Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Begi
senior tag
válasz vargalex #18450 üzenetére
Alex ha már igy benne vagyunk a DLNA-ban.
Wifi + DLNA egy LG BX580-on:
Észrevettem, hogy mikor akadozik egy adott film, akkor felkúszik a RAM használat. Ergo valamit csinál a router és emiatt gondolom leesik a Wifi sebessége. Ezt akár okozhatja a ushare is,de maga a lejátszó is, mivel ugyanannál a jelenetnél csinálja. Ha LAN-on keresztül játszom le, akkor nincs gond. Az is fura, hogy ha DTS hangsáv van beállitva, akkor egy adott jelenetnél mindig csinálja, ha átrakom 5.1DD-re, akkor meg ritkán.
Sajnos még nem volt időm elmélyedni a DLNA-ban igy csak találgatni tudok. De ezek alapján a ushare/bármilyen DLNA szerver csak annyi anyagot küld fel, ami éppen szükséges? Ezt kicsit butaságnak tartanám, de ki tudja...Ami viszont a fura, hogy a router a swap-ot szinte egyáltalán nem használja. Nem lehet valahogy rávenni arra, hogy kevesebb RAM-ot és több swap-ot használjon?
Másik probléma. Mikor fut a transmission és >1MB/s sebességű a letöltés/feltöltés, akkor nagyon nehezen csatlakozik wifin keresztül rá bármi is. Gondolom le van terhelve a proci, igy az a tippem, hogy nem jut idő válaszolni a Wifin?
-
chros
őstag
DNLA-t probalok beallitani egy LG LD650-el es 1.01-es alex firmware-rel kulso hdd...
Ushare kikpacsolva (ez is kell hozza?), dnla-n konyvtarak bekonfigolva ...
De a tv nem latja az avi-kat, csak a jpg-ket ...a config-bol: (semmi mas nem volt rajta valtoztatva)
media_dir=V,/mnt/media/movies
media_dir=A,/mnt/media/music
media_dir=P,/mnt/media/picturesKoszi
-
Begi
senior tag
-
chros
őstag
Es akkor, egymas mellett mehet a ketto?
Igy, az uShare-rel latszik egy openwrt:1 -es eszkoz is a tv-n, de a media konyvtarban nem lathato semmi sem ... ( /mnt/media )Es lattam, hogy regebben a minidnla-hoz kellett egy masik, bovitett libffmpeg csomag is, de az mar nincs fent az eko.pl oldalon ... Honnan tudok ilyet felinstallalni ?
-
Begi
senior tag
Futhat mind a kettő egymás mellett, de felesleges.
Esetleg még azt nézd meg, hogy ushare-t milyen jogosultsággal futtatod. Alapban nobody a user, én ezt kapásból root-ra szoktam állitani, és úgy nincsenek könyvtár gondok.A megfelelő libffmpeg van Alex fw-jében, igy az nem okozhatja a gondot.
-
vargalex
Topikgazda
(#18451) Begi, (#18452) chros:
sajna nekem nincs DLNA képes eszközöm, így ahogy a blogomban írtam is, a miniDLNA-t, illetve az uShare-t Ubuntu alatt a Totem médialejátszó Coherence DLNA/UPnP kliens bővítményével teszteltem mp3, avi, mkv file-okkal. Mindkettő gond nélkül működött. Sajna ennél többet nem tudok tenni a dologhoz.
A saját TV-met én LGMOD-al használom. Sajnos az LG lejátszója elég pazarló, nagyon sok felesleges hálózati forgalmat generál. De ennek ellenére, ahogy írtam is, egy NFS megosztásról gond nélkül játszik mindent.
Az LD650-hez tudom ajánlani az OpenLGTV BCM-et.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
dragon1993
őstag
Hétvégén szeretném feltenni a blackfire 10.03.1-rc6 -ot tapasztalatok ?
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz dragon1993 #18460 üzenetére
Hagyd szerintem az rc-t, ott van az alexféle fw. Friss, ropogós és benne van egy csomó minden alapból, aminek a fele fel is van konfigurálva már.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Van egy TL-WR1043 routerem.Gyári Firmware Version: 3.13.4 Build 110429 Rel.36959n
Hardware Version: WR1043ND v1 00000000 használom.
Usb-n szeretnék megosztást létrehozni, hogy akár TotalC-rel is elérhető legyen és futtatni is lehessen bármit róla.Eddig nem sikerült beállítanom. Érdekes amikor megvettem pár naponta fagyott és újra kellett indítani, aztán ahogy kijött a legújabb fw felraktam, egy kis idő után ugyan így fagyott.Még egyszer visszaraktam ez egyel régebbit akkor már naponta újra kellett indítani.Aztán még egy próbát tettem visszaraktam 110429 és nem fagy 3 hete megy folyamatosan.Ez úgy néz ki megoldódott, de az usb része nem.Tehát ,hogy lehetne beállítani az usb-t, hogy a megosztott pendrive könnyen elérhető legyen akár TC-ből is?Gyári fw maradjon.
"Open the disk" erre nem reagál semmit...........""..........
-
dragon1993
őstag
válasz Speeedfire #18461 üzenetére
Seo forum , Zte Blade , Győri és már ugyan olyan routerünk is van , ez nem lehet véletlen
-
dragon1993
őstag
válasz dragon1993 #18464 üzenetére
Vargalex romjára gondolsz az van fent csak sikerült hazavágni a luci-t. Tinyproxy +luci kieje szétcseszte valaki megmondaná melyik csomagokat kell törölnöm majd újratennem ssh alól ?
-
Speeedfire
félisten
válasz dragon1993 #18464 üzenetére
A lányokat kedvelem.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
dragon1993
őstag
válasz Speeedfire #18466 üzenetére
Még egy közös pont
Elkezdtem leszedni a luci csomagjait opkg remove al visszarakom remélem jó lesz ha nem átszokok ssh-ra.
-
bambano
titán
válasz dragon1993 #18465 üzenetére
miért nem a konfig fájlokat buherálod?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Szabest
tag
válasz Speeedfire #18469 üzenetére
Lájk,...
más: mi a lehető legnagyobb teljesítmény a trans Power,nél és milyen bellításokkal!?
-
Szabest
tag
válasz Speeedfire #18471 üzenetére
esetleg dBm .....nemtom hogyan , nekem csak 17et enged...
-
MODERÁTOR
-
dragon1993
őstag
válasz Speeedfire #18469 üzenetére
Átírtam a repo kiszolgálót az openwtr-re a vargalex.uw.hu -ról. Utána luci-app-transproxy és tinyproxy luci nem indul 2 fájalban hibát talált (dispatcher, tinyproxy) kitöröltem őket (tudom sshból romove tinyproxy kellet volna) utána luci helyett fehér kép.
Igen win-es vagyok az okosabbik fajtából gondolkodok a linuxon de nem csak egydül használom a notim illetve feltettem az ubuntut/blacktracket és harverhibát írt mint lemezről mint live cdről ugyan ezekkel a lemezekkel simán telepítettem más pcre.
Itt az első ok a meghatározó de úgyis lesz +1 gép akkor csaka cad+battlefild 3 nem tom hogyan fog menni ububtun. (tudom emuval csak a dx meg a többi)[ Szerkesztve ]
-
Begi
senior tag
válasz Intruder2k5 #18473 üzenetére
Nalam Vargalex 1.01 van, US regio es max. 17 dBm.
A hetvegen remelem lesz idom letesztelni a gyari/openwrt/vargalex kozotti kulonbsegeket.[ Szerkesztve ]
-
Szabest
tag
válasz Intruder2k5 #18473 üzenetére
igen, és nekem is az van mint Beginek a v1.01-es szintén 17 dBm US-el....Vargalex hgoyantovább??
-
Speeedfire
félisten
nano /etc/config/wireless itt meg át kell írni a 17-et 27-re.
Ha nincs nano akkor vi-vel. Ha mégis nano kell akkor előtte:
opkg update && opkg install nanoroot@Server:~# cat /etc/config/wireless
config 'wifi-device' 'radio0'
option 'type' 'mac80211'
option 'channel' '11'
option 'macaddr' 'mackettospont:kettospont'
option 'hwmode' '11ng'
option 'htmode' 'HT20'
list 'ht_capab' 'SHORT-GI-40'
list 'ht_capab' 'DSSS_CCK-40'
option 'disabled' '0'
option 'txpower' '27'
option 'country' 'US'
config 'wifi-iface'
option 'device' 'radio0'
option 'network' 'lan'
option 'mode' 'ap'
option 'ssid' 'wlan'
option 'key' 'iksziksziksz'
option 'encryption' 'psk-mixed'ctrl+o majd ctrl+x
/etc/init.d/network restart
[ Szerkesztve ]
-
Begi
senior tag
válasz Speeedfire #18478 üzenetére
Probaltam. Nem segit. Wifi restartnal hibat kap az ember. Driver szinten van maximalizalva.
Ha meg luciban ilyenkor megnezed,akkor 0dBm-et ir.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Szabest
tag
válasz Intruder2k5 #18482 üzenetére
speeedfire által vázolt sorokat most este már nem irom be sehova, mert megint elfo@atom a routert... nemtom hogy s hol kell...szóval inkább várok türelemmel...holnapig.
-
vargalex
Topikgazda
válasz Szabest #18477 üzenetére
Még nem néztem utána, de driver szinten van maximalizálva (a v0.7,illetve régebbi build-ekben ha jól emlékszem még nem ez volt a korlát). Egyébként a 17 dBm 100 mW-ot jelent, ami a hivatalos maximum lehet. Ellenőrizheted is, hogy melyik csatornán mi a beállítható maximum:
iw list | grep "\["
Alex
-
MODERÁTOR
-
humax
senior tag
TL-WR1043 szeretnek vasarolni, ere keszolekre hany eve grancia jar?
is jelenleg hol lehet jo aron venni?
kosziElnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
Black&White
addikt
RAM modul beszerzésben (64MB) tud vki segíteni?
-
Rocko007
aktív tag
válasz Black&White #18488 üzenetére
ha tudsz szerezni, akkor engem is érdekelne a ram-mod, többit majd privátban.
-
Rocko007
aktív tag
Alex-dw 1.01-ben ezek a maximálisan beállítható értékek:
* 2412 MHz [1] (17.0 dBm)
* 2417 MHz [2] (18.0 dBm)
* 2422 MHz [3] (18.0 dBm)
* 2427 MHz [4] (18.0 dBm)
* 2432 MHz [5] (18.0 dBm)
* 2437 MHz [6] (18.0 dBm)
* 2442 MHz [7] (18.0 dBm)
* 2447 MHz [8] (18.0 dBm)
* 2452 MHz [9] (18.0 dBm)
* 2457 MHz [10] (18.0 dBm)
* 2462 MHz [11] (17.0 dBm)
* 2467 MHz [12] (disabled)
* 2472 MHz [13] (disabled)
* 2484 MHz [14] (disabled) -
bpmcwap
senior tag
na eljutottam odáig, hogy tökéletesen megy minden ahogy kell stabilan, most erre az unszolásra tennék fel egy wpa2 kódot, DE nézem a router beállításait és ott olyan van hogy WPA2-PSK és WPA2-EAP, a kamerák pedig WPA2-EAS és WPA2-TKIP beállítással rendelkeznek.A Samu Omnia2 meg csak WEP-et szal ez így nem fog menni...
marad a MAC szűrés és a fix ip.Túrista vagyok
-
hati
addikt
Nálam az RC6-ban:
* 2412 MHz [1] (27.0 dBm)
* 2417 MHz [2] (27.0 dBm)
* 2422 MHz [3] (27.0 dBm)
* 2427 MHz [4] (27.0 dBm)
* 2432 MHz [5] (27.0 dBm)
* 2437 MHz [6] (27.0 dBm)
* 2442 MHz [7] (27.0 dBm)
* 2447 MHz [8] (27.0 dBm)
* 2452 MHz [9] (27.0 dBm)
* 2457 MHz [10] (27.0 dBm)
* 2462 MHz [11] (27.0 dBm)
* 2467 MHz [12] (disabled)
* 2472 MHz [13] (disabled)
* 2484 MHz [14] (disabled) -
Begi
senior tag
válasz Szabest #18480 üzenetére
Nem az aktuális értékre gondoltam, hanem a beállitásnál.
Ha átrakod kézzel >17-re, akkor mint emlitettem hibát ir a wifi inditásánál és az látszik, hogy a transmit power-t átrakja 0dBm-re.vargalex ,hati:
Jól emlékeztem hogy a gyáriban be lehetett magasabb értékeket állitani.
Alex 0.6-osánál is sikerült. DE ez nem igazán hozott nagyobb/jobb jelerősséget. Ezért gondoltam hogy lemérem a gyárit/Alex fw-jét/OpenWRT-t a hétvégén.
Mert hogy mit ir ki az egy dolog. A másik meg hogy milyen átviteli sebességre képes, illetve hogy hány méter sugarú körben van jel.[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz Rocko007 #18490 üzenetére
A jelerősségek stimmelnek, viszont ha a Country Code-t átállítanád HU-ra, akkor elérhető lenne a 12-es és 13-as csatorna is, ráadásul 19 dBm-el:
* 2412 MHz [1] (17.0 dBm)
* 2417 MHz [2] (18.0 dBm)
* 2422 MHz [3] (18.0 dBm)
* 2427 MHz [4] (18.0 dBm)
* 2432 MHz [5] (18.0 dBm)
* 2437 MHz [6] (18.0 dBm)
* 2442 MHz [7] (18.0 dBm)
* 2447 MHz [8] (18.0 dBm)
* 2452 MHz [9] (18.0 dBm)
* 2457 MHz [10] (18.0 dBm)
* 2462 MHz [11] (17.0 dBm)
* 2467 MHz [12] (19.0 dBm)
* 2472 MHz [13] (19.0 dBm)
* 2484 MHz [14] (disabled)Mindenesetre ránézek, hogy hogy tudnánk feltolni a tx power-t.
Alex
-
footy
addikt
Tegnap megneztem egy 720p-s mkv-t (DVD5 meretu tehat nem lehet valami nagy rata).
KB 50 percenkent beszaggatott 10mp-ekre.
Van barmi beallitas amit ki tudok probalni samba alatt? Vagy kapcsoljam ki a Samba-t es probaljam DLNA-vel?#18450 vargalex
A transmission-t mar az elejen le is toroltem. Kuldjek egy screenshotot a processekrol?
Valami otlet beallitasokra? -
vzoli1987
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest