Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
shaman101
csendes tag
válasz Lami66 #245502 üzenetére
Koszi a reszletes megfogalmazast, viszont.
Az ora tokja tenyleg nincs rossz allapotba, ahogy az elolap sincs (nyilvan ha 10x.esen ranagyitunk vannak rajta hibak).
Meg mielott felreertes esne, nem en "laktam le" az orat, en is hasznaltan vettem mert tetszett a szamlap.
Az hogy ritka valoban nem erteknovelo tulajdonsag egy oranal, en csak arra ertettem hogy oceanus, es a casio szerintem mar nem is gyartja (ezt a modelt.)
Amugy teljesen egyetertek, mind1, apropenzert vettem hogy megmentsem a sorsat, ezert nem esett tul jol amit leirtal.Amugy 90eur-t szerintem a mai napig er ezaz ora.
Igaz a masik negativ aspektusa a megvasarlasnak az hogy szervizelnem is kell.
Apropor nem tudsz egy olyan szervizt ahol beragadt gombot szervizelnek es dobnak bele egy uj elemet is? 8-10 ezerert a casio szakszervizben megjavitanak, de annyit nem kivanok kolteni az orara.Xeon Workstation - Macbook Pro i7 - Focusrite Saffire Pro 14 - RCF Monitor 33t - Beyerdynamic 880 (600ohm) - KORG X5D
-
Empsepo
senior tag
válasz Lami66 #241107 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy gondolom kb 100000 euro ( írtam egy számot, fingom nincs) és hát kapsz egy kézihúzós két mutatós órát.
Ami rendben van, hogy nemesfém az egész, gondolom egy hét járástartalék meg egy Lange, aminél nincs feljebb, de akkor is.
Azt azért tényleg jó látni, hogy egyáltalán jár az óra a kezeden...
-
dud998
őstag
válasz Lami66 #241101 üzenetére
Brutál szép ez a számlap. Az Orientnek is van egy hasonló, ami egy csillagködöt ábrázol.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
dud998
őstag
válasz Lami66 #241107 üzenetére
Meseszép, engem ez kárpótol az automata szerkezetért.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Lami66 #240451 üzenetére
Én sem várom el, melóztam én is. Sőt, 24-én,25-én és 31-én is fogok.
Ma nem, ezért nekiálltam szíjat csereberélni a 21 mm-es Citin... 20-as és 22-es van itthon dögivel. És újból szembesültem vele, h mindkettő kompromisszum, és 21-es stifteket is kell szereznem tartaléknak.Land : Ha nem lenne meg a Certina DS-em, most megvenném a FB csoportban hirdetett DS-4 kismásodpercest. Svájci, elegáns, 150 ezer alatti. De bátran bevállalnék Tisell-t is Miyota 9-essel. Amelyik jobban bejönne kinézetre, formára, méretre. Ötévente csak ki tudok pengetni egy szervizt. És aki szereti bámulni is az óráját, nem csak viselni, jobb a 28800, mint a 21600.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Lami66 #240181 üzenetére
Próbáltam, pénzkidobás volt. Állandó fejmozgatás kellett, h megtaláljam az éles sávot. Óranézésen kívül használhatatlan volt melóba, otthonra és tévézéshez is.
Multifokális kontaktlencse jó, de nem éjszakai vezetéshez. Maradnak a kontrasztos órák. Fortis Pilot Professional van, szinte tökéletes, de sajnálom melóban, csak ritkán veszem fel. Ez a Citi meg a Vosztok 420916 még a "nem féltem annyira" kategória.Deer76 : Jó választás, sok örömet benne. Dzsana mesterről jut eszembe, a régi Slava órám is tökéletes mindennapos lenne egy vízálló acéltokban.
-
Magnum_
nagyúr
-
Fall-N
veterán
válasz Lami66 #238229 üzenetére
Azért ha minimálisan vigyáz rá az ember nem fog így kinézni sosem. Gyerek által használt óra nem jó példa, mert ők nem tudnak és nem is akarnak vigyázni rá. Persze a zafír jobb, de már többször megtárgyaltuk, hogy sajnos nem minden órába kerül bele az üzletpolitika miatt. Persze cserélni lehet zafírra, a lehetőség adott. Nagy divat a Seiko órák zafírosítása is. Nekem is tervben van a Seiko 5-nél.
Gyereknek én inkább G-Shock vagy hasonló kínai klónját venném. Nekem is az volt gyerekkoromban és jól bírta a strapát. Egy S-Shock klónom volt, ami a mai napig működik.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Lami66 #237037 üzenetére
Hát ez az. A GPS sokkal pontosabb lenne és a lefedettség is megoldott. Csak a gyártók direkt a drágább kategóriába pozicionálják. Meg nem mindegyik fajta órához elérhető amúgy sem. De szerintem a BT sem lenne rossz megoldás. Elég egy alkalmazás a telefonhoz és szinkronizál az internetről. Lásd Casio.
-
Nimda
addikt
válasz Lami66 #237035 üzenetére
Igen ez tény, sajnos erősen szerkezet függő is. A hosszúhullám nagyon érzékeny az interferenciákra. Tapasztalatom szerint, ha jelerősséget "vált", kezdi elölről az egészet.
Idézet egy cikkből: A vevőmodul nagyon kevés beágyazott intelligenciával rendelkezik az időformátum dekódolásához: csak a hordozófrekvencia amplitúdójának változásait érzékeli.
[ Szerkesztve ]
-
nrg.960
tag
válasz Lami66 #230167 üzenetére
Valójában a srác nem tudja mit akar, csak most látta, hogy néhány közös sportoló barátunk azt használ.
Apple termékeket használ, így azzal nem lenne gond neki.Én nem javasoltam neki a cserét, a Garmin egy sokkal sport orientáltabb termék szerintem. Nem érintős, így nem zavarodik meg a kijelző, ha nedvesség vagy víz éri, masszívabb felépítés, zafír üveg. Szerintem az AppleWatch-on az a korona nagyon bazári, és sérülékeny tud lenni mondjuk egy 2 órás Cyclocross vagy egy 5-6órás MTB maraton alkalmával.
De a végső döntés úgyis az övé, csak gondoltam van valaki aki ismeri mind a 2 terméket és tud tanácsot adni.Nem vagyok a szavak embere..
-
-
SOAD19
addikt
válasz Lami66 #223670 üzenetére
Vagy ott van még egy jó megoldás, ha valaki sok órát akar összegyűjteni. Az, ha az abc-t szépen végigveszi, minden betűhöz rendel, és vesz egy azzal a betűvel kezdődő márkát, és egy szép nagy órásdobozban abc rendben elrendezné. A, mint AP, B, mint Breitling, C, mint CW. Csak kicsit sokba lenne, mire az ember elérne az abc végéig, egy életre betartana, vélhetően.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Lami66 #223355 üzenetére
Van benne valami.
Egy: számukra ez a "valamihez hasonló" szerkezetek annak a kockázatát rejtik, hogy nem biztos, meg lehet szerelni gazdaságosan. Nincs alkatrész, illetve a beállítás eltérhet az orosz, ejrópai, japcsi szerkezetektől.
Megértem, hogy hozzá sem kezdenek, ha ezek az alkatrészek pl nem hozzáférhetőek. Szétszerelni és összerakni sorrend szerint történik, erre vannak gyártói útmutatók. Jobb érdeklő órás szerintem megszerezheti ezeket japán, német, franci, svájci, orosz gyártóktól... De egy kínainál hogy deríted ki? Biztos hogy az van benne, amit állít a "gyártó"?De ott van a másik - részemről pl..
Mi a szarért vegyek egy kopipészt vagy csak simán un-csi lutri órát, hogy ezen nyerészkedjenek vidáman?
Vannak klasszabb, érdekesebb órák is a piacon. Jobb és érdekesebb microbrandek akik rendes szerviz lehetőségeket tudnak felmutatni.Én személy szerint szóba sem állok olyan "csodás trendi gyártókkal, akik hanyagul "automatic" "quartz"-ként említik a belső részt." Hajdan jó nevű gyártók is ködösítenek manapság. Csak pislogok, hogy pár gyártó milyen tulajdonosi körben tolja már ma. Cornavin pl...
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
zolnagy
őstag
válasz Lami66 #222932 üzenetére
A tiéd ugye titán szíjas. Ezek szerint a titán hajtogatott, az acél meg nem? Vagy az acél szíjasok között is van különbség az LCW-M100 és LCW-M170 között?
@5-ös kezelő, neked ugye acél szíjas az LCW-M100-ad? Ott olyan a szíj, mint amit beszúrtam?
Tényleg érdekel a különbség, mert élőben nem láttam az LCW-M100-at sem acél, sem titán szíjjal.
A másik órám (Citizen BM6920) titán és én is azt tapasztalom, hogy ha izzadok, akkor tapad.
-
-
-
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Lami66 #218282 üzenetére
Majdnem jó. Túl sok számjegy, és a tokfülek sem jöttek be, mikor Rodinám volt. Azért közel volt.
Csaba 1203 :
Azért nem ártott volna felpróbálni. Élőben sokszor más. De legfeljebb visszaküldöd 14 napon belül, ha nem passzol a méret v csak nem jön be. Ha nem zavar, h nem lehet koronáról húzni és nem áll meg a mp mutató a korona/állítótengely kihúzásakor, valamint tudsz vigyázni a sima üvegre, akár még jó választás is lehet. Szurkolok neked, h bejöjjön.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
nagyúr
válasz Lami66 #217959 üzenetére
Modernség a nyolcvanas évekből. Beépített szőrkiszedővel.
Kicsivel több furfang is elfért volna erre a alapból fél pesti lakás árába kerülő órára.
Az az arany, a káprázatos számlappal mindent visz! De ez egy 150ezres karóra szintjét hozza. Szép szép - de nincs heritédzs.
Az arany - grandiózus és el is hiszem, hogy drága!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
csabiks
senior tag
válasz Lami66 #216570 üzenetére
Nekem az edifice eqb 1000 bluetooth-on keresztul szinkronizal 6 orankent. Amiota beallitottam (parositottam) semmi teendom vele, a szinkornizalas automatikus es max 3mp. Igy mondhatni gondozasmentes.
nekem nagyon bejon
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
csabiks
senior tag
válasz Lami66 #215844 üzenetére
Akkor ajánljatok egy olyat 3 márkát kapásból tudok, viszont nem tudom melyik megbízható. Aprón láttam olyat ami fényevő, és frissen kapott új akkut. ezt valahogy nem is értettem, cserélni kell azt is?
A hét minden napján hordom, nem kell sok járástartalék!
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
g0n21
senior tag
válasz Lami66 #215009 üzenetére
napi +85?
meg napi 5 perc?Azt tudod, hogy ez nagyon nagyon nem egészséges...?
más árszegmensben kell nézelődni automata órák iránt, nem abban, ahol a megengedett eltérés napi több, mint fél perc...
[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
titán
válasz Lami66 #215004 üzenetére
Egyébként igen, milyen jó is az, mikor egy óra mindent mutat, csak épp a pontos időt nem. Vagy épp áll mint a tök, meg a dátum sem stimmel. Az automata seikoimat csak azért nem adom el, mert külsőleg tetszenek és sajnálnám. De ha előbb tudom, hogy ilyenek az automata órák, egyet nem vettem volna.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Lami66 #213565 üzenetére
Azt hittem, fémszíjjal favágó.
-
fagyalllo
őstag
-
csabulaxi
senior tag
válasz Lami66 #212603 üzenetére
az szar kocsi?
nem értek hozzá, csak kérdem, milyen lett volna az elvárás és te ehhez milyen órát vársz el?
ja és az órája amúgy milyen volt vagy be sem engedtétek,[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
s4tch
veterán
válasz Lami66 #206611 üzenetére
Bőr szíj élettartama: a Nomos gyári szíja nálam 8-9 évig bírta a napi hordást. Igaz, szerencsére én nem vagyok izzadós. Nálam más szíjak is kibírják hosszú évekig. A bőr szíjjal nekem a vízállóság hiánya a bajom, ezért is kerestem játszós órát. Ennek kaucsuk szíja van, ami puha, nem izzaszt, egész nap sem fárasztó viselni. Tudom, hogy sokan szeretik a fém szíjakat, de nálam pont nem az a nyerő.
-
NemMo
őstag
válasz Lami66 #206611 üzenetére
Mondjuk a késés nem izgat egy cseppet sem, csak egyelőre egyszerűbb a kvarc számomra, mert van 3 órám és van, hogy hetekig csak az egyiket hordom. Jó aláírom, hogy ilyen esetben, ha hetekig a fiókomban állt az óra, akkor nem nagy kaland felhúzni és beállítani, csak még óckodom tőle valamiért.
-
5-ös kezelő
senior tag
-
SÖ
addikt
válasz Lami66 #193049 üzenetére
Egyet értek és mindjárt cáfolom is, mert kivétel erősíti a szabályt. 😊
Omega SM MoonWach igaz még a plexi. Stabilan 5s/d
Breitling Superocean össze vissza járt
Fortis Cosmonaut chronometer certification kívül járt
Steinhart Ocean One 0, +2s/d (elabore)
Konklúzió - az ár nem minden esetben tükrözi a minőséget. A felsorolt órák közül az Omegával - ami garancia a pontosságra, és ráadásul nem standard ETA dolgozik bennük, bátran ajánlom pézköltésre - és a féltörekvő Steinhartot.[ Szerkesztve ]
-
SÖ
addikt
válasz Lami66 #192932 üzenetére
Hogy miről maradtam le. 😂
"Ami nem jelenti azt, hogy egy svájci rossz. Csak vannak jobbak."
Ez elég értelmetlen mondat volt. Svájci óragyártókat nem lehet egy kalap alá venni, mert van szórás rendesen, de a legjobbak közelében sincs a világom más manufaktúra. Illetve van, de azok is a Svájci iskolából indultak.
Amire te gondolsz, az a kvarc korszak aranykorára vonatkozik, amikor valóban visszaszoritották az olcsó japán kínai órák a drága mechanikusokat de a trend ismét megfordul. Egyre többen választanak márkától függetlenül mechanikus órákat.
[ Szerkesztve ]
-
Mamuska
őstag
válasz Lami66 #192932 üzenetére
Ez aztán a magyarázat, ázé mer. Azért mert gyűlölöd a svájci óramárkákat attól nem lesz igazad. Többet meg ne hazudjál légyszíves, meg nem kell ez a mellébeszélés. Konkrét dolgokat mondjál. Milyen jobbak? Egyfolytában csak a rizsát nyomod, persze szar a Patek, AP, meg a Jaeger meg minden.
[ Szerkesztve ]
-
Mamuska
őstag
válasz Lami66 #192903 üzenetére
Melyik lépte át? A. Lange & Shöne?
Ez brutál jó tényleg, de azért nagyon komoly márkák és szerkezetek vannak a svájciaknak itt is.
Nomos, Sinn látom jön föl, ott a szintén komoly Glasshütte Original, de ezen a szinten vagy feljebb is szinte megszámlálhatatlan svájci van.Nekem egyáltalán nem így tűnik, sőt barokkos túlzás az egész.
-
titán
válasz Lami66 #192905 üzenetére
Amerikai a tulajdonos volt, de a 20. század eleje óta svájcban gyárt saját gyárában. Amióta a Citi a tulajdonos, azóta a kvarc óráik nem Svájcban, hanem Japánban készülnek. A termékfejlesztés továbbra is Amerikában zajlik. Szóval a Bulova egy amcsi-japó-svájci szerelemi háromszög gyermeke.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Lami66 #192483 üzenetére
[kép]Valóban. De azért mindig reménykedek. Egyszerűen csak használnom kellene a meglévőket, nem újakat venni. Tökéletes a Carnival, GWC Audi, Fortis Spacematic, Seiko snzg71j1, Monster II. és az öreg Slava órám leolvashatósága, már régen megtaláltam az igazit bennük. Szemműtét még várhat.
Lauda : Igazán nincs mit. Minőségre /kidolgozásra/ az Archimede jobbnak tűnik, de az a duplája árban. És a 42-es Archie jobban simul a kézre egy hangyányit, bár ez sem rossz. Nekem sok a 49mm lug to lug, most már biztos. 420-as Amfíbia tok a tuti.[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Lami66 #190926 üzenetére
Inkább a GPS érdekelne, hogy ne kelljen mindig a telefont cingálni. Mivel perpill kb belehalok 4 km-be, a pulzusmérés lényegtelen még egy darabig
[link] Ezt a Decathlonost néztem, de nem szimpatikus hogy csak cseppálló, meg nem igazán jók a vélemények. Valami ilyesmiben gondolkodnék, de a komolyabb Polarok meg már 45-50 körül vannak, az meg sok...
Holnap majd jól beletépünk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest