- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasonló okok miatt én már élesztettem úgy 1043-ast, hogy rászorítottuk a kábeleket a panelra kollégám segítségével...Pontosabban nem a kábeleket, mert volt a végén egy tüskesor (amit be szokás forrasztani), de ez már részletkérdés! A tulaj itt sem szerette volna ha beleforrasszuk a dolgot, szóval ez nem kizáró ok!
-
Pr3s
aktív tag
válasz
vargalex #30175 üzenetére
De gondolom az neked menne. Vagy nem?? Ha kell várunk rá! Inkább minthogy brickeljük le a vasat! Én például nem szeretnék soha forrasztani rá semmit, mert 5 év hosszú idő, és ha nem a firmware miatt megy tönkre azért nem lenne rossz kicseréltetni de forrasztva ugrik a gar!
-
-
VOid
tag
Sziasztok,
Egy olyan problémám lenne, hogy időszakonként, nem túl gyakran 1-2 naponta elmegy a net, sokszor a router webes felülete se jön be, a probléma szinte mindig orvosolható azzal ha kihúzom a routert és újra bedugom, ez eddig oké is de az előző routeremmel ilyet szinte soha nem kellett csinálnom.
Érdemes visszavinnem garanciába , vagy esetleg van más megoldás is? (természetesen garancivesztés nélküli)
Köszönöm előre is a választ
-
válasz
Intruder2k5 #30190 üzenetére
Ez esetben eléggé vak vagyok! Köszi, kerestem de átsiklottam rajta ezek szerint
Más: miért van az, hogy az openwrt reboot után üres konfiggal indítja a tranmisssiont? Egy restart után rendbe jön.
-
suste
veterán
sziasztok
ez valakinek mond valamit:
syslog:
Aug 28 12:42:28 OpenWrt kern.err kernel: [3006154.170000] BUG: scheduling while atomic: swapper/0/0xfffffe00
Aug 28 12:42:28 OpenWrt kern.warn kernel: [truncated] [3006154.170000] Modules linked in: fuse usblp ledtrig_usbdev xt_LED ledtrig_morse ledtrig_heartbeat nf_nat_irc nf_conntrack_irc nf_nat_ftp nf_conntrack_ftp xt_HL xt_hl ipt_ECN xt_CLASSIFY xt_time xt_tcpmss xt_statis
Aug 28 12:42:28 OpenWrt kern.warn kernel: [3006154.270000] Call Trace:[<80266438>] 0x80266438
Aug 28 12:42:28 OpenWrt kern.warn kernel: [3006154.270000] [<80266438>] .......kernellog:
IFY xt_time xt_tcpmss xt_statistic xt_mark xt_length ipt_ecn xt_DSCP xt_dscp xt_string xt_layer7 ipt_MASQUERADE iptable_nat nf_nat xt_recent xt_helper xt_connmark xt_connbytes xt_conntrack xt_NOTRACK iptable_raw xt_state nf_conntrack_ipv4 nf_defrag_ipv4 nf_conntrack pppoe pppox ipt_REJECT xt_TCPMSS ipt_LOG xt_comment xt_multiport xt_mac xt_limit iptable_mangle iptable_filter ip_tables xt_tcpudp x_tables ifb ppp_async ppp_generic slhc vfat fat ath9k ath9k_common ath9k_hw ath nls_utf8 nls_iso8859_2 nls_iso8859_1 nls_cp437 mac80211 ts_fsm ts_bm ts_kmp crc_ccitt cfg80211 compat arc4 aes_generic crypto_algapi ums_usbat ums_sddr55 ums_sddr09 ums_karma ums_jumpshot ums_isd200 ums_freecom ums_datafab ums_cypress ums_alauda usb_storage ehci_hcd sd_mod ext4 jbd2 mbcache usbcore scsi_mod nls_base crc16 leds_gpio button_hotplug gpio_keys_polled input_polldev input_core
[3006209.970000] Call Trace:[<80266438>] 0x80266438................Ette a routert rendesen, reboot kellett
-
-
vargalex
Topikgazda
-
Maximusz
aktív tag
válasz
apropó gombok
azt szeretném, hogy :
- rövid gombnyomásra dvb-t indul / leáll
- hosszú (>3mp) gombnyomásra transmission indul / leállamit csinál:
rövid gomb simán működik, de ha hosszan nyomom, akkor (mivel nyomtam tovább, mint 0 másodperc) a dvb-t is indítja/leállítja.. - hogyan lehet maximum nyomás időt beleszerkeszteni ?
a kód, amit javítani kellene :
#!/bin/sh
ENABLED=1
if [ "$BUTTON" = "wps" ] ; then
if [ "$BUTTON" == "wps" -a "$ACTION" == "released" -a $SEEN -ge 3 ]; then
TORRENT_STATUS=$(ps | grep transmission | grep -v grep)
if [ "$TORRENT_STATUS" == "" ]; then
/etc/init.d/transmission start
logger "Transmission start"
else
/etc/init.d/transmission stop
logger "Transmission stop"
fi
fi
fi
if [ "$BUTTON" == "wps" -a "$ACTION" == "released" -a $SEEN -ge 0 ]; then
# if [ "$ACTION" = "pressed" ] ; then
MUMUDVB_STATUS=$(ps | grep mumudvb | grep -v grep)
if [ "$MUMUDVB_STATUS" == "" ]; then
/etc/init.d/dvb start
logger "Mumudvb start"
else
/etc/init.d/dvb stop
logger "Mumudvb stop"
fi
fi
fi
fi -
Jamboo529
senior tag
válasz
1.4.1 pont (13. oldal).
Csak hogy ne keressék rajtad, hova dugtad az 1.1.4-et.
-
Tényleg jól el van dugva, az ember nem is gondolná!
-
Jamboo529
senior tag
Azt hiszem eltévedtem. Én úgy tudtam, ez a TP-link 1043ND router topikja. Ti meg írogattok mindenféle Tv műsor rögzítésről, rádió hallgatásról stb.
Még mindig ugyanarról van szó?
Nagyon le vagyok maradva, azt hiszem. Valaki mesélhetne, miket tud ez a kis kütyü.
Csak egy linket vagy valami hasonlót.Mostanában tervezem, hogy megint felteszem rá valamelyik OpenWrt-t, csak még nem tudom melyiket. Javaslatokat várok ez ügyben is.
A linux tudásom, ....hogy is mondjam.....erősen konvergál a nullához (ráadásul negatív irányból). És emellett nehezen is tanulok, mint az elefánt.Komolyra fordítva korábban már volt fent egyszer rajta openwrt, hogy a router vigye a torrentet, de nekem nem bírta a 25/5mbit-es netet kihasználni. Haldoklott a teljes hálózatom.
Most azért tenném vissza, hogy legyen nyomtatószerver (Canon MP540), meg egy USB-s webcamerával (Logitech C270) megfigyelőállomás, és streameljen valami videót otthonról a netre.Érdekelne, mivel tudnám még megterhelni a kicsikét???
Apropó, menne rá 3 usb kütyü (nyomtató, webcam, pendrive). Gondolom jó volna hozzá akkor már valami tápos usb elosztó. Kinek milyen van? Melyiket vegyem hozzá? Van valami kritérium, hogy mivel működik??
-
Begi
senior tag
válasz
nagyfejü #30155 üzenetére
Ehhez nem kell a routert konfigurálni. Dugd be a mediaplayert és a PC-t a LAN portok-ba, és oszd meg a PC-n a tartalmat. Ha DLNA-t akarsz, akkor kell egy olyan PC-s szoftver, ami tudja. Pl. Nero Mediahome, de ha elég a samba-n keresztüli lejátszás, akkor nem kell semmi, csak a megosztás.
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #30177 üzenetére
igen, kellene hozzá tudnom a pid-et... de ha éjjel indítja (nélkülem), akkor esélytelennek látom
a két tunerből a másodikat most csatlakoztattam, szerintem pozitív a kernel visszajelzés :
[13788.610000] usb 1-1.4: new high-speed USB device number 5 using ehci-platform
[13789.820000] dvb-usb: found a 'Afatech AF9015 DVB-T USB2.0 stick' in cold state, will try to load a firmware
[13789.880000] dvb-usb: downloading firmware from file 'dvb-usb-af9015.fw'
[13789.950000] dvb-usb: found a 'Afatech AF9015 DVB-T USB2.0 stick' in warm state.
[13789.960000] dvb-usb: will pass the complete MPEG2 transport stream to the software demuxer.
[13789.970000] DVB: registering new adapter (Afatech AF9015 DVB-T USB2.0 stick)
[13789.990000] af9013: firmware version 5.1.0.0
[13789.990000] DVB: registering adapter 2 frontend 0 (Afatech AF9013)...
[13790.010000] tda18218: NXP TDA18218HN successfully identified.
[13790.010000] Registered IR keymap rc-empty
[13790.020000] input: IR-receiver inside an USB DVB receiver as /devices/platform/ehci-platform/usb1/1-1/1-1.4/rc/rc0/input0
[13790.030000] rc0: IR-receiver inside an USB DVB receiver as /devices/platform/ehci-platform/usb1/1-1/1-1.4/rc/rc0
[13790.040000] dvb-usb: schedule remote query interval to 500 msecs.
[13790.050000] dvb-usb: Afatech AF9015 DVB-T USB2.0 stick successfully initialized and connected. -
sto1911
veterán
Sziasztok,
SSTP szervert lehet hegeeszteni Openwrt ala?
-
Maximusz
aktív tag
válasz
hudyfiu #30174 üzenetére
ööö - és hogy csinálná meg pontosan?
ha pl 3-szor nyomom meg, akkor a Duna World-ről kezdi a felvételt,
ha 2-szer akkor az M2-ről, ha 6-szor akkor az mr2 petőfiről, ha újra 2-szer akkor leállítja az M2-es felvételt, ha újra 6-szor akkor a petőfit, ha újra 3-szor akkor meg a dunát ?
ha meg elmorzézom neki hogy holnap hajnal 2-kor indítsa a felvételt és fél 4kor állítsa le, akkor is indítaná?
-
vzoli1987
aktív tag
lehet hülye kérdés de hogy lehetne hallgatni rádiót a routerről, mondjuk egy bluetooth stereo fülhallgatóval?
az ok Madplay kell rá mondjuk, de hogyan tovább?itt van is forrás a madplay ügyben.:http://wiki.gumstix.org/index.php?title=Category:How_to_-_bluetooth
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Maximusz #30173 üzenetére
Hi!
Nyilván lehet saját config file-t csinálni ehhez, amihez viszonylag egyszerűen akár LuCI felület is hegeszthető. Az már meggondolás kérdése, hogy ezt egy saját script-ből célszerű indítani, vagy esetleg máshogy.
Ha több párhuzamos letöltést is indítottál, akkor a leállítást ne a killall paranccsal csináld, hanem a kill-el (igaz, ehhez kell a leállítandó példány PID-je).
Megy egyébként mindkét tunered?
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #30166 üzenetére
Szia Vargalex!
azzal a kérdéssel fordulok hozzád, hogy szerinted, hogyan lehetne PVR funkciót ültetni a gépezetbe ?
Kifejtve : Rájöttem (nem sok ész kellett hozzá), hogy ha fut a mumudvb megfelelően, és ugyancsak indítok crontab-bal egy wget-et, akkor bármelyik csatornáról tudok felvételt készíteni (akár többről is egyszerre, igaz, akkor a leállítással van egy kis probléma
: - mert csak egyszerre tudom őket leállítani...) , de és itt jön a de...
egyáltalán nem felhasználó barát crontab-ba egyessével beírogatni a felvételeket, majd egy:
killall wget -el leállíani a "felvételeket".
Szerinted hogyan lehetne elegánsabban (esetleg valami luci-s felülettel) megoldani ?
A másik kérdésem pedig mindenkihez szólna.... - a DVB-T-s csatornákon a műsorok hordoznak egyedi műsor azonosítót (mint a rádiók esetében az RDS EON funkció) ?
Ha igen, akkor lehetne ehhez az azonosítóhoz is kötne a felvétel indítását/leállítását/folytatását (reklámok miatt) ??
-
vargalex
Topikgazda
Sziasztok!
Jó hír a TL-WR842ND (illetve valószínűleg az újabb típusok) tulajdonosainak. Juhos Gábor OpenWrt fejlesztő felhívta a figyelmemet rá, hogy ebben végre a TP-Link megcsinálta rendesen a bootloader-t, azaz van recovery mód. Tehát nem kell soros portot forrasztani egy brick-elés esetén. 1043ND-ben természetesen még nem ilyen a bootloader.
-
válasz
toth2zoltan #30163 üzenetére
Szia!
PUTTY-ban be van állítva az UTF-8? Próbáld meg EZZEL, vagy...
Change Settings -> Window -> Translation -> Remote Character Set -> UTF-8
Így jónak kell lennie...
-
toth2zoltan
csendes tag
Sziasztok!
Magyar ékezetes betűket tartalmazó zenefájljaim sambán és ftp ékezethelyesen jelennek meg.
Az ls parancsnál nem.
Ha playlistet készítek és oda ékezethelyesen írom be a fájlneveket, akkor a minidlna nem találja meg a fájlt.Mit lehet tenni, hogy a playlistek helyesen működjenek?
üdv
Zoli -
-
soulflyx
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #30159 üzenetére
Köszönöm Intruder2k5!
Ámde valamit nagyon elszabhattam, mert a reset gomb oly hatástalan mintha nem is lenne rajta.
Esetleg egyéb ötlet?
Parancs futtatása menüből lehet resetelni vhogy? és ha igen akkor hogy?Előre is köszi!
-
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
Én is sokat kínlódtam, mikor frissíteni akartam, vagy esetleg visszarakni egy régebbi verziót.
Valami mindig összeakadt.
Teljesen új HDD-vel persze semmi gond nem volt, mert a particionáló felület mindent megcsinált helyettem, de már belakott rendszernél ez nem járható út.
Alex régebben belinkelt egy parancssorozatot, az nekem a frissítési problémáimat egycsapásra megoldotta.
Én így csinálom:HDD-t leválasztom, kikapcsolom.
Frissítek az új firmware-re, a beállítások megtartása nélkül, majd ha kész mindent beállítok, amihez nem kell a HDD. A WIFI-t is, mert ha leszakad a HDD, akkor csak azok a beállítások maradnak meg, amiket még HDD nélkül csináltam meg. Így, ha gond van a HDD-vel a WIFI kapcsolat akkor is megmarad, míg ha felcsatolt HDD-nél állítanám be, akkor nem. Legalábbis én tapasztalatból így gondolom, majd az okosabbak kijavítanak, ha nem így van.
Majd bekapcsolom a HDD-t, SSH-n belépek és lefuttatom az Alex féle parancssorozatotCsak annyit módosítottam rajta, hogy a lemezellenőrzést kikapcsoltam, csak az első indítás után kapcsolom be:
option enabled_fsck 1
helyett
option enabled_fsck 0Újraindítás után minden a helyén van, és az adataim is épségben megmaradnak.
Remélem nem hagytam ki semmit, és tudja valaki használni. -
-
soulflyx
csendes tag
Sziasztok!
Következő problémában kérném a segítségeteket.
Feltettem a Vargalex buildet. Transmission elindult, látta a hdd, felment remote-on és weben is. Majd egyszer csak leállt. Router újraindít, de sehol semmi. Minden transmission csomagot leszedtem. Újraindítottam. Daemon, remote, Web, Lucia app, cli feltelepít. Újraindítottam. Se Web se remote.
1. Folyamatok közt nem kellene látnom, hogy fut vagy vmi?
2. Segít, ha az egészet újra rakom?Előre is köszönöm!
-
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
A külső vinyót használok. Frissítettem a routert sysupgrade-del, de a beállításaimat nem tartottam meg. A partíciós cuccból hogy tudnám megcsinálni az extrootot anélkül, hogy az adataimat elveszíteném (Swap és Mnt-t nem akarom formatálni) ?
Üdv:Tony -
degec
senior tag
válasz
Kicsirics77 #30134 üzenetére
köszönöm szépen! akkor értem.., de pontosan mégis mitől ? ha van kedved időd leírhatnád ! ...elfárad ?
besokallllL ?
-
Begi
senior tag
-
TaliGa
aktív tag
Sztem az fw upgrade egyben factory reset is. Csak az a baj, hogy holnap délig nem derül ki ért e vmit (a köztes időben ugyanis tökéletesen működik).
Láttam, hogy mindenki jóféle fw-ket pakolgat, csak én az USB portot nem használom (van külön NAS), Linuxhoz nem értek, és csak végszükségben buknám a garit jelen körülmények miatt
-
nagyfejü
őstag
Hali!
Vargalex firm van és szeretnék egy médiaplayert rákötni a routerre. Ezt hol és hogy tudom bekonfigurálni??
üdv
-
-
nolika
senior tag
Sziasztok, van egy ilyen routerem.
V1.8-as eszköz van, nagy nehezen felszenvedtem egy olyan openwrt-t amin elérhető a wan port.
Na most az a helyzet hogy a router megy meg minden, de nem tudok semilyen fájlrendszert felcsatolni, pl az ntfs-3g nem akar felmenni, hivatkozik egy másik kernelre. Ugyanígy van a kmod-fs-ext4 csomagnál is.
Kérdés az hogy jött-e ki új kernel.Mit tegyek?
-
bimbiri
tag
válasz
vargalex #30136 üzenetére
Köszi a gyors reagálást mindkettőtöknek!
A logban semmi sincs, létre se hozza a log állományt. SSh-n elindítva a libbz2.so.1.0 library-t hiányolja. És Isten bizony én megpróbáltam feltenni a libbz2 csomagot, de eddig nem talált ilyet. A mostani (még egyszer, utoljára megpróbálom) kísérletnél megtalálta és felrakta. Utána egyből elindult a minidlna.
A log állomány megszületett és a files.db katalógus megvan. Az androidos telefon is látja, mint media servert. Igaz még nem talál semmit rajta, pedig 1 .mp3 állomány van rajta. De egy sikerélmény mára elég is, és az 'ég a pofámon a bőr' érzés miatt megpróbálom megoldani saját kútfőből.Még egyszer köszi!
-
bimbiri
tag
Sziasztok!
Én is kérek segítséget ebben, mert még továbbra sem találtam meg melyik csomag hiányzik a minidlna indulásához.
Előre is köszi!
-
degec
senior tag
válasz
TaliGa #30132 üzenetére
nem vagyok szaki csak ""sorstárs"" ugynilyen vas gyári legfrisebb fw..stb. nekem 5 nap után megszűnik létezni a rúter webfelülete... minden tökéletesen gyorsan működik, csak nem tudok belépni
restart után minden oké..
Edimax vasakkal is ugyanez volt a gondom.. nem vágom..hogy mi lehet.. gépem még a régi p45 dq6 gigabánatlehet azt kellene cserélni
szóval ez is mumusos... kicsit
-
TaliGa
aktív tag
Sziasztok!
Pár nappal ezelőtt már írtam ide, de nem született megoldás, úgyhogy most megpróbálom pontosítani a dolgot. Adott a címben szereplő router (gyári fw), ami a wan oldalon egy inviteles ADSL modemhez csatlakozik, a LAN portokra NAS, asztali gép, és tévé van csatlakoztatva (volt már fix IP is ezeknek beállítva, és a DHCP által kiosztás is). A tünet a következő, déli 12h órakor a net elmegy, a router SYS lámpája kialszik, és csak áramtalanítás után áll vissza a kapcsolat (a routert webes felületről nem lehet elérni). A Wan újracsatlakozás volt már autón, és conect on demand 0-n. Még egy megjegyzés, tegnap a szokásos déli meghüjülés kimaradt - reggel ugyanis karbantartó célzattal adtam a routernak pár rebootot, ma viszont nem, így délben jött is a mumus. (Az asztali gépem egyébként kábé délben átvált energiatakarékosra, ilyenkor eszem, többnyire arra érek vissza, hogy nincs nyet, bár rémlik, hogy aktív állapotba is csinálta).
Szóval ehhez kérnék segítséget.
Ja, és még annyit, hogy egy 841nd router hónapokat ment még 5 nappal ezelőtt folyamatos üzemben - így a szolgáltatói IP-váltásra nem gyanakodnék - bár a hálózatokhoz csak plugnplay szinten értek, tehát az én véleményem kábé zéró. -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #30122 üzenetére
Hi!
A gond az, hogy a flash-ban található /etc/config/fstab állományban van definiálva, hogy az sda2-őt mountolja a /overlay-ba. Az így indított rendszeren te a LuCI-ban már a HDD-n lévő fstab config-ot szerkeszted. De a router indulásakor mindenképpen az előbbit fogja először (az overlay csatolásáig) végrehajtani. Szóval, neked első körben a flash-ban található config-ot kellene módosítani). Ehhez a következőket kell tenned (ssh-n):
mkdir -p /tmp/overlay
mount -t jffs2 /dev/mtdblock3 /tmp/overlay
sed -i 's/.*option enabled.*1$/\toption enabled 0/g' /tmp/overlay/etc/config/fstab
sync
umount /tmp/overlayEzzel minden beállított mountolást kikapcsolsz a flash-ban lévő fstab-ban. Persze ellenőrizheted is a file tartalmát, mert elképzelhető, hogy ''-ban vannak a paraméterek és akkor a fenti sed parancs nem cseréli.
Majd mehet egy reboot és beállítod LuCI-ban a mount pointokat.Persze az is megoldás, ha hdd nélkül indítod a routert, majd beállítod a csatolási pontokat és csatlakoztatod a hdd-t.
-
degec
senior tag
Sziasztok !
Nem akarok ostobaságot kérdezni de a fennt említett gyári vadi ujj érintetlen bontatlan csodamasinát, hozzáadott kábelell, összekötöttem a géppel ahogy kell (könyv elolvasva 23 szor csináltam már iylet), de egyszerűen semmit nem csinált, majd hazavittem másik gépre rádugtuk azonnal jelentkezett a 192.168***-re és a tplinklogin.net re is..
amit csináltunk első helyszínen:
-vadi uj böngit Ie win7en, chrome frissen,opera dettó
-win7 újra
-cseréltünk kábelt
-wan port ,1.2.3.4 -es ajzatba dugdostuk vártunk sokat...semmi
-reseteltük semmi
-kiúztuk, majd újra áram alá... semmi..
-vártunk 30 percet semmi hátha észhez tér..
-adsl modem nem volt rádugva, aztán rátettük akkor sem semisem
villogott ahogy kell de ennyi..egyszerűen nem tudtunk belemászni..
levegőznie kellett ?vagy egyéb gyatraságot követtünk el..
csináltam már jópár tplink vasat, de iylenbe még nem futottam bele sosem..
Valaki mondja meg a frankót.. Köszönöm szépen !!! -
bpmcwap
senior tag
válasz
kovyhun #30123 üzenetére
szia ha nem feltétel az ekkora felbontás ami nem mellékesen könnyebben is kezelhető neten keresztül akkor javaslok egy valódi ip kamerát amit nem csak vezetékkel de akár wifin is összeköthetsz a routerrel és a világgal.... van kültéri is ennyiért éjjellátós, de olcsóbban kapsz távolról forgathatós beltérit
az easyn egy elég jó árérték arányú bevált márka:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=easyn&_sacat=0
de én csak egy utat mutatok járd körbe hogy számodra mi lenne a megfelelő -
kovyhun
tag
Sziasztok.
szeretnék ilyen routerral egy webkamerát beüzemelni.
Találok valahol egy kész, beállított fw-t rá?
Csak webkamerát kellene kezelnie.
Amire szükségem lenne:
Böngészőn át nézni és beállítható időközönként ftp-re feltölteni a képet.
Ilyesmi:
[link]
Sajnos ez csak az időképre tölti és nem tudom hogy webes felületen látható-e.
(+azt írja hogy az eredeti fw nem rakható vissza, lehet más open-wrt sem?)
Olvasom vissza ezt a témát de rengeteg a hsz van...Üdv,
Tamás -
bpmcwap
senior tag
-
hiperr
csendes tag
Hali!
ez miért van?...
Aug 27 01:26:28 RouteR kern.err kernel: [ 1727.460000] ath: phy0: DMA failed to stop in 10 ms AR_CR=0x00000024 AR_DIAG_SW=0x42000020 DMADBG_7=0x000084c0
Aug 27 01:26:28 RouteR kern.err kernel: [ 1727.470000] ath: phy0: Could not stop RX, we could be confusing the DMA engine when we start RX up
Aug 27 01:26:28 RouteR kern.err kernel: [ 1727.490000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x100!
Aug 27 01:26:29 RouteR kern.err kernel: [ 1727.970000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x100!
Aug 27 01:26:29 RouteR kern.err kernel: [ 1728.440000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x100!
Aug 27 01:26:29 RouteR kern.err kernel: [ 1728.920000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x100!és a wifi folyamatosan ledobál mindent(laptop iPad iPhone)
thx...
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #30118 üzenetére
Köszönöm!!!!Sikerült!!! Elég volt átállítani a swapot 82re
A harmadik partíciót nem találom de átmenetileg egyenlőre jó lesz ez így is, aztán gyűjtök egy winyora és rendbe teszem a dolgokat....
Köszönöm még egyszer!
Üdv -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #30118 üzenetére
Gpartedem van ha minden igaz a laptopomon... akkor elvileg látnom kell csak sérültek a partik és nem kell újra partiznom a teljes winyot hanem csak le kell formázni a partikat?a swapot mire formázzam-mert ugye az ext4el elcsesztem?(bocsi de ennyire nem vagyok otthon ezekbe a dolgokba)
-
válasz
bpmcwap #30116 üzenetére
Meg lehet csinálni a a routeren is akár, fdisk-el, de mivel nem értesz hozzá, és kényes adatok vannak a HDD-n, én inkább valamilyen grafikus particionálót javasolnék, amivel látod is, hogy mit csinálsz! Linux alatt mondjuk ilyen a Parted Magic LiveCD (GParted), vagy Win alatt a Partition Magic, Paragon Drive Copy, stb... Persze utóbbiak fizetős alkalmazások!
-
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #30114 üzenetére
és ezt hogyan tudom megcsinálni???
-
kovigyuri
tag
Sziasztok!
Szerintem nem a megfelelő keresőszót írtam be, ezért nem találok rá megoldást.
A feladat:
adott MAC azonosítójú gép internet kikapcsolása adott időben.A LuCi-ban nem találom.
Akár külső program is érdekelne.
Válaszokat előre is nagyon köszönöm.
Üdv.
Kgyuri -
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #30110 üzenetére
állitgattam a routeren ezt azt ujra kellett induljon már nem működött megint csak ha kihuztam a hdd-t....
sajna nagyon megsérülhetett a vinyo.... valszeg át kell mentenem az egészet...
-
piny
tag
válasz
Intruder2k5 #30111 üzenetére
Én is erre kutatgatok, de 3.3.8-as kernel van fent...
-
-
válasz
bpmcwap #30108 üzenetére
Szerintem egész biztosan megoldható, bár a raid és társai már nem az én asztalom, erről majd kérdezd inkább Alex-et, hátha Ő tisztában van vele! Illetve ha nem raid-el, akkor valami backup alkalmazással is megoldható szerintem, ami mondjuk először áttolja a jelen állapotot, aztán meg naponta egyszer a változásokat. Bár mondjuk 2TB-s HDD-ket a routeren szinkronizálni vsz nem lesz leányálom!
-
piny
tag
Szeretném telepíteni a ppp-mod-pptp csomagot, de ez a hibaüzenet fogad:
Installing ppp-mod-pptp (2.4.5-6) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/ppp-mod-pptp_2.4.5-6_ar71xx.ipk.
Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for ppp-mod-pptp:
* kernel (= 3.3.8-1-2a0edb5ba0d101ae0bb84a44e4344525)
* opkg_install_cmd: Cannot install package ppp-mod-pptp.Vargelex v1.1.4 van fennt, a csomagforrást módosítottam, mert Vargalex-nél nem volt ez a csomag.
(egy mikrotik routerhez szeretnék csatlakozni (PPTP) VPN-nel.)
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #30107 üzenetére
volt csak jött egy cunami és kicsit felmentek az árak miközben volt egy összeomlásom... az én egyetlen pici fiam 2évesen megmászta a nappaliban a szekrényt............. a többi már történelem....
még mindig 2x annyiba kerül a legolcsóbb 2tbs vinyo mint amennyiért én vettem a 64Mb samut.....
egyebkent ha mar igy tartunk már gondolkoztam rajta hogy a hubba dugnám be a másik winyot amit nem lehetne elérni netről de tükrözné a netes vinyot.... ez hüjeség? Egyaltalan lehetne ilyet?
mondjuk a legfontosabb adatokról most is van backup a gépen de az jóval kevesebb mint a teljes állomány.... -
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #30104 üzenetére
tudom és jogos....
de pont az a lényege hogy online lkegyen és még mindig jobb szvsz mint egy tárhelyen vagy pikassan vagy google docon tartanám.... nem????
-
miroon
aktív tag
Hi!
Kéne egy kis help. Valamit elbarmoltam a routeren.
opkg update-re ezt kapom:
root@mironwifi:~# opkg update
Package kmod-ipt-nathelper version 3.3.8-1 has no valid architecture, ignoring.
Downloading http://users.atw.hu/vargalex/trunk/ar71xx/packages/Packages.gz.
Inflating http://users.atw.hu/vargalex/trunk/ar71xx/packages/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/vargalex_v1.1.4.
Collected errors:
* parse_from_stream_nomalloc: Missing new line character at end of file!
* parse_conffiles: Failed to parse Conffiles line for base-files
* parse_from_stream_nomalloc: Missing new line character at end of file!és ha bármit akarok telepíteni opkg install -al azzal sem megy.
-
-
bpmcwap
senior tag
én méág eddig soha nem jártam igy..... miondig gond nélkül frissitettem egyet kivéve mikor a routerből végleg féltéglát csináltam....
az egy dolog hogy elég sok az adat de nagyobbik az hogy ez nekem nem torrent meg filmek hanem fényképek, adatok, melo.....nem igazán játszanék vele....
-
válasz
bpmcwap #30085 üzenetére
Ebbe a csőbe én már kétszer belefutottam. Az utóbbi eset le van írva a 29919 hsz. és környékén.
Mondjuk nekem nem volt mit sajnálni , s így mind a két ízben ujrafuttattam a parícináló csatoló scriptet, de okultam belőle és most másodjára már nem csináltattam /partíciót , csak /overlay partíciót. Remélem , hogy így már a legközelebbi frissítéskor nem szopat meg. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Futás, futópályák
- Nők, nőügyek (18+)
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Nagyon szép állapot!! MacBook Air i5-5250U 4GB DDR3 125GB SSD 13 hüvelykes - 2015 eleje
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS ROG Zephyrus G14
- iMac 2019 21,5 Retina 4K
- Szép állapot!! Dell Latitude 5495 Ryzen 5 Pro 2500U 16GB RAM 256GB SSD Magyar bill
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman N4 FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest