Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cartmenn
tag
válasz Pendragon911 #28949 üzenetére
Az érdekes --nem lehet rá telepíteni -- nem kompatibilis
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Cartmenn #28951 üzenetére
Volt egy ilyen sejtésem, hogy ez lesz az oka és ez független az Android verziójától. Tableten és telefonon kívül más eszközzel nem kompatibilis. Van olyan applikáció, amit lehet telepíteni és van rajta mondjuk M4 Sport? Ahol lesz a TV, ott jelenleg még csak sima kábeles TV adók vannak, IPTV majd később lesz. Jobb híján laptopot rákötöm és ott van TVGO.
-
boborján2
aktív tag
válasz Pendragon911 #28952 üzenetére
Esetleg ha van a "közelben" adó torony , akkor egy mezei belső DVB-T antenna , és a mindig tv -n ingyenesen nézhető pár közszolgálati.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
gab1ka
senior tag
Ha van/lesz neted, akkor egyszerűen nyitsz egy böngészőt és nézed az ingyenes M4 Sport Online Streamet 1080p-ben a "https://m4sport.hu/elo" címen, én évek óta így nézem az F1-et illetve most a meccseket. Ez persze vonatkozik tabletre, laptopra mobilra és persze tv-re is, csak net kell, semmi más.
-
dm1970
aktív tag
Szia!
Fel lehet rá telepíteni, csak nem működik.
A legjobb az, hogy ezek a sze...tek évek óta ígérgetik, hogy fejlesztés alatt van egy új rendszer, nem kell majd a box. M4-re tökéletes a többiek ajánlása. Nálunk műholdas TV előfizetés van, s viharos időben elég bizonytalan a működése. Egy ilyen alkalommal (sport1) nagy bölcsen rájöttem, hogy van ám tükrözés. A telón ott a TVGO, küldjük át. Természetesen ez se jó megoldás, mert csak a hang halható kép nincs. Nem valószínű, hogy user error, mert pl. a YT, videók mennek rendesen tükrözéssel. Mondjuk ha valaki letesztelné, hogy nála megy-e a TVGO tükrözés megköszönném. -
Celtis
veterán
Nekem a play áruház azt mondja, hogy nem kompatibilis a tv-vel.
Viszont valószínűleg van Kodi addon, amivel tudod nézni. Habár a legegyszerűbb és legjobb minőségű ha földi antennával nézed a mindigTV-n. -
Öcsielvtárs
aktív tag
MédiaKlikk? Telfonon és tableten működik, tv-n nem próbáltam.
ThinkPad
-
félisten
válasz Öcsielvtárs #28958 üzenetére
Tévéken is elérhető a Médiaklikk
Engem inkább a mindigTV érdekelne..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Stealth
senior tag
-= Stealth =-
-
nicu71
addikt
-
BlueSteel
tag
válasz nicu71 #28963 üzenetére
Nem hiszem el, komolyan, ezt a TV-t. Az összes firmware-t kipróbáltam már. Volt olyan (mint most a v135-nél), hogy rátelepítettem a v098-ra és a local dimming lag (hirtelen felvillanás sötét jelenetről világosra váltáskor) sokkal jobb lett, már nem zavart egyáltalán. Az akadozás sem volt KODI-n. Egyéb okok miatt (pl. a fényerő szabályzás nem működött rendesen) csináltam egy reset all/reset shop-ot, és azóta minden szar. Akad minden, KODI-n is, gyári lejátszó az teljesen felejtős, akkora hulladék. És ez a felvillanásos jelenség is ugyanolyan mint volt. Nevetséges az egész már, tényleg. v127-tel, v101-el is ez volt. Nem egy konkrét fájlnál, hanem egy tucat különbözőnél, nem lehet azt mondani, hogy csak egy a hibás.
És van egy 4k firetv max-om, amit csak az akadások miatt vettem meg, az a durva, hogy ez a bizonyos 4k fájl, ami nicu71-nek nem akad, még azon is akadt. Amúgy meg a fire tv hajlamos nem látni, nem frissíteni a helyi hálózaton a filmeket, KODI-n pl. gyakran nem tudom elérni róla, így azzal is küszködöm, nem tökéletes a dolog.
Az elmúlt hónapokban, rengeteg tesztfájlt kipróbáltam, különböző verziókban, ezekből a kardinális jeleneteket, ahol nagyon szembeötlő volt a probléma, kivágtam és lementettem, de van egy, amin különösen lemérhető az akadás mértéke (ez a Dűne 1. részének sima 1080p hdr verziójából van). Megosztom veletek a linket a google drive-ból, kérem, hogy akinek van rá ideje, tesztelje le kikapcsolt mozgásmegjelenítés mellett, a gyári lejátszóval és KODI-val, hogy akad-e (pár másodperces a klip, balról jobbra haladnak a szereplők, illetve Lady Jessica a kép bal oldaláról jobbra) - nekem a v098-at leszámítva az összes firmwaren akad, droppol mint a szar.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsi81
tag
Szia Vhiktor!
Mikor várható, hogy közzéteszed a c805 kép beállításokat? -
Cartmenn
tag
válasz BlueSteel #28964 üzenetére
Na teszteltem a 75 c805 v98 igen akad mindenen (gyári,vlc,kodi --- akkor is ha ki-be volt kapcsolva minden) -----Hisense 55 u8qf gyári média 20ból talán 1x de alig észrevehetően ,így hogy már tudom mit kell figyelni -----Eminent 4k lejátszó (kodi gyárilag , és régebbi verzió mint a 805ön) ott is 20ból talán 1x alig észrevehetően
[ Szerkesztve ]
-
Stealth
senior tag
-
BlueSteel
tag
válasz Cartmenn #28968 üzenetére
Köszi szépen! Ez ugye egy példa, de ne gondoljátok hogy csak ez a rossz és minden más jó, azért használom - többek között - ezt a fájlt, mert ha ez akadt, az összes többi formátum is akadt, kisebb-nagyobb mértékben. Egyfajta indikátor számomra, hogy nem jó a mozgásmegjelenítés az adott firmware-ben. Egyedül a v098 tudta kezelni (img-s újratelepítés után-emlékezetem szerint), illetve a v028 anno.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Bazsi81 #28967 üzenetére
Azok már vannak most, illetve a teszt tv beállításai is megvannak privátban ha érdekel, 135-ös fw-hez.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Stealth #28969 üzenetére
Hun van az a file?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Stealth
senior tag
válasz Vhiktor #28972 üzenetére
Itt.
Mondjuk ezek:
VC-1 1080p/23.976 (MKV w/TrueHD 5.1 audio)
VC-1 1080i/29.97 (MKV w/DTS-HD MA 5.1 audio)
A virágboltból nekem minden akadt ami VC-1, de ezek is amiket linkeltem most.
V028 és V98 dettó.Köszi!
-= Stealth =-
-
Vhiktor
veterán
válasz Stealth #28974 üzenetére
Nem néztem még össze vele,de majd felteszem az újjakat is.
-
Stealth
senior tag
-
Stealth
senior tag
Letöltöttem. Nekem jó C805 (V098) és C645-ön is (V619).
Esetleg nem jó a szemem és/vagy egyedi szoftvert kapok - ezt többen állították már itt.Egyébként sokan szidják itt a tv-t, de azon kívül lehet még lejátszó probléma, app probléma, sávszélesség probléma, kódolás, stb.
Nálam a VC-1 kódolás teljesen nézhetetlen, a HEVC - mint a te megosztott dűnéd-, teljesen ok.
[ Szerkesztve ]
-= Stealth =-
-
Imi1981
veterán
Mi az a reset shop? Nem a beállításokban csinálsz gyári alapra állítást? Nekem kodi nagyon ritkán akad egyet de tényleg ritkán. 1 film alatt kb kétszer. Igaz ritkán nézek hdr10 és dv filmeket mert legtöbbször 1080p sdr-t nézek. Netflixen viszont jóval sűrűbben akad és ott ilyen mikroakadozás van ( legtöbbször dv anyag van ott) . Szóval többször előfordul egy film alatt és akkor is mikroakadozás van ami több apró akadás gyorsan. De az se mindig ugyan olyan.
-
kenicsab
tag
Sziaztok!
Itt a riport:
c805 fw v135mediaplayer:
Part#1_4.mkv, akad
VC-1_29.970_sample.mkv, nem akad
VC-1_23.976_sample.mkv, akad , nincs hangKodi v21:
Part#1_4.mkv, akad
VC-1_29.970_sample.mkv, megáll a kép
VC-1_23.976_sample.mkv, akad , csúszik a hangFiretv stick 4K Max:
Part#1_4.mkv ,akad
VC-1_29.970_sample.mkv, nagyon akad
VC-1_23.976_sample.mkv, akad , csúszik a hangNvidia GTX win11:
Part#1_4.mkv, nem akad
VC-1_29.970_sample.mkv, nem akad
VC-1_23.976_sample.mkv, nemakad -
Pendragon911
aktív tag
válasz Bazsi81 #28967 üzenetére
Ez mit is jelent pontosan? Nekem ez még nagyon új dolog. Valami fájlt kell letölteni és azt valahogy telepíteni a tv-re? Már most megjött a TV, talán holnap már lesz lehetőség kicsomagolni és vetni rá egy pillantást működés közben is Mivel eddig fhd tv-n néztünk mindent, így valószínűleg az alap beállítások mellett is minden ég és föld lesz a mostanihoz képest, de láttam, hogy sokan érdeklődnek egy-egy beállítása után, tehát akkor biztosan van különbség és megéri feltenni? Ha valahol van egy korábbi leírás, összefoglaló ezzel kapcsolatban, akkor az is jó, ha belinkeli valaki
-
Pendragon911
aktív tag
Mit javasoltok, ha a jelenlegi video streaming szolgáltatók kínálatából kéne választani, amivel le lehet tesztelni a TV-t és úgy tényleg képes kihozni a készülék adottságait, akkor melyik filmet vagy műsort indítanátok el? Amikor a családba érkezett 4K tv, akkor az új Avatar filmet indítottam el nekik, mert az tutira úgy készült, hogy a látványtól leessen az ember álla, úgyhogy ez most is a listán van Igaz, korábban már írtam, de egy 65C805-ről van szó.
-
Bazsi81
tag
válasz Pendragon911 #28984 üzenetére
Vannak ajánlott kép beállítások, amivel szebb képet tudsz elérni. Kiindulási pontnak jók szoktak lenni. Utána tudod magadnak állítani, ahogy neked tetszik.
-
addikt
válasz Pendragon911 #28986 üzenetére
Én a TV -ket 2-3 filmet futtatva szoktam beállítani. Ami persze nem az ordas nagy látványról szól, de jobban látszik a TV tudása és jobban látom azt is, hogy egyes jeleneteknél valami nem oké a beállításokkal.
HDR - Covenant
Itt a nyitójelenetet szoktam nézni, illetve később, ahogy megy az űrben a hajó. Majd a hibernálásból ébresztés, valamint az előtte lévő részt, amikor mászkál Walter. Aztán a bolygón mutatott jeleneteket.DV - Végjáték
Végső harc, illetve az előtte lévő jeleneteket, amikor eljutnak a csettintésig, és ezzel visszahoznak egy csomó embert. Ott van kb. minden.Avatar -ból szerintem az első rész nagy csatajelenete (vége felé) tök jó a mozgásmegjelenítés tesztelésére. Onnan kezdve, hogy a lebegő kövek közül előjönnek azokkal a repülő "hátasokkal".
Utóbbi azért jó, mert jobban be lehet lőni a megfelelő mozgást a gyors kameramozgások miatt. Én natúrban szeretem úgy, hogy minden le van véve. Viszont az páromnak nem tetszik, így általában megpróbálom kompromisszumokkal beállítani, hogy mindenkinek jó legyen. Vagy kevésbé legyenek hibák mindenki számára.
További hibák feltárására, látványra meg ott van YouTube -on egy csomó tesztvideó HDR -ig.
Nyilván nem a legjobb egy streaming app a TV képességeinek bemutatására, de ha csak az áll rendelkezésre, akkor az is jó lesz. Pl. nincs BR lejátszó, vagy virágbolti film, ami magasabb, helyesebb, jobb minőséget nyújt.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Aurig@
őstag
válasz Stealth #28973 üzenetére
Sajnos a tévékben lévő médialejtászó csak egy plusz extra. Sosem lesz olyan mint egy külső lejátszó.
Megnéztem ezt a két fájlt, amit írtál és egyiknek sincs semmi baja. Teljesen hibátlanul lehet nézni illetve hallgatni.
Sokan vannak abban a tévhitben, hogy a beépített lejátszó egy tökéletes, hibátlan mindent is tudó lejátszó. Hát nem így van. 9 év alatt a tévé lejátszóját egyszer használtam, hogy mit tud. Elég is volt.<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
Pendragon911
aktív tag
Köszi! Szükség esetén bármilyen filmet, bármilyen minőségében be lehet szerezni a megfelelőt forrásból 🤭 Van BR lejátszó is, és külső HDD-ről bármi futtatható azt gondolom. Igazság szerint mivel egy rövid ideig tudom tesztelni kicsomagolás után, így most nagyobb dolgokba nem fognék bele, ezért kérdeztem a video streaming-en elérhető filmeket, mert ahhoz csak net kell. Mert ugyanis még egyelőre nem fogjuk tudni használni, majd csak költözés után, viszont mivel most volt lehetőség a vásárlásra és kapható is a tv, így ezt most intéztük, de tudnunk kell, hogy hibátlan kívül, belül. Azt láttam, hogy a YouTube is tele van mindenfélével. Ez a virágbolti film letölthető vagy szintén van YT-on vagy ez mit jelent pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Pendragon911 #28991 üzenetére
Illegálisan letöltött filmekre gondoltam. Amit jobb minőségben le lehet szedni, mint a streaming app -ban elérhető változat.
ZX Spectrum - Commodore 64
-
boborján2
aktív tag
válasz kenicsab #28990 üzenetére
65C835 el tesztelve USB SSD-ről
Nem lejátszható egyik fájl sem(csúszik, késik,siet,nincs kép,stb...) az alábiakkal
Vlc , vimu player , kodi 21.0 , *saját lejátszója
* saját lejátszóval csak ez megy hibátlanul VC-1 1080i/29.97
Összességében egyetlen lejátszóval , egy fájl volt lejátszható
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
westcoastog
veterán
Egy kérdés. Ezt hogy magyarázzam el.. Élesebb részletgazdagabb részeken egy videóban mintha az adott terület vibrálva jelenne meg, kicsit zavaró a szemem számára.
Próbáltam le videózni, feltöltöttem yt-ra de ott nem látható a dolog rendesen..
Pc-re kötve youtube nézés közben tűnt most fel, 4k videó.[ Szerkesztve ]
-
mrmft
senior tag
válasz westcoastog #28995 üzenetére
Probald a sajat youtbe appjaval meg ugyanezt. Mozi modban, kikapcsolt kepjavito funkicokkal.
-
Celtis
veterán
válasz westcoastog #28995 üzenetére
Ilyen? #25747
Ez mozgóképen vibrál is..
Túl van tolva az élesség. Sajnos nullára levéve is túlélesít. -
westcoastog
veterán
Rendben! Megnézem. Főként ugye pc-n használom mint második monitor. Pc módban van, hdr-el. Egyéb képjavításokat hol lehet kikapcsolni, vagy csak a többi módnál elérhetőek?
#28997Celtis
Ilyesmi lehet igen.Esetleg az nvidia control panelben a videóbeállításokkal próbáljam finomhangolni?
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
TCL Tv-n hogy lehet azt megcsinálni hogy ne ABC sorrendben keresse le Digi KábelTV esetén a csatorna listát, hanem hálózat szerin, mert teljes keresés esetén ABC sorrendbe pakolja a TV, és így elég gáz, tudom lehet utólag szerkeszteni a listát.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
FragMaster
addikt
Sziasztok. Az 55C845 talpa állítható magasságú vagy sem? Szembejött pár külföldi oldalon, de a gyártó magyar oldalán nem találok erről információt.
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest