Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Trump vagy Harris
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
Új hozzászólás Aktív témák
-
m.magus
csendes tag
Sziasztok
tudna nekem valaki segíteni abban, hogy Assembly prog. gyakot hol érdemes felvenni??
Máté Eörs mennyire jó gyaktanárnak?
köszi előre is...
-
m.magus
csendes tag
szerintetek ennyire szörnyű lenne...Mátehoz menni assembly gyakra? hát ne én is elgondolkodok erről egy picit még...
de remélem az assembly elmélet, és a kollokvium nem olyan lesz mint arch-ból... -
m.magus
csendes tag
Sziasztok
Aki tavaly megcsinálta a Prog1et, nem tudna segíteni abban, h mi volt az első zhban?
Előre is köszi mindenkitől!
-
m.magus
csendes tag
Nah ez is megvolt...Hurrá Prog1 zh...
Vélemények...? Mert szerintem, azért erre nem volt elég az a másfél óra. Én a C csoportot írtam, és be kell, h valljam... azért megszenvedtem azzal a négyzetes példával... De így sem tudtam befejezni... Kicsit lehetett volna több idő..., nah meg egy "kicsivel" könnyeb programozási feladat is... Olvastam milyen kommentek voltam prog1 ETR-es fórumán...
nah de azért ez tetszett...
"Zenészeti fősulin is a zongora ZH-t a levegőben kell imitálni zongora nélkül?"szevasztok
-
m.magus
csendes tag
Fent vannak Fischer Feri honlapján a megoldások... kb. anyád ... címszó Bár remélem ezért még nem dobnak ki a fórumról...
C csoport negyzetes, mien rövid megoldás már!!! "biztos, h nem másfél óra alatt írta meg az egészet"... De igaza volt annak aki írta a ETR forumba, h nah igazán ez köszönő viszonban sem volt azzal amit gyakon vettünk...
Nem tudom, h ha jól emlékszem, gyakon inkább arra mentek rá, h ilyenosztályból származtasd le azt az osztály! itt meg ádegy csak 1 származtatást kellett csinálni, vagy inkább egyet sem... a másik meg, h tényleg kevés volt erre a másfél óra! Bár nézegettem más csoportokét, de huu azok sem voltak könnyebbek... -
m.magus
csendes tag
Egyet kell, hogy értsek! Bizony sok olyan tárgy van amit az ember nem szívesen tanul. Ilyenkor mindenki fejeben megfordul az, hogy ezt hol fogom én használni, de ahogy DarkByte is mondja csak egy nagyon kis százalékát fogod. De akkor miért is van mindez?
Egyetemre azért jársz, elsősorban, hogy megtanuld az alapokat, hogy később mikor guglizol tudd, hogy mit keress. Akár mondjátok akár nem azért fontos az egyetem, igen igen tényleg van egy két szívatós tárgy. De miután elvégeztétek, nem jó érzés? Senki sem tudja a jövőjét, (egy árva programmal sem tudod előre jelezni) szóval, nem tudhatod, hogy mi vár rád. Nem tudhatód, hogy épp azt a tárgyat amit, annyira utálsz, mikor fogod majd hasznosítani. Az egyetem arra is jó, h felkészítsen a megpróbáltatásokra, hogy hogyan küzdj meg az eléd álló problémákkal. Persze mindezt a maga módján csinálja, tárgyakkal, és jó kis oktatókkal.
Csendes Tibor volt olyan aki a köszit (közelítő és szimbolikus számítások), úgy adta elő, hogy megszeresd, vagyis mutatott rá gyakorlati példákat.Élvezetesen adta elő. Szerettem azokra az órákra bejárni! De hogyha belegondoltok a SzAR sem olyan tárgy aminek soha sem fogod a hasznát venni, főleg, hogy programozó lennél. Megtanultuk, hogy hogyan s működik egy számítógép, hogyan dolgozza fel az utasításokat. (pl.: mikor új gépet akarsz majd venni, csak meg nézed a CPU-t, nem? és mikor leírják az adatait akkor eszedbe juthatnak a SzAR előadások, h hé ezt tudom, hogy mit jelent - utasításkészletek és egyebek), jó jó már lehet hogy halottad őket azelőtt, de azért sokan vannak akik nem. De hogy ha nem volt semmi új a szar előadásokon akkor gondolom elsőre átmentél, min 5össelSzóval én még mindig azon az állásponton vagyok, hogy programozni itt sosem fognak megtanítani (bár szerintem nem is ez a dolguk)hanem megadják azt az alapot ezen 3év alatt amiből te tudsz majd fejlődni, megmutatják, hogy hogyan is kell neki indulni, és hogy ha akadályba fogsz ütközni akkor tudd, hogy old majd meg azt. Neked kell majd azt mondani, hogy programozó akarok lenni, és neked kell tenni érte. Viszont, hogy ha akarsz ők majd segítenek. De hogyha bárki úgy érzi, hogy az egyetem az szar, és nem ilyennek kéne lenni akkor bárki szabadon elmehet, hisz az egyetem nem kötelező.
Persze az nálam is megvan, hogy mondjuk szívesen tanulnék újat is, ami épp az aktuális, a GWT nagyon is jól hangzik. Nah jó azért az egyetem is fejlődhetne ezzel, mondjuk hogy ha csak szabadon válaszható tárgyakkal terén is. -
m.magus
csendes tag
válasz snow.man #3785 üzenetére
A Karib-tenger nem is hangzik annyira rosszul Manapság már szinte az ösztöndíj is elég arra, hogy elutazz oda... Asszem föciseknek van olyan szakja, amin külföldre mennek, tavaly asszem Görögország volt idén nem tudom, h mi...
Jó lenne, h ha a mi szakunkon is lenne ilyen jah és persze, az egyetem fizetné: -
-
m.magus
csendes tag
Felhivtam matek tanszeket, es ott azt mondtak, hogy kod problemak miatt nincs eddig meghirdetve, mert MBNXb-nek kulon lesz gyakorlat es labor emiatt ez kagyvasz van. Amikor ezt sikerul korigalniuk akkor meg lesz hirdetve. es allitolag maskepp lesz mint a mernok infosoknak, amit volt par hozza szolassal ezelott.
-
m.magus
csendes tag
Olyanokat kérdeznék, akik már megcsinálták a Dimat 3-at. Szerintetek érdemes bejárni előadásra?
-
m.magus
csendes tag
Tudna nekem vmi segiteni abban, hogy a Cisco I.-re Bohus tanarurnal, be kell-e jarni eloadasra? vagyis fontos a kurzus teljesitese szempontjabol?
-
m.magus
csendes tag
Sziasztok
Most van AlkStatom. és SPSS. Tudna valaki mondani egy olyan oldalt, ahol vannak segédletek. Mondjuk hogyan lehet, megoldani ilyeneket hogy emiprikus szórás függvény, vagy sűrűségfüggvény, és ilyen regresszios egyenesekkel kapcsolatos dologok...
És h ha esetleg lenne valakinek jegyzete hozzá gépen, mondjuk egy kép megoldott példa, esetleg segítség, szeretném megkérni, hogy küldje el, és írjon privátba.Előre is köszönöm
-
m.magus
csendes tag
válasz Frenky89 #4952 üzenetére
Akkor neked is izgi lesz majd a ZH. Gondolom, hogy majd jövő hét után írtok, mind mások.
Nem tudom, hogy mi miért most írunk. Inkább gyakorolhattunk voln amég egy órát :S De nem baj van már 20 pontom szal csak 30kell és megvan a 2es, de igazából én szeretnék ebből jobb jegyet :S csak így elég nehéz... főleg, hogy nincs a neten sem semmi róla... Voltam TIK-be és kikölcsönöztem pár SPSS-es könyvet, de azok sem sokat segítettek.
És most is bújom a netet, hogy találjak már vmit amit segítene. -
m.magus
csendes tag
Nah megvolt jo kis alkstat zh. En meg annyit gorcsoltem ra, hogy jo legyen. Erre meg a tanarno kijelentette, hogy barmit lehet hasznalni nah akkor ez jora meglesz... abbol sajna csak 26 pont lett a 4bol...de azert ez is jooo
Nah akkor mindeninek aki meg nem irta meg, nyugi, nincs para... De szerintem, h ha NGYJ lehetett mindenhasznalni akkor mashol is megengedik...[ Szerkesztve ]
-
m.magus
csendes tag
Sziasztok
Alga1 kotprogihoz kernek egy kis segitseget
Feladat.
Adott egy G = (V, E) irányított gráf. Számítsuk ki, hogy minimálisan hány új élet kell felvenni a gráfba, hogy legyen olyan r pont, hogy a gráf bármely q pontjába legyen út r-bol (-> q)!Esetleg tudna-e valaki segiteni az elindulasban...?
Elore is koszonom
-
m.magus
csendes tag
Ha valakinek volt mar alga zhja akkor irja mar meg, h milyen feladatok voltak
Mind1 milyen csoport!!Koszi
[ Szerkesztve ]
-
m.magus
csendes tag
Sziasztok
Tudna valaki segiteni abban, hogy Prog2 vizsgan milyen kerdesek szoktak lenni az elmult evekre visszamenoleg? Vizsga kb milyen nehezsegu?
Gyakvizsgaval milyen szintu programokok szoktak lenni?Elore is koszi
-
m.magus
csendes tag
Van valakinek valami otlete, h mik lehetnek a holnapi fonya tetelek?
Nincs erre valami statisztika? Amugy meg a Fulop mennyire pontoz szigoruan? -
m.magus
csendes tag
Valaki aki 1-2 eve csinalta. Nincs meg valakinek valamilyen statja Fonyaval kapcsolatban? Egyebb mas segitseg, h milyen tetel varhato?
-
m.magus
csendes tag
válasz Gergello #7873 üzenetére
Hat nem tudom, azert ezt mondogathatta volna tobbszor is eloadason, h gyerekek, nem lesz a vizsga olyan konnyu mint tavaly, es nem, nem fogtok olyan sokan atmenni mint tavaly vagy mit tudom en. De legalabb ne az elso vizsgan derulne ki, hogy teljesen mas mint az elozo evekben. Bevallom en is csak betettem 2 vizsga koze, mert gondoltam en, h meg tudom csinalni 3 nap felkeszules alatt. De ezek szerint rendezhetem at az egesz vizsgaidoszakot, mert nem lesz eleg ra, plane, h ha ilyen "Szep" kerdeseket ad! Hurra
-
m.magus
csendes tag
Jo jo, tudom, h mar volt szo a logika vizsgarol, de en arra lennek kivancsi, h ha nem tudom fomalisan leirni, hanem csak sajat szavaimmal, az adott tetelt vagy defeiniciot, akkor az mennyire jo? Kerdes az h elfogadjak-e igy is? Mert ugye masik szamtudos targynal Fulop harap az ilyenre. Szovel ott mindent tudni kell, majd nem formailag ( kisebb nagyobb engedmennyel persze) de itt is ez van?
-
m.magus
csendes tag
Tudna nekem meselni az alga2 vizsgarol? Ugy halottam, h konnyebb, mint az alga1, ebbol mennyi igaz?
-
m.magus
csendes tag
Tudna nekem valaki segiteni abban, h az Alkalmazasfejlesztes vizsga mennyire nehez.
Vagyis a kerdesem arra iranyulna, h mennyire megy bele melyen a reszletekbe. Gondolok itt a Servlet, JSP, es JSF, J2EE, fele finomsagokra. Ugye gyakon vettuk a JSP, szoval az megy. De pl a Servlethez mennyire szokot nehezet kerdezni, egyaltalan szokta-e kerdezni? es szokott-e pelda kerni ehez az anyaghoz? -
m.magus
csendes tag
Szeretnem megkerdezni azokat, akik mar voltak ProgNyelvekbol vizsgazni iden, h milyen nehezsegu a vizsga, es SL mennyire pontoz kemenyen? Mert ugye identol mar kifejtos kerdesek vannak.
Elore is koszonom![ Szerkesztve ]
-
m.magus
csendes tag
Azokat kerdeznem akik, mar vizsgaztak opkutbol. Hogy az igaz, hogy Bartalos csak akkor adja meg a jegyet, h ha megcsinaltad a feladatot, hiaba is tudnad az elmeletet, de a feladatod nincs meg, akkor nem adja meg a jegyet? Elore is koszonom!
-
m.magus
csendes tag
Azokat kerdeznem akik mer voltak Adatbazis alapu rendszerekbol. Milyen feladatok voltak, es milyen nehezseguek? Es az elmelet mennyire nehez? Mennyire pontoz Katona normalisan?
Elore is koszonom a valaszokat! -
m.magus
csendes tag
válasz LestatVenom #8143 üzenetére
nekem ez csak 5
-
m.magus
csendes tag
-
m.magus
csendes tag
Sziasztok
Van valakinek valami infoja a holnapi Bonya vizsgaval kapcsolatban?
Mennyire igaz, hogy random tetelek lesznek? Mert ilyeneket olvasgattam a forumon... -
m.magus
csendes tag
válasz Gergello #9780 üzenetére
Ha jol tudom akkor teszt lesz, 2 eve meg teszt volt. Ha jol tudom, akkor valahol fent vannak a neten a kidolgozott kerdesek, mert altalaban mindig ugyanazt a par kerdest adja.
Sajnos a kerdesekkel, nem tudok szolgalni, de az eloadas a anyag az itt van kezdesnek Klukovits tanarur oldalan. A kerdesek emlekeim szerint nem olyan nehezek, en asszem egy napot tanultam ra es 5os lett[ Szerkesztve ]
-
m.magus
csendes tag
Azokat kerdeznem akik mar voltak RF 1-bol vizsgazni.
Mennyire nehezek a kerdesek?, es mennyire veszi szigouran, hogy ha nem a diaban levo leirast irom, le hanem csak sajat szavaimmal a lenyeget?
Elore is koszonom! -
m.magus
csendes tag
válasz Szögecs #9815 üzenetére
En ugy vettem eszre, hogy Imreh Csanad jol pontoz, nem keri vissza szo szerint az anyagot, hanem inkabb arra kivancsi, h erted-e. Azt sokkal jobban szereti, hogy ha a sajat szavaddal el tudod magyarazni. Jo azert egy ket def-et tudni kell szorol szora.
Algoritmus irasanal is elfogadja a jegyzetben levot max pontra, de itt is szereti a sajat megoldast -
m.magus
csendes tag
Aki volt mar grafika vizsgan, az tudna mondani egy kis infot rola? Mennyire igaz, hogy a midterm kerdeseket kerdezi vissza? Mennyire veszik szigoruan, hogy ha csak sajat szavaimmal irom le az anyagot, es nem szorol szora, persze a az egyenletek kivetelek.
Elore is koszonom! Mennyire javit szigoruan? -
m.magus
csendes tag
Akik voltak mar MestInt-bol vizsgazni, azok tudnanak mondani valamit a vizsgarol?
Gondolok itt olyanra, hogy mennyire osztalyoz szigoruan Jelasity, mennyire ragaszkodik a szorol szora a leirashoz, gond-e hogy ha csak a sajat szavaimmal irom?
Elore is koszonom! -
m.magus
csendes tag
Fent vannak az osztondijak etr-ben a penzugyek alatt. De a ttik hok oldalon meg semmi. Valamit megint sikerult valtoztatni a jogszabalyokon, mert az osztondij megint kevesebb lett!
-
m.magus
csendes tag
Tudja esetleg valaki, hogy a Kepfeldolgozas zh-k milyen tipusuak lesznek? Eleg hozza a a gyakorlo feladatokat megcsinalni? Vagy van valami egyeb forras amivel lehet ra keszulni?
Elore is koszonom! -
m.magus
csendes tag
Sziasztok
Van valakinek barmilyen infoja, h hogyan fog majd kinezni a HWSW vizsga? Azt tudom hogy iden mar lesznek kiskerdesek, de azok honnan lesznek, gondolok itt arra, h abbol az anyagreszbol amit nem fednek le a tetelek, vagy a teteles reszbol?
Milyen tipusu kerdesek lehetnek?
Elore is koszonom a valaszokat! -
m.magus
csendes tag
Sziasztok
Van valakinek barmilyen segedlete kepfel vizsgahoz?
Milyen kiskerdesek varhatoak?
Elore is koszonom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Ukrajnai háború
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Politika
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- Ubiquti Nanobeam M5 2DB irányított antenna
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- +monitor+ i5 4570 /8-12-16GB DDR3 / 240GB SSD /takarítva, telepítve / Lenovo M73
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest