- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
-
vargalex
Topikgazda
válasz
r3dsnake #15497 üzenetére
Hi!
Én személyesen nem támogatom.
Vagyis inkább nem ajánlom, néhány kellemetlenség okozója lehet. Linux alatt legyen csak inkább natív linux-os filerendszer. Persze megy az NTFS is.
Igen, transmission-hoz is van webes felület, a blog-ból a következő sorok vonatkoznak erre:
- transmission-web belülről és kívülről is a szokásos 9091-es porton érhető el, természetesen jelszavazva
- transmission alapban nem engedélyezett (a particionáló felület engedélyezi, vagy engedélyezhető Luci-ból is az enabled paraméter állításával, ha valaki nem particionál)
- transmission web GUI transadmin/pass123 felhasználónév/jelszó párossal érhető el, ez a Luci-ban módosítható, viszont csak transmission újraindítás után lép érvénybeTehát alapból a http://192.168.1.1:9091-es címen éred el a fent leírt paraméterekkel.
-
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
kosztya2025 #15492 üzenetére
nem. ugyanolyan.
-
mgrincs
tag
válasz
PistiSan #15477 üzenetére
Szia,
a gép tökéletesen üzemelt, 3 napig futott rajta a memtest hibátlanul, és még majdnem 1 hónapot az enyém volt. Torrenteztem vele folyamatosan. Aztán, mivel tudtam szerezni újabb operálandó delikvenseket, túladtam rajta. Nem jött visszejelzés, hogy rövid időn belül megdöglött volna, szóval szerintem még most is megy.
Egyébként, hacsak valaki ki nem nyitotta, és bele nem piszkált, mi baja lenne?
Jól meg lett az csinálva kérem! -
Peak
addikt
üdv urak!
volna kedves valaki kisegiteni infoval hogy hogyan kell, vagy merre találom rá itt az infot,
hogy ha feltettem a dd-wrt firmwaret a 1043asomra, akkor hogyan is teszem vissza a gyári eredetit?
köszönöm előre is a segitséget! -
r3dsnake
nagyúr
Köszi vargalex és Intruder2k5 mindkettőtöknek a segítséget!
Remélem nem gond, ha kérdezek még, biztosra szeretnék menni :$ Jelenleg egy NTFS vinyó van a routeren, gyári FW-vel, nincs is vele semmi gond (kb 5megabájt/s megvan hálózaton, nekem ez elég.) Viszont az openwrt kezelné-e natívan ezt a vinyót? Valamint van-e valami speciális módja, hogy fel lehessen csatolni?
Köszi mégegyszer!
-
wiERHcSc
tag
Lama kérdés sry vagyok, de az uShare-t hogyan kell használni? A routeren enabledre raktam, media dir: /mnt, hogyan tovább? a TV-n hogy érem el???
Köszi előre is!!!!!
wiER
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #15487 üzenetére
Semmi gond!
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #15484 üzenetére
Én nem emlékszem ilyenre, szerintem az összes verzióban benne volt, rendesen beállítva.
-
atika88
senior tag
válasz
Keresztapper #15458 üzenetére
Ennyire azért nem vok kezdő
Mint mondtam: kikapcsolt gépnél van NET, bekapcsoltnál nincs NET (wifi)! csak látni látható!Torrent kilőve! Elmésebb 5let?
-
válasz
vargalex #15482 üzenetére
OK! Csak ugye az volt amikor rosszalkodott, és ha jól emlékszem volt olyan verzió is, amiből emiatt ki is vetted, viszont, még ha ezáltal kicsit bunkó is vagyok, de lusta voltam ennek utána nézni, hogy mi az éppen aktuális állapot... Gondoltam én adom a linket, és majd megteszi akinek kell! De rossz vagyok...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #15466 üzenetére
QoS is van benne.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15471 üzenetére
hatalmas köszi!
még annyi lenne a kérdésem, ha vissza szeretném tenni a gyári fw-t, van valami speciális módja, vagy csak openwrtnél firmware frissítésnél betöltöm a tplinkes fw-t, és minden olyan lesz, mint gyárilag?
köszi!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
lrobertoc #15470 üzenetére
Hi!
A kitömörítő script benne van, és alapban be is van állítva a transmission config-ban, csak a script-torrent-done-enabled van no-ra állítva!
(#15479) lrobertoc: Ha egy kicsit jobbra görgetnél a leírásban, akkor elolvashatnád a teljes sort is:
"torrent kicsomagoló script létrehozva, beállítva a transmission config-ban, de nincs bekapcsolva"
A fentebb leírt módszer a bekapcsolás. Tehát a script-torrent-done-enabled-et kell yes-re állítani, illetve a script-torrent-done-filename-t /etc/vargalex/unpackTorrent-ra, ha üres lenne, mert már mentettél. -
lrobertoc
tag
válasz
nimfas #15475 üzenetére
Igen ezt olvastam a firm leírásában:
"torrent kicsomagoló script létrehozva, beállítva a transmission config-ban, de nincs"
gondolom nincs aktiválva!
És hogyan tudom aktiválni?
És ez automatikusan kicsomagol, ha kész a letöltés, vagy mindig futtatni kell a scriptet?Bocs a hülye kérdésekért, de tényleg kezdő vagyok....
-
-
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #15468 üzenetére
Komolyan működött még így a router? Ha igen meddig?
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #15474 üzenetére
hát nem semmi egy sebészi beavatkozások
-
nimfas
addikt
válasz
lrobertoc #15470 üzenetére
Vargalex firm-jében van kicsomi script is...
íme:#!/bin/sh
# unpackTorrent.sh by vargalex
UNPACK_DIRECTORY=/mnt/unpacked_torrents
mkdir -p $UNPACK_DIRECTORY
logger -t unpackTorrent "Torrent_dir: $TR_TORRENT_DIR, Torrent name: $TR_TORRENT_NAME"
cd "$TR_TORRENT_DIR"
if [ -d "$TR_TORRENT_NAME" ]
then
if ls "$TR_TORRENT_NAME"/*.rar > /dev/null 2>&1
then
find "$TR_TORRENT_NAME" -iname "*.rar" | while read file
do
logger -t unpackTorrent "Unrar $file"
mkdir -p $UNPACK_DIRECTORY/$TR_TORRENT_NAME
unrar x -inul "$file" $UNPACK_DIRECTORY/$TR_TORRENT_NAME
done
else
if ls "$TR_TORRENT_NAME"/*.zip > /dev/null 2>&1
then
find "$TR_TORRENT_NAME" -iname "*.zip" | while read file
do
logger -t unpackTorrent "Unzip $file"
unzip -o "$file" -d $UNPACK_DIRECTORY/$TR_TORRENT_NAME
done
else
logger -t unpackTorrent "No rar or zip files in $TR_TORRENT_DIR/$TR_TORRENT_NAME"
fi
fi
if [ -d "$UNPACK_DIRECTORY/$TR_TORRENT_NAME" ]
then
cd "$UNPACK_DIRECTORY"
if ls "$TR_TORRENT_NAME"/*.rar > /dev/null 2>&1
then
find "$TR_TORRENT_NAME" -iname "*.rar" | while read file
do
logger -t unpackTorrent "Unrar $file"
unrar x -inul "$file" $UNPACK_DIRECTORY/$TR_TORRENT_NAME
done
else
if ls "$TR_TORRENT_NAME"/*.zip > /dev/null 2>&1
then
find "$TR_TORRENT_NAME" -iname "*.zip" | while read file
do
logger -t unpackTorrent "Unzip $file"
unzip -o "$file" -d $UNPACK_DIRECTORY/$TR_TORRENT_NAME
done
else
logger -t unpackTorrent "No rar or zip files in $UNPACK_DIRECTORY/$TR_TORRENT_NAME"
fi
fi
else
logger -t unpackTorrent "$UNPACK_DIRECTORY/$TR_TORRENT_NAME is not a directory"
fi
else
logger -t unpackTorrent "$TR_TORRENT_DIR/$TR_TORRENT_NAME is not a directory"
fiÉrtelemszerűen itt UNPACK_DIRECTORY=/mnt/unpacked_torrents add meg, hogy hova csomagolja ki.... persze a unzip én unrar csomagok legyenek feltelepítve
-
-
mgrincs
tag
válasz
Intruder2k5 #15468 üzenetére
Nem volt szép, csak így feltépned a sebeket.
-
hudyfiu
senior tag
válasz
nimfas #15467 üzenetére
Tudom hogy jobb lett volna a tüskesorral de már nem volt időm elmenni venni tegnap viszont idegesített már nagyon hogy egy hete ott áll a router és gondoltam csak azért is megcsinálom
Sejtettem hogy valami díjnyertes forrasztás lett gondoltam csinálok képet
Ilyen ideges kb évente 1x vagyok mint tegnap. -
-
lrobertoc
tag
válasz
vargalex #15460 üzenetére
Igen ez lenne a köv. megoldás, de most nincs szabad drive-om, mert egy hordozható külső vinyó van próbaképpen rányomva, amit a laptophoz is használok.
Az automatikus kitömörítéshez keresnék valami scriptet, tehát ha kész a letöltés, automatikusan tömörítse ki a becsomagolt darabokat.
A firmben, ha jól tudom telepítve van az unrar, de ezt hogy tudnám egyszerűen használni??? Próbáltam de nem tudtam használni az unrar e paranccsal.
Illetve, ha több darabból áll a rar, akkor boldogul-e vele.
A könyvtár megadása is gázos, mert a letöltési könyvtárba néha kis, nagybetűk pontok stb is van, mire megtalálom azt...... -
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15466 üzenetére
köszi a választ!
esetleg egy linket vagy leírást tudnál dobni? (néztem az első hozzászólásban a linkeket, de csak telnetes mókolásokat találtam. bocs, ha elkerülte a figyelmem)
-
válasz
nimfas #15467 üzenetére
Van ilyen... Ez például egy WL-500G Premium RAM csere után!
http://itcafe.hu/dl/upc/2010-07/08/195459_zadsy05mzghse3jx_img_2072_kis.jpg
-
nimfas
addikt
-
-
hudyfiu
senior tag
válasz
hudyfiu #15447 üzenetére
Csak erős idegzetűeknek!!!
Na így sikerült tegnap a bekötés.
Szinte minden normális eszköz nélkül erősen hangsúlyozom !
Kezdtem ott hogy nem volt multiméter, maradt a jó öreg elemlámpás módszer a DKU lábak kitalálására.
Kellemes volt már ez is...A forrasztási kellékek kb az ókorból valóak így nem sikerült közvetlenül beforrasztanom.
Mire ezt feladtam eltelt kb 3 óra a kezdetektől és épp az ablakon akartam kidobni mikor gondoltam a poén kedvéért forrasztok bele tűt
Mivel csak az első 2 pontot sikerült rendesen felhevítenem a másik 2 pontba csak úgy bele állítottam és így kerültek rá a kábelek.Végül nem sikerült a történet a driver miatt, bár sejtettem, hogy ez lesz de már nem akartam XP-vel szenvedni.
Elég lelki megterhelés volt nekem ez 1 napra -
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15463 üzenetére
köszi a választ! tehát alapból van webes felülete, valamint a transmission is benne van?
esetleg ftp-t/dlna-t tud-e. Valamint lehet-e úgy okosítani, hogy lehessen prioritást beállítani? Tehát pl ha megy a torrent maxon és valaki netezni szeretne, akkor visszavenne a torrent sávszélből, míg betölt. Asszem Tomato-s cuccoknál láttam hasonlót. -
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
PistiSan #15454 üzenetére
kábelhiba nem lehet, mivel az előző routerrel jó volt, valamint a házban 3 helyre van lehúzva a kábel, és mindenhol ezt csinálja. akkor mitől lehet stabil wifin és instabil kábelen?
gyári, legújabb fw van rajta.
(tényleg, van rá olyan fw, amiben alapból van torrentkliens, és nem kell azt a 15oldalnyi leírást végigcsinálni, mint openwrtnél? : ) köszi!)
-
Keresztapper
senior tag
válasz
lrobertoc #15459 üzenetére
vargalex fentebb leírta a hogyant. Annyit tennék hozzá, hogy a letöltés maximális sebességét érdemes kicsit lejjebb venni, mert túl nagy sebesség esetén gondok adódhatnak a buffereléssel.
Így néz ki:
Aug 16 06:44:35 OpenWrt daemon.err transmission-daemon[2290]: UDP Failed to set receive buffer: requested 4194304, got 221184 (tr-udp.c:75)
Aug 16 06:44:35 OpenWrt daemon.err transmission-daemon[2290]: UDP Failed to set send buffer: requested 1048576, got 221184 (tr-udp.c:86)Nálam most 1536 kbyte/s a maximális sebességhatár és így stabilnak bizonyul. Lehet ennél talán magasabb érték is, de 2048-nál találkoztam a fenti problémával.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
lrobertoc #15459 üzenetére
Hi!
Akkor NTFS-ről válts EXT4-re, esetleg a külső HDD ház nem tetszik a routernek.
A scriptekről a blogomban találsz infót:"A QSS gomb-hoz tartozó script futása le van tiltva. Az engedélyezéséhez a /etc/hotplug.d/button/10-qssbutton script-ben az ENABLED változó értékét kell átírni hozzá 1-re (egyébként módosítás nélküli megnyomás esetén erre figyelmeztet a log-ban). Aktiválás esetén, ha leállította a szolgáltatásokat, illetve umount-olta a drive-okat, akkor kikapcsolja az USB ledet.
A meghajtó csatlakozásakor lefutó script futása is tiltva van. Az aktiválásához a /etc/hotplug.d/block/50-startservices script-ben az ENABLED változó értékét kell 1-re állítani, de ezt is írja a log-ban. Ha aktiválva van, akkor a szolgáltatások indítása után az USB ledet bekapcsolja."
-
lrobertoc
tag
válasz
Keresztapper #15457 üzenetére
Hi!
Vargalex féle firm van fent
A scriptről hol találok bővebb infót. Elég zöldfülű vagyok még, egy hete sincs, hogy ismerkedem a témával.. -
Keresztapper
senior tag
válasz
lrobertoc #15455 üzenetére
1. Nézd meg a kernel log-ot, mit ír ilyenkor.
2. Az NTFS biztosan "baj"!!! Linux "alá" kompatibilis filerendszert tessék rakni.
3. rakd fel vargalex blogjában található firmware-t, abban van egy script, ami megoldja neked a kitömörítést és ezzel a fw-rel a stabilitási gondjaid is jó eséllyel mgszűnnek. -
atika88
senior tag
Sziasztok!
Adott egy TL-WR941ND router!
Kezdettől fogva a következő kép működik: amint az én gépemet bekapcsolom (ami hálókábellel van routerre kapcsolva) azonnal meghal a Wi-Fi hálózat! Se a laptopunk a nappaliban, se a Öcsém gépe a szomszéd szobában nem hajlandó csatlakozni a hálózathoz! LÁtni látják minden a Wi-Fi-t szépen, de adatforgalom vagy satnya, vagy egyenesen nulla! Amint a gépemet leállítom, minden okés és karcol a wifis net!
MI lesz a gond szerintetek? -
lrobertoc
tag
Hi!
Valaki használ transmissiont a 1043nd-n? Nekem valamiért szarakodik, van, hogy megakad és eldobja a wifi jelet a router, pedig nem egy fénysebesség a net, csak 5Mbit.
Egyenlőre tesztként egy ntfs rendszerű wd passporttal használom, lehet az ntfs a baj?A letöltött cuccokat hogyan tömörítitek ki? Open alatt? Ha szeletelt a rar, mi a módja, hogy egybe tömörítse ki? Esetleg valami leírás, ami mondjuk a tömörítést letöltés után automatikusan megcsinálja?
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Ma üzemeltem be ezt a routert és az alábbi a probléma:
Speedtestnél wifin tök stabil a mérés, 4mega végig, lanon viszont összevissza ugrál, valamint néha meg is szakad a skype. Wifin minden oks. Mindkét gép dhcp-n kapja az ip-t, de kipróbáltam a wifis gépet is kábellel, és ugyanúgy elkezd ugrálni összevissza. Mitől lehet, hogy nem stabil lanon? Amúgy sávszél megvan másoláskor helyi hálón.
Köszi!
-
-
hudyfiu
senior tag
válasz
Intruder2k5 #15448 üzenetére
de villog így is
-
-
hudyfiu
senior tag
sztem ilyen kókány dku bekötést még senki nem csinált
épp drivert kutatok mert hirtelen csak egy win7 van a közelben.
majd teszek fel képet elrettentéskénta tápot be sem kell dugni?
-
Odif
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #15384 üzenetére
Köszi a segítséget, de sajna nem változott semmi. Lehet vmi más firmware kellene ?
-
Anonymus23
veterán
válasz
Intruder2k5 #15443 üzenetére
Én is így sejtem, viszont, mivel olcsóbb, mint a "kisebb" testvérei, ezért úgy gondoltam, hogy így legalább biztos le lesz lőve a veréb is
-
válasz
Anonymus23 #15442 üzenetére
Ebben az esetben azt mondom, hogy kicsit olyan "verébre ágyúval" szindróma, de biztosan működik! Ezek a grid antennák ugyan nem a szomszéd házba átlövésre vannak kitalálva, hanem akár több száz méteres távolságok áthidalására, de kétségtelen, hogy erre is képesek!
-
Anonymus23
veterán
válasz
Intruder2k5 #15441 üzenetére
Kb, 4-6 méterre lenne...
Mint írtam volt, ez még olcsóbb, mint a többi külső antenna, így akár még ez is beleférne.
Nem nekem lesz, és most akarják kipróbálni, hogy megy-e simán a saját antennáival, ha nem megy, akkor lenne egy ilyen felrakva. A másik meg hogy egy havi 6000 Ft-os mobilnet lenne kiváltva, ennek a fele lenne egy 15 Mbites net megosztva, azaz 1 negyedév (max 4 hónap) alatt visszahozza az antenna és a kábel árát is, már ha szükséges, és jelerősségben csak jobb lenne, ha lenne egy plusz antenna. -
válasz
Anonymus23 #15439 üzenetére
Szia!
Szép, szép, az a 24dBi, de az is kérdés, hogy mennyire lenne ez a routertől? Csak mert a WiFi kimenő teljesítménye olyannyira pici, hogy ezt nem lehet holmi 60Ft/m árú METRO-s 75 Ohm-os koax kábellel felvinni a tetőre, mert akkor már félúton elfogy a jel, és nem lesz amit kisugározzon az antenna, illetve ugyanez igaz visszafelé is. Tehát nem árt, ha az árba bekalkulálsz olyan 4-600Ft/m árat, a H1000-es típusú kábel miatt, ami szerintem szükséges hozzá... Ettől eltekintve egész biztos, hogy több mint elegendő, és ha neked még a kábelezés árával együtt is megéri, akkor hajrá!
-
Begi
senior tag
válasz
wiERHcSc #15408 üzenetére
Szia,
Valszeg a miniDLNA olyan fájlt talált, amit nem komál.
Javaslom, hogy próbáld meg könyvtáranként megosztani a tartalmakat. A configba be lehet ugye állitani hogy honnan vegye a fájlokat.
De nagy valószinűséggel az utolsó könyvtárban van a galiba. Pl. nekem a nagy m2ts fájlok halasztották meg. Azokat letörölve működött simán.Szerintem érdemes felrakni az új vargalex fw-t. Még ha a miniDLNA nem változott, más igen
.
Amúgy miniDLNA helyett próbáltad már a uShare-t? Nekem jobban bejött.
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy adott egy WR1043 router, és két szomszédos ház közötti megosztáshoz az alábbi antenna megfelelő megoldás lenne, vagy azért ez már kicsit túlzás kategória?
[TL-ANT2424B]Gyakorlatilag ez olcsóbb mint a kisebb nyereségű antennák.
Ezt rákötnénk valamelyik antenna kimenet helyére, mivel a hozzáadott antennákkal nem igazán vehető a jel, (5-6 falon keresztül kellene mennie, ez meg mondhatni direkt rálátna a másik házra.
Ez így működik, ugye? -
hudyfiu
senior tag
válasz
Intruder2k5 #15437 üzenetére
Világos...akkor csinálom közvetlenül.
Remélem tanultam az esetből és nem cseszem el többet -
válasz
hudyfiu #15436 üzenetére
Nyilván érdemesebb, már csak azért is, mert ha legközelebb is szükséged lesz rá, akkor ott legyen, és ne kelljen megint forrasztani, mert ugye ha nincs szerencséd, akkor 2-3 forrasztás után annyi az alaplapnak, ezért jobb a tüske. De van aki úgy oldotta ezt meg, hogy kivezette az oldalára egy Jack aljzatba, illetve végső megoldásként még valami lengőcsatit is tehetsz rá, de non-stop fel-le forrasztgatni nem ajánlatos. Ettől függetlenül persze működik direktbe ráónozva is!
-
hudyfiu
senior tag
válasz
Intruder2k5 #15435 üzenetére
Leírásban az van hogy érdemesebb tüskéket tenni közzé.
-
-
hudyfiu
senior tag
Van aki a dku kábelt közvetlenül forrasztotta a routerre?
Mennyire veszélyes az? -
Maximus78
csendes tag
Na mennem kell dolgozni, ha nem gond és ráérsz holnap délelőtt még zaklatnálak
-
_seth_
veterán
Gyári firmware visszarakásáról van valami link full kezdőnek
Amit találtam ott valami le kell vágni a gyáriból majs ssh-n felrakni. Egyszerűbb megoldás nincs? OpenWRT van rajta jelenleg.
-
Maximus78
csendes tag
válasz
vargalex #15422 üzenetére
/dev/root /rom 0.00 B / 5.75 MB 100% (5.75 MB)
tmpfs /tmp 14.00 MB / 14.43 MB 3% (440.00 KB)
tmpfs /dev 512.00 KB / 512.00 KB 0% (0.00 B)
/dev/mtdblock3 /overlay 588.00 KB / 832.00 KB 29% (244.00 KB)
overlayfs:/overlay / 588.00 KB / 832.00 KB 29% (244.00 KB)
/dev/sda1 /mnt 3.01 GB / 3.72 GB 19% (730.34 MB)
Na valami ilyesmit látok!
-
Maximus78
csendes tag
Na sikerült felcsatolni. Mégsem látom windows alol. a Network Sare-nél shared directoriesnél meg kell adni valamit?
-
Maximus78
csendes tag
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Maximus78 #15417 üzenetére
Hi!
Ami parancso(ka)t írtam, csak egyszer kell futtatni, későbbi futtatásra semmi hatásuk nem lesz.
A csatolást a System->Mount points menüpontban tudod ellenőrizni. De az is elképzelhető, hogy nem lesz teljesen jó neked a script, mert nem az általam "adott" partíció kiosztást, illetve csatolást használod. -
Maximus78
csendes tag
válasz
vargalex #15414 üzenetére
Lefutattam a két parancssort, az unmoutolást ki is próbáltam működik. Valamit nagyon elronthattam a csatolásnál mert a windows se tudja megnyitni a csatolt meghajtót, ami egy pendrive lenne 4gb ntfs. Mit tegyek, hogy el tudjam érni a laptopról és a médiaplayerről is?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Maximus78 #15413 üzenetére
Hi!
Samba-nál nincs külön jelszó, nem user szintű az azonosítás. Ha mindenképpen meg kell adni valamit a media player-en, akkor a felhasználónév samba, jelszó nincs.
A script engedélyezéséhez szerkeszteni kell magát a scriptet. Ha nem igazán ismered a Linux-os szerkesztőket, akkor az engedélyezéshez futtasd le ezt:
sed -i 's/ENABLED=0/ENABLED=1/g' /etc/hotplug.d/block/50-startservices
Ez elvégzi a megfelelő módosítást. Valószínűleg szükséged van a QSS gombot kezelő script-re is a szolgáltatások leállításához, illetve a HDD umount-olásához. Itt is engedélyezni kell a script futását a fenti megoldáshoz hasonlóan. Ehhez szintén SSH-n futtasd:
sed -i 's/ENABLED=0/ENABLED=1/g' /etc/hotplug.d/button/10-qssbutton
-
Maximus78
csendes tag
A sambának külön jelszava van? A médiaplayeren a felcsatolt meghajtó megnyitásánál felhasználónevet és jelszót kér, mik lehetnek ezek.
"A meghajtó csatlakozásakor lefutó script futása is tiltva van. Az aktiválásához a /etc/hotplug.d/block/50-startservices script-ben az ENABLED változó értékét kell 1-re állítani, de ezt is írja a log-ban. Ha aktiválva van, akkor a szolgáltatások indítása után az USB ledet bekapcsolja." Ezt hogy lehet megcsinálni?
Kicsit láma vagyok a témában!!! Köszi a segítséget -
wiERHcSc
tag
Hali!
Még mindig a miniDLNA val szívok
(nem jeleníti meg az összes könyvtárat, csak az "A" betűseket)
0.7 es vargalex firm van fenn, az újabb verziókban történt változás miniDLNA fronton? Mert akkor rakok 1 újat!Kábel témára visszatérve: Az lehet hogy a kábel nem tudja GigaBit-et????? (régi LAN partykról maradt kábeleim vannak...)
Köszi előre is: wiER
-
rolko
őstag
Sziasztok!
Hogyan tudnám azt beállítani Sambába hogy a Windows alól is tudjak a felcsatolt vinyóra mappákat létrehozni és másolni fel rá? Felcsatoltam a Windowsba hálózati meghajtóként, háttértárnak is szeretném használni. Vargalexfél firmwaret használok.
-
-
Coolmat
őstag
válasz
Maksifül #15391 üzenetére
Szia!
Örülök hogy megoldódott a kálváriád, és lám csak kiderült hogy a modemed volt a ludas a dologban
Azért a helyedben nem lennék 100%-ig nyugodt, mert hajlamosak ezek a modemek úgy melegedni, hogy felpúposodik bennük a kondi, azt kezdődik az egész szakazodás előlről
-
kosztya2025
tag
Sziasztok! Nemrég vásároltunk egy ilyen routert, hogy az egész családot kiszolgálja net ügyileg. Eddig tökéletesen elégedett vagyok vele. Egy kellemetlen hibát a napokban fedeztem fel. Lanon kapcsolódik a routerhez egy laptop. Random időközönként megjelenik egy olyan felirat, hogy egy hálózati kábel ki van húzva és elmegy a net a gépen, majd kis idő múlva újra kapcsolódik. Olyan mintha a router folyamatosan eldobálná a gép kapcsolatát, ami még érdekes, hogy az újrakapcsolódásnál 100Mbps-al történik meg a kapcsolat felépítése az 1Gbps helyett. A kábel tuti jó, mert az előzőleg egy D-Link routerrel tökéletesen üzemelt. A legújabb gyári fw van fent. Tapasztalt már ilyet valaki más is előttem, ez valami bug, vagy valamit a beállításokban kell még matatnom? A válaszokat előre is köszi
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Maximus78 #15394 üzenetére
Hi!
Milyen filerendszer van a HDD-n? Ahogy Intruder2k5 is írta, NTFS-nél előfordulhat ez a sebesség.
A rajta lévő adat csak akkor fog elveszni, ha formázod a vinyót. Csatolni formázás nélkül is tudod.(#15400) wwenigma: mivel 2 TB-os, így nem valószínű, hogy notivinyó, a 3,5"-oshoz pedig a 12V szükségessége miatt csak külső tápos ház létezik.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged