Hirdetés

2018. október 16., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Miért „utáljuk” Ázsiát?

  Ebéd közben (szerencsétlenségemre) kezem ügyébe akadt, egy, a japán nevelési szokásokat röviden bemutató blogbejegyzés, melynek inkább a hozzászólásai motiváltak arra, hogy egy kis véleményezésbe kezdjek. A bejegyzés alatt lévő hozzászólások immár sokadjára bizonyítják számomra, hogy az átlag magyar fejében mekkora sötétség, helyenként kifejezett intolerancia uralkodik nemcsak Japán, hanem az egész Távol-Kelet felé. (Most tekintsünk el attól, hogy az oldal nyilvánvalóan bulvár, clickbait, így annak igazságtartalma nem is lényeges, sokkal inkább a linkelt bejegyzésre adott reakciók.) Európaiként nyilván mi is hangot adhatnánk pl. a Japánban valamiért nagyon divatos náci egyenruhák feletti megrökönyödésünknek, de előbb söprögessünk a magunk portáján...

  Folytatás...

  adlersson 3 hete 39

 • Húszezer perc Hangzhouban

  Közel két hetes móka Kína egyik kevésbé visszataszító városában és annak környékén, öregurasan.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 3 hete 32

 • Tajvanról kezdőknek

  Néhány hasznos infó egy különleges, ámde turisztikailag némileg elhanyagolt szigetvilágról.

  Hogyan juthatok el Tajvanra?

  Erre számos lehetőségünk akad, így Budapestről Dubaion át pl. az Emirates naponta repül Taipeibe. Ha a legolcsóbb megoldást keressük, úgy érdemes először Kínába vagy Hongkongba, esetleg Japánba, Malajziába repülni, ahonnan fapados járattal fillérekért utazhatunk Tajvan több nagyvárosába, így Taichungba, Kaohsiungba és Hualienbe is.

  Az Emirates naponta repül Taipei és Dubai között a képen is látható Airbus A380-as hasonló jószággal. (A kép egyébként a hongkongi repülőtéren készült.)

  Az Emirates naponta repül Taipei és Dubai között a képen is látható Airbus A380-as hasonló jószággal. (A kép egyébként a hongkongi repülőtéren készült.)

  Egyéb, hajós lehetőség Kínából:

  Folytatás...

  adlersson 1 hónapja 1

 • Dél-Koreáról kezdőknek

  Hogyan juthatok el Dél-Koreába?

  Mint a legtöbb távol-keleti ország, így Korea (a továbbiakban a „Korea”, hacsak nincs külön jelezve, csak Dél-Koreára utal) is leginkább repülővel közelíthető meg legkönnyebben Európából. A Skyteames társaságok (pl. Air France + Korean Airlines) általában a sokéves átlag többszöröséért kínálja szolgáltatásait, így érdemes pl. az Aeroflot, Emirates, Turkish Airlines, Qatar stb. kínálataival is megismerkednünk. Esetenként olcsóbban jöhetünk ki, ha előbb Japánba utazunk, majd onnan valamelyik fapados járattal, esetleg az alább ismertetett tengeri elérhetőségek valamelyikén közelítjük meg a Koreai-félszigetet.

  Korean Air Boeing 777-3B5 az Incheon nemzetközi repülőtéren.

  Korean Air Boeing 777-3B5 az Incheon nemzetközi repülőtéren.

  Vlagyivosztok (Oroszország) – Donghae → Transzszibériai utunk kibőítésére egy remek lehetőség, hiszen a dél-koreai DBS Ferry társaság rendszeresen közlekedtet hajójáratokat e két város között, köszönhetően annak, hogy koreai állampolgároknak nincs szükségük vízumra Oroszországban.

  Folytatás...

  adlersson 1 hónapja 9

 • Így készültek: Kyushu vasútjai

  A legdélebbi és egyben a legérdekesebb gördülőállományt felvonultató JR vasúttársaság bemutatója.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 hónapja 12

 • Tőzsdén a Xiaomi

  "Csalódást okozott az év egyik leginkább várt tőzsdére lépése. A kínai mobilgyártó, a Xiaomi részvényei a megcélzott sáv alján keltek el és az első kereskedési napon nagy eséssel debütált a hongkongi tőzsdén a részvény. A befektetői hangulat nem a legjobb most az amerikai-kínai kereskedelmi háború közepette és az sem segített, hogy a kínai bevezetést elhalasztotta a társaság. A részvények árazása magas, a profittermelés pedig gyenge a cégnél." - Forrás: Portfolio.hu

  A Xiaomi részvényeinek árfolyama a cég tőzsdére lépésének napján, 2018. július 9-én.

  A Xiaomi részvényeinek árfolyama a cég tőzsdére lépésének napján, 2018. július 9-én. (16,8 HK dollár = kb. 587 forint)

  Meg végre napvilágot látott néhány pénzügyi mutató a Xiaomi háza tájáról:

  A Xiaomi főbb pénzügyi mutatói.

  Folytatás...

  adlersson 3 hónapja 3

 • Tajvan vs. Kína napjainkban

  Néhány gondolat arról, hogy hogyan is alakulnak a tajvani - kínai kapcsolatok napjainkban, és hogyan is érvényesül az „Egy Kína elv”.

  Tajvan zászlaja, háttérben a Taipei 101 épületével.

  Tajvan zászlaja, háttérben a Taipei 101 épületével.

  Ahhoz, hogy megértsük, hogy Tajvan és Kína miért tekinthető többé-kevésbé (inkább többé) két külön országnak, az 1911. október 10. és 1912. február 12. között zajló Xinhai forradalomig kell visszanyúlnunk. Ennek körülményeinek, előzményeinek a taglalása meghaladná azt a szövegmennyiséget, melyet (akár én is) szívesen elolvasnék egy képernyőn, illetve nem is ennek bemutatása az elsődleges célja e fejezetnek, így csupán a főbb mozzanatokat említeném meg.

  Folytatás...

  adlersson 3 hónapja 1

 • JR East I. – Nagysebességgel Kelet-Japánban is

  Rövid, áttekintő írás Kelet-Japán nagysebességű hálózatának alakulásáról a kezdetektől napjainkig.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 hónapja 28

 • Sharp Aquos S3 testközelből

  Néhány nappal ezelőtt Taipei-ben járva eszembe jutott, hogy lassan az ottani mobilszámlát is rendezni kéne, így rövidesen meg is indultam a Taiwan Mobile egyik üzlete felé. Hozzáértők persze kérdezhetik, hogy miért nem mentem be ez ügyben egyszerűen valamelyik 7-Eleven vagy FamilyMart üzletbe, esetleg miért nem intézem mindezt XXI. századnak megfelelő módon, a Taiwan Mobile appján keresztül. Ezek is járható utak lettek volna, ám, mivel hosszú várakozásra kényszerültem, lehetőségem nyílt megvizsgálni több belpiacos, vagy éppen limitált terjesztésű csodát, így a francia-kínai Sugar S11-et, melyet konkrétan Swarovski kristályok (!) tarkítanak, a már korábban némileg megkapargatott HTC U11 EYEs-t és a Sharp nemrégiben bemutatott Aquos S3-as jószágát (ami nem a mini!).

  Az Aquos S3-at még április 1-jén leplezték le (illetve kezdték teríteni) Tajvanon, mely helyszín annak tükrében, hogy a Foxconn két éve alaposan bevásárolt a Sharpból, talán nem túl meglepő.

  Folytatás...

  adlersson 4 hónapja 3

 • Xiaomi Mi MIX 2s testközelből

  Egy kellemesen esős hétvégén ismét anyósék és a helyi Xiaomi márkabolt felé vettem utam, ahol a meglepően gyorsan kínálatba került Mi MIX 2s-t is taperoltam egy darabig.

  Remélhetőleg az offline értékesítés valamiféle fejlődését figyelhetjük meg a Xiaomi háza táján, hiszen a döbbenetesen lassan, a bemutatástól számított kb. 3 hónappal értékesítésre került Redmi 5 szériával ellentétben a 2018. márciusában beharangozott Mi MIX 2s már április végére elérhetővé vált a gyártó weboldalán és a márkaboltjaiban egyaránt. Élve a lehetőséggel ismét felkerestem a tajcshungi Mi Store-t, hogy közelebbről is szemügyre vegyem az új jövevényt. Nem akarom/tudnám learatni a Mobilaréna vagy más, hozzáértő(bb) létformák elől a tesztelés babérjait, így ennek tükrében tessék olvasni a továbbiakat.

  A Mi MIX 2s egy mintapéldánya.

  A Mi MIX 2s egy mintapéldánya.

  Folytatás...

  adlersson 5 hónapja 1

 • JR West – Nyugat-Japán vasútjai

  Rövid vasutas körkép a japán vasutak Osaka és Kyushu közé eső részéről.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 5 hónapja 18

 • A japán maglev múltja és jelene

  Hosszú története ellenére a maglev technológiák még csak napjainkban kezdenek a mindennapok részévé válni.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 5 hónapja 28

 • Fejezetek Okinawáról: A Yui Rail és Naha

  Adott volt egy szabad hétvége és némi olcsó repülőjegy, melynek eredménye egy rövid kirándulásban valósult meg Japán déli végén.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 5 hónapja 17

 • Xiaomi Mi Home – Tajcshung, Tajpej & Sencsen

  Sorra nyílnak a Xiaomi saját üzletei, az Mi Home-ok, melyekből hármat néztem meg közelebbről.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 8 hónapja 10

 • Kansai kalandok

  Rövid bemutató a „tágabb” Kansai régió, Oszaka, Kiotó, Vakajama és egyéb vidékek közreműködésével.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 9 hónapja 29

 • A Kiotói Vasúti Múzeum

  A múzeum kiállítását jellemzően a JR West-féle egykori járművek, berendezések dominálják.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 10 hónapja 47

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.