- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szőri
csendes tag
válasz
szivar1
üzenetére
Ma amikről tudok:
1. jing-jang-ot kellett rajzolni (pontosan milyen funkcionalitása volt azt nem, előttünk levő csoportnak volt
2. egy kört kellett rajzolni, ami a vászonra való kattintás esetén a kattintás helyétől számított minimum 100 távolságra ugrik, random helyre
(pontozás: 0, ha semmi nincs. 1, ha működik a kattintás és random hely. 2, ha minden jó)
A zh-t 20 percig lehet írni, de mire beindul a flash, böngésző, bejelentkezik stb. elmegy minimum 5 perc.
Minden csoportnak elméletileg különböző zh-ja lesz. -
szivar1
csendes tag
Üdv!
Van aki már megírta a flash zh-t? Milyen feladat(ok) voltak...?
-
Blaise7
tag
-
phantom88
tag
MSDNAA regisztráicót hogyan lehet szerezni? Visual Studio 2010 kellene... Köszi!
-
8904
csendes tag
válasz
Blaise7
üzenetére
Hogy hogy nem tudta letölteni?
sudo apt-get install openjdk-6-jdkírhatnál egy részletesebb leírást.
Oracle-ről letöltött bin fájl-al meg mi volt a gondod? nem tudtad futtatni?
chmod +x fajlnev.bin
./fajlnev.binelég átlagos linux felhasználó vagyok, szóval nem azért mondom, de ha ilyen alap dolgokat nem tudsz akkor előbb a linuxot tanuld meg, aztán akarj rajta Java-t fejleszteni.
különben inkább az open-jdk-val csináld, csomó dolog egyszerűbb mint a Oracle verzió esetén. utóbbival is jó minden, csak néha kell kicsit utánaguglizni.
gondolom eclipse-t is akarsz, eclipse-platform csomag mellé, ne felejtsd el az eclipse-jdt csomagot is felrakni, anélkül nem lesz Java nézeted.
-
Blaise7
tag
Nem tudom feltelepíteni a Javat a gépemre. Próbáltam a Terminál által felajánlott csomagokat felrakni, de nem tudta letölteni őket. Próbáltam az oracle oldaláról letölteni, de azt meg telepíteni nem tudtam. Hogyan csináljam?
-
Gergello
addikt
Meddig lehetett büntetlenül leadni egy tárgyat? (nyilván kurzus felvételi időszak zárása utánra gondolok)
-
phantom88
tag
ETR éppen vicces kedvében van...

-
nfgabor
csendes tag
válasz
LestatVenom
üzenetére
Szerintem, ha elég sokan lennének, meg tudnának változtatni pár dolgot...
-
-
dekac
tag
a HÖK-ös témához...nem hiszem, hogy lentebb süllyedhetnének...
http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/orulj-hogy-nem-bszatlak-ki-hatalmi-harcok-az-ehokben-362548
-
Blaise7
tag
Valaki tudna segíteni, hogy hol találom a Danner Gábor-féle ellenőrző alkalmazást? (Operációkutatás házihoz kellene)
-
BCs29
csendes tag
Alkfejl tárgyhoz segédanyagja van valakinek? Bármely témakörhöz... Mit érdemes nagyon tanulni? ZH milyen nehézségű? esetleg van valakinek konkrét tavalyi feladatsora?
Köszii -
8904
csendes tag
de használj ubit, relatíve azzal van a legkevesebb gány
az is debian alapú.
meg gugli is a sima ubi disztróhoz ad legtöbb segítséget. -
8904
csendes tag
válasz
Csökkentagyú
üzenetére
/usr/local/Khoros-2.2/bin/kconfigure
. /home/uname/.khoros_env.shha nem akarod ezt minden indításnál akkor berakod a .bashrc-be (mondjuk a végére).
-
Csökkentagyú
csendes tag
cantata indításakor ezt kapom (debian 6.0):
cantata: error while loading shared libraries: libXmu.so.6: cannot open shared object file: No such file or directory
libXmu.so.6 helye: /usr/lib/
Valakinek van ötlete a megoldásra?

-
dosailord
tag
Én is köszönöm mindenkinek!
-
akken
csendes tag
Ok, koszi az infot mindenkinek!
-
szmg2
csendes tag
100%-os hogy így van:
2006-ban vettek fel mérnök infóra (7 féléves Bsc). Az egyetemet nem szakítottam meg és nem felvételiztem újra. 9 félévig államis voltam most a 10-től költséges. Az MSc-re való féléveket nem használhattam fel Bsc-n!!!!!
Tehát összesen 12 állami félév van! Felhasználási lehetőségek:
(BSc képzési idő + 2 félév) + MSc képzési idő <= 12
Bsc képzési idő + (MSc képzési idő + 2 félév) <= 12
újrafelvételi <= 12 -
azbest
félisten
válasz
dosailord
üzenetére
természetesen a képzési idő + 2 félévre is lehet kivétel, de részletesen a szabályzatban olvashatod: [link]
az sem mindegy, hogy melyik évben kezdtél a szakodon, lásd 6-7edik oldal, 2006tól felvetteknél már nincs annyira bonyolítva. Most csak átfutottam, de azt hiszem 7 félévest is cask 2vel lehet hosszabbítani. -
azbest
félisten
a 12 félév a tágabb korlát (hogy mikor több ez, azt a juttatási szabályzat tartalmazza, sci.u-szeged-en be van linkelve) ezen belül pedig az aktuális szakod képzési ideje + 2 félév lehet államis.
(#10767) dosailord:
Tehát adott 6 féléves bsc szak max 8 félév állami finanszírozású lehet. Amit említettek, hogy pár hete átsoroltak néhányunkat költségesre majd végül vissza államira, az azokat érintette, akik korábban már jártak valamilyen szakra és azt akármilyen okból a vége előtt megszakították, s új felvételi eljárással újra jelentkeztek. Így a korábbi be nem fejezett és az új folyamatban lévő bsc szak együttesen meghaladhatja a 8 félévet, de ez két külön jogviszonyból van. Ha msc-re nem jut már elég államis félév, akkor így jártunk. -
dosailord
tag
LestatVenom írta, hogy: "De ellőheted mind a 12őt BSc-re."
Sőt, ha jól tudom néhány hete/1 hónapja jópár ember emiatt került át költségtérítéses státuszba, de a TO-val sikerült rendezniük. Itt a fórumon volt róla szó.snow.man: Igen, 7 féléves. Hol, hogyan lehetne ennek utánanézni? Főleg amiről az előbb írtam, hogy a TO sem úgy jár el, mint kellene sok esetben, így őket kár is kérdezni.
Továbbá lenne még egy kérdésem: Hallottam olyan dolgokat, hogy az előírt (nekem ugye 7) félév után már nem jár pl. ösztöndíj a maradék félévekre. Ez ugye nem igaz? Mert ha igen akkor hatalmas nagy bajban leszek...

-
akken
csendes tag
(PTI-s szakrol beszelek!)
En ugy tudom, hogy 12 felevet finansziroznak. Megpedig: 6 felev BSc, 4 felev MSc, es "bonusz" 2 felev. Jelenleg a 8. felevemben vagyok BSc-n, tehat a bonusz 2-t fogyasztom. Ezen kivul lenne meg 2 felevem BSc-n. Kerdesem az lenne, hogy az MSc-re "fenntartott" finanszirozott felevekbol lehet BSc-hez csapni, vagy atkerulok 2 felev erejeig koltsegteritesesre? Esetleg total rosszul vagyok informalva, es a 12 finanszirozott felev tetszolegesen (akar mind a 12 BSc-re) felhasznalhato? -
LestatVenom
csendes tag
válasz
dosailord
üzenetére
Úgy tudom, h 12 félévet finanszíroznak összesen BSc + MSc-re. De ellőheted mind a 12őt BSc-re. Nyilván én is úgy járok, h 9 félév alatt végzek 7 félév helyett és szeretnék menni PTI MSc-re ami meg + 4 félév. Így 1 félévem költséges kell, h legyen, de erre az a megoldás lehet, h az utolsó BSc-s félévemet átkéretem költségesre és mérséklést kérek kredit alapján. Így megmarad +1 államis félévem. Úgy tudom ez a megoldás működik a legjobban, de persze én is örülnék ha tényleg az a 13 féléves dolog menne.
-
snow.man
tag
válasz
dosailord
üzenetére
A BSc-d 7 féléves? Mert azt hiszem (bár ennek utána kellene nézned) úgy van, hogy BSc+MSc képzési időhöz képest adnak +2 állami félévet. Ha ez nálad 7+4 félévet jelent, akkor összesen 13 féléved lehet államis elvileg. De lehet, hogy ez 12 félévben maximalizálva van (régen így volt), de a bolognai rendszerben mintha az előbbi lenne érvényes...
-
dosailord
tag
Nem tudjátok, hogy van-e lehetőségem államin egy 13. félévet eltölteni? Ha 9 félév alatt fejezem be a BSc-t, akkor csak 3 félévem marad MSc-re, és így az utolsóra, 250-300e Ft költségtérítés az vállalhatatlan lenne. Szóval még most kellene eldöntenem, hogy hogyan alakítsam a dolgokat, de nagyon nem jó, hogy ha BSc-n 1 évet csúszok, akkor már az 5 (5,5) éves teljes képzést el sem végezhetem. Erre tényleg nincs semmi opció, lehetőség?
-
TMontana88
csendes tag
válasz
Orionk
üzenetére
Minden félévkor nézik, ez biztos. De ezzel nem azt mondtam, h 1 félév alatt kell 30 kredit.
Minden félévben nézik az utolsó aktív 2 félévet.
Szóval most is nézték elvileg (tehát a 2010/2011 1. félévét és a 2009/2010 2. félévét.
De ez a 30 kredit nem teljesen mérvadó, infón pl 14 kredittel sem rakták át havert (mert a legrosszabb 20% kerül át). -
ktommy91
addikt
Sziasztok!
Prog 1 gyakról lehet "büntetlenül" hiányozni vagy mindig kell igazolást vinni?
-
azbest
félisten
Fura, hogy mindenféle érdektelen témában és haszontalan híreknél hány hozzászóló van, viszont azzal kapcsolatban, hogy az ehök átveszi a kollégiumok pénzét és irányítását, ez szinte senkit sem érdekel.
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/aprilisban_mar_a_hallgatoi_onkormanyzat_dont_a_kollegiumi_felvetelrol/2204937/ -
Tevek
csendes tag
Hali!
Aki tud ilyen virtuális túrát készíteni vmi módon az küldjön pm-et por favor!
pl: http://www.googleartproject.com/museums/nationalgallery -
FlackE
csendes tag
Hy!
Nincsenek meg véletlen valakinek a régebbi robotika zh kérdések?
Előre is köszönöm!
Üdv! -
szmg2
csendes tag
Sziasztok! Egy kérdés Digiképfeldolg. gyakra kötelező bejárni? Mivel sajna ütközik nem nagyon tudok bemenni csak zh-kra. köszi.
-
dekac
tag
-
Orionk
senior tag
válasz
TMontana88
üzenetére
Én úgy tudom, hogy félév végére kell a 30 kredit.
Valakinek meg kellene ebben erősítenie.------
Más:
Ma van 1 hónapja, hogy adtam be a modulo rendszeren költségtérítés csökkentési kérelmet. Még mindig nem válaszoltak, csak ott a kérelmem.
Mire várnak?, miért nem döntenek a kérelemről?
Van valaki hasonló helyzetben?, vagy kapott már a döntésről választ?köszi
-
ALI_G
veterán
Hol találok összegyűjtve anyagot az alábbi tárgyakhoz?
Számvitel alapjai példatár
Gazdaságtörténet I.
Makroökonómia
Menedzsment I.
Menedzsment II.
Mikroökonómia
Gazdasági Földrajz
Bevezetés a pénzügyekbe
Nemzetközi közgazdaságtan
Marketing alapismeretek I.
Marketing II.
Vállalati Pénzügyek I.
Pénzügyi számviteli példatár
Bankszabályozás - Bankismeretek
Biztosítási ismeretek
ÁllamháztartástanEzek amúgy GTK-n vannak eredetileg gazdálkodás és menedzsment szakon és pl Coospace-en van fent rakás dokumentum meg előadás (video), csak nekem nincs hozzá jogosultságom, mert távoktatásos hallgatók részére teszik fel, ráadásul nincs save gomb, mindent próbáltak biztonságosan felrakni, de biztos le lehet valahogy tölteni

-
Csökkentagyú
csendes tag
válasz
Blue-Shadow
üzenetére
-
Blue-Shadow
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki hogy a Logika és informatikai alkalmazásai gyakorlatban használt foljákat hol lehet letölteni? Benne vannak kérdések és válaszolok minden témára.
Üdv.
B.S -
8904
csendes tag
SZTE EHÖK
Nem, nem szűnt meg véglegesen, már folyamatban van az új szerződés aláírása. Ahogy meglesz, értesítünk titeket!http://www.facebook.com/SZTEEHOK#!/topic.php?uid=172211182800474&topic=244
haladjanak

-
BCs29
csendes tag
Alkfejlből ZH-n mik várhatóak? Mely témák amik sokat nyomnak a latba? Pl.: XML, XSD témakör konkrétan lesz-e (vagy szokott -e lenni)?
-
dosailord
tag
válasz
TMontana88
üzenetére
Hát az elég gerinctelen dolog lenne. Akkor miért aktiváltak? Adták a bérletet, támogatásokat, stb. Azt mind hirtelen visszakérnék?
-
TMontana88
csendes tag
válasz
dosailord
üzenetére
Az szerintem is marhaság lenne, h júniusban értesítenek. Azóta már megkérdeztem másokat is, és tuti h minden félévben nézik.
Az ETR-ben áll.támgatott vagyok, már van matricám meg bérletem is.
Csak mintha hallottam volna olyat is, h ez csak február végén szokott kb kiderülni és utólag átrakhatnak költségesre.
De nagyon remélem, h akkor már átrakták költségesre azokat, akiknek kevés kreditjük lett. -
dosailord
tag
válasz
TMontana88
üzenetére
Én is úgy tudtam h minden félévben az utolsó 2 aktív félév eredményét nézik. De akkor ezek szerint nem?
Az etrben, a Tanulmányok->Képzési adatok->Szakok, képzések menüpontnál, a Ciklusok-at lenyitva látod hogy mi a helyzet. Ha az aktuális félévre a Finansz. oszlopban "igen" van, akkor támogatott vagy. Egyébként meg ha áttesznek, akkor nem is aktiválnak, míg nem fizeted be a költségtérítést, vagy nem adtál be valamilyen haladék/csökkentési kérelmet amit elbíráltak pozitívan.
Olyan meg tuti nincs, hogy júniusban döntsék el hogy az épp elmúlóban lévő félévben támogatott vagy-e vagy sem. Ha történik átsorolás, akkor előtte történik.
Szóval ha etr-ben finanszírozott vagy, akkor maradtál államin.Az etr-ben még egy helyen találtam ilyet: Tanulmányok->Hallgatói információk->Hallgatói teljesítmény információk->Féléves szak-törzslap adatok. Itt az utolsó sorban be van írva az aktuális félév, a 8. oszlopban meg a finanszírozási forma.
-
-
Orionk
senior tag
válasz
TMontana88
üzenetére
Én úgy tudom, hogy csak évente van átsorolás államiról költségesre - és fordítva.
TEhát majd a juniusi vizsgaidőszak után dől el ez.
Most a két félév közötti időszakban csak akkor van átsorolás, ha egy eddig államin levő hallgatónak már valamilyen ok miatt nem jár az állami félév, és ezért költségesre kell helyezni.
-
Nerd
aktív tag
Üdv,
Dr. Modok Máriát (üzem orvos) egyetemi épületeken kívül hogyan tudom elérni? 54-4427 a telszáma elvileg, kell valami még elé?

-
dekac
tag
Sziasztok!
Kicsit újítottam az szteinfo.tk oldalon!
Használjátok egészséggel!
-
snow.man
tag
Egy szegedi céghez keresnek diákmunkást diákszövetkezeten keresztüli alkalmazással:
- (motorola) PDA rendszereink tesztelése
- PDA rendszerekkel kapcsolatos helpdesk ügyintézés
- up to date információk a PDAkkal kapcsolatban
- programozási feladat ebben e munkakörben nincs!Többet sajnos én sem tudok, de pm-ben tudok kontaktot dobni...
-
TMontana88
csendes tag
válasz
Orionk
üzenetére
Én most államilag támogatotton vagyok, már több éve. A kérdésem arra vonatkozik, hogy mikor derül ki h pontosan kiket raktak át költségesre.
Mert ha már megvan, akkor hátradőlhetek, hogy megúsztam. Ezért kérdezem. Gondolom február körül szokott, tehát mostanában kéne valamikor. -
Orionk
senior tag
válasz
LestatVenom
üzenetére
Inkább úgy mondanám, hogy két féléve alatt a minimum a 30 kredit.
Ha ez nincs meg, akkor esélyed sincs államira menni.>= 30 kreditnél meg bekerülsz azok közé, akiket vizsgálnak, hogy mehetsz-e államira vagy nem. Ekkor figyelik, hogy hányan akarnak menni államira, és azok közül kinek milyen átlaga volt.
Mivel az infó tanszékcsoporton rossz átlagok vannak, ezért már szinte biztos, hogy a 30 kreditesek is mehetnek, de ezt nem lehet biztosra venni. Ugyhogy hajrá, bele kell húzni.

-
LestatVenom
csendes tag
válasz
TMontana88
üzenetére
1 év alatt 30kr-et kell min. teljesítened. Szeptembertől - Júliusig (Vizsgaidőszak végéig). Így tudom.
-
TMontana88
csendes tag
Hali!
Valaki meg tudná mondani, hogy mikor szokott kiderülni, h átsorolnak-e költségesre a kreditek miatt avagy sem? Valamint, h infón ez kb hány min. kreditet jelent?
-
Rocko007
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy elhagytam a diákomat, a HSZI-n tudok újat igényelni? Kb. mennyiből jönne ki az új diák?
Köszönöm!
-
Orionk
senior tag
válasz
Obnoxious
üzenetére
Én úgy tudom, hogy a szakdogákat nem az Ady téren lehet megnézni, hanem az Árpád téren a Kalmár László intézetben, az informatikusok könyvtárában.
Báris én ott voltam.
(#10710) Szőri:
Ha ez tényleg így van, akkor köszi az infót.
Habár, ha a 2008-ast megtanulod, akkor nem hiszem, hogy sokat számítana az a pár plusz dia. -
dekac
tag
válasz
Blue-Shadow
üzenetére
-
Blue-Shadow
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy van-e letölthető anyag (jegyzet, kérdések, kidolgozott tételek) a PTI következő tantárgyakhoz:
IB152e-1 Adatbázis alapú rendszerek
IB403e-1 Formális nyelvek
IB405e-1 Programozási nyelvek
IB414e-1 Alkalmazás fejlesztés
IB604e-1 Logika és informatikai alkalmazásai
IB676e-1 Assembly programozásElőre Köszönöm.
-
Orionk
senior tag
Hello !
A mostani Multimédia kurzusnak hol érhetőek el a fóliái?
Előadáson a tanár úr fóliáinak a számozása előrébb jár, mint az a pdf, ami a pub-ban van.
A pub ban nincs is 2011-es mappa, csak vissza van vezetve a 2008-as anyagra. Az ottani fóliákat letöltve, meg nem teljesen ugyanaz, mint az idei anyag, amit a tanár úr vetít.
köszi
-
ALI_G
veterán
válasz
Obnoxious
üzenetére
A szakdogák az elsőn vannak a könyvtárban. Bármikor bemehetsz, ha nyitva van, online pedig ne is reménykedj.
Mindenkinek: vajon el lehet érni valahogy hogy egy szakot meghirdessenek levelezőn vagy távoktatásban nappali helyett?

Eddig akárkivel beszéltem, mindenki azt mondta, hogy inkább levelezőn csinálná a GI MSC-t. -
Obnoxious
csendes tag
Valaki meg tudja mondani, h a kész szakdogákat hol lehet megnézni pontosan az ady téren? Illetve hogy mikor, mert úgy tudom hogy elég szűk a nyitva tartása a könyvtárnak... Esetleg online vannak ttik-s szakdogák valamerre? Köszii
-
ALI_G
veterán
válasz
phantom88
üzenetére
Az elég jó húzás, hogy 30K alatt átraknak fizetősre

5 félévet szeretném ha 4 lenne

Szeptemberben kezdek, keresztfélévről lemaradtam, de tegnap meggyőztem magam, hogy igen, jó lesz ez nekem, de most megint elbizonytalanítottál ezzel a nagy számmal
Elvileg, úgy számoltam, hogy max. 2-3 év alatt visszajön fizetésben és őszintén szólva nem sok kedvem van 2 évnél többet tanuljak.
De sokat gondolkodtam hogy esetleg a Gazdálkodás és Menedzsment szakot válasszam, az sokkal több gazdaságis tárgyat adna (amit én szeretnék), de "csak" alapképzés és minimum 3 év. A GI pedig mesterképzés, minimum 2 év, de árban lehet ugyanott leszek (800k Msc, 1M bsc).Már beadtam, szóval nem hiszem hogy idő közben változtathatnék és úgy tudom hogy köteles vagyok elfogadni a felvételt, ellenkező esetben még meggondolnám magam és a GTK-ra mennék távoktatásra (munka mellett sokkal jobban kivitelezhető lenne, dehát GI-t MSC-t miért tartanák akárcsak levelezőn?!)
nincs több kérdés

-
phantom88
tag
6K-t el tudod fogadtatni, igen.
20K pótlót nem tudtam, hogy így ki van kötve, nice...
Ha fizetősön vagy, rád nem vonatkozik a 30K/év, de államisokra igen, mert ha nem teljesíti, átrakhatják fizetősre...
5 félév pápával arra gondoltam, hogy végzel diplomával a kezedben

Diplomamunka 2-t fel tudd venni ETR-ben, aktívnak kell lenned, különben hogy teljesítenéd a 20kreditet....
Ha most kezdesz, akkor a diplomamunka1 és 2 között ott a nyár, én megfontolnám, hogy ott megírom a diplomamunkát(lezsírozod témavezetővel, hogy diplomamunka1 alatt nem alkotsz nagyot, de mire kezded a diplomamunka2-t már kész vagy..) és megspórolnád a 200-at...
Ha most minden válasz megint, egyenként 5 kérdést generál az szép lesz!

Egy kérdés, válaszolhatsz rá privátban is: Megéri az MSc ~1 milláért is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jogász topik
- Spórolós topik
- Látásjavító szemműtét
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Dell notebook topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!