Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doki16
addikt
Ennyiért már kapsz 2013-14 körüli Auris kombi hibridet. Én mindenképpen azt venném. Két gyerekhez az is elég még. És pont arra találták ki amire te használnád. Lényegesen kevesebb lesz a fogyasztása mint egy 1.8-as Versonak. Járatni meg egyáltalán nem kell őket, tehát nem pufogtatod el feleslegesen az üzemanyagot
Nem titok, amúgy én pont árulom az enyémet. Ha esetleg érdekel privátban írj rám és mindent elmondok róla
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Autóvásárlás előtt állok és képbe került az Auris, Corolla, Verso triumvirátus is. 3,5M környékén nézelődök, ami mehet kicsit feljebb is akár (akár nagyon is, de az már új autó legyen inkább).
A kérdésem az, hogy az 1.4D4D, az 1.6 szívó és 1.8 szívó közül kell valamelyiket kerülni? Az éves futásom nem sok, 18k km, de ebből majdnem mind országút. A napi rutinom az, hogy beülök az autóba, kiállok a garázsból, jár kb 5 percet, amíg összeszedjük magunkat, irány melóba ~13km út, ott beugrok boltba, onnan újabb ~14km út és megérkeztem. Visszafelé ugyanez. Mindez 1-2 falun keresztül, tehát szerintem a dízel sem feltétlenül problémás, de persze fogalmam sincs milyen ez az 1.4 D4D, a régi E12 Corolla idejében jó volt, azt tudom. Az 1.8HSD-n is gondolkodtam, de nem tudom mennyire lehet jót kifogni ilyen árban, ha vállalható, akkor Prius is szóba jöhet. Mivel van 2 gyerkőc (4 és 6 évesek) ezért a legokosabb talán a Verso lenne 1.8 szívóval 2012 környékéről, de szívesen fogadok véleményeket. -
Doki16
addikt
válasz
Dluinet #7093 üzenetére
Az olajcsere soha nem árt a kocsinak, csak sokan azon a pár ezer forinton akarnak spórolni. Meg inkább töltik bele az 5W30-at mert jó az bele hisz az 1.9 pdtdibe is jó volt. Meg 5000 Ft-al olcsóbb. Ezen nagyon kitudok akadni. Engem is rá akartak beszélni az 5W30-ra. Holott a könyv is írja, hogy max egyszer fér bele, de nem teljes ciklusra.
Az a baj, hogy sok a lízinges céges kocsi. Ott meg tényleg kötelező a 30k km-t betartani. Sajnos csak ilyen autókat tudok leginkább venni. Az utóbbi 2 dízelem is ilyen volt. Vettem egyszer egy 120-at futott kocsit amiben mindössze háromszor volt csere. Sajna a mostani Aurisom is tartva volt a 15k kilométerenkénti cseréhez. Mondjuk ez nagyon nagy távokat futott ezért talán nem annyira gáz neki. Mielőtt megvettem évi 55k km-t raktak bele. Nálam mondjuk most már csak évi 10-et fut, így megy is majd bele évente a friss olaj
-
Modern dízel képest persze, főleg ha betartják a 30000km-es olajcserét, akkor 4-5 alaklomnál többször nem kell benne cserélni.
A prius FB csoportban le lettem hülyézve, hogy nem 15000km-enként cserélek olajat.
Hiába mondom, hogy az csak elméleti maximum, ha a csillagok együttállása is stimmel, akkor elfogadható, és a használatiban is az van, hogy 7500-15000km között van az olajcsere. -
Doki16
addikt
Nagyon jó motor ez az 1.8-as Atkinson ciklusú. Nagy köbcentis, kis teljesítményű, nincs kihegyezve. A világ összes kilométerét beletették már a taxisok. Így a hibrid rendszerrel meg már jól is fogyaszt és tűrhetően megy.
Szeretem én is nagyon. Tök jó hogy 90-nél sík terepen elmegy akár 1500-as fordulattal is. De még 130-nál is úgy forog mint egy dízel. Persze ha emelkedő jön akkor felmegy 3000-3500 környékére
-
KTTech
veterán
Alig kisebb a hely (igazából a lábtér még talán hajszálnyit nagyobb is), mint a mk2-es Leon-al. A Mk1 meg még lehet kisebb is (az a másik, megmaradó autó). A csomagtartóban van a nagy különbség (meg az orr méretében, a mk2-es orra majdnem duplája a Yarisnak). De 5 személlyel csak a munkába járás szokott lenni 2x11 mérföld, amúgy 2-en nyúzzuk.
A hosszútávú próba majd októberben jön egy Bedford-Disneyland Paris túra, laza 2x700km + az apróság helyben (évente 3-4x járunk arra). Hétvégére beterveztem egy 2x200 és egy 2x250-300km-es túrát, ha jó idő lesz, ott már azért ki fognak derülni a dolgok. Ha 5 alatt tudok maradni, elégedett leszek (a mk1-el 40000km után 5.64, a mk2-vel 8000 után 6.78L az átlag dieselből. Persze a mk2 megy mint a mérgezett pocok, pedig csak 140LE, 6 sebességes olajos DSG-vel).
Amit viszont szívből gyűlölök máris, a zenelejátszó... képtelen még az alapvető dolgokra is (pl. ha végére ért egy albumnak, elkezdje a következőt). A folder alapú lejátszást hírből se ismeri... még ha legalább BT-n be tudná tölteni a Poweramp által szolgáltatott adatokat a telón levő folderekről, az is jó lenne, de nem megy neki (5 perc után feladtam a várakozást, hogy betöltse).
Mondjuk az is jó lenne, ha "acc" módban nem kapcsolná ki magát kb 20 perc után (és nem sípolna ha nyitva a jobb első ajtó). Szünetekben ez elég zavaró.
-
KTTech
veterán
Nagyon jó fogyasztás, ennél nekem szerintem magasabb lesz a Yaris HSD-vel. Még nem tudom mennyi, de a fedélzeti az 55-56mpg-t ír (5.14L környéke), főleg város és környéke, némi pályával, ami itt 113km/h-t jelent. Igaz 5 személlyel járok az esetek 70%-ban. Aztán kiderül, mennyit csal a kocsi által mért fogyasztás nemsokára.
-
Doki16
addikt
Zseniális fogyasztás
Kicsit sajnálom, hogy én soha nem tudok beülni egy ilyen új autóba. Sajnos az én 180-at futott Aurisom már nem tud ilyen értékeket produkálni. 4,6-4,8 inkább a valós nálam.
Kíváncsi leszek a téli fogyasztásodra, nálam a nagyon sok rövid városi táv miatt 6 liter körül alakul.
-
Drizzt
nagyúr
3. tank:
33,61L, 775.0Km, 4.33L/100Km. Út összetétele: fele város, fele pálya, pici Bükk országút. A fele pálya viszont csalóka, mert egyfelől M3-on hatalmas dugó volt, másfelől az M1-en gyakorlatilag végig amíg mentem 60-80 Km/h korlátozás van érvényben, nem is mentem sokkal többel(~75-95).
-
Dare2Live
félisten
Ide való "dugót" honnan vegyek?
[link]A kocsi alá néztem és hiányoznak. Csak jobb oldalról. Ilyen szivacsa van alatta ami tök tiszta fia sár, piszok nincs rajta, nem vizes... vmikor mostanában szedhették le.
Elég értetlenül állok a dolog elött vki alá mászott és leszedte??? wtf... -
pècsimunkás
addikt
válasz
bokarcsi71 #7068 üzenetére
Euro 6 ? Ha igen , lehet azért . Így tudja tartani az euro 6- ot , vissza van véve a gázreakció .
-
Akula
őstag
válasz
bokarcsi71 #7074 üzenetére
Ez benzines VVTI ?
Mert azért reagál lassan a gázadásra. -
KTTech
veterán
válasz
psycroptic #7070 üzenetére
A kocsit 5 napja hoztam el a márkakereskedésből, ezekkel a papucsokkal
a próbaúton nem panaszkodott, csak hazafele kb 10km után (és azóta is). Hétfőn beugrok a szervizbe, még szerencse, hogy csak 30km-re vannak.
-
válasz
bokarcsi71 #7068 üzenetére
Mindkettőre nem.
Kuplung az munkahengereken keresztül, fékfolyadékkal működik.
A gázpedál pedig elektromos. -
bokarcsi71
aktív tag
Sziasztok!
Toyota Avensis (T27) kuplungon lehet állítani, mert szerintem eléggé fent fog? A gázpedál érzékenységén lehet állítani? Olyan lassan reagál a gázadásra. -
jozsi252
veterán
Elvileg ha 1x megnyomod a start gombot akkor a műszerfalon a visszajelző lámpák elkezdenek világítani nem? Ezt az állapotot kellene elérni hogy ez megtörténjen.
Ha 3x nyomod meg akkor szettet váltasz, ha hosszú ideig nyomod hogy 3x felvillanjon a visszajelző lámpa akkor új ref értéket állítasz be. -
psycroptic
őstag
Kétszer nyomd meg az indítógombot fák nélkül, mert harmadikra már elindítja az autót is. A gyújtás állapotban, pedig háromszor nyomd meg egymásután a nyomásbeállítós gombot, kis szünetet tartva a benyomások között. Ezután kell pár percet várni. A jelzésnek villognia kell a műszerfalon, majd folyamatosan világítania és ezután kialudnia kell. Ez akár öt percig is eltarthat. Ha nem csinálja, akkor a szervizben töröltetni kell a hibakódot.
-
-
-
KTTech
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: előjött rögtön 1 naposan a TPMS (TPWS?) jelzés.
Ellenőriztem, megfelelő nyomás van a kerekekben. Sikeresen lokalizáltam a rendkívül jól eldugott reset gombot, de nem akar a leírás szerint működni (elindítani az autót, majd nyomni a set gombot amíg 3-at lassan villan a kijelző).
Mit csinálok rosszul? (Toyota Yaris HSD, 2014).
A Seatnál egyszerű volt: a középkonzolon levő SET gombot nyomva állapotban elindítani a kocsit és várni amíg csippan és kész volt. -
No.01
addikt
Jaaa! Mar emlekszem! Az is a listankon van
Az a baj, h a prospektus hiaba jo minosegu az eletben sokszor teljesen mashogy nez ki az adott szin. Igy ugy vagyunk vele, h megnezzuk az osszes kiszemeltet eloben es utanna dontunk.Mellesleg folyamatosan erdeklodom, h megis mi van az Apple Carplay tamogatassal (Androis Autorol meg a nagyvizen tul is keves szo esikv igy abban nem is remenykedem) de nagyon ugy tunik, h nem tudnak semmit.
Sajnos ez a resze baromira nem tetszik a Toyota kommunikacioban. Mondanak meg kerek perec, h igen lesz es kb ekkor vagy azt, h figy ne varj ra mart csak a facelifttel fog majd bekerulni.
Ezzel szemben vagy eleve szettarja a kezet a kereskedo vagy jon az elcsepelt szoveg, h majd elerheto lesz a kesobbiekben egy frissitessel. Ez igy azert karcsu nekem 2019-ben... de ez legyen az en bajom. -
Drizzt
nagyúr
No az orzott parkolo ahol allok, 3-mal arrebb mostmar tartalmaz egy Corolla TS-t is, ugyanolyan szinben mint a sedanom. Mar csak egy HB-t kene valakinek venni a helyre.
Nekem olyan erzesem van, hogy ez a Corolla szeria nagy siker lesz a Toyotanak. Kiveve persze ha jon valami gigavisszahivas amiben az autok felet cserelni kell.
-
KTTech
veterán
Elhoztam a kocsit, a nagy szervizt megcsinálva, új MOT-al adták át. Szerződést kötöttem a további 3 szervizre (két kis 165 fontért és egy nagy 295-ért, 10E mérföldenként), így havi bontásban tudom kifizetni kamatmentesen a 625 fontot amibe ezek kerülnének, 2 éves bontásban. Ebben benne van az is, hogy a kocsit a ház elől elviszik a szervizbe, majd vissza is hozzák (vagy melóhelyről).
-
Doki16
addikt
Toyota csoportban írták páran, hogy ebay-ről szoktak rendelni TPMS szenzort. Kb. 6000 Ft körül mennek. Van már vele tapasztalatuk is és nem panaszkodnak rá. Itt már csak az a kérdés, hogy meddig bírja bennük az elem. Ez a legnagyobb kérdés az utángyártottakkal kapcsolatban.
Az enyém jelenleg 4 éves, remélem nem mostanában adja meg magát
-
-
jozsi252
veterán
Nem kell csak azért Toyotához menned. Keresel jobb gumist, és előtte telefonon rákérdezel hogy tudnak-e TPMS-t programozni.
Én mondjuk azért mentem Toyota-hoz mert a TPMS-t is ott vettem, aztán egyúttal felprogramoztattam. Akkor 1 szett TPMS szenzor 33 vagy 35 000 lehetett ami nagyon jó áron volt! Sikerült egy akciós időszakot kifognom rá. -
Doki16
addikt
Az nagyon kemény
400k Ft egy szett. Miből van az, magnéziumból?
Vitarára/S-Crossra ugyanilyen TMPS, 17 colos alufelniszett gumival együtt megvolt 200-ból. Ennyiből nem hozom ki ha mindent magamnak veszek. Az a baj, hogy a szenzorok darabja is 20-25 körül van.
Jól érted. De biztos van olyan gumis aki feltudja tanítani. Csak kérdés, hogy ehhez az új rendszerhez ki ért jelenleg. Bár ahogy nézem, lehet elég hozzá a legújabb techstream és magadnak is megtudod csinálni. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- iPhone topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest