Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GrandeP
addikt
Ezzel nincs is baj, én is így teszek.... de a kikapcsolás, meg a kis piros kapcsoló elbillentése nem véd meg....mert attól még áram alatt van, és a villám simán keresztül fut rajta...
Szaal, ha valóban meg akarjátok védeni akkor húzzátok ki a dugóból..
[ Szerkesztve ]
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
szumo
senior tag
válasz macilaci78 #16853 üzenetére
És akkor van 50% esélye, hogy miközben a villám, ami teszem azt pont oda csap be, és körbeégeti a falban a kábeleket, nem ugrik át egy leheletnyi szikrával a kihúzott a konnektor elé ledobott kábelre, és füstöli el a gépeket egy szempillantás alatt.
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
Jazzos
őstag
A biztosítót kihagytátok! Amikor jön Mr. Steve Blood és kér egy igazolást a 486-osáról hogy a villám tönkretette. És ezt csak egy új i7-es konfiggal lehet pótolni.
-
macilaci78
nagyúr
Jaja, én is általában elhajintom a faltól a dugvillát, amennyire a kábel kényelmesen engedi. Az Antennakábel meg leesik a földre. Szolid méter szokott lenni így a táv. Ott a hűtő és a villanytűzhely, elég azt cserélni...
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Jazzos
őstag
-
ati012
őstag
Fél milliós és egy milliiós rendelésnél mennyi előleget szoktatok kérni?
-
sutykuru
aktív tag
miért csak _előleget_ kértek?
-
Jazzos
őstag
Ne tudd meg hány gerinctelen ember van, aki visszaél az ember jóindulatával! Anyagilag elég stabilan lehet vele bukni, ha az eladó túl sok bizalmat fektet a leendő vevőbe és nem kér előleget. Sajnos még az überokos számtechboltosok sem tudják ránézésre megállapítani előre, hogy ki fogja átverni és ki nem. Aki ezt belátja, nem fogja sértésnek venni, hogy előleget kell otthagyni.
-
GrandeP
addikt
válasz Jazzos #16871 üzenetére
Vagy pl, máshol ugyan drágább picivel, de ott van a polcon, már is elfelejtette a rendelést...
Nálad meg ott van egy egyedi analintruder amivel nem tudsz mitcsinálni, nagyker kisebb összegért veszi be, másnak nem biztos h pont ugyanaz kell....Nyilván most nem az állandó forgó árura kell gondolni...
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
sutykuru
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #16875 üzenetére
Egészet, és a foglalónál semmit.
Sokan nem tudják, és keverik a két fogalmat ami néha problémákat okoz. -
Beri
addikt
válasz Jazzos #16871 üzenetére
A hangsúly a "ha nem az első vásárlásom ott"-on van. Ha már elköltöttem ott mondjuk 50ezret (hasraütésszerűen mondtam egy számot), ráadásul egy összegben, egyetlen arcizmom rándulása nélkül, akkor legközelebb ne kérjen tőlem ötezret azért, hogy rendeljen egy új processzort jövő csütörtökre.
Ez a "hetente egyszer jön áru" dolog is olyan, hogy annyi idő alatt úgy is ideér a cucc, ha én rendelem meg. Hajlandó vagyok (igen, volt már rá példa) plusz pénzt fizetni azért, ha sürgősen akarok valamit. Igenis megoldható, hogy másnapra a kezemben legyen az áru, gyorsabban, mintha egy random webshopból rendelnék. Az ilyen dolgok miatt megyek kiskerbe. Más értelme úgysem lenne. Megfogdosni nem tudok semmit, mert zéró áru van raktáron, rengeteg dolgot eleve nem tudnak (vagy nem akarnak) beszerezni (mint az európai kiosztású Sidewinderem például), a garanciális ügyintézés semmivel sem rövidebb (sőt, van nagyobb kereskedés, amelyik benyeli a hibás terméket és már aznap hozza is vissza a futár a bontatlan új alkatrészt - az egyik lapommal történt már ilyen és nem, nem voltam 8, vagy tudomisén hány napon belül), a garancia ideje alatti szállítási költséget is benyelik többen, tanácsért sem boltba megyek, stb.
Értem én, hogy nincspénzfőnök, meg eltaposamulti, de ha nem nyújt a kisker plusz szolgáltatást a többiekkel szemben, mért fizetne az ember felárat azért, hogy ott vásároljon? Mért várna tovább? Mért hozna kompromisszumokat csak azért, mert a kisker nem tudja beszerezni az adott terméket?
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
mongi
senior tag
Nálunk:
- szállítás 24-48 óra (attól függ belföldről vagy külföldről jön-e a cucc)
- ha rendelsz valamit (és nem apróságot), akkor nincs plusz költség, másnap megkapod.
- nem heti 1 szállítás van ( ha nem sürgős beszerzés akkor heti 2)
- mindent nem fogunk a boltba tartani mert:
1./ nagy az áringadozás, napi árfolyamon dolgozunk
2./nem fogok berendelni kórájhetet, anyócat ötöt, hádéhétkilencnyócvanat, csúcsalaplapokat a polcra, hogy tapicska szilveszter megnézze, majd elmenjen megvenni a netről, nekem meg áll a kess benne és örülhetek ha eladom.
3./ Te is jobban jársz, ha napi szinten a legfrissebb árakon vehetsz bármit
4./ aki manapság boltban vásárol HW-t az
(A) nincs internete, nem ért hozzá semmit
(B) nem tud onnan rendelni
(C) nagyi/anyuci/apuci akit a kicsi fia elküldte a papírral mi kell neki...
(D) nem bízik a futáros házhoz szállításban.
(E) állami/vállalati/vállalkozói megbízó ahova amúgy is ajánlatkéréssel indulElőleg meg mindenkitől kell, üzletben-szerelemben nincs haverság, hozomra ma sehol sem kapsz semmit, még ha Salamon összes kincsét is otthagytad már..
(sajnos saját káromon tanultam meg, a legjobb ismerősöd tud átb@szni a legjobban, nem is egyszer...)Garancia:
- cserélgettem én is azonnal, aztán mikor elkezdték visszadobálni a garis cuccokat kijavítva (gamer egér, vga, alaplap...stb. nem kétforintos szarok), itt állt jó pár eladhatatlan javított, érték csökkent cucc. Egyenes út a csődbe...
Azóta szépen mindenki megvárja hogy mi van vele, a törvényeket maximálisan betartva, a legkisebb kellemetlenséget okozva a vevőnek. Pénz vissza csak ha leírja agyártó........................................................................... Gondolj ide amit akarsz.
-
mongi
senior tag
Ja és a legjobban felb@szó dolog az az, amikor ajánlatot kérnek tőled, mert nem ért a géphez
Megcsinálod 5-6 féle HW-összeállításban, hogy fusson a crájziszkéccáz, elviszi hogy átnézi otthon, majd megrendeli otthon a neten vagy a konkurensednél lobogtatva a te ajánlatodat.
És még van pofája ezután dicsekedni neked, milyen jól járt, meg milyen f@sza gépet rakott össze...
Na ilyenkor tudnám a fejét áthúzni a pult felett............................................................................. Gondolj ide amit akarsz.
-
cbmfan
őstag
ennél már csak a teszkó/ósün gazdaságos cuccok a rosszabbak. jön sírni, hogy óóóócsóért vette, csak kicsit rosszabb, de miért nem megy az [aktuális bármivel behelyettesíthető] játék... de ezt tudjuk mindannyian.
sulinetes témát ne is emlegesd... szívtam anno vele mint a torkosborz. hiteligényléssel pláne.
[ Szerkesztve ]
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
MR_Joe
senior tag
válasz cbmfan #16884 üzenetére
Sulinet egy érdekes állat volt..a mai napig találkozom a matricával itt-ott...pont az elmúlt hetekben találtak meg egy ilyen géppel, hogy "hát fejleszteni kéne valamit rajta...fijam aszondta valami négymagos kéne bele".. s478 lap 512 ddr1 memoval.... De ugye nem lesz baj belőle,ha felbontyuk a matricát? Mert anno aszondták, hogy nem szabad...
Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D
-
szumo
senior tag
Ismerős a buli
Vállalkozó jött akit régről ismerek, hogy kellene neki gép a vállalkozásába, meg is csináltuk, rendben ment minden, majd jön, hogy egy laptopra is szüksége lenne, és egy fél szóban megemlítette, hogy vett egy gépet a gyereknek, és az milyen jó vétel volt, és hasonlók. Laptop biznisz megoldva. Majd jött pár hónapra rá, hogy amit összeraktunk x éve gépet nem megy a dvd benne. Megoldottam a problémát, és ekkor hozakodik elő, hogy a másik gépe olyan lassúcska a gyereknek. Gondoltam, jól tele van szemetelve az egész. De nem! A rémület fogott el mikor megláttam, a diagnosztikai program kiírását. Anno amit összeraktam neki, mert hogy a gyerek is tudja használni, az P45; E7400; 4GB DDR3; HD4870; stb. Ami a másik gépben volt amit jóval később vett, az G31; E5200; 2GB DDR2; nv 8400gs; stb. S mint a számláról megtudtam, W7-tel együtt 280eHUF-ot fizetett érte. Ráadásul megkérdezte a bűvös mondatot, hogy milyen jó kis gépet rakatott össze UGYE.
Nem szóltam semmit mert más üzletébe nem rondítunk bele, de mondtam neki, hogy ha eddig megbízott az illetőben, akkor nagyon óvatosan kezelje innentől a kapcsolatukat.Majd később egy kávézás alkalmával előhozakodott, hogy miért is mondtam neki amit mondtam. Elmeséltem, hogy mennyire át lett baszarintva a feje a gyerek gépével, és csak lesett rám mint borjú az új kapura. Ő mesélte, hogy napokig nem tudott napirendre térni a dolog fölött. Azóta is üzleti kapcsolatban állunk, ha valamire szüksége van, és nálunk nem kapható, vagy a madarastecsó olcsóbban adja (pl TV) akkor legalább a véleményünket kikéri.
Mi nem verjük át, ő hűséges megrendelőnk marad. Ilyen egy HAPPY END-es sztori.
Bár sajna manapság csak elvétve akad ilyen, ugyanis mindenki 5forintért megB....a az édesanyát is.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
Beri
addikt
És hol van ez a bolt?
Külföldről áru? Mégsem toporzékoltál, hogy te akarod megrendelni a Sidewinderemet, pedig itt is "hirdettem"Jazzos: Csak néha megszalad a kezem alatt a billentyűzet, ennyi az egész. Nincs ebben keserűség (legalábbis nem az enyém), csak az itt olvasottakból merítettem, aztán leírtam a véleményemet, tapasztalataimat.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
mongi
senior tag
A lenézett szlotákia déli részén (felvidék). Igen,külföldről Pl. lengyelből, csehből...Ja és egy kis falusi boltocska
Amúgy mióta láttad hogy a pék szaladgál utánad a kenyérrel? Levegő-levegő rakétával amúgy sem kereskedek (bocs, nem hagyhattam ki a sidewindert )Szumo: pont erre épült (épül ma is) az üzletpolitikánk, mindenki számít, no átverés, de csak egy becsülete van...
[ Szerkesztve ]
.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.
-
sasa311
veterán
Bocs srácok, hogy itt trollkodok, de valaki nem tudja véletlen, hogy egy Asus Eee 1215B notihoz mennyiért kapni vacsi új kijelzőt? Kicsit rommá tört belülről, kívülről a műanyag egyben maradt...
[ Szerkesztve ]
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
GrandeP
addikt
-
adax01
tag
Eldöntöttem befejezek minden elektronikával és számítás technikával kapcsolatos tevékenységet. Ez a végleges és meg másíthatatlan döntésem.
-
finest
addikt
Srácok, akad valakinek esetleg egy beragadt, jobbfajta AM2/AM2+ lapja, amin van DVI-csati az integrált VGA-hoz?
“Don’t shoot, I’m Globish.”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs