Új hozzászólás Aktív témák

• time_drainer

csendes tag

válasz tepenzed #4106 üzenetére

Szia!
    Én egy-két éve kezdtem soloban játszani néha, a fentiek közül Szellemek Szigetét és a Gaia Projectet ismerem. Jelenleg a két kedvenc solo játékom, nekem simán jelentenek olyan szintű kihívást és gondolkodást mint egy élő ellenfél ellen játszani, de ezzel együtt más jellegű élmény.

A Szellemek Szigetében aszimmetrikus, azaz eleve úgy van kitalálva, hogy a játék és nem egy hozzád hasonló ellenfél ellen játszol.
    A Gaia Projectben pedig az automa nem akarja helyettesíteni az emberi játékost, csak szimulálni azokat a hatásokat, amik téged érnének ha egy ember ellen játszanál (elveszi előled az akcióhelyeket, kb úgy helyez el épületeket melléd ahogy egy emberi játékos tenné, stb.), de nem játssza ténylegesen a játékot. Például nem használ erőforrásokat és pontot sem a játék szabályai alapján szerez, hanem csak úgy "körülbelül annyit", amennyit a játék azon szakaszában szerezni szoktak.

Szóval azt konkrétan, hogy olyan mintha ember ellen játszanál egyik sem tudja, de nekem ez nem is hiányzott, maga a játék attól még ugyanolyan érdekes volt. Illetve szerintem a társasok nagy részére igaz, hogy egy idő után kiismeri őket az ember akkor is, ha élő ellenfelek ellen játszik.
    A Szellemek Szigetében eddig 10-15, a Gaiaban még csak 3 játékom van, egyelőre ugyanolyan érdekes mindkettő, mint elsőre.

Ha fentieket el tudod fogadni, én mindkettőt tudom ajánlani.

Nem játszottam vele, de a Duzzasztóműnek (Barrage) lehet érdemes utánanézned. Azt hallottam, hogy elég komplex az AI, sokan pont azért nem szeretik a solo módját, mert emiatt nagyon macerás (majdnem akkora energiabefektetés az AI kezelése mint a saját köröd).

Van még tapasztalatom más solo játékokkal is, de azok vagy egyszerűbbek vagy kevésbé eurok, mint az általad hozott példák, így nem biztos, hogy azt adják, amit te keresel.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés