Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• net84

őstag

annyra örülök, hogy mostanában ennyi embernek megvan rólunk "bótosokról" a véleménye :)

a legszebb az egészben, hogy míg egyesek szerint tűrjünk vagy keressünk másik foglalkozást, addig ezen egyesek nagy része kikéri magának, ha valami kívülálló belepofázik a munkájukba - pl. villanyszerelő, kőműves, festő, autószerelő, telefonszerelő, stb.

erre csak egy példa: hálózatépítés, villanyász kábelezett, pakolta fel a süllyesztett aljzatok fali fix felét. szerencsétlenemnek annyi IQ-ja nem volt, hogy a rohadt fali dobozra rászámolja a vakolatot. erre fogta és a tégla szintjéba süllyesztette az egészet (nem most szerelet ilyet először az biztos). természetesen 20 percig kerestem olyan hosszú és olyan vékony csavart, hogy az aljazon is átmenjen és a dobozba is beleérjen. ezek után már csak faragnom kellett egy alátámasztást, hogy egy lágyabb lökésre ne forduljon az egész bele a falba. az ilyeneken már meg sem lepódök - cirka 3 év építőipari ténykedésem alatt láttam annyit, hogy ilyen téren már csak akkor lepődök meg, amikor pl. egy öklömnyi követ találok a tervek alapján téglából éptett falba.

ja, és a legjobb a húsvét vasárnap:
    valamilyen furcsa megérzésem volt, hogy otthon kell hagynom a céges telefonom. este 8-kor hazaértem, megnéztem: 3 nem fogadott hívás és egy sms. a hívás biztosan nagyon sürgős volt, mert 5-10 perces időközökkel hívott ugyanaz, majd később küldte az sms-t: "felhívhatlak?" mindez mind kora délelött- válasz este nyolc után: "fel" - de mondom ennyire bunkó nem leszek, felhívtam. kemény 20 perces egyeztetés, hogy miért indul újra az egyik gép, a másik miért fagy... :D ezen csak azért nem akadtam ki, mert a srác teljesen normális, kérdez, mielött elbassza, és nem is a hálátlan fajta...

érdekes user, hogy húzzam a kedves beszólogatók idegeit:
    - átalakító kábelt keresnék a videókártyámhoz.
    :F
    - pontosabban mihez, milyen csatlakozóval, hogyan? mit-mire?
    - hát a monitor és a vga közé, mert a vga-n sokkal szélesebb van
    egyszerűre vettem a figurát, minek után az analóg, digitális, DVI és egyéb fogalmakra sem reagált, hoztam egy kártyát, nem lett szerencsém, mert neki valami teljesen más alakú csatlakozója volt, de azt kiderítettem, hogy a monitoron DVI van. A kártya márkájáról és pontos típusáról lövése sem volt.
    - ha behoznám a kártyát?
    - akkor biztosat tudnánk mondani vagy akár adni
    aztán, hogy mi lett a vége, azt nem tudom, mert amikor visszajött, akkor már a kollégát találta meg :D

...és ez azért szörnyű és idegesítő, mert nem egy ilyen van, akit ki kell bírni, mert elvárják, hogy tűrd el őket és vágjál a hülyeségeikhez. Ő pl. nem tehet róla, hogy lövése sincs róla, csak annyi esze lehetne, hogy hamár elmagyarázni nem tudja, akkor vagy írja fel a típust vagy hozza be az elején...én sem megyek úgy be az autós boltba, hogy olyan harmonikás gumi hengert szeretnék venni az autóra, ami az első keréknél van - ebből elég nehezen jönnének rá, hogy mit is akarok, ha rá is jönnének és visszakérdeznének - gumiharang? - csak annyit tudnák rá mondani, hogy foggalmam sincs, mert a fogalmakkal nem vagyok tisztában...ez volt az első és reményeim szerint az utolsó, hogy elmagyaráztam, hogy miért is akaszt ki, vagy nevettet meg egy véglény
    tessék tiszteletben tartani azt, hogy bizonyos szinten ez is egy "klub", az meg nem érv arra, hogy hisztiztek mint a gyereke, hogy ennyi off-ot megérdemeletek mert az xy is bepofázott a topicotokba. nem kell óvodásat játszani

Új hozzászólás Aktív témák