Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hancsika
csendes tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy az abszolutórium megszerzéséhez a gyakorlatokat is alá kell íratni június 1-ig?
-
m.magus
csendes tag
Sziasztok
Akik tavaly csinaltak a programrendszerek fejlesztese cimu targyat tudnanak mondani par szot a vizsgarol ? Mennyire hasonlit a vizsga az eloadas zh-hoz? -
Lenry
félisten
kösz mindkettőtöknek, átnyálazom

-
Lenry
félisten
valaki tud adni egy linket, ahol össze vannak szedve az op.rendszerek gyakorlat anyagai?
nem vagyok már egyetemista, de fel szeretném frissíteni a Linux shell script tudásomat
-
Laffesz
csendes tag
Sziasztok!
Készülődöm a hwsw (hardware és szoftware rendszerek verifikációja) vizsgámra, viszont a kiskérdésekről nem sokat tudok.

Van valaki, akinek esetleg van róla gyűjteménye? Esetleg régi kimentett fórumos beszélgetései az etr-ből? Minden segítség jól jönne.
-
sss
őstag
Műinfós gazdinfó tételekhez némi anyag: [link]
Nem tudom, hogy mennyire jó/megbízható, sosem volt ilyen tárgyam. Viszont tavaly elküldtem egy srácnak, aki aztán gazdinfós tételt húzott és át is ment.
-
szivar1
csendes tag
Üdv!
Nincs valakinek véletlenül kidolgozott gazd.infós államvizsga-anyaga?
-
pvt.peter
őstag
válasz
LestatVenom
üzenetére
Esetleg korábbi évekről visszamaradó kérdéssora van vkinek?
-
Nerd
aktív tag
-
pvt.peter
őstag
válasz
LestatVenom
üzenetére
értem, köszi
-
Csökkentagyú
csendes tag
prognyelvekből idén tippelős, vagy kifejtős lesz a vizsga? csak mert az elmúlt években volt mindenkét típus.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Adatbázis alapú rendszerek vizsgán mire lehet számítani?
-
TMontana88
csendes tag
Sziasztok!
Ha valaki vállal esetleg még multi kötprogot, jelezze már nekem pm-ben.
Köszi. -
FlackE
csendes tag
Aki vállal webterv beadandót az küldjön egy pm-et .
Előre is köszönöm!
-
m4ncs
csendes tag
Szintén: aki multi kötprogban tudna segíteni, írjon egy üzenetet plz... Köszi
-
sss
őstag
"A TTL és CMOS technológiák fizikai paraméterei, feszültség, áram, terhelés és késleltetés. Az open collector, a totem pole és a three state kimenetek felépítése, működése." <- Ehhez a tételhez létezik vmi értelmes jegyzet?
-
Orionk
senior tag
Privátban írjon legyen szíves, aki tudna segíteni, a multimédia kötprog megírásában.
köszi -
A szerzetes
csendes tag
válasz
fntastic
üzenetére
Infósoknál két félév kötelező tesi van, ezen kívül még 4 félévet fizet talán az egyetem, aztán meg te (a 4-esben nem vagyok 100%-ig biztos).
Amennyire látom elég széles a választási lehetőség, amik számomra érdekesek: ejtőernyőzés, lovaglás, búvárkodás, de persze a klasszikus sportok űzésére is van lehetőség. -
fntastic
aktív tag
Jövőre készülök az egyetemre ha minden igaz.
Érdeklődnék az ottaniaktól, hogy sportlehetőség mennyire van? Vagy hogy megy ez?
Főképp foci vagy kosár érdekelne. -
Koree
csendes tag
Valakinek van kidolgozott kérdéssora a Drágakövek c. tárgyhoz?

-
Tottu
senior tag
-
rt06
veterán
etr-ben miota erheto el tartozasok rendezesere az online fizetesi lehetoseg?
-
válasz
A szerzetes
üzenetére

-
A szerzetes
csendes tag
válasz
mosténjövök
üzenetére
Aki bírósági eljárást szeretne az is!
-
mosténjövök
újonc
Sziasztok
aki meg szeretne válni az SZTE-s matricájától, az légyszi dobjon egy privátot, mert igényt tartanék rá.
-
blend
csendes tag
Hi!
valaki tudna küldeni záróvizsga kidolgozást Gazdinfo-hoz(Bsc)?
Régebbi is jó. -
Ren05
újonc
Sziasztok!
Vállal vki webterv kötprogot?
-
Gergello
addikt
válasz
LestatVenom
üzenetére
sok a fusi, aligalig van idő az ilyen hivatalosabbakra
-
A szerzetes
csendes tag
válasz
LestatVenom
üzenetére
Persze van feladat nem azt mondom, de nem lehet túl könnyű sem, túl nehéz sem, az lehet benn csak, amit leadtak, szóval nem lehet az olyan túl egyszerű...
-
azbest
félisten
A fene esne abba, aki kitalalta, hogy egy egetemi varosban, az egyetemi kollegium es a kozpont kozt ingazo jarat az altalanos/kozepiskolas tanitasi napokon kozlekedjen... Ma es kedden tavaszi szunetelnek a kicsik, en meg megin olyan buszra varok ami nem jar
-
LestatVenom
csendes tag
válasz
A szerzetes
üzenetére
Am kb google és annyi feladatot találnak amennyit akarnak. Eddigi években sem hiszem, h egy bizottság határozta volna meg komoly kutatás után.
-
Gergello
addikt
válasz
A szerzetes
üzenetére
hol?
-
A szerzetes
csendes tag
válasz
LestatVenom
üzenetére
Gondolom egyre nehezebb újabb és újabb kötprogokat kitalálni.
-
LestatVenom
csendes tag
válasz
A szerzetes
üzenetére
az a durva, h a multi kötöket még ki sem osztották, tavaly meg már 3 hete megvoltak
-
A szerzetes
csendes tag
válasz
LestatVenom
üzenetére
Válság van...
-
Nerd
aktív tag
-
LestatVenom
csendes tag
Prog1 és multi kötprog írás vállalok ha érdekel valakit pm-ben keressetek.
-
SAS87
csendes tag
Sziasztok!
Digitális képfeldolgozás midterm-et mikor fogjuk írni?
Holnap, azaz 27-én? -
Tottu
senior tag
-
viktor00701
csendes tag
[Könyv - eladó]
Megyesi László - Lineáris Algebra
Bajalinov Erik - Operációkutatás
Viharos László - Sztochasztika Alapjai
Tanenbaum - Számítógép Architekturák -
dekac
tag
Sziasztok!
Van eladó
2db Andrew S. Tanenbaum, Számítógép Hálózatok, Panem kiadó, 1999,
1db Word 3.0 4.0 5.0 F. Ható Katalin
1db Nyékyné G. Judit: Programozási nyelvek Megjelenés: 2003
könyvem.Érd.: itt/privátban
-
Gergello
addikt
válasz
A szerzetes
üzenetére
ismerem de nincs csak napi 1-2 percem ezzel a témával foglalkozni, nagyon be kell osztanom
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Van köztetek valaki, aki Romániában szokott néha fordulni?
Meg szeretném kérni, hogy hozzon nekem Szegedre egy bizonyos ásványvizet.

Tudom, hogy furcsán hangzik, de valóban csak arra szeretném megkérni, hogy egy ásványvizet hozzon.
Van arról fotóm, hogy milyen címke van az ásványvíz palackján. Azt nem tudom, hogy 0,5, vagy 1 literes kiszerelésben van.Ha tud valaki segíteni, akkor légyszives jelentkezzen.
köszi
üdv., -
sss
őstag
Moduloban töltenék ki egy űrlapot, de van benne egy kis bug. To-n vajon tudnak valamit kezdeni egy még el sem küldött űrlappal?

-
Gergello
addikt
utólagos kurzusfelvételnél a tanár után kivel kell aláíratni? milyen dékán? kicsoda ő, mikor és hol rendel?
köszi
-
A szerzetes
csendes tag
Okés, hogy volt, de most sem jobb. Elhitetik, hogy működik, csak fél óra használat után 2-3 percig fagy, aztán 2-3 percig használhatod a Win7-et... Sztem ez rosszabb, mint ha nem lenne, mert akkor legalább óra elején kibosszankodja magát az ember, nem ezzel megy el az óra :S
-
-
azbest
félisten
válasz
fntastic
üzenetére
mire szeretnéd használni a gépet?
- Géptermi órán adott a gép, áramot nem igazán (nincs hova dugni, vagy nem szabad oda dugni), wifit regisztrációval használhatod ahol van. Tik-ben a könyvtári regisztráció után edudoram wifi hozzáférést is kapsz (külön lehet nem hívják fel rá a figyelmet). Irinyiben külön lehet regisztrálni wifihez.
- nem géptermi órán jegyzetet nézni esetleg, de jegyzetelni nem hiszem hogy tudnál vele, spéci jelöléseket, képleteket nem hiszem hogy gépen gyorsan be tudnád vinni. Jobban jársz ha kinyomtatod előre és rá jegyzetelsz tollal.Viszont beadandó feladathoz, tanuláshoz, tárgyfelvételhez, ügyintézéshez szükség van gépre. Ha kollégista leszel, akkor ott van gépterem, de nem telepíthetsz rájuk, másrészt régiek. Kollégiumokban van internet és áram is, ott kényelmesen használhatod a notidat

-
fntastic
aktív tag
válasz
whiteman0524
üzenetére
Köszi a válaszod.
Amúgy mennyire jellemző, hogy van? Mert van egy régi laposom full gyenge aksival, annak meg tápon kell lennie. És hogy most akkor kell-e új. -
-
fntastic
aktív tag
Elméletileg jövőre megyek egyetemre és a laptop-ozásról szeretnék érdeklődni.
Kell-e? Lehet-e? Van-e áramforrás vagy csak akkuról? -
Grap
csendes tag
Üdv!
MSDNAA-as szoftvert szeretnék letölteni, viszont nem tudom ez ügyben kinek kellene írnom, hogy jelszót/hozzáférést kapjak a szoftverek letöltéséhez.
A válaszokért előre is köszönet!
-
Nerd
aktív tag
-
szivar1
csendes tag
Üdv!
Van aki ért az Ubuntu-n történő C/C++ programozáshoz? Nem tudja véletlenül, hogy kell kilistázni a mappában (amelyikben van a .cpp is) levő htm/html fájlokat? -
Orionk
senior tag
A mostani félévre érvényes diákmatricát vennék, ha valaki el szeretné adni, mert pl. levelezős hallgató. Privátot írj, ha érdekel.
-
Tottu
senior tag
-
LestatVenom
csendes tag
válasz
fntastic
üzenetére
Hát progalap szinten, csak fájlok létrehozása mappa kezelés. Jogosultságok beállítása, igazából semmi komoly. Talán a c program fordítása miatt lényeges, de már régen volt és nem igazán emlékszem már rá. Az igazi móka operációs rendszereken indul be, ahol is olyan bash kódokat fogtok írni ami több konzolparancs amelyek vmilyen módon egymásra épülnek és valamilyen funkcionalitást látnak el.
-
pvt.peter
őstag
válasz
LestatVenom
üzenetére
progalap -> dev-cpp
os -> cygwinproblem?

-
fntastic
aktív tag
válasz
LestatVenom
üzenetére
Köszi a választ, egyébként a konzolparancsok pl. hol használatosak? (csak mert én arra gondoltam, hogy ugye grafikus, win-ben is ritkán használom a cmd-t)
-
Frenky89
addikt
válasz
pvt.peter
üzenetére
Azért bizonyos kurzusokhoz elengedhetetlen a linux (pl. op.rsz.), illetve szerintem 11.xx-es Ubi van már fenn a gépeken.
Az már más tészta, hogy jelen formájában kb. nem ér semmit az egész kabinetesdi, mert használhatatlanok a gépek - win7-tel és linux-szal egyaránt.
-
Hi,
Tanenbaum fele halozatok konyvhoz tud valaki egy jo, olyan max. 200-300 oldalas jegyzetet?
-
LestatVenom
csendes tag
válasz
fntastic
üzenetére
Oprendeszerk és digitális képfeldolgozáson tuti a linux, progalap is linux (eleinte legalábbis), grafikán is egyszerűbb volt linuxon dolgozni. Illetve alapból hasznos dolog ismerni. Az ubuntu egyébként is rendkívül barátságos disztribúció.
A konzolparancsokat nézd át minél jobban. Fájl / mappa műveletek stb...
u.i.: ezen tárgyak nagyobb része nem elsőben kerülnek elő

-
fntastic
aktív tag
Mérnöki infóra jelentkeztem és hallottam, hogy linux-ot fogunk használni (ha felvesznek
), szeretnék egy kicsit megismerkedni vele, csak nem tudom, hogy pontosan melyik verzió kell. Ebben szeretnék segítséget kérni. 
-
ktommy91
addikt
Valakinek megvannak Formális nyelvek-ből a kidolgozott kiskérdések?
-
pvt.peter
őstag
szteinfo.tk oldal mikor lesz elérhető újból?
-
Gergello
addikt
maotricát és bérlétet meddig lehet felvenni?
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Brown ügynök
üzenetére
Végül megtaláltam. Aradi vértanúk tere 1.
-
Brown ügynök
senior tag
Sziasztok!
Szeretném átkérni magam a Mérnöki karról, programtervező informatikusnak. Melyik épületben van a TO? Ügy láttam holnap nyitva van és rákérdeznék erre a dologra.
-
szivar1
csendes tag
Van valaki aki nagy C++ guru? Mondjuk nem is kell olyan nagy mesternek lenni... Egy 80 soros java progit kéne átírni C++ -ra (viszonylag sürgősen)
Aki segít benne meghívom egy (két) sörre
-
Hancsika
csendes tag
válasz
A szerzetes
üzenetére
Értem, köszönöm szépen.
-
A szerzetes
csendes tag
válasz
LestatVenom
üzenetére
Így van, illetve akkor kell új, ha megváltozik a tagozatod, mert akkor új piktogram kerül rá (napocska, borítékocska, T betűcska - itt fogyott el az okmányiroda fantáziája a piktogrammok kapcsán)
-
Hancsika
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy MSc-re jelentkezéskor kell-e új diákigazolvány? Folytatom a szakot BSc-ről, szóval gondolom nem, de biztos van már itt nálam tapasztaltabb.

-
Akkor mi van ha felvettem a kurzusokat, de elfelejtettem lezárni a felvételt?
Most ETR-ben azt látom, hogy kurzusfelvétel nincs lezárva, a lezár gomb inaktív, de az eddig felvett kurzusok megvannak.
Az állapotom meg bejelentkezésre vár. -
dosailord
tag
Sziasztok! Tud valaki valamit az utólagos kurzusleadással kapcsolatban? Egy speckolltól kellene utólag megszabadulnom. (Jókor, igen, tudom)
-
kallas02
csendes tag
Hali!
Diákmatricát keresek, aki eladná az légyszi írjon privátot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), szeretnék egy kicsit megismerkedni vele, csak nem tudom, hogy pontosan melyik verzió kell. Ebben szeretnék segítséget kérni.