- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bucicimaci #14199 üzenetére
Szia!
Próbáld meg inkább a maximálisan megnyitható http kapcsolatok, és file-ok számát limitálni jobban a transmission-ben, és nem annyira a sebességet... Ezzel le fog csökkenni a lemezműveletek száma, mert szerintem inkább az okozhat lefagyást, újraindulást. A sebességet pedig szerintem lehet 1-1,5MB/s-ig emelni.
-
Bucicimaci
tag
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy miért indul újra a router, (vagy fagy le és indítja újra magát, nem tudom) amikor transmission-nel töltök rá? Max sebesség az 600 kb/s de ha lekorlátozom 50-re akkor is megszakad, míg ftp-vel simán tudok le és feltölteni a csatolt meghajtóra gond nélkül. Keresgéltem, de nem nagyon láttam, hogy másnak is lett volna ez probléma. Uploadnál nicns semmi baja :S
Előre is köszönöm a válaszokat -
válasz
Zoleee89 #14195 üzenetére
Szia!
build ver 0.7 a legújabb összeállítás, a vargalex féle fw-ből...
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Régebben felraktam vargalex féle fw-t(OpenWrt Firmware Attitude Adjustment (r26229) / LuCI Trunk 0.10+svn6974), de most elszált minden beállításom. Az lenne a kérdésem, hogy ettől van-e újabb és ha van hogyan tudnám frissíteni? Nekem ami fontos lenne a nyomtató megosztás, ftp, médiaszerver része(xbox miatt), usb-s merevlemez kezelése, kívülről való elérés(ftp,trans), wifi, kifejezten tetszett a 8081-es porton való beállítási lehetőségek.
Olyan kérdésem lenne még, hogy amikor újraindul a router nem látja az usb-s merevlemezt csak a pendrive-ot. Szerintetek miért lehet ez?
Előre is köszönöm a válaszotokat.
Zoleee -
RLND
tag
ugyan ilyet vettem pár napja egy D-Link DIR-300 54Mbit-es router helyett, ami a 30 megás netetből wifin 20 megát nyomott, most az új TP-Link - ami 300Mbit-es - csupán 10-15 megát! a pc ben 54 Mbit-es adapter van, de akkor sem értem, hogy miért rosszabb a teljesítmény, mint a kisebb sebességű routerrel, ami egyébként simán bírta osztani a netet 3 gépnek! tudna valaki segíteni, valami ötlettel, mert már nem tudom, mit csináljak? a csatornákat is végigállítottam, valamelyiknél rosszabb eredményeket is kapok (most auto-n van, de így sem jobb), ha nem sikerül javítani, kénytelen leszek visszavinni, szóval nagyon nem vagyok megelégedve vele így
-
Ez a "pendriver", de szép kifejezés... Mindig megcsodálom, mikor látom!
-
válasz
kortve1 #14189 üzenetére
Szia!
Szerintem tedd fel a QoS-t, írj bele egy megfelelően nagy (pl. 102400) sávszélt, majd ezt követően kapcsold ki, és valószínűleg úgy már jó lesz. Ez az OpenWrt gyengéje... Nem tudom, hogy mit rontottak el ezen a részen, de már többször előfordult olyan, hogy a kikapcsolt QoS is limitálta a sávszélt!
-
kortve1
csendes tag
Sziasztok,
Lenne egy nagy gondom, remélem valaki tud segíteni.
OpenWRT legújabb (rc4) kiadásával, illetve a stable kiadással is 15 megás vonalon csak 8 megabit a letöltés, kábeles kapcsolattal.Top alatt semmi sem eszi az erőforrásokat, QOS nincs felrakva, gyári firmware-rel hozza a 15 megabitet, LAN-on szépen másol 50 megabittel is...
Tanácstalan vagyok.
Valakinek lenne ötlete? Mi limitálhatja a letöltési sávot?Köszönöm előre is.
-
deapyy
csendes tag
Megoldottam, az megy, csak kifogítam a hejből sajnos, és ezért nemtudja telepíteni!
No majd hétvégén emgpróbálom vinyóra telepítéssel + swappel!
Deapyy
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #14185 üzenetére
Igen, van OpenWrt alatt is htop. De szerintem az is a nice-val állítja a process prioritását.
-
válasz
vargalex #14183 üzenetére
A fórumomon is ez volt a téma, és iviux fórumtárs a htop programot javasolta, mint lehetséges megoldást...
"Telepites utan a htop parancsot inditva latod a futo processzeket. Itt az F7 es F8 billentyukkel lehet majd allitani a prioritast (alul van help)"
Én nem próbáltam ki, de ha Optware-hez van, akkor gondolom OpenWrt-hez is fellelhető.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
PonPon #14181 üzenetére
Én nem próbáltam a nice-t, de ugye maga a parancs elérhető. Egy próbát megér.
Ha nem segít, akkor két lehetőséget látok:1. valamelyik gombra raksz egy scriptet, ami korlátozza a transmission sebességét, esetleg le is állítja azt
2. cron job-ban figyeled, hogy van-e samba-s kapcsolat. Ha van, akkor korlátozod a transmission sebességét, vagy leállítodPersze mindkét megoldáshoz (hacsak nem a leállítást választod) kell a transmission-remote, hogy parancssorból tudd vezérelni az éppen futó példányt.
-
PonPon
senior tag
vargalex: szia! a processek prioritását lehet változtatni? azt szeretném hogy ha megy a samba (filmezek) akkor a transmisson-daemon ne egye meg előle az erőforrásokat.
-
Begi
senior tag
válasz
chipi89 #14173 üzenetére
A minidlna eleg ratyi szerintem. Probaltam hasznalni,de mindig talalt olyan fajlt,amin elbukott a scanje. Amugy azert latod ugyanazokat a konyvtarakat,mert o maganak berendezi a talalt videot/zenet/stb. Hasznald a ushare-t. Ezzel meg nem volt problemam. Egyeduli szivfajdalmam,hogy az m2ts-t nem cacheli be. De remelhetoleg a kov. vargalex csomagban mar az is benne lesz
.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
deapyy #14174 üzenetére
Hi!
Milyen verziójú transmission van feltéve neked? Ha a 2.30, vagy 2.31 (az RC5 repository-ban 2.31 van), akkor a 2.32 megoldás lehet. De ha ennél kisebb verziójú, akkor nem ez a baj.
Ahhoz, hogy feltedd a 2.32-t a /etc/opkg.conf-ban található URL-t cseréld erre: http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/package.Majd egy
opkg update
opkg install transmission -
vargalex
Topikgazda
válasz
chipi89 #14173 üzenetére
Hi!
A felhasználó név ftp, a jelszó pedig az, amit beállítottál. Ha írni is szeretnél az adott könyvtárba, akkor ssh-n azt vagy az ftp user, vagy az users csoport tulajdonába kell adni (az ftp user elsődleges csoportja az users csoport):
Az ftp user tulajdonába:
chown -R ftp:users /mnt
Csak a group-hoz rendelés (a második utasítással a csoportnak írási jogot adunk rekurzívan):
chgrp -R users /mnt
chmod -R g+w /mntIlletve még az is megoldás, ha a tulajdonost nem változtatod, de minden usernek írásjogot adsz rá:
chmod -R o+w /mnt
Persze a /mnt helyére az általad beállított csatolási pontot írd.
-
deapyy
csendes tag
Hali Vargalex.
Az irtak alapján átírtam mindent, de így sincs változás, nem seedel, most olvastam , hogy 2.32 már talán megy rendesen.
A kérdésem az lenne, hogy ssh-n hogyan tudom én ezt frissíteni, mivel opkg pak-ban még a régi van fent, rc5 van fent!? -
chipi89
tag
válasz
vargalex #14169 üzenetére
Beállítottam, de szerintem nem a pendriveről olvas. Mert ugyan azokat mappákat látok a tv mint amikor nem volt benne pendrive.
A másik, hogy hiába adtam meg jelszót, akkor sem tudok total commanderrel bejelentkezni. Mindig f. név-t kér.
Windows alól elérem ha címsorba írom be a ruter címét, de nem tudok írni rá. -
vargalex
Topikgazda
válasz
chipi89 #14166 üzenetére
Hi!
A system/mount points-ban tudsz mountolni. Ha az én build-emet használod, akkor az ftp user-nek nincs alapértelmezett jelszava. A jelszót a http://192.168.1.1:8081 címen, vagy ssh-n tudod beállítani:
passwd ftp
-
chipi89
tag
Hogyan tudom Luciban csatlakoztatni az ext3 ra formázott pendrivert?
FTP vel nem tudok belépni, mert nem tudom mi az alapértelmezett jelszó.
El akarom érni, hogy a miniDLNA val tudjak videót nézni a tv-n. Csak a videót nem tudom mire feltenni, mert nem érem el a pendrivert. -
válasz
vargalex #14162 üzenetére
"a 2.32-nek úgy tűnik már nincs seedelési problémája"
Igen, már megerősítették ASUS / Tomato alatt is, hogy sokkal jobban seed-el...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ErosenZold #14163 üzenetére
Hi!
Hát, igen, ezért is várok többektől infót (mondjuk cfos-al az a baj, hogy minden kliensen telepíteni kell...). Sőt, talán jobb is lenne, ha e-mail-ban jönne, mert akkor biztosan egyben tudnám kezelni az egészet, nem maradna ki egyetlen vélemény sem. Az e-mail címem megtalálható az adatlapomon.
Illetve az is jó lenne, ha mindenki megírná, hogy milyen filerendszert használ, mert akkor a felesleges abból is kikerülne. Mondjuk a trunk-ban már nincs külön ext3 csomag, így azzal már alapban nyerünk valamennyit. -
vargalex
Topikgazda
válasz
ErosenZold #14161 üzenetére
Hát, pl. a transmission-t már illene frissíteni (tegnap este frissítettem a GoFlex Net-en, a 2.32-nek úgy tűnik már nincs seedelési problémája) , illetve volt itt még néhány kérés, amiket bele kellene gyógyítani. De ahhoz mindenképpen ki is kellene egy-két csomagot szedni a firmware-ből, hogy legyen hely hozzá. Na, ezekben kellene megegyezni, illetve összegyűjteni az igényeket.
Az igényekről, illetve a firmware-ba integrált csomagok közül a jelenleg is használtakról egy listát szívesen veszek mindenkitől privátban, aztán majd összegzem és megírom az eredményt. (Utóbbiból kiderülhet esetleg, hogy mi az amit ki tudok venni belőle, mert úgysem használja senki.) -
chipi89
tag
válasz
Intruder2k5 #14158 üzenetére
Vargalex fw ről melyiket töltse le?
A letöltésre katt vagy a SYSUPGRADE LETÖLTÉS? -
-
chipi89
tag
válasz
Intruder2k5 #14156 üzenetére
Ha jól látom akkor ezt az OpenWrt összeállítást felrakom és nem kell putty-n keresztül konfigurálni még a rutert?
Az elöző ruteremet nem tudtam felkonfigurálni, kicserélték ott ahol vettem. Mondván, hogy nem működik a ruter megfelelően -
válasz
chipi89 #14154 üzenetére
Ezt szerintem neked kell eldönteni, de az OpenWrt-hez itt jobb support-ot kaphatsz, mert a fórumozók 90%-a azt használja. Továbbá DD-WRT-hez nem fordítottak Atheros platformra Optware rendszert, így ha DD-WRT-t is teszel fel, akkor is fel kell hegeszteni az opkg-t, és OpenWrt csomagokat kell, hogy használj, mivel nincs más, de még így sincs rá semmi garancia, hogy minden működni fog rajta. Ha viszont már OpenWrt, akkor lehet, hogy jobban jársz vargalex fórumtárs összeállításával, amibe rengeteg program, és természetesen az alap működéshez szükséges driverek is előre integrálva lettek.
-
chipi89
tag
Mit tegyek fel a ruterre? OpenWrt-t vagy DD-wrt-t?
-
redlingg
tag
Úgy tűnik minden ok mostanra. HD leformázva ext4-re routeren vargalex féle okosság. Nem dobja le nem ingadozik a net!
-
ToBeY
nagyúr
Amióta feltettem a legújabb gyári frimwaret a routerem azt csinálja,hogy sys led vagy világít vagy nem ég egyáltalán.Egyik esetben sincs net,csak ha villog.Vajon ez mitől lehet?
Ja nem folyton van ez,de olyan 2hetente 1x biztos előjön.Ilyenkor a reset megoldja a problémát -
chipi89
tag
Pár új linket szúrok be és erre is kérnék valami tanácsot.
Ami a webkamera részére épül.
Ha jól olvasom dd-wrt felületre.
Motion web home -
chipi89
tag
Sziasztok!
Én is hozzájutottam a TP-Link e csodálatos darabjához és elkezdtem tervezgetni vele.
Viharvadászat céljából szeretném használni a kütyüt, mert 2mpx webkamerát tennék rá és olcsóbban jönnék ki mint egy IP kamerával.
De először is infó begyűjtésre lesz szükségem.Az időképen találtam egy nagyon jó leírást és ehhez a ruterhez írt fw-t is feltudom tenni ami az időjárás állomást és egy webkamerát csatlakoztatva küldi fel a szerverükre a cuccokat.
Katt a Linkre!
Én saját privát szerverre akarom a képeket feltölteni az általam kívánt időben, ez akár mondjuk 2 percenként vagy stb....Egyenlőre a ruter felülete szűz.
Nem tudom, hogy mit tegyek rá. OpenWRT vagy DD-WRT-t.
DD-WRT webkamera modul
Én a linksys ruterekem DD-WRT-t használok és nagyon bevált és tetszik is.
Arra gondoltam, hogy ha a webkamera stream része tudna képet menteni a ruterre az jó lenne. Mert telepítenék rá PHP futtatási környezetet és egy cronbattal futtatnám egy php-t, általam írt programot ami egy szerverre ftp ne fel..Ez az elméleti gondolat menet. A kérdés, hogy mit hogyan lehet kihozni belőle.
Előre is köszönöm mindenkitől a segítőszándékot.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #14133 üzenetére
2-essel valamiért elindult kb. fél óra után. de a a dhcp type-ot forwardedre, alatta pedig a dhcp servert 192......1 re kellett állítanom máskülönben bezavart.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
deapyy #14145 üzenetére
Hi!
A tűzfalban (/etc/config/firewall) a riuteren futó szolgáltatásoknak nem redirect szabály, hanem rule kell. Tehát a transmission-ra vonatkozó szabály helyesen:
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option '_name' 'Transmission'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest_port' '51413'Hasonlóan a Transmission-Web-re is.
Valamint a wan zone-od default input szabályát állítsd REJECT-re, mert így elvileg minden portod nyitva van.Illetve a transmission config-ban is meg kellene adni, hogy melyik porton menjen:
option peer_port 51413
-
deapyy
csendes tag
config 'defaults'
option 'input' 'ACCEPT'
option 'output' 'ACCEPT'
option 'drop_invalid' '0'
option 'forward' 'REJECT'config 'zone'
option 'name' 'lan'
option 'network' 'lan'
option 'input' 'ACCEPT'
option 'output' 'ACCEPT'
option 'forward' 'ACCEPT'config 'zone'
option 'name' 'wan'
option 'network' 'wan'
option 'output' 'ACCEPT'
option 'masq' '1'
option 'mtu_fix' '1
option 'input' 'ACCEPT'
option 'forward' 'REJECT'config 'forwarding'
option 'src' 'lan'
option 'dest' 'wan'config 'rule'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'udp'
option 'dest_port' '68'
option 'target' 'ACCEPT'
option 'family' 'ipv4'config 'rule'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'icmp'
option 'icmp_type' 'echo-request'
option 'target' 'ACCEPT'
config 'include'
option 'path' '/etc/firewall.user'config 'redirect'
option '_name' 'http'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'src_dport' '80'
option 'dest_ip' '192.168.1.1'
option 'target' 'DNAT'
option 'dest' 'lan'config 'redirect'
option '_name' 'utorrent'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'src_dport' '10001'
option 'dest_ip' '192.168.1.6'
option 'target' 'DNAT'
option 'dest' 'lan'config 'redirect'
option '_name' 'Transmission-web'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'src_dport' '9876'
option 'dest' 'lan'
option 'src' 'wan'
option 'dest_port' '9876'
option 'target' 'DNAT'config 'redirect'
option '_name' 'transmission'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest' 'lan'
option 'src_dport' '51413'
option 'src' 'wan'
option 'dest_port' '51413'
option 'target' 'DNAT'Ez a teljes Firewall !
-----------------------------------------------------------------------------------------------
transmission:
config transmission
option 'enable' '1'
option 'config_dir' '/mnt/hdd/downloads/config'
option 'download_dir' '/mnt/hdd/downloads'
option 'rpc_whitelist' '127.0.0.1,192.168.1.*'
option 'rpc_whitelist_enabled' 'false'
option 'preallocation' '1'option rpc_enabled "true"
option rpc_username "****"
option rpc_password "*******"
option rpc_port "9876"
option rpc_authentication_required "true"option 'open_file_limit' '60'
option 'peer_limit_global' '50'
option 'peer_limit_per_torrent' '50'
option 'upload_slots_per_torrent' '15'Lehet nem jól sejtem, de elvileg mennie kéne , de mégis csak döcög!
Szambát nagyon köszönöm, valóban csak ennyi volt a baja.
üdv: Deapyy
-
deapyy
csendes tag
Sziasztok!
Elég sokat olvastam a témában pár napja szert ettem egy TL-WR1043 -ra, megy is rajta hibátlanul szinte minden.Ami gyanus, hogy transmission -ban Seeding to 1 of 1 peer, de ez is csak ritkán.Szerintem nálam vana gond. NAT -ot megcsináltam , port nyitva a port teszt oldal szerint.MÉgsem mennek rendesen szerintem a dolgok.Ebben szeretném valakivel felvenni a kapcsolatot. funrabit@hotmail.com
A másik dolog ami nem egy aza samba luci felülete:/usr/lib/lua/luci/cbi.lua:262: Unable to read UCI data: samba
stack traceback:
: in function 'error'
/usr/lib/lua/luci/cbi.lua:262: in function '__init__'
/usr/lib/lua/luci/util.lua:71: in function 'Map'
/usr/lib/lua/luci/model/cbi/samba.lua:16: in function 'func'
/usr/lib/lua/luci/cbi.lua:90: in function 'load'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:684: in function 'target'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:384: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:146: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:145>
ezt kapom, az itt leírt ötleteket kipróbáltam , de maradt a hiba.
Előre is köszönöm : Deapyy -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #14140 üzenetére
igen, közben kapott egy 30-as végződésűt is. assemegy.mondjuk a 255 hülyeség lett volna, mert nem osztott volna ip címet neki gondolom az asus (30ig oszt).
egyelőre ennyi volt. kotvadék egy ótvar nap, egyedül a szviccsel nem szívtam. -
-
törölt tag
fw csere megvolt, konfig megvolt. átírtam 255-re a végét, azóta nem tudom elérni. meg már nem lepődök, eddig bármely eszközömön módosítottam, még soha sem ment, csak ha 1 volt a vége.
-
válasz
#95590400 #14134 üzenetére
Ha jelenleg gyári firmware fut a routeren, akkor simán feltehető a webes felületről, mivel ott nincs is más lehetőséged. Letöltöd a jelenleg legfrissebb DD-WRT-t, és az admin felület firmware upgrade menüpontja alatt feltolod. Ennyi...
szerk.:
Mondjuk nem árt előtte, és utána is egy Hard Reset, de ettől nem kell jobban bonyolítani... -
Giot
addikt
Üdv!
A téma adó routert ajánlották nekem, mivel a mostani (642G) kevés a 120 megás netemhez.
Ezt találtam itt az aprón: [link]
Korrektnek tűnik az ajánlat, de nem arra kérnélek benneteket hogy véleményezzétek a hirdetést. Hanem egy kérdésem lenne. Teljesen laikus vagyok router témában. Főleg firmware ügyben. A hirdetésben szereplő 1043ND router-en openwrt szoftver van.
Én a router-t nem akarom semmi különlegesre használni, az alapfunkciói lesznek használatban. Valószínűleg még a WiFi sem lesz bekacsolva.
Maradjon rajta ez az openwrt, elboldogulok vele, áttekinthető ez a szoftver, annyira mint a gyári? (A 642G-t én állítottam be gond nélkül megy egy éve) Vagy inkább kérjem meg a hirdetőt, hogy tegye vissza a gyári szoftvert? -
törölt tag
ez még mindig él, ugye?
http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_5218-5218.html -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #14133 üzenetére
köszi. lehet kapásból brikettesítettem volna
.
most megnézem akkor pontosan mi a módja a felrakásnak, kis naiv aszittem rúter gyári felüleléről menni fog, azért webflash a neve.
szerintem holnap nekiesek, csomag már megjött, este a hp microserver a program. mondjuk, ha nem lesz balhé vele, akkor lehet a rúterre is jut időm.
ha gond van, úgyis jövök sikoltozva -
válasz
#95590400 #14132 üzenetére
Ha gyári, vagy OpenWrt fw-re teszed fel, akkor nem a webflash kell, mert az a DD-WRT-ről, DD-WRT-re frissítésre szolgál!
Én is használok az RT-N16 mellett egy WL-520GC routert, ami csak Access Point-ként működik, és így van beállítva...
A másik routerből jövő kábelt a WAN portba dugtam, bár így az is a LAN-hoz tartozik, és egy alhálózat az egész. Ja, és a DHCP szervert is ki kell kapcsolnod benne, mert IP címet majd az elsődleges router fog osztani minden gépnek. Ezen router LAN IP címét pedig állítsd a másik tartományába, tehát ha az 192.168.1.1, akkor ez legyen mondjuk 192.168.1.2, de a lényeg, hogy a DHCP tartományon kívül essen.
-
törölt tag
hülye kérdés, tudom, de ddwrt-nél a webflash bint felteszem az oldalról, és oszt megy? egyéb csomag nem kell mellé.
ami kellene az a print server, ezt látom a webes szerviz felületen van.
ami még kellene, h szvics és wifi ap funkciót ellásson (van előtte egy rúter meg adsl modem). ezt hogyan miként? advanced routing menu? és ott mi? mert ap-t pont nem látok, csak számomra jobbára ismeretlen kifejezéseket. -
vargalex
Topikgazda
válasz
rankesz #14129 üzenetére
Most már nincs 30-as net az UPC-nél. Én még márciusban váltottam FiberPower 15-ről (akkor még az is volt). Akkor 15, 30, 60 és 120-as csomagok voltak. A 30-ashoz 3 Mbps-es feltöltés van, a 25-höz valóban nagyon gyenge tartozik (igaz nekem is lehetne több). A HDD annyira nem zavar, mert van még rajta 2 év gari.
A dyndns-hez: biztosan nincs másik kliens, ami update-ol?
Hogy kiderüljön, hogy a router mikor update-ol a /usr/lib/ddns/dynamic_dns_functions.sh script-ben a verbose_echo, illetve a start_daemon_for_all_ddns_sections függvényeket módosítsd így:verbose_echo()
{
if [ "$verbose_mode" = 1 ]
then
logger -t ddns-scripts $1
fi
}
start_daemon_for_all_ddns_sections()
{
SECTIONS=""
config_cb()
{
SECTIONS="$SECTIONS $2"
}
config_load "ddns"
for section in $SECTIONS
do
/usr/lib/ddns/dynamic_dns_updater.sh $section 1 > /dev/null 2>&1 &
done
}Így a log-ban a ddns-script-hez tartozó logok lesznek érdekesek számodra.
Persze a módosítás után kell egy network restart (vagy router restart).(#14130) PonPon: nem használok, de nincs is semmi bajom a netezéssel feltöltés mellett sem. Nem élvez előnyt a GoFlex-em a PC-vel szemben.
-
rankesz
veterán
válasz
vargalex #14128 üzenetére
30-ast nem láttam a UPC honlapján, csak 25-öst, annak meg csak 1.5 mega az up-ja, ami 200k kb. Jól számolok?
Így már persze az is érthető hogy 90 torrentből mindig akad pár ami max-on tud menni felfelé...
Nekem Digi topnet van, 25 mbit uppal, azt már egy kicsit nehezebb végig padlózni... nem lesz baja a hdd-nek a folyamatos 7/24-es ide-oda ugrálástól?Amúgy a dyndns accom még mindig 1 nap után blokkolódik abusive update-re hivatkozva...
-
-
moklys1
aktív tag
Sziasztok. Nemrég vettem én is egy ilyen készüléket. 20/10 internetből wifin csak 19/5 lehet fogadni. A 19 rendben van az upload ami lassú. Tudok ezen valamit változtatni?
-
TeeJay
félisten
DD-WRT-ben az IP Filter Settings (adjust these for P2P) résznél ahol a TCP és UDP Time out értéket lehet beállítani mi az a
"TCP Congestion Control" és mi az a négy amit választani lehet?
van : Vegas, Westwood, Reno, Hybla
alapjáraton Vegas-on volt de érdekelne a másik három mit művel a TCP cuccokkal? -
PistiSan
addikt
válasz
vargalex #14123 üzenetére
Most néztem csak hogy a trunk-ben már nem nagyon frissítik az asus fw-jét
a legfrissebb trunk 20-Jun-2010!
Talán az rc5-be még bele teszik a frissítést, gondolom ha ilyen hibát javítanak azért az rc5-ben javítják majd, legalább is nagyon reménykedem benne.Tótszabi leírás alapján próbáltam már 1x fw-t fordítani, akkor nem sikerült, illetve azóta már sokat változhatott a dolog, mert nem igazán jöttek elő a megfelelő menük.
Ebből kifolyólag csak az rc5 frissítésében reménykedhetek. -
vargalex
Topikgazda
válasz
PistiSan #14122 üzenetére
A 2.31-esben PlugApps linux alatt sem igazi a seed. Nagyon ingadozik. Míg a 2.22-vel 1 nap felmegy 33-34 GB, addig a 2.31-el csak 19-20 (mindegy volt, hogy bekapcsoltam-e az uTP protokoll támogatását). Így a kipróbálás után vissza is tértem a 2.22-re. Kíváncsi vagyok, hogy a 2.32 hogy fog szerepelni.
Szerk.: azért csomagot kicsit később build-elnek belőle, mint megjelenik. Persze magadnak build-elhetsz te is.
-
hati
addikt
Korábban volt már szó róla, így belinkelem, hogy várható hamarosan (illetve a trunkban talán már benne is van) switch port kezelési lehetőség.
-
hati
addikt
Én már nem használom a routeren a transmissiont, de hátha vkit érintenek a javítások.
Transmission 2.32 (2011/06/28)
All tickets closed by this releaseAll Platforms
•Fix error caused by some "open-file-limit" configuration settings
•Fix 2.30 problem seeding to some peers
•Fix bug converting torrent file text contents to UTF-8
•Better µTP support on systems running uClibc
•Other small bug fixesGTK+
•Fix 2.30 error opening torrents from a web browser
•Remove GNOME desktop proxy supportWeb Client
•Fix bug when adding torrents
•Add torrents by info hash in the add dialog
•Sorting by ratio
•Allow drag-and-drop to add links -
-
bba
tag
Szerintem működőképes a dolog, a backupból vissza kell mennie a beállításoknak. Persze, ha elég nagy változtatások történtek a DD-wrt egyes verzió között, akkor itt-ott lehetnek érdekes dolgok, de egy-két apróbb beállítással vígan meg kell bírkóznia a beépített restore/backup funkciónak.
-
KuZo
tag
Sziasztok!
jelenleg a routeremen egy DD-WRT v24-SP2 (06/12/10) build 1459 fut. tökéletesen műxik, de az "access restrictions" alatt beállított tiltások nem mindig működnek, így gondolkodom a frissítésen. ha felrakom a legújabbat és előtte csinálok egy backup-ot, akkor az új installáció után visszaállíthatóak a beállításaim az nvrambak.bin-ből? vagy mindent újra bele kell kalapáljak? nincsenek további csomagok telepítve....
-
kovy79
őstag
válasz
kovy79 #14113 üzenetére
Valaki szaki?
Itt van még egy kép, hátha segít valamit. -
kovy79
őstag
válasz
kovy79 #14112 üzenetére
Valaki segítene, hogy hogy konfiguráljam a File share-t ehhez a vinyóhoz?
Ezen mit módosítsak?
[global]
netbios name = Router
workgroup = MUNKACSOPORT
server string = DD-WRT
syslog = 10
encrypt passwords = true
passdb backend = smbpasswd
obey pam restrictions = yes
socket options = TCP_NODELAY
unix charset = ISO-8859-1
local master = yes
preferred master = yes
os level = 20
security = share
guest account = nobody
invalid users = root
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd[opt]
path = /opt
read only = no
guest ok = yesIdézem magam: nem szeretnék semmilyen pass-t, korlátozást, stb-t, csak az egész hálózatból a \\192.168.1.1\Public (vagy mindegy milyen néven a public helyett) címet egyszerűen elérni, karakterkódolási hibák nélkül.
-
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #14111 üzenetére
Igen, ilyesmire gondoltam (vagy character set = ISO8859-16), csak annyi bajom van még, hogy ha a Samba-t custom-re állítom, akkor a NAS\File Sharing részt manuálisan kellene konfigurálnom, az meg nekem ugye kínai...
Egyszer már anno segítettél ebben, de nem tudom, hogy ez jó lenne e. Én nem szeretnék semmilyen pass-t, korlátozást, stb-t, csak az egész hálózatból a \\192.168.1.1\Public (vagy mindegy milyen néven a public helyett) címet egyszerűen elérni, karakterkódolási hibák nélkül. -
-
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #14108 üzenetére
Ebben a kódlap beállítási témában esetleg van ötleted/segédleted?
-
Begi
senior tag
válasz
vargalex #14101 üzenetére
Elégnek elég lenne.
De azoknak akik azt a pár fájlt megkapják sokkal egyszerűbb igy. Nem igazán értenek a számitástechnikához. Igy ha már ftp:// -el kezdődne a cim, akkor megijednének. Jobb a békesség
.
Esetleg megérdeklődhetem hogy számithatok-e arra a ushare újraforditásra?
-
válasz
kovy79 #14107 üzenetére
Erre sajnos nem tudok válaszolni Neked... Nekem sem 1043-asom, sem pedig DD-WRT-m nincsen (illetve egy más típusú routeren ugyan van, de azon nincs USB, és így Samba se), de azt tudom, hogy voltak vele mountolási problémák, tehát nem biztos, hogy megoldható a dolog, mert esetlegesen már ott megdőlne, hogy nem tudod felcsatolni a második lemezt. A probléma az volt, ha jól emlékszem, hogy bekapcsolt automount-al az első lemez első partícióját csatolja fel a megadott helyre, a többit pedig sehova. Kikapcsolt automount-al viszont egyáltalán nem lehetett semmit sehova csatolni.
Az ékezetek ügyében megint csak nincs tuti tippem, lehet, hogy "custom config" részt kellene beizzítani, és valami kódlapot beállítani megfelelően.
Mod2: Igen!
-
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #14106 üzenetére
Zseni vagy!
Már csak azt nem értem, hogy miért nem kezeli helyesen a magyar ékezetes betűket?
Nem tudok belelépni az olyan könyvtárba, amiben ilyen betű van.Mod: nagyon sokat kellene buherálnom (és ezzel párhuzamosan kérdeznem), ha egy második vinyót is szeretnék így, egy másik hálózati meghajtóként felcsatolni?
Mod2: ha /mnt a második vinyó helye (?) és elnevezem Public2-nek, akkor \\192.168.1.1\Public2 a megoldás?
-
-
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #14104 üzenetére
Huppsz, látom a Firefoxban (bár az ékezetes karakterek kódolása nem az igazi).
Most mit csináljak, hogy a Total Commanderben is lássam?
Elnézést, ha nagyon alapdolgokkal sem vagyok tisztában! -
-
kovy79
őstag
Tudnátok segíteni, hogy mi az anyukámat csináljak adott esetben?
-2010-es r15704 firmware volt a routeren és egy vinyóval (ntfs) szépen ment a Munkacsoporton belül a megosztás.
-Anno, segítség és Linux ismeret híján próbáltam egy aktív hubbal egy másik vinyót is megosztani. Nem sikerült, feladtam (egyébként mindkét vinyót látta a router).
-Ma megint rám jött, leszedtem a legújabb firmware-t (r17201) és feltettem, persze előtte csináltam egy backupot. Na mármost ezt nem tudom teljesen visszaállítani, mivel időközben megváltozott az USB és a NAS felület. Beállítottam én mindent (van vagy 5 opció...), de az Istenért sem látom a megosztott vinyót a Munkacsoportban.
Már minden gépet újra hozzáadtam a Munkacsoporthoz, újraindítottam mindent vagy 10szer...
Van valakinek ötlete?Régi beállítás 1 (itt már le lett húzva a vinyó), régi beállítás 2.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell 3520, 3530 eladó! Magas minőségben felújítva, 1 év garanciával, számlával
- új MacBook Pro 16 hüvelykes M1 Max 2TB SSD 64GB Apple space gray asztroszürke ajándék
- Nagyon szép állapot!! MacBook Air i5-5250U 4GB DDR3 125GB SSD 13 hüvelykes - 2015 eleje
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS ROG Zephyrus G14
- Emlékezetes gamer élmény, amit megvásárolhatsz VAGY akár ki is bérelhetsz! Akár rèszletre is!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Asus X540YA - AMD A8 I 8GB I 512SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest