Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
Másnak is bénázik az app a hitelesítéssel?
-
kraftxld
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #3143 üzenetére
Mult héten utaltam egy lakás árát TW-vel, semmi gond nem volt.
-
Beniii06
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #3145 üzenetére
"Most az a kérdés, hogy átutalom a pénzt a Deutsche Bankról a TW számlámra, és onnan utalom az autókereskedőnek a TW-jére, vagy közvetlen a DB-ről."
Nem ismerem a kinti helyzetet/eur számla feltételeit, de ha már TW-re is utalsz akkor gondolom ugyanannyi a költség mintha direkt utalnád.
Ennek akkor lenne jelentősége, ha kártyával töltenéd fel a saját TW számládat és úgy utalnád el az eladó TW számlájára, úgy biztosan lehetne spórolni, bár a feltételeket pontosan csak te ismered. Számold ki mindkét esetben mennyibe kerülne és az alapján dönts, mérlegeld a kockázatot. Ha minimális összegben az eltérés és nem bízol a TW-ben, akkor utald direkt, ha jelentső az eltérés akkor mérlegelj a biztonság vagy a megspórolt összeg a fontosabb.
Mielőtt közvetlen utalsz, nézz utána, hogy eur számla esetén is tud-e fogadni az eladó mástól utalást(nem gyűjtőszámla-e), de ha egyéni/valós az eur számla, mint most már forint esetén, akkor nem lehet gond szerintem.
-
-
Oliverda
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #3145 üzenetére
2000 euró nem sok. 10000 környékén kezdhetnek kérdezősködni.
-
válasz
Beniii06 #3144 üzenetére
Nem, csak félek a gebaszoktól, azért egyszerre 1500-2000 eurónál nagyobb összeget nem szivesen tartok TW-n vagy Revoluton.
Most az a kérdés, hogy átutalom a pénzt a Deutsche Bankról a TW számlámra, és onnan utalom az autókereskedőnek a TW-jére, vagy közvetlen a DB-ről. -
Beniii06
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #3143 üzenetére
Mert tartasz attól, hogy zárolnák és vizsgálat alá vonnák?
-
-
Oliverda
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #3141 üzenetére
Igen
-
Sziasztok! Wise-ról Wise-ra utalni valakinek gyorsabb, mint (német) eurós bankszámláról?
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Svájcból szeretnék havonta utalást kapni.
Svájci zsebet létrehoztam, viszont számlaadatokat nem tudok kérni.
A többinél igen (Usd, Euro, Huf)
Ez miért van? Hogy tudnának svájci frankot utalni nekem legegyszerűbben?
Köszönöm! -
Gabás
addikt
Lehet már befizetni GPayjel is!
-
HoppMaster
aktív tag
Számomra most az az érthetelen, hogy a ref linkem által regisztrált ismerősöm, be is tudott lépni utalta is az aktiváláshoz a teszt 6000et, viszont utána már nem tudott belépni, hibát kapott folyamatosan. Nem nincs elütve semmi karakter
Kért jelszó emlékeztetőt azt meg se kapta, viszont írt Ügyfélszolgálatnak onnan egyből jött a mail, hogy fogadták a panaszát.
Ki érti ezt? -
kiskkas
tag
Áthelyezték a forintot a forint zsebbe EUR fizetés elött és most szeretném a forintot kivenni a zsebböl és újra azt használni. De nem tudom a másik valutát sem kivenni a saját zsebéből. Nem tudom váltogatni, kivenni. Hogyan kell ezt ? Köszönöm.
-
UberMutant
őstag
válasz
Balazs0123 #3126 üzenetére
lépj be a wise oldalra, és ott tudsz forintot küldeni
-
Balazs0123
újonc
Sziasztok!
Tud esetleg valaki arra válaszolni, hogy HUF devizáról HUF devizára lehet-e utalni a Wise-on(transferwise)? Mintha ez most megváltozott volna. Én most készülök/készültem volna regisztrálni céges számlát, de most azt írja a felület, hogy HUF-ról HUF-ra nem lehetséges az utalás.
Így kevésbé jó alternatíva egy magyar céges bankszámlának a Wise.Köszi a válaszokat előre is:
Balázs -
sajtos365
tag
Megjött a neonzöld dombornyomott kártyám, online és ATM teszt megvolt.
-
germinator66
aktív tag
válasz
Beniii06 #3117 üzenetére
Mert te kiemelten a Wise-nál említed ezt, utána meg javasolsz magyar bankokat. Azoknál ugyanakkora az esélye a "vizsgálódásnak", mint a Wise-nál. A felhozott példa is totálisan fals, mert te a saját egyenlegedet töltötted fel véletlenszerű utalással, nem pedig a forint számládra kaptán pénzt egy másik személytől.
Mindegy, úgy látom a vita parttalan, így kiszállok, a lényeg, hogy mindenki más érti...
-
Krethx
aktív tag
-
Beniii06
addikt
válasz
germinator66 #3114 üzenetére
"Most komolyan nem értem miről beszélsz"
Úgy látszik tényleg nem.
"Ki vizsgálódna?"
Mondjuk a Wise, hogy miért küld neked havi rendszerességgel ~20-30 idegen ember pénzt és az honnan származik. Gondolom te is így használod hónapok óta és még nem kérdezősködtek, azért kérdezed.
"ad rendes forint számlát, ahova BÁRHONNAN lehet utalni, ugyanúgy, ahogy az általad javasolt bankok esetén."
Sehol nem írtam, hogy nem lehet rá utalni, csak azt, hogy a kérdező esetében szerintem nem lesz megfelelő.
-
Krethx
aktív tag
válasz
Beniii06 #3113 üzenetére
#3109 spider23
Én a Wise-t nyugodtan merem ajánlani. Több embertől szoktam utalást fogadni. Mivel névre szóló forint számla van. (Régebben gyűjtőszámla volt.) Erre jön a fizetésem is. Másrészt készpénzzel is is fel lehet tölteni. Itt írtam róla. Kell egy Barion regisztráció és a CIB Bank-ban pedig be lehet fizetni. A Barion- ról meg ki kell utalni a Wise számlára. Aminek ugyan van díja de nem vészes.
-
Tuomas
addikt
válasz
germinator66 #3114 üzenetére
+1
-
germinator66
aktív tag
válasz
Beniii06 #3113 üzenetére
Most komolyan nem értem miről beszélsz. Ki vizsgálódna? Erre való a bankszámla, nem....? Lehet, hogy lemaradtál, de a TW pár hónapja ad rendes forint számlát, ahova BÁRHONNAN lehet utalni, ugyanúgy, ahogy az általad javasolt bankok esetén. Szóval nem értem, mivel riogatod itt a népet?
-
Beniii06
addikt
válasz
germinator66 #3112 üzenetére
Fogadhat, de biztosan vizsgálódnának, hogy tucatjával érkeznek az utalások nem az ügyfél másik, de azonos néven lévő számlájáról és a legkevésbé arra lenne szüksége a családnak, hogy egyik pillanatról a másikra zárolják a pénzt, azok eredetét, pedig honnan fogod igazolni? Elkéred a bérszámfejtő papírjaikat is az adományuk mellé? Röviden nem alkalmas erre a célra a kérdezőnek, szerintem.
-
Beniii06
addikt
válasz
spider23 #3109 üzenetére
Ez attól függ mennyire szereti a Wise más nevű számlákról való utalást(tehát nem az előfizető utal magának másik számlájáról), illetve, hogy nem lesz előre megadva az összeg. Nekem korábban (~1 éve) volt olyan, hogy nem adtam meg összeget mennyivel akarom feltölteni, hanem csak ráutaltam. Az összeg megjött, de utána egy nő hívott idegesen az akkori transferwise magyar ügyfélszolgálatról, hogy nem jól csináltam és ne csináljak ilyet többet, mert előbb létre kell hozni a tranzakciót az appban és utána utalni, különben nekik kézzel kell azonosítani és jóváírni. Pedig saját OTP-s forint számláról utaltam saját transferwise számlára, kicsit furcsa is volt, hogy ezen problémáznak, ha más utalt volna, akkor megértem, de így.
Nemrég megcsináltam ugyanezt(azóta már ugye integrálódtak az MNB-be, ha jól tudom) és most azonnal megérkezett az összeg + nem is telefonáltak. Ha más számlákról tucatjával érkezne utalás, azon már szerintem problémáznának. Mostanában nem nézegettem a topikot, lehet azóta változtak a szabályok is.
Plusz még ha a Wise-al minden rendben is lenne, nagyban függ milyen fizetési szokásaik vannak. Ha mindenhol kártyával fizetnek/tudnak fizetni akkor oké és mondjuk ekkora összegnél ~50k/ hó még a kp felvétel is megoldható, de ha kicsit több az összeg, már feláras a felvétel + ugye ha nincs bankszámlájuk, akkor ők befizetni sem tudnak.
Legolcsóbb magyar fél-digitális bankok tudomásom szerint gránit és magnet bank, ha BP-en laknak elvileg ott van 1 bankfiókjuk, ott tudnak befizetni is rá vagy legalábbis volt rá lehetőség amikor nézelődtem a témában legutóbb.
Igen, nem éppen a legjobb/legpörgősebb topik erre. Próbáld meg itt megkérdezni, hátha több/jobb választ kapsz. [melyik bankszámlát topik]
-
spider23
senior tag
Nem tudom hol kérdezzem, de hátha itt tud valaki valami jó megoldást a problémára. Adott egy család akinek a családfő elhunyt. Barátok támogatnák a családot havi 5000ft/fő utalással. Ez havonta olyan 50eFt körül jönne össze. Viszont a családnak nincs számlaszámuk. Mi lenne a legjobb és legolcsóbb megoldás jelen pillanatban hogy megkapja a pénzt? Magyar banknál nyitni, vagy valamilyen finetech cég ami jó lenne erre? Köszönöm a segítséget.
-
Beniii06
addikt
válasz
galaktikus #3107 üzenetére
Nincs MKB-s tapasztalat, de laikusként, ha forint számláról utalnak és megadod a wise forint számlád magyar IBAN számát, akkor működnie kell.
-
galaktikus
aktív tag
Most olvastam pár helyen, hogy Wise nem fogad utalást az MKB banktól.. ha ez igaz akkor elég nehezen fogom lecserélni az egyéni vállalkozásom mögötti számlát.. Akkor kb. nézegetem kéne céginfón az összes ügyfelet, hogy milyen banknál vannak, vagy cserélgetni a számlaszámot a számlázó programban ügyfelenként, ami nem életszerű, mert a könyvelőnek kellenek a kivonatok és nem 20 féle számla után.. Ha ez igaz akkor ez nagyon gáz. Mi az igazság?
-
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Ingyenesen nem lehet feltölteni a wise-t?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Politika
- További aktív témák...
- Fallout Stílusra Szabott Coca-Cola Mini Hűtő
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest