Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Immy
őstag
Sziasztok!
Ugyanaz a DD-wrt firmware van a 1043-as routeremen és a linksys wrt160n is.
Miért van az, hogy a linksys-en megjelenik a startup és a firewall script?Milyen beállítást kell eszközölnöm, hogy tp-linken is megjelenjen ez a 2 box?
Immy
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Integra
titán
leadtam routert, egy hét múlva kapok egy újat.
remélem az már jó lesz és stabil....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Black&White
addikt
Sziasztok!
Amikor megcsinálom a router alaphelyzetbe való visszaállítását, a mount_root parancs után ezt kapom:
Kép
Ez pontosan mit takar, ill. kell e foglalkoznom vele? -
vargalex
Topikgazda
válasz Black&White #18357 üzenetére
Hi!
Ez nem túl jó üzenet.
Próbáld meg a
mount_root
first_bootpáros helyett az
mtd -r erase rootfs_data
parancsot.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz Black&White #18359 üzenetére
Igen. De ezt akár egy működő rendszer alól is kiadhatod, ha be tudsz jelentkezni (persze általában nem ebben az esetben szokták a visszaállítást válaszani).
Alex
-
-
MODERÁTOR
-
gr8tjoey
aktív tag
válasz vargalex #18354 üzenetére
Köszi a felajánlást!
Szóval újraflasheltem a routert, mert semmilyen beállítást se lehetett elmenteni. Semmit. Jelszót se lehetett váltani "unknown error"-ra hivatkozva. Felment az 1.01-es fw - ha már van új .
Most minden rendben, de a \\tp-link\mnt share-t nem érem el. Nem emlékszem, hogy be kellett-e ehhez valamit külön állítani vagy sem. FTP-vel látom a hdd tartalmát.EIK
------((-----))------
-
Immy
őstag
válasz Intruder2k5 #18362 üzenetére
Nincs edit gombom sem.
-
Begi
senior tag
válasz Black&White #18361 üzenetére
Nálam egy nem működő rendszeren volt ez, failsafe módban fw telepités után. Soros port segitett csak.
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
Érdekes problémával szembesültem ma...
megpróbáltam belépni távolról a routerre ill. a rádugott GoFlexNet-re... és nem sikerült,
hazajöttem du. és a dyndns.com-on belépve tök más ip cím szerepelt, mint ami a routernek kiosztott cím volt.Átírtam a honlapon most jó, na de mitől nem frissítette a router amikor be van írva neki hogy:
http://www.whatismyip.com/automation/n09230945.asp
sor a DDNS beállításoknál, és eddig jó volt.
5letek ? :-D
Előre is köszi!
Jó hétvégét skacok ;-)
SZERK:
most néztem az oldalt... és mintha változott volna a beírandó cím... lehet hogy most már ezt kell beírni a DDNS-hez:
http://automation.whatismyip.com/n09230945.asp
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Lehet valahogy mérni a router hőmérsékletét? (mint pc-ben a diszkekét)
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz feel2006 #18304 üzenetére
Szia, köszi a választ, de nekem kicsit más jellegű a kérdésem, szóval nem dd vagy open wrt FW-m van, hanem a gyári és nem az ezekkel mért sebességekkel van bajom, sem az usb átviteli sebességgel
Tehát három kép, hogy tempó téren, hogy vagyok most:
- így megy a legjobb esetben ha a 1043nd-t hagyom netet osztani, tehát a kábelmodem a wan portba csatizik és megy a dhcp.
- nagyjából átlag 20-25Mbit-el többet megy akkor, ha a routert switch-ként használom, kikapcsolom a dhcp-t és a szolgáltató ad belső hálós IP-ket a routerre csatizott eszközöknek.
- engem pedig az érdekelne, hogy mi nem tud többet wifi sebességben, a wifi kártyám ami csak lite n-es szóval 150Mbit vagy a router érte el a határait. Tudom ne legyek telhetetlen, meg miért nem elég ~100Mbit wifi-vel, csak az érdekelne, hogy mit kéne fejlesztenem, hogy ha már van, akkor ne feleződjön a sávszélem. -
Hakkuuuh
tag
Sziasztok!
Van valami értelmesebb kimenetet adó parancs az USB-re kötött eszközök tulajdonságainak megjelenítésére minthogy megnyitom a "/proc/bus/usb/devices" fájlt?
Valami hasonló kellene mint az "lsusb" kimenete, de azt meg nem lehet feltenni a Backfire (10.03.1-RC6, r28680)-ra, ill. ezen a néven nincsen csomag
Köszi
Hardcore4Life
-
fourstar
csendes tag
Sziasztok, sebesség problémával szenvedek ezzel a routerrel vargalex féle firmware-vel. A routerrel van dugva egy pendrive s swap-nek, overlynek plusz egy 2 TB vinyo passziv hubon keresztül. Bárminemű sebességtesztet nézek samba, ftp, nfs, win7 stb bármelyik irányban bármivel a sebesség egy esetben sem akarja átlépni a 10 Mb-es határt akármit kapcsolok ki akármilyen file rendszerrel probálkozok, lan- kábel, wifi semmi nem számít. A segítségeteket szeretném kérni mi okozza ezt a korlátozást. Köszönöm
-
Black&White
addikt
válasz vargalex #18360 üzenetére
Sikerült, ez a parancs hiba nélkül lefutott!
Köszi!Olyat lehet csinálni, hogy egyes csomagokat újrarakni?
Küzdök a Samba-val és már több tutorial alapján is próbáltam életet lehelni bele...de nem megy (addig jutok, hogy Win7 látja a meghajtót, de nem tudom felcsatolni, mert nem eszi meg a felh.név/jelszó párost).
Ez elég sok mókolással járt és szeretném egy paranccsal visszaállítani a default állapotokat(Samba-n).
Ez lehetséges?
Ha nagy hülyeségeket írok, csak visszafogottan röhögjetek.Teljesen új vagyok. -
MODERÁTOR
-
Hakkuuuh
tag
válasz Black&White #18380 üzenetére
Szia!
Lehet "opkg remove samba" (vagy ami a program hivatalos neve) előfordulhat hogy a conf fájlt pl: /etc/samba.conf nem törli, mert változtattad, de azt kiírja uninstallkor, nah azt akkor manuálisan törlöd, reboot és mehet újból .
Üdv
Hardcore4Life
-
Immy
őstag
válasz Intruder2k5 #18381 üzenetére
Legújabb van fent. (2010-08-09)
-
MODERÁTOR
-
Toldo
csendes tag
Hi!
Egy kérdésem lenne: egy fálj másolása közben ezt írja a log:
Nov 12 10:46:10 DD kern.err kernel: end_request: critical target error, dev sda, sector 215675777
Nov 12 10:46:12 DD kern.info kernel: sd 0:0:0:0: [sda] Unhandled sense code
Nov 12 10:46:12 DD kern.info kernel: sd 0:0:0:0: [sda] Result: hostbyte=0x10 driverbyte=0x08
Nov 12 10:46:12 DD kern.info kernel: sd 0:0:0:0: [sda] Sense Key : 0x3 [current]
Nov 12 10:46:12 DD kern.info kernel: sd 0:0:0:0: [sda] ASC=0x11 ASCQ=0x0
Nov 12 10:46:12 DD kern.info kernel: sd 0:0:0:0: [sda] CDB: cdb[0]=0x28: 28 00 0c da f3 89 00 00 08 00Azt mondanom se kell, hogy nem tudtam a routerre kötött usb-s HDD-ről a gépre másolni. Szektorhibás lenne a HDD?
-
fourstar
csendes tag
Megtaláltam a megoldást aktiv hub kell a routernek mert külömben csak usb 1.1 támogat igy máris kiléptem a 1MB/sec büvös határból alapból egyből 6MB/s volt a router és a win7 között 2 ntfs particionál ftp-n. Ez még sokkal jobb lehet de végre megvan alap probléma.
-
Jlaci16
csendes tag
Szia Alex!
Feltettem a legújabb fw az oldaladról v101, és azóta random újraindul.
Mit gondolsz merre nézzek körül.Tp-Link 1043nd v1.4
szolgáltatások: samba, transmission, vsftpés még valami az ékezetes betűket az FTP szerver hibásan jeleníti meg. Valahol olvastam, hogy egy újraforgatás segítene neki.
-
bpmcwap
senior tag
na sziasztok,
ez csak nem akar nekem menni... hetek óta azon vagyok hogy rájöjjek miért nem érem el a lucit, miért nem működik időnként az ftp, vagy a samba, a dlnaról már ne is beszéljek... torrentet is kikapcsoltam már, gyakorlatilag alapbeállítások vannak fix ipvel és macszűréssel, még kód sincs már, semmi.... mégis az interneten kívül gyakorlatilag hol mennek a telepített szolgáltatások hol nem. Hol van DLNA, hol nincs, hol van samba hol nincs.Hüjét kapok.Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz bpmcwap #18390 üzenetére
közben kicsúsztam a szerkből...
Szóval nincs extroot, ha lenne akkor azt mondanám hogy a winyo vagy a rack, de a luci a routeren van... Azért ettől függetlenül bekérdeznék és megkérnék mindenkit hogy írja már be hogy milyen winyo milyen rackal van rákötve a routerére és stabil e? Több winyom is van routert meg veszek egy olyat amilyen a legtöbbeteknek van amivel stabil már másra nem tudok gondolni....Köszönöm!
na most akartam bekapcsolni a transt luciban, bepipa, router dolgozik, pipa kitörlődik.......... na ilyenek vannak lépten nyomon...
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
Immy
őstag
válasz Intruder2k5 #18384 üzenetére
Akkor következik a frissítés
-
ErosenZold
senior tag
Az OpenWRT blogot frissítettem!
Változás: Mostantól elérhetőek az eddigi megjelent vargalex build-ek visszamenőlegesen! (nem teljes a lista)
Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk
-
bpmcwap
senior tag
válasz ErosenZold #18394 üzenetére
szerintem nem stimmelnek a fájlok, mert md5 nem egyezik, sokadjára sem...
Bár még az is lehet hogy ebben xarban nálam van a hiba..........Túrista vagyok
-
MODERÁTOR
-
bpmcwap
senior tag
válasz Intruder2k5 #18396 üzenetére
hogy ez nekem nem jutott eszembe.......van linuxos ram teszt vagy tudnék valahogy futtatni valami tesztet???? Köszi!
Túrista vagyok
-
MODERÁTOR
-
bpmcwap
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest