Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10651) stol válasza kisi (#10649) üzenetére


stol
addikt

Aham. Nálunk voltál bent? Egyébként 800/1066 között pontosan annyi a különbség, amit az everest, vagy más program mér. Egy SSD-vel, vagy stripe-olt vinyóval többet érsz el rendszer-sebességben.
Nálunk van legalább 3-4 féle dual kit, ha nincs raktáron és 2 előtt esel be, akkor másnap reggelre ott van. Értsd, szombatra is akár.
Tehát, tudunk adni Geil, OCZ, Kingston, Kingmax kiteket, DE ne remélj ettől gyorsulást.
Másik dolog, hogy emelt feszesek általában és minden paraméterét kézzel kell belőni a briósban. HA nem emelsz feszt és nem állítasz kézzel semmit, akkor csak 800-on megy és még hibázhat is.
Más kérdés, hogy Intel vonalon 1066MHz FSB-s proci alatt felesleges a 1066-os ram, mert nem képes tuning nélkül 1066-on hajtani.
AMD felé viszont van értelme, de ott is inkább az időzítések szigorításával nő a teljesítmény.

(#10652) 1010 válasza stol (#10651) üzenetére


1010
őstag

apple notik jó ideig 667es ddr2 használtak csak,mikor már az ilyen "gamer"notik 800al villogtak,viszont az apple gépeket ma is lehet ssd vel kérni. :) :U

[ Szerkesztve ]

(#10653) vwpolopg


vwpolopg
őstag

Mai termés:

,,Mi a különbség a notebook és a laptop között?''

V.: ,,Ilyen számos kártyát kérek!''
E.: ..Ne haragudjon, milyen kártyát?''
V.: ,, Ilyen számosat! Jajjmingyá' mutatom, a nokijámba valót!''
(SIM kártya bazzeeee....)

(#10654) bullseye válasza vwpolopg (#10653) üzenetére


bullseye
addikt

és, mi a különbség?

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#10655) eziskamu válasza bullseye (#10654) üzenetére


eziskamu
addikt

"...mi a különbség?"
A különbség:[link] ;]

[ Szerkesztve ]

(#10656) degh válasza eziskamu (#10655) üzenetére


degh
tag

fu, de fáradt vagy... :DDD

8

(#10657) stol


stol
addikt

Kérnék véleményt egy üyben a kollégáktól, hogy elhajtsam a ..csába a usert, vagy igaza van.

Az eset aug. 7-én történt, miszerint is ügyfelünk behozott egy Gigabyte EP35-DS3L alaplapot avval a hibával, hogy nem indul. Dobozában, garjeggyel mindennel korrektül becsomagolva.
Munkalap kiállítás közben fény derült arra a tényre, hogy az LGA fogllat egyik lába el van görbülve.
Közöltük a vevővel, hogy egy így ebben a formában garvesztes. Garjegyn fel is van tűntetve, hogy "erőszakos behatás esetén" nyista gar.[garjegy scan]

Ő ezt a tényt nem fogadta el, miszerint a hibát NEM a láb görbülése okozta.
Az alaplapot feltételesen átvettük ügyintézésre, sérülés tényé azon rögzítettük, ügyfél aláírással hitelesítette a dolgot. [munkalap scan]

Processzor foglalat képei:[link][link][link][link]

Az alaplap felment a beszállítnak. A beszállító annak rendje-módja szerint visszadobta garvesztesként.[RMA nyomonkövetés]

Aug. 15.-én érkezett egy mail az ügyféltől:

Tisztelt PC Host Team.
Múlthét pénteken jártam Önöknél és beadtam egy Gigabyte P35-DS3L alaplapot garanciális szervizre. Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valami fejlemény az ügyben.
P M.

Részünkről ment a válasz az ügyfélnek:

Tisztelt P M!

A kérdéses alaplap ma érkezett hozzánk vissza, a beszállító elutasította, mivel a CPU foglalat sérült volt. ( a "lábak" el voltak hajolva)
Ez az alaplap sajnos így nem garanciázható.
( GA P35-DS3L LGA775 DDR2 PCIE GbE ATX, serial:SN0747409772 )

Üdvözlettel:
Ruckel István
PC Host Kft.

Erre jött az ügyfél emelt hanvételű válasza:

Tisztelt Pc Host team.
Az önök által kiállított garancia jegyen az áll, hogy :"Nem rendeltetészerü használatnak tekinthető: -ha a készülék hibáját helytelen szállítás, tárolás, vagy eröszakos külső behatás okozta (mechanikai zuzódás, elemi kár, stb)."
Mivel az alaplap az elgörbült "lábbal" együtt tökéletesen működőképes volt, feltételezem hogy a "készülék hibáját" nem a "mechanikai zúzódás" okozta hanem valami más. Az alaplap, mint ahogy azt már a boltban is elmondtam, rendeltetésszerű használat közben ( a lányon internetezett éppen) hibásodott meg anélkül, hogy bármilyen külső hatás érte volna. Tehát a magam részéről továbbra is ragaszkodom a garanciához. Ami pedig a beszállító elutasítását illeti:
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 1§., 3)bek:
A jótállási kötelezettség teljesítése azt terheli, akit a fogyasztói szerződés a szerződés tárgyát képező szolgáltatás nyújtására kötelez (a továbbiakban: forgalmazó). A jótállási jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül (a továbbiakban: fogyasztó).
Tehát a beszállító elutasítása Önöknek szól nem nekem. Ugyanezen törvény rendelkezése szerint a jótállási illetve szavatossági kötelezettség alól a kötelezett akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka nem rendeltetésszerű használat. A beszállító által ránézésre adott "szakvéleményt" sajnos nem áll módomban elfogadni. Ezt Önök akik akik a számítástechnika világában élnek bizonyára megértik.Féreértés ne essék: én nem kértem se cserét se levásárlást vagy hasonlót. Nekem jó a régi alaplapom a görbe lábával...csak vizsgálják meg, hogy mi baja és javítsák meg. Merthogy erröl szól a garancia intézménye.Én az alaplapot garanciális ügyintézésre hagytam Önöknél. Ez a hatályos törvények értelmében magában foglalja a hiba okának megállapítását és lehetőség szerinti kijavítását. Az hogy valaki ránéz és azt mondja: " nézd már, itt egy görbe láb! biztos ezért nem működik!" ez elég messze van attól amit egy garanciális szerviztől elvár az ember.
Úgyhogy kedden délután bemegyek Önökhöz az alaplapért, ahol Önök majd ráírják a szervíz munkalapra, hogy a hibát a göbe láb okozta, ami természetesen nem igaz, különben nem több száz órányi működés után megy tönkre. Aztán a saját költségemen elviszem egy olyan szervizbe ahol tényleg megvizsgálják és megállapítják mi baja. Ajánlom figyelmükbe az alábbi törvény 3. pontját.
1997. évi CLV. törvény
a fogyasztóvédelemről
306. § (1) Hibás teljesítés esetén a jogosult
a) elsősorban - választása szerint - kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak
b) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.
(2) A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.
(3) Ha a kötelezett a dolog kijavítását megfelelő határidőre nem vállalja, vagy nem végzi el, a jogosult a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja.
(4) A jogosult a kijavításig vagy kicserélésig az ellenszolgáltatás arányos részét visszatarthatja
Üdvözlettel:
P M

Kérdésem tehát, hogy kellene egy hely, ahol független szakértőként moduláris alkatrészként tudnak izsgálni egy alaplapot és jegyzőkönyvet tudnak erről kiállítani, hogy mi annak a pontos kínja.
Véleményem szerint a vevő jogtalanul követeli a jótállás keretében történő javítást és vagy cserét, ugyanis okozott egy fizikai hibát, ami a jótállás megszűnési témakörökben benne foglaltatik, ezt ő lismerte. Ennek ellenére követeli a javítást vagy cserét.
Véleményem szerint teljesen mindegy, hogy a hibát a láb görnülése okozta vagy sem, rendellenes behatás van az lkatrészen, és garvesztes.
Ha leejtünk egy garanciás laptopot és miszlikbe megy a burkolata, akkor is verjük az asztalt, hogy miért nem garos, amikor a ram hibás benne?

(#10658) szumo válasza eziskamu (#10655) üzenetére


szumo
senior tag

S még nem is melegedett vissza az idő rendesen kánikulává ;] :DD ;]

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#10659) bullseye válasza stol (#10657) üzenetére


bullseye
addikt

bocs, hogy nemkollégaként beleugatok, de szerintem
1, vegyetek fel ti is ilyen kemény odamondásos jegyzőkönyvet arról, hogy
a, szakértőként (oklevélszám, végzés éve...) szerelte össze és szét a gépet
b, a gép hosszú ideig működött a hibajelenség előtt
c, a hibajelenséget megelőző napokban senki nem szerelte a gépet, nem volt kitéve semmi fizikai behatásnak, stb.

aztán hajlítsátok vissza azt a qrva lábat és próbáljátok ki a lapot...
és ha működik, akkor nem rendeltetésszerű használatért azonnal vonjátok meg a garanciát. a lapot azért adjátok vissza :)

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#10660) liver válasza stol (#10657) üzenetére


liver
tag

Tanácsom elsősorban emberi és a való életből vett gyakorlaton alapul.
Kifogtatok egy nagyon tudatos vásárlót.Nagyon is tisztában van a jogaival és addig fogja vinni ezt az ügyet amíg számára kedvező döntés nem születik.
Érdemes lenne valahogy megegyezni,mert tök mindegy,hogy kinek van igaza,végül úgyis ti fogtok rosszabbul járni.Ha már csak azt veszem alapul,hogy minden ismerősének elmondja,hogy mekkora szemetek vagytok stb.....
Próbáljatok valahogy megegyezni vele.Pl bukjátok be felesben az alaplap árát
Ha nem tudok megegyezni vele akkor is érdemes szerintem mérlegelni,hogy akartok e majd a fogyasztóvédelemre járkálni(ahol majd valószínűleg az ő javára döntenek,mert a fogyasztó védelem ilyen,hogy rohadjanak meg) vagy inkább vissza a pénz és békében elváltok.

u.i:Ha tényleg elviszi egy független szakértőhöz a lapot és kiderül,hogy neki van igaza(a szakértői vélemény nem mindig szakértői) akkor rátokverheti a szakértői vélemény árát is ami több 10ezer forint is lehet.

Amúgy a user-nek nincsen igaza,de szerintem ne hajtsad el

"Próbáltad ki-kapcsolni,be-kapcsolni?Akkor világít az oldalán a gomb?Nem!Akkor be kéne kapcsolni":-)

(#10661) didyman válasza bullseye (#10659) üzenetére


didyman
őstag

Azt a lábat nem nagyon lehet visszahajlítani. Legalábbis úgy, ahogy eredendően volt.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#10662) sasa311 válasza stol (#10657) üzenetére


sasa311
veterán

Annyiban igaza van, hogy nektek - a törvény szerint - kötelességetek bevizsgáltatni a lapot egy szakértővel, lehetőleg függetlennel (így a beszállító "elvileg" nem játszhat ebben).

A helyzet az benne, hogyha a független szakértő azt állapítja meg, hogy a készülék hibája garanciális, akkor titeket terhel a költsége. Ha viszont azt, hogy nem garanciális a hiba akkor a vevőé.

Privát vélemény: Akármilyen díszokleveles "szakértő úrhoz" küldöd is a cuccot, meglátja görbe a láb már írja is a hiba okát vizsgálat nélkül, úgyhogy nem hinném, hogy ebbe bele tudnál bukni, ezekután meg user mehet reklamálni a szakértőnél.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#10663) localhost válasza didyman (#10661) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Kinek a lábát? Ö.... a reklamálóét? Dehogynem lehet visszahajtani!!!!

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#10664) szumo válasza bullseye (#10659) üzenetére


szumo
senior tag

Ezzel az a baj, hogy az az elgörbült láb bármi mást is tönkretehetett, az x üzemóra alatt.
Te sem szívesen áldoznád be a tesztcuccod, egy ilyen eszköz leteszteléséért. Mert akkor azt selejtezni kell esetleg, stb, stb.

stol:

Viszont ha nem akarsz találni független bevizsgáló céget, amire nagy az esélyed, és ők sem ingyen dolgoznak, akkor valamit kezdened kell a delikvenssel.
Dobálózott a paragrafusokkal, gondolván, hogy ez majd jól megijeszt. Ezzel csak az a baj, hogy a jog az értelmezésen múlik, és ő most úgy értelmezi, hogy neki jó legyen.
De én is megpróbálnám a lábvisszahajlítást, hátha. A distributor már amúgy is kivonta garancia alól az eszközt, amit neked is meg kell tenned szerintem. S ha nem működik, akkor rá kell akasztani a javíthatatlan jelzőt, és hivatkozni az elgörbült lábra.
Lesz egy jó kis szájkaratéd még az úriemberrel, s a leveléből látszik, hogy a tudatlan makacs fajta. Nála hiába is fogsz ész érvekkel, technológiai magyarázattal előállni.
SZVSZ marad a lábvisszahajlítás, és utána a tesztkártya, ha nem, jöhet egyből a szájkarate, de akkor azt fogja mondani, nem tettél meg mindent az ügy érdekében.

szerk: liver megoldása elég szimpatikus, és elszámoljátok az alaplap felét mint javítási költség.

Más: Anno az egyetem alatt vettem egy 9800pro-t a chipiföldön az összekuporgatott pénzemből. Elromlott 7 hónap után, visszavittem, s a srác ránézett, majd 5mp után kivonta garancia alól, hogy meg van égve a molex tápcsatlakozó, holott semmi baja nem volt. Nem küldte ő el bevizsgálni, se semmi. Vehettem másikat, de azt már nem náluk. Amikor még otthon laktam :B

[ Szerkesztve ]

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#10665) finest válasza stol (#10657) üzenetére


finest
őstag

Láttam már origi Giga lapon is görbült lábat...

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#10666) liver válasza stol (#10657) üzenetére


liver
tag

[NFH szakvélemény]

"Próbáltad ki-kapcsolni,be-kapcsolni?Akkor világít az oldalán a gomb?Nem!Akkor be kéne kapcsolni":-)

(#10667) mephi666


mephi666
nagyúr

a lábvisszagörbítéssel "csak" annyi a probléma, hogy elgörbülni nagyon szépen el tudnak, de ha visszafelé próbálod, akkor 99.9%, hogy el is fog törni... akármilyen óvatos is akarsz lenni... ilyenek ezek a fránya lábak :W láttam már mondjuk pár ide vinyót, aminek az "okos" júzer az adatcsatiját szépen feszegetve szedte le, ettől valamelyik sarki láb kicsit görbült, aztán a visszarakás még rosszabbul sikerült és 90fokban görbült a láb... (nem talált lyukat és passzírozódott rendesen...) tuti, hogy törik visszahajlításnál :(

az alapvető probléma: hogy fizikailag sérült lett a termék, amitől bukott a gari... ezt kellene a fószernek megértenie... :( ha én szétkapok egy vinyót, akkor hiába viszem vissza, hogy badszektoros és hiába bizonygatom, hogy "nem azért, mert szétszedtem és teliment porral, hanem előtte is sz@r volt már", szerintem kiröhögnek és elküldenek a halál retkes ****ára...
már megint mondom: nem csak jogok, hanem kötelességek is vannak... neki kötelessége lett volna vigyázni a termék 100%os épségére... nem tette... akkor jogokért se pattogjon...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#10668) tlac válasza stol (#10657) üzenetére


tlac
nagyúr

nem lesz egyszerű...

csak én nem látom, hogy hol van elgörbülve?
egy órás lehet vissza tudja rakni a helyére

Véleményem szerint a vevő jogtalanul követeli a jótállás keretében történő javítást és vagy cserét, ugyanis okozott egy fizikai hibát, ami a jótállás megszűnési témakörökben benne foglaltatik, ezt ő lismerte. Ennek ellenére követeli a javítást vagy cserét.

tudtommal a garanciáztatni mindig beviheti a cuccot
nem tudhatod, hogy rendeltetésszerűen használta-e...

(#10669) stol válasza tlac (#10668) üzenetére


stol
addikt

Gyakorlot szem 5s alatt kiszúrja. Nézd meg jobban.
Mellesleg ő maga ismerte el, hog beleejtette a procit és elgörbítette... :W

(#10670) tlac válasza stol (#10669) üzenetére


tlac
nagyúr

akkor az én szemem nem gyakorlott, mert 1 perc alatt sem találtam meg :)

Mellesleg ő maga ismerte el, hog beleejtette a procit és elgörbítette

hmm, így kicsit más a helyzet
akkor ejtette bele, amikor szedted a ki a procit, mert nem ment már a lap?

(#10671) stol válasza tlac (#10670) üzenetére


stol
addikt

Jelen esetben lényegtelen, mikor ejtette bele. Ő ejtette bele és egyértelműen elismerte és ez már önmaga kizáró ok.
[karikázás]

(#10672) DeFranco válasza stol (#10671) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Szerintem annyit megtehetsz (vevő megtartás jogcímen), hogy felajánlod, hogy bár nem garanciás, de "ingyen" megpróbáljátok megjavítani. Tájékoztatod, hogy ez az alaplap végleges károsodásával is járhat (letörik a lába - mármint az alaplapnak). Ezt szépen leírjátok, hogy ne legyen gond, mégpedig úgy, hogy benne legyen az is, hogy a gari egyébként akkor ugrott is ezzel a lendülettel.

Megnézitek, ha visszagörbül jó, ha nem felvállalta a kockázat. Ha utána működik jó, szereztetek egy jó pontot, ha nem, akkor elmagyarázod, hogy a görbülés miatt rövidzár bla bla bla... és game over.

1: te megtettél valamit a vevő elégedettségéért
2: sok idődbe nem került
3: aláírta, hogy nem garanciás ;)

Ha nem írja alá, nyugodt szívvel hajthatod el, senki nem ad neki igazat. De legalább etikus voltál.

szerk: az legyen belefogalmazva, hogy nem garanciális ügyintézés jogcímén, hanem egyébként javítod

[ Szerkesztve ]

(#10673) tlac válasza stol (#10671) üzenetére


tlac
nagyúr

annyiból nem mindegy, hogy visszahajlítjátok és lehet utána sem fog menni

hu, még így is nehezen látta meg

(#10674) Zolás válasza stol (#10671) üzenetére


Zolás
addikt

Nem vagyok boltos de hozzászólnék, kérdeznék:
Jól látok a görbült részen kis égésszerű nyomot(mintha áthúzott volna az áram vagy hasonló)
Szerintem a lap mükszik igy is csak a procival nem megfelelő a kapcsolat és lehet hogy az szállt el(a proci)
Ha van valami próbaprocitok próbáljátok le a lapot. Lehet hogy a kedves vevő tápja szállt el.(Home szerelt codegány+tsai.co) vagy bármi egyéb.
Egyébként meg ha sérült akkor ne pattogjon. Ha meg elsimeri hogy ő volt a ludas akkor meg pláne. Fizikai sérülés=gar jótállás vesztés.
Ha veszek nálad egy öreg AMD procit garral és szétszedem mert megállt a venti és lesarkazom azt se vagy köteles hegeszteni :DDD
Valahogy bírjátok müködésre a lapot és imádkozzatok hogy a garidő alatt nem jön vissza.
Esetleg bevállalhattok egy ingyen összeszerelést az uriembernek(habár senki se kötelez rá) és akkor kiderülhet mi a hiba.
Ha elmegy a fogyvédhez és megvan a leírás hogy bevallottan fizikai sérülést okozott nem hiszem hogy nyerne. Ez az user sara. Le kell nyelnie.
További tiszteletteljes szervizelést :DDD Én ennyi marhaságot nem birnák elviselni. :R

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#10675) stol válasza Zolás (#10674) üzenetére


stol
addikt

A lap nem indul, sípol egy hosszút és kaput.

(#10676) Zolás válasza stol (#10675) üzenetére


Zolás
addikt

Akkor zavard el. Saját bevallása szerint is sérülést okozott a hardveren igy minden supportot bukott.
Én elhiszem lehet hogy más baja van de ezt igy ilyen állapotban sohe senki se fogja neki elismerni. És sose fog kiderülni hogy mi a baja ebben az állapotában.
Patthelyzet. Van keresnivalója a vevőnek meg nincs is.
Utolsó ötletem hogy megmondjátok neki: vagy valahol kijavíttatja a hardver sérülését amihez nektek semmi közötök(és nem is vállaljátok) és akkor lesz gar vagy nincs gar és bukta a dolgot a saját hibájából.
Mivel te sem tudod igy lepróbálni a lapot a sérülés miatt ezért igy garköteles sem vagy. Távolitsa el a sérülést ahogy tudja hogy a granciális feltételeknek megfeleljen.
Az hogy ez közel lehetetlen (mármint a sérülés eltávolitása) már nem a te bajod!!!
Más ötletem nincs.
Remélem valamelyik boltos kolléga tud valami jobbat-okosabbat és kikerülsz a slamasztikából. :R
Átraktam offba :DDD

[ Szerkesztve ]

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#10677) eziskamu válasza stol (#10675) üzenetére


eziskamu
addikt

Nem boltosként mondom, szerintem is megtettél mindent amit lehet szakmailag és emberileg. Már csak valahogy fel kéne ezt fogatni a júzerrel :DDD

(#10678) johniee válasza stol (#10657) üzenetére


johniee
senior tag

Abban a lábban biztos túl sok amper akart átfolyni egyszerre internetezés közben... :W

"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)

(#10679) Biznisz Elek válasza stol (#10669) üzenetére


Biznisz Elek
aktív tag

Az ő maga ismerte el szóban vagy írásban?

▂▃▅▇█▓ eladó domain nevek - bizniszelek.hu ▓█▇▅▃▂

(#10680) tlac válasza Biznisz Elek (#10679) üzenetére


tlac
nagyúr

biztosan aláírt egy olyan papírt, hogy "én rontottam el"...

[ Szerkesztve ]

(#10681) shteer válasza tlac (#10680) üzenetére


shteer
titán

valójában igen

..szerintem jónak tűnik

(#10682) tlac válasza shteer (#10681) üzenetére


tlac
nagyúr

ebben nincs benne
feltételes garancia pedig nem létezik

(#10683) sasa311 válasza tlac (#10682) üzenetére


sasa311
veterán

Rosszul értelmezed :)

Nem a garancia a feltételes, hanem feltételesen lett átvéve, mivel a bolt nem ítélte garanciálisnaka problémát. ;]

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#10684) shteer válasza tlac (#10682) üzenetére


shteer
titán

"foglalat sérült", ügyfél aláírta

vagy én látom csak bele?

..szerintem jónak tűnik

(#10685) DeFranco válasza shteer (#10681) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nagyon halkan jegyezném csak meg, hogy kicseréltetném én ezt a munkalap scant a modikkal egy olyanra, ahol az ügyfél aláírása sem látszik. Hátha PH! user. A jogaival meg tisztában van (?) mint látjuk. ;)

ja: ez persze stol-nak szól

[ Szerkesztve ]

(#10686) tlac válasza sasa311 (#10683) üzenetére


tlac
nagyúr

érdekes a megfogalmazás, na de a feltételes átvétel a garanciális ügyintézésre vonatkozik :)

shteer:

ez tényleg benne van, de az nem, hogy ő okozta nem rendeltetésszerű használat mellett

[ Szerkesztve ]

(#10687) stol válasza DeFranco (#10685) üzenetére


stol
addikt

Amint lehetőségem adódik még maeste kimontirozom az aláírást.

(#10688) KrAt válasza stol (#10687) üzenetére


KrAt
veterán

Meg javítsd a lap alján a "Minden megkezdett ... óráNak számít.. :)

(#10689) Hequila válasza stol (#10657) üzenetére


Hequila
őstag

Ha megnézed az LGA775 lábkiosztását, láthatod, hogy az elgörbült lábon a VSS tápot kapja (leírás szerint ez Power/Other), így a görbülés miatt csak 103 láb látja el ugyan azt a funkciót. Ha csak nem zár rövidre valamit a görbülés miatt, nem szabad problémát okoznia.
Másik: ha sípol, az azt jelenti, hogy a prociig eljut POST során.

A fentiek tükrében a júzernek kell, hogy igazat adjak (nem jogilag, hanem etikailag), tehát nem tartom kizártnak, hogy hónapokig használta így, és a probléma oka másfelé keresendő.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#10690) azbest válasza stol (#10657) üzenetére


azbest
félisten

Intel® Core™2 Duo Processor E8000 and E7000 SeriesDatasheet
http://download.intel.com/design/processor/datashts/318732.pdf

44. oldal: ha jól látom akkor a D 23 láb sérült meg, amire VCCPLL -t írnak.

32.oldal:
"2.8.3 Phase Lock Loop (PLL) and Filter
An on-die PLL filter solution will be implemented on the processor. The VCCPLL input is
used for the PLL. Refer to Table 4 for DC specifications."

Ha jól olvasom le, akkor 1.5V felsznek kell rajta lenni

72. oldal:
"VCCPLL Input VCCPLL provides isolated power for internal processor FSB PLLs."

http://www.xtremesystems.org/forums/archive/index.php/t-160950.html :
"VCCPLL
VCCPLL appears to have superseded VCCA and VCCIOPLL and is implemented on the core2duo cpu package. It is a "new" pin in that it's not a renaming of either VCCA or VCCIOPLL but the reallocation of a possibly dormant pin. Documented as providing isolated power for internal processor FSB PLLs it would seem that it has taken over the duties of the VCCIOPLL which is no longer given a listing in the documentation."

---

Intel® Pentium® D Processor 800 Sequence Datasheet
http://www.intel.com/assets/pdf/datasheet/307506.pdf
73. oldal
"VCCPLL Input VCCPLL is available for compatibility with future processors."
Tehát p4 esetén nincs funkciója.

Milyen processzorral használta? Lehet, hogy az övével még nincs szerepe ennek a pin-nek és ezért mehetett vele.

Ezek alapján azt mondanám, hogy p4-es processzorral a görbült láb ellenére is teljesen működőképesnek kell lennie a lapnak, viszont core2 alapú procik esetén ez egy fontos pin, szerintem enélkül nem képes menni core2 proccal.

Ha van valami régi p4es procid, akkor ki tudod próbálni, hogy más baja is van -e :K

Egyébként annó mikor az lga775 megjelent állítólag órásmesterekhez vitték a lapokat, mert azoknak van olyen precíz eszközük és biztos kezük a javításhoz :)

[ Szerkesztve ]

(#10691) liver válasza azbest (#10690) üzenetére


liver
tag

Elvileg E8400-es procival használta.
De ez az órásmester dolog jó tipp szerintem:-)

[ Szerkesztve ]

"Próbáltad ki-kapcsolni,be-kapcsolni?Akkor világít az oldalán a gomb?Nem!Akkor be kéne kapcsolni":-)

(#10692) Hequila válasza azbest (#10690) üzenetére


Hequila
őstag

Igen, valóban VCCPLL láb az, amiből csak 1 van sajnos (jól eltalálta a koma, mi?!) :B

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#10693) stol válasza Hequila (#10689) üzenetére


stol
addikt

Viszont, a tű már eleve majd 0,5mm elcsúszással bír. Erre még ha ráterhel a proci, teljesen átfut a másik pontra.

[ Szerkesztve ]

(#10694) stol válasza azbest (#10690) üzenetére


stol
addikt

E8400 volt benne.

[ Szerkesztve ]

(#10695) stol


stol
addikt

Ejj de kihalt a topik :DDD

(#10696) liver válasza stol (#10695) üzenetére


liver
tag

Majd szeptemberben felpörög ;)

"Próbáltad ki-kapcsolni,be-kapcsolni?Akkor világít az oldalán a gomb?Nem!Akkor be kéne kapcsolni":-)

(#10697) Devid_81 válasza stol (#10695) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Uborka szezon van a számtechben, meg a pénztárcákban is, mondjuk az utóbbi nem nagyon fog módosulni sajnos sokaknál... :U

...

(#10698) Tothgera30 válasza Devid_81 (#10697) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Erre nagyban hatással van a "pénztelenség"! :K

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#10699) bullseye válasza stol (#10695) üzenetére


bullseye
addikt

lélegzetvisszafojtva várjuk az alaplap garanciájának további történetét.

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#10700) Zolás válasza stol (#10695) üzenetére


Zolás
addikt

Én is a folytatásra várok. Érdekes szituáció amibe bele tudom magamat képzelni mindkét oldalról és érdekel a végkifejlet.
Folytassa mester :DDD

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.