifoghattam volna olyan szituaciot, ahol meg lathattam volna. Az, hogy a nyugdijasok egy resze esetleg beleszarik az egeszsegebe, meg az eletebe, nem jelenti azt, hogy akkor jol megbosszuljuk azokon, akik meg nem tartoznak ebbe a kategoriaba. -
t72killer
titán
Antitest-vizsgálathoz kötném az egész igazolványosdit, ennek így semmi értelme.
@Parci, kérem a csokit
, éjszaka megálmodtam és ma beugrottam egy Modernára. Errefelé nagyon ritka jószág egyébként, még mindig a rottyos AZ-t tukmálják. Az NHS-es kislány nem volt a toppon, majdnem Pfizert nyomott belém, de időben észrevette és hozott új ampullát. -
mpo
veterán
Tünetes (tüsszögős-köhögős-orrfolyós) betegeknek kellene nagyon szigorú maszkhordási kötelezettség. Teszt nélkül is, függetlenül attól, hogy náthás e vagy koronás!
Ha Japánban lennénk, akkor jó az ötlet, de ott maguktól is megteszik, itt meg te is láttad hogyan hordják a maszkot, amikor kötelező. Most meg sehogy.Akit tesztre küldtek tavasszal az taxit hívott és úgy ment a mentőállomásra.
Sok taxis megfertőződött.
"Siessünk, hogy hazaérjek a boltból, mielőtt ideérnek a rendőrök" - mondta a taxisnak a karanténra kötelezett. -
Darmol
senior tag
A relatív magas kockázatot azért tárgyalod relatívként, mert egyébként azt kellene írnod, hogy alacsony.
A nyugdíjasok bolti vásárlására hivatkozni eléggé kapufa. Egyrészt elkerülhető az idősávos rendszerrel, másrészt ha láttad mit műveltek nyugdíjasok az idősávos vásárlás idején nem hivatkozási alap.
Mindezt azzal a meggyőződéssel mondom, hogy anno boltban, maszkhordási kötelezettség idején, köhécselő nyugdíjasoktól kaptam el.
Szvsz egy dolognak lenne egyébként értelme. Tünetes (tüsszögős-köhögős-orrfolyós) betegeknek kellene nagyon szigorú maszkhordási kötelezettség. Teszt nélkül is, függetlenül attól, hogy náthás e vagy koronás! Ha meg pozitív akkor karantén. Sokkal többet érne, mint ez a nesze semmi fogd meg jól kvázi ajánlás mint amit az emberek nagy része nem tudott komolyan venni. -
Ringman
félisten
-
bigdady
nagyúr
-
natë
nagyúr
Június eleji 2. Pfizer után ne is reménykedjek abban, hogy esetleg már szeptemberben boostolnak, ugye?
Nem rettegek, csak rohadtul nem akarom újra elkapni, meg hazavinni.. -
bigdady
nagyúr
-
Ringman
félisten
-
balojazz
senior tag
-
mpo
veterán
A nagyon szigorú ország meg úgy dönt, hogy magyar uniós covid igazolványt nem fogad el, mert nem valós adatokat tartalmaz.
A 2 keleti+1 Pfizer az nem 3 Pfizer.
Azt nem tudom, hogy van-e rá lehetőség, hogy az ilyen mixet föltüntessék vagy csak a szokásos magyar kavarás okozza. -
Drizzt
nagyúr
"A maszkkal kapcsolatban én arra jutottam, hogy hiába használ és növeli a fertőzéshez szükséges kitettségi időt a szűrés miatt, hiába szivatjuk magunkat bevásárláskor, vagy a tropikáriumban maszkkal, - ami nem is különösebben kockázatos lsd fent - ha közben meg a magas kockázatú munkahelyen, iskolában, óvodában, otthon, családi összejövetelen, étteremben úgysem vesszük fel."
Jo ez a resz toled, de ebbol meg is van nagyjabol, hogy mi a nagy kulonbseg az eletvitelunkben.
- Munkahely: zarva, egyaltalan nem jarunk be. De pl. tegnap volt egy Tisza-tavi team building. En amig kozosen mentunk kocsival, maszkban voltam, volt aki meg nem. Ha valamikor eljon az az ido, hogy be kell menni 1-2 napot az irodaba, akkor is maszkban fogom tenni.
- Iskola, ovoda: nem erint.
- Otthon: nem szoktam maszkot felvenni, de jut boven eleg negyzetmeter, meg kulon szoba mindenkinek szerencsere. De igy is talan ez a legnagyobb fertozodesi lehetoseg.
- Csaladi osszejovetelek: nem megyek, vagy ha igen, akkor szinten maszk. Sosem szerettem a csaladi osszejoveteleket, nem is nagy a csalad, nincs is sok ilyen rendezveny.
- Etterem: csak olyanba megyek, ahol van terasz. Ha be kell menni valamiert, akkor addig maszk.
Ezek melle a boltban lenni fel orat sokkal nagyobb relativ kockazattal bir, mint az altalad leirt eletvitel mellett. A te esetedben a boltban valo fertozodes relativ valoszinusege joval kisebb, mint mashol. Viszont vannak emberek tok mas eletvitellel, akiknek meg messze a bolt a legmagasabb kockazatu hely. Meg a nyugdijasoknak is sokkal nagyobb a relativ kockazat, hiszen ha akarjak gyakorlatilag a bolton kivul minden fertozodesi lehetoseget el tudnak kerulni. Bar a lakohelyek tobbsegeben azert a bevasarlas is online megoldhato, de nem mindenhol. Es pont ez itt a lenyeg, hogy mig te valoszinuleg elkapni nem a boltban fogod a fertozest, de teriteni meg ott is fogod, ha osszejott. Ahol meg olyan emberek is megjelennek, akik amugy csomo mas fertozodesi faktort ki tudnak iktatni az eletukbol. Ezert tartom en fontosnak a kvazi elkerulhetetlen zart helyeken a maszkviselest(tomegkozlekedes, bolt, kozintezmenyek). -
Darmol
senior tag
"Milyen lenne már egy zacskóban tartani, milyen színe lehet, milyen érzés lenne kézzel beletúrni."
Zacskóban: kb. cukor vagy porcukor.
Színe: jó eséllyel fehér. De a kristályos formájának a törésmutatójából meghatározható.
Beletúrni: Száraz vagy nedves kézzel?
Összességében valószínűleg az akril alapú polielektrolit porra hajaz, ha valaki próbálgatni akarja (aki jót akar magának használjon egyszer használatos kesztyűt). -
emvy
félisten
-
Rage47
nagyúr
-
balojazz
senior tag
-
Darmol
senior tag
Persze, hogy marketing duma. Papíron az összes technológiát "át lehet állítani két óra alatt".(Két hét pedig baromi soknak hangzik, maradjunk a két napnál).
Csak nem ez a lényeg.
Tegyük fel, hogy két óra alatt át lehet állítani a "gyártósort".
Ez nem azt jelenti, hogy holnap lesz másfél milliárd v2 oltásod, van egy bizonyos produktivitás amivel előállítod. Mondjuk 2 millió dózis/nap. Lehet számolni, ez milyen ütemű oltásra elég a népesség egészeit tekintve. Ráadásul itt jön a képbe, hogy az oltópontok kapacitása is véges. Tehát hiába van itt holnapra az összes vakcina, ha nem áll rendelkezésre az oltó kapacitás. A kettő között ott a logisztika. 1 millió dózis hány raklap speciális szállítást és tárolást igénylő cucc?
Stb.
Egyébiránt én azt olvastam valahol (most nem keresem elő, de szorgos hangya biztos megtalálja), hogy a v2 Pajszer bevetésre készen áll, már készletet is halmoznak fel belőle, csak nagy kapufa lenne a jelenlegi helyzetben bevetni. Szóval ettől mindenki aludhat nyugodtan.
Nyilván nem verik a nagy tamtamot, mert akkor a mindenhez is értő nép rázná a rácsot, hogy "De nekem a legújabb keeeeellll!!! Mobiltelefonból is mindig azt veszem!".
-
Ringman
félisten
-
Parci
HÁZIGAZDA
fater valamiért janssent kapott a két pfizerre (nem tudok részleteket), majd referálok
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Jablocskov
tag
-
BlackV
őstag
Erin Bromage, Massachusetts Dartmouth Egyetem immunológus és biológus professzorának
egy régebbi blogbejegyzéséből szemezgettem infokat a megfertőződés módjával kapcsolatosan, még a wuhani időkből. Szerinte a legnagyobb veszélyt nem a szupermarketek, vagy a maszk nélkül futók, biciklizők jelentik. A lényeg, hogy hol mekkora mennyiségű vírusnak vagyunk kitéve, ezzel együtt a kitettség időtartama kulcsfontosságú. Ennek oka, hogy van egy minimális, fertőzésre-replikációra alkalmas mennyiségi küszöbérték. A prof szerint ezt a kritikus mennyiséget rendszerint nem 1db szerencsétlen "slukkolással" visszük be (bár nem kizárt), hanem sok kis részletben, ezért fontos az expozíció ideje.
A hivatkozott vizsgálatban kontaktkutatást jól működtető országokban összesen egyetlen fertőzési gócpontot jelentettek, ami szabadtéri környezethez köthető (ez kevesebb mint 0.3%-a a kontakt kutatott fertőzéseknek). A fertőzés fő forrásai az otthon, a munkahely, a tömegközlekedés, a társadalmi összejövetelek és az éttermek. Ez az összes átviteli esemény 90%-át teszi ki, szemben az összesen 3-5%-ban felelőssé tehető vásárlással. (Azonban kiemeli a bevásárlóhelyeken a dolgozók számára nagyobb a kockázat, a korábban említett exp. idő miatt.) Megemlíti még a "rettegett" kocogókat is. Valóban több vírust ürítenek könnyen érthető okokból, esetükben viszont szintén a nagyon rövid kitettség miatt alacsony az átadás kockázata. (Szinte végig a levegőben terjedésről beszélt, érintés által csak nagyon keveset, azért fontos a kézmosás is.) Egy másik helyen azt olvastam, hogy a fertőzések 94%-a légút útján történt és csak 6%-át okozta a fertőzött felületek érintése (kilincsek, ivóvíz kút csapok, lift gombok).források: [link] [link]
Kb. eddig az összefoglalás és innen a saját véleményem:Ezek a megállapítások nem a delta idejéből származnak de az alapmechanizmusok szerintem hasonlók lehetnek. Persze a delta a "járda túloldaláról is átugrik ránk." A gyakorlat nem ezt mutatja. Mikor is azonosították a delta variánst először Európában? Azóta szinte teljes elengedés mellett tudott mostanra odáig fejlődni, hogy kezdenek megtelni a kórházak a nagyobb városokban, bár az átoltottság sokat fékezett rajta de erre meg ellensúly a korlátozások feloldása szinte egész nyáron. Hozzánk valahogy még mindig nem robbant be, pedig elég erősen elengedtük a dolgot a 3. hullám után, brit ingázóból is jól állunk. (Ezt csak azért írom, hogy a delta azért mégsem sugárszennyezés, semmi másért.)
A maszkkal kapcsolatban én arra jutottam, hogy hiába használ és növeli a fertőzéshez szükséges kitettségi időt a szűrés miatt, hiába szivatjuk magunkat bevásárláskor, vagy a tropikáriumban maszkkal, - ami nem is különösebben kockázatos lsd fent - ha közben meg a magas kockázatú munkahelyen, iskolában, óvodában, otthon, családi összejövetelen, étteremben úgysem vesszük fel. Erre nekem bizonyíték, hogy a 3. hullámnál elég komoly korlátozások mellett sem tudta a maszk megfogni a járvány tetőzésést. Csak a legvégén az iskolabezárás, a teljes lezárás és a maszk tudta megszakítani a fertőzési láncot, azt viszont akkor látványosan.(Hogy ezzel akkor elkéstünk az külön topik.)
Mindent figyelembe véve a maszk egyénileg segíthet menekülgetni, közösségi-járványügyi szempontból csak a teljes lockdownos maszk számít, a félmaszk csak késleltet. Azt viszont nem értem miért fáj a tömegközlekedésen kötelezni és idős/krónikus betegeknek továbbra is javasolni.Vitatkozni ér, "érvelni kötelező", félmondatot kiragadni tilos.
-
Viktoár
addikt
-
Kaba
veterán
-
Tigerclaw
nagyúr
Biztos olvastatok, hogy Japanban talaltak kis fekete mikroszennyezodeseket a moderna vakcinaban, emiatt eleg sokat ki kellett dobni. Most megint talaltak.
En csak azt nem ertem, hogy pont ebben a szakmaban, pont ott ahol bevizsgaljak az szallitmanyt, tuti hogy nagyon komoly labor van, a legjobb mikroszkopokkal, gazkromatograffal, tomegspektrometerrel, hogy mi a pi..ert nem tudjak megmondani, hogy mi az a szennyezodes.
Az szinten jo kerdes, hogy a minosegellenorzes milyen lehet abban a gyarban, ahonnan ez kikerult... -
bigdady
nagyúr
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Én astrát kaptam, ha kötelező lesz harmadik oltást felvenni akkor miből választhatok? Illetve aki gyógyszerallergia miatt csak pfizert kaphat, annak milyen lehetősége lesz?
-
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
-
andor80
senior tag
-
mpo
veterán
-
Sir Pocok
őstag
-
mpo
veterán
-
attiati
veterán
-
mpo
veterán
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
mpo
veterán
-
Chesterfield
őstag
-
Sir Pocok
őstag
-
bigdady
nagyúr
-
natë
nagyúr
-
Tigerclaw
nagyúr
-
bigdady
nagyúr
-
mpo
veterán
Tudom már, hogy a golyóálló mellényről lepattan a vírus.
Ha a lappangási időt, a terjedési sebességet, a kontaktusok számát nézem, akkor elég két hét az iskolában és lesz sok fertőzött, aki mellékesen haza is viszi.
Ezért az október vége az egy nagyon optimista becslés volt tőlem, egyes iskolák bezárására vagy a jelenléti oktatás végére.
A másik lehetőség a szülők összefogása (gyerek marad otthon, ombudsman ide vagy oda), ami az antivaxerek iskolájának a létrejöttét is hozhatja. -
Tigerclaw
nagyúr
Ugy keszulnek fel, mint az aldozati baranyok. Erdekes lesz hogy a tanarok es a gyerekek egy resze maszkot fog hordani, ami csak feszultseget, szethuzast, pikkelest, klikkesedest jelent majd mind a diak-diak, tanar-tanar es tanar-diak kapcsolatban is. Odaig meg nem is megyek el, hogy mi van ha lesz alusapkas tanar, vagy fideszhivo iskolaigazgato kozottuk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
29900 - 29801
73830 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 31901 31900 - 31801 31800 - 31701 31700 - 31601 31600 - 31501 31500 - 31401 31400 - 31301 31300 - 31201 31200 - 31101 31100 - 31001 31000 - 30901 30900 - 30801 30800 - 30701 30700 - 30601 30600 - 30501 30500 - 30401 30400 - 30301 30300 - 30201 30200 - 30101 30100 - 30001 30000 - 29901 29900 - 29801 29800 - 29701 29700 - 29601 29600 - 29501 29500 - 29401 29400 - 29301 29300 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Tudományos Pandémia Klub
- (kiemelt téma)
Hirdetés
- Spigen Essential Ee673eu 3-portos hálózati töltő 67W Fehér (2xUSB-C, 1xUSB-A)
- Samsung Galaxy Watch 4 LTE 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Z790 i9 14900KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB LIAN LI LANCOOL 216R ADATA 850W
- Kingston HyperX IMPACT 32GB DDR4 2400 MHz laptop RAM (2x16GB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
.
.
. Semmi mellékhatás egyelőre, csak a tükörről próbálok valami zöld trutyit levakarni