- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predator2
addikt
Köszönöm a válaszokat!
Tervezem, hogy beszerzem 5 Perc Angol Kezdőknek és Újrakezdőknek illetve a 5 Perc Angol Igeidők című könyveket!
Mi a véleményetek róla? Ajánlott/nem ajánlott? (Elég vegyes dolgokat hallottam eddig)
THX
-
-
Predator2
addikt
Most nagyon butának fogtok nézni teljesen jogosan! De szeretnék rájönni, hogy mit hagytam ki tanulmányaim során! Mit kell újból átnéznem/megtanulnom.
Ezzel tisztában vagyok!
"kérdőszó + segédige + alany + főige + egyéb mondatrészek"
Why (kérdőszó, jelentése miért) didn't (segédige) you (alany jelentése:te) wait (ige jelentése:várni/várakozni)
for the bus (for jelentése nak/nek) the bus (jelentése: a busz)
Miért kellett ebbe a mondatba a for?
-
b0bcat
addikt
válasz
Mercutio_ #1388 üzenetére
Bizony, a cselekvő szerkezetű kérdő szórend alapvetően ez:
kérdőszó + segédige + alany + főige + egyéb mondatrészek
Why + didn't + you + wait + for the bus?
Két kivétel van ez alól:
1) A "How come" (= hogyhogy) kérdésnél egyenes marad a szórend.
How come you didn't wait for the bus? = Hogyhogy nem vártad meg a buszt?
2) Ha alanyra kérdezel.
Who waited for the bus? = Ki várta meg a buszt?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Predator2 #1383 üzenetére
Why didn't you wait for the bus?
Viszont az egyik wait szerintem felesleges vagy ahelyett másik szó van csak kimaradt?
Miért: Elsősorban szórend. Kérdőszó [segédige] "kicsoda micsinál"*
* ezt nem tudom értelmesebben elmagyarázni, de annó egyik tanárunk szemléletesen ezzel a "szószerkezettel" magyarázta a szórendet
Majd jönnek a szakik, akik el is tudják magyarázni az okokat. -
SOAD19
addikt
válasz
Predator2 #1383 üzenetére
Hali!
Nem vagyok túl jó angolból, de lehet jó, amit írok. De, amúgy van, ennek megfelelőbb topik: [link]
Kérdezz rá ott is inkább.What did your brother study at university? - Mit tanult a bátyád az egyetemnél,egyetemen?
Why didn't you wait for the bus? (egy wait-tel többet írtál, vagy ha nem, akkor rossz a megoldásom) Miért nem vártál a buszra? Mert túl hideg volt.
-
Predator2
addikt
Helló
A segítségeteket szeretném kérni egy feladatban.
did/university/your/at/brother/What/study ?
A válasz a mondatra: Modern LanguagesEz hogyan van helyesen? Nem tudom hová kéne rakni az "at"-et. És írjátok meg nekem pls hogy miért oda tettétek.
Illetve ebben is:
didn't / the / you / wait / wait / Why / for / bus?
Válasz: Because it was too cold.THX
-
SOAD19
addikt
-
devil-k
nagyúr
Nekem az angoltanárom mindig azt mondta: "Teher alatt nő a pálma".
Ezzel egyet is értek abszolút, viszont úgy gondolom, hogy az ilyen fajta mondatok csak elveszik az ember kedvét a nyelvtanulástól. Ha nem szaknyelvre gyúrsz, akkor ez csak kínzás, semmi más. Én ezért is ajánlok könyveket, könnyített olvasmányokat, ugyanis ott nagyobb a sikerélmény és az ember saját magán megérzi, hogy növekszik a tudása.
Ráadásul egy ilyen szakszöveget nem lehet csak úgy ímmel-ámmal visszaadni.
-
devil-k
nagyúr
-
SOAD19
addikt
válasz
devil-k #1363 üzenetére
Kicsit kényelmes típus vagyok.
Majd rákeresek magon is, bár 1,5 nem vészes, ha kinyomtatnám, az se lenne sokkal kevesebbe.
Tegnap a korábban letöltött Modern Family-ből néztem egy részt angol felirattal, és nyelvvel, de nekem ez is gyors, még elolvasni is alig tudom az angol szöveget, nem hogy megérteni. Mindegy, korábban már kérdeztem itt, hogy milyen sorozatokat ajánlottak gyakorlásra, mindjárt visszakeresem, hátha találok valami könnyebb nyelvezetűt, és nem utolsó sorban olyat, amiben lassabban beszélnek.(#1362) Mercutio_
Köszi! Találta egyet, megnézem.
-
devil-k
nagyúr
Az előző hozzászólásodhoz: azért ne vedd túl lazára a figurát.
Mármint ha csak ráviszed a kurzort és mutatja az aktuális szót, abból nem sokat fogsz tanulni. Érdemes leírni, begépelni, hogy minél többet rögződjön.
Igen, a linkelt könnyített olvasmányok nem nehezek. Minden könyv hátulján rajta van, hogy hány szó szükséges az adott szint megértéséhez. Én nagyon szerettem. Olvasmányos, érdekes, ismert történetek, regények... stb.
A magon is láttam fent anyagot.
-
Mercutio_
félisten
Lényegében szótanulókártya alkalmazás. Letölthetsz már kész anyagokat, és te magad is csinálhatsz sajátot.
Szifon és droidra fejlesztik csak úgy látom.Esetleg, ha van wp appstore keress rá a flashcard kifejezésre, hátha dob valami használhatót.
-
SOAD19
addikt
válasz
Mercutio_ #1358 üzenetére
Igen, egy ideje pont ezt csinálom, visszamenőleg is kijegyzeteltem, és elmentettem excelbe az előkerült új szavakat, kifejezéseket. Az ankidroid nem tudom mi, talán droidos app (wp-om van...), mindjárt rákeresek.
(#1359) devil-k
Köszi!
Én is a elektronikus szótárakat preferálom, a hagyományos lapozósokhoz nincs türelmem, túl lassú a használatuk egy elektronikus képest. Nem lenne azzal se baj, ha csak pár szót kellene adott esetben kikeresni.
Meglesem majd ezeket a könnyített olvasmányokat, hátha lesz egy kis sikerélményem. Esetleg ilyeneket könnyített szövegeket nem tudod hol találnék a neten ingyenesen. (3 hete munkanélküli vagyok, próbálom fogni a pénzt..., a tematikus szótárt szerintem, azért megveszem)
Olyan oldalnak örülnék, ha lenne, ahol fent vannak angol szövegek, és egy adott szót, ha nem értek, csak rávinném a kurzort és kiírná, hogy az adott szövegkörnyezetben mit jelent (ergó nem kellene külön bajlódni a szótárazással).Nem hiszem, hogy létezne ilyen, pedig sok időt, és energiát meg lehetne spórolni.
-
devil-k
nagyúr
A szókincsed fejlesztésén igazából egy valami fog nagyon segíteni: olvasás, olvasás, olvasás! Amikor én ugyanezt éreztem, mint Te, akkor kezdtem el könnyített olvasmányokat, majd regényeket olvasni. Eleinte valóban sok idő megy el a szótározással, de hidd el, hogy előbb-utóbb meghálálja magát ez a dolog. Én pl. az elektronikus szótározást részesítem előnyben a hagyományoshoz képest.
Könnyített olvasmányok:
Oxford BookwormsNehézségi fok: 1-6-ig
Mindenféle témában, feladatokkal, hanganyaggal, szószedettel... stb.másik:
Penguin ReadersTematikus szótárból pedig a fentebb linkelt PONS szótárt ajánlanám, illetve az Akadémia Kiadónak is van jó könyve ebben a témában.
Én még nem találkoztam olyan webfordító programmal, ami vissza tudná adni 100%-ig helyesen azt, amire gondolsz. Nyilván az alap mondatok nem okoznak nehézséget egyik ilyen oldalnak sem... de azután indul csak a móka.
-
SOAD19
addikt
válasz
devil-k #1351 üzenetére
Hali!
Én egy éve járok angol tanárhoz, nála végre megtanultam, megértettem a nyelvtant, viszont a szókincsem eléggé gyenge. Ezért gondolkozok olyan anyag beszerzésén, amiben a leggyakrabban használt szavak, kifejezések vannak, mert pl. a "csöpögő csap"-ot nem hiszem, hogy sokat fogom használni.
Az előbb a neten próbáltam ilyet keresni, de ki tudja, hogy azok mennyire megbízhatóak. Ez a tematikus szótár jó lehetne nekem (közép szintre)? Középre hajtok, és a tanárom már most szeptemberben küldene írásbelire, viszont én egyáltalán nem érzem, hogy készen állok. A nyelvtan megy, de szokott adni háziba egy adott szöveget aminek a végén kérdések vannak, amelyekre magyarul kell válaszolni a szöveg alapján. Elvagyok vele vagy 1-2 órát is a sok szótárazás miatt, emiatt elég idegölő is.Illetve milyen alternatívát tudnátok ajánlani a webforditas helyett, amivel le tudok fordíttatni angol mondatot, sokszor ellenőrzés gyanánt is megnézem, hogy érti-e az oldal, hogy mit akarok mondani.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Tudtok olyan oldalt, hogy sok angol mondat van mondjuk tematikusan vagy szituációsan szétosztva, stb.
Konkrétan ilyenre gondoltam mint ezen az oldalon:
[link]Ezzel az oldallal csak az a baj, hogy elfogyott az anyag. Van még ehhez hasonló? Inkább mondatokat tanulok mint szavakat.
Köszönöm!
-
Predator2
addikt
Helló
Képes angol és/vagy angol magyar szótárból szerintetek melyiket érdemes megvenni?
THX
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Politika
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Star Trek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest