- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
De ha ezt nem deríted ki, akkor senki nem fog tudni neked segíteni. Sőt, még alternatív firmware sem. Ugyanis, ha az ftp port zárva van, akkor miből gondolod, hogy a samba portja nyitva lenne?
Azt azért furcsának találom, hogy a https tiltott. Ez a lap pl. megy: https://openwrt.org/?Ha igen, akkor megy a https.
Persze az is lehet, hogy csak bizonyos IP-k vannak engedélyezve, és nem protokollra történik a szűrés. Ha ez utóbbi van, akkor az életben nem fogod elérni a routeredet.
-
vargalex
Topikgazda
A samba nem elérhető kívülről a gyári firmware-ban (nincs is rá lehetőség). Megoldás: olyan porton kell futtatni az ftp-t, ami elérhető a munkahelyedről (persze akkor a gyári firmware miatt belső hálóról is ezen a porton lesz). A 443 (https) gondolom ilyen, vagy érdeklődj a rendszergazdánál (de ne úgy, hogy ftp-t akarsz elérni, hanem, hogy melyik portok nyitottak).
-
Az nem működik távolról, csak helyi hálózaton, mivel ennek jelentős biztonsági kockázata lenne! Vagy felteszel moddolt firmware-t, amiben már tudod állítani az FTP portját, és akkor esetleg a 8080, vagy 443-as porton már elérheted a munkahelyedről is, mert ezek valószínűleg nincsenek tiltva, vagy pedig elfelejted az egészet...
szerk.
Csak most nézem a képet, hogy ebben is tudsz portot állítani, tehát azzal érdemes lehet próbálkozni. -
-
Rosep
senior tag
Na senki? Hogyan érjem el netről a pendriveot gyári FW-el?
-
vargalex
Topikgazda
-
PistiSan
addikt
Tesztelni szeretnék csomagokat openwrt alatt, de nem szeretném mindig a routerre telepíteni ezeket, virtualboxban sikerült működésre bírni a backfire 10.03-at, ez alapján a videó alapján [link] Az openwrt wiki alapján sikerült az rc4-et is felrakni.[link]
Sajnos az rc5 a fenti módszerek egyikével sem sikerült működésre bírni, elindul a rendszer, bootol, a végén pedig kernel panic-ot ír.
Valakinek van ötlete ennek kapcsán? -
zsolt501
nagyúr
Ez a Gargoyle egész jónak tűnik lehet ezt kéne rávarázsolni.
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex #14585 üzenetére
root@OpenWrt:~# wget -O- http://vargalex.uw.hu/trunk/ar71xx/packages/Packages.gz
Connecting to vargalex.uw.hu (212.40.120.230:80)
- 0% | | 0 --:--:-- ETA<html>
<head>
<META HTTP-EQUIV="CACHE-CONTROL" CONTENT="NO-CACHE">
<META HTTP-EQUIV="PRAGMA" CONTENT="NO-CACHE">
<title> Karbantartas alatt - under maintenance (nc: nodem) </title>
</head>
<body>
<center>
<br><br><br><B>www.ultraweb.hu </B><br><br>
Szerverünk jelenleg karbantartás alatt áll. <br>
A rajta található tartalmak hamarosan ismét elérhetőek. <br>
Elnézést a kellemetlenségért. <BR>
</center>
</body>
</html>
- 100% |*******************************| 441 --:--:-- ETA
root@OpenWrt:~#Bakker... :-D
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #14583 üzenetére
Hi!
Próbáld meg, hogy a /etc/opkg.conf-ban az src/gz-t lecseréled src-re. Valamiért szerinte hibás a Packages.gz.
Illetve előtte még megnézheted, hogy mit kapsz a
wget -O- http://vargalex.uw.hu/trunk/ar71xx/packages/Packages.gz
parancsra. Valószínűleg nem a tényleges gz-t tölti le valamiért.
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex #14582 üzenetére
root@OpenWrt:~# opkg update
Downloading http://vargalex.uw.hu/trunk/ar71xx/packages/Packages.gz.
Inflating http://vargalex.uw.hu/trunk/ar71xx/packages/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/snapshots.
Collected errors:
* unzip: Invalid gzip magic
Collected errors:
Collected errors:
3x egymás után..... tegnap néztem otthon... ott sem volt a luci felületen sem a keresett 3 csomag ami kellett volna :-S -
nimfas
addikt
válasz
vargalex #13650 üzenetére
Hi!
Na, szóval. Ami kell hozzá:
kmod-fs-cifs
kmod-crypto-hmac
kmod-crypto-md5Ezek mind megtalálhatók a repository-mban.
Szia... vissza akartam csinálni a POPcorn-os mountolást... de:
Collected errors:
root@OpenWrt:~# opkg install kmod-fs-cifs
Unknown package 'kmod-fs-cifs'.
Collected errors:
* opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-fs-cifs.
root@OpenWrt:~#Nem jó a csomag elérési dir-je?
Nem talál olyan csomagokat amik fel vannak sorolva... az a 3...
-
-
Szia!
Igen, Speeedfire is ezen ténykedett, de azóta már sok víz folyt le a Dunán, és vargalex fórumtárs jóvoltából készült egy amolyan All-In-One firmware a routerre... Mostanság leginkább ezt használja mindenki! A router NTFS kezelése elég lassú, és néha problémás is, inkább az ext3 vagy ext4 filerendszer használata az ajánlott. Nyomtató megosztása simán működik, de mivel Te multifunkcióst emlegettél, így megjegyzem, hogy a scanner-rel nem biztos, hogy megbirkózik. Torrenteknél mit nevezel nagy file-nak? DVD ISO-k simán mennek rajra például. Nyilván sebességben és peerkapcsolatban nem tud úgy teljesíteni, mint egy 4 magos PC 2GB RAM-mal, de a 7/24-es PC üzemeltetésnek mindenképpen jó alternatívája.
-
Pr3s
aktív tag
Sziasztok!
Ne haragudjatokha ökörséget kérdezek, de 4-500 hsz-t elolvastam az elején de addig sehol nem találtam azt amit keresek, így marad a nem biztos hogy jól vettem le a dolgokat és lehet ökörséget kérdezek:
szóval szeretnék egy 10434as routert mert tetszik hogy lehet okosítani, igaz még a linux ennyire nem megy! de ahogy levettem Speedfire kezdeti ténykedése arra ment ki hogy a router extfs partícióra töltött torrentet a routerre csatlakoztatott usbs hdd-re? ezzel kilőhetem a 24ben menő gépemet, nem kell bekapcsolva legyen éjjel nappal hogy a torrentek menjenek le és fel???? de persze nagy fileokat nem tudott kezelni vagy mi ?, ez megoldódott?? és ntfs- particióval boldogul már a router? és van egy lézer multis nyomtatóm, vagy akármelyik nyomtatóm , azt megtudom osztani vele mint printserver???? ezeket tudja is esetleg egyszerre??? bocsánat csak erre kellene nekem ez a router, ha tudja megveszem, és egy ügyesebb hozzáértő ember segítségével innen megcsinálnám hogyezeket tudja, ha kapok segítséget!
Válaszaitokat előre is köszi!Pr3s
-
Pion33r
csendes tag
Sziasztok!
Vargalex féle fw-t használok a routeremen egy hónapja kb, és valamiért a router a wifi kapcsolatról ledobálja a klienseket, és a router újraindításáig nem is lehet wifin csatlakozni rá. Valakinek volt már ilyen baja, esetleg ötlet hogy mi lehet a gond?
-
mgrincs
tag
válasz
PistiSan #14572 üzenetére
Szerintem nagyon jó(még Ecaddict adta az ötletet/linket, köszönet):
http://www.grymoire.com/Unix/
meg aztán a The Linux Documentation Project(tldp):
http://tldp.org
A guide-ok között van BASH.
Jó tanulást!Azért figyelj oda, mert a routerünkön futó linux nem feltétlenül fogja tartalmazni az összes parancs neten/egyébként fellelhető opcióját.
Valamint alapértelmezetten az ash a shell, bár a bash-t is telepítheted, ha kedved úgy tartja.Így lehet, hogy míg a fentebb említett problémádra egy egysoros find is elég lett volna, kellett hozzá egy jó pár sor script.
Find megfelelően paraméterezve kb:
find /mnt/felvetel -type f -mtime +2 -exec rm {} \;
-
vargalex
Topikgazda
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
PistiSan #14568 üzenetére
Hi!
Első körben valami ilyesmi:
#!/bin/sh
WATCH_DIR=/mnt/felvetel
DELETE_OLDER_THAN=172800 # file age in sec
NOW=`date +%s`
for files in `ls $WATCH_DIR`
do
FILEDATE=`date -r $WATCH_DIR/$files +%s`
DIFF=$(($NOW-$FILEDATE))
if [ $DIFF -gt $DELETE_OLDER_THAN ]; then
rm -f $WATCH_DIR/$files
logger -t deletefiles $WATCH_DIR/$files deleted
fi
doneA DELETE_OLDER_THAN változóban tudod megadni, hogy hány másodpercnél régebbi file-okat töröljön (jelenleg 2 napra van beállítva). Ez a futtatás pillanatától számítva, nem 00:00:00-tól. Tehát pl. most futtatva a 2011.07.24 13:49:30-nál régebben módosított file-ok törlésre kerülnek.
A WATCH_DIR változóban állíthatod be a figyelendő könyvtárat.
A biztonság kedvéért a log-ba is készít a törlésről egy bejegyzést. -
PistiSan
addikt
Sziasztok, valaki írna nekem bash scriptet egy egyszerű problémára?
Amit tudnia kell a scriptenek:
/mnt/felvetel mappából kérdezze le a fájlok dátumát, hogy mikor lettek létrehozva, és ami a jelenlegi dátumhoz képest 2 napnál öregebb azt törölje is ki!
Pl ma 26.-a van, így a 23.-ig létrehozott fájlokat törölje le.
Köszönöm. -
Rosep
senior tag
válasz
Intruder2k5 #14560 üzenetére
Na akkor valaki most mondja el, hogy mit állítsak a routeren és hogyan érjem el a Pendriveot. Most van egy kis időm, a routerba belelátok és nem otthon vagyok, ki is tudnám próbálni. Gyári FW!
-
válasz
vargalex #14563 üzenetére
most, hogy elmagyaráztad már logikus, de magamtól nem sikerült erre rájönnöm.
módosítva a szabályokat, megy minden, xboxlive is (csak az az egy port kellett) és persze az ftp és a torrent is. az kavart meg, hogy ahogy irtad a torrent ment és az ftp-t pedig bentről próbáltam - így az is ment
azt hittem minden ok.
hamachit pedig egyáltalán nem, arra csak emlékeztem, hogy kellhet, majd egyszer.
örök hálám ... !
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy ez a tűzfal beállítás úgy rossz, ahogy van. A kép alapján ugyanis az összes redirect szabályod olyan, hogy bármilyen portra érkező kérést egy belső IP bizonyos portjára irányítson. Így nyilván az uTorrent megy, mert az az első szabály, de az összes többi soha nem fog életbe lépni. Csodálkoznék, ha a Hamachi, vagy a Filezilla működne. A dolog ugyanis úgy működik, hogy ha nem adsz meg Internal portot, akkor ugyan arra fogja forward-olni, mint az external, de ez fordítva nem igaz!
Tehát pl. az XBox-ra a helyes beállítás:
Az kérdés, hogy kell-e a leírásban szereplő többi portot is forwardolni, de az uPnP-s tapasztalatod alapján nem.
Rule nem kell a belső IP-re forward-olt portokra.
Szerk.: Közben olvasom egy másik hozzászólásodban, hogy szerinted az ftp is megy. Biztos, hogy kívülről próbáltad? Mert én továbbra is fenntartom, hogy csak az uTorrent szabály lép életbe.
-
marrone
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #14525 üzenetére
OK!
Köszi!
-
macko003
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #14560 üzenetére
nem tudom, én így halottam, illetve nekem a logika is ezt hozza.
-
macko003
csendes tag
köszönöm a segítséget, igaz bele kellett több helyen javítani a phpmyadmin file-aiba, de felmelt, és működik. igaz baromi lassan, de megy, mind1, a nagyját úgy is cli-ből csinálom, ez csak egy kis segítséget ad, habár amennyi idő mire betöltődik, addig guglival is megoldom
de majd még megpróbálom a lihgttpd-vel. -
Rosep
senior tag
Gyári FW-t használok, a legfrissebbet. Van egy NAS-om is, mindent be tudtam konfigurálni, mindent elérek kívülről, kivéve a routerra kötött USB-t. Most én vagyok a b*lf*sz, vagy tényleg nem lehet még mindig (az új FW-el sem) elérni netről a pendrive-ot? És ennek mi értelme van, mért jó ez a TP-Link-nek???
-
Találtam egy LuCI emulator-t, belinkelem ide, hátha jól jön még valakinek...
-
-
Cucuska2
addikt
Üdvözletem!
Érdeklődnék, hogy gyári FW-vel NTFS formázású vinyóról milyen tempóban másol illetve ír a router? -
ZCoyote
őstag
válasz
Intruder2k5 #14551 üzenetére
Nem csak te, én is
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #14551 üzenetére
Gyanítottam én is a félreértést
Remélem tudnak segíteni. -
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #14549 üzenetére
Openwrt alatt nem találok ilyet, kicsit pontosítanád mert ott ahová írod ott ilyen nincs.
-
-
zsolt501
nagyúr
Nekem is lenne egy kérdésem, mégpedig szeretnék más nem a szolgáltató által biztosított DNS szervert használni a PPPoE kapcsolathoz, vagyis a wan oldalon, szóval ezt hol tudom megadni mert nem találtam sehol erre vonatkozó részt a kapcsolat beállítási résznél.
-
DD-WRT-ből mit érdemes feltenni mostanság? Most v24-sp2 svn14896 van fent, olyat keresek, amin megy ugyanígy minden (ddns, wifi, WAN dhcp ) stabilan és nem resetel alkalomszerűen vagy dobálja a wifi jelet.
-
válasz
vargalex #14537 üzenetére
igen, azt már próbáltam korábban és nem volt elég
(ráadásul a 3074esen kivül az unpnvel semmit nem állít be!)
ha upnp be van állitva, xbox live teszt: OK
ha upnp nincs beállitva, hanem én manuálisan konfigolom be a tüzfalat: nem OKa rules részt nemtudom kell-e, az utorrent csak a redirection-al is OK, de biztos ami biztos hozzáadtam a live portját a rules szekcióba is.
system log kb annyit ir, hogy az upnp elkezdett figyelni az 5000-es porton... akkor sincs extra info, ha extra debug loggolást kérek :/
direwolf: mert érdekel, mi a gond
begi: alig van szabályom, nem hiszem, hogy összeveszés lenne ...
-
macko003
csendes tag
válasz
vargalex #14530 üzenetére
találtam időközben egy másik hibát, ma annyira összeomott a router, hogy az újraindításra sem reagált (csak onnan tudtam, hogy gond van, hogy az utolsó mért adat reggeli volt), beléptem távolról, és a játszadozás során a router az ntfs-3g kilövése után megbokrosodott (eddig a tanácsotokra a meglévő ntfs mellé létrehoztam egy másik ext3 particiót), a meglévőt felcsatoltam, de nem használtam, az újat pedig használtam.
most letiltottam a partició felcsatolását, majd kiderül, hogy hoz-e eredményt, ha nem, akkor megpróbálom az owfs és a script nice-át feljebb venni (igaz a transmissioné már így is 10es).
A logok hosszas átnézése alapján úgy tűnik, hogy 5-10 percenként ilyenkor el-el indul egy script, és volt mikor egymás után több be is fejeződött, így szinte biztos, hogy valami túlterhelés az okozója... -
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Lenne egy ilyen routerem, az lenne a kérdés, hogy a facebook oldalt, hogy tudnám letiltani rajta? -
bekapcsoltam az upnp-t, egyből okéra futott a teszt az xboxon
upnp-t routeren megnéztem, ez került bele:
Active UPnP Redirects
Protocol External Port Client Address Client Port
UDP 3074 192.168.1.110 3074megpróbáltam lelőni az upnp-t és kézzel bekonfigolni ezek alapján a tüzfalat, redirectiont:
.110-re irányitottam a 3074es udp forgalmatany network/any portját engedélyeztettem a .110 3074portjára (udp)
és a teszt elhasalt mégis az xboxon
marad az upnp :/
-
vargalex
Topikgazda
válasz
fuxi65 #14531 üzenetére
Hi!
A már többször linkelt módszerrel. Rád a második kép vonatkozik.
-
fuxi65
csendes tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem,hogyha felraktam egy DD-WRT-t , hogyan tudnék áttérni az openwrt-re? -
vargalex
Topikgazda
válasz
macko003 #14529 üzenetére
Hi!
Először is jó lenne látni a script konkrét tartalmát. Az mondjuk lehet, hogy a transmission mellett nem végez 60 mp alatt és esetleg az ellenőrzés nem megfelelő.
Esetleg kerülő megoldás lehet, ha az indító script-ben ellenőrzöd, hogy az előzőleg indított script befejezte-e a futását. -
macko003
csendes tag
válasz
vargalex #14526 üzenetére
köszönöm, este megpróbálkozom vele.
még egy dolog lenne, amit nem értek.
mint már említettem, minden flottul ment, semmi gond, egy hetet is kibírt a masina, és a rjata futó scriptek, viszont mióta beizzitottam rajta a transmissiont, azóta produkál olyat, hogy a percenként futó script elindul, eldileg a php-ban be van állítva, hogy max futásidő 60 mp, ennek ellenére elindul (kimenetét loggolom,innen tudom) elkezdi egy másik php file segítségével az owfs-ből (az érzékelőket file-rendszer szerűen felmountolja egy mappába, és az eszközöket file-műveletekkel kezeled), de a következő lépésig nem jut el, és a cron meg a következő file-t ráfuttatja, ami nem igazán fut már le (nicns kimenet), a file-rendszert (owfs) látom, az érzékelőket tudom olvasni.5letek?
5247 root 1356 S /bin/sh -c /mnt/hdd/scripts/insert_data.php >> /mnt/h
5249 root 7568 S /usr/bin/php-cli /mnt/hdd/scripts/insert_data.php
5378 root 1356 S /bin/sh -c /mnt/hdd/scripts/insert_data.php >> /mnt/h
5379 root 7568 S /usr/bin/php-cli /mnt/hdd/scripts/insert_data.php
5392 root 1356 S /bin/sh -c /mnt/hdd/scripts/insert_data.php >> /mnt/h
5393 root 7568 S /usr/bin/php-cli /mnt/hdd/scripts/insert_data.php
5477 root 1356 S /bin/sh -c /mnt/hdd/scripts/insert_data.php >> /mnt/h
5478 root 7568 S /usr/bin/php-cli /mnt/hdd/scripts/insert_data.php -
Pacee87
aktív tag
válasz
vargalex #14449 üzenetére
Szia!
Köszi szépen a segítségedet, sikerült működésre bírnom. Tegnap viszont egy rövid időre kikapcsoltam a transmission-t, majd be (volt router restart is) és azóta nem tudom elérni a webfelületét. Megnéztem luci-ban a beállításokat és pl. a felhasználónév&jelszó páros sem volt benne, így arra gondolok, hogy valamit rosszul, vagy nem állítottam vissza. Be tudnátok linkelni a transmission beállításait (prtscrn)?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
marrone #14493 üzenetére
Hi!
Ha a putty már látja (gondolom akkor telnet-en), akkor semmi gond. Ahogy Indruder2k5 már írta neked, kell egy
mount_root
firstbootmajd egy reboot.
Vagy egyszerűen egy
mtd -r erase rootfs_data
Ez utóbbi hatására automatikusan újra is fog indulni.
A MAC cím nem gond, ugyanis amit te látsz, az valószínűleg a LAN oldali MAC lesz.
Ha ssh-n eléred és net is van a routeren, akkor a már sokat linkelt módszerrel vissza tudod rakni a gyári firmware-t is. Ha net nincs, akkor természetesen pl. winscp-vel felmásolhatod a gyári firmware-t a /tmp-be és mehet a "frissítés".
Ha nagyon nem megy, akkor Budapesten tudok segíteni. -
válasz
marrone #14524 üzenetére
Hát, nem tudom... Azért így necces bevinni gariba, mert egy félig-meddig működő OpenWrt van rajta. Én nem tenném! Ha végképp nem jutsz vele semmire, akkor javaslom egy kis túlárammal ellátni a routert, és így végleg annyi lesz neki. Na nem sokáig, csak egy-két pillanatra, inkább többször egymás után, hogy azért ne legyen 10 méterről érezhető Amper szaga. Ez hatásos, kellő biztonsággal eltünteti az OpenWrt-t, és jó okot ad a cserére. De szerintem inkább csináld meg, ez nem lehetetlen feladat!
-
marrone
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #14494 üzenetére
Köszi Intruder2k5!
Kipróbálom, remélem menni fog.
Szerinted, merjem esetleg szervzeltetni (még garanciás a cucc(TL-MR3420))? -
Doink
aktív tag
Sziasztok.
Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy láttott-e már valaki hasonló jelenséget ezzel a routerrel (WR1043ND):
- gyári firmware
- upcHa modemet dugok a WAN portra akkor nem húzza fel a linket, nem villog a WAN a routeren és az adminfelületeten is azt írja hogy unplugged. (természetesen a modemen is azt mutatja hogy nincs link)
Viszont ha rádugom a gépemet/vagy másik router LANját a WAN-jára akkor van link és még ipt is kap unicastal.Kipróbáltam 4 kábellel, 3 upc-s modemmel 3 helyszínen abból 2 helyen ugyan ilyen típusú router van és hibátlanul üzemelnek. Próbáltam MAC-et klónozni, hátha ez a lelkének a gondja de semmi.
-
-
macko003
csendes tag
válasz
vargalex #14506 üzenetére
próbálkoztam már a lighttpd-vel, de a php-val sehogy sem sikerült összehoznom, nem tudom miért, pedig a belinkelt leíráshoz hasonló alapján dolgoztam, ezért lett belőle apache. lehet, hogy ismét nekifutok majd.
a phpmyadminhoz visszatérve, hogyan lehet telepíteni, mert több leírásban is csak annyit találtam meg, h azt is megy az illetőnek, de semmi részletet, hogy hogyan.
csomagot nem találtam hozzá, letöltöm, és felmásolom, konfigolom, vagy telepíteni is kell? -
válasz
Intruder2k5 #14519 üzenetére
Köszönöm.
Ez a leírás már talán fel fogja homályosítani az elmém.
-
Mivel a routerre (jelenleg még) nem csatlakozik monitor és klaviatúra (billentyűzet), így azt csak valamiféle távvezérléssel tudod irányítani. Na ehhez szükséges a PUTTY nevű program, amit úgy képzelj el, mint a Windows-os távoli asztal, parancssoros megfelelőjét. A PUTTY programot INNEN tudod letölteni, és ITT van egy rövid ismertető a használatáról... Ha ez kevés lenne, akkor további infóért google a barátod! Egyébként nem ördöngösség, be kell jelölni az SSH módot, megadni a router IP címét, nevet, jelszót, és már csatlakozhatsz is, és előtted lesz a linkelt hsz-ben látott képernyő.
-
válasz
Intruder2k5 #14515 üzenetére
Hát, amit belinkeltél, az a Fórumtárs adatlapja, de aztán megtaláltam azt a hozzászólást, amiről szó van. Ott van két képernyőfotó, amihez kuka vagyok
Szóval azt nem tudom, hogy milyen programot indítsak, hova mit írjak, ilyesmi.
A gyári fw lecserélése nem gond, mert az megoldom a webes felületen, csak, ha mégis vissza kellene rakni az eredetit, akkor a visszafele út nem világos.
Elnézést, hogy ilyen szerencsétlen vagyok, de ez új terület számomra. Idáig csak webes felületen pakolgattam a firmware-eket...
Előre is köszönöm a segítséget
-
-
lszb19
tag
Lehet OpenWRT-ben block-olni egy alkalmazás-t, hogy ne menjen ki a netre?
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Szerinte ennél részletesebb leírás nincs és nem is szükséges. Intruder2k5 mindent leírt lépésről lépésre.
Akár az is elképzelhető, hogy alternatív firmware-val megoldódik. Mindenesetre a gyárinál mindenképpen részletesebb beállításokra ad módot mindkét firmware. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Bubukain #14509 üzenetére
Hi!
Ha az overlay a flash-ban van, akkor azt mindenképpen törli. De a Luci képes a config file-ok (és egyéb beállított file-ok) mentésére, majd visszaállítására. Azonban ha ezek között kernel csomagok is vannak, akkor nem ajánlott, úgysem fog működni, mert az új kernel verzióhoz tartozó változatok szükségesek.
-
válasz
vargalex #14507 üzenetére
Na ez az SSH-s dolog, ami teljesen ismeretlen terület számomra. Erről nincs valami bővebb leírás?
A másik kérdésem: elképzelhető, hogy a gyári firmware okozza ezt a kapcsolódási problémát és a DD-WRT felrakása megoldaná? (Hamachi vs. GRID) Lehet, hogy ezt már kérdeztem, akkor sorry
Látom, hogy itt az Open-WRT-t preferálják, én csak azért szeretném a DD-WRT-t, mert a Linksysnél már megszoktam. -
vargalex
Topikgazda
Hi!
Természetesen a DD-Wrt-t (ahogy az OpenWrt-t is) a gyári felületről fel lehet tenni. Visszarakni viszont csak ssh-n fogod mindkét esetben a gyárit.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Bubukain #14497 üzenetére
Az aktuális trunk verzió mindig letölthető innen. Csak akkor kell build-elni, ha több mindent be szeretnél építeni. De ha gondolod, jövő héten lesz 0.8-as build-em. Persze, ha nagyon kell, akkor build-elhetek egyet neked csak Luci-val (de gondolom usb, wifi, esetleg filerendszer csomagok is kellenek).
-
Valahol van valami pontos leírás kezdőknek (szájbarágósan
), hogy hogyan kell gyári firmware-t DD-WRT-re és fordítva pakolászni?
Eddig csak Linksys WRT54GL-hez volt szerencsém és ott csak a webes felületen kellett betallózni a file-t és klikkelni az upgrade gombra, de ahogy olvasom itt egy kicsit bonyolultabb a dolog. Nem szeretnék téglát csinálni a routerből, de a fenti Hamachis probléma miatt szeretném megpróbálni a DD-WRT firmware-t, viszont ha az sem oldja meg, akkor vissza raknám a gyárit. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Manfrotto Manhattan Mover-50 fotós hátizsák
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- National Geographic - Manfrotto fotós hátizsák
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 16GB 1000GB 1 év garancia (akksi hibás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest