Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
cattus #29196 üzenetére
Stockholm.
Azért dobták ki, mert a mikrofon némító gomb nem működik, egyébként tökéletesen szuperál.
Ha nem 1 hete vettem volna egy ilyet, még használnám is
Amúgy a "nem sok minden" 2 db 19"-os samu 910N monitort, mozgásérzékelőt, ip kamerát, AA-AAA töltőt takar. Ezeknek hibáját nem találtam. -
wolfman
veterán
válasz
BlacKSouL #29191 üzenetére
Persze, csak mondom, hogy előtte is Samsung monitorok voltak, csak 4:3 képarányú ls azoknak ennél jobb képe volt/van. Arra ránézek és kellemesebb a szememnek. Meg mondjuk a régiek mat felületűek, az újak meg csillognak.
Én az én gépemhez tartozót tuti oda nem adom, csak azért, hogy 16:9-es legyen.Met: Vettem a céghez be magamnak saját gépet, vagyis alaplapot, memót meg procit meg egy FSP tápot. Odaadtam a rendszeruraknak, hogy állítsák be a céges hálónak megfelelően, erre beletettek egy olyan vinyót, ami darál mint a sz@r. Szerintem 5400RPM-es, még nem néztem. Most egyelőre nincs pénzem SSD-re, de már gondolkozok rajta egy ideje.
-
TaaT
nagyúr
Mint Hamburg a második vh után
[link]
-
törölt tag
Elárulom neked, hogy ha Win7-tel, sőt, Vistával tetted volna ugyanezt, az is ezt csinálta volna. Read more about NTFS jogosultságok, illetve hogy NTFS és NT user management esetén az egyező username nem jelent egyező SID-t. Naná, hogy kiabált.
A linux nem kiabált volna! Tessék akkor azt használni.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
wolfman #29185 üzenetére
Ha a te zsebedből fizetnéd a monitorokat (az egész cégnek), a te szemed sem bántaná, hidd el.
Ha a munkára alkalmas, szemet nem rontja, stb. akkor ez a megfelelő választás. Lehet ips eizo is, vagy csodadell csak akkor minden ötödik embertől el kell köszönni. Köszöntjük a valósághű színek világában.
Persze érthető, hogy ez a te szakmai önérzetedet bántja, tök jogos, de az ügyvezetés szempontjából az optimális döntés ezeket megvenni.
-
-
-
Pötyi
őstag
Én úgy gondolom, hogy irodába tök felesleges a fekvő 16:9-es monitor, mert egy álló A4-es lapból, amit wördben szövegszerkeaszt, arányaiban még kevesebb látszik, mint a 4:3-es monitoron, mivel vékonyabb. Szóval a felhasználónak biztos tetszik, mert új és szép, színes, szagos, de többet kell föl-le görgetnie, az hótzicher!
Ha sokat néz szélesvásznú filmet, akkor van értelme! De egy irodában erre általában rikán kerül sor.
-
wolfman
veterán
válasz
-=RelakS=- #29175 üzenetére
Látod hogy működik, mi kéne még? Hogy pörögjön meg világítson? Neked is mindenből egyből a legdrágább kellene...
A legdrágább már felesleges lenne, elég nekem, ha nem a legolcsóbbat vennék folyton.
-
wolfman
veterán
válasz
-=RelakS=- #29173 üzenetére
Csak ezekben a helyzetekben nem tudom FEJLESZTÉSnek nevezni a dolgot, mert így is a régi idők elavult csatlakozóját és minőségét használjuk. De nem is CRT lett lecserélve, hanem egy régebbi Samsung LCD monitor, amivel nem volt baj, most bevásároltak, hogy a 4:3-as helyett egy még fosabb képminőségű 16:9-es legyen.
Mindenki itt az irodában nagy elismeréssel és elégedettséggel fogadta az új monitorokat, hogy de jó, de szép, de hát a szakavatatlan szemeknek minden az. Első reakcióm a bekapcsolás után, hogy "aztaku.va, de mocsok ronda képe van!" Persze egyöntetűen konstatálták, hogy nekem sose semmi nem jó, mindig elégedetlenkedek. Mint ahogyan az sem zavar senkit, hogy a gépekben lévő tápegység búg mint a fene, mert azt se tudják, hogy lehetne másmilyen. -
tsiga18
tag
vótmá'?
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
tserrof77 #29166 üzenetére
Biztosan lesz belőle eladó, elvégre ezért kaptam őket. Most vizsgálom be őket éppen. Használt gépeknél ez nem árt, mert nem mindig az van benne amit a lista ír... Nem most kezdtem a cégnél, de kb ez az első darab amire azt mondom, hogy ez kell nekem. Nagyon kinéztem egy példányt a nappaliba
-
tserrof77
őstag
válasz
Habib[HUN] #29165 üzenetére
Hmm.. csini darabok... ha lesz eladó, szerintem érdekelne egy engem
-
Habib[HUN]
senior tag
Szerintem minden boltos tapasztalta azt az érzést, hogy ez a kütyü kell nekem. Most kaptam egy szállítmány ASUS all in one gépet. Hát éppen a falat kaparom, hogy egy ilyet otthonra nekem is be kéne szereznem. Egy tucat ASUS ET2411INTI vár most bevizsgálásra nálam. Használt gépekkel foglalkozom, így az ára se lesz vészes. Nehéz így spórolni, hogy mindig jön valami érdekesség amire le kéne csapni. Nem erősebb az otthoni gépemnél, bár határeset. Viszont ilyen gépem még sose volt. A nappalimba pl nagyon jól jönne
Fene a beszerzőnkbe... Amíg csak core 2 duo, meg első generációs i5-ös gépeket kapok addig nincs gond, az ilyenen viszont megakad az ember szeme.
-
jerry311
nagyúr
válasz
wolfman #29160 üzenetére
Próbáld ki hátha fel van cserélve a fényerő/kontraszt mint a Lenovo ThinkVision LT2252p Wide monitorokon, amiket mi kaptunk.
Sehogy sem tudtam értelmesre beállítani, aztán végső elkeseredésemben elkezdtem szélsőséges fényerő/kontraszt párok felé menni, akkor jöttem rá, hogy a drága developerek felcserélték a két ikont.
Lett is rögtön értelmes képe. -
ViZion
félisten
válasz
Hequila #29155 üzenetére
Persze hogy tudsz!
De csak vasárnap, mert az a karitasz nap, a többin sajnos dolgoznod kell, mert a családnak van pár hülye szokása (pl. esznek, nem szertnek -5 fokban aludni és sétálni mindenhova)...Szerintem érthető. Ha valamire szüksége van ingyen, akkor írhat ide is, segítünk. Hogyne segítenénk azon, aki semmitérő szarra kifizet egy halom pénzt és a nyakába borul a trágya?
-
wolfman
veterán
válasz
Hequila #29155 üzenetére
Cégnél most zajlik épp egy nagy géppark újítás. nem fejlesztést mondtam direkt, mert 400w Akyga tápegység ami süvít mint a sz@r terheletlenül is nem nevezném annak. Igaz már i3-asok kerültek a 478-asok helyére, de mivel a szokásos hálózati hülyeség be van állítva így lefogja annyira mint a régi gépeket, persze a windows semmi optimalizálást nem kapott. Boot és a rendszerleállás konkrétan azon sokkal gyorsabb volt.
új monitor, Samsung S22D300. Akárhogy állítgatom ennek borzalmas képe van, de hát, biztos olcsó volt.
-
Hequila
őstag
válasz
Hequila #28575 üzenetére
Eddig bírta a Codegen (most hívott a kedves ügyfél).
Pontosabban eddig sem bírta, mert már elfüstölt. Vettek bele (nem tőlem) egy 500W-os Akygát, az is elfüstölt. És most hozzák vissza.
És telefonba megkérdezi, hogy nagykeráron tudnék-e neki adni bele normális tápot, meg hogy ugye munkaköltséget azt nem számítok fel. Ezért a kérdésért már most 2.000.- Ft-nál járunk, pedig még itt sincs a gép. -
T0MEEE
tag
Szervusztok!
Monitor és laptop szervizelésében jártas "jómunkásembert"/céget keresek Aszód-Gödöllő környékéről... (nem egy konkrét esetről van szó, hanem remélhetőleg folyamatos munkáról)
-
shteer
titán
válasz
macilaci78 #29140 üzenetére
mit kell "bedugni" egy BT egérhez?
-
wolfman
veterán
Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor Trololololunk...
-
Ezt én is tapasztaltam mikor eladtam ismerősnek a 10 éves karctalan monitoromat. Felhív 3 óra elteltével, hogy nem jó, megfordult a monitort. Lemegyek, agyon volt zsírkrétázva, nem fel ismertem a monitort, erre látom, hogy fejjel lefelé használták. Kiskölyök benyomta a ctrl+alt+nyílat, és megfordult a képernyő, hát ők fizikálisan is fordítottak egyet.
macilaci78-hoz hasonlóan én is játszogattam a prinscreen-t kollégáknál. Én jókat röhögtem ezek meg már a gépet ütötték, hogy miért fagy le
-
Traxx
őstag
válasz
+1 Degeczen született jelen
Az én módszerem az volt, hogy sok céges gépben alaplapi intel VGA van. Namost, a Ctrl+kurzornyilak szépen elforgatják a képet
Aztán meg volt csodálkozás, és fejet döntve nézés.
-
Tim82
félisten
válasz
Az elsőt én is megcsináltam kolléganővel.
-
ViZion
félisten
Lehet, h 'vótmááá'...
Anno drága jó barátom meghívott hozzá házibuliba...
Jó este volt, de elég hamar kiderült, h valami baj van a wifivel. Mindenki bulizik (pörkölt főzés, iszogatás, beszélgetés, hangos zene) a garázsban, én 2 ajtóval beljebb kábelt cserélek, wifit állítok be.Ha ezt megoldottam, rá kellene nézni mert lassú is.
Megtettem mindent, amit a CCleaner engedett... kaptak új AV-t, defragot... és még valamit...
[link]Jött a kérdés: mégis mivel...?
Semmivel bro', Te bulid, köszi a kaját, ez a minimum, hogy szo... szorgoskodok 1-2 órát, amg ti kint b... bátran főzitek a pörit!
De mégisnavalamitmá'...
Tesókám. Ez ingyen volt, mert buli, meg a barátság. Legközelebb majd fizeted a standard tarifát.Jajjdejóvagykomámgyereigyunk
Ejj, a nagy dínom-dánom véget ért. Meg is lepődtem, kellet egy hét, mire felhívott a problémával, fejben eddig tartott összerakni, h mitől lett trollololololo hangú néha a gép...
Mondtam neki, hogy ez biza 5 k lesz, kiszállás, vírusírtás...
Röhögve-hörögve anyázott egyet, h azt hitte jól kihasznált a bulin, de látja, hogy ez fordítva sült el. -
macilaci78
nagyúr
Az OKJ-s szoftverüzemeltető végzettségével magát nagyra tartó kolléganőm gépét egyik kávészünetében átszkineltem: Print screen, mindent elment, bezár, a képernyőt be háttérnek, ikonokat, startmenüt eldugtam.
Meg amikor BT-egeremet bedugtam az ő gépébe és néha gépelés közben kattintottam egy balost.
-
Pötyi
őstag
válasz
#90933760 #29137 üzenetére
Kigondoltam az évszázad átbaszarintását. Felteszek a kollégám gépére ilyen istentől elrugaszkodott hangokat, mint pld. a felpörgő hűtőventillátor, ami olyan hangos, mint egy sugárhajtómű, vagy pld. ez a halálán lévő vinyóhang és beállítom ezeket rendszerhangnak a normál Win pittyegések helyett.
-
Pötyi
őstag
Nincsen valakinek csapágyas_winchester_kattogó_hangja.wav? Vagy akár mp3 is lehet...
-
lacy027
tag
válasz
wolfman #29119 üzenetére
"az olvasó fejet dobná ki pihenő állásba majd vissza."
Ez lesz az. A HD Sentinelben Lemez/Feljett energiagazdálkodás menüben nyomj a tiltásra. Ha abbamarad, biztosan a fejparkolás adja ki a hangot. A WD-n kívül egyik gyártónál sem lehet véglegesen letiltani, vagy nagyobb tétlenségi időre állítani, így mindig manuálisan kell kikapcsolni. -
szumo
senior tag
Ja a lényeg meg lemaradt!!!
Azóta az 1TB-os merevlemezemre azt írja a 8.1, hogy hibás és cseréljem ki.
Megnéztem Sentinelel és a samsung saját programjával, semmi baja.Szóval most kerítenem kellene egy 1TB-os merevlemezt, hogy átmásoljam az adatokat, megformázzam a sajátom, és visszamásoljak mindent.
Ennyi a rövid története a Win 8.1 egy hozzáértőbb ember memoárjai, azaz amikor kiborulunk... -
szumo
senior tag
válasz
Hequila #29124 üzenetére
Ha már HDD-knél tartunk heti témaként.
Hétvégén elkapott a (na most már agyonverem) roham, de inkább lecsillapodtam, és a hónapok óta halogatott újratelepítést megejtettem. S az Úr mondá legyen 8.1 és úgy lészen. Mert hát haladni kell a korral, és nem jó az, ha nem ismeri az ember a rendszert amit telepít adott esetben. Persze a sajátra mikor jut idő, hát éjszaka pirkadatba nyúlóan. Sitty sutty fent is volt az alap, mentek a frissítések, megszokott programok. De volt néhány program, ami már régebb óta megvan, és nem volt azóta frissebb belőle, hát a csoda Utils nevű könyvtáramra kattintottam, és a gép közölte, hogy nincs jogom megnyitni a mappát. Kávé utolsó kortyát majdnem visszaköpve hördültem fel, hogy mit képzelsz te magadról te gép! És máris nyúltam az egér után, jobb klikk -> tulajdonságok -> biztonság - szerkesztés (na itt egy picit pislogósra vettem a figurát, mert persze hasonlított hasonlított, de valahogy mégse. Pár perc és már módosítottam is a mappa tulajdoni jogait, az öröklési házirendet, és mindent ami arra irányult, hogy valami ellenemre legyen (levertem a lázadást).
Ment minden a maga útján, egyre másra települtek az alkalmazások. Jött a TV-tuner az is feltelepült szépen egy kis átveréssel, s mint aki jól végezte dolgát aludni tértem. Ébredés után nekifeszültem és elkezdtem használni a friss ropogós oprendszert. Gondoltam míg főzök, teszek be egy kis zenét. Hát újra belefutottam a nincs jogosultságom ablakocskába. Addig addig, hogy törtem egy darab kolbászt és a kajakészítést a probléma végleges megoldásáig napoltam. Szóval minden merevlemezen és a főmappákon átvettem az irányítást cirka 40 perc alatt. A kaját megfőztem, feltelepítettem azokat a programokat is amelyek még eszembe jutottak. A kijelzők állítgatása közben újra felmerült bennem egy aktív display port átalakító beszerzése amíg a másodlagos kijelzőmön próbáltam a tálcát eltüntetni, azaz eldönteni, hogy kell e oda az nekem. Szóval használatba vettem a gépet. Tegnap este, többször is a jól megszokott helyre pillantottam, hogy mennyi az idő, de nem volt ott az óra. Jaaa, hogy nincsennek már gadget-k. Mondom magamban, hogy olyan nincs, hogy nincs az internet világában. Nekiálltam keresgélni, de csak hírek, hogy a win 8.1 megszüntette a gadget támogatást. kicsit átgondoltam, hogy mit is szeretnék, és láss csodát első találat, hogy lehet gadget-ünk 8.1 alatt. Progi letölt, de nem tudom feltelepíteni, mert nincs jogom hozzá. Na itt bepipultam, és az egész windows könyvtárat a saját felügyeletem alá helyeztem. mindjárt lett is jogom mindenhez, és azóta élvezem azon kis segédprogramok kényelmét, amit a 8.1 el akart tőlem ragadni.Mindeme hosszú sztori csak azért jött létre, hogy itt a végén elmondhassam, hogy linux alatt ilyesmi nem történhetett volna meg, mert a program telepítésének idejére adok magamnak rendszergazdai jokokat, használni pedig egyszerű felhasználóként is tudom. A win 8.1 ezt nem így gondolja, mert hiába a rendszergazdai jogosultság, még különböző praktikák kellenek ahhoz, hogy egy-egy programot telepíthessek. Viszont rengeteg mindenem linux alatt nem futna, szóval meglátjuk mennyire leszünk mi barátok a 8.1-el.
most visszaminősítettem magam -
Pötyi
őstag
válasz
Darth_Revan #29127 üzenetére
Kábé annyit vallott be, hogy "akár még lopott is lehet". Ennél konkrétabb nem hangzott el. Nodehát te is biztos jól tudod, hogy senki sem bűnös a bíróság jogerős ítéletéig...
-
tserrof77
őstag
Eladásra hozták, ergo nem ment át a teszten... Meg tartott vagy 2 percig. Szóval én se a bahamákra megyek nyaralni idén
-
Hequila
őstag
válasz
toydog55555 #29120 üzenetére
Vagy inkább épp a lemez széle felé járt a fej, amikor kapta a külső mechanikai behatást, és a fej belevert a lemezbe. Laptopnál ez a gyakoribb.
Egyébként mára a Seagate is csak egy gyártó a néhány közül, semmivel nem jobb, mint a többi. Minőségben az összes gyártó egyre silányabb termékekkel rukkol elő. Nem véletlen, hogy mindenki visszavette a garanciáját 2 évre.
Emlékszem, a kommersz 7200.10-esek még 5 évvel jöttek anno. -
wolfman
veterán
HGST-ről mint márka, mi a vélemény? (Asszem volt Hitachi)
Tegnap jött meg egy Travelstar Z7K500 320 ismim laptopjába egy 5400rpm-est hivatott leváltani. Eddig sebességre nem rossz, csak zavaróan kattog. Mintha folyamatosan állítgatná a fordulatot a motor benne vagy az olvasó fejet dobná ki pihenő állásba majd vissza. -
VoidXs
nagyúr
válasz
toydog55555 #29114 üzenetére
Azt hogyan? Ezek a lemezek arról híresek pedig, hogy veled temetik el... Nekem van egy 2006-os darabom, 900 napot volt használva, és még most is 100%.
-
törölt tag
válasz
toydog55555 #29114 üzenetére
Nem sokat ment a Szigeti.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Tudom, hogy ez nem igazán ide való, de talán Ti kompetensek vagytok ebben a témában: link
Megköszönném, ha tudnátok segíteni benne!
-
Traxx
őstag
válasz
BlacKSouL #29103 üzenetére
Volt kolis szobatársam meggyújtotta, csak a pultnál meglökték egy kicsit, és sikeresen a kezére ömlött a cucc. Mivel már 1-2 körön túl volt, szép nyugodtan oltotta el. Akkor nem is volt vele gond, ellenben másnap szüksége volt némi ellátásra a történet miatt. De legalább a csajoknak tetszett a mutatvány
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nők, nőügyek (18+)
- Linux kezdőknek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Foxpost
- EA Sports WRC '23
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest