Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10051) johniee válasza liver (#10049) üzenetére


johniee
senior tag

Elég erősen kellett beleraknia a DDR2-t a DDR1 foglalatba :Y :F Én már próbáltam ilyet (nem tudtam h épp milyen a ram :B ) de nem is ment bele :))

"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)

(#10052) liver válasza johniee (#10051) üzenetére


liver
tag

Nem volt "passzentosan" benne,csak félig-meddig...ezért is élte túl a memória a "szerelést"

"Próbáltad ki-kapcsolni,be-kapcsolni?Akkor világít az oldalán a gomb?Nem!Akkor be kéne kapcsolni":-)

(#10053) shteer válasza Thulcandra (#9972) üzenetére


shteer
titán

népszerű lett :))

..szerintem jónak tűnik

(#10054) TheReMiXeR válasza 04ahgy (#10031) üzenetére


TheReMiXeR
senior tag

Hi!

Pont ezt írtam én is le kb. fél-egy éve :) Röhögtünk mi is közösen egyet a vevővel.

(#10055) TheReMiXeR válasza leeate (#10038) üzenetére


TheReMiXeR
senior tag

Nincs kicikizve az aki rosszul kéri.

Az van nagyon elásva aki hozzáteszi, hogy neki ez a végzettsége, hogy napi 10 gépet rak össze, hogy 22éve van számítógépe, hogy stb... stb...

Már egy alapfokú számtech tanfolyamon van egy minimális hardver ismeret csak van aki leragad a könyvek azon oldalán, ahol a címet taglalják.

A többi nem számtechboltosnak üzenném, hogy attól kapok(unk) idegbajt :

-ha vered a melled - ki a tököm kíváncsi a tudásodra? eladók vagyunk nem bratyizás miatt vagyunk nyitva. Én személyes sértésnek veszem, ha elmeséli valaki, hogy mire használja a számítógépét. Ki kérdezte? Kit érdekel? Naponta 10-100 vevő jön be egy boltba, ennek a fele felesleges előadást tart a szokásairól. Kérdezem ki kérdezte?

-azok akik nem dolgoznak boltban nem is tudják hány olyan ember van aki csak beszélgetni jár be egy boltba. DE NEM AZ ÚJDONSÁGOKRÓL, A VÉLEMÉNYEKRŐL, HANEM A SAJÁT FASZSÁGAIT KELL MEGHALLGATNOD HETENTE minimum 3X.
EZ olyan, mint ha én bemennék a fűtésszerelőhöz és elmesélném hetente 3X hogy szoktam légteleníteni a radiátorokat. Mindig ugyanazt mindig ugyanúgy.

TI vevők soha nem tudjátok felfogni hogy miért van néha az amikor egy eladónak nincs kedve jópofizni azon, hogy a háromdémark mennyit mért a qrvavégéádon.

Bejön a xxx (nem írom milyen örömlány jelzőm lenne itt) és kérdezi, hogy mi lehet a baj a gépével. Mi -mert jósolással is foglalkozunk- innen a távolból elmodnjuk neki, hogy bekéne hozni a vasat mert csak úgy tudunk mondani valamit. Behozza egy babakocisban tolva /mert ő egyedül neveli 3 fiát --- erre megint nem voltunk kíváncsiak/ kolléga értelemesen elmondja neki, hogy be kell vizsgálni a gépet. OKÉ, látszólag megértette.
Eltelik x óra, telefonon hívja kolléga és elmondja neki, hogy mia pálya : windóz telepítését kell eszközölni. Válasz : azt meg hogyan? ő kapta a gépet, nem ért hozzá...
Van hozzá telepítő lemeze? Igen van. OKÉ, megbeszélték, hogy behozza.

Na punci bejön és kezében egy lemezzel ami nem windóz volt. Közben meg már mondja hogy neki ofisz is kell mert az is volt a gépen. Kolléga részletezi, hogy windóz ennyi ezer ofisz ennyi ezer. Kikerekednek a szemek az ár hallatán. Vagy van egy átalunk nem preferált lehetőség is, hogy elviszi és keres valakit aki megcsinálja "akárhogy", ugyanis mi ilyet nem csinálunk. Elment, OKÉ majd keres valakit. Legalább 3napja volt itt a gép, mikor épp cigiztünk a bolt előtt mikor jött a punci kiabálva, hogy mi iderángattuk a gépét, amikor már tudtuk, hogy nem lehet megcsinálni. Hülyének néztük stb... stb... nem részletezném. Ezek után ki a tököm kiváncsi egy inno3Dvel kapcsolatos bratyizásra? Mert alapból nem vagyok köteles meghallgatni mert ez nem a maunika só. Ez üzlet, ez bolt... itt mi eladni szeretnénk nem bratyizni.

Ezt kéne agyatokban megérteni.

(#10056) MmDorian válasza TheReMiXeR (#10055) üzenetére


MmDorian
őstag

Ez így van, de nem feltétlenül...kivétel erősíti a szabályt.
Itt nálunk van egy bolt, a sráccal, aki ott dolgozik egész jól el szoktunk beszélgetni a hw fejlődésről, és ilyenekről, bár lehet, hogy csak én vagyok ilyen értelmes lélek :DDD

[ Szerkesztve ]

(#10057) szumo válasza MmDorian (#10056) üzenetére


szumo
senior tag

Meg amikor jön az ügyfél, szétborítom a gépet, és akkor mondja, hogy megvárná, míg végzek. Na akkor szokott aztán a harci ideg elkapni. Olyankor meg szoktam kérdezni, hogy vacsit, meg polifómot hozott e magával? Mert még ha egy szép leányzó, hát..............
De legtöbbször nem szép leányzó :DD

Meg amúgy sem szeretem, ha néznek munka közben, régen még a beültető gépsort is lestoppoltam, ha jött a nagyfőnök :D

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#10058) TheReMiXeR válasza MmDorian (#10056) üzenetére


TheReMiXeR
senior tag

Nem láttad a lényeget. Én is szeretek beszélgetni. Itt az a lényeg, hogy csak beszélgetni nem szeretek. Ráadásul baromságokról. Írtam is, hogy miről nem.

Engem érdekel a zene, hangtechnika, videózás, filmek stb... stb... rendszeresen dumcsizok visszatérő vevőimmel visszatérő témákról. Akár politika is jöhet, én nem szégyellem a narancs szimpátiámat. Tehát van miről beszélgetni rendesen.
...de soha nem azzal fogadtam senkit, hogy plextor dévédéírót kell venni mert az a legjobb.

(#10059) ML320 válasza TheReMiXeR (#10055) üzenetére


ML320
aktív tag

Plusz még az egyéb esetek, hogy idegbajt kapjunk...
Hoztak otthonra egy gépet, a frissiben vásárolt S-ATA HDD nem megy. S-ATA I vezérlő, a HDD S-ATA II, nem tudom kisebb üzemmódra állítani. Régi szutyok egyes HDD-t felismeri.
Kiszedem az új vinyót. Bekapcsolom a gépet. XP nem indul, restartolgat. Anyád. Filerendszer helyreállítása. XP indul.
Üdvözöllek, drága barátom, tudod, hogy szoftverhamisítás áldozata vagy? - kérdé a gép.
Szuper. Patchet neki. Tetű lassú... Vírusos... Helyrepofoz...
Adott egy hiba, amit 5 perc alatt elhárítok. És utánna még tökölök 2 órát azzal, hogy a fel nem sorolt hibákat is elhárítsam, mert nem akarok igénytelen barom lenni, illetve utálom azt, mikor nekemesnek, hogy otthon még jó volt. Amit kétlek ugyan...
De könyörgöm!!! Nem lehetne megmondani, hogy a gépem tropa, több sebből is vérzik?

Ember tervez, Isten perverz...

(#10060) Hequila válasza stol (#10013) üzenetére


Hequila
őstag

Nos, kb. ezek miatt hagytam ott az ipart.
Volt egy kolléga, aki olyan orbitális baromságokat beszélt sokszor, hogy hátra kellett mennem, hogy ne a pult mögött röhögjek magamban...

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#10061) remington2 válasza 04ahgy (#10030) üzenetére


remington2
senior tag

Mi baj? Látom, sokan begurultatok, mundérvédés ezerrel . . . holott csak egy teljesen jogos megjegyzést tett. Véletlenül tévedtem erre, hát a gyomrom is kifordult az undortól, amit itt levágtok. Kutyából nem lesz szalonna.

Egy másik hozzászóló A4-es oldalnyi panaszkodására meg, hogy "deszar a számtechboltosok élete blabla", ajánlom:

kapa, kasza, Hortobágy. Tudod, a lehetőségek országa vagyunk, senki nem kötelezett, hogy egy boltban vevőkkel foglalkozz.

They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D

(#10062) Lenry válasza remington2 (#10061) üzenetére


Lenry
félisten

nem kellett volna 5 hozzászólást se visszaolvasnod, hogy megértsd, de mindegy is... nem muszáj olvasni ezt a topikot... szia

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#10063) remington2 válasza Lenry (#10062) üzenetére


remington2
senior tag

Bőven eleget olvastam.

szerk: jah, és elnézést, legközelebb priviben engedélyt kérek, mielőtt ide írok.

[ Szerkesztve ]

They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D

(#10064) net84


net84
őstag

annyra örülök, hogy mostanában ennyi embernek megvan rólunk "bótosokról" a véleménye :)

a legszebb az egészben, hogy míg egyesek szerint tűrjünk vagy keressünk másik foglalkozást, addig ezen egyesek nagy része kikéri magának, ha valami kívülálló belepofázik a munkájukba - pl. villanyszerelő, kőműves, festő, autószerelő, telefonszerelő, stb.

erre csak egy példa: hálózatépítés, villanyász kábelezett, pakolta fel a süllyesztett aljzatok fali fix felét. szerencsétlenemnek annyi IQ-ja nem volt, hogy a rohadt fali dobozra rászámolja a vakolatot. erre fogta és a tégla szintjéba süllyesztette az egészet (nem most szerelet ilyet először az biztos). természetesen 20 percig kerestem olyan hosszú és olyan vékony csavart, hogy az aljazon is átmenjen és a dobozba is beleérjen. ezek után már csak faragnom kellett egy alátámasztást, hogy egy lágyabb lökésre ne forduljon az egész bele a falba. az ilyeneken már meg sem lepódök - cirka 3 év építőipari ténykedésem alatt láttam annyit, hogy ilyen téren már csak akkor lepődök meg, amikor pl. egy öklömnyi követ találok a tervek alapján téglából éptett falba.

ja, és a legjobb a húsvét vasárnap:
valamilyen furcsa megérzésem volt, hogy otthon kell hagynom a céges telefonom. este 8-kor hazaértem, megnéztem: 3 nem fogadott hívás és egy sms. a hívás biztosan nagyon sürgős volt, mert 5-10 perces időközökkel hívott ugyanaz, majd később küldte az sms-t: "felhívhatlak?" mindez mind kora délelött- válasz este nyolc után: "fel" - de mondom ennyire bunkó nem leszek, felhívtam. kemény 20 perces egyeztetés, hogy miért indul újra az egyik gép, a másik miért fagy... :D ezen csak azért nem akadtam ki, mert a srác teljesen normális, kérdez, mielött elbassza, és nem is a hálátlan fajta...

érdekes user, hogy húzzam a kedves beszólogatók idegeit:
- átalakító kábelt keresnék a videókártyámhoz.
:F
- pontosabban mihez, milyen csatlakozóval, hogyan? mit-mire?
- hát a monitor és a vga közé, mert a vga-n sokkal szélesebb van
egyszerűre vettem a figurát, minek után az analóg, digitális, DVI és egyéb fogalmakra sem reagált, hoztam egy kártyát, nem lett szerencsém, mert neki valami teljesen más alakú csatlakozója volt, de azt kiderítettem, hogy a monitoron DVI van. A kártya márkájáról és pontos típusáról lövése sem volt.
- ha behoznám a kártyát?
- akkor biztosat tudnánk mondani vagy akár adni
aztán, hogy mi lett a vége, azt nem tudom, mert amikor visszajött, akkor már a kollégát találta meg :D

...és ez azért szörnyű és idegesítő, mert nem egy ilyen van, akit ki kell bírni, mert elvárják, hogy tűrd el őket és vágjál a hülyeségeikhez. Ő pl. nem tehet róla, hogy lövése sincs róla, csak annyi esze lehetne, hogy hamár elmagyarázni nem tudja, akkor vagy írja fel a típust vagy hozza be az elején...én sem megyek úgy be az autós boltba, hogy olyan harmonikás gumi hengert szeretnék venni az autóra, ami az első keréknél van - ebből elég nehezen jönnének rá, hogy mit is akarok, ha rá is jönnének és visszakérdeznének - gumiharang? - csak annyit tudnák rá mondani, hogy foggalmam sincs, mert a fogalmakkal nem vagyok tisztában...ez volt az első és reményeim szerint az utolsó, hogy elmagyaráztam, hogy miért is akaszt ki, vagy nevettet meg egy véglény
tessék tiszteletben tartani azt, hogy bizonyos szinten ez is egy "klub", az meg nem érv arra, hogy hisztiztek mint a gyereke, hogy ennyi off-ot megérdemeletek mert az xy is bepofázott a topicotokba. nem kell óvodásat játszani

Read only...

(#10065) nyunyu válasza net84 (#10064) üzenetére


nyunyu
félisten

a legszebb az egészben, hogy míg egyesek szerint tűrjünk vagy keressünk másik foglalkozást, addig ezen egyesek nagy része kikéri magának, ha valami kívülálló belepofázik a munkájukba - pl. villanyszerelő, kőműves, festő, autószerelő, telefonszerelő, stb.

En a vizvezetekszerelovel jartam igy, mikor masfel eve vizorat csinaltattam.

Eleg erdekesen (=szamomra logikatlanul) vezette el a csoveket a falban, aztan amikor beszoltam, hogy szerintem egyszerubben is ki lehetne vitelezni, akkor dult-fult, hogy inkabb menjek vissza gepezni. :))

Sajnos most nem talalom az akkori, kepekkel surun illusztralt iromanyomat. :(

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#10066) nyunyu válasza nyunyu (#10065) üzenetére


nyunyu
félisten

Sajnos most nem talalom az akkori, kepekkel surun illusztralt iromanyomat. :(

"Informatikus fohosunk kiadta a (fizetos) feladatot a vizvezetekszerelonek, hogy vizorat kene utolag beepiteni a furdoszobaba.

Csempe szetverese utan az alabbi topologia lathato a falban:

(Hogy miert pont igy lett anno csinalva, fogalmam sincs, nem en epittettem.)

Informatikusunk balra el, kockul tovabb a gepenel, mondvan a szakember csak ert hozza, nem kell melle felugyelet.

Jo ido mulva heveny karomkodas hallatszik a furdoszoba felol, informatikusunk felall a gepe elol, megnezni, megis mi baja a mesternek:

Vizora doboza mar beepitve:

Problema az, hogy nem akar elferni megegy konyok a T idom, meg a vizora fele meno konyok koze, fel centi hianyzik.
Meg kulonbenis korbe kell rakni konyokokkel a dobozt, az mennyi melo.

Informatikusunk gondolkozik egy keveset, majd felvazolja, hogy T idom levag, forditva visszaforraszt, bal oldali rezcso ugyis csupaszon log eppen, hajlik az annyit, hogy a T tetejere legyen ramutve.
Ekkor harommal kevesebb konyok kell, kevesebb tomitenivalo, kevesebb forrasztanivalo, kevesebb melo, kenyelmesen elfer, stb.

Valahogy igy:

Mesternek persze nem tetszik, hogy belepofaznak a szakmajaba, hoborog egy kort.
Informatikusunk megunja a mubalhet, es rahagyja a mesterre, oldja meg ahogy akarja, megy vissza kockulni a szomszed szobaba.

Ora mulva diadalittasan megjelenik a mester az ajtoban, hogy kesz.

Informatikusunk megszemleli a vegeredmenyt, es majdnem elajul a latvanytol:

A szaki csak betuszkolta a konyokot ahova eredetileg nem akart beferni. :W

Informatikusunk kifejezi a nemtetszeset, erosen megkerdojelezve a kesz mu esztetikai erteket.
10 perc heveny anyazas utan azt a valaszt kaptam, hogy ugyis be lesz csempezve, akkor meg mit zavar a kinezete. :O

Bezzeg ha en igy epitenek szamitogep halozatot..."

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#10067) Zofren


Zofren
aktív tag

nyunyu: igy biztos tobbet tudott számlázni :)

más: xp ujratelepités.rejtett optikai meghajto. visszahozta a gépet, mert letort a gombja az optikai meghajtonak. persze ragaszkodik a garanciához. mi lenne ha a másik gombot nyomta volna meg, ami mogott valoban ott a dvd :D
a monitor felbontása sem megfelelő. de azt nem tudja megmondani milyen monitora van. megmutatom neki, hogy hol kellene beállitani, de ő ezt: "ne is kezdje elmondani, ugysem értem" kimenni nem éri meg, mert több az uzemanyag, mint amennyit ér az egész.

''Próbálj ne sikeres, hanem értékes emberré válni.'' - Albert Einstein

(#10068) Lenry válasza Zofren (#10067) üzenetére


Lenry
félisten

ne is kezdje elmondani, ugysem értem - na ez az amitől falra tudok mászni... megkérdi, hogy hogy kell, elkezdem mondani, de második mondatnál (ami úgy hangzik, hogy "akkor kattintson a start menüben a vezérlőpultra") közbevág, hogy ne mondjam, mert úgyse érti...
ad1: akkor mégis, hogy magyarázzam el?
ad2: nem is akarja megérteni... akkor minek kérdezi meg? hátha telekinézissel meggyógyítom majd otthon a gépét? :F

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#10069) santaclaus


santaclaus
csendes tag

Nálunk is jellemző hogy úgy jönnek be a vevők, hogy ez meg az kellene, de én hülye vagyok hozzá...

(#10070) ^Clown válasza santaclaus (#10069) üzenetére


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Lehet dönteni, melyik a jobb: a magát hülyének vagy okosnak gondoló vevő :)

(#10071) Darth_Revan válasza net84 (#10064) üzenetére


Darth_Revan
veterán

"a tégla szintjéba süllyesztette az egészet"

Nálunk meg a "mester" hálózat építésekor véletlenül átfúrta a hálózat kábelt, de megoldotta...összedrótozta és a fal színével megegyező(!) szigetelőszalaggal összeragasztotta :D Pár napba beletelt, mire sikerült kideríteni miért nem működik a hálózat :))

[ Szerkesztve ]

(#10072) Lenry válasza ^Clown (#10070) üzenetére


Lenry
félisten

jobb amelyik tudja, hogy nem ért hozzá, mert az legalább nem akar nálam okosabb lenni

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#10073) net84 válasza nyunyu (#10066) üzenetére


net84
őstag

ehhez csak gratulálni lehet neki - no én egyébként valami hasonlatos megfontolásból a vízvezeték szerelőt még csak a lakás közelébe sem engedtem almérő cserekor...rendeltem egy órát, és megoldottam magam, mégha nem is ugyanaz a régi jó magyar órát kellett felrakni, mint ami fent volt...

Darth_Revan - kollégium, UTP kábelek falon kívül, hozzáraszigetelő szallagozva a hidegvíz csövéhez, folyosó közepén lóg a kábel :F közelebbről megnézve elég szörnyű látvány fogadott. valamelyik idióta eltépte egy másik szobának a kábelét (a sávszélesség háboró rendszeres hadászati eszköze), de a srácok leleményesek és eszesek voltak, tudták, hogy az összesodrás nem a legjobb megoldás, ezért az ereket megblankolták, hajtottak mindkét oldalon minden érre egy U alakot és összeakasztották az ereket... :C

Aztán kértek egy árajánlatot a hálózat felújítására, a felmérés eredménye az lett, hogy kb. az összes kábelt lehet újrahúzni, mert nincs egy ép végpont sem...

[ Szerkesztve ]

Read only...

(#10074) nyunyu válasza Zofren (#10067) üzenetére


nyunyu
félisten

nyunyu: igy biztos tobbet tudott számlázni :)

Elore mondott anyaggal egyutt 40-et a ket ora falba epitesere, en meg rabolintottam, szoval sajat magat szopatta. :DDD

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#10075) BigBadPlaYeR válasza nyunyu (#10066) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Valóban logikusabb lett volna, de ha megnézed, az eredeti rajzon a T idom feljebb van, mint a "főhős" által javasolt megoldáson. Namármost azzal dolgozni kell ám :) Dolgozni meg gondolom nem szeretett a derék melós.

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#10076) net84


net84
őstag

- van két ilyen új bontatlan dolgom, nem érdekli?
- nem!
- bontatlan, most hoztam el a boltból, olcsón odaadom...
- nem, köszi, nem kell!
- biztos?
- igen!
- nem tudna olyan helyet mondani, ahol bevennék?
- xy cég?
- áááá, ott voltam, 2000-et akartak adni a kettőért
- az a baj, hogy garancia és számla nélkül sokkal többet nem is ér.
- de megvan minden papír hozzá
- azokkal mi akkor sem tudjuk eladni normális áron
- mobil internet esetleg? olcsón adom, új!
- nem!

no! akinek ebből nem derült volna ki, kissebségi csákó vett a vodkafonnál egy mobil internetet, amihez kapott egy webkamot és egy egeret, azt szerette volna eladni...találkoztam már pár érdekes dologgal, de ez...

másik fura fazon pénteken:
- foglalkoztok használt eszközök felvásárlásával?
- nem!
- és laptop javítással?
- azzal igen.
- van egy laptopom, ami egyik napról a másikra nem kapcsolt be, megnézettem már egy cégnél, ott azt mondták rá, hogy alaplapos és nem éri meg a javítás.
(először nem esett le, hogy a szar notit akarta elsőre eladni, illetve mindvégig szorongatta a táskát, amiben a gép)
- egy bevizsgálás után lehetne pontosan megmondani, hogy javítható-e az alaplap vagy mindenképpen cserélni kellene.
- és a bevizsgálás mennyibe kerül?
- 3600 ft és jóesetben jövő hét második felére lenne eredmény
- hát nem nagyon akarok rá költeni, meg kellene is a gép
bamba nézés>>> :F hát én igazán nem értettem, hogy hogyan akarja megtudni, hogy javítható-e, meg mit csinál vele, ha be sem kapcsol? lehet, hogy a macskákat akarja vele kergetni....
- és ha javítható az alaplap, akkor az milyen árban lenne?
- minimálisan nettó 25-30 ezer, de ezt a bevizsgálás után tudjuk megmondani
- 20 ezerért vettem az egész gépet
bamba nézés>>>pffff akkor meg mi a fenét akarsz? a két szép szemedért nézzük meg, majd egy csokiért csináljuk is meg?
- és nem tudod, hogy ki az aki megvenné a városban?
- itt nemnagyon találsz senkit, aki megvenné, de xxxxx településen van egy notebook szervíz, ők foglalkoznak hibás notebook-ok felvásárlásával, meg tudom adni az elérhetőségüket.
- messze van...
bamba nézés>>> :W ~25km és még megyén belül van, Pest van messze...
- azért megadnád a címüket?
- persze
megkapta a címet és VISZLÁT....

más:
nem tudja valaki, hogy azoknál az Asus notiknál, amiknek a hangkimenete egyben optikai audio kiment is (pl az F3-as sorozat), a 3,5-es jack aljzaton mikor melyik lábnak melyikkel kell rövidzáron lennie? szétcsapom ezt a gépet, már 2 hónapja cseszik szólni a beépített hangszóró, mert valami szét ment ben, és elsőre úgy néz ki, hogy nem az aljzat, de kellene egy másik ugyanilyen csati működésének a leírása, hogy meg tudjuk állapítani, hogy biztosan jó legyen....

Read only...

(#10077) proof88


proof88
addikt

Üdv Nektek!
Ki tudja, lehet hogy a héten találkoztam valamelyikőtökkel, és eléggé szégyelltem magam, az az igazság. :B Lassan 3 éves gép, P5WD2 lap, és nem indult el. De ezt úgy, hogy képet nem kapok, csipogó nem mond semmit, csak a ventik forognak és kész. A procit vettem ki belőle, előtte még ment, visszaraktam, nem ment. Mindent lehúztam róla, csak a táp maradt rajta és a bekapcsoló gombhoz tartozó csatlakozó, meg a proci hűtő ventije. Így sem indult el. Régebben csinált olyat, ha kivettem egy vga kártyát és visszaraktam, akkor vga kártya hibára panaszkodva nem indult (akkor legalább csipogott), de ha kivettem-visszaraktam a kártyát, jó volt minden. Kivettem - visszaraktam a memóriát, ill. csak úgy az elemet is pár percre, majd újra próbálkoztam, talán ekkor végre elindult, beállítottam a bios-ban a dolgokat és restart, megint semmi. Ezek után még néhányszor próbálkoztam, de nem... azt hittem, meghalt a lap, ezért múlt héten bevittem oda, ahol vettem, mert 3 év gari van rajta, bevették tesztelésre. Most pénteken mentem vissza érte, náluk elsőre ment jól. XP-t, Vistát és memória tesztet is futtattak rajta és jó. A szervizes azt mondta, BIOS-t is frissítettek rajta, mert van újabb BIOS. Mondtam neki, hogy tudom, láttam az ASUS weblapján, de mivel különösebb gondom nem volt lassan 3 éve a lappal, gondoltam minek frissítsek BIOS-t... Na mindegy, elhoztam a lapomat és újra kipróbáltam, jelentem elsőre beindult és működik.
Most már csak azt nem értem, hogy ez hogy történhetett. Én itthon mindent megtettem, amit tudtam, hogy elinduljon a lap, de nem, hiába húztam le mindent, hiába próbáltam, nem indult el, tényleg azt hittem, hogy elhalálozott... De él!
Igazából ezt azért írtam le, mert bocsánatot szeretnék kérni itt mindenki előtt :D, hogy "téves riasztással" mentem a szervizbe, és ezzel is csak időt raboltam el más munkáktól. :U
De remélem, nem lesz még egyszer ilyen gond, mert nincs ötletem, mit lehet vele tenni...
Vga-t is cseréltem egyébként, úgy sem volt jó ...

(#10078) Thulcandra válasza proof88 (#10077) üzenetére


Thulcandra
senior tag

--> [http://prohardver.hu/tema/szamtechboltban_vasarlok_memoarjai/friss.html]

másrészt:

Miért kérsz bocsánatot? Ne hülyéskedj már. Szar volt, bevitted, megcsinálták, ez a dolguk.
Mondjuk ha nekiálltál okoskodni a szakiknak akkor jogos :P

Ami nálam viszont valamiért kivágta a biztosítékot: "NEM MEGY A JUTUBI EZ MIÉRT LEHET?!" :W

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#10079) TheReMiXeR válasza Thulcandra (#10078) üzenetére


TheReMiXeR
senior tag

Nem tuttad?

Le kel azt tőteni a cé/dokumentumba és onnan a szetuppal köl indítani :C

(#10080) proof88 válasza Thulcandra (#10078) üzenetére


proof88
addikt

Bevittem egy jó alaplapot, amire azt hittem, hogy rossz. Azt mondod, hogy megcsinálták, de mit csináltak rajta? Én hiába próbálkoztam, nem indult el... pillanatnyi baja volt, amit elem kivétel sem orvosolt? :F

(#10081) diegho


diegho
nagyúr

sziasztok ex-kollégák

valaki el tudja nekem mondani, hogy a fenébe rakok be egy font-ot office xp-re? Bemásolom a win fonts mappába és az istenért nem látja az office. Konkrétan rovásírás font kellene. (igen már nem boltos vagyok, hanem könyvtáros :DDD )

(#10082) Gézengúz válasza diegho (#10081) üzenetére


Gézengúz
addikt

Bocs, hogy belekotyogok.... de a betűtípuson belül van egy install gombocska ha ezt megnyomod, akkor utánna nálam minden program tudja használni...(Excel, Word, Powerpoint)

WINDOWS7 legalábbis....

[ Szerkesztve ]

(#10083) bullseye válasza proof88 (#10080) üzenetére


bullseye
addikt

igazán jó szervízes néha kézrátétellel is javít kisebb hibákat.. velem is megesett már :)
de sokszor segít a vezetékek lehúzása visszaillesztése is...

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#10084) proof88 válasza bullseye (#10083) üzenetére


proof88
addikt

:DDD

(#10085) diegho válasza Gézengúz (#10082) üzenetére


diegho
nagyúr

sikerült. sima bemásolással nem működött, de amikor installáltam, akkor meg kiírta, hogy előbb leszedi a már telepítettet, szóval érdekes.

(#10086) eziskamu válasza bullseye (#10083) üzenetére


eziskamu
addikt

Jaja, embergyógyászati felhasználásában nem hiszek, de gépeknél többszőr voltam szemtanúja, vagy alkalmazója sikeres kézrátételes gyógyításnak. Most is rátettem a kezem :D egy olyan faliórára, ami a kolegák szerint rossz volt, de már három napja jár pontosan egy kikukázott Duracellel ;]

[ Szerkesztve ]

(#10087) fekeandras


fekeandras
őstag

Délután nagy unalmamban lenyargaltam egy boltba pasztát venni a proci cseréhez.Belépek az ajtón és előttem egy soktagú család teli fuxokkal fennhangon ócsárolja a boltost, hogy rossz a gép amit 150ezerért vettek és biztos át akarta verni őket...
Szerencsétlen hiába magyarázta az "okosoknak", hogy a 4Gb-ramból csak 3,25-3,5Gb látszik 32bites op alatt, azt sem értették mi az, nem fogtak fel belőle semmit: "a gép rossz, cseréld ki!" Azt hozzá kell tegyem, hogy a ház oldala már be volt horpadva.Valamelyik agyoniskolázott géniusz biztos "megszerelte", hogy jó legyen...
Vitatkoztak még egy darabig, én meg meguntam a várakozást és átmentem máshova.
Útközben azon tűnődtem az ilyen torszülöttek minek vesznek gépet? :(((

(#10088) Vicoo válasza fekeandras (#10087) üzenetére


Vicoo
senior tag

A vasazásból és a bodzaszedésből befolyt pénz után is adózni kell,namármost valamin csak ki kell számolni hogy s mint van ez a befizetés,erre jó a számítógép,meg hát a munkaközvetítő oldala is bejön rajta.

(#10089) Paarthurnax


Paarthurnax
senior tag

Most akkor ir a masik oldal is, a vevo. :) Kb. fel oraj voltam ket szemtech boltban, mert a notimban szeretnem kicserelni a HDD-t. Az elso boltban az elado monda, hogy IDE-sbol 160GB-os a legnagyobb ami van nekik. Es amikor kerdeztem, hogy letezik e nagyobb, akkor mondta, hogy nem. A masodik bolt volt a viccesebb, mert miutan mondtam, hogy mit keresek, az elado kozolte velem, hogy IDE-s laptop HDD-bol 120GB a valaha gyartott legnagyobb. :DDD Aha, szoval akkor a szomszedban miert arulnak 160-ast? Mondta, hogy hat lehet, hogy van, de akkor is max 160.
Most neztem meg a Western Digital honlapjat, mert nem hittem nekik es ott IDE-sbol 320GB a legnagyobb.

Diablo 3 - BoGyesz#1484

(#10090) adik válasza Paarthurnax (#10089) üzenetére


adik
őstag

IDE kellene írnod az ezirányú észrevételeidet.

Moderátor urak, Számtechboltosok!
Mi lenne, ha a topik címébe betennénk, hogy olvassák el az első hsz-t, amiben benne lenne az "antitopik" címe, mintegy hátha véget vetve a sok boltba mentem, ez történt sztorinak.

csak hogy on is legyek:
Asus p2b versus Kingston ddr2 800 meccs végeredményét elmulasztottam lefényképezni. Most már komolyan rendszeresítek bentre egy akármilyen kompakt gépet. (Fizikailag nem stimmel a foglalat, nem értem miért fogadta meg a szomszéd Józsika (bocsi) tanácsát a fószer, hogy erősen nyomni - bár lehet, hogy gyerek is másra gondolt. Megyek, kávé.)

fekeandras #10087: és azt képzeld el, amikor az ilyen "torzszülött" még meg is fenyeget, hogy "Szétb@#om a se99ed! A Capellaban fogsz táncóni rúdon!" - és nem tudod,h ogy mi lesz a sztori vége, mert látod, hogy az oldaltáskájában nem öngyújtó és nem is mobil dudorodik...

[ Szerkesztve ]

Kettő, csipkebokor vessző!

(#10091) ML320


ML320
aktív tag

Még egy hozzáértő...
[link]

Ezek szerit baromira átlag feletti a gépem...
Thx to Piton

Mellékes story (bár lehet, hogy már volt)
Haver - illegális programhasználat, és terjesztés. Bebukott szegénykém.
Tárgyalás.
Ügyész: Több mint 30 szerverprogram futott a gépen!!!
Írnokok, egyebek nagy sóhajtozásba törnek ki, ingatják a fejüket...
Ügyvéd: Nem szerver. Shareware...

Ember tervez, Isten perverz...

(#10093) ^Clown válasza fekeandras (#10087) üzenetére


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Mer' a Gazsi aszonta hogy a zinternyet tele van jónőveee...

(#10094) Peti78 válasza ML320 (#10091) üzenetére


Peti78
őstag

Veri nájsz :DDD
Képzelem mennyivel csökkenne a magyar internetforgalom, ha az összes warez-és torrentoldalt lekapcsolnák. :U

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#10095) johniee válasza fekeandras (#10087) üzenetére


johniee
senior tag

Legalább azt meg tudták nézni, hogy mennyi ramot lát az oprendszer ;] :D

"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)

(#10096) Vicoo válasza johniee (#10095) üzenetére


Vicoo
senior tag

Nekem épp ez a hihetetlen, sokkal hihetőbb volna az hogy: Mé nem megy dikk a Krízisz ezen a 4 gigás 9600 gt- n jaul?

(#10097) johniee válasza Vicoo (#10096) üzenetére


johniee
senior tag

Egy "szakértővel" biztos megnézették, hogy jó-e az áru :DDD

"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)

(#10098) Sytex válasza Peti78 (#10094) üzenetére


Sytex
tag

BIX-éknél kiárusítás lenne, feleslegessé vált eszközökből :)

- Kártyával lehet fizetni? - Persze. - Egy ászból és királyból tud visszaadni?

(#10099) Devid_81


Devid_81
nagyúr

Lehet nem is ide kellene dobjam a linket?! :F
De azért nem rossz, lehet barkácsolni is LC-POWER mód :D

...

(#10100) azbest válasza ML320 (#10091) üzenetére


azbest
félisten

érdemes nézni a nyilatkozók szemét.. .ahogy kezdenek zavarosakat beszélni / esetleg hazudni, akkor nagyon sokat pislognak.. ez más nyilatkozatokra is igaz, amiket látni... pl elég hiteltelen számomra, mikor valaki úgy beszél a jószéndékúságáról, hogy közben másodpercenként 3x pislog :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.