Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbmfan
senior tag
huszonhatezernégyszáz
-
MR_Joe
senior tag
Szerintem sem kéne vakerát csinálni a hardverapróból. Maradhatott volna a "megegyezés szerint" szöveg. Sok idiótát el lehetett vele kerülni. Mikor kiraktam egy terméket mondjuk 4000 Ft-ért, tuti az első pár privi vmi ilyen volt, hogy "itt meg ott 2500-ért van, 2000-ért elviszem, így túl drágán adod". Megegyezés szerint-nél, valahogy sose próbáltak fikázni.. bár lehet csak véletlen szerencse volt..
-
Mr X
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #26397 üzenetére
Csak kérdem, ilyenekre nem jó megoldás az, hogy licit x napig, minimum ár y forint? Ezzel elkerülöd az 1000 forintos ajánlatok zömét is.
-
Mr X
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #26395 üzenetére
Vagyis 4-5k-t akarsz kapni érte, miért írnál be 1ft-ot?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
sptkyle #26394 üzenetére
Tekintettel, hogy méhtelepre van ítélve a cucc, így az ára méhtelep + a megtartott jó minőségű kezelőszervek + 50%, ami minimum olyan 4-5k. Kitettem 10-ért, hátha viszi valaki... Nagyon patent cucc, csak valahol kontaktos az egyik kábel, amit nem állok neki megkeresni. Ennyi.
-
sptkyle
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #26393 üzenetére
Bár sosem szeretek vitába szállni egy "PH félistennel" , de ezúttal nem teljesen van igazad.
Az eladónak mindig van elképzelése arról, hogy mennyiért válna meg a terméktől, nem teljesen igaz, hogy amennyit a vásárló ad érte.Teszem azt te kiteszed a 30 éves angol erősítődet 1ft-ért, én mint vásárló megkereslek, hogy nekem 1000ft-ot ér ez az erősítő... nyilván körberöhögsz.
Másik példa: van sokszor (szerintem nem csak velem), hogy bizonyos termékek nekem nem létszükség, de jól jönne. Ha az adott terméket meglátom olyan áron, amennyit nekem bőven megér, le is csapok rá. Ellenben ha 1ft-ra teszed ki, simán csak elsiklok felette... mert annyira nem létszükség, hogy nekiálljak ajánlatot tenni, vagy kinyomozni, hogy mennyi a reális ára a cuccnak.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
Beri
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #26388 üzenetére
Én is 1ft-tal tettem ide ki egy erősítőt, mert az új apróban nincs "ár megegyezés szerint" kiírás.
Ne is legyen. Plusz bekerülhetne a szabályzatba, hogy a kiírt áron köteles légy eladni a terméket, ha valaki hajlandó megvenni (mint a vaterán). -
bullseye
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #26383 üzenetére
Az a szép, hogy ezért még nem is lehet jelenteni, mert ilyen kategória nincs, hogy "átbaszós árat adott meg"
-
válasz
Nem győzhetsz, ilyen egyedeknél csak a természetes szelekcióban és a beltenyésztésben lehet bízni...
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Zsemle morzsa.
Besírok anyám.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle #26374 üzenetére
Megjött a válasz:
"ide figyej csak teszko zsemle hanem tecik akor ne irkár mert enek az ára 90 ezer forint zsemle morzsa"
Vissza: "Akkor azt írd ki, nyelvtanilag műveletlen barátom."
-
Speed®
titán
Topikot tévesztettek uraim, erre tessék
-
Hiába no, a Zinternyet (és főleg az ilyen vaterás oldalak) veszélyes hely, igazi intellektuális ingovány...
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #26376 üzenetére
Bázzzzzzz..
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #26374 üzenetére
Választ gondolom sejted.
"Jaj teshow leehmaradt egy nula."
-
westcoastog
veterán
Elbeszélgetnék élőben ilyen emberekkel hogy kiderüljön milyen szinten van az agyuk.
Ez mindig kiakaszt hogy minimálisan ne lehessen érthetően írni. -
oriic
HÁZIGAZDA
Nem 2 pc-s hírdetése is kemény:
"elado tető csomag tartó ár meg egyezés szerint ne hánykologyon cserebere érdekel és biznisz is"
"Elado 5.0 Magnat házimozi amej meg kimél alapotban van nagyon szépen szolnak nincsenek szétlöve van hozá még egy yamaha rx-v350 házimozi erősitö amej 7x110watt minden kimenet jo rajta is táv irányito is van hozzá cserebere érdekel vagy üzletre is nyitot vagyok meg halagot bármit nem meg szabadulniakarok hanem eladni !!! irjon vagy hivjon meg egyezünnk hejszinen kiprobálhato"
-
Alg
veterán
Nincs Amimegfogja Monitor
Ez a 20 colos CRT, ami ha elindul...
elönyben robogo pl laptop
Öööö... ahha...
Szerk: másik hirdetése se rossz, honnan kukázhatta ezeket?
-
TaaT
nagyúr
Ezt csak úgy itt hagyom [link]
-
TESCO-Zsömle
titán
Nincs valakinek fölösbe 24V/500mA-es tápja?
Sürgős lenne.
-
wolfman
veterán
válasz
Sensei #26358 üzenetére
Ez a videó most ütött!
Lehet már mondtam, hogy nálunk a cégnél meg az megy, hogy megadnak egy célt, majd a lehető legolcsóbb módon, de tökéletesre oldjuk meg.
Eshetőségek:
1.: Ülünk, töprengünk hogyan is kéne megcsinálni, ügyeskedünk, majd végül nem sikerül. Ekkor jön a lecseszés meg a burkolt fikapöckölés, hogy hát képtelenek vagyunk a feladatra.2.: Valami csoda és megszámlálhatatlan ügyeskedések után, neccesen de időre befejezzük a dolgot, majd ezt a főnökség látva bevezeti alapértelmezettnek és ezután elvárás lesz, hiszen képesek vagyunk rá.
-
Mercutio_
félisten
válasz
_Petya_ #26363 üzenetére
Ezt multinál 20 éve csinálták utoljára az állami elődtől átvett még képzésen át nem esett őskövületek, akkor már csak ennyire vannak lemaradva az állami szférában
A korábbi videóról nekem meg ez ugrott be
-
_Petya_
őstag
Meg nem nevezett állami hivatal, valamikor nem olyan régen. Bemegyek, az illető hölgy épp egy baromi nagy excel táblát szerkeszt a szomszéd irodában. Gyanús zakatoló hangra leszek közben figyelmes. Pénztárgép? Nem, az nem lehet. Átmegyek, odanézek, és mit látok: [link]
Teljesen lefagytam, azt hittem sokat láttam már, de ez ütött: a hölgy szalagos számológéppel adta össze az excel tábla oszlopait
Mindegyiket minimum kétszer, nehogy elszámolja, amelyiket elszámolta, értelemszerűen még többször.
Köhögéssel próbáltam eleinte leplezni, a röhögést, de nem sikerült, lerogytam egy székre és vagy 5 percig a térdemet csapkodtam... utána persze megmutattam a hölgynek, hogy az excellel számolni is lehet ám, nem csak kockás papír
Petya
-
Alg
veterán
válasz
Szakbarbár #26359 üzenetére
Best of excel táblázat, amikor minden ügyhöz volt egy-egy sor, és az illetékes Gizikének ki kellett töltenie összegekkel.
Mit csinált? Egyesével végigkommentelte az összes sort, kommentbe beírva az összeget.
600 sor.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
DeFranco #26340 üzenetére
Már nem nagyon emlékszem a táblázatra, régen is volt, és nem is foglalkoztam vele sokat. De az biztos, hogy már évek óta ugyan azokat a kimutatásokat készítették. Volt 16 db gép, ami előállított egy bizonyos terméket. A hibás terméknek volt 6 vagy 8 típusa. Ezeknek a hibáknak az előfordulását vitték fel Excel táblázatba, majd csináltak belőle kimutatásokat. Gépenként 5-10 hiba, minden műszakban, elég sok adatot tud generálni egy év alatt.
De sosem érdekeltek sem a táblázatok sem az adatbázisok, nem is értek hozzá, nekem csak azért szóltak, mert lassú volt az adatbevitel. -
SityiSXT
őstag
válasz
-=RelakS=- #26356 üzenetére
A usernek fizetnek byteokban, igy a file illegalisan gyarapszik!
-
SityiSXT
őstag
válasz
E.Kaufmann #26354 üzenetére
Mi ugyan a felhok kozott maszkalunk Exchange alapokon, de gondolom ez irrelevans - a helyi mail file szepen szet tud hizni, ha korrumpalodik.
1. Lepj ki az Outlookbol ha fut (es lodd le az outlook.exe-t, ha beragadt kilepesnel)
2. Torolj ki mindent innen: C:\Users\<usernev>\AppData\Local\Microsoft\Outlook (keszithetsz rola biztonsagi masolatot, de ha a mail serverrel minden rendben, akkor nem muszaj, ugyanazt tolti le, mint ami ott van)
3. Vezerlopult -> (Felhasznaloi fiokok ->) Posta -> Profilok mutatasa -> kitorlod az ittlevo profilt
4. Miutan leokeztal mindent es bezartad a vezerlopultot, inditsd el az Outlookot es allitsd be -
E.Kaufmann
veterán
válasz
SityiSXT #26353 üzenetére
Áruld el a titkot mester, hogy kell az outlookot újraprofilozni? Nyomtál egy tömörítést az adatfájlon, vagy hogy? Nem gúny, hanem tényleg érdekelne, én az imap+outlook-al szívogatok, ott is meg tudnak duzzadni a dolgok. Mondjuk IMAP esetén, ha már nagyon nem ment a dolog, átneveztem a pst-t, had generálja újra az adatfájlt. Utána meg, ha minden ok volt, töröltem az eredetit.
-
SityiSXT
őstag
Megoldodott a dolog!
A teljes igazsaghoz hozzatartozik, hogy a nagyfonok kitalalta, hogy az IT-s embereket kicsit szetdobalja a csoporthoz tartozo cegek kozott, hogy mindenki okosodjon, mielott egysegesitett platform jon. A lenyeg, hogz a kollega, akit en helyettesitek itt, mast mondott a helyzetrol a nagyfonoknek, mint amit en jelentettem neki, ezert kuldte a "padawan" kollegat ide, hogy ellenorizze, vegulis ki mond igazat. Plusz az is kiderult, hogy a szokasos rendszerkarbantartas es -ellenorzes nem is volt megcsinalva (pedig nekem ezt mondtak), es ugy tunik, a hunyo az a 30 GB-os Outlook .ost volt, ami a panaszkodo recepciose volt (es ami az Outlook ujraprofilozasa utan mar csak 3.2 GB lett). Szoval semmi gond, a nagyfonok nagyon elegedett az itteni munkammal... -
gozso
őstag
válasz
westcoastog #26318 üzenetére
ha ennyire érdekel a dolog, dobj egy privit adok pár tippet
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Mercutio_ #26345 üzenetére
engem az érdekel, hogy ha megadok neki három valid feltételt a lekérdezésben, akkor ne a fele eredményt dobja ki, mint amit egy sima excel szűrővel vagy kimutatással kihozok. been there done that.
benézünk a motorháztető alá, ja, igen, ezt így nem ebben a sorrendben kellene megadni, mert így nem azt hajtja végre (honnan kellene tudni, megadtam három feltételt a lekérdezésben) meg igen, háklis az (most kitalálok valamit) 65k rekord feletti ékezetes karakterekre valamiért, így már jó, köszi.
nem mindig van így, és ha egyszer bereszeled akkor jó, de még egyszer mondom ad-hoc jelleggel és úgy, hogy te ezt használod, nem üzemelteted, elég karcos sokszor.
nem ijedek meg tőle, ennél ergyább dolgokat is megtanultam használni készség szinten mert kellett (hyperion query biulder, stb.) kifejezetten szeretem a jó és jól használható rendszereket, de az accessnek nagyon érzem a korlátait.
-
Mercutio_
félisten
válasz
DeFranco #26343 üzenetére
Ha a gui-t is annyit használnák, mint az excel/access-t ott is menne minden valszeg.
A másik ok pedig a buta/nem elég felhasználóbarát gui. szerk: Ha lenne egy excel like gui ahol mondjuk ugyanazokat a (leggyakoribb) függvényeket/szintaktikát használhatnád, "csak" mögötte ott lenne egy betonstabil adatbázis, akkor gondolom téged se érdekelne, hogy a háttérben nem excell van, hanem sql /B2/akármi. -
DeFranco
nagyúr
válasz
ViZion #26341 üzenetére
mondom, itt főleg ad-hoc dolgokra gondolok, amit az usernek (aki nem informatikus) kell összehoznia. olyankor azért jönnek elég érdekes outputok, ez-az kimarad, stb.
persze 80%-ban a szintaxissal van gond, ha belenézel a mélyére, valami akad valamivel, és ezért jön torz eredmény, de ez az interfészen, ahol csinálod a lekérdezést nem látszik, csak az egyik működik a másik nem.
nyilván egy infós ezeket a gyerekbetegségeket ismeri, és tudja is kezelni, de nem lehet minden lekérdezéssel, ezzel-azzal az infóst terhelni, a törzsgárdán (aki adott esetben közgazdász, logisztikus, stb.) van a feladat, neki kell megoldani, még pedig résmentesen.
ha van egy kitesztelt processz, az persze fut ahogy kell, nyilván ilyenekre mi is ezt használjuk, sőt, nem is feltétlenül access-t, vannak dedikált oracle rendszerek erre.
@azbest: más az sql szinten leírása egy feladatnak, meg más, amikor gui-n keresztül kell megoldanod (mert nem értesz az sql-hez mert nem vagy informatikus, téged is kiképeztek excelből, de arra, hogy gui-n keresztül oldj meg dolgokat, mert azt írták az ms-nél hogy úgy is megy, de nem mindig megy.)
és nem, nem a lefejlesztős mókára gondolok, hanem arra, amikor jön egy ötlet, hogy hopp, ebből az egymillió rekordból akkor most ezt-meg-ezt az adathalmazt vegyük ki, osszuk fel ilyen meg ilyen kritérium alapján, képezzünk egy kereszttáblát, és a kapott arányokkal szorozzuk fel ezt az adattípust, és lássuk, hogy ez mit mutat. ez augusztus 9-én reggel 10-kor jut eszedbe, és 11-re kész kell lenni.meg lehet oldani az accessel (vagy vegyesen)? meg lehet oldani. nekiállok? nem, mert sql-ben nem tudom lekódolni, nem is dolgom tudni, gui-n meg vagy az jön ki amit kérek, vagy nem. ain't nobody got time for that. informatikussal leódoltatom? nem, mert a) 1000 dolga van, b) lehet, hogy most az egyszer kell, aztán soha többet nem, c) lehet, hogy közben négyszer módosítok a workaroundon, mert a feladat megoldása közben derül ki, hogy c1) nem jó c2) van jobb ötlet.
-
azbest
félisten
válasz
DeFranco #26340 üzenetére
A gép csak a kapott utasításokat hajtja végre. Az sql is így működik. Azt kapod, amit kérsz. Ha nem azt kapod, mint amit szeretnél, akkor rosszul kérted
Szerintem arra gondolsz, hogy valaki korábban valamit már kifejlesztett excel alá, ami elvileg hibamentes. Adatbázisra váltáskor pedig ki kellene fejleszteni ugyanazokat a funkciókat és alaposan le is kellene tesztelni, hogy nem hibázott a fejlesztő.
Erre viszont nem szán pénzt a vezetőség, mert minek változtassanak, ha valami már valahogy működik. Az meg nem szempont, hogy 10 Gizike kell ahhoz a feladathoz, amit fél Gizike is megoldhatna, ha nem 20 perc lenne egy mezőkitöltés az Excelre épített 200 gigás adattáblában a p4-es gépen,
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Szakbarbár #26328 üzenetére
sok mindenre nem igazán alkalmas az adatbázis.
ha egy adathalmazból többször kell ad-hoc manipulációkkal adatokat származtatnod (pár fkeres, pár kereszttábla, pár képlet), és a munkád múlik rajta, hogy a végeredmény pontos és hibátlan legyen, akkor ott nem feltétlenül fogsz örülni egy adatbázisnak.
ha bejáratott tesztelt lekérdezések vannak, akkor persze OK, de tud hibázni, van, hogy nem azt kapod, amit kértél, aztán kapod, hogy "hát ez ilyen, valamiért hibázik az SQL, csá". tehát lehet tesztelgetni, ellenőrizni, hogy vajon a kapott output megfeleő-e, több a meló vele.
excel ilyen szempontból betonbiztos, az piszok ritkán hibázik. nem véletlenül vannak ráragadva annyira.
én is van, hogy többszázezres rekordokat manipulálok vele, meg állítok elő outputokat, pedig tudom használni az adatbáziskezelőt is, csak nem bízok benne.
-
SityiSXT
őstag
válasz
wolfman #26336 üzenetére
Ez annak tukreben vicces, hogy par honapja harom selejtezesre itelt iMacet javitottam meg neki - csak a HDD doglott meg bennuk. Ugy gondolta, nem eri meg bevinni az Apple-hoz jodragan kicserelni bennuk a merevlemezeket, mire en felajanlottam, hogy meg tudom csinalni, es meg csak speci Apple firmware-es lemez se kell. Egyet hazavittem, megcsinaltam, erre azt nekem adta mondvan megerdemeltem, aztan megvette az uj vinyokat a masik kettohoz, en meg megcsinaltam azokat is. Nem vagyok informatikai zseni, a nagyvallalati rendszerek ugyes-bajos dolgaiba csupan ket es fel eve csoppentem bele - de elotte sok evig voltam szervizes-elado, tobb gepet raktam ossze, javitottam meg, ujitottam fel, mint amennyit o eleteben latott.
-
válasz
wolfman #26336 üzenetére
Peersze, hiszen senki sem lojális a kenyéradóhoz, mindenki lop, hazudik. Az a durva, h volt főnököm, aki elkezdett vezetői képzésre járni, majd mondta, h ott tanulták, hogy a dolgozók mindig lopnak... nah, mi 3-an voltunk, kollégák röhögtek, én meg mondtam, ha ezt tanítják, jól átbasztak. Ha meg lopunk, rúgj ki, de ilyenekkel ne viccelődj, mert elküldelek a jó anyádba...
kb. ennyi volt a beszélgetés, köpni nem tudott.
-
wolfman
veterán
válasz
SityiSXT #26335 üzenetére
Jelen esetben szerintem nincs olyan hogy nincs igaza, mivel inkább full laikus a témában és azt hiszi, hogy az alkalmazottak rá akarják szedni, le akarják húzni olyan cuccal, ami szerinte lehet hogy nem is kell. Ezért van neki egy beépített infósa, aki megnézi a saját szemével és köp ha át akarnád rázni az amúgy kurva sóher főnökurat.
-
SityiSXT
őstag
-
wolfman
veterán
válasz
SityiSXT #26307 üzenetére
a nagyfőnök ideküldi holnap reggel a másik helyről a kollégámat, hogy megnézze, tényleg az-e a helyzet, amit mondtam... Azt a kollégát, akinek én tanítok alap szervizes fogásokra
Na de ez nagyon sok cégnél így megy. Nem azért küldi oda az embert, mert nem bízik a tudásodban, hanem mert nem bízik benned! Ez ilyen Sztálin után maradt bizalmatlanság sok cégvezetőben. Hiába mondasz valamit tényleg jószándékból és mert ez a munkád, ha egyszer nem te vagy a haverja akkor nem bízik benned és folyton meg akar bizonyosodni, hogy mennyi az igazság alapja annak amit mondasz.
(#26320) Jazzos: Ne is mond. Amikor prociról, meg VGA-ról meg memóriáról van szó, akkor tudják, hogy a legerősebb kell, pontosan a legnagyobb számokat tartalmazó perifária, de ha azt mondom, hogy legelső körben ezt a Mercury/Codegen/Deer/Vargáné/Colorsit stb. tápot kellene lecserélni, rögtön jön a kérdés: És ettől mennyire lesz gyorsabb a gép? Mondom semmivel, de nem fog megdögleni az amit ezután veszel bele. Természetesen az ilyen gépekbe sosem kerül új tápegység.
-
DeltaPower
addikt
válasz
cbmfan #26331 üzenetére
Én is találkoztam ilyennel a napokban, Pentium D, 1G ram, XP Pro, szanaszét töredezett 120-as vinyó bootpartíción nulla hellyel. A tulaj szerint 25-30 perc mire bekapcsolástól eljut az asztalig. Én már bekapcsolva találtam, toolbarok, fölösleges második vírusirtó, egyéb autorun szemetek letakarítása után az első leállítás-újraindulás már csak kb 8,5 percig tartott, még némi takarítással-tweakinggel sikerült 2,5 percre vinni a boot időt, 3,5 perc úgy hogy betöltődik a skype és a firefoxban a facebook is (legfontosabb dolgok persze...). Volt ám örömbódottá
-
-
cbmfan
senior tag
válasz
Szakbarbár #26330 üzenetére
erről jut eszembe, néhány hónappal ezelőtt voltam ismerősnél ebédre. 1 bites, de nála ez megbocsájtható
probléma: FullHD-ban szaggat a jutyúb. nézem gépet, ami egyben a gond okozója: 2.66 Celeron, 2G RAM, integrált VGA, valami HDD, 52X LG CD olvasó
480p még elment ablakban.
DVD író is van természetesen - Samsung külső házban, mert a sarki nepper azt mondta, hogy ez sokkal jobb, mintha berakná. bólogattam minden okosságra, fontosabb a barátság...
-
válasz
Szakbarbár #26328 üzenetére
Erre mondják, h innen szép nyerni...
Azért is szoktam ráncolni a szemöldököm, mikor "csak" excelre lesz meg netezésre. Tud Excel is alakítani. -
Szakbarbár
aktív tag
válasz
SityiSXT #26297 üzenetére
A felhasználóknak minden gép lassú.
Nálunk Excelben tudtak hajmeresztő dolgokat véghezvinni, mert nem használtak adatbázist, hanem mindent táblázatban tároltak. A több érvre visszamenő adatokat is. A rekord amit láttam az egykb 200 MB-os .xlsx volt.
Az volt a kedvencem, amikor egy táblába pötyögte be Gizike a számokat és panaszkodott, hogy sokat kell várnia. Volt 6 oszlop, de több 10000 sor. Ráadásul minden cellára volt egy képlet, ami vagy 1 millió cellát ellenőrzött Fkeres függvénnyel egy másik lapon. 2 másodperc volt minden egyes cellába beírás után amíg lehetett folytatni, addig számolt a gép.A másik ilyen amikor egy táblázatban van 1000 cella egy másik fájlra hivatkozik, amiben ugyan úgy van 1000 cella ami szintén egy másik fájlra hivatkozik... Ezt nem tudom hány szinten keresztül. Ott konkrétan 20 perc volt egy újraszámlálás.
Ezek mellé még ráadásként ott volt a Trend Micro vírusirtó és a világ másik végén levő proxy szerver is.A géppark úgy nézett ki: 30-40% Pentium D 2,8 Ghz, a többi Core 2 Duo E6600 vagy Pentium E5800. Természetesen maximum 1 GB ram és 80-160 GB Hdd.
-
SityiSXT
őstag
A kollégára szaktudásáról annyit, hogy ő már 15 éve van a cégnél; annyit bőven tud, hogy guuljon a szekér, de új dolgokat nem nagyon tanult, amíg én nem jöttem. Nincs vele gond, bírom a pasast, jól kijövünk egymással - szerintem csak a nagyfőnök teszi az agyát.
Nem először dobja el ami ötletet feldobok, de ez most szíven ütött, mert ha valamire büszke vagyok informatikai imsereteiből, az pont a gépépítés és bővítés-fejlesztés. Legyen meg az egy évem itt, hogy valahogy kinézzen az önéletrajzomban, aztán januártól nézelődök.
Amúgy nem tudom, mit hisztiznek a recepciósok: ezek a gépek így, ennyit és ilyen módon használva ennyit bírnak. Nem fagynak, nem problémáznak, csak egy-egy teljesen kommersz kék címkés WD vinyótól ennyi telik. Ezért is bátorkodtam SSD-t javasolni, mivel a +4 GB RAM eleve marhaság 32 bites Windows mellett (most már be is lett bizonyítva, mert a Microsoft hivatalos oldalán lévő adatlapnak sem feltétlenül kell hinni ezekszerint), meg azt 20 perc alatt átklónozható, míg a nulláról fetelepíteni egy 64 bites Windowst a többi programmal azért eltart pár órácskát - meg aztán az sincs garantálva, hogy a telefonközpontos program pöcc-röff megy vagy beáll hisztizni.
A gari meg igazából nem érdekes: errefelé a HP nagyon rugalmasan áll az üzleti ügyfelekhez - tegnap jelentettem náluk, hogy két gépben megpusztult a HDD, pár órával később felhívtak, és egy kis kérdezősködés után küldték a cserealkatrészt, ami ma délelőtt landolt az asztalomon. Szóval a gari miatt nem kell fájjon a fejem. -
-
Jazzos
őstag
Szerintem 2014-ben minden gépben alapnak kéne lennie az SSD-nek. Bírom, amikor veszik a i5-ös notikat 8GB rammal, de húszezer forintos SSD-re már nem bírom őket rábeszélni. Közben átlag otthoni használatra egy sima alap kétmagos gép SSD-vel megeszi az i5-öt vinyóval.
-
válasz
ViZion #26309 üzenetére
Hát ez az. Nálunk alap, hogy minden beszerzést igénylő módosításhoz business case-t írunk. Ez elsőre marha macerásnak tűnik, de éves szinten rengeteget lehet spórolni már csak azon is, ha mérlegre teszed a user élményt és a júzer folyamatainak hasznosságát összvállalati szinten. Érted, lassú a gép - mondja a júzer, oké, mennyibe kerül ez nekünk (lassabb kiszolgálás, ügyfélvesztés, túlmunka díja, hibalehetőség, kockázatok, esetleges kártérítések összege, akármi); ha fejlesztünk/faragunk az adott gépen, az mennyibe kerül (RAM, SSD, CPU upgrade költsége, HD guy óradíja, akármi), és mindezzel mit nyerünk. Pénzügyi mutatók, megtérülés, jelenérték számítás, stb. A végén ott lesz, hogy fejlesztünk/faragunk, vagy a júzer csendben marad, mert nem éri meg vele foglalkozni.
-
gozso
őstag
válasz
westcoastog #26312 üzenetére
na, ezt ne sajnáld annyira
mesélhetnék... 6 iskola rendszergazdájaként... -
westcoastog
veterán
-
válasz
westcoastog #26312 üzenetére
+1 tavaly én is próbálkoztam suliban ilyennel, ráadásul úgy, hogy másik suliban a tanárok egy részének én csinálom a gépét... Ezek le vannak zsírozva, rokongyerek, etc... mert ha bekerül akkor suliba is küldik, amit fizetnek. Szal...
Mondjuk 4 órába havi 70k nettóért nem lettem volna túl boldog, de mellette van még melóm, elég lett volna az is. -
westcoastog
veterán
válasz
ViZion #26309 üzenetére
Sosem fogom megérteni ezeket.
(#26310) TaaT
Az szép, senki nem azt kapja amit érdemel.Én is jelentkeztem iskolába rendszergazdának, igaz nem az a szakmám, de ez már nem is tudom hány hónapja volt, rám sem szartak, pedig én voltam az első jelentkező, mert megtudtam hogy onnan megy el a rendszergazda éppen és akkor bepróbálkozok, biztos valami puszi pajtás került be oda is.
Legalább ha behívtak volna na fiam mit tudsz? Beletanultam volna bármibe szívesen, de nem. -
TaaT
nagyúr
válasz
westcoastog #26308 üzenetére
"És az ilyenek hogy kerülnek be ilyen munkahelyekre?"
Haver is keni-vágja az alap support-os dolgokat (többet tud mint a T-home-os bekötős ember és rendszergazda együtt), erre Sóher Norbi kajáját hordja kettesgolffal.
-
válasz
SityiSXT #26307 üzenetére
pfffff... ha jófej, akkor nincs gond. Mondjuk ahogy én látom, az egész nyavajgás már többe kerül, mint 2 db 120 GB-os SSD...
westcoastog: ez is érdekes, mikor a legtöbb kocka azért már ezeken túl van. Bár nálunk is van olyan infós mérnök, aki nem tudja milyen procija van...
-
westcoastog
veterán
Izgi lehet így dolgozni, kidobnék mindent az ablakon ha felhúznának.
Azt a kollégát, akinek én tanítok alap szervizes fogásokra
És az ilyenek hogy kerülnek be ilyen munkahelyekre?
-
SityiSXT
őstag
Ezen a helyen, ahol most vagyok, egyedül képviselem a 1-2-3. line supportot. Most mondta a kisfőnök, hogy a nagyfőnök ideküldi holnap reggel a másik helyről a kollégámat, hogy megnézze, tényleg az-e a helyzet, amit mondtam... Azt a kollégát, akinek én tanítok alap szervizes fogásokra (mondjuk mi micsoda az alaplapon és mire való), mert ő maga mondta, hogy többet tudok nála... Érdekes lesz a holnapi nap.
-
válasz
SityiSXT #26305 üzenetére
Én ilyen esetekben mindig odaültetem a júzer mellé a HD srácot, hogy nézze már meg mi, mikor, miért lassú, pontosan mit csinál, amikor "lassú". Aztán 10-ből 9-szer kiderül, hogy nem lassú semmi, csak mondjuk a webproxy sz*rozik kicsit, amikor kimenne a csajszi FB-ozni (proxyn tiltva van).
-
SityiSXT
őstag
A halozattal nincs gond, illetve ahogy neztem, teljesen normalis sebessege van a hardver parametereihez kepest, illetve ahhoz kepest, hogy szerintem toredezettseg-mentesites soha nem volt es a szemetet se torlik soha. Mindegy is, ki lett adva ukazba, hogy mondjam meg, mivel gyorsithato, aztan amikor megmondtam, felulbiraltak. Most meg amikor megcsinaltam a megparancsolt kiserletet es megmondtam a vegeredmenyt, csond van. Nem kell itt ertelmet keresni sehol - szokasos hiszti a user felol, hogy a gep sose eleg gyors; illetve a fonok hepciaskodik, hogy o mar 16 eve itt van, en meg csak bo fel eve...
Nem mintha a szaktudas azon mulna, ki hany eve van egy adott helyen...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Outemu Silent Peach V3 Switch Lubed Mute - 100 db
- MacBook Air 2020 13" Retina i5-1.10GHz 8GB/256G SSD, HUN BIll, kevés töltéssel, üzletből, 27% ÁFÁS
- MacBook Air8,2 2019 13" Retina i5-8210Y 1.6GHz 8GB/128G SSD, magyar billentyüzet üzletből, 27% ÁFÁS
- MacBook Air8,2 2019 13" Retina i5-8210Y 1.6GHz 8GB/128G SSD, magyar billentyüzet üzletből, 27% ÁFÁS
- Samsung Galaxy S24 Ultra Dual sim 512GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest