Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:20:12

LOGOUT.hu

TP-Link WR1043ND - N450 router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8251) Intruder2k5 válasza bpmcwap (#8250) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ezt én sem tudom... Nem vagyok Shell Script tudó, így én is csak google-zni tudok. Először is létre kell hozni egy változót (legyen ez most a "LatestImg"), majd meg kell keresni a legújabb file-t, és ennek nevét adni a változó értékének. Ez valami ilyesmi lehet:

LatestImg=`ls -t1 $f | head -n1`

Ha ezt a parancsot kiadod egy adott mappában, akkor elvileg már meglesz a változó értéke. Ellenőrizd is le gyorsan, hogy jó-e?!

echo "Latest Image In This Folder: $LatestImg"

[ Szerkesztve ]

(#8252) Intruder2k5 válasza Intruder2k5 (#8251) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Tehát, egy "script formába öntve", valahogy így nézhetne ki az első része:

#!/bin/sh
SOURCEDIR="/mnt/cam_images"
HOST="ftp.server.hu"
USER="username"
PASSWD="password"

LATESTIMG=`cd $SOURCEDIR && ls -t1 $f | head -n1`

Innentől pedig a $LATESTIMG változó értékét kell feltöltened ftp-re, a feltöltést pedig google-izd hozzá, ITT valahol... :)

[ Szerkesztve ]

(#8253) szabjan


szabjan
tag

Sziasztok.
A Digi-vel való kálvária utáni végső elkeseredésemben - hogy mégse porosodjon ez a jó kis router a polcon - felraktam a DD-WRT-t. Az Open-be én nem merek belevágni... :(((
Tényleg jól néz ki a rendszer. Sikerült is indítanom.
Kérdésem az lenne, hogy mire érdemes figyelnem beállításoknál. / Ha kell egyáltalán.../Spéci trükkök, már kiderült dolgok, stb. Ne haragudjatok meg de nem olvasnám végig ezt a pár ezer hsz-t :D .
80/25 ös Digi-s lan-om van. Torrentet már sikerült elindítanom . Port is megy. De pl. itt kérdezném rögtön, hogy az UpNP által használt automata üzemmód jó-e? Ilyesmikre gondolok. Előre is köszi a segítséget...
Ja és még egy. Lehet én vagyok vak de nem találom, a Wifi-t hol tudom lekapcsolni. Most nálam vezetékes minden...

[ Szerkesztve ]

a vizesember

(#8254) marcias


marcias
őstag

Üdv!
Kiborított ma reggel a router. Azt csinálja, hogy vezetéken keresztül nem lehet a laptopommal internetezni. Nem is gondoltam a router hibájára eddig, de ma már az asztali PC-n sem megy a net. A gépek egymást viszont látják, és wifin keresztül is tudok netezni. A routerre kötött harmadik gépen meg kábelen keresztül is jó a net.
A jelenség egyébként úgy jelentkezik, hogy sárga háromszög a hálózati ikonon, "nincs internetelérés" felirattal. Semmilyen weboldal nem jön be, de a router kezelőfelületét elérem, és a többi gépet is ragyogóan. Ami még érdekes, hogy a "semmiből" megjelenik egy második, nem azonosított hálózat, ami korábban nem volt, természetesen internetelérés nélkül. Valami nagyon szétcsúszott ebben a cuccban...
Ilyennel találkozott már valaki?

Steam: marcias88

(#8255) adamka16 válasza marcias (#8254) üzenetére


adamka16
őstag

Esetleg megnézhetnéd, milyen eszközhöz rendelődik hozzá a 2. kapcsolatod. Mert az is előfordulhat, hogy kaphattál egy vírust is akár.
Indítsd újra a modemed, routered.
Esetleg azt is leírhatnád, hogy gyári, openwrt, ddwrt van-e a routereden, talán könnyebben menne a segítség is ;)

(#8256) marcias válasza adamka16 (#8255) üzenetére


marcias
őstag

Reboot, áramtalanítás, gyári beállításokra való visszaállítás is volt. Egyébként a legfrissebb, augusztusi gyári firmware van az eszközön. Hogy érted, hogy milyen eszközhöz rendelődik hozzá a 2. kapcsolat?
cmd ipconfig beírására az alapértelmezett átjárónál 0.0.0.0 majd alatta egy sorral a router rendes IP-je. Gyanítom, hogy ez nem teljesen normális, mert laptopomon csak a router IP-je látható.

Steam: marcias88

(#8257) marcias válasza adamka16 (#8255) üzenetére


marcias
őstag

A következőt sikerült önerőből kiderítenem: azért van két hálózat, mert külön kezeli az IPv4 és az IPv6 protokollokat! Amint letiltom az IPv6-ot, eltűnik az ismeretlen hálózat, és működik minden rendesen. Mindkét gépen megcsináltam, mindkettőn megoldotta. Ugyanakkor azt nem tudom ez mitől van?

Steam: marcias88

(#8258) hati


hati
addikt

Megjelent a Transmission 2.20 beta 1 (2011/01/20). Lefordítva a trunkra még nem rakták ki.

(#8259) yodee_ válasza Intruder2k5 (#8126) üzenetére


yodee_
őstag

ehhez valami segédletet tudtok ajánlani? lighttpd
illetve olyan dolog érdekelne, hogy boot from network. kivitelezhető ezzel a routerrel?

köszi.

Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M800

(#8260) Intruder2k5 válasza yodee_ (#8259) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Sajnos, én azt nem tudok... Csak a google-t. :)

Egész biztosan megoldható a második is, mert nekem is van pxe boot szerver az ASUS-on, Tomato alatt. Csak hát az a leírás itt nem ér semmit.

(#8261) wwenigma válasza hati (#8258) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Már azt használom, csinál durva terhelést a routeren... EKO-tol tölthető... [link]

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#8262) adamka16 válasza hati (#8258) üzenetére


adamka16
őstag

maradok a jólbevált 1.92 nél. 2.12 sem volt túl megbízható se nálam, se haveromnál, nem még egy béta...

(#8263) hati válasza adamka16 (#8262) üzenetére


hati
addikt

Nálam a 2.12 megy, de nem látok terhelésbeni különségeket a verziók között. 2MB/s felé, egyikkel sem tudtam menni.

(#8265) adamka16 válasza hati (#8263) üzenetére


adamka16
őstag

nem sebesség a kérdés, hanem a stabilitás. nálam a net korlátol max 1mb/s-nél, szóval...
se haveromnál se nálam nem volt stabil. igaz ez egy qss vezérlővel ellátott fordítás volt egy lengyel oldalról.

(#8266) hati válasza adamka16 (#8265) üzenetére


hati
addikt

Mit értesz stabilitás alatt? Lefagy tőle a transmission, vagy lefagy a router, vagy restartol?

(#8267) adamka16 válasza hati (#8266) üzenetére


adamka16
őstag

már pontosan nem is emlékszem csak arra, hogy 2011 első napján haveromnál is gondok voltak vele, meg nálam is akkor kezdődött minden. konfig sem változott, meg semmi... ment a router normálisan és random módon újraindult. napjában többször is, de legfőképp éjjel.
akkor én nyomtam egy alapot, felhúztam rá mindent, de akkor is csak azt csinálta, majd még egyszer és akkor is. aztán feltettem az 1.92-t és semmi problémám azóta sem vele.
pedig ami felkerült a routerre az egy samba, transmission, vsftpd, nano, mc és a wifi cuccok.
meg ugye alapjában nekem 3 mbit-es netem van, éjjel felszokott mászni 8,5 mbit-re ami ugye 1 MB/s így nekem sebességben nem jelentene semmi többletet sem. nappal 15/15 KB/s sebességgel megy, így akkor sem zavar ha közben ftp-n húzok róla valamit vagy samba-n tevékenykedek.

(#8268) Feribacsi555


Feribacsi555
senior tag

Sziasztok!
A következő problémám lenne ezzel az 1043nd routerrel. Sokat szoktam konfigolni meg csak alkalmanként kapcsolom be rajta a wifit. Ezért mindig újra kell indítanom a routert, hogy életbe lépjenek a változtatások. A problémám az, hogy kiadom neki a reboot parancsot és onnantól kezdve nem kap a gépem hálózatot. A routerre rajtam kívül még 2 gép és még 1 router van kötve, nekik rögtön visszajön a net, ahogy a router feláll. De én csak úgy tudok netet varázsolni a gépemre, ha kihúzom a lan kábelt és visszadugom. Alkalmanként azt mondanám, hogy ok, de van amikor egy nap 3 szor újraindítom. Van vmi 5letetek?
Előre is köszi!

(#8269) bpmcwap válasza Intruder2k5 (#8252) üzenetére


bpmcwap
senior tag

szia, egész nap ezzel küzdök, de szerintem valamit még bekellene kapcsolni a routeren vagy valahol mert semmit nem érek el... Kínomban már csináltam egy szimpla hellóvilágot de arra is azt írja ki hogy not found.... :((
próbáltam adott könytárból, más könytárból, de semmi... Természetesen PUTTYban szenvedek most már mert luciban még ennyit se írt ki, semmi üzit nem dobot csak nem volt feltöltve a kep... :(

Túrista vagyok

(#8270) hati válasza adamka16 (#8267) üzenetére


hati
addikt

Fura, hogy ilyen kis terhelésnél is gondok voltak. :Y

[ Szerkesztve ]

(#8271) adamka16 válasza Feribacsi555 (#8268) üzenetére


adamka16
őstag

Nekem egy Mikrotik routerboard 411-en jön a net DHCP-vel, és míg tart a router újraindulás, addig ez kis mikrotik eszköz oszt neki IP címet, majd mikor a router elindul ő is akar osztani a gépnek, de már nem tud és így behal a net. Dönthettem, hogy minden rebootnál újra ki kell húznom a kábelt és vissza, vagy letiltom a hálókártyát és utána egyből engedélyezem ismét.(esetleg megújítom az IP-t)
valszeg ez van nálad is...

hati: 1-2 hétig gond nélkül üzemelt és egyszer mint ha elvágták volna. de különösképp nem érzem hiányát... csak a qss gomb konfigja az ami hiányzik.

[ Szerkesztve ]

(#8272) vargalex válasza Feribacsi555 (#8268) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Hi!

Minek újraindítani config változtatáskor a routert?
Az, hogy nem kap IP-t a géped, valószínűleg azért van, mert hamarabb timeout-ol, minthogy az OpenWrt teljesen elindulna. Megoldás lehet a statikus IP, vagy a PC-n manuálisan újra kérni IP-t.

Alex

(#8273) adamka16 válasza vargalex (#8272) üzenetére


adamka16
őstag

És így tényleg jó. Nem is gondoltam arra, hogy ha a gépnek adok fix IP-t akkor rebootnál működni fog-e IP megújítás nélkül. De működik. Köszi a tippet :K :R

(#8274) Intruder2k5 válasza bpmcwap (#8269) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem tudom mit csináltál LuCI-ban, de ezt eleve nem ott kell... Mármint a scriptet létrehozni. Majd ha készen van, és működik, akkor ott lehet már időzíteni, de addig ezzel semmi dolgod a LuCI-ban. Szóval... Mi nem jó ezen? Vegyünk egy példát. Hozz létre a HDD-n egy mappát, ahova másolj be néhány file-t, különböző dátummal. Legyen mondjuk az /mnt/usb/test mappa. Majd valahol hozd létre ezt a scriptet is:

#!/bin/sh
SOURCEDIR="/mnt/usb/test"
HOST="ftp.server.hu"
USER="username"
PASSWD="password"

LATESTIMG=`cd $SOURCEDIR && ls -t1 $f | head -n1`
echo $LATESTIMG

Adj neki futtatási jogot, és indítsd el! Neked nem írja ki, hogy melyik a legújabb file az /mnt/usb/test mappában?

[ Szerkesztve ]

(#8275) bpmcwap válasza Intruder2k5 (#8274) üzenetére


bpmcwap
senior tag

Luciban csak időzítem, de nem megy...
PUTTYban meghívom, de úgy se megy azt írja ki not found.... ?????? ezt nem is értem...
Írtam egy ilyet:

#!/bin/sh
echo -e "\Hello world\n"

exit 0

adtam neki teszt.sh nevet, elmentettem mnt alá, atrib 744
PUTTYban cd mnt
itt teszt.sh
not found
bármit bariálok, semmit nem csinál....

[ Szerkesztve ]

Túrista vagyok

(#8276) lakatosturbo


lakatosturbo
aktív tag

Emberek szeretném beállítani DD-WRT-n az FTP elérést.
A winyó már csatlakoztatva van ext3 fájlrendszer van rajta.
Már itt vagyok a beállító oldalon [link]
Azt szeretném, hogy én jelszóval tudjak belépni az ftp-re még kívülről is de tudjak rá másolni de letörölni már nem (kívülről).
Csak azt nem tudom, hogy ezt hogyan kéne beállítani.
Pl: az user password list-be hogy kell beírni, hogy működjön (most fogom csinálni először).
Meg nem tom esetleg mit kel még ehhez beállítani.

Ebbe szeretném a segítségeteket kérni.
Előre is köszönöm a válaszokat!

Origin: viktorvill Steam: viktorvill

(#8277) Intruder2k5 válasza bpmcwap (#8275) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

root@INT-ROUTER:/mmc# vi /mmc/test.sh
#!/bin/sh
echo -e "\Hello world\n"

exit 0

~
~
root@INT-ROUTER:/mmc# chmod +x /mmc/test.sh
root@INT-ROUTER:/mmc# /mmc/test.sh
\Hello world

root@INT-ROUTER:/mmc#

[ Szerkesztve ]

(#8278) Intruder2k5 válasza lakatosturbo (#8276) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ezt szerintem nem tudod / nem lehet beállítani. Mármint, hogy írni tudj, de törölni nem... Részletes konfigurációra nem ad lehetőséget a webes felület. Az "Allow Write"-ot engedélyezd, a többi jó így... User / Pass listába ha minden igaz, csak simán egymás mellé, illetve alá kell írni a neveket, jelszavakat, szóközzel elválasztva, valahogy így:

user1 pwd1
user2 pwd2

[ Szerkesztve ]

(#8279) bpmcwap válasza Intruder2k5 (#8277) üzenetére


bpmcwap
senior tag

a vi-ből hogy lépek ki???
nem tudom mi ez a +x chmod de nem írt hibát viszont utána teszt.sh megint not found....
??? megőrülök. valamit tuti rosszul csinálok....

root@OpenWrt:/mnt/hdd# chmod +x teszt.sh
root@OpenWrt:/mnt/hdd# teszt.sh
-ash: teszt.sh: not found

Túrista vagyok

(#8280) laolaj


laolaj
aktív tag

na újra kezdtem a torrent feltételét..

gyári beállítások vissza :)
1.
cd /jffs
wget http://openwrt.groov.pl/projekty/ddwrt/opkg-ddwrt.tar.gz
tar -zxvf opkg-ddwrt.tar.gz
rm opkg-ddwrt.tar.gz

echo "export PATH=/jffs/bin:/jffs/sbin:$PATH" >> /tmp/root/.profile
echo "export LD_LIBRARY_PATH=/jffs/lib:/jffs/usr/lib:/jffs/usr/local/lib" >> /tmp/root/.profile

7.Mentsd és indítsd újra a routert.
itt megkerestem a WinSCPvel /jffs/etc/opkg.conf fájl.. itt beillesztettem alex packját

8. Miután újraindult terminálba beírod, hogy: opkg update
Ezután már az opkg install <csomagneve> paranccsal tudsz OpenWrt-s csomagokat telepíteni.
feltettem a torrent-daemon és webet.

9. Run
transmission-daemon
wait for 10 seconds then stop it:
killall transmission-daemon

most itt járok.. *9091-en nem jön be..:
majd újra : transmission-daemon
" 403: Forbidden

Unauthorized IP Address.

Either disable the IP address whitelist or add your address to it.

If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.

If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details."
pedig átírtam a conf fájlban a "rpc-whitelist-enabled["/I] (I)"false"(/I)

mi az ami még hiányzik? :F HELP:)

[ Szerkesztve ]

Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!

(#8281) Intruder2k5 válasza bpmcwap (#8279) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

vi-ből kilépés...
ESC :wq! ENTER

chmod +x futtatási jogot ad a file-ra, de nem ír hibát, ha nincs ilyen file.

root@OpenWrt:/mnt/hdd# chmod +x teszt.sh
root@OpenWrt:/mnt/hdd# teszt.sh
-ash: teszt.sh: not found

Hova mentetted el? Írd be, hogy

ls -l

Szerintem nincs is ott a file...

[ Szerkesztve ]

(#8282) laolaj válasza Intruder2k5 (#8278) üzenetére


laolaj
aktív tag

igen így jó. :R

Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!

(#8283) bpmcwap válasza bpmcwap (#8279) üzenetére


bpmcwap
senior tag

hoppácska..... TC ftp /bin benne sh-link... klikk és 550!!!!!!!!!!!
??????????????????
alapból nincs rajta, nincs elindítva vagy telepíteni kell????

Túrista vagyok

(#8284) bpmcwap válasza Intruder2k5 (#8281) üzenetére


bpmcwap
senior tag

a fájl megvan TCben már 777et adok neki csak fusson, de nem ment, végső elkeseredés lásd előző hszt.... valszeg az a gond hogy nincs telepítve sh????? ilyen létezik?

á hüjeség.... kalapácsot neki, már nem tudom mi van

root@OpenWrt:/mnt# ls -l
-rwxrwxrwx 1 root root 386 Jan 24 15:37 ftp_backup.sh
drwxrwxrwx 1 root root 12288 Jan 24 18:05 hdd
-rwxrwxrwx 1 root root 45 Jan 24 15:43 teszt.sh
root@OpenWrt:/mnt# teszt.sh
-ash: teszt.sh: not found

[ Szerkesztve ]

Túrista vagyok

(#8285) laolaj


laolaj
aktív tag

megoldásra vár még mindig. :) [link]

Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!

(#8286) lakatosturbo válasza Intruder2k5 (#8278) üzenetére


lakatosturbo
aktív tag

Oké köszi müxik csak azt nem tudom, hogy kell beállítani, hogy kívülről is elérjem az ftp-met.
Ebbe szeretnék még segítséget kérni.

Origin: viktorvill Steam: viktorvill

(#8287) laolaj válasza lakatosturbo (#8286) üzenetére


laolaj
aktív tag

DNSed megvan?
regisztráltál?

[ Szerkesztve ]

Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!

(#8288) lakatosturbo válasza laolaj (#8287) üzenetére


lakatosturbo
aktív tag

igen dyndns-el használnám és regisztrálva is vagyok.

[ Szerkesztve ]

Origin: viktorvill Steam: viktorvill

(#8289) Intruder2k5 válasza bpmcwap (#8284) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

root@INT-ROUTER:/mmc# echo $SHELL
/bin/sh
root@INT-ROUTER:/mmc#

(#8290) bpmcwap válasza Intruder2k5 (#8289) üzenetére


bpmcwap
senior tag

nekem ash-t ír ki....

Túrista vagyok

(#8291) Intruder2k5 válasza lakatosturbo (#8288) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Alapértelmezésben elérhető távolról is, nem kell semmivel foglalkozni szerintem.

(#8292) laolaj válasza lakatosturbo (#8288) üzenetére


laolaj
aktív tag

dd-wrt beáll/ DDNS
értelem szerűen beáll. majd alkalmaz

böngésző sávba pedig ftp://.....

Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!

(#8293) bpmcwap válasza lakatosturbo (#8288) üzenetére


bpmcwap
senior tag

ha regisztráltál akkor ennyi... eléred a routert a dyndns címeden.
ja nem...
opkg update
opkg install ddns-scripts luci-app-ddns

aztán értelemszerűen beállítás...

Túrista vagyok

(#8294) lakatosturbo válasza laolaj (#8292) üzenetére


lakatosturbo
aktív tag

A DDNS már rég bevan állítva.
Akkor próbáljátok letesztelni ti.
Kiszolgálónév: lakatosturbo.dyndns.org
Felhasználónév : user1
Jelszó: bebede

HA itthon beírom a böngészőbe, hogy lakatosturbo.dyndns.org akkor csak bejöna routerem kezelőfelülete.

Egyik haveromnak akarok megosztani de ő beállotta az ftp-t totalcommanderrel és azt mondja nem tud csatlakozni.

Origin: viktorvill Steam: viktorvill

(#8295) Intruder2k5 válasza bpmcwap (#8290) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nekem is, de ez nem okoz neki gondot...

(#8296) Intruder2k5 válasza lakatosturbo (#8294) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Én sem tudok... Indítsd újra a routert, hátha a tűzfal viccel meg.

(#8297) lakatosturbo válasza Intruder2k5 (#8296) üzenetére


lakatosturbo
aktív tag

NA nyomtam neki egy újraindítást.
Úgy látom működik lehet csak ennyi kellet neki egy újraindítás.

[ Szerkesztve ]

Origin: viktorvill Steam: viktorvill

(#8298) bpmcwap válasza Intruder2k5 (#8295) üzenetére


bpmcwap
senior tag

Na akkor ezt nézd meg:

Aki meg mondja mi a baja az nyer egy virtuális korsó sört... :W

Túrista vagyok

(#8299) bpmcwap válasza bpmcwap (#8298) üzenetére


bpmcwap
senior tag

az előbb kiprobáltam az első sorba ash-t írni abból maradt vissza az "a" de már javítva sh-ra...

Túrista vagyok

(#8300) PredatorNo1


PredatorNo1
aktív tag

Sziasztok

Kicsit off téma, de TP-link router: TD-w8901G
Modem-Router-Wifi egyben.

Annex B szabvány

A problémám, hogy a netre nem tudok vele csatlakozni, kb. 1 hónapja szívok vele, azért is keveredtem ide.
Adsl led világít, elvitték a t-comosok, azon a hálózaton megy.

De én a GTS datanetnél vagyok, honlapjukon úgy hirdetik, hogy Kiskunfélegyháza is T-com területen van.

Olvastam VPi VPc beállításokat: 1/32, 8/35, egyiket tcom területre, másikat invitel területre írják, de semmi.

Felhívtam az gts datanetet, ott azt mondták, hogy nem áll módjukban elárulni a beállításokat, felhívom majd őket, és ha megint ilyen választ kapok lemondással fogok fenyegetni. Mi az hogy én fizetek, és nem tudom használni (anélkül, hogy 2 eszköz, 2 bulldózer adapterrel heverjen az asztalomon, wifi meg sehol)

Tovább próbálkozom, de ha van valami ötletetek légyszi írjátok meg.

Üdv

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.