Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:20:12

LOGOUT.hu

TP-Link WR1043ND - N450 router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38507) gyugyo79 válasza suste (#38501) üzenetére


gyugyo79
addikt

A QoS az igazából "csak" egy script tudtommal ami tűzfal szabályokkal operál (állít be). Abban igazad van, hogyha nem a WAN interfészre állítom be a QoS-t akkor nem zavar be a kapcsolatban de mivel a WAN sebességét akarom / van értelme prioritásokkal szabályozni (kivéve ha pld.: VLAN -oknak akar valaki fix sávszéleket kiosztani) így elégé zavaró lehet. De ugye a passzív mód még mindig megoldás ilyenkor is viszont amikor WAN oldalról kellene egy belső gépen FTP elérés akkor a passzív mód se működik ahol próbáltam. Míg másik szintén Vargalex által készített firmnél ez nem fordult elő mivel előtte is az általa készítetteket használtam és fix beállításokat írok mindig vissza a frissítés után.

Mondjuk ha nálad a WAN interfészre alkalmazva működik passzív mód nélkül az furcsa mert használok itt ott jó pár ilyen routert és amin 1.1.5 -öt már felraktam ott sehol sem jó :(
Még szerencse, hogy csak 1 helyen kéne, hogy minden működjön de ott is a legkisebb a QoS prioritása ott azt így egyenlőre kikapcsoltam.

Ráadásul már azóta kerestem is megoldást de még nem találtam csak olyat aki már észrevette ezt a hibát.
pld

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.