Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parmezan77
junior tag
válasz Csabi1984 #28200 üzenetére
75C935 van egy éve. A Dolby Atmos problémán kivül (az is csak a legújabb FW-knél jelentkezik), soha semmilyen bajom nem volt vele. Minden tökéletesen működik...
Következő TV-m is biztos TCL lesz (kivéve ha mondjuk egy jó QD-OLED vagy MLA leesik erre az árra, amire kevés az esély )[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz Parmezan77 #28202 üzenetére
-
rumkola
veterán
válasz BenQhunria #28199 üzenetére
599-es vagy újabb firmware-t kell rátenni, az alatt sajnos használhatatlanul lassú és fagy.
[ Szerkesztve ]
-
HF77
őstag
válasz Csabi1984 #28200 üzenetére
természetes ha egy spec topicban leginkább olyan kommentet olvasol ami a hibákról, problémákról szól.... ritkán írnak bárhová is ha ok minden!
ár értékben még mindig piacvezető (szerintem).
jelenleg is tcl tvm van és most is arra (c845) hajtok[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
klaya86
senior tag
Rakj rá új szoftvert. Nekem is lassú volt eléggé. V576 volt rajta. Jelenleg tök frankó. V619 van fent.
-
mrmft
senior tag
Firssitsd, telegramon keresztul le tudod tolteni, V619, V620 mar eleg jo sebssegu a regebbeiekhez kepest. Vagy innen 918-as hsz.
[ Szerkesztve ]
-
Jefedrin
tag
C805-ös és szintén egy C645 is csinálja.
Ha viszonylag sokat youtubeozol rajta akkor megtelik a memóriája és belassul. Heti 1x kihúzod pár percre és utána egy darabig megint minden rendben.
Én heti legalább kétszer megcsinálom. Kopp kopp semmi gond.Margit, ne hízelegj, ne hízelegj. Még a végén nem verlek meg!
-
kcrkrly
friss újonc
Sziasztok! Egy TCL 32S5200 TV-nél hol lehet megnézni, hogy az első bekapcsolása óta összesen hány órát volt bekapcsolva? A TCL magyar nyelvű support nyilván nem válaszol, angol nyelven meg hiába kerestem infót. Valaki esetleg tudja?
-
N_A_S
veterán
T8B-t hogyhogy minilednek írja a hivatalos oldal?
https://tinyurl.com/phnas
-
Cartmenn
tag
válasz kcrkrly #28210 üzenetére
beállítások--rendszer--névjegy--állapot ez nálam a c805nél (de mivel nálam nincs gyorsindítás,így csak a bekapcsolás utáni időt mutatja ,össz időt nem, míg be volt kapcsolva gyorsindítás alatt meg jóval többet,nem csak azt mikor a képernyő ment ---- sok mindenkinek nemhinném van ez a típus ami neked ,de hátha
-
-
Imi1981
veterán
válasz Jefedrin #28221 üzenetére
Pedig a c805-ben ugyan az a proci mint a c745 x2-ben . Az tény hogy firmware és firmware között van különbség sebességben! Nekem egy ideje a v121 van fent és ez kicsit lassabb mint például v1, v3, v8 teszt firmware volt. A V098-ra nem emlékszem milyen volt sebességben de az másban volt rossz. Evvel a v121 -el elégedett vagyok összességében. Nem tökéletes ( egyik se lesz az) de már egész jó.
-
cantus
tag
Van, aki teraszon, világos időszakban is tv-zik? Wifin keresztül gondolok itt az M4 sportra. Olimpia kapcsán venném a tévét 55" méretben. Nekem másra nem kell, se játszani se 4k tartalmaim nincsenek.
C805-öt, C845-öt is, de a C745-ot is néztem. A fényerő miatt nem tudok dönteni. Tudom ebben a c845 a legjobb, de csak a fenti funkcióra lehet luxus és elég lenne az olcsóbb c745? -
kenicsab
tag
válasz cantus #28226 üzenetére
Szia!
Nekem 65c805 van a nappaliban ami kelet dél-keleti fekvésű és bizony napsütésben zavaró a tükröződés, így hát sötétíteni muszály, ha filmet nézek amiben sok a sötét jelenet, sporttal nem lenne zavaró.
A döntést részben a pénztárca hozza meg, de a 745-öt szerintem kevés.
Több fényerő, több zóna! -
Lackó1984
junior tag
válasz kenicsab #28232 üzenetére
Felesleges egyáltalán az is, hogy FALD legyen. Sporthoz nem kell.
Legalábbis én kikapcsoltam meccs alatt, mert látható volt a fényerőszabályozás az egyes zónákban. Semmi különbség nem volt képminőségben a be és kikapcsolt állapot között.
HDR filmnél már más a helyzet nyilván. -
Timo2323
újonc
Üdvözlet! A TCL 65C805 és a 65C809 egy az egyben ugyanaz a modell? Nemķülönbözik semmiben?
-
dro0py
tag
Sziasztok!
Itteni ajánlásra megvettem egy 55C805-öt. Végül nem vártam az Emagra, a 2.5 hete rendelt tv-t még ma sem (!) hozták ki budapesti címre, megvettem az Euronicsban.
A képminőség valóban pazar, felülmúlja a várakozásaimat, a fekete tényleg fekete, a színek szuperek. Android TV, Kodi tökéletesen működik. Sem a Netflixnél sem a Kodin lejátszott filmeknél nem tapasztaltam akadást vagy bármi más problémát, a tv szoftvere nagyon gyors.
Van pár kérdésem, ami az első pár nap után felmerült:
1) Amikor Dolby Vision contentet nézek, akkor is HDR10 jelenik meg a bal sarokban. Ez normális? Nem Dolby Visionnek kellene?
2) A netflixen kerestem volna Dolby Vision filmeket, de nem találtam. Hol és hogyan keressek ilyenre?
3) Csatlakoztattam egy bluetooth fülest hozzá. Párosítás után tökéletesen működött, egészen a füles első kikapcsolásáig. Második bekapcsolástól kezdve a tv jelzi, hogy bluetooth eszköz csatlakoztatva, a füles is jelzi, de teljesen süket, bárhová állítom a BT hangerőt a távirányítóval. Hiába kapcsolom ki-be a tv-t, a fülest, megszüntetem a párosítást és újra párosítom ugyanez. Sehogy sem akar szólni. (A füles tökéletesen működik, a telefonhoz vagy a másik tv-hez akármikor tudom csatlakoztatni.) Ennek mi lehet az oka?
Köszönöm a válaszokat!
-
BlueSteel
tag
válasz dro0py #28238 üzenetére
Az első kérdésedre tudok csak válaszolni: "nem normális". Ez két dolgot jelenthet - már ha a Kodi 21.0 verzióval játszod le - vagy nem igazi Dolby Vision, vagy olyan DV kódolás, amit a TV nem tud hardveresen dekódolni, így a fájlt a Kodi HDR10-ként kezeli. A Kodi settings-ben beállítható, hogy ilyenkor csak a DV kódolást válassza (a HDR10 kikapcsolható), ennek eredménye vagy az lesz, hogy szürke sávokat látsz alul-felül, vagy fekete lesz a kép - nem fogja tudni lejátszani.
-
Cartmenn
tag
válasz Celtis #28240 üzenetére
Ha a tv tudja a DV-t, akkor a netflix csak abban a formátumban adja át ---vagy nem ? nekem sose írt más formátumot,vagy nem figyeltem----már a film indító lapján is csak az van , dolby vision --néha hozzá az atmos az előző LGm csak a hdr-t tudta ,annál csak azt írta a netflix,már maga a film indító lapján is
[ Szerkesztve ]
-
mazsi70
senior tag
válasz dro0py #28238 üzenetére
Végül nem vártam az Emagra, a 2.5 hete rendelt tv-t még ma sem (!) hozták ki budapesti címre, megvettem az Euronicsban.
Nekem is volt egy köröm az Emaggal visszaküldés vonalon ,mert gyári hibás volt ( szerintem újracsomagolt ) a TV .
Inkább megvettem személyesen az Euronicsban .Még az üzletben kibontattam ,átnéztük ,minden rendben volt .
Igaz buktam 20 ezer forintot és az öt év garit ,de nagyon elpattant az agyam a "kommunikációjuk" miatt .Én a tv saját lejátszójával nézem a külső HDD-n lévő HDR-DV filmeket .Gond nélkül viszi .
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
Vhiktor
veterán
válasz dro0py #28242 üzenetére
Youtube nem támogatja a Dolby Visiont, az mind kamu.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Cartmenn
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Android szakmai topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga