Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nerd
aktív tag
-
Orionk
senior tag
A most következő félévre érvényes diákmatricát vennék, ha valaki el szeretné adni, mert pl. levelezős hallgató. Privátot írj, ha érdekel.
-
Nerd
aktív tag
Sziasztok!
Az elozo feleves diak matrica meddig ervenyes? Illetve kell-e hozza jogviszony igazolas, hogy elfogadjak?
-
SAS87
csendes tag
Üdv!
Mérnök info bsc szakos vagyok. Statisztikai szoftverek kurzust felvettem speckollnak. Valaki tudja hogy milyen nehézségű tárgy? Csak mert elvileg júniusban államvizsgázom...
Köszönöm a segítséget! -
m.magus
csendes tag
Sziasztok
Tudna, nekem valaki meselni errol a targyrol?
Dombi J. - Intelligens vizualizációs eljárások
Szorenyi B. - Megerősítéses tanulás
Elore is koszonom! -
válasz
whiteman0524
üzenetére
Nah úgy látszik, megnyitották.
-
Emberek van-e itt olyan akinek a tantervében még Analízis műszaki alkalmazásokkal szerepel és nem tudja felvenni, mert egyszerűen ki se lehet választani kurzusfelvételkor?
Van egy olyan sanda gyanúm hogy nem lett meghirdetve csak a Műmatek, de nem tudom hogy most mit kéne csinálnom. Szabó Tamásnak már írtam még tegnap, de szerintem nem nagyon olvassa a leveleit. Amúgy meg elég messze lakok szegedtől szóval nem tudok csak úgy beugrani a TO-ra ezzel. Jövő héten lesz a 0. hét, addig nem terveztem hogy beutazok.
-
pvt.peter
őstag
tudja vki, hogy hány félév tesit lehet felvenni térítésmentesen?
(én idáig 2 félévnyit teljesítettem sikeresen) -
Orionk
senior tag
A most következő félévre érvényes diákmatricát vennék, ha valaki el szeretné adni, mert pl. levelezős hallgató. Privátot írj, ha érdekel.
-
-
Tottu
senior tag
-
-
Rocko007
aktív tag
válasz
whiteman0524
üzenetére
Műszaki matematika néven csúfolják a mérnököknél az analízist. Azt vedd fel.
-
Az Analízist a Mérnök infósok közül valaki fel tudta venni? Mert én még ki se tudom jelölni felvételre, se az előadást se a gyakorlatot... (igen a kalkulus már meg van).
-
Frenky89
addikt
Hogy a szöszben vannak emberek olyan kurzuson ami elvileg még csak most nyílik majd!?

-
dosailord
tag
válasz
Gergello
üzenetére
Ha még találsz témavezetőt akkor nem, még a kurzust hozzá is fel tudod venni. Én a múlthéten pénteken találtam
. Csak már szerintem sok főleg népszerűbb tanár betelt, meg saját témát már nem igen lehet, mert az el kell fogadtatni a tanszékkel, ami nem 5 perc. Hivatalosan a szorgalmi időszak vége előtt 2 héttel kell saját témát jelezni.
A témaválasztó lap leadásával mindig terjengnek az infók hogy melyik vizsgaidőszak vége előtt egy héttel kell (elvileg ugye a "témaválasztást követő vizsgaidőszak vége előtt egy héttel", tehát még rá is ér), de tudomásom szerint a TO-n sem veszik ezt olyan komolyan a határidőt, tehát még simán el tudod intézni. -
Gergello
addikt
ha most akarok szakdogát kezdeni akkor elkéstem már valamilyen határidővel?
-
dekac
tag
válasz
whiteman0524
üzenetére
@whiteman0524
Igen, tudom, bocsi.
Sajnos a feldolgozással akadtam el
@azbest
Szerencsére nem sok adattal kell dolgozni, azok értéke is 100 alatt van.
Úgy szerettem volna, hogy ahány féle szám, annyi elemű lesz a tömb és az adott elemhez, hozzáadok +1-et ha előfordult, de valamiért elakadtam és elkezdtem egy egyszerűbb probléma megközelítéssel.
Köszi a tippeket!
-
azbest
félisten
ha viszonylag kis számtartományról van szó (nem milliárdos számértékekről van szó), akkor a legegyszerűbb, ha egy kinullázott tömb reprezentálja a lehetséges számokat és felolvasáskor azt az indexet növeled egyel amennyi az éppen olvasott szám értéke. Így a végére meglesz, hogy melyik számból hány volt. Nagy számoknál már azért kicsit bonyolultabbra érdemes, mert sok memóriát használna.
Ha nagy számokról van szó, akkor tömb helyett egy láncolt listát lehet érdemes használni, ami nagyság sorrendben tárolná a felolvasott számokat a hozzájuk tartozó darabszámmal együtt, amibe beszúrod az eddig nem szereplő számot a megfelelő helyre. Persze a sebességet rontja, hogy sokat kell lépkedni a láncolt listán (amíg végére nem ér vagy nagyobbat nem talál benne).
Ha gyorsaság is kell, akkor az előbbi megoldás más adatszerkezettel megoldva, mondjuk fa szerkezettel, pl avl.
-
Ezt a kérdést nem itt kellett volna feltenni hanem például itt. De egyébként, én valahogy így csinálnám az Example #1 alapján egy kicsit módosítva azt :
if (($handle = fopen($file, "r")) !== FALSE) {
while (($data = fgetcsv($handle, 1024, ";")) !== FALSE) {
$counted_values=array_count_values($data);
// Itt pedig feldolgozod az értékeket.
}
fclose($handle);
}A te kódodban én valahol ott keresném a hibát hogy : $tomb = explode(" ",strtolower($sor[$i]));, mivel a $sor tömb $i-dik eleme már egy konkrét érték így nincs értelme tovább tördelni. A beolvasott sorból az fgetcsv függvény önmagában megkreálja a szükséges tömböt a beolvasott elemekkel, feltéve hogy a feldolgozni kívánt értékeket az egyes sorokban csak egy ; választja el egymástól az olvasott fájlban.
-
dekac
tag
Sziasztok!
Php-ban szeretnék segítséget kérni.
Van egy tömböm ($sor[$i]) amelyben folyamatosan számok vannak (for ciklussal töltöm bele fájlból).
Azt szeretném megkapni, hogy melyik szám hányszor van benne.Egy számra már megírtam a megoldást, de elakadtam

while (!feof($file)) {
$sor = fgetcsv($file, 1024, ";");
for ($i = 4; $i <= 54; $i++) {
//print $sor[$i];
$mit= 11; //mit keressünk
$tomb = explode(" ",strtolower($sor[$i]));
$valasz=array_count_values($tomb);
//echo $valasz[$mit];
if ($valasz[$mit] == 1) {
$j++;
}
}
}
echo $j;egyszerűen hiába olvasok utána, nem jövök rá

köszi a segítséget előre is!
-
m.magus
csendes tag
Sziasztok. Holnapi Matematika strukturak cimu targybol jon valaki holnap vizsgazni meg? Otletek, hogy mik varhatok? Biztos, h lesz benne megint jo par erdes az szubdirekt irreducibilis temakorbol!?
Elore is koszi! -
ivjoe
tag
Ha valaki szeretné eladni a féléves bérletét, szóljon pls.

-
dekac
tag
Sziasztok!
Következő féléves SZTE bérlet érdekelne
(majd ha aktuális)
Max.: 10e.
-
ildi0102
csendes tag
Sziasztok!! Logikából kit tudtok ajánlani melyik gyakvezetőt nevek :
Iván Szabolcs
Várvölgyi Sándor
Lévai Balázs
Hajgató Tamás
Németh l. Zoltán -
Nitro777
csendes tag
válasz
pethYeti
üzenetére
Nem rég voltam TO-n ez ügyben és akkor azt mondta a TO-s néni, hogy nem állítanak vissza senkit, mivel ez hátrányosan érintené azokat, akik a din. tanterv alapján tudnak haladni és elsőre vennék fel a kurzust ...
Lehet régebben meg lehetett oldani, most ahogy mondta nem lehet. -
PazsitZ
addikt
válasz
pethYeti
üzenetére
Nem értem a problémádat. Ha 8. féléves vagy, akkor miért állítanának át 6.-ra?

Az egyirányú utcában nem mehetsz be a másik irányból, mert okkal az a szabály, vagy te ott is külön papírt kérsz, hogy neked szabad legyen?
Azért nem vehet fel felsőbb éves, hogy először az aktuális félévhez tartozók vehessék fel. Ez terheléselosztás miatt van így és logikailag is, őket illeti az elsőbbség.
Te majd felveheted 01.31.-én.
Ha esetleg betelne a hely és szükséged van a felvételre, akkor elmész/levelet írsz az oktatónak, aki létszámon felül be fog tenni. -
pethYeti
addikt
Üdv!
8. félévben az ETR hanyadik félévesnek fog tekinteni. Már írtam 2 e-mailt is a TO-nak hogy állítsanak 6.-ra de semmi válasz. Bízom benne hogy megcsinálták, vagy ha nem is akkor alapból nem hagy 8. félévesként és ezért nem vehetek ma fel semmit.

-
Nerd
aktív tag
-
Tottu
senior tag
-
BCs29
csendes tag
Valaki tud rövid leírást nyújtani a Rendszerfejlesztés II., Hardware és Software rendszerek verifikációja és Digitális képfeldolgozás kurzusokról? Nehézségük, stb...
-
Nitro777
csendes tag
-
m.magus
csendes tag
Sziasztok! Megtudna valaki mondani, hogy eddig milyen tetelek voltak Kepfeldolgozas halado vizsgabol? Van-e preferalt tetel, amit mindig szeret megkerdezni? Ill. mennyi ido alatt javitja ki a vizsgakat. foleg ugy, hogy csak 5en vagyunk?
Elore is koszonom! -
Grap
csendes tag
Sziasztok!
A sztochasztika alapjai tantárgyat csak én nem látom a meghirdetett kurzusok között?
Illetve: Számítógép hálózatokból kit ajánlotok: Zelei Dániel, Bordé Sándor, Somogyi Viktor?Köszi!
-
kodaek
tag
Sziasztok! Valaki nem tud ilyen "faág"-at hogy mi mire épül?
Köszönöm
Mert etr-ben nem nagyon látom át a dolgokat... -
Nitro777
csendes tag
válasz
Csökkentagyú
üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást, jónak tűnnek.
-
Csökkentagyú
csendes tag
válasz
Nitro777
üzenetére
GIR
-Bánhelyi = potyakredit
-1 könnyű zh, nincs vizsgaStat. szoft.
-2 zh, 1 vizsga
-esszével kiváltható a 2. zh és a vizsga
-http://www.inf.u-szeged.hu/~csicsman/
-tavalyi követelmények -
Nitro777
csendes tag
Hali!
Tudnátok némi infóval szolgálni erről a két speckolról?
Gazdaságinformatikai rendszerek
Statisztikai szoftverekAz érdekelne többnyire, hogy félév közben mennyire kell velük foglalkozni, miről szól, és hogy vizsgázni kell-e belőlük vagy sem.
Köszönöm előre is annak aki segít
-
Gergello
addikt
passzív félév alatt fizeti az egyetem a TB-t?
-
pokerspan
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne:
Most vagyok utolsó félévben, és a 4 kötelező kurzus mellett hiányzik még 1 speckoll. A biztonság kedvéért 2 speckollt is fel akarok venni, hogy az egyik sikerüljön biztosra. Az lenne a kérdésem, hogy ha csak az egyik speckoll-t teljesítem a kettő közül, attól még ugyanúgy megszerezhetem az abszolutóriumot vagy ha már felvettem, teljesíteni kéne?Köszi a választ!
-
-
birno
addikt
Sziasztok,
Hetfon 14-17 kozott lenne szarbol vizsgam, egyreszt nem is tanultam tul sokat, mert inkabb a matek targyakra gyurtam, masreszt most ahogy visszaolvasgattam Bohusnal nem is nagyon kell, mert nehez megbukni(mondjuk levelezon lehet mas, mert nem viszunk pontokat gyakrol), viszont ejszakaba nyulo vizsgai vannak, ami csak abbol a szempontbol gaz, hogy 18:45-kor megy az utolso vonatom s kedd reggel 8-ra meg mennem kell melozni, szoval ott alvas se igazan jatszik.
Mennyire szokta az ilyesmit figyelembe venni?
Elengedi az embert elobb vizsgarol? -
Arpho
csendes tag
Sziasztok!
Multira ki a jó gyakvezér ezek közül:
Lúgos Gábor, Purece Bálint, Bodnár Péter ?és Digitális képfeldolgozásból?
ezek vannak: Tanács Attila Dr., Hantos Norbert, Kardos Péter, Molnár Csaba, Gara Mihály, Németh Gáborés RF II. ből szerintetek is inkább a Betyár Gábor mint a Dr. Vidács László?
na meg van még ilyen hogy HSW meg Alga II. is.
Még írhattok tapasztalatokat, javaslatokat, biztos teljesítési stratégiákat,
mivel mindeggyiket előszörre teljesíten uszeretném 
-
pvt.peter
őstag
válasz
m.magus
üzenetére
üdv!
Egy kis eligazítást kérnék, hogy az alábbi tárgyat kinél lenne érdemes felvenni:
Programozási nyelvek: Szirbucz Tamás, Dr. Jász Judit, Krajcsovszki Gergely, Zelei Dániel,Nem nagyon ismerek közülük senkit, kizárólag Krajcsovszki Gergelyt, de őt is csak névről
Válaszokat köszönöm,
Peti -
m.magus
csendes tag
Sziasztok
Holnapi Lin. prog. alkalmazasai vizsgara tud valaki valami segitseget mondani?
Milyen tetelek a kedvencei a tanarnak? Ill. Mikorra szokta kijavitani a vizsgat?
Elore is koszonom! -
szivar1
csendes tag
Üdv!
Tud valaki olyan cége(ke)t ahol kooperatív képzésre vagy akár diákmunkára lehet jelentkezni? (az egyetemi honlapon levő cégek kivételével)
Előre is kösz az infókat! -
Rocko007
aktív tag
Sziasztok!
Van-e itt olyan ember, aki levelezőn csinálja a mérnök infót? Most szeretnék újrafelvételivel levelezőre átmenni munka miatt, mi ennek a módja? Köszönöm a segítséget!
-
birno
addikt
Szalay Istvánnál, kalkulus-ból, ha az első vizsgán megbukik az ember, akkor felajánlja azt a lehetőséget, hogy a kihúzott tételt tovább lehet vinni a következő vizsgára vagyis csak abból kell felkészülni, de akkor azt vágni kell s ha minden ok, akkor megadja a kettest.
Nem tudjátok véletlenül, hogy ilyenkor is az van mint első vizsgán, hogy csak az adott téma bemutatása kell bizonyítás nélkül a fogalmak pontos ismeretével vagy ekkor már kell a bizonyítás is hozzá?
-
Sziasztok!
Van-e valakinek idei Számtudos vizsga kiskérdések kidolgozása, vagy legalább részben kidolgozása? (Már az is nagyon jó lenne ha a feléig meg lenne) Hálás lennék a segítségért.
whiteman
-
Nerd
aktív tag
Hi, ezek nem komoly arak, elfaradtam az osszeirasban
, a konyvek minosege alapjan meg nincs kedvem arazni most, ha erdeklodik valaki, megnezem es az alapjan bearazzuk. Magyarul mondjatok arat... csak a bolti arakat irom, akkor ha ez ennyire zavaro...A lenyeg, hogy szabaduljak meg toluk...
-
-
Nerd
aktív tag
Sziasztok!
Mivel befejeztem az egyetemet, igy eladnam az egyetemi evek alatt felhalmozott konyveimet!

Ezen a linken lathato a lista: konyvek
Alkudni lehet, az arak csak tajekoztato jelleguek, erdeklodes eseten ellenorzom a konyv allapotat, es aszerint csokkenhet az ar.
Privatot irjatok! Koszi!

-
birno
addikt
Vegulis vesztenivalom szerintem nincs, mivel legrosszabb esetben nem sikerul, aztan fel kell vennem 4. szemeszterben is.
Formalis nyelvekre nalam nem epul semmi, logikara meg csak egy targy a 6. szemeszterben.
Magolni mindig is utaltam, a megertes meg ha nagyon nem megy legfeljebb kerek segitseget valami magantanartol, meg mindig jobban jarok minha csuszok x felevet. -
viny
tag
de, jól gondoltad. Inkább "megértősek", a kolléga szerintem csak arra gondolhatott, hogy nehéz megérteni, és sokaknak nem sikerül. És ebből kifolyólag magolják az anyagot, ilyenkor pedig ha nem érted azt, könnyen badarságokat írhatsz vizsgán/zh-n...
A Logika elmegy elsőre, csak tényleg tanulni kell.
A Fonya már húzósabb. Azzal, ha érteni akarod, tényleg sokat kell foglalkozni/időt szánni rá. (legalábbis. többektől is ezt hallottam + saját tapasztalat is...)A kettőt egyszerre nem ajánlott felvenni (szvsz), viszont, ha úgy gondolod, (és nincs vesztenivalód sem) akkor megnézheted legalább az egyiket / mindkettőt.
Ha egyet bevállalsz, less rá a tematikádban, hogy melyikre épül több tárgy, azzal érdemes előre haladni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Autós topik
- Kutya topik
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Unreal Engine 5-re vált az Alien: Isolation folytatása
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- I7 2600K - RX 580 4Gb - 16Gb DDR3
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- VADIÚJ HP 17 Ryzen 5 7520U 16GB 512GB 5500Mhz 17" FHD 2026.11.12 gar
- Apple iPhone 15 128GB fekete
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4599, 100% Akksi
- AKCIÓ! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)